Водачите на листите на БСП: Спорно обновление със спорен ефект

Водачите на листите на БСП: Спорно обновление със спорен ефект

© Юлия ЛазароваСпорно обновление със спорен ефект - и за изборния резултат на БСП, и за личната отговорност на партийния лидер Сергей Станишев. Това е изводът, който може да се направи за утвърдените със 113 гласа "за" и 7 "въздържал се" водачи на листите на БСП за предсрочните парламентарни избори на 12 май.


Без Овчаров и Петков, но с други "доказани имена"


Макар Станишев да отчете 50% обновление спрямо заемащите първи места на вота през 2009 г. и от тях да отсъстват емблематични за левицата лица като Румен Овчаров и Румен Петков, както и бивши министри от кабинета "Станишев", в челните места попадат зам.-министри от тройната коалиция (Емил Райнов в Ловеч и Светла Бъчварова в Пловдив-област), местни партийни лидери (Емил Костадинов в Благоевград, Марияна Бояджиева във Велико Търново, Милко Багдасаров в Кърджали) и партийни функционери от централата на "Позитано" 20 (шефът на организационния отдел Валери Жаблянов в Сливен и началникът на кабинета на председателя на БСП Татяна Буруджиева в Разград - и двамата политолози).

Станишев обеща в кампанията да обяви и премиера на БСП
Лидерът на БСП Сергей Станишев, който преди месец обяви, че ако БСП спечели изборите, той няма да е премиерът, днес обеща в хода на предизборната кампания да каже кого левицата ще излъчи за министър-председател. В последните месеци Станишев застъпва тезата, че следващото правителство трябва да е национално-отговорно с програма за "спасяване на България" от наследството на ГЕРБ. В кулоарите на партийната централа се споменава името на бившия финансов министър в тройната коалиция Пламен Орешарски, той обаче отрича.

"Да не се окаже, че това "обновление" ще ни изиграе лоша шега", предупредил другарите си на пленума, продължил повече от 4 часа, предишният президент Георги Първанов, разказаха социалисти. Той, както и знаковите за БСП фигури Овчаров и Петков подчертали, че БСП вместо да се възползва от протестите за разобличаване на провалите на ГЕРБ, се фокусирала върху искането на улицата за "обновяване и подмладяване".


Задочно Станишев им отговори на пресконференция, че това е сериозен знак, че БСП е чула гласа на обществото. "Ние не сме партия на калинките, не започваме от нулата", каза той и допълни, че част от "новите лица" са доказани имена.


Станишев обаче не беше убедителен в аргументите си защо от листите отпадат министри от правителство му, макар че на няколко пъти спомена колко тежко е било това решение. "Когато си активен, поемаш удари, понасяш най-голяма злоба, което е много несправедливо", опита се деликатно да обясни, че се лишава от Румен Овчаров заради негативите, което името му носи на партията. Самият Овчаров пък казал на съпартийците си, че  неговото оттегляне се приема като промяна в партията и попитал "докога все аз", разказаха участници в заседанието.


Първото място в 23-ти район в София, което традиционно от години е за Овчаров и за което и сега той има най-много номинации от партийните организации, се поема от Жельо Бойчев, посочен лично от Овчаров. Според социалисти мястото на Бойчев, както и първата позиция на евродепутата Илияна Йотова в Пазарджик, са "сделката", на която Овчаров се съгласил, за да се оттегли. Станишев пък съобщи след пленума, че ще го покани в националния предизборен щаб на партията.


На заседанието Овчаров предупредил още, че изглежда, че водачите на листи са посочени лично от Станишев, за което той следва да носи цялата отговорност. Затова и посъветвал от тук насетне заместниците му да споделят тази отговорност, защото при провал на вота през май другари можело да се възползват от това и "да поискат главата на лидера".


"Силни национални фигури"


В същото време Станишев отхвърли обвиненията, че превръща БСП в партия от лидерски тип. БСП никога не е била, не е и няма да бъде такава, заяви той. "Лидерът не може да избяга обаче от своите отговорности", каза Станишев и мотивира предложенията си за част от водачите като Валери Жаблянов и Татяна Буруджиева с това, че на места са нужни "силни национални фигури". За Жаблянов каза, че е авторитетен политолог, който е предложен от тясното партийно ръководство с "голямо мнозинство". Отрече да е имал "лични номинации".


Решението шефът на социалната комисия в последния парламент и активен участник в подготовката на социалната програма на БСП Драгомир Стойнев да смени в последния момент първото място от София-област с Хасково Станишев аргументира с това, че в южния град се очаква водач на листата на ГЕРБ да е бившият икономически министър Делян Добрев и така там ще се получи добра кампания и интересен сблъсък. В София-област, в която БСП била с добри позиции, първа ще е Корнелия Нинова, която обаче пък е искана от благоевградската организация, където водеше листата през 2009 г. Тя е  и единствената, за която се повдигнал дебат на пленума днес.


Станишев, който ще и първи в 25-ти избирателен район в София и в Стара Загора, се очертава да влезе в сблъсък с лидерите на ГЕРБ - Бойко Борисов в столицата и с Цветан Цветанов. Лидерът на БСП обаче не коментира как ще приеме евентуалната лична загуба от тях, каза само, че от три мандата е първи в 25-ти район, а в Стара Загора отива, за да консолидира местната структура.


Спор за местата на партньорите и недоволство срещу парашутистите


Въпреки очакванията за сериозни спорове за водачите, продължителните дискусии на пленума бяха за местата на партньорите на БСП в "Коалиция за България", тъй като повечето от предвидените места са втора или трета позиция в листите. Една пета от избираемите места в листите ще са за другите партии в коалицията - Движението за социален хуманизъм на Александър Радославов, Комунистическата партия в България на Александър Паунов, "Български социалдемократи" на Георги Анастасов, "Евророма" на Цветелин Кънчев, преименуваната партия "Рома" на Тома Томов, "Нова зора" на Минчо Минчев и Земеделски съюз "Александър Стамболийски" на Спас Панчев.


"Ако БСП спечели изборите и от парламентарната група десетина депутати бъдат изтеглени в изпълнителната власт, тогава трябва да влязат коалиционни партньори. Ами, ако бъдат купени и групата се разцепи? Никой не мисли в тази посока", коментира бивш министър от тройната коалиция.


Представители на местните структури недоволствали и срещу "спускането на парашутисти". Мнозина от водачите на листите не са познати в съответния район, заради което партийните организации губят желание за работа за изборите. "И аз съм бил парашутист", отвърна им задочно Станишев.


На пленум след седмица БСП ще утвърди и окончателната подредба на листите си за изборите на 12 май. Срокът за регистрацията им в районните комисии изтича на 6 април.Станишев обеща в кампанията да обяви и премиера на БСП
Лидерът на БСП Сергей Станишев, който преди месец обяви, че ако БСП спечели изборите, той няма да е премиерът, днес обеща в хода на предизборната кампания да каже кого левицата ще излъчи за министър-председател. В последните месеци Станишев застъпва тезата, че следващото правителство трябва да е национално-отговорно с програма за "спасяване на България" от наследството на ГЕРБ. В кулоарите на партийната централа се споменава името на бившия финансов министър в тройната коалиция Пламен Орешарски, той обаче отрича.

Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Бе аз знаме едно - "Гарвън галаб не люпиИ. Та тъй и с БСП-то!
  Все гарвани е излюпят!

  ура и да живей!!!
 2. 2 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Прокуратурата започна обновление и на листите на ГЕРБ, май...

 3. 3 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Гълъб имах предвид де!

  ура и да живей!!!
 4. 4 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Той Гарванът се вижда от километри!

  ура и да живей!!!
 5. 5 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 426 Весело

  БСП в едно с Евророма... как им отива само.

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 6. 6 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 784 Неутрално

  "Ние не сме партия на калинките, не започваме от нулата"
  ===================================
  Вие сте партия на птеродактилите! Изкопаемите.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 7. 7 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Гледан през новата си хистория, Процесът е напълно обективен и не зависи от "обновление".
  БСП е пред провал, защото блъфира с "редовния" си анонс...

 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  Аз мисля, че "Дневник" чете коментарите ни и накрая ги обобщава. В случая - много точно. Е, доста по-дипломатично. Но все пак - добре

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2521 Любопитно

  "Силни национални фигури" - блажени са вярващите, които, не само заради възрастта, остават все по-малко. Като фигури го докарват, но нито са силни, нито пък НАЦИОНАЛНИ. Преоблякъл се соц "елита", по инерция, заради себе си обаче - не се дава, има още за взимане в България.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 10. 10 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 681 Неутрално

  айдеее,почна се,,а пък приказката за бардака си важи с пълна сила.

 11. 11 Профил на Компютърджия
  Компютърджия
  Рейтинг: 249 Неутрално

  "ВалериЙ" или "Валери"? Ако пуснеш в Google "Валерий Жаблянов" излиза главно "Валери Жаблянов", включително от страницата на БСП. Това "й" дали не е добавено да се харесат повече на работодателите от Кремъл? Или те в БСП са си по принцип неграмотни, и чак сега, когато го готвят за държавна работа, са му написали правилно името...

 12. 12 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Доста добре ми се изясни политическата ситуация в татковината ни: комунисти, турци и цигани срещу всички останали.

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 13. 13 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 479 Весело

  Нов бардак със стари к*ви ще правим

 14. 14 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Кървища ще хвърчат в БСП.
  Точат се динозаврите на Станишката, само да загуби изборите и ще му скроят шапката.
  Колкто и да не симпатизирам на тази олигархия,пардон партия, не отричам факта, че Станиша се опитва да тръгне във вярната посока.Разбрал е тенденцията,той не е глупав.Проблема му е, че и тези лица носят своите негативи,да, в по-малка степен може би,но са достатъчно компроментирани.Кадровия дефицит не е само милиционерски патент.
  Десен избирател съм, но за една нормално функционираща партийна система е нужна и модерна лява партия.Затова ще наблюдавам с интерес какво ще се случи с БСП(к).Надявам се да стане просто БСП.

 15. 15 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Смяната на двамата Руменовци е минимума за да могат да привлекат част от периферията на бг матряла. От друга страна не се знае дали двамцата и другите стари курви няма да играят сечено на изборите. Те по принцип са си престъпници така че въобще не е изклчючено да торпилират Станишко.

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#14:"paprika"]скроят шапката[/quote]Май му кроят "желязната девица" на него. В немузикален смисъл.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Интересно защо не са сложили Кадиев, който е далеч по-популярен от собственика на секс канали Курумбашев.

 18. 18 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Абе защо не се запишете в БСП, областните координатори не се интересуват толкова от столетницата колкото вие?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 19. 19 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 890 Любопитно

  сТаниШев ....

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 20. 20 Профил на Компютърджия
  Компютърджия
  Рейтинг: 249 Неутрално

  [quote#11:"Компютърджия"]"ВалериЙ" или "Валери"?[/quote]

  Ей, опорочихте ми конспиративната теория!

  Вече само "Валери" се вижда, явно картотеките на БСП са на високо ниво... А този Валерий Жаблянов дето е писал за Стефан Савов в Капитал през 1994, същият ли е?
  http://www.capital.bg/browse.php?author=%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%20%D0%96%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2

 21. 21 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  СписЪк на хората,които ще подкрепят Станишко след загубата на изборите-това е замисълът!

  Станишко мисли за времето,когато ще започнат да се искат оставки!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 22. 22 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Лошо, Станишев, лошо....
  Ако (Когато ) БСП изгубят изборите старите кучтета ще те изядат, никога няма да ти простят че изхвърли някои от тях.
  Интересно кой тогава ще спасява левицата - Първанов ?

 23. 23 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#18] от "др. Иванов":

  За да им се посмее човек трябва ли да се записва при тях? Ха-Ха-Ха!

 24. 24 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Ако до изборите ГЕРБ са в затвора, а БСП се откажат един по един какво ще остане? Иван Костов? Ако не се откаже и той е за затвора!

 25. 25 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Борбата между бабешката и гейската квота се води с променлив успех. Сергея правилно е преценил, че гейското крило е по-жизнено и може да получи международна подкрепа. Поради голямата раждаемост, в по-далечна перспектива, циганският елемент ще придобие значителна тежест. Особено след скорошното измиране на твърдия електорат. Ситуацията допълнително се усложнява от някои другари, които се спотайват в шумата с ловни оръжия за рогат дивеч и дебнат със задни цели.

 26. 26 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#22:"georgi_val"]Лошо, Станишев, лошо....
  Ако (Когато ) БСП изгубят изборите старите кучтета ще те изядат[/quote]

  То защото този украински плондер е много по-различен от тях нали?
  Е не е толкова прост като Тикван I, но е близо!

 27. 27 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#18] от "др. Иванов":
  "областните координатори не се интересуват толкова от столетницата"
  Е та, те затова са на тоя хал.Тях бизнес интереси ги вълнуват, не партийни сюжети.Коментиращите - обратното.

 28. 28 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Разчистват се някои отявлени кадровици, с много нисък рейтинг, дори отрицателен, които обаче досега са вършели доста от мръсната работа на БСП.
  Станишев няма воля за реални промени. Винаги е бил мекушав, опитва се да се прави на такъв, какъвто не е.

  I'm addicted to the truth.
 29. 29 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#27:"paprika"]"областните координатори не се интересуват толкова от столетницата"
  Е та, те затова са на тоя хал.[/quote]

  Е то само с "областни координатори" става... :P

 30. 30 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 636 Весело

  Станишев е най-доброто нещо, което може да си пожелае десницата. Браво на смешника!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 31. 31 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":
  Като нищо да му спретнат железен партиен импийчмънт следизборно. Ла Фонтена, Овчи и Гоце са спецове по сценариите в бсп-то

 32. 32 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#27] от "paprika":

  Затова ще се запишеш, да я обновиш!


  До коментар [#23] от "firefall":

  Много на фалцет го докарвате смеха.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 33. 33 Профил на Петър42
  Петър42
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Чудесно, с падането на Овчаров и Петков падат и задръжките ми да гласувам за БСП. Засега имат много по-адекватно държание от Борисов, Доган и Кунева.

 34. 34 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":
  Като нищо да му спретнат железен партиен импийчмънт следизборно. Ла Фонтена, Овчи и Гоце са спецове по сценариите в бсп-то

 35. 35 Профил на stasi666
  stasi666
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#33] от "Петър42":
  Ако не беше ти,ниско образованите и ромите щяха да имат само 5-6 процента

 36. 36 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#32] от "др. Иванов":

  Я ходи се евророми мишкопоклонник!

 37. 37 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#32] от "др. Иванов":
  Немам желание да се разболявам, мерси за предложението.

 38. 38 Профил на horemag
  horemag
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Грешка БСП , грешка ... Най-добрия ход е да се разцепите поне на две . След сто години пак е време за "тесни" и "широки".
  "Широките" да си гушнат социалдемокрацията и либерализма , заедно с червените олигарси , бизнесмените и старата оядена партийно-комсомолска номенклатура . "Тесните" да се съберат с дузината компартии и да си напрявят една истинска лява "пролетарска" социалистическа партия - това щяха да са ви "новите лица". Пак щяхте заедно да си правите парламентарни "коалиции" за България или поне за част от българите но щеше да е честно и ясно " кой кой е" и кого всъщност представлява.
  Сега си останахте пак същия вмирисан и превтасал тюрлю-гювеч и даже определено леви избиратели ще се гнусят да посягат към бюлетината ви.
  Много сладък този кокъл бе, зъбите ви тракат само като си помислите за него ... горкия ви електорат

  Да си върнем държавата и бъдещето
 39. 39 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 883 Любопитно

  [quote#7:"dimko"]БСП е пред провал, защото блъфира с "редовния" си анонс...[/quote]

  Хаха, този лаф го слушам 23 години ))))) То не беше разпадане, не беше чудо ;=)))
  А заглавието е много странно! Няма никакво "спорно обновление", пък дали ще е "спорен ефекта" ще си обади.
  Така нареченото "спорно обновление" е съвсем безспорно и е направено точно според чл.56, 57 и 58 от Уставът на БСП, съобразено е със "Системата за подбор, подготовка и развитие на кадрите в БСП" и е направено по начинът описан в "Правилника за подготовката и провеждането на вътрешнопартийни избори при издигане на кандидатите на БСП за публични длъжности".

  Къде видя госпожица Рилска спорните неща, не ми стана ясно )) Пък в края на краищата тази партия е БСП, не е някоя от тези т.нар. "лидерски" партии, където става това, което "първият партиен ръководител" каже )))

 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  2005 Сергей Станишев -Най-голяма управляваща партия
  2009 Сергей Станишев -Най-голяма опозиционна партия
  2013 Сергей Станишев -Най-малката опозиционна партия

 41. 41 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 883 Весело

  [quote#38:"horemag"]Най-добрия ход е да се разцепите поне на две . След сто години пак е време за "тесни" и "широки". [/quote]

  Зарежи я тази песен любовна. Цепенето, люспенето и мравченето са десни демократични ценности )))

 42. 42 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#40] от "latcho59":

  Точно.

 43. 43 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Никога не трябва да се подценява БСП имат структури и хора навсякъде. А избори се печелят с организация и пари. Друга тема е искат ли изобщо да спечелят или само да са в Правителството, заедно с други. Защото на това Правителство ще е супер трудно, няма резерв, хората са обеднели сериозно и Бойко изкара късмет с мека зима, но следващата не се знае.
  Лошото е, че реално за кого да гласуваш и другите които имат шанс да влезнат са пълна трагедия.

 44. 44 Профил на BohrMottelson
  BohrMottelson
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Снимката ми напомня за една поговорка на английски:
  "Не можеш да полираш/излъскаш ла*но"

 45. 45 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 883 Весело

  [quote#43:"stoiank"] Друга тема е искат ли изобщо да спечелят или само да са в Правителството, заедно с други. [/quote]

  Ми и това е ясно и са го декларирали - следващото правителство ще е "програмно правителство", каквото и да значи това ))
  По-важното е каква ще е програмата

 46. 46 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#33] от "Петър42":

  Да и много други като теб го твърдят това. Да видим дали ще е истина. А герберастите да си гледат клиентите на прокуратурата, че Миро Мършата като върви си влачи краката и други ще го последват

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  Я Татяна Буруджиева се върнала при партията майка!!!Пък после нека някой да има смелостта да каже,че в България има социолози-няма,има само ПР-и на партии.Толкова.

 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално  [quote#0:"статията"]Движението за социален хуманизъм на Александър Радославов, Комунистическата партия в България на Александър Паунов, "Български социалдемократи" на Георги Анастасов, "Евророма" на Цветелин Кънчев, преименуваната партия "Рома" на Тома Томов, "Нова зора" на Минчо Минчев [/quote] Божее-какво е Коалиция за България?!БСП плюс крайни анархо-комунисти и роми!После нека някой да има наглостта да каже,че ромите не са социалисти..По селата обираните старци и обиращите ги роми ще гласуват за една и съща партия!Гнусно!!

 49. 49 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#14] от "paprika":


  [quote#14:"paprika"]Станиша се опитва да тръгне във вярната посока.[/quote]Безспроно в България трябва да има нормална лява партия и крайно-комунистическа.Лошото е,че олигарсите в БСП не допускат разцепване,защото им необходим и крайнолевия електорат на сенилните старци.Все пак БСП ще стигне до един минимум от електорат,когато ще не ще,ще се разцепи,за да оцелее поне част от нея.Но кога ще стане това-не знам.Може би няма да е на тези избори(БСП има все още голям ресурс-предимно в пари)

 50. 50 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Весело

  До коментар [#33] от "Петър42":


  [quote#33:"Петър42"]Чудесно, с падането на Овчаров и Петков падат и задръжките ми да гласувам за БСП.[/quote]Викаш-не ги харесваш,ама...

 51. 51 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1622 Весело

  Да е жив и здрав Станишев и още дълги години начело на БСП, ДОКАТО Я РАЗСИПЕ НАПЪЛНО

 52. 52 Профил на gfn_666
  gfn_666
  Рейтинг: 374 Весело

  Свои хора, свои хора и все крадливи......

 53. 53 Профил на Петър42
  Петър42
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#50:"yanne"]Викаш-не ги харесваш,ама...
  [/quote]

  Не, не ги харесвам тия двамата− и толкова по въпроса. Ама няма и да са водачи. Станишев определено е захитрял - явно е на уроци в ПЕС. Отстрани лицата, понесли много негативи и започна от себе си. Хем е тънка изборна сметка, хем е доста по-смело решение на фона на останалите български партийни лидери.

  С оттеглянето на двамата *** и като заяви, че той няма да е премиер при евентуална победа на БСП той вероятно ще спаси партията си. За разлика от други партийни лидери, които не се оттеглят колкото и негативи да поемат.

 54. 54 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Много познати и безкрайно втръснали имена са водачи на листи.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#53] от "Петър42":


  [quote#53:"Петър42"]С оттеглянето на двамата *** и като заяви, че той няма да е премиер при евентуална победа на БСП той вероятно ще спаси партията си. [/quote]Май не разбираш-тези двамата се оттеглят от листите,за да могат след изборите да отстранят Станишв.Иначе Станишев се надява да направи коалиция с ДПС и Кунева и да сложи Орешарски за премиер,а той да се застрахова от евентуален провал на този "експертен" или "програмен" кабинет.Също както беше с двата експертни кабинета в България-на Димитър Попов и на Любен Беров-доминирани от БСП,но лидерът им не е бил тогава премиер.

 56. 56 Профил на radio.
  radio.
  Рейтинг: 426 Весело

  Жалко за Руменовците (или Руменовцете). С тях беше сигурно, че ще ги гази влака. За "обновление" можем да говорим обаче, ако цялата червива червендалеста левашка партия се ликвидира - иначе театърът е само за пред стадото полезни изкопаеми, които биха гласували и за коне, ако са в листите на БСП.
  Дори си мисля, че ако сложат Бойко Борисов в листата на БСП, 99% от нашето бъдещо поколение (пенсионерите) няма да се усетят.

 57. 57 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  Станишев готви зашеметяващ провал на остатъците от комунизма в България. Да го подкрепим: давай , Станишка, ще влезеш в историята ! Бащата не успя да се реализира като гробокопач (на капитализма), сега синът има шанс да го направи (като гробокопач на комунизма).

 58. 58 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Ако някой може да прецака БСП това е Станишев.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 59. 59 Профил на x_wing_fighter
  x_wing_fighter
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ха, Станиш верно прецакал Руменовците Ще се окаже по-корав отколкото изглежда, и двамата бяха силни в бесепето. Овчаря специално смяташе софийската бсп за лична собственост.

 60. 60 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Любопитно

  До коментар [#39] от "Федор Венедиктович Езерский": Езерски, много добре познаваш организоционните правила в БСП. Да не си им счетоводител? Ама защо вчера Михалевски бе представян за Хасково, а днес - в Бургас. И Божинов що сте го разкарали от Враца? Не щат ли да му гледат мазната муцуна там? Или им омръзна 23 години. Това ли е обновлението в БСП- колегата на другаря Костов от МЕИ. И защо вечната надежда Янаки е натирен извън София? Той е единственият, спечелил мажоритарен вот за БСП в София 1990 г?

 61. 61 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Любопитно

  До коментар [#56] от "radio.":Как няма да се усетят? Те с гордост ще говорят за членството му в БКП и как не си е хвърлил книжката от лоялност към партията- кърмилница.

 62. 62 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#40] от "latcho59":

  Дай Боже... Ще почерпя...

 63. 63 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 883 Весело

  [quote#60:"cobanmaala"]Езерски, много добре познаваш организоционните правила в БСП. Да не си им счетоводител?[/quote]

  Не съм, за съжаление, но не бих отказал оферта ))))) Определено бих им предложил пазарна цена
  За останалите ти въпроси )))) Нека да почакаме пълните листи По-скоро вторите (избираеми) места Те са важните.
  Янаки, наследника на Лилов, го остави. За Враца става, там ще се хареса ))))) За Божинов същата работа - отива в Търговище ))
  Личната ми изненада е Търново. Очакваше се Мая Манолова да е там, за да се сръфа с Цветан Цветанов по митингите. Ама явно са решили, че Цецо е изпята песен и на местно ниво ще се оправят

 64. 64 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#60] от "cobanmaala":

  иначе, кое как става - ми пише си го в сайта им - има ги качени правилата

 65. 65 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1063 Весело

  "Евророма" на Цветелин Кънчев, преименуваната партия "Рома" на Тома Томов,..."

  Гледай ти, БСП станала ромска партийка!
  Ще ми липсват Пикаещия във фонтани и внукът на овчаря.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 66. 66 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Неутрално

  [quote#64:"Федор Венедиктович Езерский"]има ги качени правилата[/quote]
  То май правилата са за тия дето ги четат. Защото в ръководството май не ги четат, защото за два дне не знам как в половината региони са така са харесали посочените кандидатури, издигнали са ги и са ги приели, номинирали и изпратили "горе" и там са ги утвърдили. Спомням си едни вътрешни избори на СДС в един южен град за номинация за кмет. Голяма демокрация, голяма борба и накрая номинация и... И кандидатурата на СДС бе демократ,който не бе член на СДС и не участваше в "борбите". Та в България правила, закони, Конституция - все неща писани за някои, които са ги помислили за нещо сериозно и ги четат. Обаче като вдигнат очи от текста и бам... реалиите ги удрят в челото.

 67. 67 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Весело

  [quote#63:"Федор Венедиктович Езерский"]Не съм, за съжаление, но не бих отказал оферта )))))[/quote]
  Мисля си ,че би, защото в официалното им счетоводство пари -йок. Правя си изводите по парите, които получават техните хора по места/области/.
  Лека.

 68. 68 Профил на Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  БСП = 14%.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 69. 69 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#68] от "Wornoxmaniak спам робот":При мажоритарни избори НИКОЙ от тези калпаци няма да влезе в парламента!!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 70. 70 Профил на Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#69] от "Аксел":

  Така е. Но, важното е Сергей да бъде унижен 4 пъти:

  Загуба на изборите.

  Загуба от Бойко Борисов в София.

  Загуба от Цветан Цветанов в Стара Загора.

  Загуба на шефът на ПЕС от ГЕРБ.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 71. 71 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#70] от "Wornoxmaniak спам робот":Той просто ще бъде размазан!Циганската партийка от Позитано ще претърпи разгром,който окончателно ще я прати в небитието.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 72. 72 Профил на strandjata
  strandjata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ДрОгарят Дъбов винаги е бил на сянка... -
  затова минава за ново лице...

 73. 73 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 883 Весело

  [quote#67:"cobanmaala"]Мисля си ,че би, защото в официалното им счетоводство пари -йок. [/quote]

  Да бе )))) не ми ги пускай тези лафове - като гледам Закона за бюджета за 2013, годишната държавната субсидийка е почти 9 милиона и половина левчета Пък ти ми казвай, че нема кинти )))) И викаш, ще бягам )))))
  Пък да си призная, на всяка партийка, спечелила повече от 45 000 гласа на последните избори бих обърнал внимание, не бих ги върнал, хората )))))

 74. 74 Профил на mils56
  mils56
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Още ли има хора дето се вълнуват какво cтава в тази партия? Те в Русия на комунистите на Зюганов не им дават да припарят до властта, а ние тука нашите комуняги редовно ги подпираме с 10-20% одобрение. И как ще се отлепим от дъното - в БСП са все отявлени демагози крадци и далавераджии. ДПС от кого се научи на маймунджулуци.

 75. 75 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Хахахаха.... Пременил се Илия! Погледнал се - пак в тия! Естествено, двамата Руменовци да не са доволни, но е показателно това, което казват: Вместо да атакуват ГЕРБ... Явно, това е единствената алтернатива на БСП, най-голям съперник и много удобна тема за отклоняване на вниманието и изпускане на парата! Внимание: ако направите анализ на управлението на досегашните правителства и партиите зад тях, ще имате еднакви изводи на края. Защо не го направите този анализ? Акъл ли не ви стига? Не мисля! Тогава? Защо?

  goblenka
 76. 76 Профил на мъртво вълнение
  мъртво вълнение
  Рейтинг: 374 Неутрално

  аз ще гласувам за бойко

 77. 77 Профил на pimpalicious
  pimpalicious
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Една добра стратегия от страна на Станишев да разкара старите муцуни Овчаров и Петков. Дали ще му изиграе лошо шега, тепърва ще се разбира, но като цяло има доста нови лица от БСП-то... Интересно ми да видя ГЕРБ как са?

  До коментар [#76] от "drakon13":
  Еми като ти е толкова акъла...

 78. 78 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  [quote#76:"drakon13"]аз ще гласувам за бойко [/quote]

  Това е единственият начин, да се отървем от "проклятието на прехода"-БСП! И да си увеличим доходите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 79. 79 Профил на pimpalicious
  pimpalicious
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#78] от "lz2":

  Ти сериозно ли? Как пък точно ще си увеличиш доходите? Нали ги видяхме с колко се увеличиха доходите за 4 години при Боко и неговата трупа.

  Ако искате да заживеете по-добре, ще гласувате за БСП, защото те са единствената партия, която води една нормално социална политика, при която доходите и пенсиите се увеличават!

 80. 80 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#65] от "grand funk railroad":


  [quote#65:"grand funk railroad"]Гледай ти, БСП станала ромска партийка! [/quote]Ами сигурно поне 20% от гласовете за БСП са цигански-Мая Манолова неслучайно си пие кафето в циганската махала в Кюстендил по време на избори...

 81. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#79] от "pimpalicious":


  [quote#79:"pimpalicious"]Ако искате да заживеете по-добре, ще гласувате за БСП[/quote]Сбъркал си малко.Трябвало е да напишеш: "Ако искате да заживеете по-добре,станете членове на БСП" .Гласуващите за тях са бедни,необразовани и предимно възрастни хора и цигани.

 82. 82 Профил на mozemedelie
  mozemedelie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#14] от "paprika":

  Има и от нормална дясна партия, а не псевдо-дясна милиционерщина, която се цани за десница в България

 83. 83 Профил на pimpalicious
  pimpalicious
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#81] от "yanne":

  Стига сме лежали на стари лаври. А тези, които гласуват за ГЕРБ какви са? Да не би да се по-умни? Нали го видяхме Боко за 4 години какво стана и сега 90% от хората, които са гласували за него се проклинат. Ти като си гласувал за ГЕРБ, да не би да си по-богат сега? хаха

 84. 84 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#81:"yanne"]Гласуващите за тях са бедни,необразовани[/quote]

  Сред гласуващите за БСП са хора над 50 години, по правило с високо образование получено при Тодор Велики, когато нашите техникуми бяха далед над университетите от Средния американски царевичен пояс, и без изключение живеят в собствени и отдавна изплатени жилища и имоти.

  За СДС преди и сега за ГЕРБ гласуват младите и необразовани голтаци, издържани до 35 годишна възраст родителите си привърженици на БСП.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 85. 85 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#79] от "pimpalicious":

  Стига, бе! Сега имам проблем! Чудя се, дали си БСП активист, или си идиот? След всяко управление на БСП страната изпада в криза и някой трябва да я спасява! Да дадеш на БСП една държава в криза, означава, да я обречеш на фалит! Тази не е от активите на ГЕРБ, а е пряко свързана със европейската! В другите членки с проблеми не е управлявал ГЕРБ! И, БСП прекрасно го знаят! Те не искат да управляват! Искат да влязат в Парламента с достатъчно депутати, за да спъват работата на мнозинството, да пречат на конкурентите да си вкарат депутати, да събират злоба, злъч и теми, тъй че, след още 4 години, когато страната ще е по-добре от сега, да атакуват властта и да седнат отново на финансовите кранчета!

  goblenka
 86. 86 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До pimpalicious : Не е цвете управлението на ГЕРБ! Но, ако трябва да избирам между ГЕРБ и БСП, ще избера ГЕРБ! Надявам се да има и други избори!

  goblenka
 87. 87 Профил на pimpalicious
  pimpalicious
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#85] от "goblenka":

  Нито съм активист, нито съм идиот, но да ми твърдиш, че БСП-то са виновни за всичко случващо се в държавата е напълно безумие. Точно, когато БСП бяха на власт (2005-2009) бяха най-добрите години за България след 89-та и цифрите го доказват. А нали точно ГЕРБ бяха светлина в тунела, нали точно Боко дойде с гръмките изкавания и той беше Спасителя на народа? А какво стана? По-зле от последните 4 години не сме живяли никога и затова мога да обвиня само и единствено ГЕРБ! Писна ми да ме управлява нискоинтелигентна мутра, която дори не може да се изкаже по един нормален начин!

 88. 88 Профил на staphane
  staphane
  Рейтинг: 217 Неутрално

  най ме радва кандидатурата на Илияна Йотова. Хем е най-успешният български евродепутат, хем е зам председател на еврокомисията за борба с мафията и корупцията.

 89. 89 Профил на galinamalina
  galinamalina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Половината водачи на листи на БСП са нови, така че има реално обновление. Ако и други партии го постигнат, политичесткият ни живот ще стане по-реален и в полза на обществото!

 90. 90 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Весело

  "Чудесно, с падането на Овчаров и Петков падат и задръжките ми да гласувам за БСП. Засега имат много по-адекватно държание от Борисов, Доган и Кунева."

  постинг №33

  Таваришч, я си припомни малце, да не са ти паднали и дръжките...

 91. 91 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До pimpalicious: Щом не си активист, то трудно ще ме убедиш, че не си второто. Били най-добрите години тези, до идването на ГЕРБ! То и летните месеци са най-топлите в годината, ама защо? Туй, обективностите ги нямаш за нищо! Това са годините, в които, в глобален план икономиката се раздуваше! Изкуствено! Това е времето, в чиито край избухна кризата! БСП и тройната нямат заслуги! Просто се движеха от вълната! Но, тъй като в такова време се генерират най-много пари, това е и времето на най-големите кражби! Резкият спад по времето на ГЕРБ е също обективност! Това е като прилив и отлив! Приливът се случи при ГЕРБ, отливът - при ГЕРБ. И, колкото и да е странно, можеше да е още по-лошо. При такъв прилив има много по-тежък отлив. Добре е да мислиш по мащабно. Не може да не виждаш гората, а да коментираш само две дървета в нея! Не казвам, че ГЕРБ са цвете, но БСП са отрова!

  goblenka
 92. 92 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#88] от "stefan.savov":

  Бе вие да не се борите за " Кой по-по-най" по идиотизъм? Илияна Йотова най успешен български евро депутат! Аз слушах нейното изказване по повод нападението над Доган! Как може един наш представител да подрива основите на държавата си и срива имиджа И, и да бъде " най-успешният ни евро депутат"? Тя се нареди сред групата на ДПС, която хулеше страната, търсейки намеса от ЕС за вътрешни проблеми! Коя друга членка го направи? Никоя! БСП е партията, с двама такива депутати, с анти български прояви в Евро Парламента!

  goblenka
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#89] от "galinamalina":

  Оооо, не! Слуша ли тази сутрин Татяна Дончева в " Здравей България"? Тя си е социалистка! Не можеш да я упрекнеш, че е против тази партия! Но, беше много точна! Тя каза, ако БСП търсеха истинско обновление на листите, щяха да започнат със Станишев, който е по плакатите на протестиращите и щяха да включат всичките си публични лица! Не го направиха. За това, ще имат същия резултат, като на предишните избори! Такива ще са и резултатите на Единство с Костов и Нейнски! Нови листи, със стари лидери не могат да генерират промени и одобрение!

  goblenka
 95. 95 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#90] от "Петър Иванов":

  Недей и ти! Помисли! Огледай другите кандидати!

  goblenka
 96. 96 Профил на bubana
  bubana
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Леле, какво обновление - все мухлясали муцуни, втръснали до болка на хората, ояли се за 2 десетилетия мутри, лицемерно проплакващи за бедстващия народ. Чудя се само на симпатичната Таня Буруджиева какво прави сред тая пасмина, настървена отново да граби, да безчинства и да тормози народа си така, както и турчин не го е тормозил!

 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  [quote#14:"paprika"]Кървища ще хвърчат в БСП.
  Точат се динозаврите на Станишката, само да загуби изборите и ще му скроят шапката. [/quote]

  Точно по тази причина Първанката загадъчно си мълчи и се подсмихва...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на radio.
  radio.
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#96] от "bubana":

  Абе шашнат съм - та това е напълно нова партия! С две ръце бих гласувал за тях (лево руку преко десно).

  Само леш и мършоляк. Сигурно обновлението е в това, че всички са минали преглед при лекар и са ги изкъпали. Или всички са минали на другия бряг. Знам ли - то целта са полуидиотите. Инак идиотите са си техни.

 99. 99 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 895 Любопитно

  Лицата - нови, хранилката - същата. Благодаря..

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 100. 100 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#88:"stefan.savov"]най ме радва кандидатурата на Илияна Йотова[/quote]
  И мен, и мен. Наглата червена курва със сигурност ще отблъсне избирателите на БСП в Пазарджик.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK