Коментари след избори 2011: Отпадна вариантът "еднопартийна система"

Живко Георгиев .

© Анелия Николова

Живко Георгиев .Dnevnik.bg  покани политолози да коментират резултатите от проведените президентски и местни избори и ситуацията след тях. Публикуваме мнението на Живко Георгиев.


Изборите потвърдиха предварителните очаквания от последните месеци и от тази гледна точка изненада няма. ГЕРБ не само ще има президент в следващите пет години, но и укрепи позиции в местната власт.


Тази ситуация не е непозната, имало е периоди, когато СДС е владеел всички власти, а и периоди, в които БСП е била доминираща политическа сила. Това не се удаде само на НДСВ от управлявалите партии. Днешната ситуация безспорно придава по-голяма устойчивост на ГЕРБ в сравнение с НДСВ като управляваща формация, въпреки че царското движение спечели по-голяма електорална подкрепа през 2001 г.
Оттук нататък започват загадките и темите за по-нататъшно наблюдение и анализ. Дали ГЕРБ ще успее да се превърне в устойчива политическа сила, а не да остане един от многото частни политически проекти – това ще покажат времето и управленският капацитет на партията.


На ГЕРБ му предстои да докаже, че може да печели не само избори, но и устойчива подкрепа


Полученият на тези избори резултат показва, че около една четвърт от имащите право на глас българи все още са склонни да се доверяват на ГЕРБ. Те са малко по-малко от получената подкрепа на парламентарните избори през 2009 г., те са и под пика от началото на 2010 г. И е рано да се каже дали низходящата тенденция спрямо пика ще продължи и в бъдеще.


Най-видимия резултат от избори 2011 е,


че се върви към двуполюсния модел като най-стабилната политическа конфигурация


каквато сме имали през изминалите 20 години, а именно двуполюсния модел. Не правя оценка на двуполюсния модел, още повече че в нашите условия той се проявява със силно конфронтационен стил, а само отбелязвам, че той придава по-голяма яснота на политическите процеси.


Като обобщение: Отпадна вариантът да имаме еднопартийна система – авторитарен, монопартиен модел, наподобяващ този в Беларус, за какъвто имаше предпоставки в началото на 2010 г.


БСП се върна в играта и наред с това се оказаха основателни претенциите й да бъде най-голяма опозиционна партия. Разликата от около 150 хиляди гласа между претендентите за президентския пост означава 2 процента от имащите право на глас българи. Ако изборите се провеждаха в нормална среда, ако го нямаше контролираното гласуване и добре познатите "пазарни елементи", не се знае дали разликата щеше да бъде същата.


Що се отнася до ролята на ДПС, не виждам достатъчно основания за хипотезата за двойната игра на Ахмед Доган, нито за другата хипотеза – че движението е изчерпало потенциала си на влиятелен участник в политическия процес. По-скоро


на ДПС преди му се приписваше по-голяма роля, отколкото то реално играеше


Така че новата илюзия за ДПС според мен е резултат от другата, ретроспективната илюзия, която сме имали. ДПС никога не е имало онази роля, която му се приписваше. Нито Първанов беше избран заради решаващото участие на ДПС, нито пък сега малката разлика между Плевнелиев и Калфин се дължи на не докрай изпълнен ангажимент от ДПС.


Просто този път самият изборен цикъл беше такъв, че ДПС си взе традиционните позиции в местната власт още на първия тур. Освен това да не забравяме, че в много общини на балотаж отидоха БСП и ДПС, което затрудни подкрепата, ако такава въобще се е целяла.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  "Като обобщение: Отпадна вариантът да имаме еднопартийна система – авторитарен, монопартиен модел, наподобяващ този в Беларус, за какъвто имаше предпоставки в началото на 2010 г."

  Кога пък е имало такива предпоставки? Що за глупости?

 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ''Днешната ситуация безспорно придава по-голяма устойчивост на ГЕРБ в сравнение с НДСВ като управляваща формация въпреки че царското движение спечели по-голяма електорална подкрепа през 2001 г. ''

  Да. Африканците стоят по-устойчиво от царчоците, но краят им ще е като тяхния . След 2г. ще са в коалиция с трипера и догЪн, а след 6г., няма да ги има и на картата . Ако се проведат честни избори де, а ако са като сегашните, пак ще разчитат на помоща на порциите и медиите на догЪн.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  ...Ако изборите се провеждаха в нормална среда, ако го нямаше контролираното гласуване и добре познатите "пазарни елементи", не се знае дали разликата щеше да бъде същата...

  Ех, Живко,
  ако средата беше нормална цялата властова и политическа картинка щеше да бъде друга.
  И в нея ролята и тежестта на тези, които нагласиха, поддържат и "кльопат" от "средата" щеше да бъде друга.
  А и на мат'ряла тоже ...

  Пък Живко се закахърил за разликата между креатурата на Боце и креатурата на Гоце!

 4. 4 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Разликата от около 150 хиляди гласа между претендентите за президентския пост означава 2 процента от имащите право на глас българи. Ако изборите се провеждаха в нормална среда, ако го нямаше контролираното гласуване и добре познатите "пазарни елементи", не се знае дали разликата щеше да бъде същата.


  Щеше да бъде много по-голяма в наша полза. Виде се, че умните гласуват само за ГЕРБ, а циганете и турците от ДПС са за Калфин.

 5. 5 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#1] от "Yard":Този е един от най-близките до Гоце политолози.Спомням си какви оди редеше когато Гоце се опитваше да прави злополучното АБВ.И на дума не му вярвайте на този!!

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  До коментар [#1] от "Yard":

  Не се литкай!

  Това е по схемата като например с тока или парното -
  пускат мюрето за поскъпване с 30% и после - хоп! - радуй се народе, само! 20%.

  Та и наш Живко така ...

 7. 7 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Извода, че бсп се е върнала в играта е пълен смях. Моят глас с Кански мъки им го дадох, претегляйки + и - , надделявайки нежеланието ми за съсредоточаване на власт ... в един "човек". А има и още мнооого такива хора...
  герб не спечели, а ПРЕВЗЕ властта ... с всевъзможни непозволени средства, вкл. и отхвърляне (дори без регистрация) на множество жалби по изборния процес.
  Съвсем скоро ще им лъсне некомпетентността!!!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 8. 8 Профил на pravdoliub
  pravdoliub
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Авторът на статията е от онези "червени" социолози, които всички познаваме. Няма да се учудя ако и той скоро открие голф игрище.

 9. 9 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Точно така много "успешни" избори за БСП! Дай-Боже знапреде все такива "успехи" на БСП!

 10. 10 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#4] от "Wornoxmaniak":Замислих се за думите на Станишев,че имало натиск върху хората да гласуват за определени хора.Като се замислиш натиск може да има само в малки населени места-малките градове и селата,където има малко работа и почти всичко се контролира от един-двама местни дерибеи!В голям град и в столицата е невъзможно да се контролират хората-има голям пазар на труда и по-ниска безработица.като се съпоставят изборните резултати,се вижда,че Калфин има по-голям процент именно в малките градове и селата,а Плевнелиев има по-голям процент в по-големите градове и в София,където достига до около 70%.Значи излиза,че ако ползваме логиката на Станишев,то ще излезе ,че натиск е използван точно за да се накарат хората да гласуват за Калфин!Ама комунистите са ненадминати,когато трябва да извъртят истината в лъжа и лъжата в истина!!

 11. 11 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#4] от "Wornoxmaniak":В грешка си пич,или така ти отърва!Първанов го избраха турците,а сегашния мушморок циганите!Срещу пари естествено и со малко кютек!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До #4:
  Ще си позволя и ще бъда възможно най-тактичен - точно Вие да се причислявате към "умните" е само един нонсенс.
  Но понякога човек живее ис илюзиите си... Разбираемо.

 15. 15 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Още един още по-червен шаман, за когото е важно, че БСП се върна в играта.

  Ето така се говори за политика. М-да...

  Те ги биха навсякъде, върнали се в играта...
  Долни, манипулиращи червени социолози.
  И не съм привърженик и член на ГЕРБ.

 16. 16 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 903 Весело

  До коментар [#12] от "nea":

  Това писание е написано за висшистите, богатите, собствениците на джипки и т.н. умен и интелигентен електорат на ГЕРБ.
  Това че ти не можеш да го разбереш, показва величината на умственият ти багаж, който не отговаря на изборният резултат

 17. 17 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#11] от "spoko":

  Вазе не мога да ви разбера?

  Има един от Лехчево - Пешо Дръвения се казва. Та, той като кара кола, на пешеходна пътека никога не спира и се държи едно такова надменно с пешеходците, присветква им с фаровете и надува клаксона яко. Обаче чакай да го видиш кога ходи пеша: Псува шофьорите, жестикулира и ги праща на майната си!

  И като го питат: Абе Дръвения, защо правиш така? Он са обърне на една стръна и смрънка: Коги съм пеша съм с пешеходците, коги съм с кола съм откъде шофьорете!

  Та и вашите коментари са такива: Кога е нещо за демокрацията - мурти и милиционере, кога е за подкрепата на партия - цигане и турци. Кога е за касиране на изборе - само там къде сме загубиле!

  Кога ви разправах, че нема алтернатива и ГЕРБ ще спечели президентството само ми се смеехте! Има ли смисъл да ви правя задълбочени анализи като нито слушате каквови се приказва нито вдевате?

 18. 18 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 903 Весело

  До коментар [#15] от "bobop77":

  Били ги навсякъде ))) И ти ли верваш, Бруте, на Бате Бойковите приказки? Партийците не са излизали от играта ))))
  Писах го в друга тема, но ако не си ме видял, да драсна специално за теб. БСП спечелиха едни мънички, дребнички общинички, които се намират на едни стратегически места в милата ни Татковина, като ключови гранични пунктове, важни дунавски пристанища, и все пристанища, случайно специализирани в товаренето на зърнени храни. Та приходите на БСП от контрабандните канали са осигурени.
  Освен това съвсем случайно БСП спечелиха точно в тези общини, които са известни като "дедесарските" райони. Дали това случайно ти говори нещо?
  Яли бой )))))) ГЕРБ спечелиха големите градове, където матрияла с най-голямо удоволствие пазарува "освободеното от данъци и такси" продоволствие
  Вземи погледни картата кой къде печели, помисли като капиталист, специализиран в сивата и черна икономика, и ще ти светне!
  Единственото, което ГЕРБ спечелиха, е че овладяха петрола!
  А горката Синя Коалиция, да са живи и здрави, ще разчитат на финансиране само от Свищов

 19. 19 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 664 Неутрално

  ЗА ИЗБОРИТЕ

  Изборите показаха едно: независимо от това, какво лошо(или добро) може да се каже за ББ и ГЕРБ,
  това е единствено възможния позитивен избор за България в момента.Противното би означавало хаос, неспиращи компроматни атаки срещу правителството с единствена цел – предсрочни избори и в крайна сметка циментиране на властта на ЧГМ (Червена Генерична Мафия: АБпФК, техните деца, внуци и роднини, както и клиентелата - слугите и наемниците. Тук влизат и долната и средна прослойка от агентурата.Естествено, по определение ЧГМ е част от руската агентура). ЧГМ – това са 5-6000 семейства, които фактически управляват страната.Техните деди преимуществено през 1944 само за около месец унищожиха над 30 000 души – преди всичко от средата на интелигенцията. След това формираха една специфична управляваща каста (легитимирана със създаването на институцията АБпФК) по време на комунизма, нямаща аналогия в цялото европейско (вкл. руско) комунистическо движение.Комунистическите лидери в България бяха по произход 90...95% селяни и
  това определи специфичната форма на социална мимикрия на бившите комунисти в т.нар. "демократичен преход", коренно различна от тази в др. бивши соц. страни. ЧГМ/АБпФК е родова структура – там се влиза или по рождение или по сватовство (случаите с Г. Първанов и М. Кунева например).В момента децата, внуците и свързаната с тях клиентела фактически управляват станата. Правителствата идват и си отиват, но те са винаги тук:
  70...80% от средният и висш управленски кадър във ВСИЧКИ министерства, а в силовите вкл МВнР са още повече; почти 100% от собствеността на ВСИЧКИ медии, 60 ...70% от журналистите; практически 100% от ВСИЧКИ бълг. собственици на банки и фин. институции; повече от 60...70% от адвокатите и юристите изобщо; над 80..90% от средната и висша магистратура в съдебната власт; 60 ... 70% от ръководството в нучните институти (особено БАН), 60...70% от научно-преподавателския състав във ВУЗ на възраст над40-45 г.; и т.н и т.н.,
  има ли смисъл да изброяваме – те са навсякъде, вкл. в ръководствата на паралелните структури- т.нар. "тапи" ВМРО(лъженационалистите, с ръководство от деца на АБпФК и агенти – "затапват" националната кауза) и всякакви други "партии" и "организации" борещи се против корупцията, за култура и т.н.("Зах. Стоянов", "Ст. Стамболов", ...)
  Затова, когато някой гражданин злобно злослови срещу ББ и ГЕРБ, във връзка с изборите, това значи само едно – ТОЗИ ГРАЖДАНИН Е СВЪРЗАН РОДСТВЕНО С НЯКОЯ ОТ КЛИКИТЕ НА
  Ч Г М / А Б п Ф К(вж. по-горе).

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 20. 20 Профил на province2001
  province2001
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":
  "Хм", мисля че има и друго тълкувание на Живковата загриженост, а именно че 5-те процента разлика между двамата (Плевнелиев и Калфин) не се дължи на премерване на силите на гласувалите "за" и "портив" съответния кандидат т.е. не се дължи на нормалните, измерими сили и стойности на вота, а на ненормалните, т.е. неизмеримите сили и стойности на вота (изборния пазар и манипулации). Именно тези неизмерими сили решиха вота, в крайна сметка и затова Живко се е загрижил за средата, а според мен това е и основната грижа на всеки трезво разсъждаващ. Проблемът на социолозите е че процентът на манипулирания вот надскочи порцентът на статистическата грешка. А по-големият порблем е че не се знае с колко и няма как да бъде определен. Другият проблем е отказът от включване в изследвания и лъжливите отговори, които дават хората на социологическите анкети. Изобщо за мен е порблем дали изобщо можем да продължим да разчитаме на социолозите да ни обясняват какво става. Социология се прави и има в демократична среда, това базово условие. ПО време на избори в БГ такава среда липсва, а съответно не мже да се прави и социология.

 21. 21 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#19] от "Уточнител":Напълно съм съгласен с тебе.По този повод мога да добавя за един виден плювач по Вежди Рашидов и Борисов- Велислав Минеков.Чудех се от къде тая злоба в него,докато не видях от какъв род произлиза!Син е на един от приближените до Т.Живков,и негов ловен приятел!Днес този същия говори как се възраждал живковизма!!А когато баща му се е целувал с Т.Живков му е харесвало!!!Всичките подобни сега плюят и храчат кръв по адрес на ГЕРБ и Борисов!!

 22. 22 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Какъв ти двуполюсен модел, когато
  Б. Б. и Станишев са от едно блато!!

  www.berbenkov.hit.bg
 23. 23 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Стига с празнословия , Живко Георгиев , повече се напъни . Това , че ГЕРБ е като своите предшественици и я очаква техния провал , на чия сметка го туряш ? Да беше сетил , че сега Тенденцията е друга , но едва ли ...

 24. 24 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#18] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Ако им знаеш по-добре далаверите, много хубаво. Поздравления.
  Но че комунистите искаха цялата власт и кандидатстваха на балотажа, където навсякъде ги биха е факт.
  В твоя град - също.

 25. 25 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#4:"Wornoxmaniak"]умните гласуват само за ГЕРБ, а циганете и турците от ДПС са за Калфин[/quote]
  Факт е, че циганите са повече в големите градове. Факт е, че ДПС на практика игра за Герб - погледнете селата, където са избрани кметове от ДПС - президент от Герб. Факт е, че умните не зяпат като побъркани някой, който в транс им повтаря само "магистрали, икономика, европейски" без да обясни конкретни неща. Факти документирани са купуването от милиционерите на Герб - Пловдив, Варна, Несебър, Поморие.
  Факт е приемането на най-корумпираните от БСП, СДС, ДПС, НДСВ и кандидатирането им от Герб

 26. 26 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#2:"ARRI"] Ако се проведат честни избори де, а ако са като сегашните, пак ще разчитат на помоща на порциите и медиите на догЪн. [/quote]

  Арри, два пъти си употребил "АКО" в една мисъл, затова мисълта ти много смърди! Раздухвате едни конспиративни теории, без дори един факт и трябва да ви вярваме?

  Аз мисля, че още е рано да правим разбор на нещо, което предстои да се случи! Догадки, догадки ....

  ГЕРБ ще се разпадне или няма да получава подкрепа от българските демократи, ако се съюзи с някоя партия на прехода. Борисов е голям играч, въпреки че на някой от вас ви изглежда прост. Това той никога няма да допусне!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 27. 27 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#10:"yanne"]а Плевнелиев има по-голям процент в по-големите градове и в София,където достига до около 70%[/quote]
  А стига лъжи и преувеличения де! Резултатите ги има в ЦИК - В София има едва 60 %. Освен това Плевнелиев води и в някои малки градове и села, КЪДЕТО ИМА ПО-ГОЛЯМ ДЯЛ НА ЦИГАНИ. Те са основния контингент на милицията, която ги манипулира като им прикрива престъпленията срещу съответните комисиони

 28. 28 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 903 Весело

  До коментар [#24] от "bobop77":

  Нали сам разбираш, че ако ГЕРБ бяха загубили и Търново, и Пловдив работата отиваше на предсрочни избори през зимата?
  Ти само си помисли как и по какъв начин взеха София

 29. 29 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1310 Любопитно

  [quote#4:"Wornoxmaniak"]Виде се, че умните гласуват само за ГЕРБ, а циганете и турците от ДПС са за Калфин. [/quote]

  Тъй, тъй, а Цар Киро се разхожда из Пловдив със специален пропуск, издаден от МВР. Та той ще поведе своите хора срещу властта, с която се е сдушил? Аре, нема такъв филм...

 30. 30 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#26] от "Курт Деликуртев":

  Sъжалявам, че те ударих в тъмно червеното любящо сърчице, но това което съм написал е самата истина . Др. африканец, изказа ми не е от значение, а смисъла на написаното. Ама ти като типична червена мутричка, когато няма какво да кажеш, започваш да нападаш. Проумейте най-после, чр догЪн и рапончо са в коалиция. А след януари към групичката ще се присъедини и третия другар - трипера . И тримата се отчитат на едни и същи червени олигарси, без чиято финансова подкрепа, нито един от тримата нямаше да стигне до тук. Как е времето у правец ? Кога ще ходиш да чистиш паметника на тъ.жъ. ....... а кога ще боядисвате построеното от него ???

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 31. 31 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Какво искаш да ми кажеш, не разбирам? Говорим за факти, а не за прогнози и теории на конспирацията.
  Комунистите загубиха почти навсякъде. А този "социолог" ни казва, че се "върнали в играта".
  И коя е "играта"?
  А журналистите записват и въобще не реагират на този език.
  Ами, щом като "социолозите" на този народ говорят така грубо и просташки, какво остава за обикновения човек освен да резигнира, а на следващите избори да гласува пак с отвращения?

 32. 32 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 395 Весело

  "Ако изборите се провеждаха в нормална среда, ако го нямаше контролираното гласуване и добре познатите "пазарни елементи", не се знае дали разликата щеше да бъде същата."

  Хаха, да нямаше да е същата, герберите щяха да ви бият двойно пове4е

 33. 33 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 729 Любопитно

  "БСП се върна в играта и наред с това се оказаха основателни претенциите й да бъде най-голяма опозиционна партия. Разликата от около 150 хиляди гласа между претендентите за президентския пост означава 2 процента от имащите право на глас българи."
  Хайде сега политагитаторе се опитай да отсееш присъединилите се към отрицателния вот, чийто единствен принцип беше детронирането на ГЕРБ. Като лъскаш посрания лик на любимата ти партия ни сподели с колко в тези 150 хиляди наляха привържениците на ДПС, НДСВ, СК, ОДС, Атака и избирателите продали гласовете си. От любов към БСП ли гласуваха така? По-меродавна база за сравнение са резултатите от предната неделя, но по-не те устройват за манипулациите ти.

 34. 34 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#29] от "aldy":

  "Всеки ден":Славчо Атанасов изчезна безследно! Циганските барони го издирват за пари

  Безследно изчезна бившият градоначалник на Пловдив Славчо Атанасов, пише сайтът vsekiden.com. Той е неоткриваем само ден след изборите. Причината обаче не е в срама, който той изпитва от загубата, а страх от саморазправата на циганските барони в „Столипиново", пише vsekiden.com. Оказа се, че Славчо е дал щедро обещание на ромските водачи, за да го подкрепят. Злополучният кмет вдигнал мизата до 100 лева на глас само и само отново да седне в кметското кресло. Мургавите крале на „Столипиново" изпълнили обещанието си и закарали цялата махала пред урните в негова подкрепа.

  Независимо от това бюлетините за Атанасов не му стигнаха и той загуби с около 3000 гласа от кандидата на ГЕРБ. Когато водачите на „Столипиново" поискали парите си, Славчо започнал да увърта, че ще им бъде платено само ако той спечели изборите. Така ромите се оказаха измамени и вместо с тлъсти пачки, са с празни ръце. Армията от стотици роми обаче започнала да си иска обещаното и бароните са били принудени да платят от собствените си джобове, за да избегнат гнева на хората.

  Така ромските тарикати не само не изкарали пари, но и загубили от далаверата си със Славчо. Те обаче твърдо са решили да си вземат обещаното от бившия кмет и сега го издирват, за да си възстановят загубите. За да запазят авторитета си сред ромската общност, те издали заповед на наказателните си отряди, че ако бившият кмет не плати дълговете си, трябва да бъде ликвидиран. Явно Атанасов си е дал сметка, че измамата няма да му се размине и побързал да се покрие.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 35. 35 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  малко колебливо, "и така, и иначе", но за 2 извода автора заслужава + :

  - герб няма да успее да наложи еднопартийна власт; дори сега "управлението на малцинството" се крепи на сложна система от шантаж, корупция и скрити сделки;

  - ДПС винаги е било удобното плашило, удобния таен съюзник и удобния съучастник в далаверите на властта, което е довело до демонизация на доган и партията му далеч отвъд реалната им икономическа и електорална сила;

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 36. 36 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#26] от "Курт Деликуртев":

  Дълго време се въздържах,но ми писна. Вие гербавите доказахте и показахте как се правят избори менте.
  Радвайте се, но помнете думите казани от човек разбиращ политиката; "ще ви обера всички кадърни хора , та да видите как се управлява държава с кундурджии." Цитирам по памет та затова моля гербавите да не скачат, че цитата не е точен.
  Опитайте се да схванете смисъла.

 37. 37 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 725 Весело

  До коментар [#34] от "Курт Деликуртев":

  Източника ти на информация кърти мивки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK