Протестът: "Политическото умря", "да живее народът" (видео)

Протестът: "Политическото умря", "да живее народът" (видео)

© Анелия НиколоваТревожно чувство.


Това оставяше след себе си многолюдното шествие, което обиколи София на два пъти от Орлов мост до Съдебната палата и обратно между 11 и 16 ч. в мрачната неделя. По данни на организатори и наблюдатели протестът е събрал над 25 хил. души, което го прави най-многолюдния през последните години. Недоволството - срещу "всичко, което се е случило през последните 23 години", срещу всички власти - законодателна, изпълнителна и съдебна. Основният му лозунг - "да си върнем държавата", основното искане - "промяна на системата", "промяна на модела, без партии".


Тъжен парад
Нито в изказванията на предводителите на протеста или на хората в множеството, нито на плакатите имаше отговор на въпроса: какво означава промяна на модела и какво следва след него.
Някои повдигаха рамене и се усмихваха мълчаливо, други започваха да скандират "Българи юнаци", трети отговаряха, че не са специалисти. 


Така отстрани множеството изглеждаше мощно и обединено, устремено към постигане на резултат. Но никой не разбра какъв точно е той, с какви средства ще бъде постигнат и какво ще последва след него. За съжаление сред възможностите са и анархия, и извънредно положение. Представители на инициативните комитети се събраха в събота в Сливен, за да стигнат до обща платформа с искания. На моменти от протеста днес бяха раздавани листовки, разделени на рубрики с искания:
Политическа система
1. Да не се разпуска Народното събрание.
2. Създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота в него, който да изработи програма за изпълнение на исканията на гражданите.
3. Създаване на програмен кабинет.
4. Сключване на договор между обществения съвет и програмния кабинет.
- Промяна на изборния закон. Преминаване от пропорционална към мажоритарна изборна система.
- Право на гражданите да отзовават народни представители.
- Носене на съдебна и наказателна отговорност от страна на депутати и министри.
- 50% граждански квоти във всички държавни регулаторни органи.


Шествието напомняше на моменти на тъжен парад, маршируващ под звуците на националния химн, "Нема такава държава" (песен на Слави Трифонов), Wind of change ( Skorpions) или Let it be (John Lennon). Звучи и народна музика. Тя идва от бял микробус с колони, които беше своебразна трибуна за изказвания. За използваната техника в края на протеста се събираха по 20 стотинки.


До сблъсъци не се стигна, полицаи се забелязваха само пред парламента, БНБ, президентството. Щитовете им бяха свалени, което беше отбелязано от някои от протестиращите.


На моменти декларираното в последните дни се разминаваше с изказванията и действията на протестиращите. Така например те искаха среща с президента Росен Плевнелиев, на когото да връчат исканията си. Когато обаче той се появи малко след 11:05 ч. пред сградата на министерството на икономиката, получи мощни освирквания и скандирания "Мафия". В крайна сметка му бяха представени и формулираните вчера искания (виж в карето) и по-късно през деня от пресслужбата обявиха, че те са били изпратени  до Народното събрание, председателите на парламентарните групи, Министерския съвет в оставка, до членовете на Консултативния съвет за национална сигурност.


Хората, които дойдоха в София на Орлов мост и пред министерството на икономиката, откъдето започнаха т.нар два лъча на протеста бяха всякакви - млади, студенти, безработни, пенсионери, майки с деца, тийнейджъри. Официално към множеството се присъединиха и няколко футболни агитки, които искали да покажат, че "не са лумпени".


Фотогалерия: Протестът в София >


Малко преди 12 ч., когато двата лъча се обединиха и се насочиха към президенството към шествието се вляха и 30-те души, които бяха застанали пред БНБ, за да протестират срещу банковия произвол. 


"Ние с терористии не преговарямеее", крещи активистът Янко Петков от Сливен от белия бус, който току-що е паркирал пред фонтана на президенството. Множеството го слуша и развява знамена. От време на време му отговаря с "Урааааа" или "Мафия".


"Президентът пое голяма отговорност да смени политическия модел, на него му се наложи да слезе да си вземе исканията. Няма да преговаряме с президента и с политическите партии, защото с терористи не преговаряме". Петков завърши речта си с възгласа: "Това е народ, не тълпа". "Да живее народът" му отвръща множеството.Останалите искания на протестиращите:
Енергетика
1. Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиентите на ЕРД-та, Топлофикация и ВиК, до установяване легитимността на сметките.
2. Намаляване на квотите за производство на скъпа ел. енергия. 100% от евтиния ток, произведен от АЕЦ Козлодуй, да се ползва за задоволяване нуждите на вътрешния пазар.
3. Преминаване на ЕРД-та в ръцете на държавата, в съответствие с европейските норми и директиви.
4. Премахване на всички посредници. НЕК да поеме техните функции.
5. Разсекретяване на всички договори на производители на ел. енергия за вътрешния пазар.
6. Разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и българските граждани.
7. Търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори.


Топлофикация
1. Сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества. Всеки клиент на дружествата с право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие.
2. Индивидуален уред за измерване на реално изразходваната топлоенергия (в МВтч) така, че по всяко време да се знае колко е реалната консумация.
3. Премахване на понятието "прогнозно количество".
4. Ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия.
5. Премахване на дружествата за топлинно счетоводство.


Вода
1. Разтрогване не всички концесии, касаещи доставката на вода до гражданите на България.
2. Държавата да поеме функциите на концесионните дружества.

"Абсолютно глупави протести"

От време на време хората насочват погледите си нагоре към хеликоптера, който кръжи през целия ден. Освиркват го мощно, без да знаят какво прави. Едни обясняват, че е на Би Ти Ви, други твърдят, че е заради избора на патриарх.
Темата за избора на нов патриарх също влезе в дневния ред на протестиращите. На няколко пъти, от белия бус скандираха: "Дано изберат най-достойния", "Да посрещнем новия патриарх, за да даде първата си благословия за нашия митинг. За народааа!"
В тълпата се чуваха реплики: "Избраха ли попа, бе?"(на мъж, който говори по телефона) или "Как се нарича онова, когато не са събрани достатъчно гласове... правна дума има, бе.. а да балотаж" (разговор между две млади момчета).


Докато хората се насочват отново към Орлов мост, малко преди 13 ч. те редуват скандиранията си "Бойко Борисов е мишкккааа", "Къде е пожарникар номер едно, когато държавата гори". Различна гледна точка от тази на протестиращите може да бъде чута отстрани. В спрели по тротоарите наблюдатели на шествието.


"Вижда ли ли сте купон. Ето това е. За това са дошли тези хора", казва Веселин Нейчев. Той е на тротоара от страната на паметника на Съветската армия и допреди малко е говорил с друг възрастен мъж. И двамата определят протестите като "абсолютно глупави".


"Трябва да се работи. България нищо не произвежда, заплатите за това са ниски. Тези хора напомнят дивизия в казармата. Но това не е България, те са дошли за купона", след което замълчава и поклаща глава.


"Политическото умря. До това доведоха приказките на Цветанов и Борисов. Когато говориш некомпетентно и безцелно, хората започват да вярват, че всичко е възможно. Оттук нататък може да стане много опасно. Народът не може да управлява, той не знае как, съмнявам се че и иска", казва мъж, който не пожелава да се представи.


"Това не е протест, това е процес"

След 13 ч. шествието се насочи към съдебната палата - "третата институция, която се провали". Далеч от белия бус, протестиращите са по-тихи. Ходят в малки групички. 


"Не съм експерт, признавам си. Не мога да кажа какво да се направи, след като моделът бъде сменен", заявява Илиана Цанова, докато върви по ул. Граф Игнатиев. Казва, че дълги години  живее в мизерия и "лишава от най-необходимото двете си деца" на 22 и девет години. "Казвам му на големия да се маха. Не държа на лукса и на грандоманиите, искам да живеем нормално", казва жената спокойно. "Не искам да ни мислят за овце... можем да работим, но дори това не можем да правим нормално", обяснява Цанова, която се занимава с частен бизнес.


"Падна Боко кратуната, затвор за Цецо маймуната" е плакатът, който младо момиче държи. Една от първите е, пристигнали пред Съдебната палата.  Представя се за Марина, осми клас в техникума по текстил. Изглежда спокойна, но на въпроса защо е на протеста, отговаря със силен крясък и на един дъх: ‘"Гербът ни е с лъв, а живеем като мишки". Поглежда в очите, докато го казва, след което веднага насочва погледа си към сградата на Съдебната палата. Идва за първи път на протест. Както и нейните двама приятели - Мартин и Илиана от девети клас. Двамата се редуват: "Държавата е мизерна", "Пенсионерите ровят в кофите", "Депутатите трябва да са 160", "Учителите са корумпирани", "Образованието е зле".


Изведнъж се чуват мощни освирквания. Зад оградата на стълбите на палатата бавно се разхожда служител на съдебна охрана. Събралите се млади момчета и момичета не правят разлика, че това не е полицай и насочват скандиранията си срещу него. Малко по-късно мъжът няма да е там, но протестиращите, ще намерят вратичка в оградата и ще я "превземат" със скандирания "Българи юнаци" и развявайки трикольори. Малко след това в далечината по бул. Витоша се чува "Убиййци". Идва от белия бус, който се движи по пешеходната улица. Спира и от него звучат: "Мафията си има държава, само в България", "Долу маските", "Всички вън", "Станишев, Бойко в затворааа".
Един от протестиращите, които не вика показва на друг плакат на премиера в оставка Бойко Борисов залепен на един от прозорците на сградата срещу съдебната палата.


Момче в бял анцуг и бяла шапка е застанало между фонтана пред Президентството и БНБ. Държи плакат "Това не е протест, това е процес", направен от него с водни бои. "Едното значение е, че народът съди всички управляващи в кавички, всички бизнесмени в кавички, които докараха до недоимък", обяснява той и се усмихва. Не намира друго значение. Учи дизайн в Техничесия университет, на 20 години е и от Силистра. Казва се Красен. За него това също е първият протест, предишните дни не е идвал, защото е бил зает "с университета".
Казва, че е горд от народа, защото се е обединил. Но не вижда кой може да застане начело на държавата. "ГЕРБ беше най-малкото зло... все още е", отговаря на въпроса за кого ще гласува на следващите избори.


Шествието отново достига до парламента. Малко след 15 ч. е обявен официалният му край. От своеобразната трибуна насрочват следващата среща - понеделник 17 ч. пред Народното събрание, за да попречат на депутатите да се саморазпуснат.


Това намерение вместо да слага край на четиричасовото шествие, сякаш го продължава и повдига въпроси: Нали искат промяна на модела? Нали парламентът утре няма да заседава? Какво ще се случи, ако депутатите не се разпуснат?


Тревожното чувство остава.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (454)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Значи виждате в тези протести началото на исторически обрат за България, от ранга на 9-ти септември и 10-ти ноември. Комунизма изглежда не струваше, капитализма също. Тогава какво замисляме да правим като строй?

 2. 2 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Разстроено

  Дай му власт на българина и му гледай сеира... не му е нужна война -сам ще се унищожи. НЕ видях на този протест нито едно смислено и обосновано искане- само хаос и препиране кой да бъде лидер. Как се надявате да представяте на рода като сами не си вярвате и не знаете какво искате. Аз на стадо няма да се доверя. Промяна може да дойде от човек или партия които имат присъствие и опит и умеят да лавират в политическите игри. Ако някой си мисли че Енергийното лоби просто така ще свали гарда и ще даде властта жестоко се лъже. Там има хора които са готови и ще убиват хора но ще точат пари от енергетиката. В Италия мафията уби много прокурори преди да успеят да и наложат някакъв контрол- мислите ли че тук ще бъде по лесно? Само умел стратег и политик със достатъчно смелост би могъл да се справи. Народа не е единен и не разбира от политически игри затова за пореден път ще бъде употребен и измамен......

 3. 3 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Как трябва да изглеждат представителите на народа, какви са качествата които трябва да притежават ???

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 4. 4 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Падна Боко кратуната, затвор за Цецо маймуната"
  И това ми било протест срещу монополите!

 5. 5 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  ГОЛЯМ протест, във всяко едно отношение беше днес в София!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  "..Изглежда спокойна, но на въпроса защо е на протеста, отговаря със силен крясък и на един дъх: ‘"Гербът ни е с лъв, а живеем като мишки".."

  Протест на хора поболяли (да не кажа полудяли) от обидата и жестокостта на държавата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Прилича ми на 9,09,1944г.......Дано да не съм прав!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 8. 8 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  "Народът не може да управлява, той не знае как, съмнявам се че и иска"
  -----------------------
  Тове е основната щел на протестите...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 9. 9 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Е, поне едно нещо може д аму се признае на ББ. Безкрайно способен е да създава хаос и безпорядък.
  Сега па ще се втурне да подрежда. След като е взривил съ милиционерите си всичко.
  Е нема такава държава. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wI_OpZiMdeU#t=127s

  Ecrasez l’infâme
 10. 10 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Защо не се протестира срещу Лукойл?
  Като си отговорите на този въпрос,тогава ще гоните "протестиращите" с тояги!!!!!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 11. 11 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Много тъжни протести... да протестираш срещу бедността е като да протестираш срещу земетресенията, цунамитата и ураганите. Проблемът на протестиращите е в това, че те знаят какво не искат, но нямат идея какво искат, да не говорим за това как да го постигнат...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 12. 12 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Когато обаче той се появи малко след 11:05 ч. пред сградата на министерството на икономиката, получи мощни освирквания и скандирания "Мафия".


  Колко по-ясно да им се каже какви са им исканията- освен да проявят дебелокожие и да се престорят че не са разбрали

 13. 13 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1036 Весело

  Съветска власт и електрификация (с АЕЦ БеляНЕ!, разбира се)!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 14. 14 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Гневно

  ДАЙТЕ ПАРЛАМЕНТА, МС, ПРЕЗИДЕНСТВОТО, СЪДА.....ДАЙТЕ ВСИЧКО НА НАРОДА. ДАЙТЕ НА НАРОДА НЕК И АЕЦ ДА ПРОДАВАТ ТОКА. ДАЙТЕ НА НАРОДА ВМЗ СОПОТ, ДАЙТЕ ТА НАРОДА ВЛАКОВЕТЕ МИТНИЦИТЕ МВР АРМИЯТА БОЛНИЦИТЕ ДАЙТЕ ВСИЧКО НА НАРОДА - НАРОДА ЗНАЕ ВСИЧКО, ТОЙ ШЕ НИ ОПРАВИ!
  СЛАВА НА КИМ БИМ ЧИМ!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 15. 15 Профил на ambraziven
  ambraziven
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Каквото да се говори и пише, трябва просто да има бързи производства,решетки и отнети мъжки достойнства!Истината е че независимо кой дойде на власт да има страх от масите и да върши това за което е изпратен,все още не ги държим за топките за съжаление!

 16. 16 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#13:"spas27"]Съветска власт и електрификация (с АЕЦ БеляНЕ!, разбира се)! [/quote]
  ххахах много си правВече почва да става ясно кой организира анархията!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 17. 17 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 785 Неутрално

  "Станишев, Бойко в затворааа"
  --
  Не само тия. Списъка е бая дълъг - Кунева, Доган, Костов, Овчаров, Петков...
  Десетки знайни и незнайни шахматисти и сиви кардинали на държавата!

 18. 18 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2940 Любопитно

  "бяха всякакви - млади, студенти, безработни, пенсионери, майки с деца, тийнейджъри" - това си е ПРОЦЕС, който трябва да реанимира ДЪРЖАВАТА! Всички искат, но МАЛКО го правят както трябва - не от незнание, а заради зависимости, различни, но характерни за СИСТЕМАТА. Властта, дадена уж от народа, не работи за него, а отстоява само себе си. Султан, цар, първи секретар, премиер-слънце - всички стоят пред портрета на ЛЕВСКИ, но държат народа, заради който той посвети себе си, на неизмеримо разстояние, че и с БТР-и...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 19. 19 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#7:"sandr0"]Прилича ми на 9,09,1944г.......Дано да не съм прав![/quote]

  Да бе. 9.9.44 друг път. Тогава поне има пияни мужици да държат реда и тишината. Сега сме оставени сами на себе си. И на глупостта си.
  Къде се е скрила мутрата. Това на улицата е негов продукт. И на калинките му.
  Бойко - кръстник на свиневъди...
  А страната се тресе по шевовете.

  Ecrasez l’infâme
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Да народа не може да управлява, но той гледа Биг Брадър,няколко варианта и няколко сезона.В момента си пишеми сценария сами за собствения живот и героите сме ние.Форумът по същия път върви,което ме радва.

 22. 22 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1036 Весело

  Дикататура на пролетариата, под мъдрото ръководство на руския цар - в случая Путин!
  За това винаги са се борили, за това се борят и сега

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 23. 23 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Откакто реши, че ще става политик, та до днес Боко и боколизците не спряха да рушат държавността, държавните институции, законите и правовия ред в страната. Кой три години и половина внушаваше денонощно и напоително как виждате ли през всичките 23 години НИЩО не е направено и ВСИЧКИ са маскари. Сега берат плодовете на безумната си "политика"!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 24. 24 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Не знам дали някой си дава сметка, че ако сега се намери личност, която да мисли бързо и да говори вкусно и свързано, ще поведе тълпата накъдето си поиска.
  И изобщо не е сигурно, че ще е в правилната посока.
  Това за сведение на тия, които мислят, че ГЕРБ е най-малкото зло.
  Защото точно те сложиха последния щрих в картината, който превърна хората в тълпа.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#23] от "BG Reality":

  "Сега берат плодовете на безумната си "политика"! "

  Грепка, берем ги ние.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 27. 27 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1349 Весело

  До коментар [#25] от "xalikarans":

  Извинявай, на кой са му болни бъбреците?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 28. 28 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#3] от "колаборационист":

  Как трябва да изглежда водача на народа е трябвало да си зададат тези които нелигитимно си присвоиха този термин.

 29. 29 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#27] от "rapidfire":НА ИЗВИВЯВАЩАТА СЕ ЗА ЦАРИЦА нарекла себе си Нефертити от Египет

 30. 30 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#19:"Graf"]Къде се е скрила мутрата. Това на улицата е негов продукт. [/quote]
  Това на улицата е продукт на червените родоотстъпници и техните московски господари!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 31. 31 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#20] от "tupaja__obezyana":

  Личи си, че нямаш частна фирма...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  До коментар [#7] от "sandr0":

  [quote#7:"sandr0"]Прилича ми на 9,09,1944г.......Дано да не съм прав! [/quote]

  Не. Тогава ония са знаели какво искат, къде да отидат и какво да направят.

  На тия протести драмата е че не знаят какво точно искат. Повече пари е единственото искане което ги обединява. Оттам нататък е клокоч - а наляво, а надясно. Тая тълпа няма как да припознае и един качестен лидер измежду собствените.

  БСП лиши хората от истинска лява партия която да защитава интересите им. Ако Станишев и Първанов си покажат носа тълпата ще ги разкъса. Ама ние сме си виновни защото ги оставихме да се "реформират". Ако и в Германия бяха оставили нацитата да се реформират сега и германците щяха да са на нашто дередже.  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 33. 33 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Весело

  [quote#24:"rapidfire"]Не знам дали някой си дава сметка, че ако сега се намери личност, която да мисли бързо и да говори вкусно и свързано[/quote]

  Не се притеснявай. Месията го търсят ежеминутно и го предлагат ежесекундно от екраните...
  Засега обаче тълпите отхвърлят всяко старо лице.
  Нищо. Ще им намерят лечител.
  Кукловодите имат време, па и пари. Даже си мисля, че краят ще е съвсем неочакван за всички.

  Ecrasez l’infâme
 34. 34 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#1] от "Отнесен":

  Не видяхме, никакъв исторически обрат , това до каква простотия са стигнали младите хора.

 35. 35 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#30] от "sandr0":

  Ъхъ..
  Само се чудя, що не кънти Интернационала, ама вие от групата за екстремален грабеж имате готови отговори на всичко..
  Не разбрах обаче къде е Кръстника на прасетата.

  Ecrasez l’infâme
 36. 36 Профил на АЗ КАЗАХ
  АЗ КАЗАХ
  Рейтинг: 488 Неутрално

  След като на протести се появиха и прасета, да не докараме и свинар да дойде да ни управлява. Защото наред със справедливите искания на гражданското общество се появяват и нелепи призиви народът да "изметял" партиите и да вземел съдбините си в свои ръце.

  Това вероятно е могло да стане през 13-ти век в България, когато свинарят Ивайло повежда селяните срещу властта, но едва ли би могло да се случи в 21 век в една демократична европейска държава, макар и България. Пък и да не забравяме, че накрая Ивайло е посечен, а народът остава пак с пръст в уста.

  аз
 37. 37 Профил на chakarov72
  chakarov72
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И аз се чудя как при толкова много народ на улицата, точно "любимецът на народа" да го няма.
  Ама може пък да рита мачле - неделя е все пак.

 38. 38 Профил на lowec
  lowec
  Рейтинг: 381 Весело

  [quote#29:"xalikarans"]ИЗВИВЯВААТА СЕ ЗА ЦАРИЦА[/quote]
  Боже,боже,колко мъка има по тоя свят боже.

 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  [quote#20:"tupaja__obezyana"]знаеш ли колко души чакат за твойто място....Това е тъжната истина, другари и другаркси
  забравих да кажа , че това е случаят, когато има работа,
  да не говорим , когато няма...[/quote]
  Ако има работа за болшинството, няма да ти е толкова лесно да казваш "знаеш ли колко души чакат за твойто място" и даже ще трябва да вдигнеш заплатата до 900 само и само да имаш работници.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 848 Неутрално

  [quote#34:"rorikabc"]Не видяхме, никакъв исторически обрат , това до каква простотия са стигнали младите хора.[/quote]
  Напротив, това е исторически обрат. Борбата сега се води с всички сили, а и влиятелни международни играчи са намесени, за да се вкара България в един или друг исторически коловоз. За единия коловоз съм сигурен какъв е - българската пролет по арабски модел.

 41. 41 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1288 Весело

  [quote#20:"tupaja__obezyana"]Аз имам частна фирма (примерно) и набирам работници [/quote]
  ===========
  Личи си колко ти отбира пипето от бизнес.
  Затова нямаш фирма.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 42. 42 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1349 Весело

  До коментар [#33] от "Graf":

  "Даже си мисля, че краят ще е съвсем неочакван за всички. "

  Със сигурност. Само не знам дали ще ни хареса.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 43. 43 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#24] от "rapidfire":

  Ммм даа,
  Бочко не постави последната щтриха която направи народа тълпа. Бочко сложи чертата под която койта и да дойде нбеможе повече та копае дъното и да казва да се сменят дупките на колана и да търпим в името на демокрацията.

 44. 44 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#38] от "lowec":Както казваше бившата ми Шефка
  видяла жабата ...ама после я ковнах та чак и се ревеше,та и тука така

 45. 45 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#43] от "rorikabc":

  Пиленце, пише "щрих", без "т" и в мъжки род.


  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 46. 46 Профил на тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Я ми кажи преди 89-та как имаше работа не за болшинството , ами за всички, а сега е точно обратното ,а ???

  СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА РОДИНУ, ВПЕРЕД !!!
 47. 47 Профил на roooster
  roooster
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Чудя се платените писачи как не се сетиха периодично да си сменят ника? По големите рейтинги ще ги познаете. Писали, брисали, слагали си плюсчета...А поводът е творение, което още със заглавието подсказва манипулации, и на места просто чупи глупомера. "Убоги и страдащи" винаги има и никой не ги "утешава", затова пък търговците в храма дебелеят и се множат.

 48. 48 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#42:"rapidfire"]Със сигурност. Само не знам дали ще ни хареса.[/quote]

  Може със сигурност да прогнозираме, че хич няма да "ни", и "им" хареса, но няма какво да се направи.
  Електромерът и хладилникът тотално победиха телевизора. Сега от екраните мучат едни жалки герои, а отсреща се хилят чудовищата на хаоса.
  Да благодарим на режисьорите и на сценаристите. 3.5 години храниха тълпите с омраза, а сега ще трябва да пробват и те от гозбата.

  Ecrasez l’infâme
 49. 49 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Защо допуснахме подобно разделение на българите? Нали сме една нация, какво не можахме да разделим? Обиди, псувни, глупости - и за какво? Нормално ли е да ни разделят политически идеи? Вместо политиците да защитават интересите на народа, то всеки дърпа в своята посока и крещи гръмогласно, че той е прав. Ето това ни разделя, че вместо да се води диалог, има крамола, вместо да работят заедно, то всеки обвинява другия. Всеки крал, друг..таковал, но това си е истината. Политиката в България се превърна в пълен цирк.
  Този път , според мен за всичко са виновни герберите, защото си издигнаха за Гуру един полунеграмотен тип..който па докара унуй изцъкленото от горите на Амазонка, което пък ни помисли за индианци и..сбърка много

 50. 50 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2878 Неутрално

  Или ще спадне постепенно етусиазма, или някакво ново събитие ще предизвика бунтове и грабежи.Маргинали има много.В този вид няма да е дълго време.

 51. 51 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ДА СИ ВЗЕМЕМ ЧУЖДО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ЕКСПЕРТИ ПОД НАЕМ , ТА ПОНЕ АКО НЕ СЕ СПРАВЯТ , БЕЗ УГРИЗЕНИЯ ВСИЧКИ НИЕ ДА ГИ ТЕПАМЕ
  АКО СА НАШИ - НЕМА КАК ДА СТАНЕ , ЦЕЛИЯТ НАРОД СИ ИМА ИЛИ ЛОБИ ИЛИ СИМПАТИЗИРАТ НЯКЪДЕ - ВЪПРЕКИ ЧЕ ВСИЧКИ СА МЕКЕРЕТА

 52. 52 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#14] от "Хипчо":

  Имам спомен, че Ленин беше НАРОДЪТ, после Сталин, Мао, Ким Ир Сен, Пол Пот... и още доста като тях... Не, благодаря!
  НЕ ЖЕЛАЯ НАРОДЪТ ДА УПРАВЛЯВА!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#40] от "Отнесен":

  Отнесен , международните играчи се разбраха още 89 -та година кой , къде ще е. Нашите подлоги просто държаха каруцата в калта. Като се намери някой да извади каруцата в калта , нашите подлоги до сега го изхвърляха , спомоща на простотията на народа. Тъй като сме малки никой не ни обръщаше внимание. Подписалата страна която не го спазваше , преди 3,5 г реши да го спазва и нашите подлоги се объркаха и са сами.

 55. 55 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Разстроено

  [quote#45:"rapidfire"]пише "щрих", без "т" и в мъжки род.[/quote]
  Мисла, че изобщо си нямати понятие от българцка граматика! Думата се пише "штриха" и съм чувал това от бат Бойко, а той не прави грежки, друг път да го знаете това..разстроихти ма тука..

 56. 56 Профил на Piroman
  Piroman
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#20] от "tupaja__obezyana":

  Ела и пробвай да му платиш 1000 чисто забравяш че за да е чисто толкоз имаш още 40% осигуровки за едно що годе нормално производство нищо кой знае какво ексцентрично виж ква документация трябва т.е. още една две заплати отгоре за една малка фирма до 10 души примерно. След това идват скъпите кредити високите наеми данъците и таксите.

  "Няма алтернатива: или всеобща емиграция, или революция в най-кървав вид, защото тези хора не заслужават милост". Александър Морфов
 57. 57 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Тези които искат управление без никакви политически партии могат да избират между:Анархия,Абсолютна монархия и Военна хунта,кажете кое предлагате да го обсъдим.

 58. 58 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2878 Неутрално

  До коментар [#46] от "tupaja__obezyana":

  Знаеш ли какво е скрита безработица?И как се работи за 100 лв.?

 59. 59 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#36:"АЗ КАЗАХ"]свинарят Ивайло[/quote]
  Отдавна е доказано, че не е никакъв свинар, а дребен феодал. И дори името му не е било Ивайло. Ама така е, кат имаме предимно византийски източници. Все едно след 1000 години някой да пише историята ни само по сАвецки извори
  Или Вие още четете, че тук е било "първото антифеодално въстание"

  'Let light surround you' Dream Theater
 60. 60 Профил на тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  Рейтинг: 541 Неутрално

  НЕ ЖЕЛАЯ НАРОДЪТ ДА УПРАВЛЯВА!
  Споко, скоро национал-социалзмът ще управлява...
  а той е много ефективен спрямо вредните елементи за
  обществото

  СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА РОДИНУ, ВПЕРЕД !!!
 61. 61 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Неутрално

  [quote#59:"ariel28"]Отдавна е доказано, че не е никакъв свинар, а дребен феодал.[/quote]
  Именно. Производител на зелки с всякакъв диаметър. Затова са го наричали "лахана", което на френцки означава кисело зеле..истина ти казвам.

 62. 62 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#33:"Graf"]Даже си мисля, че краят ще е съвсем неочакван за всички. [/quote]
  Краят е съвсем ясен - страна раздирана от социални противоречия, изпълнена от „гладни, безработни, алчни, ламтящи, печелещи, губещи, обезхлебени, обезпаричени, голи, покъсани и пр. И фарисейската лъжа на шепа стръвни егоисти, които под сянката на щикове и планина закони безнаказано труфят низката си природа с маската на чест, ред и отечествоспасение - „гвардия на законния грабеж”, „пилигрими на мъртвата съвест”, „герои на продажните обятия”, "жълти детективи на пресата”, „богатири на спекулата”, „аргонавти на акционерните банки”, „хусари на плячката”, „преторианци на позора”...

 63. 63 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#53:"chakarov72"]Всички ни казваха, че е твърда ръка[/quote]

  Не всички, а вие, комунистите го набивахте непрекъснато: че било диктатура, тоталитаризъм, мутро-милизионерщина и какво ли не. Ама ББ ви се отплесна и останахте да висите като сополи, дето не знаят къде да се лепнат

  'Let light surround you' Dream Theater
 64. 64 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#36] от "АЗ КАЗАХ":


  [quote#36:"АЗ КАЗАХ"] да не докараме и свинар да дойде да ни управлява[/quote]

  ИМАХМЕ ВЕЧЕ ТАКЪВ В БЛИЗКОТО МИНАЛО- ЖЕЛЮ ЖЕЛЕТО

  КВО НАПРАВИ - ОСТАВИ ДА СЕ ЗАВЪДЯТ ВСЯКАКВИ ЕЛЕМЕНТИ -МУТРИ, ПОЛИТИКАНЧЕТА ,АФЕРАДЖИИ И МОНОПОЛИСТИ

 65. 65 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Дааа протеста е повод на новодошлите софиянци да разгледат София,за друго и идея и нямат.

 66. 66 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#57:"chicago514"]Тези които искат управление без никакви политически партии могат да избират между:Анархия,Абсолютна монархия и Военна хунта,кажете кое предлагате да го обсъдим.[/quote]
  Нали "гражданите" бяха казали, че до една седмица ще я измислят пустата му нова система Нещо не чувам концепцията им!

  'Let light surround you' Dream Theater
 67. 67 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#61:"wing"]Именно. Производител на зелки с всякакъв диаметър. Затова са го наричали "лахана", което на френцки означава кисело зеле..истина ти казвам.[/quote]
  Византийски шашарми. Те са ни наричали и "хондрокефали", и "волове"

  'Let light surround you' Dream Theater
 68. 68 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#62] от "latcho59":

  Слагай в кавички чуждите текстове.
  Гео Милев го заслужава.
  Така:
  "Ужасът, който настръхна над цялата страна, има своите причини и своите виновници. Огромният ужас. Огромен, невероятен и изумителен. И нито един от виновниците не е още полудял?
  Огромен, невероятен и изумителен. И поетът мълчи? Мълчи и недоумява? Или дори – остава глух и незаинтересуван пред трагедията, която преживя народът?
  Днес не е време на розови сънища и лазурни блянове. Времето е жестоко – и праща поезията в изгнание.
  Днес има само Народ и Човек. Човекът пред лицето на Народа. Човекът посред Народа.
  Поетът добива своето истинско призвание: да бъде преди всичко и само – Човек. Човек посред Народа.
  Ний не можем да останем глухи зрители пред народната трагедия – унесени в нашите неземни блянове, потопени в нашите дребни чувства. Защото над нас и всичко наше стои: Народът, Масата – инертна и безименна, но бездънна и безсмъртна, – която ражда всички нас.
  Народ и Човек. Посред страшните перипетии на политиката, дето се намесва чуждата ръка на Властта, на Държавата.
  Но ний знаем: над Властта и Държавата стои Нароът. Свещеният Народ."

  Ecrasez l’infâme
 69. 69 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#33:"Graf"]Даже си мисля, че краят ще е съвсем неочакван за всички. [/quote]
  И най-вече за комунистите.

  'Let light surround you' Dream Theater
 70. 70 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Разстроено

  До коментар [#66] от "ariel28":
  Хубаво са изказваш, тече ти правилно мисалта, явно имаш вишу? Оти тогава тоя Рапон те е обсебил нацяло и не ти дава мира Някак не ти отива на вишуту..срамотно е некакси..ти си друга бира, не се принизавай толко..нинам дал ма разбра?

 71. 71 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#50] от "hodounski":
  [quote#50:"hodounski"]Или ще спадне постепенно етусиазма, или някакво ново събитие ще предизвика бунтове и грабежи.[/quote]

  Няма как да съществува стабилна държава със фалирали граждани.Да избираш между храна и режийни не е избор,това е доброволна смърт.Всъщност това ,което се случва,не е катаклизъм, а нормализация. Българите показаха КОЙ е суверена и поискаха правата си.Това се случва постоянно другаде- Гърция,Испания,Португалия,спания и н.т,и ТОВА Е НОРМАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ.Това досега не беше естествено-да те тъпчат,ограбват и унижават,а ти да се свираш като мишка в дупката.Българите показаха,че са народ,че искат да са свободни и че не са втора ръка европейци.

 72. 72 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#65:"nicoleta"]Дааа протеста е повод на новодошлите софиянци да разгледат София,за друго и идея и нямат.[/quote]
  Наистина, обиколиха всички забележителности Следващия път да наблегнат на моловете...

  'Let light surround you' Dream Theater
 73. 73 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Да ме прощавате, но предвиждам пълен разпад на държавността в следващите месеци. Тези, които се бяха събрали днес са типичните безделници, които в работен ден пълнят кръчми и кафенета и бистрят политика и цъкат по недостижимия за тях лъскави, лесен, чалга живот, който ги залива от телевизията. Не казвам, че всички политици до момента управлявали вържавата не са виновни за това, че тези хора са безработни или "работещи бедни", както ги бяха определили, без образование или с неподходящо такова, погнусени от политиците си и обезверени за самите себе си.
  Политиците си ги отгледаха такива, защото беден и глупав народ лесно се управлява. Ае честито на всички! Сметките излезнаха криви.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 74. 74 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тези не могат да осъзнаят, че тяхното бъдеще и нещастие зависят от лицето Зукърбърг, който решава кой има право да цензурира и кой да се изразява в сайта, където те са се набутали.
  Ако Левски беше жив днес, фейсбук щеше да го цензурира и никой нямаше да е чувал за него. Това казва всичко за днешните Фашистбук протести на хората на Зукърбърг.

  Едно от главните искания трябва да бъде:
  Граждански контрол над всички, имащи администраторски акаунти за Фейсбук!

 75. 75 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Лора Филева! Защо пишете статии?
  "Тъжен парад
  Нито в изказванията на предводителите на протеста или на хората в множеството, нито на плакатите имаше отговор на въпроса: какво означава промяна на модела и какво следва след него."

  Стотици хиляди протестират! Това е ПРОТЕСТ! Хората са гневни! Очаквате отговора и то експертен на плакатите?
  Хайде по-сериозно....

  П.П. А, има и конкретни предложения връчени на Президента днес! Какво следва...
  Диспут между гражданите и държавните институции! Държавата е на гражданите а не гражданите на нея! Нали правите разлика?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 76. 76 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#70] от "wing":
  Отговаряла съм много пъти. И за дявола ще гласувам против ДПС и БСП. Костов ужасно ме разочарова, след като последователно работи за комунистите от 4 години насам. ГЕРБ е прозападна и про-ЕС. При това отчайващо положение на политическата ни система това е най-доброто за момента.

  'Let light surround you' Dream Theater
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Любопитно

  [quote#71:"нервна"]Това досега не беше естествено-да те тъпчат,ограбват и унижават,а ти да се свираш като мишка в дупката.Българите показаха,че са народ[/quote]
  "Светът не е зачеркнал мисълта ми.
  Дори надежди сто да е изтрил"..
  Точно това, което си написала си го мисля постоянно - показахме, че сме народ и ноо съм горд!++++++

 79. 79 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Максимално бързо трябва да се избере правителство, което да защити правовия ред в страната!
  При цялото разбиране за гнева на хората не може да се допусне подмяната на конституционния ред, а който настоява за нея трябва да си понесе законните последствия!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 80. 80 Профил на chakarov72
  chakarov72
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#73] от "Whiskey Tango Foxtrot":

  Да ме прощавате, но предвиждам пълен разпад на държавността в следващите месеци

  = = =

  мисля, че дори следващите седмици ... за съжаление

 81. 81 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#75:"drakar65"]Това е ПРОТЕСТ! Хората са гневни! Очаквате отговора и то експертен на плакатите? [/quote]
  Когато човек прави нещо, трябва да знае защо го прави и да предвиди някакви последствия. Протест заради самия протест показва пълна липса на мисъл. Нищо не ни е наред. Спаха и преживяха 24 години, сега ще съборят държавата, за да избият комплекса за пасивност...

  'Let light surround you' Dream Theater
 82. 82 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Любопитно

  [quote#76:"ariel28"]ГЕРБ е прозападна и про-ЕС[/quote]
  Странно..Даже след дезертирането ли смяташ това за меродавно? Според мен си имаме работа с обикновени гангстери..Да ме прости Господ..

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 85 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Протестът все повече се болшевизира и олевява. Нещата отиват на зле.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 85. 86 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Неутрално

  "Падна Боко кратуната, затвор за Цецо маймуната"

  apoloniy
 86. 87 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#82:"wing"]дезертиранео [/quote]

  Костовистче?

  Костов се дра единия ден за оставка, а на другия грачеше: "Дезертьор!"

  'Let light surround you' Dream Theater
 87. 88 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Любопитно

  [quote#69:"ariel28"]И най-вече за комунистите.[/quote]

  Тези протести няма да мръднаг и косъм от главата на "комунистите", каквото и да значи това из бдноватия речник, с който си обясняваш света.
  Виж, че вас ще ви върнат в първи клас...
  Виденовата зима, а?
  Дочакахте я. Само дето е вече на Борисов и на Цвъ.

  Ecrasez l’infâme
 88. 89 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 563 Любопитно

  Лелеее - как псуваха Плевнята и викаха оставка, и мафия, а той върви и се прави на улав.

 89. 90 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Весело

  До коментар [#79] от "др. Иванов":
  Ъъъ! ДолуУУ!

  Искам премахване на демокрацията и въвеждане на системата Хомокрация, която се грижи за човека!!!!

 90. 91 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  властта на народа или властта на мафията (корпоративните партии БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС и т.н.)

  veni vidi fugi
 91. 92 Профил на chakarov72
  chakarov72
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#84] от "Излишна страст":

  Никога, защото те са недосегаемите от Задкулисието.

 92. 93 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Весело

  До коментар [#87] от "ariel28":
  Аз исках да обърна внимание на интелектуалната ти завършеност и изглед от страни - не е подходящо интелигентни хора да се забъркват с лъжите на бандитски формирования, които са в досег с властта

 93. 94 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  До коментар [#46] от "tupaja__obezyana":

  Сега няма партиини секретари,агенти на ДС и комсомолци.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 94. 95 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#83] от "ariel28":

  Вас, виновците за случващото, се никой не ви пита! Вие докарахте това положение! Заради вас ще се наложи вместо да си гледам живота да купувам пушка и вадя лиценз за партизанин!
  Играхте си с огъня докато не подпалихте държавата и я изправихте пред диктатурата на тълпата!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 95. 96 Профил на chakarov72
  chakarov72
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#89] от "_dan_":

  В репортажа на Програма "Хоризонт" се чу ясно как хората пред МИЕТ викаха на Плевнелиев "Курвата на Бойко", но при последващите пускания на СЪЩИЯ запис в различните емисии новини, въпросният рефрен вече отсъстваше. Явно ГЕРБ разполагат с доста специалисти по разните там аудиозаписи и манипулирането им да звучат по-народопоносимо, някак си

 96. 97 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  Радвам се ,че протестите у нас продължават,за да могат /ако още не са го осъзнали/политическите кръгове да разберат ,че повече не могат безнаказано да се ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

 97. 98 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#96:"chakarov72"]хората пред МИЕТ викаха на Плевнелиев "Курвата на Бойко[/quote]

  Тогава защо отиват да му връчват искания, като е курвата на Бойко?

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 98. 99 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 849 Разстроено

  [quote#95:"др. Иванов"]вместо да си гледам живота да купувам пушка и вадя лиценз за партизанин! [/quote]
  Сакън, др. Иванов, успокойти са! Не бива с лошото, чак ма притиснихте..поне да знам марката на пушката, дали е надеждна за ползуване..

 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK