Варненската прокуратура: Категорично Пламен Горанов се е самозапалил (Обновена с видео в 17.20ч.)

Плакатът ,който Пламен Горанов е носил със себе си в момента на самозапалването, беше показан днес от Варненската районна прокуратура.

© Спас Спасов

Плакатът ,който Пламен Горанов е носил със себе си в момента на самозапалването, беше показан днес от Варненската районна прокуратура.Пламен Горанов се е самозапалил според досега установените факти по драмата. Това показват и кадрите от камерите, които са се намирали в непосредствена близост до мястото, обяви говорителката на Районна прокуратура - Варна Десислава Йотова. На пресконференцията днес беше показан плакатът, носен от Горанов, на който пише: "Оставка на Киро и целия общински съвет до 17ч. на 20.2.2013г"


Според кадрите от видеозаписите, които не бяха показани по време на пресконференцията днес, а само преразказани от Йотова, Пламен се е изкачил сам до площадката пред парадния вход на община Варна, носейки раница и плаката. След това той е спрял, оставил раницата, извадил от нея бяло платнище, взел петлитрова туба със запалителна течност и се е полял с част от съдържанието й.


Свидетели на трагедията са охранител от Община Варна и двама служители на Общинска полиция.
"Охранителят е отишъл при него и го е попитал, какви са намеренията му", разказа Десислава Йотова. "След като Горанов заявява, че ще се самозапали служителят влиза в сградата с идеята да съобщи за ставащото на служителите от Общинска полиция. Тримата заедно отново са излезли при него, но в момента, в който го наближават той се самозапалва".
По нататък, според говорителят на Варненската районна прокуратура, охранителят и полицаите "са реагирали незабавно". Те се върнали отново в сградата на Общината, взели са пожарогасител, който също е намерен на мястото на местопроизшествието, и са започнали да го гасят, като са използвали и платнището, което Пламен сам е донесъл със себе си.


"Предстои техническа експертиза на предоставените от Община Варна и полицията в града компактдискове със записа от камерите, за установяване на това, дали върху записа е извършена някаква интервенция".


Преди седмица Йотова каза за Дневник, че плакатът, носен от Пламен е бил "прибран" (според терминологията на прокуратурата) от общински служител. За него не съобщава нито един от свидетелите, разпитани веднага след случилото се. Едва в късния следобед на 20 февруари свидетел информира за плаката, след което той е бил иззет.


Според Йотова въпросният служител не е разпитван по каква причина плакатът е бил прибран в община Варна, тъй като към момента разследването се води за склоняване към самоубийство и това не е предмет на въпросната разследване.


"С цел установяване дали надписът върху него е изпълнен от Пламен Горанов се провеждат процесуално следствени оперативни действия за установяване на жилищата, които той е обитавал в Добрич", каза Йотова. По думите й там трябва да бъдат открити лични вещи и документи с образци от неговия почерк, които при графологична експертиза да докажат, че именно той е написал думите върху плаката си.  До момента няма потвърждение за информацията, разпространена веднага след самозапалването на Пламен, че докато е горял той е викал :"Киро, Киро, днес трябваше да съм в Анталия". Йотова заяви, че не може да отговори на въпрос дали това е така, тъй като не е чела разпитите на свидетелите, но при всички положения "това е въпрос, който е изследван". Прегледаните записи от камерите също не съдържат фонограма. 


По-рано днес за Дневник Йотова съобщи, че разследването разполага само с копия от записите на камерите. Твърдите дискове, върху които се пазят техните оригинали обаче са останали на съхранение в администрацията на Кирил Йорданов и служба "Видеонаблюдение и контрол" в Областната дирекция на полицията. На въпроса дали не съществуват рискове от тяхното изчезване или манипулиране тя каза: "Категорично не съществуват такива съмнения, и за да го няма този въпрос ще бъде подложен на изясняване чрез експертиза".


Според информацията на прокуратурата разследването на случая се води "срещу неизвестен извършител" за склоняване към самоубийство. Но според Йотова до момента няма основания, които да навеждат на мисълта, че конкретно лице е склонило Пламен Горанов към акта на самозапалване.


Очаквайте още подробности по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Служителят се е върнал в общината, след което излязал отново с двама други служители на охранителна полиция в община Варна, като нито един от тях не е носил пожарогасител. Тримата са се прибрали и при повторното им излизане той вече е горял.

  Влизали, излизали. Чиновническа им работа!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 2. 2 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 986 Любопитно

  "В този момент от общината излязъл един от охранващите, попитал е какво прави и Горанов му е отговорил, че смята да се запали. Служителят се е върнал в общината..."
  От това изглежда, че за въпросният охраняващ някой да реши да се запали пред общината е напълно в реда на нещата, така ли?

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 3. 3 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Дано саможертвата му не е напразна! Йорданов, какво чакаш?!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 4. 4 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Важно е,че на кмета Кирил Йорданов не му пука,нито че момчето се е запалило,нито че варненци не искат да го виждат.

 5. 5 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ТИМ уби човек!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 6. 6 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Бог да го прости, на чия ли съвест (ако я има съответният човек) ще тежи този отишъл си живот.

 7. 7 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 466 Неутрално

  дори да е имало пожарогасител , дори онези тримцата да са го били взели, най-вероятно е нямало да помогне. Обикновеният пожарогасител с СО2 не е подходящ да гаси пламъци подхранвани от бензин или подобна течност.

 8. 8 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ма някой досега смяташе, че е бил запален ли?

 9. 9 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Пламен е отишъл сам на площадката пред парадния вход на община Варна, от раницата е извадил БЯЛО ПЛАТНИЩЕ, което е оставил до себе си, извадил е бутилки със запалителна течност и се е полял с част от едната.
  -----------------------------------------------
  Бялото платнище е било достатъчно да го загасят общинските служители!!!

  Що са се туткали и са влизали и излизали , вместо да го завият с платнището????

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 10. 10 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 524 Неутрално

  каква трагедия за този млад човек и смейеството му !

 11. 11 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Пламен е нарушил обществения ред самозапалвайки се на публично място.Нещо такова ще е заключението на ВРП.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 12. 12 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Появяват се спекулации, че е възможно да е бил запален.

 13. 13 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Е как да няма звук? Да не би тия от охранителна полиция да са му казвали, че няма да го направи, не му стиска и такива глупости? А за да им докаже, че е решен на всичко се е самозапалил...Дано получим отговорите на тези въпроси!

  п.с. Не е нормално да видиш, че някой се полива със запалителна течност и да не се опиташ да го обезвредиш, да не му позволиш да драсне клечката...Особено ако си полицай...

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 14. 14 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Не можаха ли да го хванат тримата...........
  Охранителните фирми наемат за без пари пенсионери за охранители, на които не можеш да разчиташ да вземат адекватни мерки.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 15. 15 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1021 Гневно

  И Киро още не си е подал оставката.. това човекоподобното, ако продължава така ще предизвика някой пуч.

 16. 16 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#7] от "olelemaiko":

  Това което казваш е вярно но този от охраната е чул че Пламен ще се самозапалва. Глупендера вместо да остане с него и да го гледа в ръцете какво прави той взел че го оставил и влязъл обратно в сградата.

 17. 17 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Кмета герберунгел е убиец.

 18. 18 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1050 Гневно

  До кога прокуратирата навместо да си гледат работата ще казва очевадни неща! А кой е крил плаката срещу все още кмета на Варна?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 19. 19 Профил на Любомир Сирков
  Любомир Сирков
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Много е интересно да се наблюдава как почти всички коментиращи се впускат да разсъждават на тема "ама не е ли можело служителите от общината някак да го спасят (с пожарогасител или по друг начин)" - и почти никой не задава по-важният въпрос, а именно:
  "Ако Пламен е бил решил ПУБЛИЧНО, В ЗНАК НА ПРОТЕСТ, да се самозапали, не е ли било логично и естествено поне част от неговите най-близки хора (или поне част от другарите му по протест) да знаят за това и да са там до него - и да го предпазят от това действие? Или поне след самозапалването му да помогнат той да бъде загасен?"

 20. 20 Профил на kama
  kama
  Рейтинг: 237 Неутрално

  определено, портиера е влязъл да повика охраната за помощ и после нищо не са направили за да го спасят, даже сигурно са го подстрекавали, че не му стиска.... ето това се случва като на такива важни позиции застават лумпени, вместо интелегентни хора назначени след психо и логически тестове... мир на праха на Пламен

 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#16] от "gabrovski":

  Абе всички сте големи психолози и спасители бе. Като в американски сериал сте.

  Да не ви се налага да сте на мястото на охранителя, кой знае вие как ще реагирате...

  Сега заради психологическия проблем на това момче, който не е овладян навреме, сума ти хора имат травми за цял живот - роднините му, свидетелите... 22. 22 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Пореден самоубиец се хвърли от най-високата част на Аспарухов мост мост днес малко след 11:30 часа. Очевидци забелязали добре облечен човек на средна възраст, който скочил във водата от към канала море-езеро.

  Тези загинали отчаяни българи да бъдат писани в сметката на ТИМ,областната управа,кмета,банките и всяка крадлива скапана и мързелива институция в тази държава!

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 23. 23 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#14] от "Червената шапчица":

  Естествено. Те за охранители на общината трябва да наемат тюлени и барети, както и хора обучени да гасят други хора.

  Но тогава сигурно ще квичите - какви са тия мутри дето охраняват Киро и сградата на общината?

 24. 24 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Искаме да видим записите, както и независими експерти да се изкажат.

  I'm addicted to the truth.
 25. 25 Профил на bbbcccttoo
  bbbcccttoo
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Каква е тая черна дъска и гъба за чинии зад плаката?

 26. 26 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  На голи думи не вярвам, и вие не трябва да вярвате.
  Да покажат записите.

  I'm addicted to the truth.
 27. 27 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#21] от "niakoi_si":

  Виждаш човек който ти казва че ще се запали, виждаш бяло платно, виждаш туби с бензин..... за това не трябва да си психолог а човек който има мозък и знае за какво служи въпросният мозък.

 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#24] от "ashamana":

  Гледа ти се как един човек се гърчи в адски мъки?

  Може да ги пуснат по новините в 19:00, ок?

 29. 29 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Човека се полял с бензин, а служетеля го попитал "какви са намеренията ви"... олеле
  И искам пак да питам, защо обществото не може да види записите?

  I'm addicted to the truth.
 30. 30 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#27] от "gabrovski":

  Абе ясно бе, така зад клавиатурата постфактум всеки може да дава акъл.

  Аз викам да линчуваме охранителя, а? Предполагам, че е подставено лице на ТИМ?

 31. 31 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#28] от "niakoi_si":

  Що и записа ли е "следствена тайна"? На хората ни писна да се крие всичко "за наше добро".
  Искам сам да преценя, може да не съм експерт, но това дали Пламен се е замозапалил или някой му е помогнал трябва да е тема номер едно в момента, а не кръвното на оня...

  I'm addicted to the truth.
 32. 32 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#1] от "demonoid":

  и до

  [quote#13:"Gaetano Scirea"]Не е нормално да видиш, че някой се полива със запалителна течност и да не се опиташ да го обезвредиш[/quote]

  На какво основание е следвало да реагират? А ако се бяха опитали да му попречат и по някакъв начин му причинят телесна повреда (ако се бори и паднат и му се счупи ръката или хипотетично падне, удари се по главата изпадне в кома и след това почине) кой щеше да отговаря тогава за смъртта му? Имал ли е охранителят правомощия да попречи по някакъв начин на лицето? До къде се простират правомощията му на охранител - до стълбите, до вратата на общината? Задайте си тези въпроси първо, защото отговорите вероятно не са толкова елементарни колкото може би ви изглеждат на пръв поглед? Я помислете охраните на дискотеките например до къде имат задължение и право да ти прилагат физическа сила или да се намесват в сбиване например - до входната врата на заведението. след това не са охрана а граждани.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 33. 33 Профил на kama
  kama
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#23] от "niakoi_si":

  те в момента са мутри тези дето охраняват Киро и общината...

  Най-нормално е да обучат охраната на оказване на първа помощ и реакция в екстремни обстоятелства - терористични актове или запалващи се хора (като разпространен начин за протест), то не може карти да се играят по цял ден...

 34. 34 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#30] от "niakoi_si":

  На вас в общината във Варна какво ви е работното време? Не стана ли време да си ходите вкъщи? Ма моля ви..... гасете къмпютъри, лампи и си ходете.. тока се плаща с обществени пари

 35. 35 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И ако се докаже но недвусмислено, че се е замозапалил, там на самото място, без значение дали е плошад трябва да се постави една паметна плоча на която да пише за какво се е замозапалило това момче.

  I'm addicted to the truth.
 36. 36 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Служителят да бъде съден за престъпно нехайство причинено по време на служба.

  I'm addicted to the truth.
 37. 37 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1656 Неутрално


  [quote#31:"ashamana"]Що и записа ли е "следствена тайна"? На хората ни писна да се крие всичко "за наше добро".[/quote]

  Наблюдаващият прокурор преценява кое е следствена тайна и в случая според мен - да. записа е следствена тайна. В противен случай ако се пусне в медиите може да бъдат укрити някакви доказателства (ако е имало друго освен плаката), може ако има друго лице то да се укрие .. До скоро повечето от вас ревяха цветанов като се изака в ефир с някое умопомрачително заключение на "шерлок холмс" което 2 часа по късно е опровергано например. Да си траят и като всичко е ясно и категорично и досъдебното е приключило тогава евтл. да се подават някакви факти на пресата.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 38. 38 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#33:"kama"]Най-нормално е да обучат охраната на оказване на първа помощ и реакция в екстремни обстоятелства
  -------------------------------------------
  Общинска полиция и охраната на общината са торби с л@йн@, които не стават и за бостански плашила.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 39. 39 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#36] от "ashamana":

  Ако прочетеш малко и не си съчиняваш ще е добре. Вероятно говориш за ето това "Който при непосредствена опасност за живота на другиго не се притече на помощ, която е могъл да му даде без опасност за себе си или за другиго, се наказва с пробация до шест месеца или с глоба от сто до триста лева."

  Но ако прочетеш малко и помислиш сам ще стигнеш (надявам се до извода), че в момента в който опасността за живота му е възникнала хората са се притекли на помощ. Опасността в случая възниква не когато се е залял с течност която те само е можело да подозират дали е била наистина запалителна или не, а когато тази течност се е възпламенила. И ако прочетеш ще видиш че те са "реагирали незабавно". Недейте да говорите глупости. Трагедия е че човекът почина но да вменявате вина на служителите в общината е лицемерно (щото се поставете на тяхно място онзи ден) и глупаво тъй като самият закон не им вменява вина.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 40. 40 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#39] от "bludniq_sin":

  Заливането с бензин не е ли непосредствена опасност?

  I'm addicted to the truth.
 41. 41 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#39] от "bludniq_sin":

  Ако ти насоча пистолет, това непосредствена опасност ли е, или става непосредствена, когато изтрелям куршума?

  I'm addicted to the truth.
 42. 42 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#21:"niakoi_si"]Сега заради психологическия проблем на това момче, който не е овладян навреме
  --------------------------------------
  Ти какво предлагаш??? Цяла България, една национална психиатрия???Хайде вземи се в ръце.Пламен не е имал психологични проблеми,информация от първа ръка!!!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 43. 43 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#40] от "ashamana":

  Ще ти отговоря след известно време че имам малко работа а не искам да съм голословен.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 44. 44 Профил на Любомир Сирков
  Любомир Сирков
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не можеш да очакваш, че охранителите от общината ще бъдат много добри в отгатването на намеренията на един човек, когото те не познават - напротив, много по-логично е по-запознати какви точно са били намеренията на Пламен Горанов да са били неговите най-близки хора, включително и другарите му по протест.

 45. 45 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Кметът на Варна Кирил Йорданов,не подава оставка и заплашва с разкрития и "страшни истини".
  Невероятно е как един човек може да бъде толкова безочлив.
  http://1223bg.blogspot.com/2013/03/blog-post_4.html

 46. 46 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#39:"bludniq_sin"]И ако прочетеш ще видиш че те са "реагирали незабавно"
  ----------------------
  Толкова "незабавно са реагирали",че са влезли обратно в общината за "валидол"...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 47. 47 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#32] от "bludniq_sin":

  Според статията, на въпроса на охранителя Пламен Горанов е заявил своето намерение да се самозапали! Какви правомощия трябва да има човек за да се опита та го спре? Ако един обикновен човек на улицата /не охранител/ както си ходи вижда, че друг човек има намерение да се самозапали, какво следва да направи? От чисто човешка гледна точка?
  Все си мисля, че човешкия живот струва повече от някое наказание или счупен крайник. Това за формалните последствия, за които говорите.
  Но, пак чисто човешки, никой от нас не знае как ще реагира при подобни обстоятелства. Не всички хора скачат във водата да спасяват някой, нищо че на теория мислят, че точно така ще постъпят при такъв случай.


 48. 48 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 574 Разстроено

  До коментар [#45] от "grund":

  Невероятно, но факт!

 49. 49 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#5] от "NPaine":

  Няма да им е за първи път

 50. 50 Профил на Aldin Dimitrov Aldinov
  Aldin Dimitrov Aldinov
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Аха, имало камери, ама не дават никой да види записите ... Не и преди да ги обработят както трябва ...

  "Против глупостта и самите богове напразно се борят" Айзък Азимов
 51. 51 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 574 Разстроено

  Жалко за това момче. Какво го е докарало до това решение не знам, но дано душата му намери покой.

 52. 52 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#13:"Gaetano Scirea"] Не е нормално да видиш, че някой се полива със запалителна течност и да не се опиташ да го обезвредиш, да не му позволиш да драсне клечката...Особено ако си полицай... [/quote]
  НЕ Е НОРМАЛНО. +++++

 53. 53 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  големият проблем - иска да умре - направил го е. аман!

  it comes from inside, just listen ...
 54. 54 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  КАЗАЛ ИМ Е НЕ МЕ ДОБЛИЖАВАЙТЕ ЩЕ СЕ САМОЗАПАЛЯ,ТЕ ОБАЧЕ ПРОДЪЛЖИЛИ ДА ГО ДОБЛИЖАВАТ,ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО ТОЙ СИ Е ДРАСНАЛ КЛЕЧКАТА,ИНАК ВИНОВНИ НЯМА,НЯМА И ДА ИМА,ПОСЛЕ СЪЩИТЕ ТИЯ,АКУРАТНИЧКО ПОКРИЛИ ,ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ПЛАКАТ,ПАК НЕ СА ВИНОВНИ,АБЕ НЕ НА НАС ТИЯ БЕ ЧИНОВНИЦИ,ПИСНАЛО МИ Е ОТ ВАС

 55. 55 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Е, нали са опитали да го загасят, какво повече да направят? Може би да се хвърлят върху него и да лумнат всичките там? Според мен човек, който е решил да се запали, така или иначе ще го направи и едва ли портиерът или някой охранител могат да направят нещо по въпроса.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 56. 56 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Неутрално


  Сега очаквам да се докаже , че кмета Йорданов го е загасил...

 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  Има епидемия от самоубийства във Варна и в България като цяло - съобщиха по радиото, че по обяд още някой скочил от Аспаруховия мост. Ако е един = луд, ако са двама - лабилни нерви , ако са трима - имали социални проблеми ... ПОВЕЧЕ СА и НЕ СПИРА вълната от УЖАС и САМОУБИЙСТВА !!! Явно проблемът е Голям и не се знае утре на кого ще му гръмнат бушоните. Явно никой не е застрахован или близките му ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#3] от "ПАВЛА - Sorrylol":

  Тайнствен мъж, заснет от четири камери, запалил Пламен Горанов

  http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=601949

 59. 59 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 581 Неутрално

  На мен ще ми бъде интересно да се видят записите, защото има прекалено много спекулации по случая. Нека да докажат, че е нямало друг човек с него и той сам си е причинил смъртта, като пуснат неподправените записи.

 60. 60 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Тоя плакат как така няма една гънка или да е нацапан с нещо при гасенето ?
  Защо са го скрили в общината ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 61. 61 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#34] от "gabrovski":

  Не позна, аз не играя на дребно в общината, аз в ТИМ работя.

 62. 62 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#1:"demonoid"]Чиновническа им работа![/quote]

  Чиновническите работи ги знаем...
  Но, колкото и да съм свикнал, продължавам да се дивя докъде може да стигне цинизмът на гюрбето...
  Защото няколко участници във форума очевидно отлично изпълняват ролята си на агент-провокатори...
  Не ми могло да има такива чудовища в Живота - но тук, във форума, те срещу някакви пари или указания от партийни централи, сипят ДЕНОНОЩНО ПОМИЯ - вкл. и върху Човек, който е направил нещо ЗА ВСИЧКИ НАС...

  Разтурям колоквиума!
 63. 63 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 696 Неутрално

  обаче няма да изкарат на светло записите, нали?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 64. 64 Профил на agentundercover
  agentundercover
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Къде е записа?! Дайте го да го види обществеността! А ти Киро, още колко хора трябва да се самозапалят за да си подадеш оставката, кучи сине?

  "Който спи, не лай..."
 65. 65 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  Вечна му памет на момчето и поклон пред саможертвата му. Бих искал да не беше го правил но изглежда вече сме в положение само такива неща да бъдат чути.

  И нещо важно, току що видях любителски запис от негово изказване пред митинг. Той ясно извика "Не е вината само в кмета, виновните са ТИМ! ДОЛУ ТИМ!". Това са последните думи които ги има записани от него. Варненци не трябва да забравят това което е казал.

  И според мен пред кметството трябва да има един скромен паметник, например стилизиран пламък. Да напомня на всички които влизат в това кметство за саможертвата му.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 66. 66 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Според мен, и камери е имало но някой се страхува от истината и го усуква усуква, за да се прикрива от народа.
  Момчето се е замозапалило и толкоз!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 67. 67 Профил на Любомир Сирков
  Любомир Сирков
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Наистина, тук (пък и на други места в Интернет), с една напълно излишна упоритост се въртят някакви просто абсурдни интриги. Има хора, които търсят под всеки възможен "вол" някакво видимо само за тях "теле", което им се струва изключително важно...
  Например, едно такова "теле" да развните въпроси във връзка с плаката, който Пламен Горанов е носел със себе си - ама какво пишело на плаката, ама дали някой не го е скрил (а защо не - и подменил?!)...
  А реално плакатът има точно никакво значение за случая. (Ако в този случай има престъпление, то това няма да зависи от факти като това какво точно пишело на плаката и дали плакатът е бил "скрит" или не... )

 68. 68 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  [quote#21:"niakoi_si"]Сега заради психологическия проблем на това момче, който не е овладян навреме, сума ти хора имат травми за цял живот - роднините му, свидетелите... [/quote]

  Хората от близкото му обкръжение, приятели и колеги, твърдят, че Пламен не е имал никакъв психологически проблем. За съвременните хайдуци наистина няма друго обяснение за такава крайна постъпка, освен лудост и психически проблеми. И сега той се "отърва", а пък толкова много хора получиха травми. Нали и Ян Палах го изкараха луд навремето. Същите тия кърлежи, които ни смучат кръвчицата и днес.

 69. 69 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#64:"agentundercover"]Къде е записа?! Дайте го да го види обществеността! А ти Киро, още колко хора трябва да се самозапалят за да си подадеш оставката, кучи сине?[/quote]
  ----------

  Въпроизвеждам съобщението на форумеца: Tachibana Kanade, който даде и линка!
  ---
  Tachibana Kanade: Долу ТИМ - призовава Пламен Горанов, който на следващия ден се самозапали пред общината във Варна, за да протестира срещу симбиозата Власт-Мафия. Най-после някой да го каже! Нито една телевизия не излъчи тези кадри и не направи
  http://www.youtube.com/watch?v=xhFqPIiihb0

  Разтурям колоквиума!
 70. 70 Профил на inerave
  inerave
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А някой от близките на Пламен дали не иска да разясни каква е историята около Анталия. Защо търпението му се е изчерпало, как и защо отчаянието е преминало към крайно действие? Дали нещо, някой не е имало фатално значение. Има по-компетентни хора от мен с по-добри въпроси, просто от общото към частното ми се струва трудно да се стигне до някаква истина.

 71. 71 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#21:"niakoi_si"]Сега заради психологическия проблем на това момче, който не е овладян навреме, сума ти хора имат травми за цял живот - роднините му, свидетелите... [/quote]

  Как може да съществуват такива, като теб, просто умът ми не го побира...

  http://www.youtube.com/watch?v=xhFqPIiihb0

  Разтурям колоквиума!
 72. 72 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А защо е носил платнище? Определено то е един от най-сигурните начини да бъде "загасен". Нещо не ми се връзват приказките на прокуратурата.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 73. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  [quote#69:"Ганий"]Най-после някой да го каже! Нито една телевизия не излъчи тези кадри и не направи
  http://www.youtube.com/watch?v=xhFqPIiihb0[/quote]
  Благодаря за линка. Наистина това са думите аз ги възпроизведох по памет от новините на bTV тази вечер. Така че все пак bTV ги даде друг е въпросът защо толкова късно и защо само тя. Може и други телевизии да си ги давали но аз го видях за първи път.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 74. 74 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 925 Неутрално

  От изнесените факти от ВРП излиза, че тежките последици са били предотвратими, ако тримата от общинска полиция са реагирали своевременно и адекватно.

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 75. 75 Профил на el_komandante
  el_komandante
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#5:"NPaine"]ТИМ уби човек!
  [/quote]
  ТИМ са убили доста хора май...

  След триглавата ламя на власт дойде празноглавата!
 76. 76 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 670 Разстроено

  Моите съболезнования.Това е ужасна трагедия.

  И все пак - простете ми,но ми е любопитно...
  "Закодирана" ли е съдбата на човек в името му?
  Пламен - пламък,огън...
  Горанов - горя, изгарям...
  Бог да го прости,това е душа на велика личност.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 77. 77 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#19:"Любомир Сирков"]не е ли било логично и естествено поне част от неговите най-близки хора (или поне част от другарите му по протест) да знаят за това и да са там до него - и да го предпазят от това действие? [/quote]
  След като се обърне колата, пътища много!
  Кой от близките му е вярвал че ще го направи?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 78. 78 Профил на Любомир Сирков
  Любомир Сирков
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#77] от "boby1945":
  Ако е така, както казваш ("Кой от близките му е вярвал че ще го направи?", то значи няма и смисъл да се приказва, че това било "акт на протест" - става очевидно, че това е индивидуален акт на самоубийство (а не "акт на протест".

 79. 79 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#78:"Любомир Сирков"]става очевидно, че това е индивидуален акт на самоубийство[/quote]

  [quote#71:"Ганий"]Как може да съществуват такива, като теб, просто умът ми не го побира...

  http://www.youtube.com/watch?v=xhFqPIiihb0 [/quote]

  Разтурям колоквиума!
 80. 80 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#78] от "Любомир Сирков":

  Явно ти си един от тези, които бяха на `митинга` в защита на ББ и гюбрето...


  Разтурям колоквиума!
 81. 81 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#76:"scorpi_4404"]Горанов - горя, изгарям..[/quote]
  Момко, Горанов произлиза от гора а не от горя.

 82. 82 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ТИМ, ако искаха да го убият, никой нямаше да чуе за него .. смешници ...

  it comes from inside, just listen ...
 83. 83 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Появи се веднага и някаква друга версия в нета. Аз съм скептичен, но ще предоставя информацията без коментар:
  "Тайнствен мъж, заснет от четири камери, запалил Пламен Горанов

  04.03.2013 15.13
  Сензационна версия за смъртта на запалилия се в знак на протест Пламен Горанов от Варна набира скорост във Фейсбук, пише flagman.bg. Според нея Пламен не е самоубиец. Във фаталния ден той носел със себе си плакат с искания, чийто срок изтичал на 20 февруари в 17 часа. Протестиращият е бил запален от друг мъж, който е вървял до него. Убийството е записано на 4 камери – две общински и две полицейски. Плакатът е скрит умишлено."
  http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=601949

 84. 84 Профил на Radoslav Mihov
  Radoslav Mihov
  Рейтинг: 5 Неутрално

  След всичкия хейт, което явно е единственото, което можем да правим, искам да кажа, че подложената на почти психоатака служителка е желязна и очевидно (за мен) компетентна. Често попадаме на интервюта, които съдържат "не мога да коментирам" и "ще стане ясно на един друг етап" и др. в много по-голяма степен. Но това интервю е глътка свеж въздух в това отношение.

  "Whether You Think You Can or Can't, You're Right" Henry Ford
 85. 85 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#57] от "t'Ankus":

  Сериозно е. Обаче никой не показва статистика. Не знам дали изобщо се прави такава. Но и това, което излиза на яве /скочили, самозапалили се, убили семействата и себе си/ е достатъчно ужасяващо. Каква е истината за Пламен тепърва ще се доказва, но факт е, че повече хора стигат до подобни трагични решения.
  За това явление причините сигурно са много, но сигурно е, че обедняването, безперспективния живот и липсата на обществена чуваемост са една от тях.

 86. 86 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3004 Любопитно

  Сещам се за един мисля че пак Пламен се казваше дето щеше да се пали пред Партийния дом в София, който така и не се запали но Партийния дом беше запален отвътре, а сега още преди да са разбрали какви са исканията му някой се пали, признавам че не виждам логика.
  И защо прокуратурата чак сега се изказа по случая, след като е разполагала със записите от камерите?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 87. 87 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Долу въшлата Нефертити и продажника Курт!
  от форума

 88. 88 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Каквото и да заявят и решат прокуратура, следствие, съд, никога няма да сме сигурни какво и защо точно се е случило. Тоотална мръсотия цари в нашата Татковина.

 89. 89 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Да покажат записите!

  Fail with honour then succeed by fraud
 90. 90 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#78] от "Любомир Сирков":

  Това са две принципно различни работи, не знаеш покойният в какво състояние е бил и какво е мислил да прави и как си е представял нещата нали?
  Затова запали свещ и се помоли за спасение на душата му и не рови повече! Смъртта иска уважение!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 91. 91 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Някакъв крие плаката, после доброволно го връща, и не подлежи на разследване, понеже доброволно го е върнал??
  Що за специалисти имаме??!

  Fail with honour then succeed by fraud
 92. 92 Профил на Йордан
  Йордан
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много тук казват , че плаката няма нищо общо , а ако преди подпалването ТИМ-аджийските охранители не са се спречкали с него именно за този плакат и са го отнели и това да е провокирало самозапалването ? Записа трябва да се гледа много преди запалването и по време на запалването дали плаката е бил там!

  Данкопа
 93. 93 Профил на Йордан
  Йордан
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И друго - има хора , които изтъкват , че Пламен бил луд - колко луди познавате , които са се самозапалили или самоубили? Един луд не го интересува какво се случва в обществото - той живее в един собствен свят далече от света и случващото се в момента!

  Данкопа
 94. 94 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#93] от "Йордан":
  За мъртвите не се говори лошо.
  Все пак можеше да се поучи от Доган как се прави самоубийство без дори да ти падне и косъм от главата.
  Бог да го прости човека

 95. 95 Профил на Данаил Лазаров
  Данаил Лазаров
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Този кмет трябваше до сега 100 пъти да се оттегли от поста и да не се стига да тази трагедия. Не си струваше живота на този човек заради нашия боклучев кмет дето не става за нищо и е продажник на ТИМ. От както той е на власт единствено тази групировка се облагодетелства за наша сметка. Йорданов не прави почти нищо за Варна, а само стои там и урежда ТИМ с каквото си поискат. Кмета е за затвора, да не кажа друга дума! Нали трябва да сме демократични, човечни и либерални, затова мястото му е в затвора иначе бих казал, че май той трябваше да бъде на мястото на Пламен, но както и да е. Жалко е когато умират хора по такъв начин и заради такива неща. Протестите наистина трябва да продължават докато кмета не си отиде поне така ще се изпълни каузата на Пламен и неговата жертва няма да бъде на празно. Вие знаете ли, че кмета на Варна последната една година се криеше като мишка в общината и нито приемаше граждани нито можеше да се говори с него по телефон, по никакъв начин нямаше връзка и достъп с него. И ако това ми било кмет... Аз лично съм се опитвал да се свърша с него десетки пъти, но без успех и след това му писах жалби на които той така и не ми отговаряше. Този човек със сигурност не е станал кмет на Варна за да работи за благото на хората и града, а за лични интереси и за интересите на групировката ТИМ, която го държи в свои ръце с един видео филм на който той прави ...... с мъж. Това се знае от всички като цяло и се говори в гей средите на Варна, а много от по старите гей мъже твърдят, че го познават лично Йорданов и потвърждават за този филм. Няма нищо лошо в това който какъвто иска да бъде и да прави каквото му харесва, но не трябва да допуска заради някакви негови лични действия да става зависим и контролиран от други хора, защото тогава ощетява всички нас с неговите действия и бездействия. И кмета на Берлин е гей, но това не му влияе по никакъв начин на работата за своя град и хората са доволни от него. Моя коментар може да е краен за някой хора, но аз ще им кажа, че това е истина и е нищо пред това, което направи Пламен. В Габрово човек вкара колата си в общината. Всичко това става, защото има причина! Хората са недоволни от нещо. Никой не прави нещо така без нищо, особено такива крайни и сериозни неща. Нека всички се замислим и заедно да продължим това, което е започнато от Пламен и всички други Варненци.
  До колкото ми е известно лицето Вальо Стоянов е правел с.... с кмета и може да се говори с него във фейсбук.

 96. 96 Профил на yols
  yols
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Оффф, пълно с глупости "защо така реагирали", "защо не направили еди какво си"... Ще кажеш, че всички тука са професионалисти от гражданска защита и ако тръгне човек пред тях да се пали, беси, да скача от някъде или каквото и да е, ще реагират винаги по най-адекватния начин.

  Ако мислите, че шефът ви е тъп, помнете: нямаше да имате работа, ако той беше умен!
 97. 97 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 580 Неутрално

  [quote#5:"NPaine"]ТИМ уби човек![/quote]
  Настроение - мрачно: Хм... сефте.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK