БСП търси съюзници в парламента, за да оспори президентския вот

БСП търси съюзници в парламента, за да оспори президентския вот

© Георги КожухаровБСП иска касиране на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент, съобщи на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев. Още преди втория тур на вота социалистите заявиха готовност да атакуват в Конституционния съд президентските избори


Левицата тепърва ще води разговори с останалите парламентарни сили за внасяне на общо искане в Конституционния съд, който да се произнесе по законността на изборите за президент и вицепрезидент, предаде БТА. За сезиране на съда са необходими 48 подписа, а депутатите на левицата са 40. БСП има още една седмица, за да внесе искането си в съда.


Ако искането стигне до Конституционния съд, това ще е първият оспорен избор на президент. Конституционният съд обаче се произнесе по законността на парламентарните избори през 2009 г. и в началото на м.г. размести мандати в Народното събрание. Причината според КС е "незаконосъобразност на проведените избори в 23 избирателни секции в Турция, в които са подадени 18 358 действителни гласа, които трябва да бъдат изключени от базата на разпределение на гласовете, въз основа на която се определят изборните резултати".

БСП оспорва и резултатите от местните избори в 18 общини
БСП оспорва резултатите от местните избори в 18 общини, съобщи членът на тясното партийно ръководство Михаил Миков. Той даде пример с Белоградчик, където разликата е 15 гласа, има около 200 недействителни бюлетини и около 200 дописани в списъците. Лидерът на партията се възмути, че ГЕРБ атакува в съда изборите в Шумен, където на първи тур беше преизбран кметът Красимир Костов (БСП) с около 30% преднина пред кандидата на ГЕРБ. Станишев нарече нагли тези действия на управляващите и добави, че социалистите не са искали касиране на много места, където преднината на претендентите на ГЕРБ е убедителна, като тази в Бургас.

Станишев уточни, че ще отправят покана за разговори към всички политически сили без ГЕРБ, които споделят констатациите на БСП за провеждането на изборите.


Тясното партийно ръководство е изслушало днес становището на юристи. Тяхното мнение е, че има достатъчно закононарушения и противоконституционни действия, които ни дават основания да се обърнем към КС за оспорване на законността на избора за президент и вицепрезидент и това ще бъде направено, заяви Станишев.


Според него подобно искане не е "дребно политическо заяждане", а "въпросът е принципен – приемат ли българското общество и демократичните партии този начин на провеждане на избори в България".
В България за 20 години не са провеждани толкова скандално организирани избори, смята той. Още при приемането на прословутия Изборен кодекс стана ясно, че ГЕРБ се готвят за служебна победа, формално да бъдат победители на изборите, губейки доверието на българските граждани, посочи лидерът на БСП.


Той повтори тезата си, че на много места от страна на управляващите са били задействани мутренски групировки и масирано купуване на гласове. Всички станахме свидетели на целия този процес на манипулацията, контрола, купуването на гласове, каза той.


БСП започва и "цялостна информационна кампания пред българското общество за начина на провеждане на изборите". Ще информират за това и европейските институции. Утре Сергей Станишев ще бъде в Европейския парламент. Той предупреди управляващите, че "това няма да им се размине, все едно че нищо не се е случило, защото тези избори не са честни, не са демократични, опорочени са от управляващите".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (173)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Смешен комунистически плач!!

 2. 2 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Костомолците да не се ослушват!

 3. 3 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#1:"partakesh"]Смешен комунистически плач!![/quote]
  Защо да е смешен? Аз винаги съм гласувала, но тези избори ме отказаха. Вече няма да го правя. В крайна сметка опозицията е за това и аз приветствам повторни избори, защото тогава никоя партия няма да има възможност за манипулации и ще се видят истинските рузултати.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 4. 4 Профил на old27530804
  old27530804
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Тия са като Караманлис пред финансова криза

 5. 5 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "omega":

  Ааааа избори докато спечелим викаш! Ако не печели партията-майка, не са честни изборите! Комунист защитник на демокрацията - е такова животно няма!

 6. 6 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Та нали имат костовата и малтинчова подрепа , каква още търсятчервените

 7. 7 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Крайно време беше да вземат решение.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 8. 8 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  явно не ги кефи, че ще им връщат ДС фигурите

 9. 9 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 497 Весело

  Бойко като им сервира от тяхната супа викат "парииии"

  I am mine
 10. 10 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#5] от "partakesh":
  Страхувате ли се от нещо? Както казах за всички ще е най-добре ако бъдат проведени честни и демократични избори. Моето убеждение е, че тези не бяха такива. Без значение е кой иска касирането, без значение е кой ще спечели изборите - важното е да е реален избора! Аз искам моя глас да отиде там, където аз искам - на правилното място, а не в нечие чекмедже, например. Не разбирате ли, че когато едни избори са платени и манипулирани, избраните по този начин хора няма да имат никакво усещане за отговорност към избирателите си и никакъв страх, че ако се провалят утре ще паднат на следващите избори.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 11. 11 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#10] от "omega":

  Вашето мнение няма никакво значение, защото не вие определяте дали едни избори са честни или не! Имаше наблюдатели и те написаха доклад , че е имало проблеми при самото провеждане на изборите, не те са били демократични и те ги признават!

 12. 12 Профил на doby1945
  doby1945
  Рейтинг: 388 Весело

  Нали според Цвъчко и Боко изборите били честни ?
  Що тогава ги е страх да се проведат отново , а ?
  Защото им свършиха парите за купуване на гласове и на комисии ли ?
  Или "щото са крили бюлетини по чорапите и са ги заменяли ...както е заснето в Плевенско !
  Защото техните дУпетати бяха в ОИК в София и пак изтипосани на кадро ...

  Подкрепата на ГЕРБ = демонстрация за липса на мозъчната функция – „МИСЛЕНЕ” !
 13. 13 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 489 Неутрално

  СЕРГЕЯ НАИСТИНА ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА БСП ДОКАТО Я УНИЩОЖИ .ДВА ПЪТИ РАЗГРОМЕН НА ИЗБОРИ И ПРЕДСТАВА СИ НЯМА ЩО ГИ Е ЗАГУБИЛ.АБЕ ГОВЕДО , НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ЗАЕДНО СЪС СОПОЛА ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДИТЕ.ОПРОТИВЯЛИ СТЕ НА НА НАРОДА ДО СМЪРТ.

 14. 14 Профил на doby1945
  doby1945
  Рейтинг: 388 Весело

  [quote#11:"partakesh"]те са били демократични и те ги признават! [/quote]
  И как ги признават ?
  Като подчертават, че подобни свинщини ,каквито са видяли , дори не са сънували ! ...

  Подкрепата на ГЕРБ = демонстрация за липса на мозъчната функция – „МИСЛЕНЕ” !
 15. 15 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Повторни избори- без излишен финансов ресурс ще дадат истинската представа кой за какво гласува. До момента: Прозрачна бюлетина, намеса в работата на избирателните комисии, подмяна на бюлетини, липса на административен капацитет, инфантилно гласуване с "красиво" Х, симпатични мастила...

 16. 16 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Мутренските групирровки са ваши Станишев,копуването на гласове е ваш патент-справка изборите през 1990г.и след това.

 17. 17 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#11] от "partakesh":

  Е, трябва ли да станем Бангладеш, за да решим че имаме проблем? От чисто прагматична гледна точка за повторни избори с национален мащаб няма пари, това са десетки милиони.
  Но трябва поне да се развие позицията за да се принудят ГЕРБ да признаят мащаба на проблемите и да пуснат повторен местен вот на най-оспорваните места. Само така ще се научат за следващите избори.

 18. 18 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 620 Весело

  "БСП търси съюзници в парламента, за да оспори президентския вот"

  Веднага да се прегърнат със катунджиите на Гаргамел и ДПС за съвместни действия.

  И в морето ми е до колене .....................
 19. 19 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  втория тур на президентските избори трябва да е минал с по-малко манипулации, но местните избори на първи тур бяха много зле

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 20. 20 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  по колебливия тон мна съсела личи, че това е оферта за пазарлък, а не декларация на окончателно решение.

  ако герб се съгласят да касират изборите в няколко големи града и на втори тур пуснат бсп да бие, а през 2013-а ги поканят в коалиция - всичко ще се нареди.

  ако обаче герб продължи да дава признаци, че иска всичката власт само за себе си, и че са готови на пряка коалиция герб-дпс, то предстои сериозна фекална буря, която може и да удави поуспокоилия се бойко.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 21. 21 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 388 Неутрално

  тия цървули са същите като гръцките политици,кои го интересуват амбициите на корумпирани комунисти , щели да касират изборите, Какво , да не би да мисли че повече хора са гласували за тях. Пълни идиоти, света се тресе от финансовата криза , тои се опитва да докара и политическа от нищото.

 22. 22 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  някой ще ме светне ли безплатно, защо плюете сега по бсп. след като изборите ги фалшифицира и оплеска гербавия винету?

  http://vitalykuzmin.net/
 23. 23 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#11] от "partakesh":

  Звучи тъжно, че моето мнение няма значение, а нечии доклад има. Какъв доклад? Кой го е изготвил и кой го е оповестил? Нима можете да отречете, че изборите са купени, че много хора не са гласували заради разни списъци, че не можаха да гласуват защото не стигна времето? Не е ли достатъчно? Сега ще ми кажете, че и предишните избори са били такива. Аз съм сигурна, че е било така, но на това трябва да се сложи край и кой ще поведе хорото е все едно, стига да се спре и да участвам най-накрая в честни избори. Дали Станишев това цели или не, можем само да гадаем, защото изводи могат да се правят само от миналото, а в близкото миналото се проведоха поредните манипулирани избори, вече и с участието на сегашното управляние, което даде заявка за нов морал.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 24. 24 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  герберчета, трябва да се опитате да вденете, че Станишко прави това включително и за вас.

  Ценете вота си, щото на следващите избори цецо може да реши да използва само цигански гласове.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 25. 25 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#17] от "Skydiver":

  Това не е игра в детската градина - да повторим , за да запомним! Ако нарушенията променят избора да се касира вота по съответния ред, ако ли не Станишко да си ближе раните и да чака януари, когато ще го сменят!

 26. 26 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  До коментар [#16] от "renegat":

  Много искам да касират изборите,за да го отвеем Станишката,този път много на малко,още първия тур!Аз и моите приятели и стотици хиляди като нас не са гласували,но сега,МАЙКО МИЛА!АКО ТРЯБВА ОТ ВЕЧЕРТА СЕ НАРЕЖДАМЕ НА ОПАШКИТЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 27. 27 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Весело

  В шибаната ни държава
  шоуто продължава!!!
  Все по-весело ще става!

  www.berbenkov.hit.bg
 28. 28 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 442 Неутрално

  серГЕЯ и неговите номера

 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  [quote#25:"partakesh"]Това не е игра в детската градина[/quote]

  Анджък!

  Затова, драги ми "partakesh" и другите гербери, е крайно време да вденете, че въпросният доклад или някакво си интервю на Уорлик нямат абсолютно никаква правна тежест.
  И в България, както и в нормалния свят, ЦИК обявява резултатите, ама се жалват пред съда. И съда казва.
  Точка!

  К'ъф ви е проблемът, че СерГеят искал да се съди?
  Това е основно негово и на съпартийците му право!
  И не можете да му го отнемете нито с доклад, нито "поради целесъобразност".
  Да не говорим, че стане ли това, вече диктатурата ще пише и на вашия задник. Мислете бе!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#23] от "omega":

  http://www.osce.org/bg/odihr/elections/83960
  Чети и плачи!


  [quote#23:"omega"]Звучи тъжно, че моето мнение няма значение[/quote]

  Време е да станете реалисти! Няма как вашето мнение да бъде наложено над всички! Дори и в собствения ви дом не е така, ако имате жена! 32. 32 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Този да се обади на катерицата от рекламата на снаксовете с различни вкусове !!С нея най-си приличат!!

 33. 33 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Тези избори бяха подигравка със всички здравомислещи и демократично мислещи в България.
  Но такива има все по-малко.

  [quote#23:"omega"]Нима можете да отречете, че изборите са купени, че много хора не са гласували заради разни списъци, че не можаха да гласуват защото не стигна времето? Не е ли достатъчно?[/quote]

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 34. 34 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#10] от "omega":
  Не! Не те разбират. Сега им се е паднало да проявят реваншизъм и да злобеят. Както ти казаха, твоето мнение не е важно. Важно е тяхното. Нищо, че някои наблюдатели останаха шокирани.
  Имало проблеми, но като цяло минало добре - законно.
  Щом ги признават, значи са демократични. Какво ли щеше да стане ако не бяха ги признали?
  Основни закони:
  Щом е еднакво, значи е уставно!
  Щом е шарено, значи е красиво!

  pastor
 35. 35 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#29:"xm..."]И в България, както и в нормалния свят, ЦИК обявява резултатите, ама се жалват пред съда. И съда казва. [/quote]


  Това е вярно!


  [quote#29:"xm..."]Това е основно негово и на съпартийците му право! [/quote]

  Аз го коментирам както сметна за добре и нямам власт да му забранявам да прави каквото и да е! Вие в този форум също нямате тази власт! Да спра да коментирам ли?

  [quote#29:"xm..."]Затова, драги ми "partakesh" и другите гербери[/quote]

  Не съм се афиширал като гербер, за да ме вкарвате в общия кюп, въпреки че така се опитвате да посочите партийния враг и да насочите другите съфорумци към мене! 36. 36 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#34:"pastor"]Както ти казаха, твоето мнение не е важно. Важно е тяхното.[/quote]
  Да те поправя, другарю.
  Важно е мнението на организациите, в това число и чуждите, които казаха, че изборите са законни.
  Не е важно мнението на червените боклуци, които не са спрели да викат навсякъде как са загубили заради полицейщина и манипулации.

  На кой да вярвам?

 37. 37 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  [quote#21:"prokopi"]Какво , да не би да мисли че повече хора са гласували за тях[/quote]
  батка, бсп са спечелили 8 областни града от 27 такива в бг.
  90 общини,
  гербавият винету са вземали 60 общини и дванайсет града
  и то при яко фалшифициране

  http://vitalykuzmin.net/
 38. 38 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Този развой е неизгоден и то най-вече за многоконгресниците. Ако президента освен надпартиен беше ситуиран като бившата еврокомисарка - назависим и издигнат от ИК то би взел и нейните гласове.

  Особено ако бе внесен повече драматизъм с оставка и с голяма доза несъгласие с цялостната политика на кабинета. И без подкрепата на която и да била партия участвала в изпълнителната власт от

  последните десет години съвпадащи с последните два мандата на червения държавния глава. Всичко щеше да свърши на първи тур със съкрушителна победа от над три четвърти от гласовете.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3172 Весело

  [quote#35:"partakesh"]Не съм се афиширал като гербер, за да ме вкарвате в общия кюп[/quote]

  Оооо, неразумний!
  Поради что се свениш ...

  Елементарен силогизъм:
  Ако герберите защищават една теза и ти защищаваш същата теза и въпросът е за основни граждански права - то какъв си ти тогава?

 40. 40 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#31] от "partakesh":

  Въпросът е вие дали го прочетохте!!!!И това ли е в подкрепа на твърденията ви? Че то дори е в подкрепа на моите! Ха!

  По отношение на мнението ми, аз не желая то да е над другите, а да се вземе под внимение по време на избори, защото това е основно право на всяко демокретично общество. Ето това е въпросът - глас народен, глас Божи, не и в БГ. Може с един глас да спечелиш, но да е честен. Моето мнение, дори и вие да го омаловажавате, което е присъщо на тоталитаризма, нямаше да е друго който и да беше спечелил при тези условия, дали и с вас щеше да е така?

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 41. 41 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#26] от "lz2":

  странно защо бойко и цецко не искат да сбъднат желанието ви, и се операвдават с някакви си спестени няколко милиона, дето сигурнос е кани да ги даде за новия стадион на стоичков в пловдив, или за 18-ия и 19-и апартамент на цецо.

  мисля, че ако герб "отвее" конкуренцията си при ново гласуване това ще са най-добре похарчените пари в новата ни история, нали?

  защо не чувам повече гербери да настояват за касиране? може пък вашия глас да го чуе вожда.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 42. 42 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Станишев си брани поста със зъби и нокти.

 43. 43 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Значи 47 % на Калфин са честни, а тези 52 % на Плевнелиев не са...
  Това ли искате да ми кажете, товарищ...
  Ама то донякъде ви разбирам - та Гоце вече чука на вратата...
  Да пита за изборите де - как са свършили...

 44. 44 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#39] от "xm...":
  ++

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 45. 45 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До #31:
  Другарю Партакеш, пардон Матросов,
  като че ли е редно Вие да станете реалист.
  Закона дава право да се иска касиране на изборите. Точка.
  И те го правят.
  Т. е. - "Няма как вашето мнение да бъде наложено над всички! "

 46. 46 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#39] от "xm...":

  Човек, който защитава същата теза!

 47. 47 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#40] от "omega":

  Защо си мислите, че вашият глас не е отчетен на тези избори?

 48. 48 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Весело

  аааах ааааах
  предлагам да не се обиждате на бекапари, щото нема един от парламента [независимо от коя параламенатрна група е] който да не е бил бекапеец


  поняли товарищи?

  http://vitalykuzmin.net/
 49. 49 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#45] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Никой не ги е спрял да искат касиране, просто моето мнение е , че няма основание за това!

 50. 50 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#49] от "partakesh":

  ебати и наглеца си, братче
  винету игра нечестно на изборите, а вие тука го раздавате по каубойски

  http://vitalykuzmin.net/
 51. 51 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3172 Весело

  [quote#47:"partakesh"]Защо си мислите, че вашият глас не е отчетен на тези избори? [/quote]

  А ти защо мислиш толкова хора си го мислят?


  И не е въпросът дали ще спечели Калфин или Плевнелиев.
  Важното е да се изчисти огромното леке и да се сложи една тежка обица на ухото на правещите избори, така че да не се повтаря.
  И това става само през съда.
  Като се провери и преброи отново. Дори и Камелия Тодорова да спечели накрая ...

 52. 52 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#50] от "на курьих ножках":

  А при чесни избори с колко щеше да спечели Калфин? 99%?

 53. 53 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1214 Весело

  До коментар [#49] от "partakesh":

  А моето мнение е, че има.
  Ами сега?!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 54. 54 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#47] от "partakesh":

  Вие къде сте бил досега? Няма как да съм сигурна, след като бюлетините се размотаваха дни наред по къщите на разни хора. Протоколи попадаха в ръцете на разни хора, Липсваха протоколи и се съставяха нови?!?! Членове на комисии подменяха бюлетини при самото гласуване, хора си ги вадиха от чорапи и чекмеджета. Никой не може да ме убеди, че при този хаос не са допуснати безброй грешки и моята бюлетина е отчетена правило, вашата също. А, за купуването на гласове няма смисъл да се говори, за платените медии също.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 55. 55 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#50] от "на курьих ножках":

  Хубу!

 56. 56 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#52] от "Yard":

  не зная
  аз гласувах за него ,щото имаше най-много изгледи да спечели.
  просто винету си заслужава скалпа след забатачването на бг


  http://vitalykuzmin.net/
 57. 57 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#52] от "Yard":

  Щеше, не щеше - това е въпроса!! Какво щеше да стане АКО...?! Ами дайте да видим, де!

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 58. 58 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#51] от "xm...":

  За да си помислиш нещо, трябва да ти е станал известен някакъв факт от източник, на който вярваш!

  Е, как разбрахте , че вашия глас не е отчетен на изборите или просто сляпо повярвахте на червения плъх?

 59. 59 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#31] от "partakesh":
  Ей, това гербеджелъка е заразна болест и преминава в гербомания.
  Това, че доста министри посочват верния отговор на задачата преди да са прочели условието е вече достигнало до цялото войнство.
  Не знам как да определя твърдението, че този доклад дава оценка на нещо, което още не е проведено!
  Предварителен доклад за периода 28.09-11.10 и е изготвен на 17.10.2011.
  Щом се базирате на неговите "заключения" за избори проведени на 23.10.2011 наближава времето на диктатурата, а аз си мислех, че след 20 години няма връщане назад от демокрацията.

  pastor
 60. 60 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#57] от "omega":

  Колко пъти да пробваме?

 61. 61 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#53] от "Г.":

  Ми добре - ти искаш нищо да последва от това ли? Това е все пак форум! Тук е мястото за твоето и моето мнение!

 62. 62 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#57] от "omega":

  Да пробваме докато не спечели. Ако не спечели - изборите са фалшифицирани.

 63. 63 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#59] от "pastor":

  Преразказ на изборния кодекс и анализ на провежданата кампания.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 64. 64 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#59] от "pastor":

  Диктатура в България няма и няма изгледи да има! Хората не се глупави , за да ги плашите с измислени чудовища от миналото! Последният диктатор умря! Бащата на Станишев работеше за него, а и самият Станишев е имал широк път в живота не заради лисичата си муцунка , а защото баща му е бил верен на ПОСЛЕДНИЯ ДИКТАТОР!

 65. 65 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#60] от "partakesh":

  следващия ако отново фалшифицирате изборите ...... може и да спечелите към то 20 процента. то бсп-то щеше и на тези избори майче да ви отнесе като вятър

  http://vitalykuzmin.net/
 66. 66 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#61] от "partakesh":
  До коментар [#62] от "Yard":

  Извинявайте за въпроса, ама глупави ли сте?! Не искате ли да пробваме нещо, което само ще е добре за всички нас и за демокрацията. Приветствах преброяването в Кърджали точно поради тази причина и не съм отдавала значение на това кой го е поискал. Ако трябва и трети път да има избори, защото основно право е правото на глас, а вие ми говорите за БСП и Калфин. В БГ реално няма демокрация що се касае за изборите, това е основния въпрос, не това кой е спечелил изборите, а по какъв начин ги печели.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 67. 67 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  До коментар [#61] от "partakesh":

  точно си го казал!
  нашето мнение е винету и цв цв да се опитат без шашми да проведат избори. така де, да се опитат да бъдат мъже , а не с курвенски номера да ми разправят че са победили.

  http://vitalykuzmin.net/
 68. 68 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1214 Весело

  До коментар [#61] от "partakesh":

  Точно така.
  Надявам се включително от такива форуми да се чуят гласовете на тези, на които на тези избори бяха запушени устите от милиционерчетата.
  Пък дай боже и критична маса да се събере, така че да разклатим, поне малко, пък защо не и много, самозабравилите... се знаете кои...
  Имат празник днес.
  Ф.к да палис, брат.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 69. 69 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#66] от "omega":

  Демокрация не значи да правим избори всеки месец докато вашата партия спечели. А дикататура не значи една партия да има премиер и президент по едно и също време.

 70. 70 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#69] от "Yard":

  С този отговор ми отговаряте на въпроса. Изяснете си за какво иде реч и тогава отново бих кометирала нещо с вас.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 71. 71 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#68] от "Г.":
  До коментар [#67] от "на курьих ножках":

  Просто се научете да губите - не може при всяко осиране да не си признавате грешките! И запомнете едно: Негативните кампании не печелят избори, хората искат да чуят не кой е лош , а колко вие сте добри! И накрая като извод (надявам се си записвате) - със стари партийни труженички нов политически бардак не се прави!

 72. 72 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално  Хамстерът го е страх да не остане без работа.... в което има дългогодишен опит... вервайте ми...

 73. 73 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1214 Весело

  До коментар [#71] от "partakesh":

  Както вече казах, да живеят честните и свободни избори и ф.к да па-алис.
  Нещо трябва ли да обяснявам...?
  Ако се съчетаят горните ми две условия, ще приема всякакъв избор, вкл. Евророма.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 74. 74 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално  Хамстерът май нещо е почнал да напълнява.... бузки... бузки...

 75. 75 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Весело

  [quote#71:"partakesh"]със стари партийни труженички нов политически бардак не се прави! [/quote]
  е прави се бе.
  твоята партия от какви труженици е сделана?
  е има и мутри, но те са също с бекапарски произход

  http://vitalykuzmin.net/
 76. 76 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#73] от "Г.":


  [quote#73:"Г."]Ако се съчетаят горните ми две условия, ще приема всякакъв избор[/quote]

  хахахаха че какъв фактор си ти? Ти си просто статистика - част от 7 милиона българи! НА никой не му пука дали си доволен или не, при демокрацията избори се печелят с мнозинство и не може всички да са доволни!

 77. 77 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#70] от "omega":

  Значи според теб ако президентът и премиерът са от една партия това е дикататура?

 78. 78 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  [quote#64:"partakesh"]Бащата на Станишев работеше за него, а и самият Станишев е имал широк път в живота не заради лисичата си муцунка , а защото баща му е бил верен на ПОСЛЕДНИЯ ДИКТАТОР! [/quote]
  Той от баща си е чувал за честни избори, които и ние помним!Само дето не му е казал къде да търси съюзници!Вече и биковете от коридите не се дразнят толкова от всичко червено!

 79. 79 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#71] от "partakesh":

  Общи фрази и изтъркани лафове. Трябва политическите партии да се научат как се печели, до тогава д..е да ни е яко, че при този бум на раждаемост при братята роми, масовата безработица и липса на образование трудно ще се научат, че избори се печелят с работа, а не с пари.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 80. 80 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално  БСП има проблем с кадрите.... освен Хамстера не могат да извадят некой по-читав.... за разлика от ГЕРБ дет поне имат млади, грамотни и модерни хора....

  Тиквата може да е всякакъв, но хората са му по-добри от тез на БСП....

  Просто в България нема знекови личности и требе да танцувате с момичетата, които стоят на разположение.... други нема... вервайте ми....

 81. 81 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#77] от "Yard":

  Не, не значи това.
  Нещо обърка постовете или не се разбираме изначално.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 82. 82 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Весело

  [quote#71:"partakesh"]Просто се научете да губите [/quote]
  батка, въпросът не е загубата
  въпросът е безнаказаното фалшифициране, което винету и цв цв организираха

  според тебе, като вътрешен, що им трябваше да се излагат с брутални манипулации на местни и президентски избори? не ми казвай, че е нормално в цяла секция да няма валидна бюлетина. това и в африка го няма. а?

  http://vitalykuzmin.net/
 83. 83 Профил на Forgive me, if it was my fault
  Forgive me, if it was my fault
  Рейтинг: 1031 Любопитно

  Какво театро пак разиграват? Кино-маньовърът с "купен и кандидатиран за вице-президент" вече отмина, а Калфин призна, че приема резултатите... Просто куха демонстрация на активност пред електората.

  Smile, smile, a little baby!
 84. 84 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1214 Весело

  До коментар [#76] от "partakesh":

  ха-ха....ааа
  Колега, ако много като мен смятат, че изборите са били манипулирани и вървим към милиционерска държава, ще се окаже, че има значение и моето мнение.
  На-а-ли?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 85. 85 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Весело

  [quote#80:"totilas"]поне имат млади, грамотни и модерни хора[/quote]
  тип калинка - хахахахаха

  искам да ти кажа, че си прав.
  бсп май наистина нямат кадри, които хем да поддържат олигарсите, хем да знаят да водят партийната организация

  http://vitalykuzmin.net/
 86. 86 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Имам чувството, че Станишев се е превъплатил в мнозинството от пишещите. Може би мечтаете за трети Гоце, гарниран с нарциса Данаилов.

 87. 87 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#85] от "на курьих ножках":

  Че за какво и е на партия да купува вота, ако има кадри? Нямат кадри, нито едните, нито другите. Ако имаха щеше да имаме добри закони и управление.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 88. 88 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  На Станишко му пари под краката и гледа да вдига колкото се може по голяма врява... Като се върне Гоце и му духне под опашката ще спре да вряка...

  الرجل الكبير
 89. 89 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Весело

  ...приемат ли българското общество и демократичните партии този начин на провеждане на избори в България...
  ---------------------------------------------------------------------
  Всичко приемаме,моето момче.Единственото което не приемаме е БСП и ДПС на власт!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 90. 90 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  До коментар [#87] от "omega":

  от мен +
  за бсп не знам нищо
  за герб знам, че е голяма бутафория и че винету оплеска нещата яко. имено затова трябваше да понесе наказателен вот

  но ето че с манипулации това наказание се разми...
  не се коментират резултатите, а се коментира провеждането на нечестни избори.

  http://vitalykuzmin.net/
 91. 91 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#85] от "на курьих ножках":

  Калинка е несъмнено лош кадър...

  Сега дай пример за по-добри бесепари от Плевенски и Попова...

  Изборът винаги е конкретен дали:
  Плевенски е по-добър от Калфин (и Гоце)... и дали Попова е по-добра от Майор Деянов... дали Кристалина е по-добра от Антония Първанова...

  Проблемът на българите е, че рядко са конкретни и буксуват с десетилетия в калта... за разлика от други народи, които с малки стъпки вървят в правилната посока.... вервай ми...

 92. 92 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  Една коза като я колят най много врещи...а Станишко го заклаха на изборите и сега врещи ли врещи... и червената чугунория и тя врещи...пък на мен ми е кеф....

  الرجل الكبير
 93. 93 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#71] от "partakesh":

  Нещата не са толкова прости, колкото ви внушават Фидоска и Тиквата. По-прости са:

  1.Юристите на бесепето смятат, че има основания начинът на провеждането на изборите да бъде атакуван в Конституционния съд.
  2.На БСП му трябват още 8 депутати, за да се отнесе до конституционния.
  3.Ако ги събере, внася оплакването и чака решението.
  4.Решението излиза и всички го приемат.

  Междувременно Станишко може(и трябва) като отиде утре в Европарламента, да опищи орталъка за гербавите изборни простотии. Мисля, че аверите на Кунева и ДПС в групата на либералите също имат какво да добавят, както и зелените, на които им се уплаши окото от изборите в Кюстендил.

  След смачкването на идеята за референдум в Гръчко, европейците биха били навити да позачистят съвестта си с един шамар зад врата на Рапона и всеядните калъфи от ЕНП-то, които биха взели Лукашенко при тях, ако това ще им донесе мандати.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 94. 94 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ей народец,

  не забравяй, че требе да танцуваш с момичетата стоящи на разположение.... избягвайки най-грозните.... ако се хванете с малко по-грозните и сте царе на пейзажа....

  Вервайте ми...

 95. 95 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#71] от "partakesh":

  Умнико а ГЕРБ какво е? По дефниция хората вътре са бивши седесари, бесепари, ендесевисти, евро-лъжици и подобни - няма как да са нещо друго освен ако не са се родили преди около една година - и какво означава това - че са просто фурнаджийски лопати обединени не от идеи и ценности а от мерак да яхнат вълната и каквото там друго дойде с нея - такива формации няма как да имат спойка, която да ги направи партии с бъдеще - справка НДСВ - прогноза за ГЕРБ - партия със затихващи функции до 5 години...

 96. 96 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  Всички избори са честни щом печели ГЕРБ...
  БСП се скъсаха да купуват циганорите ама явно не им стигнаха парите...а на бабите в селата раздаваха капачки...

  الرجل الكبير
 97. 97 Профил на на курьих ножках
  на курьих ножках
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  [quote#91:"totilas"]Плевенски е по-добър от Калфин [/quote]

  това първо не е вярно
  погледни им преизборните дебати!
  калфин е неподимо подготвен


  а за бсп си мислех, че са старци, но имаше в дневник фотосесия на бузлуджа с 50 хиляди бесепари [по думите на медия дневник]
  ми аз не скивах ни един старец, имаше доста засукани девойчици. та тия приказки с персонала ме навяват на идеята, че те си имат организатори по партийни проблеми, но нямат звено за свръзка с олигарсите, дето ги финансират.а тия дето са свръзка с олигарсите, те не са за пред хората

  http://vitalykuzmin.net/
 98. 98 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#91] от "totilas":

  Отговор на този въпрос се дава на избори, но не и тези, провеждани тук. В БГ не печели най-добрия, а този с парите. Без пари може да спечели само ново лице с бомбастични си обещания. Аз не помня някой да е спечелил повторно избори, защото хората са го оценили по заслуги. Или печели старата власт, защото няма алтернатива или се "цака" това е. А, искрено се надявам ГЕРБ да не похарчиха напразно парите си и този "избор" да е сполучлив, макар и по-скоро да ми прилича на назначение.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#96] от "bigman1":

  На тези избори циганите преобладаващо подкрепиха ГЕРБ.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK