Борислав Сандов: ТИМ са заплаха за националната сигурност (обновена)

Борислав Сандов: ТИМ са заплаха за националната сигурност (обновена)

© ДневникТИМ вече представлява заплаха за националната сигурност на страната, заяви на пресконференция съпредседателят на ПП "Зелените" Борислав Сандов. Сандов обеща да разпрати документите, които цитира до медиите, но до този момент те не са получени.


"Зелените" настояват ГДБОП и главна прокуратура да започнат спешни разследвания и да бъдат повдигнати обвинения срещу лидерите и свързаните лица с групировката ТИМ. "Групировката е заподозряна за източване и пране на пари в особено големи размери и системен рекет над граждани и бизнес. През всички тези години това се прикрива и поддържа от изпълнителната, местната и съдебната власт", твърди Борислав Сандов. Той заяви, че в понеделник ще представи всички документи на прокуратурата, в целия комплект, но каза, че и преди "Зелените" вече са сигнализирали за част от нарушенията.


Сандов настоя Комисията за финансов надзор да започне спешно проверка на портфейлите на фирмите, свързани с ТИМ.
"Важно е, че кметът на Варна подаде оставка, но тепърва трябва да видим оставките и на Общинския съвет", добави още Сандов. Той заяви, че правителството в оставка на е изпълнило обещанията си да се справи с организираната престъпност.


"В момента държавничеството в страната се крепи на няколко останали институции, които не са в оставка, и те трябва да си свършат работата – главна прокуратура, Генерална дирекция за борба с организираната престъпност, президентът, Комисията за защита на конкуренцията", убеден е той.


Сандов обвини ТИМ в унищожаване на Морската градина във Варна и изказа подозрения, че групировката има връзка с компании, извършващи проучвания за добив на газ и нефт.


"ТИМ е най-голямата подобна групировка в България, но не е единствената, за да може хората да бъдат по-спокойни и уверени, за да може българската икономика да излезе на светло, са необходими спешни и конкретни действия на следствие, прокуратура, полиция. Трябва да се започне разследване и виновниците да бъдат вкарани в затвора", каза Борислав Сандов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK