СДС и новото ОДС подписаха споразумение за президентския вот

Съпредседателите на "Синята коалиция" Иван Костов (ДСБ) и Мартин Димитров (СДС) заедно с лидера на движение "Гергьовден" Любен Дилов (в средата) през 2009 г., когато споразумяха за сътрудничество на парламентарните избори.

© Асен Тонев

Съпредседателите на "Синята коалиция" Иван Костов (ДСБ) и Мартин Димитров (СДС) заедно с лидера на движение "Гергьовден" Любен Дилов (в средата) през 2009 г., когато споразумяха за сътрудничество на парламентарните избори.Новото ОДС ("Общност на демократичните сили") подписа споразумение със СДС за подкрепа на кандидата за президент на "Синята коалиция" Румен Христов, съобщиха за "Дневник" от предизборните щабове на формациите. 


В документа е записано, че "президентските избори са реална възможност за възстановяване на истинското дясно пространство", както и "СДС и ОДС ще търсят възможност за обща, по-широка, гражданска подкрепа чрез кандидатурата за вицепрезидент".


Въпреки, че споразумението е подписано само между партията на Мартин Димитров и новата дясна формация, в прессъобщението на ОДС до медиите е записано: "Създаде се нова коалиция между "Синята коалиция" и ОДС". Документът не е подписан от представител на другата основна партия в "Синята коалиция" - ДСБ, а само от шефа на предизборния щаб на СДС Борис Марков и председателя на Координационния съвет на ОДС Иво Цанев.
"Дневник" потърси реакцията на ДСБ. "Не може да има нов партньор във формацията без съгласието ни, а ние не сме подписвали нищо", заяви шефът на предизборния щаб на партията Веселин Методиев. Той повтори известната още от юли позиция на ДСБ, че партията на Иван Костов ще спазва споразумението си със СДС: "Ще издигнем вицепрезидент и ще дадем подкрепата си за Румен Христов".


Вицепрезидентът трябва да бъде излъчен от партията на Иван Костов. Засега в публичното пространство се споменават имена, но все още няма избран претендент. Очакванията са това да се случи до началото на септември.


СДС предлага и в общия предизборен щаб да има представители на новото ОДС, казаха пред "Дневник" съпартийци на Мартин Димитров. ДСБ ще приемат предложението в случай, че новият партньор на сините подкрепи и кандидата за кмет на София от "Синята коалиция" Прошко Прошков. ОДС обаче имат обявен свой претендент  - Стефан Софиянски.


От ОДС, в което участват БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев, движение "Гергьовден" на Любен Дилов, ССД на Стефан Софиянски и Демократическата партия, няколко пъти обясниха, че застават зад кандидатурата на Христов. През юни Бакърджиев и Дилов посетиха централата на СДС на "Раковска" 134, ден след като се срещнаха и с ДПС. Тогава до писмено споразумение не се стигна, но пред "Дневник" Софиянски декларира готовност ОДС да се включи в избора на вицепрезидент, "стига Христов да поиска".


Лидерът на СДС Мартин Димитров също многократно коментира, че търси широка коалиция от десни партии зад кандидатурата на Христов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Любопитно

  От всички крилца и перца, Костов е с предвидима политика. Ясни принципи и визия за развитие.

  и най-умният си е малко прост....
 2. 2 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  "Документът не подписан от представител на ДСБ, а само от шефа на предизборния щаб на СДС Борис Марков и председателя на Координационния съвет на ОДС Иво Цанев"

  От поведението на ДСБ изглежда, като, че ли кандидатът на Синята коалиция е събрал 60-70% от потенциалните гласове и не се нуждае от подкрепата на разни "политически лепки".
  Дано не си мислят същото и за шансовете на Прошко.
  Високомерието не е най-доброто качество на политиците.

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 3. 3 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#1] от "kardinalat":
  За визията може и да си прав. Но къде е развитието. На ДСБ, дясното, демократите, силна България. Ако няма развитие, визията се изражда във видимост, видност, важност и т.н.

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 4. 4 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Защо бе, защо, защо по дяволите не кандидатираха Костов за Президент, този наистина ли е троянски кон който да разбие ТОТАЛНО синята идея?

 5. 5 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  Нова коалиция между Синя коалиция и новото ОДС? А къде е Костов? А тази НОВА КОАЛИЦИЯ търси да се коалира с други КОАЛИЦИИ?

  Бива ли да го оставите извън нея, най-успешният премиер от 681 година насам?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 6. 6 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Аз не бих се подписал на един документ с хора като Бъки, Софиянски и Дилов, а на останалите и именат им дори не знам! Водещите ценности на ДСБ не позволяват коалиране с компрометирани коалиции на безпринципна основа. По-добре малка партия с ясни позиции, отколкото широка коалиция, дето може да се разпадне в най-неподходящ момент, какъвто горчив опит СДС има в изобилие...

 7. 7 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Искам да има за кого да гласувам без да се налага да правя компромиси! Искам да мога да гласувам за честни и неопетнени политици като Прошко Прошков напр. Предпочитам да не гласувам от колкото да правя компромиси! Ако искам да гласувам за хитреци ще се насоча към Столетницата и нейните производни. Включително и в дясно. Където се води бившият Татов бодигард и напуснал службата си пожарникар от лоялност към БКП!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Костов, време е да обмислиш коалицията със СДС. Очевидно е, че една птичка пролет не прави и спетемите там продължават да имат много власт

 9. 9 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#3] от "phh": Извинявай,но за изграйдане на политическа партия се изисква и социална/и прослойка/и. А базата на съвременната десница се формира тепърва. Това не са онези получили помощ на началото на 1990 г., нито 'гепнали' парче от приватизацията. Костов е заел опорните точки и създава ядрото.

  Абсолютно същото, което прави БСП в ляво.  и най-умният си е малко прост....
 10. 10 Профил на oponenta
  oponenta
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Поздравявам ОДС и СДС за единодействието, те успешно преодоляха пречките създавани от Костов и ДСБ за обединението на десноцентристите!

 11. 11 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Тия са на път да ме откажат да гласувам за президент. За втори път ще ми е - първият беше когато, иначе много мъдрият български избирател, ме постави пред избора Първанов - Сидеров.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 12. 12 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 572 Разстроено

  Явно ченгетата в СДС надделяха и сега заради няколко членове (не казвам симпатизанти, защото няма такива) на разни Бакърджиевски, Софиянски и Любен-Диловски-син-червени групички ще отблъснат привържениците на истинското дясно ДСБ. Аз например, а и моите близки изобщо няма да гласуваме за Румен Христов, поставеното лице на Бисеров и ДПС.
  Изобщо Мартин нещо взе да ми олеква като водач - при предишните избори Юруков едва не прецака СДС (добре, че ДСБ им осигуриха евродепутат), сега пак разни изпаднали групички и политици...

 13. 13 Профил на Курица
  Курица
  Рейтинг: 213 Неутрално

  СДС, ОДС, ДСБ - "десните", които ги създадоха левите. вЕрвам им!

 14. 14 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  [quote#6:"deepdish"]По-добре малка партия с ясни позиции[/quote]

  Бихте ли посочил поне една ясна позиция на ПП ДСБ, която да я отличава от други политически формирования. Какво по-различно от другите отстояват в ДСБ?

 15. 15 Профил на Курица
  Курица
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Демократите" да цъкат минусчета и да злобеят! Иван Черничкия съсипа синята идея и политически, и икономически, и политикономически!

 16. 16 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 446 Любопитно

  Класическа схема - мургав заможен мераклия - Доган, беличка, свенлива, невеста - СДС, печени сватовници - Софиянски, Бакърджжиев.
  Да му е честита на Доган булката - СДС!
  Интересно, за колко ли я спазариха?

 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#14] от "Митев":


  [quote#14:"Митев"]Какво по-различно от другите отстояват в ДСБ? [/quote]

  Понеже ДСБ са по-леви от БСП по приказките на Костов,си измислиха "Белене",че да има на какво да са "против"!Костов без да е "пр отив" нещо,политика не може да прави!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на harry.haller
  harry.haller
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#1] от "kardinalat":

  хахада, така е, но в единствено число. Принципа е да се дели само на едно. А визията: докато ме забелязват ще си искам.

 19. 19 Профил на harry.haller
  harry.haller
  Рейтинг: 395 Неутрално

  за да има обединено, консолидирано, ново или прочие дясно за предстоящите парламентарни първо е нужно помирение, браво на Мартин, че макар и късно се еманципира от Костов, който не само не е готов, но и наистина не може да играе втора цигулка, силата му се крепи на авторитаризма. За добро или зло... това ще му е последното присъствие из политическите платформи

 20. 20 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#14] от "Митев":
  1. Партия без членове, принадлежали към ДС!
  2. Отстояване на икономическата и политическа независимост на България.
  3. Провеждане на здравна и образователна реформа, която да доведе до реално подобряване на качеството в двете сфери.
  4. Икономическа стабилност, която да послужи за база на устойчивия просперитет на българското население.
  5. Подобряване на качеството на живот на българските пенсионери, чрез промяна на пенсионно-осигурителната система, която на този етап е неефективна и е предпоставка за бъдещо социално напрежение в страната!

  По всеки един от изброените принципи ДСБ извършва реални действия. За разлика от други субекти на сцината, които не знаят какво са обещали, но знаят че са го обещали красиво...

 21. 21 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#20:"deepdish"]5. Подобряване на качеството на живот на българските пенсионери, чрез промяна на пенсионно-осигурителната система, която на този етап е неефективна и е предпоставка за бъдещо социално напрежение в страната! [/quote]

  Това как ще стане? Ще им помогнете по-бързо да "напуснат" сегашната пенсионна система?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 22. 22 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 778 Неутрално

  В последно време коментарите под статиите за съставките на СК, са много интересни.
  Просто предизвикват човек да вземе пуканките и с интерес да наблюдава, например, как привържениците на СДС бавно проумяват някои истини за Костов.
  Пък привържениците на ДСБ, гледам, изведнъж прозрели, че СДС било пълно с ченгета.
  До изборите няма да могат да се гледат.

 23. 23 Профил на slavi81bg
  slavi81bg
  Рейтинг: 418 Неутрално

  да вземе да се приключва вече със СК и с "автентичното дясно" в България.. задължително е да не се гласува за тези хора и да вземат най-после да изчезнат и освободят място за някой нормален.. вече и отвращение не ми остана, за да гласувам..

  S.
 24. 24 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#21] от "Курт Деликуртев":
  Промяната на пенсионното осигуряване ще извади голяма част от доходите на сивия сектори ще увеличи постъпленията от пенсионно осигуряване.
  А чрез повишаването на икономическия стандарт и заплащане на труда, ще последва и повишаване и на размера на пенсиите на настоящите пенсионери! За тях след управлението на СДС 97-2001г., може да се каже че постоянно се правят опити да напуснат системата, както се изразявате вие... Но не от ДСБ, а от тези, които след това ни управляваха и управляват.

 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#20] от "deepdish":

  Общи приказки,че и неверни!

  СДС без Костов е решението.Костов,като толкова разбира,да си направи квартална кръчма-хем ще печели,хем може да събере повече съмишленици.Вече историята има прецедент за политик,тръгнал от кръчмите.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Все повече се убеждавам че обединението във формат Синя коалиция е едно неползотворно начинание.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 27. 27 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 572 Весело

  Аз отсега си запазвам авторските права върху абревиатурата, "Осрани Дупета Сини и Теменужени".След време ще стане много популярна.

 28. 28 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1108 Гневно

  Всички ми писнаха!
  Подкрепяли един или друг, а никой не казва какво мисли да прави след изборите..., и въобще не ме интересуват "програми" от типа: "една жена каза"
  Щом се борят за мажоритарен вот, въпросният Христов да излезе и да каже кой е, какво е правил до сега, как се издържа и кого издържа, какво ще прави ако спечели и какво ще прави ако не спечели

 29. 29 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  " ОДС, в което участват БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев, движение "Гергьовден" на Любен Дилов, ССД на Стефан Софиянски и Демократическата партия," Няма какво да се каже повече.След като на вода за недоверие застанаха до БСП,сега застават до Л.Дилов(от инициативния комитет за издигане на Първанов) ,усмихнатото лице на корупцията(С. Софиянски),а за Бакърджиев няма какво да се каже.Остава и Доган да застане зад тях,макар,че Бисеров май удари едно рамо с ромски вот на вътрешните избори в Синята коалиция.Краят на СДС дойде.......Мир на праха МУ...

 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  [quote#6:"deepdish"]По-добре малка партия с ясни позиции, отколкото широка коалиция, дето може да се разпадне в най-неподходящ момент, какъвто горчив опит СДС има в изобилие... [/quote]
  Подкрепям изцяло горното изявление! Предпочитам малка партия, но с принципи и неоменен стремеж да защити и отстоява идеите си. Без да прави каквито и да е отстъпки пред разни псевдодемократи. От СДС вече имат рецидив в отстъпките и колаборацията с всякакви политически отрепки и неизлечими службогонци. Не считам, че по този начин помагат на България.
  Оказва се, че опитът на ДСБ да подпомогне пречистването на сините (не случайно те се отделиха на времето) не е успял. Твърде много мошеници и кариеристи има в България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#20] от "deepdish":

  аман от приказки наизуст.
  нещо малко по-конкретно моля???
  няма как да се знае кой е бил в ДС докато не се намерят документите изчезнали случайно от архива на 6-то 96-а година

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 32. 32 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1042 Гневно

  До коментар [#29] от "yanne":
  Е, това беше. Минута мълчание....Станаха две...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#25] от "lz2":
  Точно обратното! ДСБ без СДС. Това е решението!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Смрад. Ако сега ДСБ издигнат Малинов отма гласувам за него. Маутине, дай по-сериозно, моля.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 35. 35 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  На сила, сами си създават проблеми СДС. Защо? За да е Плевнелиев с по голям процент?

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 36. 36 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Това е тест за Иван Костов!!!Днес трябва да покаже дали е политик от класа или егото му, е по-важно!!!!!!!!!!!

 37. 37 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Абе тея Седесари нещо съвсем сдадоха багажа. ДСБ да излиза извън Синята коалиция, която вече не е никаква коалиция. Да си издигнат Светльо Малинов, та поне да има за кого да гласувам.

 38. 38 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#22] от "kaka_ginka":

  Намерил се кой да говори за ченгета - фенката на гербавата измет, където е бъкано с милиционери, офицери от ВКР и друга подобна ченгеджийска сган

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 39. 39 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Костов е единствения принципен политик в България. Заради това е мразен от вси4ки комунистически последователи. Дори ако човек не вникне в полити4еските му решения и не разбира нищо от политика или от дезинформация трябва да гласува за него дори и само заради това че дори при 5 народни представители от всички комунистически партии се нахвърлят върху него. Те просто истински се страхуват. Връщането на Костов в политиката означава край на статуквото (БСП, ДПС, ГЕРБ). Комунистите (това не е грешка- само комунистите) непрекъснато повтарят че той е разцепил СДС с надеждата да отблъснат привържениците му. А днес причината за неговото напускане е видима за всички-СДС се коалира с всички ДС и ДПС агенти. По добре с принципи и малка партия отколкото на власт с ДС агенти. Заради това аз препоръчвам на всички комунисти които казват че Костов е разцепил СДС да
  гласуват за СДС - против Костов. Така ще запазят СДС далече от лошото му въздействие.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 40. 40 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Призовавам, феновете на СК дори да не харесват Христов, да гласуват за него(ако ДСБ не издигнат друг кандидат). Плевнелиев може и да става, но боко и цвъки тежат на гърба му като воденичен камък. Призовавам за Христов, не защото става, а заради идеята и защото няма да спечели. Трябва да се гласува принципно, а не опортюнистично. Не може да разчиташ, че нечитава партия ще издигне читав кандидат. Ако е такъв, не би трябвало да се съгласява. Компромиси, но докога? Ако някой протестира че така разцепвам десния вот, да ми докаже че тиквата е десен! Вчера имаше хубава статия по повода. Вярваме на дела, думите са за червените бабички.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 41. 41 Профил на syankata
  syankata
  Рейтинг: Весело

  Хе, това ли била прокламираната наскоро "широка" дясна коалиция? Аз и още двама мои приятели, хе!

 42. 42 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#9] от "kardinalat":
  Абсолютно си прав и може би сега е моментът за разрив между ДСБ и СДС. Защото преди следващите парламентарни избори ще е късно.
  В момента ДСБ има около 150-160 хил избиратели, а СДС малко повече. Тия мушмуроци я добавят я не още 20-30 хил. гласа.
  Философията до сега беше, че само заедно влизат в парламента и в инето на това се правят компромиси. Идеята е да не се стои на тези около 350 хил избиратели, а да се привличат нови - млади хора с квалификация, с добри заплати, работещи в предприятия от структурата на КРИБ.
  Те могат да бъдат привлечени с ясни ДЕСНИ тези, предложения, програми, като административната реформа, пенсионната реформа (индувидуални сметки) приватизация, либерализация на пазарите (електроенергия, газ) и др.
  Лошото е, че на правителството на ГЕРБ ЩЕ МУ СЕ НАЛОЖИ да свърши някои от тези неща по принуда. Толкова по-важно е още от сега да стане ясно кой и защо го предлага, защото случи ли се десните нямат друг избор, освен да подкрепят ГЕРБ. Изобщо бъдещето е много благоприятно за изчистване на това кой кой е Как си представяте БСП или Атака в случай на приватизация на Мини Марица Изток и/или Марица Изток 2?
  Или по отношение на реална реформа на пазарите на газ и електроенергия? Последните са НЕИЗБЕЖНИ, ако ще челенуваме в ЕС

 43. 43 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "...От ОДС, в което участват БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев, движение "Гергьовден" на Любен Дилов, ССД на Стефан Софиянски ..."

  Гнусно, мирише на мърша... СДС потънаха окончателно, а можеха да се спасят покрай ДСБ, но ДПС-арите надделяха. Амин!

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 44. 44 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#40] от "merankol": Бъди спокоен на първи тур всичкото синьо ще гласува за Христов. Все дотолкова са дисциплинирани

 45. 45 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1297 Разстроено

  Помиарлък драга публика,та чак тепигьозлък..Казано е - кажи ми какви са ти приятелите..
  "Бившият лидер на СДС в Пловдив Николай Караиванов стана редови член на ДПС, съобщиха пловдивски медии. Той подал молбата си за прием в редиците на партията на Ахмед Доган в събота и без проблеми бил приет.

  "Нямам апетит към постове и власт, станах член, защото ми допада философията и ценностите на ДПС, както и уменията на партията да прави политика", заявява Караиванов, цитиран от Dnes.bg. По думите му той бил разочарован от отношението на сините към него, а не от дясната идея. Караниколов посочва, че има приятели в редиците на ДПС, което също го е мотивирало да вземе това решение. "

 46. 46 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#1] от "kardinalat":
  [quote#1:"kardinalat"]От всички крилца и перца, Костов е с предвидима политика. Ясни принципи и визия за развитие. [/quote]
  Да, доста е предвидим през последните 10 години. Това което най-добре помага на БСП там му е и визията.

  Закопа сините, а фенове като теб му го отчитат за голям успех и считат че приказките срещу него се дължат на това че най им бъркал не-знам-си-къде на БСП-то.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 47. 47 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 675 Неутрално

  За пореден път се убеждавам, че синята идея е в ДСБ. Естествено, че не трябва да влизат в коалиция с политици като Софиянски, Бакърджиев и Дилов! По-добре без кандидати на изборите, отколкото в безпринципна коалиция с неподходящи лица.

 48. 48 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#38] от "БЕЗПАРТИЕН":

  Моля, моля.

  Тук не става дума за ГЕРБ, а за СК. ГЕРБ няма нищо общо с разправиите между половината файтон привърженици на Гаргамел и половината файтон привърженици на СДС.

  Сега само чакам да дойде някой да обясни как подкрепата за СК нараствала и какъв голям процент ще спечелят на изборите, за да може цял ден да ми е смешно.

 49. 49 Профил на София
  София
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Ултрасиня съм, но ако продължи тоя цирк, ще гласувам за Светльо Хиподилски. И без това Румен Христов е далеч от представата ми за добър кандидат.

 50. 50 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1306 Весело

  Сигурно членовете и радикалните фенове на сините се чудят как така такива чисти и кристални хора са начело на останките от СДС, а доверието към останките все пада. Най-обичат да го отдават на "простотията" на избирателите.

  Аз на тях мога да им съставя един безкраен списък от избрани сини кандидати от които сините сами са се отрекли. Единствените кандидати от които не са се отрекли са неуспешните. Че кой избирател ще изтърпи 20 години да го призоваваш да гласува за този или онзи, а след това да го викаш на митинг за да го плюе и сваля от власт.

  Да вадя ли списъка?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 51. 51 Профил на mickelle
  mickelle
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#21] от "Курт Деликуртев":

  До коментар [#22] от "kaka_ginka":

  До коментар [#25] от "lz2":

  До коментар [#29] от "yanne":

  Абе вие , разните там милиционери , гербавата измет, що се бъркате в чужди решения ?

  Гледайте си психично болния фюрер , Челната стойка и цялата останала тиня и и ръкопляскайте !!

  След това , като всички безмозъчни и назобени с анаболи дебили излезте на разходка и в някой парк изпейте хорово и с цяло гърло ХИМНА на ГЕРБ :

  „Песничка на дебилния герберски гъзолизник „ :

  ║♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫║
  Трала-ла , трала-ла , мога САМО да лижа на Бойко гъза …

  Тон може да вземете от тук ! http://vbox7.com/play:046ad8eb

 52. 52 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#33] от "Храбър":


  [quote#33:"Храбър"]Точно обратното! ДСБ без СДС. Това е решението! [/quote]

  Ами нали си бяхте без СДС,защо се навряхте при тях?

  Отговор:

  Защото без СКС,щяхте да гледате Парламента само по телевизията!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  [quote#46:"emil_"]Закопа сините, а фенове като теб му го отчитат за голям успех и считат че приказките срещу него се дължат на това че най им бъркал не-знам-си-къде на БСП-то. [/quote]
  Фенове на ГЕРБ като теб изобщо не схващат причината ДСБ да се отдели от СДС по онова време. Или по-скоро не желаят да го разберат.
  Сегашното решение на СДС още един път показва колко прави са били тогава да се отделят тъмносините. Явно обаче от СДС продължават да са си същите колаборационисти и службогонци от едно време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ох, чак сега разбрах новината.
  Мафиянски, Бакърдижев и Дилов подписали че подкрепят избрания за кандидат-президент от Синята коалиция.
  А така, браво. Пак доста време чакаха.
  Явно досега не са успяли да се продадат на ГЕРБерастите, или пък ония не пазаруват остаряли политици и сега дрънкат на тънката струна на морала и гласуването по убеждение.
  Не е хубаво че журналистите се опитват да подложат на съмнение споразумението на СК за изборите.
  Не само тия на Дневник, ами всички.
  Има споразумение и то принципно, което се спазва дословно.
  Това че резултата от това споразумение го подкрепят тоя или оня, не го прави по-малко валидно или принципно.
  Те и комунистите може да кажат че подкрепят нашия избран кандидат. И какво от това?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 55. 55 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1306 Весело

  До коментар [#51] от "mickelle":

  Отчаянието води или до депресия или до озлобление, а те от своя страна извикват духове.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#52] от "lz2":
  Сам си говориш мойто момче. Нали знаеш какви хора правят така.
  Колкото до опитът ти за разсъждения на последния ред, явно напълно си забравил всички факти. Спомни си полседните парламентарни избори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Мартин се превръща в едно разочарование! Вместо да накара кандидата си за президент да се появи по една телевизия или да даде едно интерв#, той тръгнал да подписва споразумения с някакви политически трупове....

 58. 58 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#53] от "Храбър":
  [quote#53:"Храбър"]Фенове на ГЕРБ като теб изобщо не схващат причината ДСБ да се отдели от СДС по онова време.[/quote]
  Всъщност отдавна търся някой да ми обясни защо се появи ДСБ. Виждам че ти си наясно затова ще те помоля да ни разясниш. Разбира се не с "колаборационизма и службогонството" защото ако те не съществуваха вече в ДСБ то те нямаше да се запъват за 3:2 участие в софийската листа, а щяха да махнат с ръка и да кажат че принципите са по-важни.


  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 59. 59 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  За съжаление Р.Христов е неизбираем!
  Със или без широки коалиции!
  И а на бас,че Костов ще се присъедини към новата голяма коалиция СДС-ОДС!Ще подкрепят Христов 'по принцип' и т.н.,ще го измислят някакси!
  Ако Христов беше избираем-нямаше да се присъедини!

 60. 60 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  "ДСБ ще приемат предложението в случай, че новият партньор на сините подкрепи и кандидата за кмет на София от "Синята коалиция" Прошко Прошков. ОДС обаче имат обявен свой претендент - Стефан Софиянски."

  Дневник, това ако е вярно, Костов(църния) направо ме застреля. Очаквам инфо скоро време!

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 61. 61 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Не знам на кого се надяват да гласува за тоя безличен апаратчик Румен Христов. Това би било загуба на самоуважение за всеки разумен човек.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 62. 62 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#54] от "Десен":
  И аз така си мислех, но виж днес. Вместо да решат конфликта си в София за листите се занивамват с празнодумство, с тия от новото ОДС...
  Предполагам, че Костов отново ще покаже твърдост и ДСБ ще излязат в София с отделна листа за общински съветници. Кмет в София не е реалистична цел сега. Но точно сега е важно да се види кой е по в страната и в София. По-добре рано отколкото преди следващите парламентарни избори.
  Може би този път ще е по-добре да се разделят и всеки сам да се опита да влезе в парламента. Рискът да не влезе нито едната формация ДНЕС е голям, но след две години... има шанс

 63. 63 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#60] от "merankol":

  Надявам се правиш разлика между това ОДС и онова ОДС? Защото това настоящото ОДС се състои от тези, които Костов едно време ги нарече абсолютно правилно "Политически помияри"...

 64. 64 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Ако и Костов подпише, да ме забравят - отивам при Кадиев или Светльо и който и да е първи по рейтинг за втория тур ще гласувам против него. Стига с това ДС, мутри и олигархия.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 65. 65 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#60] от "merankol":
  Е ясно е какво ще стане Прошко на практика ще се окаже само кандидат кмет на ДСБ. После ще сравним гласовете за него и за Софиянски. И ще седнем отново на масата за преговори По-важен е въпросът с броя на общинските съветници, защото те сигурно ще бъдат избрани - поне 4-5 човека в челото на листите.

 66. 66 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#63] от "deepdish":

  да де, но виж Дневник какво пишат: аз го разбирам че ако "това" ОДС подкрепи Прошков, Костов е ОК. Дано да бъркам някъде ...

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 67. 67 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#64] от "merankol": Костов няма да подложи на преоценка въпросът за кметската кандидатура. Няма смисъл, а това "предателство" може да бъде използвано по-късно.
  Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се отдели в отделни листи в София, а може би и в други големи градове.
  Пишките на тези избори ще си ги мерят по броя на общинските съветници

 68. 68 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#59] от "faeton":

  Няма да има друг избор и ще ги "подкрепи". Защото догодина като дойдат парламентарните избори да може да си гарантира две-три кресла в парламента. В противен случай ще му се наложи да търси ракета-носител или при Сидеров, или при Яне Янев...

 69. 69 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#67] от "Дамян":

  Говориш ми много разтегливо. Аз искам да разбера има ли общо с тея хора или не.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 70. 70 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#66] от "merankol":
  Предложението е да има хора на това ОДС в предизборния щаб. Това предложение само по себе си е безумно в София, при положение, че кандидат за кмет на Синята Коалиция е г-н Прошков, а кандидат на това ОДС е Софиянски....

 71. 71 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#62] от "Дамян":

  Ама виж, ние имахме избори на които всеки можеше да дойде и да подкрепи този който му харесва повече. Не трябваше да си нещо член на ДСБ или на СДС или на който и да е за да дойдеш и да избереш кандидата на СК. Всеки можеше да гласува - ние имахме две добри кандидатури за президент. Избрахме добра.
  И двата кандидата са добри и то много и ще бъдат много и способни президенти, даже отлични.
  За кмет, избрахме Прошко Прошков. пак на същите избори.
  До тук само във формат на кандидатури между СДС и ДСБ.
  Нещо не разбираш - на нас не ни трябва да гледаме кой е "по-".
  ние всички сме "по-" от управлението на ГЕРБ което софиянци избраха на последните избори.
  За парламентарни избори СДС и ДСБ нямат никакви споразумения сега и изборите за парламент са много далече.
  Ще видим първо тия, пък после - за другите.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 72. 72 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 726 Неутрално

  "Лидерът на СДС Мартин Димитров също многократно коментира, че търси широка коалиция от десни партии"

  Отврат, гнус, срам и позор.
  Бакърджиев и Софиянски са компрометирани физически лица, не "десни партии". За измислените им партийки сигурно няма да гласуват дори роднините им.
  Мартин да подава оставка и да изчезва!
  Или ако ще я кара така, поне да покани и Христо Бисеров.

 73. 73 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#69] от "merankol": НЯМА общо

 74. 74 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Закривай явно няма да я бъде СК

  Няма шики-мики.
 75. 75 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Частита ви тройна коалиция г-н Мартин Димитров със Стефан Софиянски и Любен Дилов.
  Зням, че не ви интересува, ама загубихте моя глас за "Синята коалиция".

  Sofianec
 76. 76 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#71] от "Десен":
  Точно така мисля и аз, но днешното (и вчерашно) поведение на СДС е идиотско. Идиотско е именно в светлината на вътрешните избори. От СДС ОСПОРВАТ макар и завоалирано, резултатите от вътрешните избори за София, което никак не е добре. Не се навиват на листи 3:2 в полза на ДСБ. А иначе нека си правят широки коалиции но за Президент. Появата на Софиянски в изборите за кмет на София е идиотия. Излиза, че Софиянски е кандидатът на СДС, а не Прошков.
  Точно тая работа няма да мине при ДСБ и ще има раздор поне в София.
  Което не е чак толкова лошо, ако питаш мен

 77. 77 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#75] от "dtd":
  А специално за Прошко ще гласуваш ли? А за отделна листа на ДСБ за общински съветници?

 78. 78 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  До коментар [#51] от "mickelle":Аз съм гласувал за СДС и Синята коалиция,когато ти си гласувал за дедо Симо.2009 гласувах за Синята Коалиция пак.Само за мажоритарен кандидат гласувах за този на ГЕРБ(Венцислав Върбанов,не можах да го преглътна)...С обиди от типа на "гербери" "седерасти" "теменужки" нищо добро няма да се постигне.Само с политика и добри послания към хората.И най-вече свършена работа....

 79. 79 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#76:"Дамян"]Което не е чак толкова лошо, ако питаш мен [/quote]

  И ние мислим така, все така да ви върви по вода!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 80. 80 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#71:"Десен"]ние всички сме "по-" от управлението на ГЕРБ [/quote]

  Знаех си, че ако продължа да чета коментарите, ще прочета нещо, на което да мога да се смея през останалата част на деня.

 81. 81 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 572 Гневно

  СДС, ДСБ, новото ОДС, старото ОДС. И те не знаят кои са искат хората да ги разберат. И все стари и компрометирани лица се показват от тях за да напомнят за себе си, без да си дават сметка, че никой не ги помни с добро.

  :-)
 82. 82 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Поради липса на време не съм чел го-горе. Извинявам се защото може и да повторям нечии гледища. Първо, не се прави така. Има изградена коалиция-синята и ако се привличат нови партньори редно е това да става с предварително съгласие на досегашните. Второ, бас ловя, че горното споразумение е мостът на който ще се качи Доган с подкрепата за Румен Христов. Да, ще бъдат събрани много повече гласове които обаче нито ще стигнат дори за балотаж, нито ще представляват истинската картина за подкрепата на десницата.
  Лош морален и тактически ход отблъскващ и без това намаляващите сини симпатизанти.

 83. 83 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Дамяне, пак ще те попитам като оня ден:
  Как така костов със 150-160хил. избиратели има 5 депутата, а Мартин със 135хил. има 15 ?
  285хил. са общо гласувалите 2009г за СК...

  Чакам да обясниш, мойто момче...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 84. 84 Профил на Diva selianka
  Diva selianka
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тези хора си направиха публично хиракири.

 85. 85 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Ролята на Ст. Софиянски, Дилов, Бакърджиев и т.н. е същата като тази на Богомил Бонев - да цепи десни гласове и да подкрепят накрая проекта на БСП г-жа Кунева.

 86. 86 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Не мога да разбера този ненормалник М.Димитров защо прави публично харакири на СДС ? С влизането в коалиция с Костов ( който междувпрочем е абсолютен политически факир и майстор на партийната интрига ) отблъсна много хора които се надяваха на ново СДС с нови лица, а сега след подписването с тези измамници който реално няма и 1% гласове на донесат СДС отива в историята....мисля си, че точно сега е момента ДСБ да се разграничат от тази коалиция и да издърпат електората на пасторчето М.Димитров....

 87. 87 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Много кадри на ДС и тука.На хората им вече писна от такива.

 88. 88 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Президентските избори и поведението на участниците в СК е тест за дясната политика преследвана от десните и ДСБ. По делата ще ги познаете. Мартине, тезата, че повече "нули" правят нещо различно от "нула" е погрешна! И Софиянски и Бакърджиев да не говорим за Дилов са "си надвили над мастрафа" и това, че мътят водата на десните не им пречи на бизнеса. Оплели са си кошницата по време на управлението на ОДС.

 89. 89 Профил на radi
  radi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ЕЕЕ не ви ли се гади а? Усмихнатия крадец и Валякът, а до тях шъшкащият сценарист - издател. Симпатичен е Дилов, ще му припомня един негов лаф (по памет) "... достига пределно ниво на гнусливаост" ... за коалицията на ВМРО с Лидер го каза. Как е възможно някой все още да подпише каквото и да било със ССД?
  Софиянски е "трупа на политическия труп". Нямам думи. Тези закопаха дясното. Знам, че пак Костов ще им е виновен, то вече няма и всемирна вина, де пак заради него - той я пое цялата. Но как да е

 90. 90 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#83] от "conas_62":
  По твоите сметки излиза, че СК има 20 депутати, а те общо са 15
  това първо.
  Второ през 2009 г. нямаше общи първични избори и делбата стана с пазарлъци. Костов тогава отстъпи.
  Трето. Признавам че В МОМЕНТА СДС има превес по броя на избирателите в цялата страна, но ако вървят в тази посока може и да стигнат 200 хил избиратели, но без ДСБ. Казвам, че този път води до разрив и няма да може да бъде приписан на Костов, а на Мартин.
  Лично аз не съм против да се разпаднат и двете формации, за да се отвори място на нова дясна партия.
  Но това означава да минат още едни парламентарни избори
  Само че, това вероятно няма да се случи. Дори да се изпокарат сега, след 2 г. ще се сплотят отново за да влязат в парламента.

 91. 91 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#86] от "VellEll": Ами нищо чудно нещо такова да се случи. Тия избори не се парламентарни и удобен момента да се види кой колко гласове събира по отделно и да се съизмерят на база гласове за общински съветници. И без това в различните градове се коалират както дойде

 92. 92 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#89] от "radi":
  Една малка утеха Днес се вижда, че Мартинчо не е послушкото на Костов, а на някой друг Или толкова му е акъла. Обаче според мен играта е малко по-друга - кой да се коалира с ГЕРБ по места и на следващите парламентарни. Според мен Мартинчо се е запътил към близост с ГЕРБ, такак като преди време Софиянски пледираше за коалиране с Царя.
  Големият разпад на СДС дойде именно от отношението към Царя. Сега , днес се вижда, че Костов е бил прав, но няма кой да му го признае.

 93. 93 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#90:"Дамян"]Признава че В МОМЕНТА СДС има превес по броя на избирателите в цялата страна,[/quote]
  Много се съмнявам, че след седмица ще е така. 'Старото' СДС загуби голяма част от избирателите си точно заради Бакърджиев, Софиянски и още няколко като тях. Сега 'новото' си ги прибира обратно. Абсолютно необясним ход на СДС, защото зад тия 'партии' не стоят повече от 100 човека общо, а ще отблъснат хиляди.

 94. 94 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#77] от "Дамян":

  За общински съветници няма да гласувам. Една от причините е защото "Синята коалиция", когато правеше предварителни избори не се допита до хората и за общинските съветници.
  Другата е, че толко съм отвратен вече от политиката и от това, че с пазарлъци в партийни централи, се подреждат разни имена в листите. И аз тярябва да гласувам за тези листи без да мога да пренареждам хората в тях. А после да се окаже, че с моя глас съм вкарал в парламента някой корумпиран интересчия или агент на ДС.
  Още се колебая дали да гласувам въобще този път, ако отида за кмет ще е Прошков. А за президент ще пусна празна бюлетина, ако има балотаж там вече ще избирам по-макото зло.

  Sofianec
 95. 95 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#84] от "Diva selianka":

  Според мен Софиянски и Дилов отдавна са политически трупове тяхната цел е друга, да убият "Синята коалиция". И с помоща на малкия Мартинчо са много близо до успех.

  Sofianec
 96. 96 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#95] от "dtd":

  Съмнявам се целите им да са чак да убиват нещо. Според мен целта им е доста по прозаична, да попаднат отново на софрата, от която изпаднаха преди доста време. Ако не стане покрай СДС ще пробват с ДПС, БСП, РЗС, ГЕРБ и изобщо с който им падне без да подбират.

 97. 97 Профил на Веселин Василев
  Веселин Василев
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#7] от "~":

  Това, което е твое желание, е желание и на всеки...
  Имам някои нюанси и различия с теб, но като цяло ми харесва начина по който изразяваш позицията си.

 98. 98 Профил на nov_demokrat
  nov_demokrat
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ако ДСБ останат сами, нека да си вземат Мартин Заимов и да го издигнат за кандидат.

 99. 99 Профил на kokorbashiyata
  kokorbashiyata
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Оттук насетне решението е само едно - край на „Синята коалиция“, ако не е късно ДСБ да издигнат Малинов и повече да не се коалират с тия подлоги на ДПС. Аз лично няма да гласувам за Румен Христов, ако трябва въобще няма да гласувам.
  Това е пълна гавра - да приемат коалиция с тия мазни лъжци и престъпници. Явно в партията на Мартин Димитров е пълно с ченгета и хора на Доган.
  Искрено се надявам Костов да отстоява идеята на ДСБ и да се разграничи тотално от СДС и „новото ОДС“. Сигурен съм, че в дългосрочен план това ще привлече много повече избиратели.

 100. 100 Профил на ivanichivan
  ivanichivan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Късно е либе за китка" Най-напред се разцепихте - сега се обединявате. Бяхте ПЪРВА политическа сила с ежедневник, сега сте никоя. Жалко, много жалко. Бяхме готови на всичко за СДС - сега не искаме да ви гледаме повече. Не ни занимавайте със себе си - радвайте се на парите си! "Няма да ви излъжем" (Ив.Костов) - направо ни измамихте!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK