"Нещо се губи, нещо се печели". Как депутатът Калин Вельов записа песен с държавни пари

Средствата са отпуснати на фирма, която е била еднолична собственост на музиканта. Непосредствено преди кандидатстването за парите Вельов прехвърля компанията на своята колежка и приятелка Нина Николина.

© Юлия Лазарова

Средствата са отпуснати на фирма, която е била еднолична собственост на музиканта. Непосредствено преди кандидатстването за парите Вельов прехвърля компанията на своята колежка и приятелка Нина Николина.Разследването е препубликувано от "Свободна Европа".


В разгара на пандемията от COVID-19 миналата година хиляди български артисти буквално изнемогваха, защото театри и концертни зали бяха затворени, а помощта от държавата беше оскъдна.


"Слава Богу, имаме приятели и близки. Иначе не знам как щяхме да се справим", споделя през май 2020 г. година актрисата Милена Ерменкова. Тя и съпругът й - също актьор, Ованес Торосян, се оказват в законодателна дупка и заради ред административни неуредици не успяват да използват нито един от видовете помощ за хората на изкуството. Много други артисти попадат в трудна ситуация.
Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли


Не така стоят нещата обаче за музиканта Калин Вельов. По това време той е съветник на министъра на културата Боил Банов, а малко по-късно влиза и като депутат от ГЕРБ в Народното събрание на мястото на бившия финансов министър Владислав Горанов.


Докато голяма част от неговите колеги в културния сектор изнемогват през 2020 г., проекти на Вельов са финансирани с близо 40 000 лева от Министерството на културата, разкриват документи, с които Свободна Европа разполага.


Средствата са отпуснати на фирма, която е била еднолична собственост на музиканта. Непосредствено преди кандидатстването за парите Вельов прехвърля компанията на своята колежка и приятелка Нина Николина, показва справка в Търговския регистър.


Така бившата фирма на Калин Вельов получава държавно финансиране от Министерството на културата, в което музикантът първо е съветник, а по-късно става депутат от парламентарното мнозинство на ГЕРБ и партньори, което е избрало министрите, включително и на културата.


Музикантът-политик сам заговори за полученото държавно финансиране пред БНТ в събота. Там той оповести предстоящото си през юни турне с група "Тумбаито" и също така разказа за новата си песен "Без теб не мога". За реализацията и на двата проекта Вельов благодари на Министерството на културата.


В предаването "Денят започва с Георги Любенов" Вельов коментира и политически теми. Това е обяснимо заради последното му превъплъщение - след изборите на 4 април 2021 г. перкусионистът беше предложен от Бойко Борисов за министър на културата. В последните 9 месеца на 44-то Народно събрание пък музикантът беше народен представител от ГЕРБ.


"Когато влизам в политиката, аз знам каква ще е цената, която бих могъл да платя. Нещо се губи, нещо се печели", каза Вельов в отговор на въпрос дали заради политическите си пристрастия е загубил част от публиката си.


Изводът му, че нещо се губи, а друго се печели, е подходяща илюстрация на личната му история от миналото лято досега. За това време Калин Вельов формално е загубил собствеността си върху две фирми, прехвърляйки ги на свои роднини и приятели, а наред с депутатската си заплата е спечелил и финансиране за турне и записване на песен.


Всичко това се случва докато артистите, които имаха трудови договори, макар и на минимална работна заплата, не успяват да се класират за помощ от държавата.


Всичко започва през 2017 г.


Всъщност историята започва по-отдавна. Според документи, предоставени на Свободна Европа от Министерството на културата, през 2017 г. Калин Вельов е назначен за съветник на министъра на културата Боил Банов.


Това се случва след изборите през 2017 г., когато Вельов е кандидат за депутат, но не успява да влезе в парламента. Това става три години по-късно - чак след оставката на Владислав Горанов през 2020 г. През тези 3 години Вельов получава по 800 лева месечно от министерството.


Докато е съветник на Банов, Вельов продължава да се занимава с проектите си. Тях той реализира през две фирми - "Пендара прадъкшънс" ЕООД и "Кей Ви прадъкшънс" ЕООД.


В началото на месец юни 2020 г. Вельов прехвърля цялата собственост върху "Пендара прадъкшънс" на Николина Димитрова Попова, която е известна публично с артистичния си псеводним Нина Николина.


Прехвърлянето съвпада с течащи срокове за кандидатстване по две програми на Министерството на културата, където музикантът по това време е съветник на министъра.


Едната програма е "Разпространение на готов сценичен продукт в областта на театралното, музикалното или танцово изкуство", а другата се нарича "Финансова подкрепа на проекти за създаване на произведения, събития, концерти и спектакли в областта на музикалното изкуство".


И двете програми са стандартни за Министерството на културата (МК). Заради пандемията от COVID-19 средствата, които разпределят традиционно - около 200 000 лева за всички кандидатствали, са увеличени на 500 000 лв.


Срокът за кандидатстване в единия случай е 18 юни 2020 г., а в другия - 15 юли 2020 г. "Пендара прадъкшънс" подава документи.


Как фирмата печели проекти за Вельов


Продуцентската къща кандидатства с два проекта. И ги печели, показва справка, която поискахме от МК.


Първият проект, за който са отпуснати 12 000 лева, е концерт-спектакъл "Тумбаито и златните български шлагери". Вторият проект се казва "Без теб не мога" и е за изработване на нова песен и видео клип. За целта министерството дава 15 000 лева. За сравнение - в същия период по програма "Дебюти" (на Национален фонд "Култура") за записване на цял албум се отпускат около 11 000 лева.


Въпреки че формално кандидатствалата фирма не е вече собственост на Вельов, името му е включено като основно действащо лице и в двата проекта на "Пендара прадъкшънс".


Фирмата, която първоначално е собственост на Вельов, а след това е прехвърлена на Нина Николина, получава и още едно финансиране. Този път от Национален фонд "Култура". То е по програма "Публики '20" и е в размер на 10 000 лева. Името на проекта е "Тумбаито - приказки от миналия век". Ръководител на проекта отново е Калин Вельов.


Така общата стойност на проекти, свързани с Вельов и финансирани с бюджетни средства през 2020 г., е точно 37 000 лева.


Финансирането от Национален фонд "Култура" (НФК) е одобрено през месец август 2020 г. По това време Калин Вельов вече се е заклел като народен представител от ГЕРБ, което се случи през юли месец същата година.


Влизането му в парламента става причина да прехвърли на сестра си Милена Вельова и другата си фирма, "Кей Ви Прадъкшънс". Това се случва на 24 юли 2020 г. "Кей Ви Прадъкшънс" кандидатства също по проектите на Министерството на културата, но не е одобрена.


"Няма нищо нередно"


Потърсен за коментар от "Свободна Европа", Калин Вельов каза, че не вижда нищо нередно в случилото се.


"Аз съм музикант и като всички музиканти участвам в различни проекти. Както Тумбаито, така и Амазония [групата, с която записва "Без теб не мога"] са продуцирани от "Пендара прадъкшънс", на която аз вече не съм собственик", каза той.


По думите на Вельов миналата година "заедно с Нина Николина" са взели решение тя да поеме "Пендара прадъкшънс".


"Решението беше тя да поеме едната от двете ми компании, които бяха мои, да стане собственик на нея, и да си прави дейността с нея, да продуцира проекти и така нататък", каза още бившият депутат от ГЕРБ. Проектите, с които "Пендара прадъкшънс" обаче кандидатства, са свързани само с Вельов.


По време на разговора той няколко пъти попита какво нередно има в това, че е получил бюджетни пари в качеството си на независим музикант. На констатацията, че когато проектите са одобрявани от Министерството на културата (финалните класирания по тях са в месеците между август и октомври 2020 г.), той вече е народен представител, Вельов вече не говореше за Нина Николина.


"Точно така, аз съм кандидатствал по тях обаче преди това", каза той въпреки че формално не е кандидатствал, защото фирмата "Пендара прадъкшънс" не е негова.


По-късно музикантът сам позвъни в редакцията на Свободна Европа, за да съобщи известното законово обстоятелство, че в качеството си на народен представител има право да упражнява професията си, а подобно нещо "е забранено само на министрите и заместник-министрите".


Вельов каза още, че както в проекта "Тумбаито", така и в песента с "Амазония", има и много други хора, които са се ползвали от финансирането. "Има много музиканти, всякакви длъжности, сценаристи, озвучители", каза Вельов.


Според документацията, предоставена от Министерството на културата, в едно от одобрените предложения музикантът фигурира освен като перкусионист и организатор, съсценарист, координатор на творческия процес и асистент режиьсьор.


На въпрос дали като съветник на културния министър или като депутат от управляващата партия той е можел да оказва влияние върху решенията за отпускане на държавни пари, Вельов отговори отрицателно.


Потърсихме за коментар и министъра на културата в последното правителство на ГЕРБ Боил Банов. Той не изслуша въпроса и каза, че вече е "свободна личност" и може да не говори с медии.


От пресцентъра на комисията, която установява конфликт на интереси - КПКОНПИ, отказаха коментар преди да се запознаят със случая.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Малките свинщини на едно голямо свинско управление.

 2. 2 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 516 Весело

  Е защо не. Милиони хора си харчат държавните пари, що пък и Вельов да не си вземе малко?
  Ако искате да няма корупция, и ако искате държавата да помага на хората, ами спрете да вземате данъци и да раздавате държавни пари. Просто е. Уви, навсякъде по света става точно обратното.

 3. 3 Профил на Андерсен
  Андерсен
  Рейтинг: 579 Любопитно

  Т. нар. "Култура" не трябва да се финансира от държавния бюджет като нещо привилегировано, а да си се финансира като всеки друг бизнес, защото е точно това - бизнес. Ако има качествени актьори, музиканти и т.н. и качествена продукция, те сами ще си се финансират.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Весело

  Ей, голяма работа. Ми да се облаже и той от трохите в чекмеджетата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Весело

  "Средствата са отпуснати на фирма, която е била еднолична собственост на музиканта. Непосредствено преди кандидатстването за парите Вельов прехвърля компанията на своята колежка и приятелка Нина Николина, показва справка в Търговския регистър."

  #HUBAWOE!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 7. 7 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  Жалка кокошкарска история.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 8. 8 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Като пиша че престъпници няма ми се смеете.
  Ами ето всичко е законно има Лист с подпис и печат.
  Не хранете напразни надежди че за големите далавери няма стотици хиляди страници документи,
  Я си припомнете колко каза наскоро документацията на Балкански поток.
  Апропо милата Свободна Европа защо не попита дали вече е дигитализирана?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 9. 9 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 755 Неутрално

  >Тя и съпругът й - също актьор, Ованес Торосян, се оказват в законодателна дупка

  Съвсем не е законодателна дупка фактът, че са изкарвали доста прилични пари! Интервюто им в БТВ предизвика доста коментари, защото хората бързо схванаха, че тия двамата са имали напълно прилично доходи, просто нищо не са се постарали да спестят, а се жалват пред публика, която е по-бедна.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 10. 10 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 980 Неутрално

  На фона на милиардите източени през ББР, автомагистрали, турски поток, БЕХ, държавния електроенергиен системен оператор и другите схеми, тая нагла калинка изглежда като кокошкарче. След 11 юли ще запее друга песен.

 11. 11 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Пак ще гласуваме за ГЕРБ. А ти Полинче си лай колкото си искаш.

 12. 12 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Ама моля ви се, вие пък да не мислите, че баш придворните шутове като него, Алена, Мутафчиев, Стъки и т.н. правят всичко това безвъзмездно само защото са тъпи и бездарни? Няма такъв филм. :)

 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Тумба-лумба прадъкшънс и мъни-мъни перкусия.

  Да перифразирам Монтен: колко хора са на път да надживеят добрата си репутация!

 14. 14 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 582 Весело

  "Нещо се губи, нещо се печели" - идеален цитат за следващата песен на Хазарта

 15. 15 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Кокошкар и измекяр нещастен...

 16. 16 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 35 Неутрално

  "Докато голяма част от неговите колеги в културния сектор изнемогват през 2020 г., проекти на Вельов са финансирани с близо 40 000 лева от Министерството на културата, разкриват документи, с които Свободна Европа разполага."

  Би хи хи хи. Ето това е защо хората си дават г*за на ГЕРБ, приятели. Няма нормален и честен човек, който да е с тях щото много им харесва идеите, хората и т.н. ВСИЧКО, скъпи приятели, ВСИЧКО при тях е келепир. Няма друга причина да защитаваш шайката.

 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  Типично за ГЕРБ! Никой не е в тази партия заради някакви идеи, някаква политика! Всеки е там заради кокала!

 18. 18 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2687 Весело

  След като фирмата има друг собственик написаното от Полина не е верно!

  Разследваща журналистика, ама що не се хване да разследва лъжата с подслушванията на политици?

  112 място е заради подобни статии, внушения и най-много ЕЖК!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 19. 19 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  ГЕРБ имат способността да прибират утайките на обществото. Колкото и да е малък, този случай показва начина на мислене в тази партия - имат държвата за собственост, мислят останалите за балъци, нямат морал.

 20. 20 Профил на Brasil
  Brasil
  Рейтинг: 346 Неутрално

  ""Нещо се губи, нещо се печели". Как депутатът Калин Вельов записа песен с държавни пари"Полина ПауноваСвободна ЕвропаДневник или няма с какво съдържание да запълни сайта си или е на "хранилка" при същите "спонсори" както Свободна Европа.Да напомня Полина Паунова и Свободна Европа са ЧУЖДЕСТРАНЕН АГЕНТ (чуждестранен агент според САЩ - "хора и организации, които по поръчение и/или с финансиране от чужда държава се опитват да влияят върху общественото мнение").
  —цитат от коментар 4 на БГА Балкан


  Да напомня, че на никого не му дреме за твоето тролско мнение, пълно с опорки на ПИГ.

  А Калинчо защо пък да не намаже и той от държавната софра. Не са го отворили обаче как да го направи малко по-дискретно и затова така аматьорски се е оакал.

 21. 21 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Евалата бат Кало, иначе няма "нищо" нередно, а един мармот завива едни хилки...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 22. 22 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2687 Неутрално

  Така бившата фирма на Калин Вельов получава държавно финансиране от Министерството на културата ...
  /////////////////////////////////////////////////////

  Бившата фирма какво е получила няма как да се обвинява г-н Калин Вельов!

  Полина търси, ама все не случва на някаква топ история! Засега много слабо представяне на Свободна Европа, която от известно време е застанала на страната на БСП!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 23. 23 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#6] от "Николай Колев":

  М да, обаче няма проблем шефа на НАП да продаде фирмата си на клошар докато тече данъчна ревизия , която доказва 1 милион дължими данъци. Понеже човека е от "новата власт" пък и е препоръчан от съседа си.

 24. 24 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Не, че има нещо лошо в това държавата да финансира музика. Вельов е доказан музикант - ОК. Проблемът е, че това финансиране задължително минава през лоялност към шайката. В случая Вельов е даже активист, но по-големият проблем е, че за да се закачиш на тази хранилка, трябва да си аполитичен. Няма начин, примерно, да си на протести и да те финансират за музикални проекти. Ето това е малката (голяма) мръсна тайна на ГЕРБ.

 25. 25 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Бойко и Гешев покриха далаверата КТБ за милиарди вие тук за някакви жълти стинки се притеснявате.

 26. 26 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#11] от "kzj35678888":

  Пак ще гласуваме за ГЕРБ.
  —цитат от коментар 11 на kzj35678888


  Ей така - на пук!, по детски :)

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 27. 27 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 227 Весело

  Явно който и от депутатите на ГЕРБ да започнеш да разследваш- ще намериш нещо незаконно или поне нередно.
  Калинки, калинки, калинки...

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 28. 28 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Повечето ни политици са такива, едни с по-големи суми и други с по-малки. Важното е да има келепир.

 29. 29 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#24] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Да бе да, няма начин пък Икономедия е една от първите фирми, подпомогнати по схемата 60/40 още миналата пролет.

 30. 30 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2687 Неутрално

  Полина поддържа медиално стремежите на пРезидент Радев за президентска република от руски тип! Често се среща с негови съшетници за да обсъждат следващите пропагандни ходове!

  И това уж разследване е в същата посока, каляне на единствената дясна партия в България!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 31. 31 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#24] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":Да бе да, няма начин пък Икономедия е една от първите фирми, подпомогнати по схемата 60/40 още миналата пролет.
  —цитат от коментар 29 на m17


  Не виждам връзката. Ако изобщо приемем, че това което казваш е вярно, което при теб обикновено не е така.

 32. 32 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Весело

  До коментар [#23] от "m17":

  ...в Америка как може да бият негрите.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Весело

  "Калин Вельов каза, че не вижда нищо нередно в случилото се."

  Просто е тъпо бе, Калинчо, държавни пари за тъпи песни!? Докъде изпадна!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34 Профил на Калина Попова
  Калина Попова
  Рейтинг: 169 Неутрално

  Бойко и Гешев покриха далаверата КТБ за милиарди вие тук за някакви жълти стинки се притеснявате.
  —цитат от коментар 25 на 4u4o


  ПРОБЛЕМЪТ Е В ПРИНЦИПА. ВЕЛЬОВ ИМА ДОСТЪП САМО ДО СТОТИНКИТЕ, ВЗЕМА ТЯХ. АКО ИМА ДОСТЪП ДО МИЛИАРДИТЕ, ПОВЯРВАЙ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ЗАМИСЛИ , ДАЛИ ДА ГИ ВЗЕМЕ.

 35. 36 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Писах и тук преди време - тоя зверски се изложи.Обичахме го из цялата колегия,и Николина също,ама се оказа (за пореден път),че да имаш талант не означава да си с характер и достойнств,и обратното.А колко пъти сме ходили на събития по клубове с него,и на нея,и на двамцата,и билети,и харчове....Тоя се ИЗХРАЧИ на 'Артиста', за сметка на 'Облагата'!..."Браво",господине...и на г-жата НН!Срам сте,СРАМ!...
  ---
  И "Тъжно", и "Гневно"!

 36. 37 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#31] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Недейте така скромно: https://www.mediapool.bg/pamporovo-na-tsvetelina-borislavova-i-yulen-vzeha-pari-po-shemata-6040-news307387.html
  Икономедия е взела 48 хиляди за заплатите на мисирките още първите месец.
  И цяло лято взема помощите и обилно хейтеше Борисов.

 37. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николай Колев":

  Е разбира се, щом е от правилните хора, всичко е позволено.

 38. 39 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  В политиката има пари. Но то същото важи и за журналистиката. Пишеш една статия по поръчка и ти дават пари.

  ДБ=БКП
 39. 40 Профил на frantotti
  frantotti
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Най-якото е как барабанчикът дори няма концепция защо това е нередно или неморално :)

  Нищо бе, Калине, нищо нередно няма, прав си. Не е луд тоя, дето яде баницата.

 40. 41 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Добре, че ГЕРБ ни пазят от комунизма. Кокошкар. Като го видите на улицата - плюйте го! Е такива ги храним с данъци, жалкар

 41. 42 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#37] от "m17":

  Явно не можеш да направиш разлика между поръчките, отишли в джоба на Вельов и общодържавна програма, обявена за всички възможни фирми в страната. Проблемът е изцяло твой.

 42. 43 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Би било похвално, ако Калин Вельов даде подробен отчет каква част от 40 000 лева е отишла в негови колеги музиканти , сътрудници и т.н. и каква част е останала за неговото чекмедженце.

 43. 44 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Напълно нормално за крадците от ГЕРБ - некадърници да смучат пари от държавата....

  Наздраве, Банов!

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 44. 45 Профил на Диана Христова
  Диана Христова
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Ето точно за това всяка жаба трябва да си знае ..сцената. Музиканта си е музикант, сценариста - сценарист а боксьора - боксьор.
  Има и време и хора за всичко, но тук толкова са размити границите, че чак не се виждат и за това и положението ни ще е невиждано и ще става от зле по-зле.

  И мразя се, когато се страхувам. Когато бият някой без вина. Когато във душата ми нахлуват и в нея храчат своята злина.
 45. 46 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#4] от "БГА Балкан":

  +++++++Както беше казал преди време Тери Джоунс или може би Тери Гилиъм, в днешно време да вземеш "Оскар" или "Златен глобус" най-добре е да си куц. чернокож хомосексуалист. Та и в случая за да си колумнист или да имаш предаване в споменатите от Вас подопечни на Държавния департамент или ЦРУ медии, най-малкото трябва да си дебела , грозна лесбийка!

 46. 47 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Някои хора се чудеха защо Калин Вельов от 4 опита стана депутат. Голям мерак му беше.

  Е, вече стана ясно защо.

  Бий Гербиджака по главата Бий, Бий, Бий!
 47. 48 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  За това е такъв "послушко" на ГЕРБ, а е и с богат опит как се "дърпат" парички по програми от министерството на културата

 48. 49 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Продажност или проституция?

 49. 50 Профил на jabs
  jabs
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Що бе, ако знаете Нирвана, Ролинг Стоунс, Мадона колко пари са взели от държавата ...

 50. 51 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Доста евтина хранилка, за да си заплюеш името. Тъжно и жалко. Но щом е могъл и ако няма конфликт на интереси и нарушение на закона, аз не виждам чак такъв проблем. Интересно е Любен Дилов дали не се е замесил с някакви схеми, защото няма как да си представя, че идеологически може да е част от ГЕРБ и фен на Баце.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 51. 52 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  А в същото време Капитал и Дневник са получили също нещичко -
  "Икономедиа" - издател на в. "Капитал" и сайта Dnevnik.bg. Тя е взела от бюджета 47 493 лв. за заплатите на 118 работници.
  https://www.mediapool.bg/pamporovo-na-tsvetelina-borislavova-i-yulen-vzeha-pari-po-shemata-6040-news307387.html

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 52. 53 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Калин Бельов е смешник и създател на халтура, наред с Нина Николина и цялата там псевдо-творяща паплач. И понеже го знае много добре се захвана с политическа работа. Гост на държавната трапеза и то от най-противните.

  CONTADOR GRATUITO!
 53. 54 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4304 Весело

  До коментар [#46] от "glaxo11":

  Аз се смях много на коментара му когато съпругата му не получава награда за грим, а го получават гримьорите за "Driving Miss Daisy"
  https://www.vanityfair.com/hollywood/2010/03/terry-gilliam-i-dont-know-what-the-oscars-represent-anymore

 54. 55 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  До коментар [#52] от "Darkman":

  Те пък за какво са я взели тази помощ?! Работа ли нямаха, новини ли липсваха, или коментари?! Или заради лек спад на рекламките?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 55. 56 Профил на dkp49574442
  dkp49574442
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Онзи с пилетата това ли имаше предвид като каза, че Бойко може да си купи много по-скъпи курви от 5000лв.

  Лошо само, че парите не идват от Бойковата заплата, а от нашите данъци и бъдеще.

 56. 57 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Дори и най незначителната прислуга на ОПГ-то е не по малка нагла от своите господари!
  Калин Вельов е пример за един човек без достойнство и морал който се опитва да излиже трохите от софрата на Борисов.

 57. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Да припомням ли какъв справедлив (демократично дясно ориентиран) вой имаше когато Минеков спомена да се спре хранилката на театри с бездарни актьори?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 58. 59 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#54] от "daskal1":

  +++++:)

 59. 60 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Винаги колоритен е Калин Вельов и по телевизиите като го дават.

 60. 61 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  По 3 бона държавна пара на месец от "връзки" е лапало момчето-тарикатче.
  Не е много ,но все пак е отвратително....

 61. 62 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1731 Разстроено

  Калин Вельов в ролята на жалък кокошкар....

 62. 63 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Малко продажно човече...

 63. 64 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Kalin Veliov nikoga ne se e slavel s intelektualen kapatzitet. Hubavoto e, che pone si znae nivoto- 40 000 I e gotov na vsichko

 64. 65 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Измекярин та дрънка! Жалка личност! Не знам какъв муьикант/артист е и не ме интересува.

 65. 66 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Служебното правителство съсипва държавата, таз се занимава със запис на песен!

 66. 67 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Злобата, завистта, са едни от тънките струни в душата на българина. 'Левите' и платените им 'рупори' винаги са го знаели и са го използвали твърде успешно. И то не отскоро. От 1918 г. поне, та до днес. Руководство политработника.

 67. 68 Профил на Пламен Михайлов
  Пламен Михайлов
  Рейтинг: 519 Неутрално

  "Тъпнарите" явно сам се натискат към цицата ;-)

  artmosphere
 68. 69 Профил на Down Tempos
  Down Tempos
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Проблема е в качеството!
  Колко хора харесват тази песен и каква е ползата от нея? Като продуцент мога да извадя 10 стари неиздавани проекта и да създам албум. Особено ако не ми пука за музикалната ми особа.. Както е при него.

 69. 70 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  “Нещо се губи, нещо се печели” звучи като чудесен рефрен за новата песен на Калин Вельов и Нина Николина. Ще стане хит това лято. Не искам пари за идеята. Мерси

 70. 71 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Демокрация, господа и дзругари.

 71. 72 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Доста ми опротивя напоследък с тъпите си изказвания. Хората на изкуството не бива да се занимават с политика защото загубват идентичност

 72. 73 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3301 Неутрално

  Нивга не е късно да станеш за резил, при това за малко пари.

  Еретик
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK