Лягам си в "*батидържавата", събуждам се в "немаядържавата" (реакциите в социалните мрежи)

Лягам си в "*батидържавата", събуждам се в "немаядържавата" (реакциите в социалните мрежи)

© Facebook
Вицът на деня:


Кого ще изберете на предсрочните избори?
А. Луфтханза
Б. Бритиш Еъруейз
В. Еър Франс
Г. Друга авиокомпания за незабвана евакуация

Естествено тема номер едно и в социалните мрежи днес беше оставката на правителството. Първите реакции бяха на изненада. След това прераснаха в чудене сценарий ли е, чий, защо, както и какво ще се случва от тук нататък, а чак след това се оцветиха според политическите алтернативи. Имаше много коментари, свързани с емигриране (вижте и вица в карето) И разбира се всичко, споделено с много хумор и ирония. Без никаква претенция за изчерпателност, предлагаме селекция от част от статусите и туитите.


Във Facebook бързо се появиха дори карикатури с потенциалните претенденти за служебния кабинет и предстоящите избори (виж илюстрацията). В Twitter, традиционно реакцията беше светкавична, като преобладават шегите по адрес на правителството и министър председателя.
Изненада... и сега какво?


След като вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че няма намерение да подаде оставката, днешното му изявление пред депутатите беше неочаквано и за тях. Първите реакции към новината бяха съпроводени с много "Ха" и удивителни.


Краткият коментар от фалшифия профил на Бойко Борисов в Twitter беше "Шах."


- "Сега какво ще правим без варвари?", написа българският журналист и писател Марин Бодаков в статус във Facebook.


Оценката та @nervnata в Twiteter e: "Положението е 50 нюанса тъпота - садо-мазохистично електорално и социално поведение, водещо до всеки път до икономически и морален крах."


- "Кое ли е по-лошо от лошото правителство... усещането, че ще дойде още по-лошо", беше друго заключение на стената на Боряна в мрежата


- "Надявам се да не стане Анархия в България както в Египет и Гърция ;(", пише Делян, който е сменил снимката си на черно развято знаме, а на страницата си в социалната мрежа е публикувал българския трибагреник.


Една от най-многозначителнтите реакци-описание на ситуацията в Twitter е "Положението е Бий ме, обичам те" (@fishtweets)


Според @ssstto "Бойко Борисов не подава оставка, той открива предсрочните избори."


Лягам си в "ебатидържавата", събуждам се в "немаядържавата"...


споделя @Ljoli.


Мартин обвързва оставката с хороскопа за днешния ден на Борисов (зодия Близнаци): "На работното място не прекалявайте с претенциите си, породени от незавършена работа и не се дразнете от критиката, която е насочена с право към вас. Харчете с мярка. Днес сте разсеяни и изобщо не ви се работи. Готови сте да изоставите професионалните си задължения. Стабилизирайте постигнатото и направете преоценка на действията си". Какво да кажа, освен едно: "Алена за премиер".


Зорница и нейни приятели направиха своебразна рубрика за това как са научили за новината. За част от хората се е случило по традиционния начин - от телевизията, по телефона, от колеги. Но най-нестандартна е историята на Ана: "аз бях в НАП - влезе служителка и съобщи. друга каза: "на всички по една бира от мене!". беше много възторжена".
Генка пък коментира: "Исках да си прочета хороскопа за деня, а то какво излезе..."


@ssstto Трябваше да го очакваме, нали вчера Бойко каза, че нямал да подава оставка, а той не може да издържи повече от 24 часа с едно мнение.


Журналистът Иван Бакалов даде една от версиите за мотивация за оставката във Facebook: "Не бързайте да се радвате. Това е полезният ход за Бойко. Ако беше останал, щеше да изгуби и малкото подкрепа, която му остана. Сега той се опитва да спаси точно това. Така ще се опита да се върне на бял кон като Берлускони след 2 години. И с тази оставка ще предотврати по-нататъшни искания - да подаде оставка главният прокурор, калинките по всички върхове на властта."


Друг потребител: "Внимание: Свидетели сме на върли изблици на Стокхолмски синдром. Не се тревожете, ще утихне до няколко дена и разума ще се върне."


Постепенно започват равносметките: "А нима ГЕРБ не беше съставен от второ- и треторазредна червена номенклатура?" (Марин)


И прогнозите - карикатуристът Христо Комарницки пише: "Новото правителство не трябва да е служебно, а медицинско - психичното здраве на нацията е в опасност."


А @velqn : "Няма вече смисъл да ходим до Гърция, Гърция дойде при нас!"


И едно състояние от същия потребител: "Сега сериозно: Най-после цялата държава разбрахме как се е чувствал Феликс Баумгартнер като скочи от ръба на космоса. Ние току що скочихме."


Лягам си в "*батидържавата", събуждам се в "немаядържавата" (реакциите в социалните мрежи)

© Facebook


"Революцията не е игра, а нещо крайно опасно за крехка държава като нашата. И какво ще дойде след оставката на правителството? Като всички са маскари, маскари ще дойдат. Важно е който и дойде, да не прави големи промени. Най-важното, което ни трябва, е политическа стабилност и валутен борд, изгубим ли ги, здравейте тъмни векове", споделя Добрин Станев също във Facebook.


В социалните мрежи се задава и въпросът - ще продължат ли протестите? За неделя продължава да е насрочен национален протест, а малко след новината за оставката беше създадена про правителствена група във Фейсбук - "Протест В Подкрепа На Бойко Борисов". За нея говори дори вицепремиерът Цветан Цветанов на импровизирания следобеден митинг от стотина граждани пред парламента, протестиращи срещу оставката и заявяващи подкрепа за Борисов. Едно от посланията в нея е: "Вчера, България плачеше за ЛЕВСКИ! Днес, има повод, отново да го направи и не, защото Борисов си отива, а защото вече Няма шанс!!!"

В безизходицата, очертана на политическата карта, някои установяват, че макар да са срещу ГЕРБ и премиера, той е своеобразното най-малко зло. Илиян изненадва: "Въпреки, че не харесвам повечето от министрите и въобще от ГЕРБ, и че Бойко лично много глупости натвори и още повече каза, той е единствения досега (от 1944 насам) който не краде безогледно и се опитва да прави почти всичко. Даже скоростта с която действа и лекотата с която се поддава на натиск от народа е изумителна. Така че, предвид какви индивиди са алтернативите, за сега само той е моя избор (и го казвам с болка на сърцето)"


Други търсят комичното при липсата на алтернативи. Маги и Ива дават предложение за ново правителство (без да се уточнява дали е на спасението, но по всичко личи експертно):


"Министър председател - Къци Вапцаров - пълна противоположност на Бойко, яде малко, бабите го боготворят и има три деца и голяма сметка за ток. Финансов министър - Астор - само той може да оправи ситуацията; МВР - Мишо Билалов - влязъл е в образа на Джаро, мутрите го обичат и го няма половин година. Професията му е да плеви и може да оплеви някой и друг престъпник; образованието - Орлин Павлов - даже да проспи всички часове като министър - пак ще го харесват и Ваня Щерева - ще напише сама всички учебници; спорта - Искра Фидосова - тежи си на мястото:)))) Министър на икономиката и енергетиката - Митко Пайнера - много добър бизнес прави, а на народа му трябват хляб и зрелища. Значи само хлябът остава:)"


Ася предлага "Да дойде Светльо Витков и да си решаваме проблемите! Ако не, то поне купон ще става!"


Има и кандидати за наследник на Борисов - "Да се кандидатирам ама.... знам че съм подходящ... хубав, умен, забавен... ама не ми се занимава и с това! (Тодор)


Или за други постове - дори в служебния кабинет - потребителят Българското CNN споделя в Twitter
"Обади ми се Роската. В служебния кабинет ми дава Министерството на Шведските маси."


Иван Бедров е по-прагматичен и в унисон с призивите от последните дни споделя: "Кога започваме национализацията? Аз съм си харесал една бирирая в махалата..."


@donmirkoni се шегува с портала за тв програми от групата на БиТиВи и споделя в Twitter:


"В момента по Voyo гледам представянето на служебното правителство, ама няма да ви кажа нищо"


И още предложения за бъдещия кабинет:


"Президентът да направи митрополит Кирил служебен премиер!! И без това никой не иска поста, а пък дедо ти го отрезаха за патриарх" (Радослав)


"Я най-добре Марио Николов - премиер, Людмил Стойков - вице и шеф на икономиката, Филчев си го връщаме за главен прокурор, а покрай него - кеф ти кандидати, кеф ти демокрация" (Станка)


А @Sugarfree__ предава "Бабите в квартала вече са се събрали на съвещание и съставят служебно правителство. Плевнелиев, спиш!"


Христо пък задава практичен въпрос: "Абе да се запасявам ли с продукти от първа необходимост, докато още не съм си похарчил заплатата? Че като се сетя за оставката на Жан Виденов и ми призлява - през ноември 1996 г. три пъти ни даваха заплати и парите веднага свършваха."


В обратния ред на мисли е чуденето на @Mishellbg: "От понеделник ли бензина е безплатен, тока евтин и пенсиите двойни и тройни, че не чух кво казаха?"


Има и шеги с любимото занимание и спорт на премиера - футбола (те преобладават спрямо втория му най-любим - тениса) - @PavlikMorozovBG казва, че "#безбойко селските футболни отбори пак ще пътуват с автобус, а не с Еърбъс."


А @guvedu обвързва с оставката: "Егаси, тоя Пожарникар е верно много зле - свалиха го 50-тина цесекари."


Във виртуалната дискусия емоционално и подробно се включва и президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, която споделя в най-голямата социална мрежа:


"Седя и гледам отзвук от оставката ! Муцуни,втръснали на хората с лъжите и популизма си!! Едните се чувстват победители !! Другите са обидени !! Някой ще поеме ли отговорност за състоянието на хората и страната? !! Кой ще поеме отговорност за абсурдите с тока, които коментира и Европа? !!! Някой от тези партии проумя ли за какво протестират хората ??? Не проумяхте ли ,че хората не вярват в почтеността на партиите ??? Що за цинизъм и наглост и безотговорност е поведението им ?? Партиите са тотално компрометирани !! В какво да вярват хората ?? Какви ги плещят медиите ???? Ейййй....някой ще проумее ли,че хората отдавна не са стадо !!! Живеем във времена на комуникации, които осуетяват манипулацията и демагогията !! От изказванията на лидерите на партиите се убеждавам,че те изобщо не са проумяли,че с наглостта и геноцида към хората ще им е все по-трудно ! Бог да пази България , така,както Го е правил през вековете"


Любомир Аламанов написва в статуса си:


Както преподавам на стажантите: Изкуството да губиш:
1. Поклоняваш се и благодариш за възможността.
2. Дълбоко се поклоняваш и се извиняваш за всичко, което не си успял да направиш.
3. Още по-дълбоко се поклоняваш и пожелаваш много успех.
4. Тихо и кротко си тръгваш.
С по-малко емоция и повече разум далеч се стига.


А @Joko напомня: "Ако чакаш правителство или партия да направи разликата в живота ти, значи заслужаваш всичко, което се случва."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bylgarche
  bylgarche
  Рейтинг: 388 Гневно

  Влезте в ФБ група "Протест В Подкрепа На Бойко Борисов" и кликнете на likes в дясно до снимките, след като зареди започнете да обновявате страницата да видите как се покачват харесванията. Това се прави от програма и фалшиви ФБ профили. Поради политиката на ФБ не е се показват всички хора които са харесали дадена страница. Ще бъде интересно ако продължи през цялата нощ да се качват харесванията със скоростта до момента. Тогава трявба да бъдете сигурни, че се качват по гореспоменатият начин.

 2. 2 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1373 Весело

  Някои от коментарите са готини!

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 3. 3 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#2] от "ръпончо":
  Готини са, но в стил тъжен смях.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 4. 4 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#1] от "bylgarche":

  Тая страница има 32 000+ харесвания и най-странното е, че нямам нито един приятел вътре. А би трябвало да имам поне един, двама....

  Цензуриран от "Икономедиа"
 5. 5 Профил на lambi
  lambi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Поне хората намират отдушник да си кажат какво ги мъчи. Това няма да подобри положението им, но и да се оплачеш понякога си е кеф

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Весело

  Филмът сега започва.От утре боце ще играе опозиция и ще обещава как ще вкара тройната в зтвора.

 7. 7 Профил на bylgarche
  bylgarche
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#4] от "1951":

  Аз имам 2ма от малко над 750

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 516 Неутрално

  тъжното предстои

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Весело

  До коментар [#4] от "1951":

  Такива ли са ти приятелите?

 11. 11 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lady Zeppelin":

  Има такъв елемент, няма спор.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 12. 12 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1039 Весело


  "Има и кандидати за наследник на Борисов - "Да се кандидатирам ама.... знам че съм подходящ... хубав, умен, забавен... ама не ми се занимава и с това! (Тодор)"

  Охо, Тодоре, добър си!

  Самотата обливаше сърцето ми
 13. 13 Профил на davisable
  davisable
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ще е забавно ако разберем че Боко плаща на ИТ кадри да пишат ботове,....

 14. 14 Профил на davisable
  davisable
  Рейтинг: 442 Неутрално

  В момента наистина растат с по няколко в секунда, ще проверим през нощта към 3ч. как е...

 15. 15 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#1] от "bylgarche":

  [quote#1:"bylgarche"]Влезте в ФБ група "Протест В Подкрепа На Бойко Борисов"[/quote]

  Това е добре! Само дано не прерастне в излизане на улицата и конфликти със сбивания защото това няма да помогне на никого. Самият Бойко трябва да се обяви за това! Съществуващите гаменски изстъпления трябва да останат без подкрепа и гамените след като погромстват още малко и ще се приберат. Полицията също така вече политически е с развързани ръце, тя не опазва властта и затова е свободна да опази реда и спокойствието на гражданите.

  На изборите трябва да се отиде спокойно и с държавнически подход. Най-добрият начин да се покаже на 300 гамена че масата хора не са съгласни с тях е сбюлетината на изборите.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 16. 16 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 986 Весело

  шматко днеска беше пуснал: за да няма обърквания протестите в подкрепа на ББ ще са в четни, а тези ПРОТИВ - в нечетни дни

 17. 17 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  Боконон ще тури пак черното пардесю и капата и БТВ ще търчи след него да го снима из местопрестъпленията. Нема остане без леб момчето (то какво момче - цял мъж вече, мутра и половина).

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 18. 18 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#1] от "bylgarche":

  Сутринта Бареков твърдеше, че хората в социалните мрежи молят Боко да не си подава оставката... Баси манипулациите...

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#4] от "1951":

  Тия са от сатурновия пръстен... няма как да ги познаваш... Май имаше нещо астрологическо между зодия Близнаци и Сатурн, ама само ми се мотат мъгливи спомени измежду ушите

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 21. 21 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 714 Весело

  От 12 000 поклонници на Буда във ФБ, АйПи-тата на 14 000 съвпадат!

 22. 22 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#4] от "1951":

  [quote#4:"1951"]Тая страница има 32 000+ харесвания и най-странното е, че нямам нито един приятел вътре.[/quote]

  Защото такива са ти приятелите, като теб. Аз и вчера ти писах накъде бутате нещата ама ти ме опровергаваше. Щото като събереш на едно място национални и социални призиви резултатът не е обнадеждаващ.

  Сега подгответе революционните комитети и излъчете предстваители за служебното правителство. После ще почнете да се опровергавате, след това ще се скарате и накрая ще се сбиете. Един обаче ще изплува над всички и ще се разправи с останалите. Така както Хитлер се е разправил с Рьом. Дано да си фантазирам.


  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 23. 23 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#20:"Музар"]Тия са от сатурновия пръстен... няма как да ги познаваш... Май имаше нещо астрологическо между зодия Близнаци и Сатурн, ама само ми се мотат мъгливи спомени измежду ушите [/quote]

  Няма такова нещо, Близнаците са повлияни от Мер***рий и сменят мнението си по 5 пъти дневно, като всяко следващо е по-противоположно на предишните. А за Сатурн - там ще пратим по-крадливите си съграждани когато вземем Властта!

 24. 24 Профил на bylgarche
  bylgarche
  Рейтинг: 388 Весело

  От петицията им:
  В подкрепа на правителството на Бойко Борисов

  14 833 души са подписали тази петиция. Подписалите петицията са от 10 858 различни IP адреса.

  Явно са им свършили прокситата

 25. 25 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  А колкото до "немаядържавата" - има я, има я. Ще се намери държава, за да ти одере кожата, да я ощави и да я продаде на приближените си. Който не вярва, да поекспериментира с разни закъснели плащания и сметки "към бюджета". Или пък да ходи да пообръща кофи по улиците. Бързо, лесно и евтино ще установи наличието на държава, щом му дрънне държавната палка по тиквата, ускорена от приложеният към нея държавен милиционер.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 26. 26 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Ето моята идея за ново правителство:

  Министър-председател: Яне Янев. Досега не сме успели да покорим световния връх в класацията за топ идиот министър-председател. С Янев ще успеем.

  Министър на здравеопазването и земеделието: Златко Баретата. Той познава отблизо и съвсем отскоро условията в болниците. Земеделието ще престане да разчита на европейски субсидии защото нивите ще се култивират на принципа ред царевица-ред марихуана. С парите от процъфтялото земеделие ще се оправи и здравеопазването.

  Министър на външните работи: Илона Сталер (Чичолина). Чичолина има голям опит в областта на еротичната индустрия. Говори няколко езика. Подходящ кандидат е за поста на външен министър защото и без това външната политика на България е пълна порнография.

  Министър на труда и социалните грижи: г-н Харисън Форд. Той е вече в пенсионна възраст и разбира проблемите на възрастните хора в България . Освен това в последния епизод на Индиана Джоунс показа как човек може да оцелее от атомен взрив ако се скрие в хладилник. Тези му качества го правят символ на издръжливостта на българския пенсионер. Г-н Форд ходи облечен скромно , не носи бижута и скъпи часовници, няма пуделче което да храни с крехки мръвки и умее да използва камшик , с който да вкарва поверените му чиновници в правия път.

  Министър на образованието: Марк Цукърбърг ( основател на Фейсбук). Те и без това учениците висят само във Фейсбук, нека поне новият министър да им налее малко ум и разум в главата като използва поверената му компания.

  Главни преговарящи с Брюксел: братя Галеви ( засега в неизвестност). Тяхната убедителност, чар, интелект и излъчване придружени елегантното " со-кротце, со-благо и со малко кютек" ще осигурят безпроблемното усвояване на европейските фондове. Гарантирам по-висока успеваемост от екс-министъра Дончев. Не гарантирам че на Ромпой ще му останат цели очилата, а на Барозу няма да му бъде набито канчето. Но това са рисковете на професията.

  Министър на финансите: Николета Лозанова-Божинова. Знае как да харчи предизборно пари. А и не само предизборно. Ще укроти справедливия народен гняв с няколко фотосесии. Народът ще я гледа в захлас вместо да слуша министър-председателя.

  Министър на отбраната: Доналд Тръмп. Г-н Тръмп е милиардер натрупал състояние от сделки с недвижими имоти. Безспорният му опит в тази област го прави кандидат номер едно за поста. И без това основната работа на министрите на отбраната е да правят заменки с военни имоти, нека поне да има професионалист на поста.

  Министър на културата: няма. То и без това култура няма.

 27. 27 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#4] от "1951":
  бе не знам да ти кажа - тъмносин талибан съм, но май ще трябва я подкрепя тая пародия на правителство, че сергей изобщо не ми харесва.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1645 Весело

  ххее, приятелите ли ще си мерите сега... Комарницки ви го е казал достатъчно ясно и разбрано другаре

 29. 29 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Лека нощ и приятни сънища.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 30. 30 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 633 Неутрално

  [quote#26:"drake"]Министър-прдседател: Яне Янев. Досега не сме успели да покорим световния връх в класацията за топ идиот министър-председател. [/quote]

  но бяхме близо, много близо
  а с МВР министъра бихме всички рекорди

 31. 31 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 442 Неутрално

  То ако беше тройна коалиця - щяхме да сме я преборили. Ама Герб и атака са проста масовка на същитите тия проруски монархокомунисти.

 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  До коментар [#8] от "tupaja__obezyana":
  Тоя пък! Всичките политици са за боклука. Станаха смешни пред цял свят. Хората нямат пари за хляб и все пак никой не е виновен!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  Впрочем, когато ти дрънне гореспоменатата държавна палка ò тиквата и приложеният към нея държавен милиционер се засили да те срита два-три пъти в бъбреците, че да не шаваш и да не буниш повече народа, па и да ругайш по "Господин Бойко Борисов", то първите думи, които ще промълви устата на експериментатора, ще бъдат: "*батидържавата", ох, ох ох..."

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 34. 34 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Комиксът е много добър! Мислете като гласувате.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 35. 35 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1061 Весело

  Че Гобара!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 36. 36 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 572 Разстроено

  Баси! Преди лягане точно тия муцуни от снимката! Агент Сава е катп кашкавалена пита, обилно намазана с олио!

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Разстроено

  Днес цял ден разни политолози, социолози, херпетолози, офталмолози и не знам какви си още приказват и не могат да си надмогнат. Толкова години един виновен не можа да се намери, та да отнесе вината за всичките специалисти. Телевизиите съвсем забравиха за програмите си и се превърнаха в една непрекъсната говорилня. България се превърна в най-големия театър в света. Само не мога да определя постановката която се играе. Най-ми прилича на траги-комедия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на Тюхчев
  Тюхчев
  Рейтинг: 443 Весело

  Днеска в осем на митинг пред Парламата.Да броим Будистите в България.

  69
 39. 39 Профил на Baldzhi
  Baldzhi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Бе защо всички плюсове и минуси са ми еднакви?

  когато забранят чалгата със закон, България ще просперира
 40. 40 Профил на tzubi
  tzubi
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Много интересно - всички 35 коментара тук първоначално ми излизаха със равен брой зелени и червени оценки! Абсолютно всички с равен брой харесвания и нехаресвания. Когато натисках + или -, червените рязко намаляваха и придобиваха реалния си брой.

  Очевидно някой е впрегнал як хакерски екип в полза на Бойко!!!

  Има и една петиция, в подкрепа на Бойко, която в първите пет минути беше събрала 1264 подписа!!! Което е практически невъзможно, ако не се набиват изкуствено!

 41. 41 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  А бе нали барем Боко, година и половина след началото на мандата, с много подканяния (кандърми), срина на Доган скарата на двора на конака, че май и част от дувара. Се е нещо в битката с тройната коалиция и злите комунисти, дето ката ден са на телевизора, та му провалят правилното храносмилане.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  Ама не са само политиците виновни. И ние сме за бой. Защото не беше цар, не беше щивач на унифорни, не беше пожарникар. Елементарна логика да беше използвал всеки, щеше да схване, че тези набедени умници на две магарета сеното не могат да разделят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Мноооо важно, нали всички ше умрем, даже и Бойко, за кво толкова е напъна за остроумие?

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  [quote#43:"Хипчо"]за кво толкова е напъна за остроумие?[/quote]
  Смях през сълзи е този напън!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на martinesx
  martinesx
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#40] от "tzubi":

  Хахаха, вярно)) Има драма със скриптчето за отчитане на плюсчетата и минусите. Станишев е виновен.

 46. 46 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Разстроено

  До коментар [#37] от "Храбър":

  "Най-ми прилича на траги-комедия".

  И на мен. Но много, ама много ме е страх, да не се превърне в чиста трагедия.
  По-страшно нещо от връщането на БСП-ДПС на власт, няма.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 47. 47 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  А пък аз казвам, че Трифон Зарезан мина, а до Октобер фест има време.
  Затова спрете да пиете и да крякате вечер по улиците, защото нарушавате обществения ред.
  В противен случай аз излизам на протест с бухалката срещу полицията, която не си върши работата...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 48. 48 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 512 Весело

  Ха, ха! Това заглавие изчерпва събитията от два дни!


  Това с плюсовете и минусите днес е просто уникално!

 49. 49 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Весело

  Абе може Боко нищо да не е направил срещу БКП и ДПС, ама пък как ги заплашваше цял мандат, че ше ги пъхне у тюрмата.
  Чак са беха изприщили от шубе значи.
  Ам Доган как си пострада ? Помните ли Боко как се фалеше със специфично пунгашката си гримаса, как подарил на Доган каракачанка и тя взела че му "изяла пауните" у доган-конака.
  ---
  И сетне като конфискува Боко на Доган милионите, дет ги беше прибрал за Цанков камък ... а, туй май са размина... ама поне му прецака пауните. Ми дааа. Туй дан йие малко бе...цели два пауна им разтакова таковата ... и напрау гу разби тоз Доган с тез пауни.
  Ощи плачи Доган и муй мъчно.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Весело

  И сетне Боко помните ли, кат конфискува на БКП-то милионите от аферата "батко и братко" и сетне, като им прибра на БКП-то и милионите от аферата "Цецо и кумецо"... а той Цецо беше един друг... и баткото се размина май със конфискацията, че и браткото се измуши сух от водата....
  Е, не ги захапа Боко, ама поне ги облайваше обилно тез комунясти...цяяяяял мандатъ.
  Ей на, ако не го бяха погнали сега тия уличници с техните протести, Боко утре щеше да метне на рогите си и Златев, и ТИМ-аджиите и на туй дело славно щеше да тури конец.
  Ма той пак ше победи на изборите.
  На предните избори бяха заявили с Цецо, че са финансирали кампанията на цялопто ГЕРБ, кат са си заложили всеки къщата си (единствената)
  Сега само Цецо ако земе да залага къщи - не една, три кампании ша мое да отпери.
  Венсеремус, ша победим !!!

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 52. 52 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  @PavlikMorozovBG казва, че "#безбойко селските футболни отбори пак ще пътуват с автобус, а не с Еърбъс."
  ----------------------------------

  Павлик тъче на два стана? Интересно кога спи?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 53. 53 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  До коментар [#31] от "1107a":

  То ако беше тройна коалиця - щяхме да сме я преборили.


  Колкото преборихте царя през двехилядната година.

 54. 54 Профил на astalavista
  astalavista
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Повечето пишещи тук са големи умници! Хайде да изберем някой от вас умниците да ни стане премиер и го го видим как ще ни оправи! Не може да се оправи държава с безброй малоумни мързеливци и лентяи с коминистически нагласи! Защо си мислите че някой винаги ви е виновен, а не самите вие? Заминавайте в Северна Корея щом не можете елементарна разлика да направите смотаняци такива!

 55. 55 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#47:"Депутат 241"]В противен случай аз излизам на протест с бухалката срещу полицията, която не си върши работата... [/quote]

  Най-много да ти я наръгат там гдето слънце не огрява, бухалката.

 56. 56 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#54:"astalavista"]Заминавайте в Северна Корея щом не можете елементарна разлика да направите смотаняци такива! [/quote]

  Не може ли Южна?

 57. 57 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 994 Неутрално

  новата тройна коалиция ще бъде-БСП-Герб и ДПС! Алоу! Заслепените им последователи на БСП и ГЕРБ, не ги слушайте кво ви говорят, а ги гледайте кво правят! БСП биули казали че немало да управляват с Боко в коалиция! Приказките са си приказки, за таквиз като вас, доверчивички ! А СерГей така беше казал и за царя, че немало било коалиция с него да бил правил, ама направи' коалиция с него, че и 4 годин заедно крадяха по 3-5-8 ! Щото немало било кой да управлява -пардон, д акраде държавата! А тя горката държава толкова нужда от управление има, пардон, от кражби! Ако политиците нищо не правят, но седят далеч от властта и не крадат ще е най-добре! А и царо, и СерГей и Боко не им се отговаря на въпроси! Ни в парламентарен контрол, ни дават редовни-седмични пресконференции! Плюс общия генезис от ДС и СИК! Плюс общия бизнес с анфетките! И т.н. Те са родени един за друг! БСП и Герб, да! На губещите честито! На живущите все още по принуда в бълХария тоже!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 58. 58 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 985 Весело

  [quote#37:"Храбър"]Телевизите съвсем забравиха за програмите си и се превърнаха в една непрекъсната говорилня. България се превърна в най-големия театър в света. Само не мога да определя постановката която се играе. Най-ми прилича на траги-комедия.[/quote]
  Гледай сега малко смях от парламента:
  Бисери от 7-ото Велико народно събрание
  09.07.2010 / 11:36
  По повод 20-годишнина от учредяването на 7-ото Велико народно събрание публикуваме избрани моменти от работата на българските "отци основатели". ВНС сложи весело начало на не толкова веселия преход към демокрация. ВНС беше избрано след първите демократични избори след падането на комунизма, проведени на 10 юни 1990, и започна своята работа на 10 юли същата година. Неговият състав беше разнороден и се състоеше от 400 народни представители, които приеха настоящата българска конституция. Председател на 7-то ВНС беше проф. Николай Тодоров, а негови заместници - Гиньо Ганев, Иван Глушков и Никодим Попов.
  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Гиньо, спущай заседанието!

  ГИНЬО ГАНЕВ (звъни): Музика, господа!
  ……

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Гиньо, ако остане време, нека да приемем и конституция. Може ли?

  ГИНЬО ГАНЕВ: Кой какво може, казвам аз и правилникът!

  СЛАВЯН САПАРЕВ: Извинете, ние приют за бавноразвиващи ли сме, училище ли сме някакво, или сме Народно събрание?
  ……
  ФИЛИП БОКОВ: Моля г-н Председателя да разпореди, щото всички, които не са народни представители, да се качат в галерията! В противен случай няма да знаем дали всички, които гласуват, са народни представители!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Ненародните представители, ако до няколко секунди не напуснете залата, ще ви помоля да излезете!

  ЙОСИФ ПЕТРОВ: Чуждицата изпари ли се от залата? Ако се забележи някой такъв, да се обади да го линчуваме!
  ………
  МИХАИЛ НЕДЕЛЧЕВ: Уважаеми г-н Председателю, позволете ми тогава да изразя някои съображения във връзка с необходимостта да бъдат предавани заседанията на ВНС по радиото и телевизията, тъй като заседанията на ВНС са един политически театър. Това е един непрекъснато течащ във времето сюжет.

  ГЛАС ОТ ЗАЛАТА: Дисертация ли ще слушаме сега?

  ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ: НС трябва да е способно да слуша и научни трудове!

  АНЖЕЛ ВАГЕНЩАЙН: В Англия заседанията не се предават директно!

  ВЛАДИМИР СОТИРОВ: Но, г-н Вагенщайн, в Англия няма БСП!

  СТОЙЧО ШАПАТОВ: Искам да репликирам уважаемия мой колега. Съгласен съм абсолютно с него, че в Англия няма БСП. В същата степен важи и че в Англия няма СДС!

  ВЛАДИМИР СОТИРОВ: То затова няма!
  ……
  ГЕОРГИ КРУШАРОВ: Казвам за нашите. Аз най-напред съм на мнение, че трябва да махнем вече “председател” (президент)”, защото се удължава много титулуването и не върви. Каква е политиката на моята партия и на нашия кандидат ми е ясно. Искам да задам въпрос на другите двама. В продължение на векове са се оформяли видове аборигени, които ние изместихме, за да настаним мерино и високопродуктивни крави, без да се съобразяваме, че трябва да се върне каракачанката и черното родопско говедо.

  ПЕТЪР БЕРОН (от място): Това ли е работата на президента? (Смях в залата)

  ГЕОРГИ КРУШАРОВ: Не се смейте, другари. Другарят Берон не мога да го обвиня, той не разбира от земеделие.
  ……..
  ГИНЬО ГАНЕВ: Г-н Чирков, времето Ви свършва, а надявам се – и словото!

  АЛЕКСАНДЪР ЧИРКОВ: Аз не се боря за мистър реторика или мистър зъл дух, нито за мис или мистър парламент. Но три дни чакам за това слово, бихте ли ми отстъпили един ден?

  ГИНЬО ГАНЕВ: Мисля, че дните не са равни на минути!

  АЛЕКСАНДЪР ЧИРКОВ: Вие правите лош атест на собственото си събрание!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Само не подвиквайте така на Бюрото, Ви моля. То е чувствително!

  ЕЛКА КОНСТАНТИНОВА: Мисля, че е време да прекратим с въпросите, защото те стават много дребни. За мен въпрос не остана, освен да попитам как се отнасят кандидатите (за президент) към таксата за кучета… (Ръкопляскания от опозицията)
  ……..
  ДИМИТЪР ЛУДЖЕВ: Не е ясно за какво гласуваме!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Има една точка. Аз поставих на гласуване тази точка и Ви моля да се отстраните от трибуната. Ако искате, недейте я гласува, но ние трябва да пристъпим към гласуване за президент или нещо от този род! Гласувайте!

  АНДРЕЙ АНДРЕЕВ: Моля през това време г-н Гиньо Ганев да се поразходи из коридорите и да потърси точка 2 от дневния ред!
  ……..
  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: И тъй, въз основа на съответните членове от Конституцията, които ги нямам пред мен, и на основание всички други документи, които ви бяха прочетени, можем да считаме вече, че от тримата кандидати – Чавдар Кюранов, Виктор Вълков и Петър Дертлиев най-много гласове бяха подадени за четвъртия – Жельо Желев! Честито!

  ОТ ЗАЛАТА: Е-е-е! А-а-а!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Е, какво “Е-е-е, а-а-а! „? Който има да каже нещо по гласуването, напомням, че това не се прави с “Е-е-е” и “А-а-а”, а с цяло изречение!
  ……..
  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: … Има думата Мирослав Дръмов.

  ГИНЬО ГАНЕВ: Първо беше Леа Коен.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Нищо. Тъкмо ще се получи взаимоотношение между тях двамата. (Радостно оживление в залата.)
  …….
  ЯНАКИ СТОИЛОВ: Уважаемо председателство, напрегната е ситуацията, но нека не я изостряме допълнително!

  ГЕОРГИ СПАСОВ (от място): Тогава да я затъпяваме!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Сам не мога да се произнеса. Бих желал да чуем експерта по парламентарната ни дейност.

  ГИНЬО ГАНЕВ: Благодаря Ви много за въпроса. Но няма да Ви отговоря. Ние сме председателство и нямаме право на такива пристрастия. Проектоправилникът, пък и практиката, не правят разлика между изостряне и затъпяване.
  ………
  ГИНЬО ГАНЕВ: И нека от днес да бъде по-ясно! Никой няма да се устремява към трибуната. Г-не, притеснявате ме, защото сте се устремил към трибуната сякаш ще я прескочите!

  СТЕФАН СТОЯНОВ: Имам важно съобщение! Няма кворум!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Надделява становище, понеже имаше изречение, което прозвуча тук, че може би няма и кворум.

  СТЕФАН СТОЯНОВ: Искам да отбележа, че не присъствам на заседание на ВНС.

  СТЕФАН СТОИЛОВ (от място): Защо участвате?

  СТЕФАН СТОЯНОВ: Участвам, защото не е заседание.

  СВЕТОСЛАВ МИЧЕВ: Позволете ми да предложа да затворим вратите и всички присъствуващи в тази зала да се разпишем в книгата.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Да се брои! 79, 38 и 9 – общият брой не излиза. Ние нямаме кворум! Още веднъж моля депутатите да влязат, за да не изпадаме в безсилие!

  СТЕФАН САВОВ: Г-н Ходжов, Вие сте полунавътре, полунавън! Какво смятате? Ще влизате ли или ще излизате? Нека се разберем сега по този въпрос.

  АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ (от място): Не стойте разкрачен!

  СТЕФАН САВОВ: Ако се затворят вратите, ние ще можем да минем към гласуване.

  ГИНЬО ГАНЕВ: Вратите се затварят не по Ваше искане, а по решение! Управлявайте вратата, ако обичате! И нека тези, които са гласували веднъж, да не се оттеглят от залата! (Смях отляво.)

  ………

  МАРКО ТОДОРОВ: Ние проведохме редица наблюдения и стигаме до извода, че редица наши народни представители притежават свръхестествени възможности, тъй като посредством телекинеза или парапсихология могат да въздействуват на компютърната система от разстояние. Има народни представители, които дори от чужбина са гласували!

  ДРАГОМИР ДРАГАНОВ: Аз предлагам да възприемем и система за гласуване по пощата, която е много демократична и се използва в цивилизования свят!

  РУМЕН ВОДЕНИЧАРОВ: Г-н Драганов, Вашето предложение е по-подходящо за комуникациите на НАТО, но не и за българските! (Смях в залата.) Използвам освен това случая да поздравя с „Добре дошъл” в Парламента г-н Георги Спасов!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Пратете си поздравите по пощата, за която говорим! Гласувайте г-да!

  ДИМИТЪР ЛУДЖЕВ: Ама все пак за какво гласуваме?

  ЧАВДАР КЮРАНОВ (от място): Гласуваме по члена на Драганов.

  ДИМИТЪР ЛУДЖЕВ: Сега разбрах. Но нали нямаме кворум?

  ГИНЬО ГАНЕВ: Г-да, кворум има и направете криза от друго. И да не създаваме илюзиите за самостоятелен член! Заповядайте!

  …….

  ГЕОРГИ ТАМБУЕВ: Във вестник „Труд” беше поместена една информация, че народните представители не са минали през медицински преглед и че за назначаването на една чистачка се иска медицинско.

  ЕЛЕНА КИРЧЕВА: Аз протестирам!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Протестирайте колкото си щете! И без това е късно. Моля, г-н Тамбуев.

  ГЕОРГИ ТАМБУЕВ: Няколко пъти тук слушам г-н Александър Йорданов и все повече се убеждавам, че е необходимо ние да минем и през психиатричен преглед. („У-у-у”, тропане по банките, ръкопляскания от блока на БСП.)

  ГЛАС ОТ БЛОКА НА БСП: Сега всички луди ще скочат!

  ……

  ЙОСИФ ПЕТРОВ: Въпросът е политически! Политически е въпросът! Лани баба пръднала, сега дядо подушил! Политически е въпросът! Целта коя е? – Стратегическа! Системно и методично да се обезглавява и без това слабата опозиция в България. Извади се една колода карти, измъкна се пика бирлик и се цака Петър Берон. Същата колода се вади и се вади каро десятка да се цака Стоян Ганев. Стреля се по офицерския кадър, а не по войнишката маса.

  ……

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ (звъни): Спущам заседанието! Моля, не съм Ви дал думата. Ако се бяхте обадили, щях да Ви дам думата, а Вие идвате направо. Постъпило е предложение от трима депутати, които искат, моля Ви се, правим смешни работи в някои отношения, извинявайте… Моля, почакайте малко, почакайте преди процедурен, да обясня аз… Всички бързат, за какво бързат? Луканов бърза да си подаде оставката, други бързат да си подадат оставката като депутати… Предпочитание да оказваме на тоз или онзи не може така!

  МАНУШ РОМАНОВ: Г-н председател! Процедурата, по която водите събранието, ми навява тъга. Вашите реакции също. Виждал съм го това много пъти и го наричам дискриминация. Защо? Защото когото боли, той знае. Когото не го боли, нищо не знае. Някои хора упорито искат да ни внушат едва ли не, че всичко е розово с циганите. Розови гета, розови сметища, розова липса на вода и канализация, розова малограмотност, розов аромат на изгорели парцали. Както се казва на цигански „романи цикня”…

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Прекъсвам Ви, седнете си на мястото. Удовлетворих отговора Ви.

  МАНУШ РОМАНОВ: Нищо не сте удовлетворили. Тъкмо по този въпрос Вие зад гърба ми решавате проблема на циганското население в цялата страна.

  ГИНЬО ГАНЕВ: Г-н Романов, Вие се оплаквате, че трудно стигате до трибуната, но истината е, че много по-трудно я напускате!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Налагам Ви наказание, че не се вслушвате в председателя на НС. Има си хас! Напуснете трибуната! Секретарите, отведете го навън. (Ръкопляскания.)

  МАНУШ РОМАНОВ: Откарвали са ме и друг път. Аз протестирам. С това си изказване аз изпълнявам и един малък дълг, едно малко обещание към съседите си от бл. 208, вх. Г, ж.к. „Люлин”. Честит свободен изход към света, скъпи съседи!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Г-н Романов, Вие с устна честитка заменихте пощенските картички ли? Това е по-евтино.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Правилникът, така както е направен, дава право.

  АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ: Тогава искам да благодаря на дежурната оперативна група от Второ РУ на МВР в София, която изключително бързо, оперативно преди два дни откри откраднатата моя лична лека кола. (Ръкопляскания от блока на СДС.)

  КИРИЛ НИКОЛОВ: Съжалявам, че нямам някой близък, който има рожден ден за да използвам и аз тази трибуна да го поздравя!

  БОГДАН АТАНАСОВ: Уважаеми народни представители! Като се основавам на текста на народната поговорка, че “утрото е по-мъдро от вечерта”, искам да направя едно малко странно предложение: да гласуваме, че сме на сутрешно заседание, за да помогнем на г-жа Поптодорова да помъдрее!

  ЕМИЛИЯ ТОМОВА: Смятат ли народните представители, че на мъжете е позволено да се държат по-грубо към колежките си депутатки, отколкото един към друг? Не искаме от вас кавалерство…

  ГЕОРГИ СПАСОВ: Времето Ви изтече!

  ЕМИЛИЯ ТОМОВА: Моето не е изтекло, аз съм по-млада от Вас!

  ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ: Това не е благотворително заведение, госпожо!

  СОНЯ МЛАДЕНОВА: В България за съжаление не уважават жените! (Смях в залата.)

  ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ: Старша полицайка ще те направим тебе, знаеш ли как ще ти отива една шапка!

  КРУМ НЕВРОКОПСКИ: Соня Младенова трябва да бъде изгонена от парламента! Тя е безсрамница. Ще й счупят главата!  ГИНЬО ГАНЕВ: Аз пък бих искал от името на всички да се извиня на г-н Иван Пушкаров. Някои казаха много неточно, че той днес станал дядо, но под това се разбирало, че неговата дъщеря се била омъжила днес, което значи, че тепърва ще става дядо. Но все пак нека го поздравим.  МИТРОПОЛИТ ПАНКРАТИЙ: Достопочтений г-жи и г-да народни представители! Все повече и повече ангажира нашата телевизия, а оттам и рефлектира и в нашата преса така нареченият сексуален въпрос. (Оживление.) Тази нощ може би няма да спя, защото съвестта ми е силно разбунена от една публикация, която носи надслова “Смокинов лист на ластик:”. Моля ви да чуете какво е напечатано: “Гвоздей на шоуто бе предварително рекламираният конкурс “Зад смокиновия лист” в две части – “Омайната гръд” и “Сърцето, което тупти в панталона”. (“А-а-а” от цялата зала.) Моля ви. “Пред шарената публика с много деца – бъдещото поколение, бъдещите общественици, бъдещи министри, бъдещи учители – по монокини дефилираха и танцуваха три конкурентки, а 11 мъже демонстрираха “сърцата” на голо, в началото с по едно смокиново листо на ластик, а после и без него”. (Оживление.) Мнозина се забавляваха, доволни от “приближаването ни” към Европа. Първи награди не бяха присъдени” (Смях.)

  ГЕОРГИ КРУШАРОВ: Ние към Европа ще заминем с пътнически влак и ще спираме на всяка селска гара. В задния вагон ще оставим тези, които с ластици и смокинови листа на предниците си показват срамотиите. Тях ще оставим в задните вагони, защото ако ги вкараме в царевиците, чийто листа режат като саби, или ги вкараме в слънчогледите, където се зажулва до кръв, няма да се види нито смокинов лист, нито онова, което е под листа!

  ТОДОР ТОДОРОВ: Аз смятам, че в момента искам да направя едно изявление.

  ГИНЬО ГАНЕВ: Много неясно е написана бележката Ви. Или Бюрото не може да чете, или Вие да пишете!

  ЦАНКО ЦАНКОВ: Г-да депутати, правим говоренето така, че е невъзможно слушането!

  СТОЯН ГАНЕВ: Във връзка с процедурата повече така процедурно не можем да продължаваме! Обръщам внимание на Бюрото!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Не обръщайте внимание на Бюрото, а се обърнете с внимание към Бюрото! Шегувам се.

  ИЛИЧ ЦВЕТКОВ (от място): Без шеги!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Още една реплика, за да спрем с репликите. Искам да направя едно лирично оплакване от името на може би 50-60 депутати. Става въпрос за тези светлини. Мога да ви кажа, че аз вече отидох два пъти да си преглеждам очите, защото виждате двата прожектора и на мен бият право в очите. Зачервени са, както виждате. Обърнали сме се, но във всеки случай много сериозно да поставим този въпрос. Ако до една седмица не се реши, аз ще наредя да се спрат тези фарове. Това е. (Бурни ръкопляскания.) Няма нужда да го чета.

  ДРАГОМИР ДРАГАНОВ: Какво значи “няма нужда”? Кой определя нуждата? Кой ще определя голяма нужда ли е, малка нужда ли е, има ли нужда въобще и т.н.?

  АТАНАС УЗУНОВ: По този въпрос не съм съгласен с г-н Драганов, който може би от конструктивни съображения се опитва да отмести въпроса.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Добре, все пак ще го прочета, за да има резон. Смятаме, че депутатите имат право на здравословни условия за труд. От силната насочена светлина на прожекторите имаме болки в очите и рискуваме прогресивно ослепяване. (Бурни ръкопляскания. Прожекторите загасват.)

  ГЕОРГИ БАЕВ: Чакай малко, чакай малко, недей да бързаш! Колежки и колеги, аз искам да кажа нещо малко по-различно. Мен сега пък ме хвана кокоша слепота след като изгасиха прожекторите и получих плексит, когато гласувам на ден по 50 пъти. Ръката вече не мога да я движа и не мога да работя. На мен не ми е ясно защо тази техника се бави – защото говорих с 15 човека от БСП, те са готови да минат откъм нашата страна. Заради комшиите… (Смях и оживление в залата.) Смейте се, смейте се! Това е ВНС и като изгасваме лампите, няма никаква техника!

  ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ (от място): Като разбирате от картини, смятате, че разбирате и от право?

  ГЕОРГИ БАЕВ: Ей, аман от Вас, бе!

  МАРКО ТОДОРОВ: Уважаеми народни представители, използвам възможността да ви кажа нещо. Компютърът ни показва, че твърде много си играете. Народните представители многократно натискат пултчето.

  ГИНЬО ГАНЕВ: Отсега нататък моля народните представители да гласуват, без да си играят!  СТОЙЧО СТОЙЧЕВ: Снощи отново изходите пред НС бяха блокирани с огромно множество от хора, които в буквалния смисъл ни държаха като пленници. Не само това. Аз бях свидетел на една срамна картина, в смисъл, че разбеснели се хора търсеха депутата Румен Воденичаров и според техните изрази искаха “да го одерат жив”. Всички знаете защо г-н Воденичаров е възбудил тези граждани. Това е затова, защото той има доблестта да изкаже свое собствено мнение по този гражданин, който искал да се пали. Следователно всеки от нас, депутатите, който изрази свое собствено мнение, е застрашен да бъде “дран”. Аз не искам да бъда дран нито жив, нито мъртъв!


  ГЕОРГИ СПАСОВ: Уважаеми народни представители, в момента България не е изправена, а направо голяма част от нейното население, включително и тук стоящите народни представители, гладуват. Вчера във ВНС, в бюфета му имаше само халва, а днес в момента няма нищо за ядене!

  ПАВЕЛ МАЗЪЛОВ: Точно така! Браво, Жоро!

  ГЕОРГИ СПАСОВ: Първо, няма къде да се храним. Пет месеца вече аз живея на сандвичи. Досега не можах да получа язва, но предполагам, че ако продължим в същия дух, и не само аз, тук има възрастни хора, които са пенсионна и много над пенсионна възраст. Мисля, че НС не трябва да се превръща в мор за една част от депутатите на ВНС! (Ръкопляскания.)

  ИВАН ГИНЧЕВ: Но ако гласуваме закона, който цяла България жадува така, както бедуинът жадува за един оазис, ей тука пити ще ни донесат! За всеки народен представител по една пита и по една кокошка! Братя, този час дойде! (Радостно оживление в залата.)

  ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ: Аз, разбира се, отново поставям въпроса само формално, но този въпрос няма да е формално. Искам да засегна един въпрос, който винаги, когато го засягам, всички обичате да се смеете.

  Аз казах за цената на бирата. Хората зле ме разбрали, че едва ли не това е най-важният проблем. Някои ме изкараха в писма, които ми изпращаха, едва ли не пияница, хулиган и т.н. Това са рисковете на професията. Но тук наистина са видели как от мазетата на НС се изнася едно фургонче с бира “Загорка”… (Смях в залата.)

  Продължавайте да се смеете, но наистина е така. А бира не се сервира в НС, въпреки, че отдавна го искам. (Бурни ръкопляскания в цялата зала.)  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Стилиан Стойчев иска да се изкаже, понеже няма да бъде после тук, а ние вече да прекратяваме по този въпрос разискванията. Моля заповядайте!

  СТИЛИАН СТОЙЧЕВ: Извинявам се, за момент излязох от залата и изказването ми някой го откраднал.

  ИВАН ГИНЧЕВ: Това са тези айдуци, тия хора, които ограбиха българския народ! Ние, нашият СДС, можем да се караме понякога като цигани, но когато…

  МАНУШ РОМАНОВ: Циганският етнос, етнос “Рома”, съжителства с българите от 1300 г….

  ГИНЬО ГАНЕВ: Г-н Романов, моля Ви!

  МАНУШ РОМАНОВ: Винаги сте много важни!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Кои да са важни?

  МАНУШ РОМАНОВ: Всички сте важни и все много бързате! Всички правят изявления, и аз искам също да направя изявление! Мануш Романов е не по-малко българин от Румен Воденичаров. Затова като син на тая земя не винаги съм се чувствал като законороден…

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Дежурните секретари, отведете го навън!

  МАНУШ РОМАНОВ: Както казах, откарвали са ме и друг път! Това е дискриминация!

  САБРИ ХЮСЕИН: Ще бъда съвсем конкретен. Аз само ще помоля народното представителство да знае, аз за да мога да говоря и да взема участие, реших да седна до господин Воденичаров. Той не ми разреши да седна! Как мога аз да правя с него политика, той не ми разрешава да седна до него, макар че аз съм по-хубав от него! (Шум в залата, оживление.)

  РУМЕН ВОДЕНИЧАРОВ: Господин Хюсеин, Вашето ново име ми харесва. Вие сте наистина мъжествен, красив и самонадеян. Но г-жа Христова за мен е по-привлекателна от Вас. Тя седеше на мястото до мен и затова, като европеец, предпочетох нейната компания. (Весело оживление в залата.)

  АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ: Уважаеми господин председател, уважаеми г-да народни представители. Парламентарният съюз на демократичните сили се извинява на всички свои избиратели и на всички честни хора в България, че лицето Румен Воденичаров е избрано със синята бюлетина на СДС! (Единични ръкопляскания от опозицията.)

  ГЛАС ОТ ЗАЛАТА: Александър Йорданов показва за пореден път своята хилава интелектуална мускулатура!

  …………….

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Спущам заседанието! Дневният ред си върви по дневния ред! Преминаваме към член 2 – декларации!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Който поддържа този член, моля да гласува с вдигане на ръка. Господине, Вие не гласувате ли, или поддържате този член с две ръце?

  ИВАН ТЕНЕВ: Вижте сега, г-да, това е един много дълъг член.


  ФИЛИП БОКОВ: Представителите на СДС искат неправомерно високи заплати и други допълнителни възнаграждения!

  РУМЕН ВОДЕНИЧАРОВ: От хора като Паси България е като гол охлюв!

  ВЛАДИМИР СОТИРОВ: Уважаеми народни избраници! За пари и жени не трябва да се говори! Но човек трябва да ги има тези неща. Но аз понеже нямам, имам предвид пари, ще си позволя малко да се разширя на тази тема. Уважаваният от мен Филип Боков хвърли едно обвинение, че именно ние от СДС искаме големи пари. Аз трябва да кажа, че ние имаме известни основания за това. Защото ние като опозиция в малцинство трябва да получаваме вредни. (Бурни ръкопляскания отдясно.)

  КРАСЕН СТАНЧЕВ: Председателството допуска от трибуната на ВНС да се четат послания, които не са утвърдени в дневния ред. Държа в ръцете си документ, който също можех да прочета, понеже съм се докопал до микрофона, но няма да го направя. Втората ми процедурна бележка е, че се иска да се гласува текст, който не се намира на банките пред народните представители.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Искам да поясня. Текстът беше подготвен вчера, размножен в 400 екземпляра. И когато отидох във връзка с консултация пред всички представители на политическите партии, аз мога да ви прочета имената, големи и малки, и същевременно дадохме и на другите, които са представители тук, текста. Помолиха и аз приех да се отредактира текста ми беше обещано, че ще бъде своевременно предаден да размножим коригирания текст, за да не излезе, че ние предлагаме само от името на председателството. Следователно…

  ГЕОРГИ БАЕВ: Предлагам да се гласува едногодишен отпуск на академик Тодоров. Понеже нищо не разбирам какво говори. Не мога да чуя какво предлага.  ВЕНЦИСЛАВ МЕДАРСКИ: Не е удобно да взимам думата, но действително имам съображения и възражения, защото аз прочетох декларацията. Тук е предадено събитието, но началото на събитието не е предадено. Появи се академик Тодоров, прочете проекторешението и се създаде паниката. Така че основната първопричина за това смятам, че трябва да я търсим на председателя на ВНС.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Този въпрос не е ясен на председателството. Но ако народните представители са наясно, можем да поставим въпроса на гласуване.

  ГЛАСОВЕ: Моля да се обясни за какво гласуваме.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Така както се разисква. Касае се окончателно да се приеме окончателно решение по повод на декларациите. Да се оформят, да се прекратят или как ще се реши.

  ГЛАСОВЕ: За какво ще гласуваме?

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Дадена е декларация, която урежда въпроса. Допълнително ще се даде осветление от юридическо естество и ще се реши окончателно. (При председателството отиват представители на БСП и СДС, за да уточняват предложението, което се гласува.)

  ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: На парламентарната група на БСП не е ясно за какво ще се гласува.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! С г-н Дертлиев се уточнихме, че въпросът на се включва в този пункт. Той излиза след два дни.

  СОЛОМОН ПАСИ: Г-н председател, уважаваният от мен съпредседател на СДС говори вероятно от името на онази част от СДС, която той съпредседателствува. Не знам какво е мнението на другия съпредседател, но във всеки случай категорично подкрепям предложението, направено от него от името на онази част, която не е съпредседателствувана от уважаемия от мен г-н Дертлиев. (Оживление, шум, реплики в залата.)

  СОЛОМОН ПАСИ: Моля да бъда извинен, г-н председателю. Колегите ми обърнаха внимание, че това, което Александър Йорданов и г-н Дертлиев са казали, е било едно и също. Аз просто не съм внимавал. Искам да оттегля… (Смях в залата.) Моля ви, не се смейте. Случва се. Вероятно съм главозамаян от блестящата операция на обединените сили в Персийския залив, но се случва.  ГИНЬО ГАНЕВ: …Преминаваме към следващата точка: Спомени на народните представители. Имате думата, г-да!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Ами да започна аз! Веднъж – не се пиша за герой – един дивак ме простреля. Стреля с пистолет срещу мен, имах възможност, бях на легло, да се дръпна назад. Куршумът премина през капачката и вместо да мине през бурсите, излезе от другата страна. Оживях без анкиноза, без нищо. Има си хас!

  ГЕОРГИ ИВАНОВ (от място): Ле-ле, тоя нашия председател ме бие с три обиколки на земята!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Друг? Не, не г-н Романов! Вие много стремително идвате тук и даже не ме слушате! Г-н Бъчваров поиска думата преди вас. И кратко, моля Ви!

  ВЕНЦИСЛАВ БЪЧВАРОВ: Две думи само: В своята битност преди да бъда народен представител, бях инженер във Водно стопанство.

  ИЛИЧ ЦВЕТКОВ: Прогонен от София, аз живея в “Младост”.

  ИВАН ГИНЧЕВ: А пък аз съм живял с комунисти, с цигани и с турци.  ИВАН ГИНЧЕВ: Аз помня една година моя фелдфебел-школник в София, който каза, че когато Българската армия е стъпила в Цариград на един парад и когато нашите войници са ударили крака, турците казали: “Е-е-й, аскер, серт аскер”. Когато се касае за нашата Тракия, за нашата Мизия, за нашата култура, ние ще бъдем готови да загиваме в името на свободата и плодородието! (Ръкопляскания в блока на СДС.)

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Така беше! Благодаря Ви, г-н Гинчев.

  АТАНАС КЕХАЙОВ: Реплика! Уважаеми г-н председателю, колеги и колежки! Много бих желал да отбележа, че на 19-20 годишна възраст аз участвувах във войната. Участвувах като пехотинец. Много атаки, много ръкопашни боеве. На две места куршуми са пронизали тялото ми и зная какво значи на 20 години да умираш. Но не мога да разбера – та такива като мен ли ще бъдат олигофрените, които трябва да умират за България, а алтернативните (има се предвид алтернативната военна служба без оръжие) да чакат отзад с лопатите, за да ни погребват?

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Следващият!  ГЕОРГИ КРУШАРОВ: Добре, спомени! Аз се казвам Георги. Като редник-ветеран от Отечествената война съм награден с два ордена за храброст. Не искам да се изтъпанчвам с това. Защото хвалипръцковците не могат да получат орден за храброст.

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Браво! Следващият!  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Но вече има формулирано предложение! Чакайте! В резултат на тази продължителна дискусия се стигна до конкретно предложение, което се възприе. То беше нееднократно поставяно, най-после се уточни. Не го поставям на гласуване, за да се подготвят и се предвиди евентуално включване, ако се приеме и се гласува на утрешното заседание. (Невъобразим шум в залата.)

  ГИНЬО ГАНЕВ (звъни): Г-да, нещата са съвършено ясни! Г-н министър-председателят поиска думата. Вярно е, че правата на министрите е да говорят по всяко време, но тук, г-н Луканов, не става дума за говорене. (Шумът и възбудата продължават. Блокът на опозицията вика “Оставка”.)

  ГИНЬО ГАНЕВ: Е, какво е това сега? Чакайте да се разберем! Ама чакайте, бе, все пак нали уж имаме правилник? Не може един на трибуната, друг иска думата просто да го замести! Г-н Ганев, защо не изслушаме все пак становището на Бюрото?

  СТОЯН ГАНЕВ: Не, не! Нека хората знаят, че в момента се извършва инквизиция в парламента! Един нечуван ултиматум в парламентарната практика, това е недопустимо, че хората ги чака не просто глад, чака ги гладна смърт с тези действия!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Но след като всъщност точката от дневния ред е прекратена, може да се вземе само, за да обяснява нещо във връзка с гласуването! Не тръгвайте Вие, преди да съм Ви дал думата! Идете си на мястото! Аз ще кажа кой има право да говори! И моля ви, г-да, ако всеки идва тук със свой собствен член под мишницата си, нали знаете докъде ще я докараме?

  ДРАГОМИР ДРАГАНОВ: Г-н Ганев, Вие много често си позволявате болшевишкия навик да говорите от името на народа, но аз предлагам да продължим по обявения дневен ред. А тъй като очевидно Вие сте, извинявайте, не само болшевик, Вие сте живковец, предлагам… (Възражения. Част от депутатите на СДС напускат залата.)

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Моля ви се, моля ви се. Вижте какво става. Председателството е обсадено!

  НАДЕЖДА ИЛЧЕВА: Какво искате? Пак да вдигнете масите ли? Няма да стане!

  ЧАВДАР КЮРАНОВ: Моля народните представители да чуят какво казва г-н Луджев – че ние ще си получим това, което заслужаваме.

  ДИМИТЪР ЛУДЖЕВ: Не е точно така.

  ЧАВДАР КЮРАНОВ: Моля Ви, не си кривете душата!

  ДИМИТЪР ЛУДЖЕВ: Аз казах: “Вие търсихте конфронтация и ще си получите това, което търсите”. Извинявайте, това е съвсем друго!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Петнайсет минути почивка за успокояване на аудиторията!

  ПЕТЪР БЕРОН: Недопустимо е да давате почивка. Ако дадете почивка, ние няма да се върнем. (Борба за микрофоните. Народни представители от БСП и СДС се опитват да говорят и взаимно си пречат. Ал. Йорданов се опитва да прочете декларация. Ек. Маринова се опитва да му отнеме листата.)

  ИВАН ПУШКАРОВ: Цяла България гладува!

  ЕКАТЕРИНА МАРИНОВА: Личи Ви!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Чакайте, чакайте, г-н Йорданов, един момент, почакайте да видим. (Народни представители от СДС ограничават достъпа до трибуната на представители на БСП. Викове от СДС: “Сашо, чети! “ Депутати от СДС и БСП се нахвърлят един срещу друг.)

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Не пререждайте точките! Има време до точка “групови скандали”!

  ЕЛКА КОНСТАНТИНОВА: Комунистите бият!

  ЧАВДАР КЮРАНОВ: Искайте почивка!

  ДИМИТЪР ЙОНЧЕВ: Искаме почивка!

  МИХАИЛ НЕДЕЛЧЕВ (сочи депутат от БСП): Г-нът да бъде отстранен веднага!

  ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ (вика): Да бъде отстранен този идиот!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Моля да се успокоят духовете! Да заемат местата си, иначе не може. Ако искате да продължим, всички да седнат!

  АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ: Позор за тази партия! Тук стават зловещи неща!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Г-да депутати, бъдете разумни и си седнете на местата.

  ГИНЬО ГАНЕВ: Ако депутатите си седнат, ще си почиват по-добре.

  ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ: Екатерина Маринова да върне първия лист!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Петнайсе минути почивка!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ (звъни): Спущам заседанието! Моля народните представители да седнат, за да видим имаме ли кворум… Преминаваме към следваща точка: Съставяния и събаряния на правителства. Има думата г-н Медарски.

  ВЕНЦИСЛАВ МЕДАРСКИ: Уважаеми народни представители! … За мен моите 33 000 избиратели са работливи хора и са еднакво поставени пред дилемата да се хранят като йоги и да се обличат като нудисти, за да помогнем да излезем от батака, в който ни доведе светлото комунистическо бъдеще.

  Г-н Луканов, Вие бяхте идеологът на сигурния преход на реформи, известен в нашия край (Разлог) като “умирай бавно”! В моя избирателен район се очертава общо негодувание от Вашето правителство за масовата безработица. Знаете ли, че преобладават настроения у хората, че правите икономическа изолация, защото не са гласували за г-н Боков! Той им е обещал икономическо развитие с предимство, дори да вкара футболния отбор в “Б” група.

  ФИЛИП БОКОВ: Това е лъжа! Това е лъжа!

  ВЕНЦИСЛАВ МЕДАРСКИ: Отборът влезе и без негова помощ, само затова, че са добри момчета…

  ……..

  ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ: Искам да засегна един въпрос, който винаги, когато го засягам, всички обичате да се смеете. Аз, разбира се, поставям въпроса формално… (Смях в залата.) Моля ви, недейте! Повишаването на цената на бирата… (Бурни ръкопляскания от цялата зала.)

  ГИНЬО ГАНЕВ: Г-н Димитров, пак ли?

  ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ: Добре, тогава друг въпрос: Предлагам, не знам процедурно как ще бъде оформено, да приемем оставката на председателя на БНБ. Също и на Външнотърговската банка. И да я закрием! (Веселост в залата.)

  СТЕФАН ПРОДЕВ: Казано малко по-грубо, това не са съвети, а изгъзици. (Смях в залата.)

  …….

  КИРИЛ МАРИЧКОВ: Моят девиз, когато дойдох в този парламент, беше “толерантност”. Но всичко си има своите граници! Тук се спряга глаголът “компетентност”…

  РЕПЛИКА ОТ ЗАЛАТА: Не е глагол, а съществително!

  ГИНЬО ГАНЕВ: Господа, менете си глаголите навреме!

  …….

  СТОЯН ГАНЕВ: Когато ние от СДС говорим, говорим винаги по същество! Г-жи и г-да народни представители, ПС на ДС предлага на ВНС да гласува вот на недоверие на правителството. (Ръкопляскания и викове “Браво” отдясно.)

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Г-н Ганев, все пак закръгляйте се малко!

  АТАНАС МОЧУРОВ: Аз имам една реплика към г-н Стоян Ганев. В продължение на дълго време г-н Стоян Ганев излиза с едни и същи предложения. Искам да се отбележи в протокола, че аз, Атанас Мочуров от 24-ти едномандатен варненски район, му подарявам Айфеловата кула. (Викове на одобрение и ръкопляскания в цялата зала.) Струва ми се, че има и други кандидати – и на тях бих им подарил Айфеловата кула, да се покачат, за да ги види цял свят. (Викове “Браво!“)

  ПЕТЪР МАРКОВ: Г-н Председател, въведете ред!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Ред не можах да се въведе ред, когато вдигахте… Какво да спирам? Какво искате?

  ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ (от място): Вие Председател ли сте или какво сте?

  ………

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Има си хас! Давам думата на Гиньо Ганев да обясни нещата по процедурата. Или ще бъдем парламент, или закривам заседанието! За първи път сме поставени пред вот на недоверие! (Струпване на депутати, фоторепортери и журналисти около трибуната. Много силен шум и объркване в залата.)

  ГЛАСОВЕ ОТ ЗАЛАТА: Оставка, оставка! Вън Николай Тодоров!

  ИЛИЧ ЦВЕТКОВ: Проклети да сте!

  НИКОЛАЙ ТОДОРОВ: Моля ви се! Запротоколирайте – Илич Цветков! Моля ви се! Моля ви се! Моля ви се! За обида на председателя на ВНС налагам наказание “мъмрене”! (Депутатите от СДС започват да излизат от залата. Блокът на БСП ги освирква и ги изпраща с викове “У-у-у”.)

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 59. 59 Профил на Андрей Ляпчев
  Андрей Ляпчев
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Затова безпартиен модел- 100 човека с мандат 6м или 1 година. По райони. Е-правителство и електронно гласуване.
  Връщане на емигрантите.

  Има толкова личности като Йордан Йовчев например. Иво Инджев.

  Това е алтернатива и разпускане на партиите.

  Жените се влюбват с ушите си, а мъжете с очите си. Светът никога не е знаел накъде отива,за да намери верния път.
 60. 60 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Протестиращите постигнахме първата си цел - оставка на правителството...

  А сега накъде?

  Как да направим политическият модел по-либерален, по-честен, по-прозрачен, по-ефективен.

  Има много предложения, ето някои от най-популярните в момента:

  1) Нов модел на народното събрание - изцяло мажоритарен.

  Харесва ни даден политик от една партия, даден министър от друга, имаме добри спомени от трети, харесва ни биографията на четвърти и т.н. и т.н.

  Отиваме на избори, виждаме този човек и слагаме едно хиксче в квадратчето срещу неговото име.

  Да си спомним кои спечелиха от т.нар. ''Мажоритарен Елемент'' на миналите избори: ГЕРБ и ДПС. Не трябва да има просто мажоритарен елемент, така че да се избира един политик в една област...това е просто прах в очите...

  Трябва да избираме хора, а не партии.

  Партиите и коалициите трябва да се формират в самото народно събрание, и трябва да се формират от народните представители...както е донякъде в европейският парламент.

  А не всеки път със стари к**ви - нов бардак...

  2) Да се намалят народите представители до 120.

  Така медиийният и обществен фокус ще се увеличи многократно върху всеки народен представител.

  И когато има някой отцепил се или ''купен''...както е беше положението досега - няколко отцепили се депутати (чиито имена народът масово не знае) осигуряваха мнозинството на ГЕРБ.

  Нека да се посочат с пръст политическите проститутки и да се знае кои-кой е, кога се отмята, кого подкрепя. Защото ние не се вглеждаме в най-същественото, а именно: КОЙ КАК ГЛАСУВА!

  Нека направим така, че да е трудно да ни лъжат.

  3) Имаше предложение за нов механизъм благодарение на който граждани да могат да отзовават депутати.

  Добре звучи, ала не знам как би могъл да се осъществи.

  4) Когато повече от определен брой министри/ народни представители подадат оставка или бъдат заменени с други народни представители, това да значи автоматично нови избори.

  Така се гарантира изборът на народа.

  Същевременно да не могат да се провеждат нови избори поради тази причина на по-малко от две години.

  Това гарантира пък възможността на правителството да си върши работата.

  5) И в крайна сметка да не се примиряваме, докато не се доближим максимално до идеята на Апостола: ''Чиста и Свята Република...'' в която има разделение на властите, прозрачност в делата на институциите, равенство на граданите и върховенство на закона.

  Гласувайте!
 61. 61 Профил на aneta07
  aneta07
  Рейтинг: 442 Разстроено


  Борисов избяга,за да не носи отговорност за празната хазна и за гладните.Така си осигури още малко доверие от наивните,които не си дават сметка за положението,до което ни е докарал.Сега те реват,че през април щял да им увеличи пенсиите?!И едва ли не щял да им плати тока?!Като сирачета са и плачат за бащицата!Те не вдяват колко пари е взел Дянков назаем.За дълга първо,вчера взеха и да платят на зърнопроизводителите това,което им се полага от ЕС.И как са опапали резерва.И че те продадоха остатъчния дял в ЕРП-тата,за да си попълнят дупките с 200 милиона.Всички тези градинки,зали,магистрали и прочие проекти се изпълняват със съфинансиране от държавата или направо тя ги плаща.За това няма пари за нищо,ни за майки,ни за пенсионери.Но е интересно защо на фирмите,които строят не е плащано с месеци,къде са парите и какво се случва?Завряха ни в едно блато,от което сякаш няма излизане.Вдигането на пенсиите и въобще плащането им си беше под съмнение.И те се изтърваха,че има проблем.Ако пък спряха НЕК да продава тока от Козлодуй,за да свалят цената му,пак в бюджета щеше да постъпва по-малко.Отде пари за магистрали и за пенсии?Капана щракна!Не се ли чудите защо никоя партия не се натиска да направи правителство и да фалшифицира изборите или поне да ползва държавната машина безплатно?Не искат,защото държавата е в такова положение,че се страхуват,че ще получат повече негативи,отколкото ползи.

  Няма много истини!Истината е една,но има много манипулации и липса на информация.
 62. 62 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  "Кое ли е по-лошо от лошото правителство... усещането, че ще дойде още по-лошо"

  Като погледна снимката на Димитриевич, Доган и Симеон, да наистина може да дойде по- лошото!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 63. 63 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  [quote#9:"Santa_Claus"]тъжното предстои [/quote]
  За съжаление си прав !
  Дянков така се е у***ал ,че който и да е следващия министър ще трябва да се моли на СВЕТОВНАТА БАНКА и МВФ за спасителни заеми - което всъщност е и изпълнената мисия на Дянков и за това той беше имплантиран от международната банкстерска мафия за вицепремиер!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 64. 64 Профил на бай Георги
  бай Георги
  Рейтинг: 551 Гневно

  Съд за Дяков

  ‎"Това, което ние сме го построили- вие не може да го боядисате" Тодор Живков
 65. 65 Профил на бай Георги
  бай Георги
  Рейтинг: 551 Весело

  Я кои е бил дежурен таз вечер реалистчето

  ‎"Това, което ние сме го построили- вие не може да го боядисате" Тодор Живков
 66. 66 Профил на бай Георги
  бай Георги
  Рейтинг: 551 Весело

  Реалист даи си правим мохабет,недей дряма имаш още полвин час до края на работното ти време

  ‎"Това, което ние сме го построили- вие не може да го боядисате" Тодор Живков
 67. 67 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Няма по-точно заглавие за случващото се в България.

 68. 68 Профил на бай Георги
  бай Георги
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#67] от "pbd":

  Прав си другарю

  ‎"Това, което ние сме го построили- вие не може да го боядисате" Тодор Живков
 69. 69 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  " Лягам си в "ебатидържавата", събуждам се в "немаядържавата"..." Приятел, объркал си се! Тя за това е била " ебатидържавата", защото е била"немаядържавата". Ако вече си се събудил, трябва да си я потърсиш и да си я вземеш държавата!

  goblenka
 70. 70 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  [quote#4:"1951"]Тая страница има 32 000+ харесвания и най-странното е, че нямам нито един приятел вътре. А би трябвало да имам поне един, двама....[/quote]
  Харесвания се продават по 1000 за левче. Наистина масово фирми си плащат да си вдигат рейтинга на страници, макар че чисто български харесвания се продават отскоро и досега масово се виждат страници на български, "харесани" от 10000 човека от САЩ, Гърция, Италия, Иран, Индия и т.н.

 71. 71 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ако тези мазни гнусни типове, се опитат пак на яхнат държавата и народа, протестите срещу Боки ще им се видят като оперетен спектакъл.
  Такава какалашка ще изядат че ще им се завие свят!

  ура и да живей!!!
 72. 72 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 863 Весело

  Това че "Вече сте го гледали!", не ви спасява драги умньовци, предстои да го преживеете.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 73. 73 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 863 Весело

  До коментар [#71] от "пуц муц":

  Те вече са една обиколка преди останалите политици.....
  Който политик работи за потупване по рамото от Меркелица и за похвалата от Белия дом, а не за доброто на народа си, обикновено получава ритник именно от този народ.... щото народът избира, не Меркелица или Обама....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 74. 74 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 502 Любопитно

  Оф...Има тук-там нещо сполучливо, но като цяло - гола вода.
  И другото, което е възмутително са напъните ГЕРБ и Борисов да се представят като не толкова виновни, или поне виновни, ама не само те. За това е и опита им сега да се представят като алтернатива на...самите себе си!
  Абсурди.
  Трябва да е ясно, че вината за кашата, за дъното, за безизходицата е изцяло на ББ и ГЕРБ. Защото те за това бяха избрани с такова мнозинство 2009, защото уж щяха да оправят бакиите на тройната коалиция. Сега не сме 2009. Бакиите са си на ГЕРБ. Кашата си е тяхната каша.
  Различното е, че сега няма нов месия и ГЕРБ се опитва да се хване на опизиционно хоро, все едно друг някой досега е управлявал, че и яхнал всички уж разделени власти.
  Факт. Пък, който толкоз му е акъла да си жали за тях...

 75. 75 Профил на agg
  agg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много селективен подбор на мнения Аз поне имам много по-разносочни статуси на приятели, а не претендирам за представителна извадка...

 76. 76 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Живеем във времена на комуникации, които осуетяват манипулацията и демагогията !! "

  По вярно е, че живеем във времена на глобалната манипулация на и демагогия. Постиженията във комукациите са като ножа, който може да бъде използван както за полезни така и за престъпни действия.

 77. 77
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 78. 78 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  Е как да не се е намерил един виновен - ами Костов?

 79. 79 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Не може да се живее по този начин в държава, която е в Европа. Конкретно казано, не може пенсията да е 200 лева, а сметката за ток – 150. Не може литър мляко да е 2 лева, а този, който го е издоил, да получава за него 50 стотинки. И още такива примери.

  Не може машината на лицемерието да продължи да се върти. Конкретен пример – не може шефът на енергийния регулатор да си купува ваканционно жилище за десетки хиляди евро и това да се счита за нормално. Не и при тази заплата. Същото се отнася за депутати, министри, за всички.

  Не може да продължим да се преструваме, че България е остров на стабилността, че сме пример за останалите държави в Европейския съюз. Това са пълни глупости, лишени от съдържание фрази, в които не вярват дори тези, които ги произнасят.

 80. 80 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 388 Гневно

  АРШИН НА ШИР - АРШИН НА ДЛЪЖ , както е казал А. Константинов - ВСИЧКИ СА МЕКЕРЕТА.

  В едно пустеешто Бг село ; да се настани новият парламент и мин. кабинет .
  да се загради със зверска ограда.
  да се въведат строги охранителни мерки за достъп, за да не могат да напускат работното си място и недопускане на ятаци.
  ДА ИМ СЕ ГЛАСУВА ЗАПЛАТА РАВНА НА МИНИМАЛНАТА. ПЕНСИЯ и с нея да прежвяват , като всеки Българин в България
  до края на мандата им.
  достъп до добре зареден селски магазин , на свободни цени, без преференции.
  Държавата да им поеме само комуникационните разходи и нищо друго.

  ЗА ВСИЧКИ БИВШИ УПРАВЛЯВАЩИ ;
  да се състави списък на бившите министри и депутати , от всички правителства от 1989 г , до сега , както на всичките им сътрудници и съветници.
  да върнат заплатите на народа, които са получили от народа и в името на народа.
  да им се отнемат всички медали , звания,ордени , титли и т.н.,
  придобити по време на участието им в управлението, и след това , и до сега.
  веднага да бъдат уволнени ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.
  да им се забрани да напускат страната , до изчистване на сметките със всеки един от тях.
  да им се предявят обвинения за държавна измяна и противонародни действия или бездействия.
  да им се забрани участие вув всякаква политическа дейност, за да не заразят новия парламент с корупция ,гешефтарство и политиканство.

  НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ;
  да забрани вноса на хранителни продукти с нестойностни вкусови качества и съмнителен произход/ ще рече фалшиви зеленчуци , млечни и месни продукти идващи главно от западна европа/
  да даде приоритет на българскто земеделие , селското стопанство и хранително вкусовата промишленост.
  да се забрани износа на селскостопанска от продукция, касаеща
  оцеляването на народа/зърно, царевица, млечни продукти и месо/


  И АКО МЕ ПИТАТЕ ; - ИМА ОЩЕ КРУТИ МЕРКИ , които требва да се прдприемат, но за всички няма да ми стигне един мандат, ако се заема

  но всъщност всичко това вие го знаете, И ЗАЩО ТОГАВА СЕ ПРАВИТЕ НА КЬОРАВИ ,

  ИЛИ САМО СОФИЯ НЕ Е ЦЯЛАТА БЪЛГАРИЯ

 81. 81 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#60] от "sandoy":

  Звучи справедливо, особено т. 3. ми е мисъл от известно време, но до сега не измислих как може ефективно да стане това.

  Чудя се, не е ли оправдано да се помисли за съдебни заседатели в съда, както в САЩ от гл. точка на по- голяма независимост...

 82. 82 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#68:"бай Георги"]Прав си другарю[/quote]
  Бай Георги , моите уважения , но това обръщение "другарю" още от малък не го харесвам.За мен е лицемерно .Тези , които го ползват все още, не ги обичам.И няма да ги заобичам.Живял съм във времето когато беше масово обръщение и се отвратих от тях.Ако моето мнение съвпада с твоето е хубаво, защото виждаме дивотията в нашата държава, но то не е в подкрепа на червеномислещите дръвници разрушили вярата на нормалните хора в правдата.

 83. 83 Профил на otmnogoum
  otmnogoum
  Рейтинг: 388 Неутрално
 84. 84 Профил на zag52
  zag52
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  С тези сцени избягват от въпросите ,които им поставя улицата.На сцената ще се появят клоуни с различен сценарии.За доходи за осветляване на съмнителните сделки,никой не говори.Това е мъглата ,която ни пускат.

 85. 85 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#80] от "milevskimartin":

  То хубаво, ама не всичко е изпълнимо. За да не идват чужди стоки, трябва да излезем от ЕС. За да върнат всичко ограбено бившите управляващи, трябва да има съд, а нямаме. Защото и той трябва да се съди. Виж, за новия парламент и заплати - може да стане, стига да се намери някой да се кандидатира за него. Иначе, и аз викам, хайде, да не е 310 лева, но едно 500 лева стигат. И без това, ще е основна, а над нея ще си турят комисии и разни други добавки, та пак ще я стигнат хилядарката. Ама обикновения човек зор ще добави нещо над 300та - 400те лева. Бонуси? За всеки положителен ефект, усетен от засегнатата група, тя може да им даде бонус. Облагодетелстваната от ефекта група, а не всички. Примерно, недоволни са сестрите и санитарите от условията на труд и заплати. Намира се решение на проблема им от Здравното министерство, без да се засягат интересите на другите професии и те са доволни. В отговор на добре свършената работа им дават бонус, не знам колко % от основната заплата на работилите по проблема. Ама някой решил да се облажи от властта и контактите на депутатското, министерското, или директорското място - уволнение! Дисциплинарно! Същото важи и за всеки, упражняващ контролна дейност! Ама, хора, нали не спим по 24 часа? Събуждаме се!

  goblenka
 86. 86 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#81] от "danid":

  Ако тръгнем по тази линия, то и шериф трябва да си избираме, а не да назначават шеф на районното МВР. В който и провинциален град да идеш, въпросният шеф, прокурорът, кметът са " недосегаеми". Градът е техен. А, който иска да мине между капките, плаща си и съд и полиция не го закачат.

  goblenka
 87. 87 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#84] от "zag52":

  Е! И? Бърка ли ни мъглата? Нали кристално ясно виждаме темите си и искаме не просто да ни ги обяснят, а и да ги решат! Не само да ги решат, а и да понесат наказателна и финансова отговорност замесените! Тези дето давали и тези, дето взимали!

  goblenka
 88. 88 Профил на zag52
  zag52
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#87] от "goblenka":

  И кой мислиш ще се нагърби с това,за сега не виждам желаещи.

 89. 89 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  То, това не е концерт по желание. Вече има публикувани приватизационните договори на ЕРПтата. Да започнем от виновните, които са преговаряли и поемали ангажименти, заменяйки интереса на потребителите със своя! Да продължим с тия, дето са от другата страна - станали собственици. Да прегледаме газовите договори. С тези имена които излязат от там - пред съдебната палата! Дали няма да заработят? Нали и те ще бъдат изметени!

  goblenka
 90. 90 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 388 Разстроено  goblenka
  Рейтинг: 4034Неутрално85
  06:23
  22 фев, 2013

  Отговор


  ДО ГОБЛЕНКА /#84/

  До коментар [#80] от "milevskimartin":

  То хубаво, ама не всичко е изпълнимо. За да не идват чужди стоки, трябва да излезем от ЕС. За да върнат всичко ограбено бившите

  МАЙ - МАЙ , НЕ СМЕ СЕ ДОРАЗБРАЛИ - СТАВА ВЪПРОС з а МЕТЕНЕ - МЕТЕНЕ И ПАК МЕТЕНЕ

  след голям пожар кво се прави - не става с козметично почистване.
  какво е останало в тази държава , което да запазим , освен поколението, което ще ни съди за овчедушие и бездействие.

  ясно казах , че депутатите са на работа в парламента , ще работят за гласуваната от тях минимална заплата и с нея ще им се наложи да преживяват до изтичане на мандата им.

  колкото до стоките от Ес , по тази логика, те могат да внасят в БГ радиоактивни отпадъци , без никой да ги контролира.

  не искаме зеленчуци , които не можеш да различиш по вкус.
  Всичките им продукти се различават само по външен вид и за тях това е нормално , защото не знаят истинският вкус на истинските продукти , на които ние сме свикнали.

  И за какви 500 лева става въпрос - Гърците че им намалиха пенсиите на 800 е , запалиха цяла европа и ни сочат за лош пример, като предстоящ АД за тях.

  Запретваме си ръкавите и започваме от нулата , като Германците след 2-рата св. война.

  Де що видиш гнило - аут. И пак - аут , и пак - аут , до като се разбере , че в нашата държава не се толерират паразити и селски тарикати, които се докопали до постче и злоупотребяват.
  Новобогаташи , мутри, наркотрафиканти, мафиоти и гешефтари , сега вече преструктурирани застархователи, банкери и фабриканти -- всичко вън - персона нон грата.

  България го е правила след византийско и турско робство и сега требва да го направи след 23 годишното дефиле на МОШЕННИЦИТЕ.

 91. 91 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#90] от "milevskimartin":

  Опитвам се да съм реалист. 100% всичко е гнило и няма нищо за спасяване от досегашната държавна и политическа система. Обясни ми как ще се осъществи волята народна, като политика? Нали трябва да се напише дневния ред, да се обсъдят точките, да се излезе с решение, кой какво, за колко време, за колко пари ще изпълни? Кой ще подреди дневния ред, ще обсъди и накрая ще подпише, за да има силата този документ на задължителен ангажимент? А, при толкова широк диапазон от настроения и претенции, до консесус около неотложното и толеранса близо ли сте? Като искате да изметете всичко, ограбеното не си ли го искате? Аз си го искам! И, понеже не вярвам, че съдът ще ми го гарантира, бих насочила протестите към него, за завеждане на дела срещу обагодетелствалите се от и чрез властта! Бих настоявала за осъдителни присъди. И, бих им отменила затвора частично, или напълно само, ако възстановят ограбеното. Като ги набутат в килиите при убийци и изнасилвачи, без никакви екстри, да видим колко ще издържат! Не съм склонна да ги издържам там години наред и като излязат, сметките им да ги чакат! Някакви възможни варианти за участие на народа в управлението предложих. Илюзия е да си мислите, че старите партии няма да получат нужния вот и да влязат в Парламента. Вярвам, че ниското заплащане и отговорното отношение към работата е гаранция, че ще влязат относителни идеалисти, не службогонци и алчни продажници.Тежкият контрол от суверена ще гарантира слаби отклонения и бързо вкарване в пътя!

  goblenka
 92. 92 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Аман от глупости и опити да се ПОДМЕНИ проблема. Няма ПАРИ !!! - Няма производство, няма условия за бизнес, няма кой да плаща осигуровки, няма пари за пенсии, няма работа.
  + Има взаимна задлъжнялост, непогасими кредите, бездарен назначен на хранилка "бизнес", неизплатени заплати, хора без доходи, които НЕ са КЛИЕНТИ на нищо и умираме тук.
  С милиционери и фатмаци до тук и толкоз =
  Това е хоризонта на развитие за България.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 93. 93 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#91] от "goblenka":


  До коментар [#92] от "t'Ankus":


  ЕЕЕ, ИИИИИИИИИИИИИИ, КВО ПРАВИМЕ ,

  ПРОТИВОРЕЧИМЕ ЛИ СИ , ЕЗИЦИТЕ ЛИ СИ ЧЕШИМЕ ИЛИ НЕ ЧЕТЕМЕ ВНИМАТЕЛНО, ПРОЧЕТИ ПАК ,80, - ПОВТАРЯМЕ ВЕЧЕ КАЗАНОТО И ПРОЧЕТИ ТОВА ДО КРАЯ;

  АРШИН НА ШИР - АРШИН НА ДЛЪЖ , както е казал А. Константинов - ВСИЧКИ СА МЕКЕРЕТА.

  В едно пустеешто Бг село ; да се настани новият парламент и мин. кабинет .
  да се загради със зверска ограда.
  да се въведат строги охранителни мерки за достъп, за да не могат да напускат работното си място и недопускане на ятаци.
  ДА ИМ СЕ ГЛАСУВА ЗАПЛАТА РАВНА НА МИНИМАЛНАТА. ПЕНСИЯ и с нея да прежвяват , като всеки Българин в България
  до края на мандата им.
  достъп до добре зареден селски магазин , на свободни цени, без преференции.
  Държавата да им поеме само комуникационните разходи и нищо друго.

  ЗА ВСИЧКИ БИВШИ УПРАВЛЯВАЩИ ;
  да се състави списък на бившите министри и депутати , от всички правителства от 1989 г , до сега , както на всичките им сътрудници и съветници.
  да върнат заплатите на народа, които са получили от народа и в името на народа.
  да им се отнемат всички медали , звания,ордени , титли и т.н.,
  придобити по време на участието им в управлението, и след това , и до сега.
  веднага да бъдат уволнени ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.
  да им се забрани да напускат страната , до изчистване на сметките със всеки един от тях.
  да им се предявят обвинения за държавна измяна и противонародни действия или бездействия.
  да им се забрани участие вув всякаква политическа дейност, за да не заразят новия парламент с корупция ,гешефтарство и политиканство.

  НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ;
  да забрани вноса на хранителни продукти с нестойностни вкусови качества и съмнителен произход/ ще рече фалшиви зеленчуци , млечни и месни продукти идващи главно от западна европа/
  да даде приоритет на българскто земеделие , селското стопанство и хранително вкусовата промишленост.
  да се забрани износа на селскостопанска от продукция, касаеща
  оцеляването на народа/зърно, царевица, млечни продукти и месо/


  И АКО МЕ ПИТАТЕ ; - ИМА ОЩЕ КРУТИ МЕРКИ , които требва да се прдприемат, но за всички няма да ми стигне един мандат, ако се заема

  но всъщност всичко това вие го знаете, И ЗАЩО ТОГАВА СЕ ПРАВИТЕ НА КЬОРАВИ ,

  ИЛИ САМО СОФИЯ НЕ Е ЦЯЛАТА БЪЛГАРИЯ

 94. 94 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#93] от "milevskimartin":

  Ееее... Прочела съм го и за това ти казах, че се опитвам да съм реалист. Нали разбираш, че това, в 90% няма да стане. И няма как да стане, освен, ако няма революция и народен съд! Между другото, гледах предаването на Гала и ми беше много интересно. Преди време, една ясновидка, Цветана.... как беше на татък, предсказа бляскаво бъдеще за Борисов и уволнение на Дянков. Той / Дянков /имал скрита тайна, която, ако се разкрие е много страшна за него. Е, това, с уволнението стана. Днес Гала беше поканила 3ма-4ма такива екзотични събеседника. Те казват единодушно че: До към края на май ще се тресем от спорадични протести, ще имаме служебен кабинет оглавен от жена, който ще работи доста добре. В него ще влезе и Яне Янев. От юли на татък ще започнат бързи и добри промени за страната. Ще има дела и осъдени, ще има върнати пари, ще има мерки, подкрепящи средния и дребен бизнес, ще се намали цената на тока с около 10%. Ще има и такива, дето ще се измъкнат със все парите си. В страната се въртят много пари и определят политиката.В новият парламент ГЕРБ пак ще е първа сила. Един политик, допринесъл за разрухата на страната ще иде в затвора. Интересното е, че срещу Борисов ще има 2 атентата. Или Костов, или Янев ще бъде убит, като убийството му ще се маскира като нещастен случай, или естествена смърт. Най-хубавото е, че след 11 години, в България ще има хубав живот и емигрантите ни ще се върнат. Който иска, нека се смее, който иска, нека да вярва. Аз, понеже гледах предишни изяви в това предаване на тия хора, мисля, че доста от прогнозите ще се сбъднат.

  goblenka
 95. 95 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 388 Гневно


  ДУМА ДУПКА НЕ ПРАВИ ,,,, БЪДЕЩЕТО Е ПРЕД ВАС
  И такааааа, дойде си видов ден , -

  До сега ДС си беше маша в ръцете на всеки управляващ,

  чрез нея , всеки се е сдобил с компромати за другия.

  Целта е да накараш другия да мълчи.

  Нищо ново - така е било , така и ще бъде в една държава от предатели , доносници , мними политици, мутри и далавераджии.ааааа , забравих и 6 000 000 бр. овце.

  Изградена е йерархия, в която едните мачкат другите.
  Познайте кой - кого.

  Имаме си управляващ картел , с тяхна си вътрешна етика на толерантност и премълчаване, но не е изключено , в процеса на работа, ей така , докато човека кротко си пасеше , изтрещя и му изгореха бушоните - взе че изтърва духа от бутилката - Бате Бойко , каво направи , ами сега , ами твоите кирливи ризи,

  Цялата мафиотска структура от балансирани политици, било то в опозиция или на власт ще почнат да си вадят папки.

  НИЕ УМНИЦИТЕ , ЩЕ СИ ЧЕШЕМЕ ЕЗИЦИТЕ ПО ФОРУМИТЕ В ЦЕЛИЯ НЕТ, ЩЕ ИМ ГЛЕДАМЕ СЕИРА , ЩЕ СИ ОТЧИТАМЕ ОЦЕНКИТЕ В ДЕСНИЯ ЪГЪЛ, ЩЕ ГЪДЕЛИЧКАМЕ СОБСТВЕНОТО СИ ЕГО И ПАК ЩЕ ОСТРОУМНИЧИМ.
  КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ , В НЕГО СА ВСИЧКИ МЕКЕРЕТА, ПРАВЯТ СИ ПАРИЧКИ, ВЛАСТ , КАРИЕРА И Т.Н.

  КОЙ ДВИЖИ КЕРВАНА - НАРОДА , АКО ГО НЯМА НАРОДА ЗА КАКВО НИ Е КЕРВАН.


  ААААААА, ПАК ЗАБРАВИХ , НЕКОЙ ТРЕБВАШЕ ДА ЛАЕ - ТА КОЙ ПО-ДОБРЕ ОТ ВСИЧКИ УМНИЦИ ВЪВ ФОРУМИТЕ.

  ИМА НЕКОИ , КОИТО МНОГО ДОБРЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ - С ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ПРОЛАЙВАНИЯ - С НУЛЕВА ЕФЕКТИВНОСТ -
  ДУМА ДУПКА НЕ ПРАВИ ,,,, БЪДЕЩЕТО Е ПРЕД ВАС


 96. 96 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#94] от "goblenka":

  А БЕ , ТИА ВРАЧКИ РУШВЕТИ НЕ ВЗИМАТ ЛИ , ТА ДА НАМАЛЯТ ТИА 11 ГОДИНИ, май множко ми се видят.

  Че то знам ли колко ми остава ,дали ще ги дочакам хубавите години.

  Но ако е сигурно , това което казваш , да спираме протестите , що се хабиме толкова.

  Или другият вариант е да почнеме първо от тях, че досега не са предрекли по-доброто за по-раничко.
  Препоръчай врачките на пенсионерите , да видим те кво ще ти кажат, и една подробност- ще имаме ли пари да си погребеме пенсионерите до тогава.

  А про- по ; № 000000 Ееее... Прочела съм го и за това ти казах, че се опитвам да съм реалист. Нали разбираш, че това, в 90% няма да стане. И няма как да стане, освен, ако няма революция и народен съд!

  ЕЕЕЕ , нали разбираш , че за революция ти говоря....

 97. 97 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#96] от "milevskimartin":

  Приемам шеговитият ти тон за врачките. Работата е там, че имат доста точни попадения от предишни изяви. Нищо не казаха за ДПС и Доган. Никакво спиране! Това - сериозно. Спрете ли - ще видите справедливост през крив макарон! А, дали са познали, ще видим още през май-юни тази година. Това, което мен ме притеснява, ама сериозно говоря, не така, за разведряване, тревожа се за доходите. Частният бизнес е на нокти, но в дневният му ред не е социалният статус на подчинените. Вярно е, че по-належащо му е да си събере навреме вересиите, но пък, наетите работят, за да живеят. Няма нищо за техния проблем, положително. Тъй че, във връзка с парите за погребения - лошо. А, за революция - скептик съм. Ще минем с протести.

  goblenka
 98. 98 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#86] от "goblenka":

  Не разбрах, това по повод заседателите ли?
  Мислех си само, че сам съдия е по- лесно да притиснеш някак.

  Обаче, признавам си, не съм юрист и не твърдя, че това би било решение на проблема.

  А иначе все ми се струва, че трябва да има система на отзоваване на депутат, за който съм гласувала, а не изразява твоите интереси. Защото го избирам заради някаква негова платформа/обещания и когато явно не работи за тях.... / дори не се явява в парламента, където му е мастото/защо да бъде там?!
  Казвам, че незнам как може да стане това, защото съществуват рискове, например от подмяна на вота.

 99. 99 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#98] от "danid":

  Не. Не е. Уважавам мнението ти, защото и аз имам сходно. Писах в съседна тема по този повод. Можеш да го видиш, то ще ти излезе. С една дума, приветствам участието на хората във всяка форма на управление и контрол. Във всяка!

  goblenka
 100. 100 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 774 Неутрално

  До коментар [#92] от "t'Ankus"

  Всъщност- пари има. Издръжката на толкова много партии става с пари, издръжката на огромна бюрокрация става с пари,издръжката на правосъдна система,която получава огромни заплати и винаги бонуси, която излъчва отрова, с която хтрови цялото общество, безброй институтчета,комисии, агенции също струват пари, безброй журналя, телевизии,певици безброй, милиони лева и евро глоби към европа по различни поводи - включително за дела в страсбург и т.н., и т.н. - така че пари има.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK