(Не)очакваната оставка на кабинета "Борисов" (обобщение)

Бойко Борисов напуска пленарна зала, след като обяви, че правителството подава оставка

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов напуска пленарна зала, след като обяви, че правителството подава оставкаНа четвъртия ден след многолюдните антиправителствени протести в страната, които снощи в София завършиха с 15 ранени при сблъсъци между полицията и демонстрантите, прeмиерът Бойко Борисов предприе радикален ход и подаде оставката на кабинета си пет месеца преди очакваната дата на редовния парламентарен вот. 


Поведението и на премиера, и на водената от него управляваща партия днес, потвърди слуховете, че това е предварително обмислен ход, чиято цел е да запази макар и спадащото в последните месеци доверие на избирателите в партията и да й осигури възможно най-добра изходна позиция за изборите, които се очертават през април или май.


След като и управляващата партия ГЕРБ, и останалите парламентарни сили декларираха, че няма да изпълнят мандат за съставяне на нов Министерски съвет, на практика единственият ход, който остава, са предсрочни избори и назначаване на служебно правителство, което да ги организира. Топката вече е у президента, който е натоварен от Конституцията да връчи на три пъти мандат за формиране на нов кабинет, а при отказ - да разпусне парламента и да назначи временно правителство. Това е първата подобна правителствена криза от 16 години насам. 
Президентът на ход


Държавният глава, който преди два дни обяви, че застава на страната на протестиращите и техните искания за постигане на справедливост, днес вече се готви за консултации около бъдещия служебен кабинет


След като Борисов обяви оставката си, бе съобщено, че държавният глава ще направи изявление за ситуацията в страната в четвъртък. По-късно стана известно, че вероятно веднага след изявлението ще започнат разговорите му с парламентарните сили. Нагласата сред всички партии е да не се бавят излишно неизбежните по Конституция процедури


В парламента обаче още днес вървяха слухове, че в последните дни Росен Плевнелиев вече е водил неофициални разговори около бъдещо правителство, на които са били коментирани имена за потенциален министър-председател. Официално потвърждение няма за нито една кандидатура.


Сред имената, които политици споменаха като оглеждани, най-често днес се споменаваше това на досегашния вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков (в късния следобед ТВ7 съобщи, че Дянков е бил на среща при президента Плевнелиев). 


Дянков, който години наред беше хвален от Борисов като един от най-успешните и стабилни министри в кабинета, беше показно уволнен в понеделник, докато беше в САЩ и без мотиви. Днес той обаче отиде на заседанието на Министерския съвет и обяви, че е оттеглил формално подадената оставка и ще продължи да работи за финансовата стабилност на държавата и за нов мандат на ГЕРБ. Намекът беше, че се готви да бъде финансов министър и в следващ кабинет. Минути по-късно обаче чрез правителствената пресслужба Борисов отговори, че не е променял решението си и Дянков няма място в следващо правителство на партията му. 


Другата неофициална кандидатура, споменавана из кулоарите на парламента, беше на Менда Стоянова - зам.-председател на Народното събрание и шеф на бюджетната комисия. Спекулациите по адрес на Стоянова се засилиха, след като в събота в телевизионно интервю Борисов посочи именно нея в отговор на въпрос кого би назначил за премиер. "Премиерът трябва да има широка визия, а Менда я има", обобщи тогава той. Самата Стоянова отрече да има подобни намерения в момента. 


Другите имена, които се завъртяха в медиите през днешния ден, бяха на шефа на БНБ Иван Искров (лансиран като добър вариант от финансиста Емил Хърсев), както и на бившия шеф на БАН и настоящ образователен министър Стефан Воденичаров (посочен от бившия депутат от РЗС Атанас Семов). 


Политици не изключиха и варианта Плевнелиев да посочи неочакван кандидат, като по този начин демонстрира готовност да поеме инициативата и да влезе в ролята си на обединител и водач на нацията. Според тях особена трудност в такава ситуация пред президента ще е да намери достатъчен брой хора, които биха се ангажирали да участват в служебен кабинет за два месеца и да имат достатъчно добър имидж в обществото. 


Проблемът на всички кандидатури за служебен премиер е, че на практика ще имат само два месеца за работа, а шансът да "изгорят" като политически фигури е доста голям, коментираха днес депутати. По думите им това важи още по-силно в обстановка като сегашната, когато може да се очаква, че Бойко Борисов ще мине към опозиционно поведение и говорене спрямо новото правителство. 


Според левицата обаче точно придобиване на статут на "жертва на протестите" и "опозиционер" е целта на Борисов с подадената оставка.


Една (не)очаквана оставка


Решението на Борисов да напусне поста си завари неподготвени парламентарните партии. Изненадани изглеждаха дори част от депутатите от ГЕРБ. 


Това провокира коментари, че премиерът е станал "жертва" на честолюбието си и реагирал импулсивно на антиправителствените скандирания по улиците. Според източници от мнозинството оставката е била решена окончателно снощи след края на протестите на "Орлов мост", когато националните телевизии показваха на живо в ефир окървавени хора при сблъсъци с полицията. С намерението му били запознати най-приближените до него, сред които вицепремиерът Цветан Цветанов. По-голямата част от министрите научили тази сутрин, когато били свикани по спешност да отидат в парламента за началото на пленарното заседание в 9 часа. 


Фотогалерия: Правителството "Борисов" в оставка >


Политици, основно от опозицията, обаче застъпваха тезата, че решението е подготвяно от края на миналата година (според някои обмисляно е дори Борисов да се оттегли още през ноември, за да избегне зимното недоволство покрай увеличаващите се разходи за отопление) и че събитията от последните дни в столицата се дължат именно на него. С намерението да се предизвика напрежение, което да се превърне в повод за оттеглянето на правителството, те обясняваха поведението на полицаите на протеста снощи, които неочаквано дълго запазиха търпение и не отвръщаха на нападенията на групите младежи (повечето с прикрити с шалове и качулки лица), мятащи камъни и бутилки срещу тях. "Целта беше да се стигне до кръв, за да има оправдание днес поведението на премиера", твърдяха депутати от левицата. 


Към подобна теза наведе и публично изказване на участник в протестите - Милан Генадиев, който разказа пред "Нова телевизия", че минавайки покрай задния вход на парламента на път за Орлов мост, видял група момчета "като онези от мачовете", към които приближил полицейски офицер и им казал "Минаваме на втори вариант". Това дало основание на Генадиев да смята, че полицията е действала в комбинация с агресивните агитки. 


От ГЕРБ отвърнаха с контратеза, също конспиративна - депутати твърдяха, че зад протестите стои "дългата ръка на червените генерали" и че вдъхновители на групите младежи, които снощи се хвърляха срещу полицаите, всъщност са "играли" срещу правителството в опит да покажат, че то не е способно да се справи със ситуацията в страната. До управляващите достигнала информация, че намерението е зрелищните сблъсъци да бъдат провокирани дни наред, поради което Борисов решил да действа превантивно и да отнеме възможността за атаки срещу управлението си.


С един куршум колко заека?


Поведението на втория човек в ГЕРБ и правителството - Цветан Цветанов, оформи и трета теза - че оставката е добре премислена предизборна тактика, която да спаси управляващите от спадащото доверие, което според последните социологически проучвания ги поставя на едно ниво с БСП. 


Цветанов реално откри предизборната кампания четири часа след подаването на оставката. Първо, около парламента "спонтанно" се събра митинг от около 150 души в подкрепа на Бойко Борисов. Сред гражданите, които носеха табели "Аз съм против оставката. Който е съгласен, да застане до мен", бяха забелязани служители от Столичната община, а също и председателят на комисията по околна среда в Столичния общински съвет Лорита Радева и шефове на дирекции в общината.


Вицепремиерът, който беше тръгнал на среща с депутатите от ГЕРБ, избра да мине през централния вход на Народното събрание, където попадна сред митингуващите и им обеща партията да спечели следващите избори, а Бойко Борисов отново да стане премиер. След това нахъса с думите "Ще ги смачкаме" и депутатите


Ако целта е добро представяне на изборите, оставката решава поне няколко проблема на управляващите. На първо място, Борисов и кабинетът се освобождават от негативите, които следващите няколко месеца управление (особено в условията на протести) биха им донесли. По този начин на премиерът няма да му се налага да взима конкретни по исканията на протестиращите за тока. На второ - дават възможност за активна агитация, включително и чрез очакваното преминаване на досегашния премиер към опозиционно поведение и говорене. На трето, макар и да изглежда незначително, Цветан Цветанов ще може да оглави безпроблемно предизборния щаб на партията и да подготвя изборите. 


А вотът, според повечето партии, се очертава в края на април или началото на май. Освен ако тогава не са първите избори, които да бъдат последвани от редовни през юли. 


Икономически (д)ефекти


Първите часове след оставката на кабинета предизвикаха основно политически реакции и прогнози. На втори план останаха опасенията за икономическа нестабилност, каквито рискове крие такава ситуация (бизнесът обикновено минава в период на изчакване за всичко, което може да отложи) и как оттеглянето на правителството и събитията през следващите месеци до сформиране на нов редовен Министерски съвет ще се отразят върху гордостта на Борисов и Дянков - фискалната дисциплина и показатели. Ясно е, че и досега липсващите стратегии и инструменти как да има икономически растеж и повишаване на доходите, ще се отложат за следващия кабинет, но със сигурност ще бъдат богато употребени в предизборните обещания.


Малко след оставката на правителството стана ясно, че лицензът на ЧЕЗ може и да не бъде отнет, както обяви във вторник премиера. Стартиралата от ДКЕВР процедура по отнемане предвижда компанията да даде становище по откритите нарушения и също така възможност да ги отстрани, а на 16 април да бъде изслушана в комисията. От енергийния регулатор дойде и друга новина, противоположна на друго обещание на Борисов, че токът ще поевтинее с 8% от март. Членовете на ДКЕВР не се ангажираха днес дори с подобна прогноза, а юристи напомниха, че такава промяна не е и възможна преди 1 юли, когато е законовата дата за актуализация.


Сесията на Българска фондова борса започна с разпродажби след новината сутринта и още в началото имаше спад в цените на повечето компании, някои от които реализираха двуцифрени загуби. Към края на сесията търговията се успокои.


Правителството успешно пласира и извънредната емисия ДЦК за 800 млн. лв., за които се смята, че са част от причините за оставката на финансовия министър Симеон Дянков, тъй като тя беше обявена в края на миналата седмица, за да покрие нуждата от средства за разплащане със зърнопроизводителите веднага.


Всичко по темата за оставката на правителството четете в специалната топ тема на "Дневник" .


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (369)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 2. 2 Профил на bosworld
  bosworld
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Don't cry for me ... Bankya!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  чичковите червенотиквеничковчета
 3. 3
  heineken
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 4. 4
  Питанка
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 5. 5 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1419 Весело

  Поведението и на премиера, и на водената от него управляваща партия днес, потвърди слуховете, че това е предварително обмислен ход, чиято цел е да запази макар и спадащото в последните месеци доверие на избирателите...
  ..........
  т.е. протестите са възбудени и ръководени от
  Бойко Борисов, задкулисно, за да си изфабрикува повод за подаване на оставка, понеже "да запази макар и спадащото в последните месеци доверие на избирателите.."
  Ха-ха-ха, но и журналята са в тъч. Опозицията се надяваше да набере скорост, а внезапно болитъд излезе от пистата и се обърна горейки. Големият въпрос е, кой от опозицията ще гаси запаленият от нея огън? Къде се крият агитаторите, които искаха оставка и я получиха, изненадващо.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 6. 6 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 739 Разстроено

  Борецът срещу ДС сто процента ще назначи някой агент! Предният президент назначи свой съветник за гл. прокурор, а сегашният нищо чудно да назначи за премиер ген. Стоименов!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 7. 7 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  ББ си има кусури но се опита да строи в държава в която преди всички крадяха парите за строителство! Спря гьола Белене арестува големи бандити които още търкат наровете! Защити националния интерес от домогванията на Москва и петатата и колона БСП= Не взе завоя със сметките дано последната му сметка не е крива - мафията не прощава на тези които са настъпили пръстчетата и - Трактора СерГея и хидроинженера-доносник със сигурност сега ще се опитат да си върнат хранилките! Хора БДЕТЕ!

 8. 8 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  наивно е да си мислим, че Бойко подаде оставка заради протестите и аз потвърждавам заради вандалските изтъпления на група деца. Вчера министър председателя на страна членка на ЕС направи огромен по размер гаф- каза че отнема лиценза на една компания. Извън хладния тон на Брюксел какво ли му е чула главата от Меркел, Камерън, от премиера на Чехия. На 100% съм сигурен, че са го "помолили" да замаже гафа който направи и трябва да призная го направи перфектно

 9. 9 Профил на бай Георги
  бай Георги
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Долу слугите на запада,народа се събуди Венсеремос

  ‎"Това, което ние сме го построили- вие не може да го боядисате" Тодор Живков
 10. 10 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ей тези ако сложат дянкоф , ще ме изкарат и мен на улицата да троша витрини !

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 11. 11 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 739 Гневно

  [quote#7:"richardnixon"]ББ си има кусури но се опита да строи в държава в която преди всички крадяха парите за строителство![/quote]

  Да се чете:
  ББ си има кусури и опита да строи в държава, в която преди всичко се крадат парите за строителство!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 12. 12 Профил на тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  Рейтинг: 571 Неутрално

  ПО-БЕ-ДА
  ПО-БЕ-ДА
  ПО-БЕ-ДА
  ПО-БЕ-ДА

  СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА РОДИНУ, ВПЕРЕД !!!
 13. 13 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1359 Любопитно

  Как да се разбира: вчера ББ се опита да яхне протеста с поредната калинка и утре ще го поведе. Срещу кого?

 14. 14 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Страхливата мутра абдикира от отговорност - другите да се оправят.

 15. 15 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#8] от "stanislavdi":ако е спазен законът ЧЕЗ трябва да си иде - но не и за да дойде ОВЧез! Разследване на всички подписали бавдитските договори в енергетиката!!!Междунтарода ПРИВАТИЗАЦИЯ на НЕК!!! Това е хранилка на Червената мафия!

 16. 16 Профил на silverhead
  silverhead
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#7:"richardnixon"]Спря гьола Белене[/quote]

  Белене е разковничето на ситуацията. След референдума Народното събрание щеше окончателно да спре проекта. Оставкта и последващото разпускане на парламента оставя решаването на този въпрос на следващото Народно събрание, в което БСП очаква да има повече шансове да прокара Белене отново.. Това обяснява защо протестите не са против Топлофикация, която е в пъти по-голям кожодер от ЕРП-тата

 17. 17 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  Само да не се върне Тройната на власт.Че тогава...

 18. 18 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#6] от "Самуил Литов":

  Плевнелиев започвал консултации за съставяне на служебен кабинет; в конкретния случай - кабинет съставен изцяло от службите, днес прочетох тази мисъл .

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 19. 19 Профил на Зевс
  Зевс
  Рейтинг: 458 Неутрално

  На вас, българите, сме ви дали най-хубавите земи на света.
  Сега е пукнала Пролет, и вие трябва да запретнете ръкави, да ги изорете подобаващо и да засеете най-ценните семена.
  В България най-ще ви отива скандинавския модел на капитализъм.
  Изберете внимателно водачите си. Дори да нямат опит, ако наистина обичат силно България, с тях ще преплувате бурното море и ще стигнете до желания бряг. Бъдете безкомпромисни към тези, които ще изберете, и безпощадни към всеки, който се изправи по пътя ви към просперираща България!

  "Всеки човек е една вселена" Хайнрих Хайне
 20. 20 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 750 Весело

  [quote#6:"Самуил Литов"]за премиер ген. Стоименов![/quote]
  Проверен кадър!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 21. 21 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#13] от "Калибър 6.5Х55":
  утре ще го поведе. Срещу кого?
  .........
  Мястото на водаче е вакантно. Никой не иска да си прави харакири, нито Станишев, нито поддържащите го леки прашкари: Костов - Лютфи.
  И внезапно възникна вакум. Кой ще бъде набутан в дулото на топа и изстрелян в Космоса , за да изгори и свети, докато БСП/ДПС си напудрят задните части за комфортните фотьоли на изпълнителната власт.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 22. 22 Профил на boratex
  boratex
  Рейтинг: 233 Весело

  Според последните социологи4ески проу4вания нагласите на изберателите са : Луфтханса 28%, Бритишеруеиз 22%, Алиталия16%,Туркишеруеиз 8%.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  До коментар [#15] от "richardnixon":

  за три години ДКЕВР, назначена от кабинета Борисов, не направи нито една ревизия, а добродушно приемаше всяка топка подадена като разход. Всички обвиняват монополите и никой не пита защо Цар Бойко не направи нужното тези проверки да са константни

 25. 25 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 525 Весело

  Бойко ги постави в цайтнот комунистчетата.Милите течаха им лигите за държавна софрица и се надяваха Бойко да обере негативите от техните кражби и зулуми в енергетиката, но нещо си направиха сметка без кръчмар.
  Бойко пак показа силен инстинкт и ги остави без полезен ход.

 26. 26 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  За съжаление избора пред българите е нещо като...или Сцила,или Харибда !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Твърде евентуална е тази теория на конспирацията. Според мен Бойко от доста време се притесняваше за спадащия си рейтинг и при протестите вече не му издържаха нервите. Човека има голямо его, знаем си го.
  Не виждам как ГЕРБ ще е в по-добра позиция на изборите - ако до вчера имаха 20%, след днешния лупинг имат не повече от 10%. Никаква агитация и опозиционно говорене няма да им върнат старите позиции, хората не са толква късопаметни.

 29. 29 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Навремето един премиер има смелостта да излезе пред протестиращите таксиметрови шофьори! Помните ли го ! Иван Костов се казва.
  Големият мъжкар, Бате Бойко каратиста и прочие, нещо го достраша май да направи подобно нещо.
  Изводите си ги направете сами.

 30. 30 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#7] от "richardnixon":
  ББ има много кусури (последния пример е Нона Караджова и Банско), но уви нищо по-добро не виждам на хоризонта. Дано да си е научил урока от последните дни.
  А иначе оставката му е стратегически правилен за неговото политическо съхранение ход.

 31. 31 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Оставката беше логичен завършек на едно управление пометено от масови протести. Въпросът дали в края на краищата ще извлечем поуката, че е необходима промяна в начина, по който функционира властта в България. Мисля, че големият проблем на българската политическа система е, че в момента на изборите се губи връзката между избиратели и избрани за следващите 4 години. След като веднъж бъдат избрани, политиците са свободни да правят каквото поискат, да си раздават заплати и ползват привилегии каквито решат, да разграбват държавата, да влизат в корупционни сделки, да продават националните интереси. Всичко това могат да правят безнаказано, пред безпомощния да промени каквото и да е избирател. И тогава на хората единственото, което им остава е протеста, блокирането на кръстовища, създаването на хаос. Това е едиственият начин политиците да забележат, че има обикновени хора. Това точно трябва да се промени. Избирателят трябва да има лостове да влияе върху политиците по време на мандата.

 32. 32 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#8:"stanislavdi"]Вчера министър председателя на страна членка на ЕС направи огромен по размер гаф- каза че отнема лиценза на една компания. [/quote]


  Правилно, трябваше да са 3+1, общо четири "компании" на професионални крадци. Гонени от Гърция, от Албания, дори от Чехия.
  Не само трябва да бъдат гонени, но принудени да връщат и да лежат по затворите!

 33. 33 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Мутрата бе свалена от улицата- която в момента е истинският български парламент!

 34. 34 Профил на тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Другари и другарки
  ГЕРБ отиват на бунището на историята
  така както го сториха
  СДС и НДСВ
  няма спасение

  СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА РОДИНУ, ВПЕРЕД !!!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#18:"domakinq"]Плевнелие започвал консултации за съставяне на служебен кабинет; в конкретния случай - кабинет съставен изцяло от службите[/quote]

  Безкрайно любопитна съм, кой ще управлява министерството на културата...Митко Пайнера дали е агент...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 37. 37 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Румен Овчаров е бил разпитван във връзка с делото за износ на енергия, по много луксозен начин - в кабинетите на прокуратурата и след това е твърдял, че нищо не знае и нищо не разбира. След разпита обаче става ясно, че Овчаров е имал разговори с шефа на НЕК Любомир Велков. Става ясно, че принципалът носи цялата отговорност за тези милиарди киловатчаса, които НЕК е предоставил за продажба на швейцарската фирма EFT-AG, и които тя е търгувала на цени между 30% и 70% по-евтини от това, което консумират потребителите на електроенергия

 38. 38 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#29:"drago62"]

  Навремето един премиер има смелостта да излезе пред протестиращите таксиметрови шофьори! Помните ли го ! Иван Костов се казва. [/quote]

  Помним го! Сините му джуки трепереха от страх, а гласчето му се беше извисило да фалцетче.
  Но днес в Парламента лицето беше още по-изплашено и афектирано, защото това му е последния мандат.
  Следващият ще е в Централния, при добър късмет...

 39. 39 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#32] от "heineken":

  Да, но не по този начин. Прави се проверка, констатират се нарушения и така. Той както винаги се опита по стар тертип да угоди на хората, само като махне с пръст, но тук удари на камък.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 40. 40 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#7:"richardnixon"]но се опита да строи в държава в която преди всички крадяха парите за строителство! [/quote]
  За строителството,в което не плащат на фирмите-за него ли става въпрос? Където едни строители убиха работодателя си,че нямал пари да им плати-за него ли става въпрос? За едни изнудени фирми,които си погребаха табелите-за него ли става въпрос?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 41. 41 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 909 Весело

  С удоволствие ще слушаме лафа ' ГЕРБ - машина за избори'

  и най-умният си е малко прост....
 42. 42 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#38] от "heineken":

  Май не беше точно така. Нейсе щом го твърдиш да приемем. Само че все пак му стисна, нали! За друг не се сещам да го е правил.
  Като му се присмиваш - ти би ли посмял да излезеш?

 43. 43 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Без да коментирам всички теории на конспирацията искам само да припомня ,че любимата песен на вече бившия премиер се казва "Батальонът се строява". Всички запознати с текста могат само да се възхищават на пророческите способности на Борисов ( не че има нещо друго на което да се възхищават).
  А иначе мисля ,че каквото и да се говори всички приказки за промяна , ново начало , българска пролет или каквото и да е друго са хубави ,но без шанс. В бедна държава със застаряващо бедно население, увеличаща се маса от неграмотни и цигани и гражданско общество ,което се буди само от студ шансовете за промени са точно никакви. В политиката важни са организацията , парите и контактите. А протестиращите нямат нищо такова. Жалко.

 44. 44 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#38] от "heineken":

  Смелостта не е липса на страх, а да се изправиш пред народа, въпреки него ; )

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 45. 45 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#21:"СДС"]БСП/ДПС си напудрят задните части[/quote]
  БСП пудри, ГЕРБ мие насраните си задници...

 46. 46 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#34:"tupaja__obezyana"]ГЕРБ отиват на бунището на историята така както го сториха СДС и НДСВняма спасение[/quote]То за това на местно ниво герберите са пощурели да не ги отбият от хранилата. Малеееей .... Страх !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 47. 47 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#36] от "galla":

  Пайнъра, и да не е агент, е виден спонсор на Борисов, та е вариант. Всеки, който е "пял" за колегите си, може да бъде министър на културата. Ама щом Вежди беше...
  Ако трябва да избирам по излъчваща подлост и нагаждачество физиономия, за мене това е новият, с извинение, директор на Сатирата Калин Сърменов.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 48. 48 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#25] от "inatlivka":

  Извади си ръце от панталоните, поеми си дълбоко въздух и пак пиши.

  Цензуриран от "Икономедиа"
 49. 49 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 627 Весело

  Абе Дневник, като гледам оценките на коментарите са фифти-фифти. Колкото плюса толкова и минуси. Разходих се по всички теми - едно и също. Уплашихте ли се или броячите ви се скапаха. дано да е второто.

 50. 50 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Весело

  До коментар [#49] от "drago62":

  Пазят гражданския мир.Трябва да гласуваш за нещо,за да му видиш рейтинга.След това пак се загубва.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 51. 51 Профил на НЕгласуващ
  НЕгласуващ
  Рейтинг: 515 Весело

  ANONYMOUS BULGARIA
  Jechko V Jekov:

  До уважаемите четящи :

  0884800445 - ей този телефон, уважаеми приятели е оставен като връзка с организаторите на протеста в защита на ББ! Телефон, на който да "се запишеш" за участие в протеста. Звъннах от любопитство, господин отсреща започна ентусиазирано да ми обяснява как ще организира транспорт от всяка една точна на страната и ще ни заведат до мястото на "събитието". Попитах "младежа", кой плаща, той ми отговори - Разбира се, че политическа партия ГЕРБ!

  Който желае пари на ръка за да защитава достойнството на Бърборко - да се чувства поканен/поканена да звъни....

  ANONYMOUS BULGARIA: Без коментар, то се вижда!

  Ако Изборите можеха да променят нещо в живота на хората,то те щяха да са ги забранили отдавна. Изборите променят живота само на политиците и техните близки !
 52. 52 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#47] от "domakinq":

  Тоа изостава със седем часа от събитията, ве...не става...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 53. 53 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 458 Весело

  Това недоразумение, уж щеше да води люта битка със Станишев и Доган, пък то какво стана?! Вдигна белият байрак!

 54. 54 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  защо, дневник, се фокусирате върху оставката, вижте последствията. вие също подстрекавахте политическото недоволство, то излезе и на улицата. вече иска и да сменя конституции, искат и Народен съд. вие къде ще бъдете, ако това се случи. в дубай?

 55. 55 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#50] от "Майндърбайндър":

 56. 56 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#16:"silverhead"]Белене е разковничето на ситуацията. След референдума Народното събрание щеше окончателно да спре проекта.[/quote]Кой и на каква база ще спре АЕЦ "Беляне" след като на референдум България каза "ДА" на Беляне!? В час ли сте? Но това не е ба дневен ред точно днес ... Хазната е празна! 110 000 фирми фалираха и 1,6 милиона не са на работа и не внасят осигуровки Пари няма за пенсии ... Докато не захлебим и не подкараме производство ...забрави за Беляне - пара трябва

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 57. 57 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  дневник и системата ви за гласуване на коментари изключи, ненадейно и незнайно защо и как точно сега

 58. 58 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1062 Неутрално
 59. 59 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#9] от "бай Георги":

  ау? вече и с комунистически лозунги, открито. това да не е някакъв нов комунистически каминг аут

 60. 60 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#11:"Самуил Литов"]ББ си има кусури и опита да строи в държава, в която преди всичко се крадат парите за строителство![/quote]

  Той краде като за световно

 61. 61 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#58] от "yavooor":

  странното е, че няколко пъти намекнах на БСП, че не е хубаво да се гаврят с религиите, дали пък катрана в ада не им допада като опция за собственото бъдещо развитие?

 62. 62 Профил на тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  Рейтинг: 571 Неутрално

  ГЕРБ-овци до началото на май рейтингът ви ще се свлече под 10%, а за по-следващите избори никой няма да си спомня за вас.
  Поразиите , които причинихте обаче, още дълги години ще ни влачат към дъното

  СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА РОДИНУ, ВПЕРЕД !!!
 63. 63 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#60] от "ubb_1":

  а от БСП лъжат като за олемпиада?

 64. 64 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#57:"bette"]дневник и системата ви за гласуване на коментари изключи, ненадейно и незнайно защо и как точно сега [/quote]Не критикувайте "Дневник" =техниката си има ограничения и при голяма активност е нормално да има проблеми. Входовете на сървъра не са безкрайно число. Проявете разбиране.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 65. 65 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#62] от "tupaja__obezyana":

  това от руското посолство ли го казаха, ама той и фобос грунт падна в океана а щеше да ходи другаде някъде из космоса уж

 66. 66 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#18] от "domakinq":

  твоите мисли вече ги знаеме. те са против много неща, но за малко имат идея как да бъдат

 67. 67 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  1. Костов поиска оставката на Борисов и служебно правителство.
  2. Борисов подаде оставка и каза правете сл правителство.
  3. Костов се разсърди, че Борисов подаде оставка.
  Извод: не можеш едновременно да бъдеш и щастлив и Костов

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#64] от "t'Ankus":

  Гугъл плюсове...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 70. 70 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 458 Любопитно

  До коментар [#63] от "bette":

  Трябва да ви сменят инструкциите.
  Твоят вожд лъже нагло и всекидневно. Вчерашната нагла лъжа беше с неговата позната Пеловска. За пореден път.

 71. 71 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3457 Любопитно

  До коментар [#52] от "galla":

  Че на тях хора "в час" нужни ли са им; трябват им "включващи" със закъснение, та само да изпълняват.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Оф, нека и аз да пусна офф-топик по наболялата тема - сървърите на сайта.

  Да си призная, още преди няколко дена се канех да ви подсетя да си заздравите и укрепите техниката, че предстоят "интересни времена", ама ме домързя да го напиша.

  Зареждайте се с техника, с резервни (и извън бг) сървъри за бекъпи, щото на вас разчитаме! Иначе ставаме (както беше бипнато от Граф май първоначално) като Радио София преди 1989 .

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 74. 74 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#29:"drago62"]Изводите си ги направете сами. [/quote]Цяла България си направи извода = 2%
  КОЙТО НЕ ЧУВА НАРОДА,
  ПОСЛЕ НАРОДА НЕ ЩЕ ДА ЧУЕ за НЕГО!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 75. 75 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#70] от "ubb_1":

  първо не ми е вожд, второ не получавам инструкции.

 76. 76 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#71:"domakinq"]на тях хора "в час"[/quote]

  , може и да не им трябват, но на са ни жизнено необходими...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 77. 77 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Държава, която се управлява от лумпени ... добро не я очаква..

  1200 лумпена и побойници, които ги има във всяка държава ще ми решават съдбата.. И то такива, които ако ги питаш кой е Моцарт, ще ти кажат, че е приятел на Стоичков..

 78. 78 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 739 Весело

  [quote#54:"bette"] вие също подстрекавахте политическото недоволство, то излезе и на улицата. вече иска и да сменя конституции[/quote]

  Ех, сладко статукво! Богът не е веч примиер, няма и манна небесна за будистите...

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 79. 79 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#63:"bette"]а от БСП лъжат като за олемпиада? [/quote]... "Който е невинен , нека пръв хвърли камък ..."/Библия/

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 80. 80 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Служебен кабинет:
  Мишо Шамара - Премиер и Вицепремиер (други вицепремиери няма да има; ако е на коз ще е Премиер, ако е на бело - Вицепремиер)
  Вальо Топлото - Министър на финансите
  Деян Икебаната - Министър на културата
  Андрей Слабаков - Министър на здравеопазването
  Азис - Министър на отбраната
  Искра Фидосова - Министър на физическото възпитание, спорта, земеделието и храните (мега министерство)
  Христоско Вретенаров - Министър на икономиката
  Черната Златка - Министър на образованието, географията и науката

  Колеги, помогнете малко, утре по обяд трябва да изпратя в Президентството списъка на новия експертен служебен кабинет. Трябват ми министри на МВР, МВнР, Околната среда, Правосъдието, благоустройството, труда, транспорта и някои други.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 81. 81 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#75] от "bette":

  Защо днес са те изоставили?

 82. 82 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#47] от "domakinq":

  а твоят виден спонсор е мъжът ти, който предполагам и представа си няма какви ги списваш от няколко месеца насам в дневник

 83. 83 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#81] от "ubb_1":

  не, аз имам свои политически възгледи и не получавам инструкции от Герб, за разлика от личности като теб, които се чувстват изоставени ако не им изпратят такива от позитано

 84. 84 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#79] от "t'Ankus":

  аз камъни не хвърлям. за разлика от агитките на БСП

 85. 85 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#63:"bette"]а от БСП лъжат като за олемпиада?[/quote]

  Нескопосани опити да позиционирате бсп като основен противник.Калинките имат 18-20% рейтинг.Значи 80-82% не ви искат.Вторият мандат неусетно премина в първи ритник.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 86. 86 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#3:"heineken"]Всякакви л@йнари са налазили телевизиите и говорят с апломб на миналогодишни девици. Криминалният преход ще приключи когато тези започнат да ровят по контейнерите.[/quote]

  Дано си лош пророк. Щото- ако позволиш да пр перефразирам:

  [quote#3:"heineken"]Криминалният преход ще приключи когато тези започнат да ровят по контейнерите- демек- НИКОГА![/quote]

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 87. 87 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 525 Весело

  До коментар [#48] от "1951":

  Слышу,слышу товарищ!:Р

 88. 88 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#78:"Самуил Литов"]Богът не е веч примиер, няма и манна небесна за будистите...

  [/quote]

  Богът продължава да е пример, и чучела с черни качулки като теб не биха отменили това, а манната небесна за будистите, още по-малко зависи от фашисти като тебе чаткаш ли?

 89. 89 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#87] от "inatlivka":

  забрави ли български? чети по-често вестник Култура, развива говорната култура на български

 90. 90 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#38] от "heineken":

  Ама тогава Костов бе пред сградата на Парламента лице в лице с протестиращите!
  Тоя Б.Б. ...айде да не казвам прилагателни, щото ще бъдат нецензурни, снощи не посмя да почете гибелта на Апостола и не позволи хората да поднасят цветя пред паметника!
  Сигурно заради народната любов!?

  Народееее....Нали знаете кой го е написал?
  Не съм аз!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 91. 91 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Разбира се богът не е Борисов, както комунистчетата смятат, понеже за тях богът е Ленин, но техните проблеми не е нужно да ги пренасят на чуждите партии

 92. 92 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Любопитно

  в Будизма се казва, че всеки носи в себе си буда-природа и може да бъде Буда един ден

  това за обща справка за неграмотните

 93. 93 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Неутрално

  (уточнение)

  разбира се, ако следва осмократния път и моралните правила в будизма, а не просто щото му хрумнало

 94. 94 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#80:"cnn"]Колеги, помогнете малко, утре по обяд трябва да изпратя в Президентството списъка на новия експертен служебен кабинет. Трябват ми министри на МВР[/quote]

  Аре да си стиснем ръце на - Азис - министър на Вътрешните работи...
  Отраната да я поеме Обама, дистанционно...
  за другите постове, давам дума и на останалите...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 95. 95 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3457 Весело

  До коментар [#82] от "bette":
  Бети,Бети, осезателно свали нивото на заяждане с мене. Докато защитаваше не бълг. образование, а личността на екс министър Сергей Игнатов, беше по-атрактивна. Какво те интересува мъжът ми, аз питам ли те по каква причина като съвременен Матросов закриляш Игнатов?
  Това е, за тази вечер ти стига! Повече няма да ти отговарям.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 96. 96 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#27] от "olly":
  Верно, че съвсем голяма излагация са нагласили.
  Ако беше ялято щеше да помисля, че са слънчасали.
  Ако знаеш някое по-добро място в БГ нета свиркай, че тука съвсем чалгарско стана.

 97. 97 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 739 Весело

  До коментар [#80] от "cnn":

  Министри:
  на МВР - Кольо Босия;
  на МВнР - да го посочи Нетаняху;
  на околната среда - Цеко Минев;
  на правосъдието - видния юрист Многокъщников.

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 98. 98 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#95] от "domakinq":

  аз за разлика от тебе не се напрягам, защитавам защото ми е симпатичен, толкова и от мене за теб тази вечер

  не сме женени, споко )

 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#77:"bestbuy"]1200 лумпена и побойници, които ги има във всяка държава ще ми решават съдбата.. [/quote]Герберите тъй могъщи, защо останаха си в къщи? В демокрация сме ... и ти изкарай 12 000 или 120 000 ... Ако си стоиш в къщи няма кой да те чуе. Така работи системата тук - който иска нешо =протестира, който иска да решава = ГЛАСУВА !!!.
  ### На други места 12 човека решават/политбюро или военен съвет/ ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  [quote#16:"silverhead"]Белене е разковничето на ситуацията. След референдума Народното събрание щеше окончателно да спре проекта. [/quote]
  Не забравяй, че сме на съд и има иск за 1 милиард. ББ докара проекта от 4, на 6,5 милиарда, после го докара под кривата круша.
  После вместо да се разбере с Путин, започна да се ребчи, демонстративно го отказа. Че и това беше малко, та викна Уестинхаус в Козлодуй да прави нов блок. Е , само заради тия идиотщини ще платим 1 милиард неустойка, и то като начало. А загубите ще са огромни,. Е заради това даже само е за пандиза, и предишните също, щото краднаха и те.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK