За провеждането на изборите ще бъдат изхарчени най-малко 21 млн. лева

Над 3 млн. лева ще бъдат дадени на вътрешното министерство за охрана на изборите

© Красимир Юскеселиев

Над 3 млн. лева ще бъдат дадени на вътрешното министерство за охрана на изборитеНай-малко 21 млн. лева ще бъдат изхарчени за организацията и провеждането на предсрочните избори на 12 май, предвижда план-сметката, приета от кабинета в оставка на днешното си редовно заседание.


Това са първоначално отпуснатите средства, като има вероятност по някои пера разходите да набъбнат. Например за изборите в чужбина в момента държавата предвижда 550 хил. лева, но при необходимост Министерството на външните работи ще получи допълнително финансиране.


На Министерския съвет се отпускат 13.12 млн. лева, от които 6 млн. лева са за възнаграждения на членовете на районни и секционни комисии. Остатъкът е предвиден за логистично осигуряване на изборния процес от администрацията на Министерския съвет, както и за областните и общинските администрации.
За охрана по бюджета на Министерството на вътрешните работи ще бъдат преведени 3.3 млн. лева. За работата на Централната избирателна комисия (ЦИК) общо се отпускат 3.25 млн. лева, в които се включват възнагражденията за членове, сътрудници и материално-техническо осигуряване. Включват се разходите за обработка на данните, издаването на бюлетин с резултатите, както и за разяснителна кампания.


За Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) са предвидени 700 хил. лева. По 40 хил. лева отиват при Министерството на отбраната и Министерството на образованието.

Ключови думи към статията:

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Ще е разумно за Варна изборите да са паралелни - да си изберат и кмет, но без да харчат допълнителни пари, че там има сума ти по-спешни неща за оправяне из града.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 2. 2 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  За провеждането на изборите ще бъдат изхарчени най-малко 21 млн. лева. То така или иначе щеше да има избори............... но ако се направи електронно гласуване може би разходите ще бъдат много по малко.................

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 3. 3 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 564 Неутрално

  СВОБОДЕН, 05/03/2013 - 14:17 ДО ПРЕЗИДЕНТ , ПАРЛАМЕНТ ,НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ , ГЛАСУВАМЕ САМО АКО НАПРАВЯТ НЕВЪЗМОЖНА ПОДМЯНАТА НА РЕЗУЛТАТА В КУМИСИИТЕ , КАТО : БЮЛЕТИНИТЕ СА С НОМЕРА ВПИСАНИ В ПРОТОКОЛА , КОЙТО СЪЩО Е СНОМЕР , ВПИСАН В ОБЩ. ПРОТОКОЛ , А НЕГОВИЯТ ВПИСАН В ЦЕНТРАЛНИЯТ И 100% - на ОТЧЕТНОСТ. САМОВПИСВАНЕ НА ДАННИТЕ СИ В ПАРАЛЕЛЕН СПИСЪК НА ГЛАСУВАЛИТЕ. БЮЛЕТИНА КАТО ТОТО ФИШ . СЕКТОР 1. ИЗБИРАШ ПАРТИЯ , СЕК. 2, ЛИЧНОСТ БЕЗ % . СЕК . 3 . НЕЗАВИСИМИ - ГРАЖДАНСКА ЛИСТА - НАЦИОНАЛНА . ВЛИЗАТ САМО ИЗБРАНИТЕ , БЕЗ РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ. Т. Е. 50 % , 120 ДЕПУТАТИ. ТОВА Е. АМА НЕМА ДА ГО ПОЗВОЛЯТ. ТАКА ЧЕ , БОЙКОТ БЪЛГАРИ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ПРЕДЛОЖЕНОТО ОТ МЕН Е ПОНЕ ТРИ ПЪТИ ПО ЕФТИНО.!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 4. 4 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално

  ...и 4 милиона за "Лувъра" и други

 5. 5 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ИСКАМЕ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ!!!
  И ГЛАСУВАНЕ С ИНТЕГРАЛНА БЮЛЕТИНА!
  РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!

 6. 6 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 458 Неутрално

  На мен ми се виждат страшно много!Дянков ли прави сметките?

 7. 7 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1363 Весело

  До коментар [#3] от "СВОБОДЕН":

  Пич, ти очевидно си тотално неграмотен, но пък със самочувствие. И с дразнещ афинитет към капслока. Кажи, как да те вземем насериозно?

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 8. 8 Профил на el_komandante
  el_komandante
  Рейтинг: 458 Гневно

  ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТИМ

  1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около ТИМ компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева!
  2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ ВИД !!!
  3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко от 200 000 000 лева от това през изминалите години
  4. "Бизнесът" им със застраховки и охрана, чрез дружествата "Армеец" и ТИМ СОТ. Не може в нормална европейска държава, групировка, сочена за лидер на организираната престъпност, да притежава лицензи за подобна дейност. Значи от една страна насаждат СТРАХ, а от друга - предлагат "решение". Тази "дейност" си има имена - нарича се РЕКЕТ или ИЗНУДВАНЕ. Приходи от тази престъпна дейност - не по-малко от 500 000 000 лв. през последните години.
  5. РЕКЕТА над фирми и граждани по линия на ОУП на Варна и Шабла, осъществяван чрез ТПО-Варна. Широко известен факт е, че им е "плащано" да "оправят" парцели. Също така, закупени от тях парцели, по новия градоустройствен план (изготвен от самите тях) се оказват изключително "апетитни". Отново РЕКЕТ и ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ.
  6. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни обществени поръчки - например изготвяне на ОУП
  7. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез банката си ЦКБ - заставането на входа и н изхода на общината. Сметките с парите на Общината са в ЦКБ, а в същото време банката е основен кредитор на Община Варна ( кредитите естествено са обезпечени с апетитни имоти на общината)
  8. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни НЕИЗГОДНИ КОНЦЕСИИ - например скандалната концесия за Крайбрежната Алея, където вземат най-атрактивната част от брега за жълти стотинки, а я отдават скъпо и прескъпо под наем.
  9. ИЗТОЧВАНЕ на Република България чрез НЕИЗГОДНА и ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЗАЦИЯ. Примери: Св. Константин и Елена, Елпром Варна, скандалната Алея 1, Авиокомпаниите, Химимпорт. Не можем да подминем и "подаръка" от правителството на ГЕРБ в последните часове на неговото управление - 160 д-ка до Летище София.
  Всичко това е нещо повече от КРАЖБА - това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Щети за България - не по малко от 1 000 000 000 лева
  10. ИЗТОЧВАНЕТО на Община Варна със сделки от типа "кон за кокошка". Например сделката "Графити" и поредната "дупка" Стадион Варна, където срещу един от най-апетитните терени във Варна, Общината получи жалки огризки като обезщетение.
  11. НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО като обектите им "Хотел Азалия" (построен директно върху пясъците на плажа) и "Тринити Парк", построен във Морската градина.
  12. Ощетяване на Републиканския бюджет чрез кражбата на акцизи, ДДС и мита чрез дружествата им Ловико (алкохол) и Хим ойл (горива)
  13. ТИМ е ВТОРИЯТ по големина акционер в ЧЕЗ, и са сочени за неформален собственик на ЕНЕРГО-ПРО. Отново ЗЛОУПОТРЕБИ С МОНОПОЛ.
  14. РАЗСИПИЯ И ЛИКВИДАЦИЯ на приватизирани индустриални предприятия, с цел продажба на активите им. Например Елпром-Варна. Съседното Елдом Инвест си работи много добре, дори и в криза.
  15. БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ, ИЗМАМИ и КРАЖБИ от инвеститори, не без любезното съдействие на правителството и Комисията за финансов надзор. Загубите за инвеститорите се изчисляват на не по-малко от 600 000 000 лв.
  16. Участието им КАРТЕЛА на олио, чрез дружеството им "Слънчеви Лъчи" - Провадия
  17. Участието им КАРТЕЛА на зърно, чрез дружеството им "Зърнени Храни" България
  18. Участието им в изборни ФАЛШИФИКАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И КУПУВАНЕ на гласове. Преди два дни бившия лидер на ГЕРБ, Павел Димитров, публично призна, че Кирил Йорданов, е кметувал благодарение на ТИМ. В момента "партията на ТИМ" Нашият Град, е разследвана за фалшива регистрация с крадени лични данни от пенсионно осигурителното дружество ЦКБ Сила

  Да обобщим какво имаме: ИЗТОЧВАНЕ, КАРТЕЛ, МОНОПОЛ, РЕКЕТ, ИЗНУДВАНЕ, НЕИЗГОДНА И ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЦИЯ, пак ИЗТОЧВАНЕ, пак РЕКЕТ, и пак ИЗТОЧВАНЕ, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО, КРАЖБА НА ДДС И АКЦИЗИ, и пак ЗЛОУПОТРЕБА С МОНОПОЛ, НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ И ИЗМАМИ, И ПАККАРТЕЛ, и отново КАРТЕЛ, ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ И ФАЛШИФИКАЦИИ, КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПОЛИТИЦИ . И това е само върха на айсберга, видимата част от тяхната "дейност". Само господ знае какво има отдолу. Простата сметка показва, че тия са си присвоили през годините около 3 000 000 000 лева пара, открадната от всички нас. Това е повече от платеното до тук по проекта "Белене" + "Цанков Камък"!

  Дори и малка част от това да е вярно, тя работата страшна...
  В памет на Пламен, който изгоря заради тези боклуци, всеки да копира това и да го пусне из мрежите ПОНЕ ВЕДНЪЖ, за да не бъде саможертвата му напразна!

  ПРОМЯНАТА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ САМО С ИСТИНАТА !

  След триглавата ламя на власт дойде празноглавата!
 9. 9 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  По-добре една магистрала да бяха направили с тези пари ... само за глупости харчат пари ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 10. 10 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#9:"Нефертити"]По-доре една магистрала да бяха направили с тези пари ... само за глупости харчат пари ...[/quote]
  Нали давахме пари за магистрали... видя докъде ни докараха. По добре за избори.

 11. 11 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  Ще си мечтаем за бюджет от 21 млн лв. Няма време за обявяване на общ. поръчки. Почти съм сигурна, че пластмасовите урни пак не са правилно съхранявани , та ще ги платят отново по цени като за бутикови изработки. За далаверата с отпечатването на бюлетините не ми се пише. Остава ни "успокоението", че има предвиден остатък за "логистично осигуряване на изборния процес" в размер на 7 - 8 млн лв, които ще бъдат усвоени подобаващо. Много пари ще се пропилеят безотговорно и безнаказано, за кой ли път.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 12. 12 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#3:"СВОБОДЕН"]ПРЕДЛОЖЕНОТО ОТ МЕН Е ПОНЕ ТРИ ПЪТИ ПО ЕФТИНО.!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]

  НЕма начин да не е пет пъти по еФтино!

  А нещо да ни разкажете за субстанциалната квинтесенция на лапинарния размисъл?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#9:"Нефертити"]По-доре една магистрала да бяха направили с тези пари ... само за глупости харчат пари ... [/quote]

  Само една ли!? А защо не проведем и един междупланетен турнир по шахмат по примера на село Васюки.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1447 Весело

  До коментар [#12] от "tribiri":


  До коментар [#13] от "tribiri":

  LOL Днес очевидно си в добра форма и в настроение, но и колегите-форумци пишат вдъхновяващи коментари, спор няма!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 15. 15 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1531 Гневно

  [quote#3:"СВОБОДЕН"]КУМИСИИТЕ[/quote]
  ОБЩ. ПРОТОКОЛ
  ЕФТИНО
  НЕМА ДА ГО ...
  За употребата на пълен член не споменавам.
  ПИША ТИ СЛАБ (2)
  Не знам защо си въобразяваш, че трябва да казваш на другите какво да правят, като не си научил в училище български...

 16. 16 Профил на stefan_kozirov
  stefan_kozirov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Абе през няколко месеца си гърмим по 20 милиона за избори. Е това е багодентстваща нация! Евала!

 17. 17 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 896 Неутрално

  И умната,че ще ви свалим без пари.

 18. 18 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Ако днес или утре не стартират промените в Избирателния закон,така както са внесени в деловодството на парламента,тези пари отиват в канала.Много или малко-нахалост ще са дадени.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK