Росен Плевнелиев с най-скъпата кампания, Светльо Витков - най-скромен

Росен Плевнелиев с най-скъпата кампания, Светльо Витков - най-скромен

© ДневникНай-скъпата кампания за президентските избори е на спечелилия вота Росен Плевнелиев, който е похарчил 1.8 млн.лв. и се е вместил в законовия лимит от 2 млн. лв. Най-малко средства е похарчил независимият кандидат Светослав Витков, чиято кампания премина предимно в социалната мрежа "Фейсбук". Той е събрал 220 лв от дарения, от които 100 лв. е дал председателят на инициативния комитет Андрей Бояджиев. Дори тези пари обаче не са били изхарчени, а в отчета е отбелязано, че Витков е дал едва 1 лев за "такси" и нищо повече.


Това се вижда от финансовите отчети на кандидатите за президент и вицепрезидент, публикувани днес на страницата на Сметната палата.


1 803 965 лв. е дала ГЕРБ за президентските избори. Средствата са от държавната субсидия, не са взимани пари от членски внос или дарения. 136 567 лв. е изразходвала формацията за печатни медии, а 454 429 лв. – за електронни (от които 274 076 лв. за частни телевизии, а 79 288 лв. за интернет сайтове).
Според данните, ГЕРБ не са плащали за социологически или консултантски услуги. 655 242 лв. са отишли за флаери и брошури, а 414 084 лв. за събрания и концерти. Командировките на ГЕРБ са стревали около 81 хил. лв, а възнагражденията – около 9 000 лв. Кандидатите за президент и вицепрезидент Росен Плевнелиев и Маргарита Попова не са дали лични средства за кампанията.


Кандидатпрезидентската двойка на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са похарчили 1 583 967 лв., от които близо 1.55 млн. лв. са от банковия заем, който партията изтегли за финансиране на кампанията. Другите около 35 хил. лв. са от държавна субсидия на БСП и членски внос на партията. Най-големият разход на кандидатите е бил за реклама в частни телевизии - 622 хил. лв. За агитация в информационни агенции и онлайн новинарски издания са дадени близо 232 хил. лв.


Кандидатите на БСП не са отчели дарения. От данните пред Сметната палата става известно, че Михайлина Димитрова е работила безвъзмездно като пиар на Калфин, а съпругът й Иво Инджов е правил безплатно политологични анализи, подготвял е концепция за сайта на Калфин.


Както и обяви, независимият кандидат за президент Меглена Кунева е разчитала само на дарения, за да финансира кампанията си. Тя е взела 220 парични дарения и 30 под формата на безвъзмезден труд. Общо за кампанията на Кунева са били изразходвани 294 691 лв., като собствените приходи от членовете на инициативния комитет са 45 950 лв., 57 188 са от лични средства на самата Кунева и на кандидата за вицепрезидент Любомир Христов, а 191 553 лв. – от дарения.


Кунева е дала 217 769 лв. за медийно отразяване (от които 164 519 лв. за частни телевизии и 17 319 лв. за частни радиа). Събранията на Кунева очевидно са били почти безплатни, като за тях са изразходвани едва отоло 200 лв. Независимият кандидат не се е възползвала от социологически услуги, за консултации е дала около 1500 лв. Около 10 хил. лв. са излязли командировките. Повечето от даренията са за под 1000 лв. Сред най-щедрите от инициативния комитет са бившият образователен министър Даниел Вълчев и Теменужка Христова, дали по максимално разрешените 10 хил. лв.


Кандидатите на "Атака" - Волен Сидеров и Павел Шопов, са похарчили 687 452 лв. за кампанията си, които са изцяло от държавната субсидия на партията. Най-скъпо са им излезли плакатите и брошурите - 221 хил. лв. От отчета става ясно, че Сидеров е дал 3 360. лв. за оборудване на тв студио и над 16 хил. лв. за "облепване и демонтаж на фолио". "Атака" не е посочила дали и с кои рекламни и социологически агенции е работила за изборите.


343 632 лв. общо е струвала кампанията на кандидата на коалиция "Съюз на десните сили" Румен Христов, като средствата са дошли само от държавната субсидия на СДС. Нито другите партии, участващи в коалицията, нито самите кандидати за президент и вицепрезидент са финансирали участието в изборите. Дарители няма.


727 лв. са отишли за медийни услуги (от които около 40 хил. лв. за частни телевизии, около 16 хил. лв. за частни радиа, а 22 хил. лв. за печатни медии). Христов не е ползвал консултантски услуги, а за социологически проучвания са дадени 6 хил. лв. Сериозно перо в неговите разходи са за фаери и плакати – около 120 хил. лв. Той има и поети задължения за предоставени стоки и услуги в рамките на 70 хил. лв.


Кампанията на кандидатпрезидентската двойка на РЗС Атанас Семов - Поля Станчева е струвала 367 304 лв. За президентския вот партията е платила 11 хил. лв. за социологически проучвания. Отчетените дарения са 95 700 лв.


Независимият кандидат за президент и обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров е финансирал сам кампанията с 204 600 лв. Кандидатът му за вицепрезидент Николай Георгиев е помогнал с 9500 лв. В отчета си пред Сметната палата кандидатпрезидентската двойка е декларирала 42-ма дарители, повечето от които са дали по 1000 лв. Петров не е отчел разходите си за кампанията, не е декларирал и с кои социологически и рекламни агенции е работил.


Банкерът Венцислав Йосифов, който също се яви като независим кандидат за президент, е похарчил 3100 лв за кампанията си. Той е дал 100 лв., а кандидатът за вицепрезидент Емилиян Димитров - 1000 лв. Още двама са дарили на кандидатите по 1000 лв. - Живка Павлова и Христина Саркизова. Йосифов е отчел, че за пресконференции е похарчил 480 лв.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1059 Весело

  Доган и Цветан Василев ли спонсорираха най-скъпата кампания или Чехльо е бръкнал в собствения си джоб ?

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 2. 2 Профил на PHARE
  PHARE
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да живей Ел Президенте - Светослав Витков!

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2741 Весело

  "...220 лв от дарения..." - СРЕЩУ държавнаТА субсидия...
  Партийо любима, на всички времена...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Разстроено


  Ех, Светльо, Светльо...малко протестен вот събрахме, вместо с гласа си ясно да покажем, с едни 10-15%, че не одобряваме предложените "на тезгяха" ... Тоя заспал народ няма бъдеще и това си е ...
  Остава ни единствено просто да продължаваме да се надяваме и опитваме, на инат!

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 5. 5 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Витков "хвърля" на хляб, а на българския шаран му дай хубава, излъскана стръв.

 6. 6 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#4] от "The 8":

  Ами малко ще е. ГРОБарите влачеха насам-натам чувалите с бюлетини, не група "Хиподил".

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 7. 7 Профил на daking
  daking
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Светльо можеше една песен да направи по случая. Сигурен съм че с неговата креативност можеше да си удвои резулата.

 8. 8 Профил на Мушморок
  Мушморок
  Рейтинг: 1170 Весело

  До коментар [#4] от "The 8":
  „Когато Светльо Витков започна авантюрата си с президентските избори, бях решил да направя протестен вот чрез неговата кандидатура. Но за да не съм неинформиран и в протестния си вот, реших да поразровя малко в интернет за него. Не щеш ли, попаднах на интервю в интернет-медия – http://www.blitz.bg/news/article/118777 (което остана скрито от всички други, не се публикува никъде другаде и беше напълно покрито), в което Витков с половин уста отговаря на въпрос за връзката му с въпросния Бригадир. Оказва се, че дъщерята на този вреден за България псевдо-разузнавач е PR на кампанията на Витков и негова приятелка.
  От този момент нататък за мен нещата станаха кристално ясни – кой е за какво се опитва чрез Хиподила да яхне младежкия вот, който при тази безперспективна ситуация в страната е голям, протестен и неизползваем от другите.
  А вчера прочетох и поредното потвърждение – Витков щял да прави гражданско движение – пробваха на президентските избори как се приема от младите и отвратените, видяха, че с повече медийна подкрепа може да мине и 4 процента, и сега остава да се наслаждаваме на поредната изфабрикувана нова политическа кукла на конци, пардон, сила.
  Та поуката е – когато няма събудени държавници (за граждани да не говорим), които да ликвидират напълно възможността такива като Бригадир да влияят задкулисно на политиката ни през последните 20 г., ще си носим последиците. Големи са греховете на Желев, но този е един от най-отвратителен“.

  "Най-голямото неравенство е да изравняваш неравните неща" - Аристотел
 9. 9 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#7] от "daking":

  http://youtu.be/rUgoVcuGcF8

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 10. 10 Профил на Мушморок
  Мушморок
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  [quote#7:"daking"]Светльо можеше една песен да направи по случая. Сигурен съм че с неговата креативност можеше да си удвои резулата.[/quote]
  Той направи. Песента се казва "не ставай толераст".

  "Най-голямото неравенство е да изравняваш неравните неща" - Аристотел
 11. 11
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 12. 12 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Между другото относно кампанията на ГЕРБ, за да е ясно как лъжат:
  Прочетете ПРЕДпоследния абзац от линка:

  http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-prezident-rosen-plevneliev-izbori-2011-9809443

  а именно:

  "Борисов се закле, че не е дал и един лев за глас и няма и да даде. Най-евтината кампания била на ГЕРБ, предаде "Фокус". "

  Заклел се, а?!

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 13. 13 Профил на прашинка
  прашинка
  Рейтинг: 664 Гневно

  Това са официални данни. Не се знае колко струва реално кампанията на избрания за президент.

  Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
 14. 14 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  "Росен Плевнелиев с най-скъпата кампания..."

  1 803 965 лв + 1.1млд лв за МВР = ?

 15. 15 Профил на myth
  myth
  Рейтинг: 450 Неутрално

  1.8 милиона от нашите пари (държавна субсидия) са похарчени от ГЕРБ за реклама на Плевнелиев! По-голямо нахалство не мо га да си представя. Наглото поведение на тази мафиотска партия е извън контрол. И всичко това - за да се избере за президент несъстоятелната и смехотворна личност-марионетка на Борисов!

 16. 16 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  между другото, от дистанцията на времето и в контекста на начина, по който протекоха или по -скоро бяха протекани изборите, как оценявате кандидатурата на Светльо?

  Дали не участва именно зо да обере протестния вот, тоесг да го обезличи?

  Във Варна "протестно" гласуваха за магаре е резилтатът е, че си имат ...хм,.. кмет

  та, така, не се ли чувствате измамени и в "протеста" си даже?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 17. 17 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Весело

  Росен Плевнелиев с най-скъпата кампания
  ==============
  Скъпа, но си струва...издуха БСП и Гоце от резиденцията...
  Калфин и Серго гризкат дръвцето а симпатизантите им ги боли жлъчката...

  الرجل الكبير
 18. 18 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#8] от "kinggypsy":

  Интересно.....

 19. 19 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 463 Весело

  До коментар [#8] от "kinggypsy":

  Точно затова трябва да бъде ЛУСТРИРАНА номенклатурата на ЦК и ОК на БКП и офицерите от репресивния апарат.
  Тези категории НЕ ТРЯБВА да се занимават с политика и НЕ ТРЯБВА да участват в политическия живот под никаква форма - нито консултанти, нито социолози - никак.
  Доносниците са най-малкия проблем. Точно за това в анти държавата България им се обръща най-голямо внимание.

 20. 20 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#8] от "kinggypsy":

  Е, не точно...Това интервю го знам, медията също ...

  Говорил съм лично с Витков и знам, че както е казал в интервюто:

  "Има кауза и тя е да се преброим с тези, които не искаме да ни мислят за овце и едни и същи лица и политическите партии да са наши пастири."

  Надявам се не мислиш, че дори в най-смелите си мечти, човекът е тръгнал да става президент? Горният цитат съдържа идеята и именно затова е трябвало да не се отказваш, въпреки съмненията ти за връзки с "бригадира"

  Аз лично ДОРИ НА ВТОРИ ТУР просто добавих липсващото име и номер на Витков в бюлетинката... и го избрах. Да, невалидна е, но ако не бях гласувал, гласчето ми отива пропорционално при някой от другите двама смешници, което аз отказвам!

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#21] от "NikB":

  Аз няма да те обиждам, както ти мен - сети се защо

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 24. 24 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Или общо за всички: 5 285 611 лв.

  Доста пари за посредствена "театрална постановка", която не само ще платят данъкоплатците, но доста от тях я одобряват, даже се радват!

 25. 25 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  [quote#23:"The 8"]Аз няма да те обиждам, както ти мен - сети се защо
  [/quote]

  Не си ГЕРБ-аджия? то убаво, ма кофти, ча дебилните комунета от ГЕРБ само от простотии отбират...

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 26. 26 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Пари за лечение на деца в чужбина няма, а милиони за тия засмени хубавци на снимката, тоест за възпроизвеждане на управлението на мафията, има. I'm proud to be Bulgarian.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 27. 27 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  [quote#24:"Musashi"]Доста пари за посредствена "театрална постановка", която не само ще платят данъкоплатците, но доста от тях я одобряват, даже се радват! [/quote]

  и ГЕРБ сe опитват да ни убедят, че целокупената популация цвили от кеф... ;(

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 28. 28 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  [quote#26:"Dehumanizer"]Пари за лечение на деца в чужбина няма[/quote]

  Те СА ЗА!

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Тук някъде включва ли се и цената на медийната услужливост към някои политически сили, финансирана с държавните пари от една банка?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#19] от "NikB":

  Аз не разбрах! Тука Бриго Аспарухов какво участие е взел?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 31. 31 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  Нищо, Светльо, нема да се пуашиш. Ще им покажем следващия път!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 32. 32 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#11] от "Десен":

  Не е поголям голтак от тебе!

 33. 33 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 616 Неутрално
 34. 34 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 506 Весело

  Светльо направи едно движение, "човече"! Направи едно движение, ще дадем всички дето гласувахме за тебе по някой лев, та поне за изборите след 2 години го докараме до 10-15% дето поне си признаваме, че ни е ПИСНАЛО!

  I am mine
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Доста скъпо второ място 1.6 млн. лева
  А като гледаме похарчените пари на първия и втория излизат средно малко над левче за всеки глас

 37. 37 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  в изчисленията за кампанията на ГЕРБ включено ли е това, че цял министър им беше шеф на щаба, и че ведомството му беше впрегнато в "агитация" ?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 38. 38 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Освен на мутро-олигархията, Плевньо също така е и марионетка на строителната мафия, която в момента източва България - при това доста успешно.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 39. 39 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#17] от "bigman1":
  И оправят петролната криза...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 40. 40 Профил на Мушморок
  Мушморок
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  [quote#20:"The 8"]Надявам се не мислиш, че дори в най-смелите си мечти, човекът е тръгнал да става президент? [/quote]
  Разбира се, че не е тръгнал да става президент. Както и Сидеров и Янье Яньев не са тръгнали да стават премиери на всяка цена. Целта е друга. И тя със сигурност не е в полза на демокрацията.

  "Най-голямото неравенство е да изравняваш неравните неща" - Аристотел
 41. 41 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Пари за лечение на деца в чужбина няма, а милиони за тия засмени хубавци на снимката, тоест за възпроизвеждане на управлението на мафията, има. I'm proud to be Bulgarian.

  просто ще повторя

 42. 42 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 907 Неутрално

  В тези 1.8 млн лева за кампанията на Плевнелиев не влизат държавните пари, които похарчи през лятото докато държаха в тайна кандидатурата му, а той обикаляше страната да открива всяко бордюрче заедно с шефа си. Мислех, че Боко прави най-евтините кампании като ги прави само с държавни средства, но виждам, че не ставало само с това...

 43. 43 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#38] от "ВИНЕТкУ":

  да, тя нашата стана "на гол тумбак - чифте златни магистрали".

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 44. 44 Профил на funstruction
  funstruction
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Такаааа като щракнем с калкулатора излиза, че Румен Христов и Светльо Витков, който имаха почти идентичен резултат са похарчили съответно Румен Христов 6,36лв за един глас а Светльо Витков малко под половин стотинка 0,004лв за глас. Това се казва ефективност. Е как да им вярваш на сините, че са икономически експерти, като цифрите говорят сами за себе си....

  Весели празници: http://www.funstruction.net/2011/02/sveti-valentin-ili-trifon-zarezan/

  www.funstruction.net - Забавни снимки и куриози от строителството
 45. 45 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  [quote#37:"Pavlik Morozov"]че ведомството му беше впрегнато в "агитация" ? [/quote]

  то, само то да беше...

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 46. 46 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 506 Гневно

  Финансирането на партии (и то само определени) пред избори е узаконено престъпление, според мен. Узаконен грабеж за да се облагодетелстват с постове определени особи и групи....

  yustal
 47. 47 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  [quote#15:"myth"]1.8 милиона от нашите пари[/quote]

  а рекламите, с рязането на лентички, колко ли струват?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 48. 48 Профил на kilgoretrout
  kilgoretrout
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Както казало седмото джудже, като видяло спящата в неговото легло Снежанка:
  Другари, оставете тези подробности, ами дайте да си лягаме!"
  Изборите минаха, имаме познал резултата, Конституционния съд обяви, че купуването на гласове не е престъпление и наистина се питам какво тук значат някакви си цифри. Това българите наистина сме царе на излишните подробности. По-важното е, че си легнахме за следващите 4 години........Лека нощ!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1422 Весело

  До коментар [#47] от "joshuatee":

  Не тъжи, драги другарю, не плачи...
  Росен се рекламираше с построени неща, а вашата партия се рекламираше със спрени фондове и корупционни скандали. Кое ли ще ни струва повече?!

 51. 51 Профил на Svetoslav Popov
  Svetoslav Popov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хи хи ...
  Скромността краси човека, когато нищо друго не го краси!
  Ашколсун и Дамуечестито!

 52. 52 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 450 Весело

  Винаги съм знаел, че Витков е най- скромният кандидат!

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 53. 53 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Как хубаво са се наредили тия горе да имах едно узи..узо де, бих ги почерпил подобаващо.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 54. 54 Профил на Carrie Bradshaw
  Carrie Bradshaw
  Рейтинг: 782 Весело

  Затова и той спечели. Който плаща, той поръчва музиката!

  Carrie Bradshaw
 55. 55 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#12] от "The 8":

  мн си зле бе комуненце, Бойко го каза това на въпрос за купуване на гласове и че той един лев не е дал. Самият факт че из форумите се измислят и разпространяват всякакви лъжи, а извън тях опозицията си служи с компромати са доказателства че треперите от Бойко!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Г-н Х
  Г-н Х
  Рейтинг: 338 Неутрално

  това са парите които герб откраднаха от Цанков Камък, Водното огледало и други полезни за обществото проекти, които бяха съсипани от герберите.

 58. 58 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#52] от "Поразяващата уста":

  [quote#52:"Поразяващата уста"]Винаги съм знаел, че Витков е най- скромният кандидат! [/quote]
  И умствения багаж също...

  الرجل الكبير
 59. 59 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 917 Любопитно

  До коментар [#8] от "kinggypsy":

  Има логика в съмненията ти (и затова ти писах +), но все пак: Ако Витков беше троянския кон на бригадиро, дали щеше да събере от "дарения" само 200 лв.? И дали щеше да се осланя само на фейсбук-кампания? Съмнявам се!

 60. 60 Профил на stefanova
  stefanova
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Ами това е една от причините правителството да вдига пенсионната възраст,защото НЕ МОЖЕ да си ореже държавните харчове!Да ги сведе до 30% от БВП,вместо 40% от БВП!

  stefanova
 61. 61 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 917 Неутрално

  "....Росен Плевнелиев, който е похарчил 1.8 млн.лв. и се е вместил в законовия лимит от 2 млн. лв"
  Това са само официалните данни. Знаем какви фокуси могат да правят някои обиграни счетоводители.
  А парите, раздадени за купуване на гласове са вероятно двойни.
  Пълна разсипия на нашите пари!

 62. 62 Профил на omniam
  omniam
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Държавна субсидия за крадци. "Браво" на ГЕРБ, изборите са инвестиция!

 63. 63 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3422 Неутрално

  До коментар [#44] от "funstruction":

  Хубаво щракаш с калкулатора.
  Наистина Витков е оползотворил средствата си много добре, като мащаба на направената от него самореклама също никак не са за пренебрегване.
  Все пак мен повече ме впечатли Кунева, която беше напълно избираема кандидатура и щеше да е от по голяма полза за страната .Та тя е изхарчила 5 пъти по малко от двойката Калфин Данаилов, а е получила само два пъти по малко гласове от тях.
  Да не казвам, че около една пета от изхарчените средства за Кунева са от нейни лични,а не от "държавна субсидия " или взет от БСП заем.

 64. 64 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#58] от "bigman1":

  За мене скромен означава и смотан!

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 65. 65 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#55] от "Раз печки, раз кюнци":

  Благодаря, че ме информира, че съм бил "комуненце", но вземи се успокой малко, че нещо гледам много ти кади от кюнеца, да не ти пламне къщата - нАмали въглищата!

  ...Сега, ако си се успокоил, прочети пак ЦИТАТА (означава, че не съм го измислял или казал аз) и се опитай да извлечеш максималните умствени напъни, на които си способен. Така се надявам да видиш, че твоят Бат' е казал, че кампанийката им била най-евтината! Алоо - стопляш ли?

  А сега сравни този факт, с написаното в статията по-горе, пийни си хапчетата за концентрация и може би е по-добре да си лягаш вече...

  П.С.: Ако не ме беше засегнал с разни тъпи опрделения, нямаше да си губя времето да те "вкарвам в час" ! Следващия път без хапчетата - не сядай пред монитора !

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 66. 66 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#63] от "тулса":

  Ако Кунева умело изиграе картите, които държи в ръцете си, има политическо бъдеще. В българската политика е зейнала огромна дупка. Вдясно и в центъра има огромен брой хора, които не са политически представени и не се идентифицират с никоя политическа сила, а броят им ще се увеличава с неминуемото отдръпване от ГЕРБ. Това което трябва на Кунева е да превърне подкрепата, която има в политическа партия. За президентските избори идеята за независим кандидат може би работеше добре, но следващите избори ще са парламентарни.

 67. 67 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  [quote#48:"kilgoretrout"]Конститционния съд обяви, че купуването на гласове не е престъпление[/quote]

  +++

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 68. 68 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#11] от "Десен":

  НИе го видяхме и десния тарикат колко събра. Вотът за Витков беше протестен. Дори хората гласували за него не са очаквали, че той ще стане президент. Но той е не по-лош от ББ следователно дори да беше станал, чак такава драма нямаше да има. Щом пожарникаря може да е премиер, значи и Витков може да е президент.

 69. 69 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 682 Весело

  И какво излиза сега???
  Кампанията на Светльо Витков е най-ефективна.
  С 220 лв. той привлече ако не се лъжа 67000 избиратели или 0.0033лв/избирател.!!!!!!!!!!!!!
  От друга страна Чехльо Плевнелиев с 1 803 965лв. привлече 1 600 000(приблизително) избиратели или 1,13лв/избирател.
  Това ли е успешният бизнесмен, министър и предприемач???

  "We're not gonna take it! Anymore."
 70. 70 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#58] от "bigman1":

  На вожда да не би да му е повече сивото вещество? Ама народа гледа какво му говорят по телевизора. Наскоро си приказвах с едни хора от едно село, пък те ми казват "Много хубав човек Бойко ей, виж го как се мъчи да ни оправи след тройната коалиция!". А живеят бедно и едва връзват двата края. И така чакат от години някой да ги оправи, всеки нов им е надеждата.

 71. 71 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 682 Разстроено

  А Спасителят на еврото се изтъпанчи пред народа и тържествено обяви, че кампанията на ГЕРБавите е най-евтината.
  Тия от сметната палата пак са се объркали

  "We're not gonna take it! Anymore."
 72. 72 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Зависи от гледната точка, понятията "евтино" и "скъпо" са субективни. Да похарчиш 1,8 млн. чужди пари е по-евтино, отколкото да похарчиш 200 лв. собствени пари. В този смисъл ГЕРБ са прави, за тях това е най-евтината кампания, не са вложили нито един лев от себе си. Всичко е дошло от субсидията, а субсидията - от нашия джоб. Опитай се да погледнеш нещата през техните очи и ще разбереш защо смятат кампанията си за най-евтина.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#70] от "gogo2011":

  Дай да не гледаме количеството а качеството...нали знаеш че телетата има най голям мозък...

  الرجل الكبير
 76. 76 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 599 Любопитно

  И какво от това , имал дал ................

 77. 77 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 739 Любопитно

  Витков с 300 кинта кампания взе почти толкова, колкото оня дебил от СДС с 300 бона. Замислям се, какво ли щеше да стане, ако Светльо разполагаше с 300 хил. за кампанията си? Според мен щеше да е поне трети, пред Кунева.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 78. 78 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#24] от "Musashi":

  Умножи по 10 или 20(макар че с цялата дандания не 30, а 300 милиона може да са близо до истината) и може да е близко до реалното. Купените гласове не са отчетени като разход, концертите сигурно се водят без хонорари на изпълнители, софрите по разни махали не са отчетени. Примери за неотчетени пари на ГЕРБ мога да дам два, които лично съм видял:
  - баби с автобус на Петрохан бяха спрели да починат. Били събрани от ГЕРБ да ги разкарват по манастири като екскурзия. Най-вероятно е платено по някоя програма на социалното министерство, а на тях са им казали, че им е грижа от ГЕРБ да ги разкарат.
  - в монтанско село бях при познати на гости лятото. Един от дните Фидосова откриваше клуб в циганската им махала- 30000 за ремонт + към 30000 разходи за самото събитие- свирел е Гъмзата от Ку-ку бенд и само неговият хонорар говореха местните, че е 1500лв. Дали ремонтът е отчетен като предизборен харч, макар че местните точно така го нарекоха, защото примерно читалището им е развалина и него никой не го е оправил? Дали софрата е отчетена?
  А разходите на полицията за заплашване на хора извън ГЕРБ, а дейностите, които Тотев добре описва в записите, дето ги пуснаха с него, по обучение как да се обявяват за недействителни гласове, за купуване на роми, постоянните "новини" за ББ, които не бяха отчитани като платени репортажи, ама какво ли е да се открие емисия с това къде той ритал топка? Тотев беше организирал оправяне на канализацията на цигански блок. Дали е отчетено това или се води към общината или общинска фирма? Говори за платено на ДПС активист да пише статия как всеки друг освен ГЕРБ би направил лошо на ромите в Столипиново. Дали е отчетен хонорарът или платеното на вестника, изкупуването на допълнителен тираж с цел раздаване на хора да видят какво се пише в пресата?
  Просто в рамките на субсидията и при ограничение за размера на средствата за кампания е ясно, че ще се обяви 1 милион, използването на държавни пари за мероприятия или на черна каса вече никой не може да каже колко е.

 79. 79 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Чета някакви мижави суми за "възнаграждения", при видими хиляди "застъпници", цанени за по над 30 лева на калпак? Само в училището където гласувах, имаше над 100 такива. Явно са били от други партии, неупоменати в статията
  Трябва ни нов закон, позволяващ участие в избори само с дарени или лични средства! Субсидията като замисъл и термин, не означава ли целево подпомагане, а не пълно покриване на разходите за някаква дейност?
  Абе новия ни президент голяма скръндза се оказа Барем да се бе бръкнал с една хилядарка

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 80. 80 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Весело

  Да си политическа партия и да теглиш кредит от 1,55 млн. лева - трудно обяснимо, ама карай...

  Да ги използваш за кандидат-президентска кампания за очевидно трудно избираем кандидат като Калфин - напълно необяснимо...

  Да връщаш парите предполагам с постъпленията от членски внос или държавна субсидия, получени през следващи периоди - е това вече е просто абсурдно...

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на confucius2
  confucius2
  Рейтинг: 450 Весело

  К'во пък, нямахме си президент-милиардер със забавени мисловни процеси, сега и такъв си имаме. Ми да опитаме от всичко - нацията може и да издържи - евентуално...

 83. 83 Профил на confucius2
  confucius2
  Рейтинг: 450 Весело

  Бай дъ уей, другите също за нищо не ставаха, но ... нали пък такъв беше договорът! И такива ми ти неща в територии, които ги изобразяват като нужници...

 84. 84 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Весело

  Забравих да добавя, че и Гоце сигурно ще задава въпроси относно целесъобразността на кредита, когато дойде времето за избор на нов председател...

 85. 85 Профил на kostadyn
  kostadyn
  Рейтинг: 488 Неутрално

  НДСВ акумулира доста пари и не се учудвам колко лесно Кунева събра сума за тая мащабна реклама.
  Който я мисли за независима да има да взема...
  Светлььо Витков си беше алтернатива при тая суша в дясно

 86. 86 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#79] от "ь":

  [quote#79:"ь"]Трябва ни нов закон, позволяващ участие в избори само с дарени или лични средства![/quote]

  Най-добре да не правим избори. Икономиите ще бъдат съществени.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 87. 87 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#8] от "kinggypsy":

  Лъжеш като Бареков.Ето го точния текст от линка който си качил.

  "- Първо Светла Аспарухова е мой приятел, чието мнение съм ценял през годините.

  До баща й не виждам причина да се допитвам."

 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  Тази сутрин вече напълно почервенелият вестник "Сега" се изхвърли с изявлението, че най-много пари били похарчени за кампанията на Прошко Прошков. От зор да докарат сините като най-големи прахосници те поставят някакви измислени разделения и заедно с лъжите замазват разходите на червените, които междувпрочем са най-загубилите от тези избори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на truth_hurts
  truth_hurts
  Рейтинг: 450 Неутрално

  1.8 млн. лв. субсидия?????? Егати субсидията!

 90. 90 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3422 Неутрално

  До коментар [#66] от "teridan":
  ......
  "Ако Кунева умело изиграе картите.."
  Съмнявам се тя да има подобен потенциал на "картоиграчка"
  Имам чувството, че загубихме възможността да намерим една неутрална, компетентна и "евроуважаема "фигура, необходима ни в този сложен период.

 91. 91 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Думи и дела...

  24.10.2011

  "Водихме най семплата кампания, ние сме партията, платила най-малко пари за телевизии, за медии и за клипове”, това заяви на влизане в НДК министър-председателят и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

  11 октомври 2011

  "Управляващата партия е ангажирала повече от две трети от всички агенции, с които партиите работят за изборите.

  ГЕРБ има сключени договори с над 60 социологически, рекламни и ПР агенции, съобщи БГНЕС, позовавайки се на данни от Единния регистър по Изборния кодекс.

  Според публикуваната информация в регистъра, към този момент за ГЕРБ и кампанията на партията за местните избори работят 29 рекламни агенции, 23 фирми за връзки с обществеността и 8 социологически агенции. Така от общо 92 агенции, с които партиите работят за изборите, повече от две трети са ангажирани от управляващата партия.

  Управляващата партия значително е увеличила арсенала си от рекламни агенции, имайки предвид, че преди точно една седмица справка в Единния регистър показа, че 36 фирми обслужват ГЕРБ за изборите."

 92. 92 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Нормално. То си личи и по изборните резултати;

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK