Яне Янев представи кандидати от гражданската си квота, той ще води листа в Благоевград

Председателят на РЗС Яне Янев в пленарната зала на Народното събрание. Снимката е архивна

© Цветелина Белутова

Председателят на РЗС Яне Янев в пленарната зала на Народното събрание. Снимката е архивнаНа национална конференция в Университета по архитектура, строителство и геодезия днес РЗС представи кандидати за народни представители от гражданската квота на партията. От местата в листите на Яне Янев 60 на сто са отделени за граждани. Част от тях, представени днес в София, бяха избрани с отворена кампания, включваща конкурс по документи и събеседване с комисия. Някои от одобрените кандидати са българи, живеещи в Чехия, Кипър, Русия, Великобритания и други. На конференцията бяха представени общо 51 кандидати, 25 от партията и 26 от гражданската квота.


В пламенна реч Яне Янев заяви, че РЗС била единствената извънсистемна партия, защото отричала сбъркания и инфантилен модел на управление на страната, започнат от Андрей Луканов и заложен в една "СССР-ски тип конституция". Затова и партията можела да си позволи да прави кампании, с които да вкарва истински граждани във властта. "От РЗС сме с ясен орлов поглед за бъдещето на България", допълни Янев.


"Ред, законност и справедливост" ще има 480 кандидати за народни представители от цялата страна, каза още той и обяви, че ще води листата в Благоевград. Янев увери, че партията му ще влезе и ще участва пълноценно с експертите си в бъдещото дясно консервативно правителство.
Участниците получиха листовки, в които като програмни приоритети на партията минимална пенсия за всички над 70-годишна възраст – 500 лв., за студенти с много добър успех стипендия със същия размер, радикални мерки срещу радикалния ислям, опрощаване на малките кредити за сметка на банките.


Кандидатите от гражданската квота на РЗС са подбрани по критериите: семейство, образование, положение в обществото, статут в съответна местна общност или гражданска организация, проверка за съпричастност към Държавна сигурност.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  Парадокса при Я.Я е че когато критикува някого, той върви добре, но когато започва да го хвали - се проваля... )

 2. 2 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ей медиите, моля Ви, престнете да ни занимавате с този ШУТ!
  Такива хора трябва да се гонят през девет земи в десета, а не да им се дава трибуна и да им се създава образ, който няма нищо общо с действителността!
  Яне си е един креслив маргинален измекяр келепирджия и нищо повече!

  ура и да живей!!!
 3. 3 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 514 Неутрално

  дано неговите кандидати са стройни млади мъже,с които "кармично" ще се свързват...

 4. 4 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ако застанеш зад Яне, значи не виждаш, че е червена марионетка - т.е. си тъп. Ако виждаш, значи, че или си ченге или много ти се иска да се продадеш.

 5. 5 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 719 Неутрално

  480 кандидати не са ли малко? Аз предлагам поне 5 000 да са.

 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Шут в задните части за тоя шут!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2502 Любопитно

  "българи, живеещи..." - да, само ТЕ не знаят за ЯЯ и пируетите му, та сега като "нови" лице ще не ОПравят. Едно е орловото око, друго е плячката при лов, а на ЯЯ рядко се случва да е на пусия.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Луд умора. нема,поне това трябва да му се признае..

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 9. 9 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 690 Весело

  Яне от гражданската квота ли е!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Явно Яне вече трудно намира хора в България, които биха му обърнали внимание и за това се е насочил към хора които не са били в страната. Иновативно !!!

 11. 11 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 660 Неутрално
 12. 12 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Очевидно в Благоевград "гражданският" протест най-успешно е яхнат от другарски "къртици", щом се слагат но това "опизицонно" недоразумение - всъщност една от другарските "къртици" в "опозицията. Все същият отбор ни разиграва сега "гражданска" алтернатива. След като партийните им ментета се изтъркаха. Само ваши собствени независими кандидати - подписали Договор за мандат с вас лично - да ни дадат веднага всички най-силни права за пряко влизане на гражданите във всички власти. Да се научим да го правим! Първите избори ще спечелят ТЕ, защото са НЕЧЕСТНО режисирани и нарочно прибързани. Вторите ще спечелим НИЕ - гражданите. Никой няма да търпи стари муцуни в законодателната власт, самоизбрали се по кривия им анти-изборен кодекс. Как да си издигнем независим кандидат - четири файла с всички документи и стъпки за бърза употреба - [email protected] СРОКЪТ Е ДО 1 април - за регистрация на инициативните комитети ... и до 9 април за събиране на 4-5000 подписа - свързвани хора, които свалят после при измама.
  StupkiNezavKand2013.doc:
  http://dox.bg/files/dw?a=1b81fefec0
  ДОГ МАНД 2013.doc:
  http://dox.bg/files/dw?a=a59fb9aedf
  Prilojenie061iDr.VtoraReg.doc:
  http://dox.bg/files/dw?a=2e579d33cb
  Prilojenie049iDr.ZaPurvaReg.doc:
  http://dox.bg/files/dw?a=589f1e2fed

 13. 13 Профил на rabotnic
  rabotnic
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Стига с това лизане на задници, разцепване на панталони и куп други подобни негативизми, бе хора!... Нека бъдем положителни и трезво да видим какво ни се предлага на т.нар. "Политически пазар". Всичко е вече поставено на масата. Всичко се вижда и е ясно. Нови играчи едва ли ще излезнат, поради което дайте да разгледаме реално с какво разполагаме.

  Козовете са у нас - дайте така да изиграем картите си, че през следващите четири години да турим на върха хората, които РЕАЛНО най-много че направят за народа, за държавата.

  Безспорно е, че всички досега които са ни управлявали, НИЩО не са направили като хората. Без Бойко, разбира се, който(кой ще ме опровергае тук?) всички признаваме, много се стараеше. Но тези Авгиеви обори така ли лесно се чистят?!

  И така: имаме Бойко. На второ място трябва да търсим политик, който не е бил на власт до този момент, но е задал достатъчно заявки за сериозност и борбеност. Да не забравяме, че да се управлява държава трябва и да си лидер преди всичко! Поглеждаме към масата и там се открояват две лица: на Яне Янев и Меглена Кунева. Това е истината, уважаеми сънародници, други просто няма...

  Яне Янев и Меглена Кунева. Г-жа Кунева обаче, въпреки цялото ми уважение към нея, трудно се справя в този мъжки свят. Особено мъжки в нашата пост-ориенталска родина! Не че няма качества - напротив! Оксфорд, Европейската комисия и пр. и пр. Но...

  Остана Яне Янев. Един политик, който се развива и се бори. Дори се изправи срещу Бойко, ако не сте забравили. Не съм му фен, признавам. Просто в момента се мъча да разсъждавам трезво и като един истински глава на семейство да избера пътя, който ще е най-добър за децата ми.

  Нека да напомня, че козовете в тази игра ги държим аз, ти, ти и ти...
  Всеки народ си заслужава управниците. Бойко или ... някой некомпрометиран досега политик. Аз стигнах само до Яне. Помогнете хора, нека се справим мъжки, по български с този проблем!

 14. 14 Профил на ki4kanikolova
  ki4kanikolova
  Рейтинг: 8 Весело

  Адмирации на Яне Янев за инициативата му за нова конституция. Чисто негова идея, за която той отдавна се бори. Нова конституция означава Нова държава. Е – питам аз: доволни ли сме от държавата, която имаме сега? Щастливи ли сме, добре ли живеем в нея?

 15. 15 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 955 Неутрално

  поредният проект на БКП

 16. 16 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "...инфантилен модел на управление..."

  Точно този инфантил да ми говори за инфантилни модели!?!
  Въобще не го приемам.

 17. 17 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 955 Неутрално

  беше много точно попадение спечелилият туит:

  Яне Янев ще пише учебник по корупция от "А" до "Ю"

 18. 18 Профил на baterosko
  baterosko
  Рейтинг: 418 Весело

  I love "бари"!!!
  Имам много от тях...

 19. 19 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1181 Весело

  Да помогнем на Яне Янев да замълчи!
  Завинаги!

 20. 20 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ако тоя идиот влезе в парламента - аз и семейството ми се изнасяме от тая територия!!!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 21. 21 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Вече не е за смях.

  4itatel
 22. 22 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Без Янето в парламента ще им е скучно.

 23. 23 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#14:"ki4kanikolova"]Нова конституция означава Нова държава[/quote]
  Тъй, тъй, другарке. Нова държава със стари граждани - мързеливи и некадърни, ама с претенции, а? И какво, като имаме нова "държава"? И каква ще е тая нова държава? Диктатура на пролетариата? Или ще си сложим крал? Хайде стига простотии от невежи хора. Да съборим всичко - както през 1944, после през 1989, и сега пак. Пък после ще му мислим. Хайде като сте толкова мераклии, спечелете изборите и правете "нова държава". А ако не спечелите, имайте добрината да замълчите и да не ни занимавате с простотиите си!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 24. 24 Профил на vidakosara
  vidakosara
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Понякога е хубаво да се слуша какво казва човека, а не как. Факт е, че му стиска да кани млади хора в партията си. Защото ако искаме да не попаднат старите муцуни трябва да освободим пътя на новите. А не да им се перчим кви стари пушки сме. А тия лични обиди по негов адрес са като от махленски клюкарки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK