Плевнелиев уверил Барозу в демократичността на процесите в България

Росен Плевнелиев на посещение при Жозе Мануел Барозу в Брюксел през януари 2012 г.

© Eurоpean Commission, 2012

Росен Плевнелиев на посещение при Жозе Мануел Барозу в Брюксел през януари 2012 г.Избори 2022

Процесите, които се случват в България, имат демократичен характер и са в духа на европейските ценности за върховенство на закона и справедливост за гражданите. Това е заявил в телефонен разговор президентът Росен Плевнелиев пред председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, съобщиха от пресцентъра на президентството.


Президентът е информирал председателя на еврокомисията за ситуацията в България, както и за аспектите на икономическата и социалната криза, в която страната се намира в момента.


Барозу от своя страна е посочил, че Брюксел следи внимателно обстановката в България, и е благодарил, че процесите в страната протичат по демократичен начин, става ясно от съобщението на президентството.
"Според председателя на ЕК кризата, в която Европа се намира вече пета година, задава дневния ред на политиците както по отношение на мерките за финансова дисциплина, така и на тези, свързани със стимулирането на икономическия растеж, покачването на доходите, повишаването на заетостта и в подкрепа на социално слабите и на хората в нужда", продължава съобщението.


На 6 март Росен Плевнелиев ще направи еднодневно работно посещение в Брюксел, където ще се срещне с Барозу и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой. В Белгия президентът ще присъства на отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война, което ще се проведе в Европейския парламент.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK