ГЕРБ след четири години управление: магистрали, детски градини и ниски данъци

Томислав Дончев представи основните акценти в програмата на ГЕРБ в дълга и атрактивна реч.

© Цветелина Белутова

Томислав Дончев представи основните акценти в програмата на ГЕРБ в дълга и атрактивна реч.Имаме воля" е мотото, с което ГЕРБ представи акценти от предизборната си програма на пресконференция днес. Логиката, разяснена от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, е, че "основният дефицит на отчайващо дългия преход беше липсата на политическа воля".


Екипът от бивши министри начело с шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов не обеща чудеса, в случай че партията влезе в изпълнителната власт. Вместо това се спря на фразите с доказано положителен ефект – ниски данъци, подобрена инфраструктура, обновяване на поне 1150 училища и детски градини.


Въпреки тенденцията дългите речи да държи Цветан Цветанов, програмата беше представена от бившия министър по еврофондовете Томислав Дончев, който е и ръководител на изготвилия я екип.
"Нека не възприемаме тук присъстващите като бъдещи министри, а като добри експерти", обясни Цветан Цветанов и добави, без да влиза в детайли, че ако ГЕРБ бъде избрана, вече се знае кой ще е министър-председател.

© Цветелина Белутова

"Нека не възприемаме тук присъстващите като бъдещи министри, а като добри експерти", обясни Цветан Цветанов и добави, без да влиза в детайли, че ако ГЕРБ бъде избрана, вече се знае кой ще е министър-председател.


В предизборния щаб на ГЕРБ влизат още членове на кабинета "Борисов" - Лиляна Павлова, Ивайло Московски, Делян Добрев, както и бившият заместник-министър на финансите Владимир Горанов.


Томислав Дончев започна представянето с уверението, че за ГЕРБ европейският път на България няма алтернатива и че партията застава зад политиката на растеж, тъй като "само растящата икономика може да осигури доходи и заетост".


Нови министерства


Дончев посочи облекчаването на администрацията като управленски приоритет на ГЕРБ. По думите му първата стъпка, която ще облекчи малките и средни предприятия, е редуциране на сроковете на всички регистрационни и регулационни режими поне наполовина. "Конкретното предложение е администрацията да връща обратно таксите за извършената услуга, ако не е спазила срока за предоставянето й", уточни той. По думите му това ще дисциплинира чиновниците.


Ако всичко върви по план, реалистично е да могат да се привлекат 5 млрд. лева годишно преки чуждестранни инвестиции, каза още Дончев. Той обеща ГЕРБ да осигури подкрепа за поне 12 хиляди нови предприятия чрез еврофондовете.


Друга мярка за подобрение на работата на администрацията е въвеждане на министерство на електронното управление, като идеята е електронното правителство да започне да работи след две години. Предвижда се и от мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде извадена енергетиката в самостоятелно ведомство. Министерство, което да отговаря само за икономиката и туризма, би позволило политиките към малките и средни предприятия да бъдат много по-фокусирани, смята Дончев.


За да се гарантира евтина електроенергия, от която ще имаме нужда, животът на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде удължен поне с 10 години, като те могат да работят и 20 години, обясни бившият министър в мегаминистерството Делян Добрев. От ГЕРБ обещават още да отделят средства от държавния бюджет, за да стимулират енергийната ефективност.


Като мерки срещу монополите в енергетиката пък се предвиждат отдавна предлаганата либерализация на енергийния пазар паралелно със засилен контрол от страна на ДКЕВР. В състава на държавния регулатор пък половината членове трябва да са представители на граждански сдружения, смятат от ГЕРБ.


Най-често използваните думи в предизборната програма на ГЕРБ

© Дневник

Най-често използваните думи в предизборната програма на ГЕРБ


Финансова стабилност без Дянков


Финансовата стабилност е необходимото условие за икономически растеж, обясни Томислав Дончев. С тази цел от ГЕРБ предлагат запазване на валутния борд до влизане на страната в еврозоната и поддържане на балансиран бюджет. "Всеки, който предлага днес бюджет на дефицитите, той предлага трупане на дълг. Дори финансово грамотните би следвало да го знаят", заяви Дончев. Добави, че има само две възможни хипотези, при които може да се генерира заем – едната била образованието, защото тези, които ще изплащат заема, преди това са получили ползите от него, а другата – инфраструктурата, която ще се ползва и от следващите поколения.


На въпрос дали това означава вземане на заеми, за да се строят магистрали, Дончев отговори, че вместо това щели да разчитат на минимум 7.2 млрд. евро финансиране от европейските фондове.


Финансовата политика на ГЕРБ включва още запазване на плоския данък и седемдневен срок за възстановяване на ДДС за изрядните фирми.


По-ексцентрично предложение е еднократна лихвена амнистия за данъчни задължения на фирмите, натрупани към държавния бюджет до края на 2012 г. Идеята е да се отвори "прозорец" от два месеца, в който фирмите да разчистят задълженията си към държавата, без да плащат лихвите по тях, обясни Дончев.


Подкрепа за майките с деца: "Допуснахме грешка"


В социалната сфера се предлага увеличаване на финансовата подкрепа за майките и семействата с деца. "За да изпреваря въпроса дали отказът ни да го направим преди няколко месеца е бил грешка – да, беше грешка", заяви Дончев. И уточни, че увеличаването на помощите за майките не може да бъде противопоставяно на яслите и на детските градини. Затова щели да обновят поне 1150 такива сгради.


За борба с младежката безработица от партията на Бойко Борисов предлагат минимално почасово заплащане, както и стимули за работодатели, които наемат служители на възраст до 29 години. Така можело да се открият до 50 000 временни и постоянни работни места, обясни Дончев.


Заложено е и по-широко участие на бизнеса в образователните политики. Един от инструментите за целенасочено финансиране на сектора е създаването на обща оперативна програма за образование, наука и иновации, като бюджетът на този финансов инструмент, финансиран от Европейския съюз, би бил минимум 750 млн. лева, посочи бившият министър по еврофондовете.


Магистрали, магистрали, магистрали...


"За инфраструктура ще говоря малко, защото знаете, че можем много", похвали се Дончев. "Освен инвестициите в асфалт и магистрали, ние ще завършим "Струма" ще продължим "Хемус", ще направим мащабни инвестиции в пътя към Видин", щедро обеща той. Допълни, че ГЕРБ ще продължат да развиват "жп магистрали и ще инвестират даже в дигитални магистрали".


По актуалната тема за гражданското участие във властта Томислав Дончев обеща цялата информация за обществените договори да бъде достъпна в интернет, както и ефективна гражданска квота във всяко ведомство.


ГЕРБ след четири години управление: магистрали, детски градини и ниски данъци

© Цветелина Белутова


Вместо подслушване – видеонаблюдение


В сектора за сигурност, правосъдие и вътрешен ред ще продължим ефективната борба срещу тежката организирана престъпност, обеща Цветан Цветанов. Акцентът в сигурността обаче ще е върху битовата престъпност. "Въвеждането на новите технологии за видеонаблюдение ще даде възможност да отделим повече полицейски ресурс във вътрешността на тези малки населени места", каза Цветанов.


Добави, че е много важно "това, което беше прието като решение в Народното събрание, да продължи тази прозрачност при избора на висши магистрати в съдебната система". Той обеща изпълнителната власт да подобри трудовите условия за магистратите.


Програмата на ГЕРБ все още се съгласува с експерти. "Документът и сега е готов", увери все пак Томислав Дончев и добави, че програмата е дълга повече от 200 страници. Тя ще бъде представена в окончателния си вид след три седмици - този път в присъствието на председателя на партията Бойко Борисов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Имаме воля! Да град/бим?

  нели ангелова
 2. 2 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Имаме воля"
  -----------------
  Много важно качество на обвиняемите! Стискайте зъби до последно и не признавайте, трябва воля за това! И слушайте адвокатите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 3. 3 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  И лудо крадене с безкрайна мизерия за народа!
  Туй сте пропуснал в заглавието!

  ура и да живей!!!
 4. 4 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ГЕРБ след още 4 години - за нас ГРОБ завинаги!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1913 Неутрално

  Много воля, много нещо, ма късно....

 7. 7 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 718 Весело

  "Имаме воля"...И ние също...да ви разкараме

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Изкъпани, чисти, неопетнени!
  На чия съвест са самозапалилите се, 90 % бедни от населението, неизпълнените обещания, убитите и ограбените, унижените българи!
  450 000 безработни и 2 млн. работещи за жълти стотинки!
  I siktir and go to Hall!
  Там ви е мястото, защото направихте България ад за българите и рай за вас, мутрите и мутроолигарсите!

  apoloniy
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  Стопанска разруха, огромна безработица, смазана средна класа, по-силна от всякога мафия, огромен и неподлежащ на контрол сив сектор, и - най-важното - ДУХОВНА ПУСТИНЯ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Kalina Stamatova
  Kalina Stamatova
  Рейтинг: 381 Весело

  А къде е Вожда, бе?

  Beauty is in the sky of the beholder.
 12. 12 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Абе вие воля че имате имате, ама липсва ви капацитет...

 13. 13 Профил на rigukuku
  rigukuku
  Рейтинг: 500 Весело

  имате воля да грабите, ама ние нямам повече сила да ви издържим.

 14. 14 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#11] от "chantilly":

  Вдигнал е кръвно!

  ура и да живей!!!
 15. 15 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Щом ЦвъЦвъ представя икономическата програма и "постижения", егати обещанията все е едно милиционер да ми говори за икономика ....

 16. 16
  SS
  Рейтинг: 2858 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 17. 17 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#10:"Norman Granz"]Стопанска разруха, огромна безработица, смазана средна класа, по-силна от всякога мафия, огромен и неподлежащ на контрол сив сектор, и - най-важното - ДУХОВНА ПУСТИНЯ. [/quote]ВОГОНИ строят магистрали ... (Пътеводител на галактическия стопаджия)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 18. 18 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 558 Разстроено

  ГЕРБ след четири години управление: магистрали, детски градини и ниски данъци......... и много самозапалвания на хора
  Повече какво да коментираме

 19. 19 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 488 Весело

  няма да ни липсвате герберасти смотани

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 20. 20 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  воля добре, но акъл не видяхме. А Бистришките тигри обещавате ли в А група?

 21. 21 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#16:"SS"]Почнаха , но не завършиха мандата ! [/quote]... и хората започнаха да се самозапалват от безизходица ... Това и Живков не го допусна!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 22. 22 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 637 Гневно

  Гьонсуратлък!
  Всичко ври и кипи от скандали, недоволство, мизерия и безизходица.
  Колко трябва да си безочлив и нагъл да продължаваш да обещаваш
  и да лънгуркаш празни приказки.
  Стига вече!

 23. 23 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1985 Любопитно

  "Имаме воля" - много СИЛНО - изсилване де! Воля всеки има, възможностите са различни. Гражданите за Развитие са големи капацитети в области, нямащи нищо общо с Европейско развитие. Но може в България да се намерят хора, които с капацитет като техния, да им ръкоПЛЯСКАТ?! ЩО не направиха всичко ТОВА - доволно РОЗОВО, след като неустоимият СиДянков създаде такава СТАБИЛНОСТ?!? Май, през май...

  Коментиране на анализираното, вече...
 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3141 Весело

  Тези като на циганска сватба.Сега само се обещава.

 25. 25 Профил на comodore
  comodore
  Рейтинг: 434 Весело

  ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ... тва не беше ли забранено да се произнася още преди 3 години?
  И що досега не го направиха, ами "ако пак влезнат" в изпълнителната власт!? Нали щяха да "мачкат" всичко наред? Май не СА сигурни вече )

 26. 26 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 697 Неутрално

  ГЕРБ след четири години управление:изхарчен резерв/между 5 и 8 милиарда/, 400 000 по-малко работещи, 200-тина нови мултимилионера и малко над 7 милиона кризуващи перманентно българи...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 27. 27 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Неутрално

  ГЕРБ сложи тоталитаризма в малкия си джоб, а лъжите на Бойко и нелепите му изказвания, заминаха тези на Тато.
  Отлични ученици на комунизма са - спор да няма.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 28. 28 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#11] от "chantilly":
  Болен е горкия. Сега го пречистват, за изборите!
  С ново лице, с ново сърце, ще му налеят акъл, ( ще му сменят софтуера ), ще го лъснат, няма да се излага. Скрил се е и чете!
  Икономическа, социална, управленска и др. литература, само с Винету е все едно като Иванко свинаря. ( Електоратът му го изпрати, помните ли? Миро, който организира изпращането, изгоря.)

  apoloniy
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#9:"Apolon ot Tiana"]I siktir and go to Hall! [/quote]Аз се чудех за къде отиват магистралите ...към Ада!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 31. 31 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2505 Неутрално

  В предаването"Лице в лице" Лилито обеща откриването на 12000 нови предприятия.Това като го изчислиш прави над 8 предприятия на ден.Ура другари,петилетката за 1460дена.Болеста на тези хора се задълбочава,както и цинизма им.

 32. 32 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#29] от "ГЕРБ високо, Гей далеко.":


  с некачествени прахчета ви е заредил буда като че ли))

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 33. 33 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 991 Гневно

  След 3 г и 8 мес наглост, цинизъм, самозапалвания! и недоволство!
  2 млрд откраднахте от парите за здраве на хората! Никого не осъдихте! А както виждаме ГЕРБ е за съд!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 34. 34 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Не! Не! Явно сънувам. Чак такава наглост няма!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 35. 35 Профил на Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Не стига че, докараха народа до просешка тояга.
  Не стига че, умъртвиха дребният и малък бизнес.
  Не стига че, оплюскаха 8 милиарда фискален резерв.
  Не стига че, превърнаха хората във факли.
  Не стига че , при първата трудност сдадоха багажа и се изпокриха като мишки.
  Ами с цялата си наглост продължават да напират пак към парламента. Що за наглост трябва да си за да продължиш да искаш подкрепа. Лумпели с вас я лумпели.

  На прикрит комунист и неосъзнат шовенист, вяра да нямаш!!!
 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#29:"ГЕРБ високо, Гей далеко."]БСП на бунището на историята. Всчики анкети, които видях до сега са 40% за ГЕРБ и 14% за БСП[/quote]Това е анкетата в "дир.бг" според нея ДПС има 1,2 % = грешка поне 15 пъти ...Хи-хи-хи -ха- хо хм По тая логика ГЕРБ ... 40 / 15 > 3% ако грешката е на долу и я влезе , я не ... в следващия парламент

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на d40
  d40
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Вече 12 април ли сме, че стартираха кампанията?

 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  ГЕРБ = ОТ КАЛИНКИ- ЗА КАЛИНКИ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Лъжа!

  няма магистрали! Магистрала Люлин беше готова 7 километра и осигурено финансиране .
  Тракия тази година въобще може да не стане.
  Общо ГЕРБ са похарчи 17 милиарда лева повече(справка за грамотните хора -МФ бюджетите на БГ) и направиха 2800км по-малко пътища(справка МРРБ).

  Данните са достъпни.
  Уверете се сами.

  кому е изгодно?
 40. 40 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Крадци и мошеници.

  А къде е рапоня?

  Никога повече мутри начело на България.
 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#33:"~"] А както виждаме ГЕРБ е за съд![/quote]... ама не като дребни престъпници ...
  а и с военна музика! Заслужиха си я!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#34] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ": Не сънуваш, 3 г. и 8 м. е така - открито и нагло. Преди това от 2007 до 2009, доноси, комплоти, клевети до къде ли не. Най- мръсните похвати са в техните глави и ръце!

  apoloniy
 43. 43 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#40] от "bgkurshum": виж пост # 11

  apoloniy
 44. 44 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#40] от "bgkurshum": и пост 28

  apoloniy
 45. 45 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#42] от "Apolon ot Tiana":

  Тия слагат и комунистите в малкия си джоб по наглост!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 46. 46
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 47. 47 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Стига с тези детски градини - на всеки му е известно, че всеки път когато открият една нова такава в София поне 3 се затварят в провинцията..Но лентите за рязане и камерите са познайте къде..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#37:"d40"]Вече 12 април ли сме, че стартираха кампанията? [/quote]12. V не означава 12 волта ...а 12 май
  Един добър ден за българската демокрация !!!
  Краят на хунтата ... и люляков цвят

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  Министър Рашидов прави инспекция, как върви реставрацията на паметника на Цар Освободител. Изведнъж изпод земята се чул гласа на самия цар.
  - Вежди, искам нов кон, че този много остаря.
  Уплашил се Рашидов и хукнал да сподели с Цветанов и Бойко. Те помислили, че министъра отново е прекалил с уискито, но все пак, решили да отидат на място и да видят, каква е тази работа.
  Като стигнали до паметника, отново се чул гласът на царя.
  - Вежди, аз те помолих за нов кон, а ти ми водиш две магарета!?!

 50. 50
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 51. 51 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Българският народ е един от най самоубийствените народи. Приказки, приказки, приказки. И когато се намери един който що годе да гради нещо, що годе да има поне воля за ограничаване на престъпността, краденето, корупцията, що годе да има намерение да се сложи някакъв ред и веднага настава един кански вой. Воят най-вече идва от тези които ги устройваше краденето, корупцията, престъпността, безредието, и.т.н. Ние на тях няма какво да им се сърдим, те са така устроени. Смешното е обаче че заедно с тях подемат и много от тези които няма причини да са за краденето, корупцията, престъпността, безредието, и.т.н. Просто увлечени от лукавият хор на лукавите и те подемат защото в България ние все сме максималисти, все сме уж перфектни в работата си, все сме уж взискателни към себе си, все от всичко разбираме. Затова сме и все в киреча! ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ ОТ КИРЕЧА. Все се оправяме и все по на зле отиваме. А лукавите вече потриват ръце!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 52. 52 Профил на hobby
  hobby
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До 29 . Ти си или слабоумен или ти плащат от ГЕРБ. Ако е второто , да знаеш, че този път няма да им стигнат парите :) Бойко да си става клиент на прокоратурата, а дай боже и на затвора. Нека повлече крак и всички които са крали и предстои да се изкушат да го правят да го последват. И стига вече с тия "комунисти". Бойко е мачкал доста ушичките на Тодор Живков ;)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 53. 53 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#36:"Bay Tan"]Това е анкетата в "дир.бг"[/quote]

  Аз мислих, че е сред бившите министри на герб, дето вече усукват около БСП я за шефове на агенция, я за някой борд.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 54. 54 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 440 Неутрално

  [quote#51:"emil"]Затова сме и все в киреча! ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ ОТ КИРЕЧА.[/quote]

  Ти да не си бил трудовак?

 55. 55 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#52:"hobby"]Бойко да си става клиент на прокоратурата, а дай боже и на затвора. [/quote]

  Бойко го отсвири ГЕРБ! Това не го ли разбрахте? Той не се крие, а са го заключили да не шава.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 56. 56 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#51:"emil"] И когато се намери един който що годе да гради нещо, що годе да има поне воля за ограничаване на рестъпността, краденето, корупцията, що годе да има намерение да се сложи някакъв ред и веднага настава един кански вой.[/quote]

  Е такъв трябваше да изберем, а не Бойко и крадливата шайка на ГЕРБ!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 57. 57 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  герб платете ми сметката на тока за март 2013 година и водата и тогава ще гласувам за вас

 58. 58 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  След четири години управление -
  по-зле сме от заточение!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 59. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#29:"ГЕРБ високо, Гей далеко."]Всчики анкети, които видях до сега са 40% за ГЕРБ 1[/quote]

  И казваш, анкетите изобщЕ не са платени, нали?

 60. 60 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#8:"merkel"]Мирослав Найденов се е ползвал със закрила от много високо ниво в държавното обвинение.[/quote]

  Причината - МирослаБ осигурявал пари на Герб за туйцък-онуйцък...

 61. 61 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Незнаех че лумпените пишат и тука, аман от БСП-ари

 62. 62 Профил на Angel Dobrev
  Angel Dobrev
  Рейтинг: 594 Весело

  Тя наглостта е като Вселената - еднакво безкрайни са. Хеле, пък абзац №7 е много ярка илюстрация на твърдението ми. Нормален, коректен, свестен и финансово стабилен чуждестранен инвеститор от ч у ж б и н а ще дойде ли, след като знае каква ВЕЛИКА КОРУПЦИЯ ИМА в България при управлението на ГЕРБ. Не да си, боже, да се повтори!!!!!!!!!! И понеже един колега - съфорумец - явно мното добър математик, по-горе ме е изпреварил с изчисленията за 12 000 нови фирми /предприятия/ за 4 години, като го сочи средно по 8 нови на ден, аз бих попитал саааааамо така между другото, как в рамките на късия зимен работен ден, щото ще има четири зимни сезона - от октомври до март, ще смогват да кръстосват България да режат средно по 8 лентички на ден. Щото в тъмно лентичка не е много лесно да се реже лентичката, току виж, Резача взел, че се порязал в тънтото на декемврийския ден към 17 часа. Аз да добавя още нещо към сметката : в 12 000 нови предприятия като кооооооооолко души се предвижда да работят - па 50 - 100, 200 - 300 или по хиляда, щото 12 000 х 100 прави 1 200 000 р а б о т н и места, а то май ще се наложи да внасяме работници. Еййййййййййййййййййй, и ний да внасяме гастарбайтери, като локомотива на Европа - Германия?!?!?! Няма да го преживея от вълнение, от гооооооооордост този факт. Та тази цифра 12000 да я смалим до 120, че пак бих се гордял. и да завърша с нашенската бг пословица: ХА ДАНО, АМА НАДАЛИИИИИ...

 63. 63 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Ако ГЕРБ действително "има воля" ще се отърве от Борисов и Цветанов. И двамата са компрометирани и пречат на партията.
  Интересно ще е да видим как ще стане това...

 64. 64 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 653 Неутрално

  къде са магистралите нещо не ги виждам.Тия мошеници герб никога повече на власт за 3.5 години нови 200 000 безработни е браво велики сте.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 65. 65 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 488 Неутрално

  И ШУТ В Г.........ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ

  СВОБОДЕН
 66. 66 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  ГЕРБ не се притеснява да предложи на българския избирател същото, което му обеща през 2009 г. и не успя да изпълни. 2/3 от новите обещания са неизпълнените стари ангажименти на ГЕРБ за подобряване на бизнес средата, на образованието и здравеопазването, за създаване на електронно правителство, борбата с безработицата. "Гарантирано от ГЕРБ" се заменя "Имаме воля" въпреки бягството на Борисов от решаването на проблемите. И за втория си мандат ГЕРБ издига Борисов за премиер. Цветанов казал, че обещанията можели да бъдат изпълнени на 100%.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Самуил Литов - Non serviam!
  Самуил Литов - Non serviam!
  Рейтинг: 648 Гневно

  И ГРОБ, ако мислят Т. Дончев да е им финансов министър, то да го заявят от сега и да си носят последствията! То всеки учител, ако е за тази длъжност...

  Колтуклиева и Беновска искат да пипнат "мекия кинжал", а ти?
 69. 69 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  До коментар [#61] от "stiano":

  Това не се бесепари, това са ДСБари. Както знаеш историята на малките секти се характеризира с поговорката- Колкото по- малки толкова по гръмогласни. Оня ден си говорих с един приятел, който започна работа в печатното издание на Дневник от откриването му и ми разказа през смях инстуктажа за насоката на вестника и за Господин КОСТОВ. По- нататък ДСБ се сдоби с първия и оказал се заразителен отдел за форумна пропаганда. После случайно научих от В. Лилков че има отдел под пряката роля на Г-жа Ломева, който е отново под позната форма- юр. лице с нестопанска цел. Не се притеснявай- сигурно си забелязъл, че и най- коментираните теми са с около хиляда влизания, като повечето са от няколко " ентусиасти".

 70. 70 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  След като ликвидира малкия и средния бизнес, сега ГЕРБ обещава да се погрижи за него чрез скъсяване до 7 дни на срока за връщане на ДДС и съкращаване наполовина на регулаторните, лицензионните и регистрационните режими, лихвена амнистия за стари задължения на малките и средните предприятия към държавата, натрупани до края на 2012 г.
  Проблема с чуждите инвестиции щял бъде решен в следващите 4 г. - очаквало се по 5 млрд. лв. годишно да влизат в България. След като отвърза помощите за майки от минималната работна заплата, сега ГЕРБ се сети, че трябвало отново да ги обвърже.

 71. 71 Профил на Самуил Литов - Non serviam!
  Самуил Литов - Non serviam!
  Рейтинг: 648 Разстроено

  Многокъщник "смаза" организираната престъпност, та се замислил за битовата... "Конецовързачо", битовата престъпност винаги е била приоритет на МВР, но тя е и скачена със социално-икономическата действителност. А кой скапа страната, заради кой се палят хора?

  Колтуклиева и Беновска искат да пипнат "мекия кинжал", а ти?
 72. 72 Профил на Самуил Литов - Non serviam!
  Самуил Литов - Non serviam!
  Рейтинг: 648 Весело

  grayeagle = graveyard

  Свършват парите! Поствай здраво, че като се включат АВАРЪТ и Кърла и няма да има утре за обяд

  Колтуклиева и Беновска искат да пипнат "мекия кинжал", а ти?
 73. 73 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ей че нагли..Особено за ниските данъци.Ниските данъци си бяха такива ,като дойдохте,вие даже вдигнахте някои от тях-осигуровките например,и задължението работодателят да плаща за първите три дена от болничните листове.

 74. 74 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  "За инфраструктура ще говоря малко, защото знаете, че можем много", похвали се Дончев:
  Росен Плевнелиев неведнъж обясняваше докато беше министър, че от строителство на пътища са спестени 450 млн. лв. Но, над 84 млн. лв. допълнително били дадени за "Люлин" и две отсечки на "Тракия" и "Струма". Още 67 млн. лв. над договорените били дадени допълнително само за 7 км от околовръстния път на София!? Двата километра от Южната дъга от "Симеоново" до "Младост" се строяха от ГБС за 44 млн. лв. За нея обаче бяха дадени още 3 млн. лв.. Тази дейност, не бе включена в обществената поръчка.
  Пълна мистерия остана и защо държавата даде 97 млн. лв. на същата фирма за 4.5 км от Околовръстното от бул. "България" до "Симеоновско шосе", при положение че ГБС спечели търга за основното трасе с оферта от близо 33 млн. лв.

 75. 75 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  До коментар [#72] от "Самуил Литов":

  Аз съм ентусиаст- работя без пари и се задвижвам от силата на омразата си към Костов.

 76. 76 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Нищо повече от това което правехте до сега не можете да направите! Тия 5 милиарда преки чужди инвестиции(нещо като мокри сънища) за втория мандат ли ги пазехте бе?
  Ако все пак следващото правителство е на ГРЕБ, участта му ще е като на Кирчо - варненския бивш кмет

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 77. 77 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 849 Неутрално

  То тяхното не е воля я инат. Аре няма нужда от още загубени години. Където и да погледнеш - провал след провал и отгоре накацали калинки, магистрали от калинки. И кога ще им махнат охраната от НСО, писна ми да плащам едни бандити да се пазят от други бандити с мои пари.

 78. 78 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 742 Неутрално

  НЯМАТЕ ВОЛЯ - ИМАТЕ РОЛЯ!

 79. 79 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2174 Разстроено

  До коментар [#22] от "azmatahari":
  Прав си, че всичко на гюбрето им е "гьон сурат", но трябва да вземат имунитет като дУпетати та за това се напъват.
  Въпросът е обаче за хората, които ще гласуват за тях.
  Липса на всякакъв разсъдък.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 80. 80 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  [quote#77:"attitude"] кога ще им махнат охраната от НСО,[/quote]

  Ц.Ц нали се хвалеше, че пречупил гръбнака на организираната престъпност!?

 81. 81 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Добавете "и ниски доходи" в заглавието...

 82. 82 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2174 Гневно

  А да знаете как искам коментарът ми да съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
  Но защо да отварям работа на модераторите?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 83. 83 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  До коментар [#36] от "Bay Tan":

  [quote#36:"Bay Tan"]Това е анкетата в "дир.бг"[/quote]

  Благодаря че ме насочи към тази анкета. Да тя не е представителна за страната, но е достатъчно представителна за хората които работят с компютри. Освен това няма и съмнение в тази и представителност на анкетата защото при около 57 хиляди гласували няма как да бъдат подправени или изопачени резултатите. Да анкетата действително е прекалено позитивна за ДСБ защото много от хората в София имат компютри и е негативна за ДПС защото хората им са преобладаващо в селското стопанство. Вероятно и БСП поради това че пенсионерите не стоят много пред компютрите също малко са занижени. Да ама за ГЕРБ резултатите може и да са представителни за цялата страна, защото ГЕРБ за разлика от философите от форума си свършиха работата и спечелиха два пъти местни избори. Освен това хората без компютри са по-малко подложени на плюенето и безпринципния негативизъм на форум като този. И така: ГЕРБ - 40%, БСП - 15%. На когото не му се вярва да почака до изборите.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 84. 84 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#80] от "dobrich":

  Пречупил е гръбнака на пилето в чинията си.Хванаха една банда за която по бандитски пътища са знаели,че печели от отвличания, вкараха довчерашния си партньор и днешен конкурент във фризера за три години и това беше. Това доказателства , експертизи ...не са и чували,че трябва да се представят в съда. Решиха,че е по лесно да си сложат удобни съдии и поръсиха съдебната система с Владимири, Колевци, Атанасовци и Велевци. Ще им сърбаме попарата години на ред. Ако не се преселим в по добър свят, благодарение на социалната им политика поддържаща само многодетните ромки и миньорите на Ковачки.

 85. 85 Профил на ulipet
  ulipet
  Рейтинг: 434 Гневно

  и аз имам воля... всички имаме воля.....
  http://www.vbox7.com/play:f7be2be1

 86. 86 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#83:"emil"] ГЕРБ - 40%, БСП - 15%.[/quote]Гарантирано от чикиджии до 18 г.
  1,2 % ДПС ?! А малко по-серозно

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 87 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#82] от "Zamen":Нареди се на опашката.

 88. 88 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  .....се спря на фразите с доказано положителен ефект – ниски данъци, подобрена инфраструктура, обновяване на поне 1150 училища и детски градини.
  ________
  - от ниски данъци печелят чуждестранните монополи и търговски картели които се оказа ,че не плащат нищо даже и ДДС които го плащат потребители също го източват почти изцяло - нормално нали именно теси назначиха половината министри на герб.

  -Инфраструктурните проекти също се правят само и единствено в полза на "чуждестранните инвеститори" и прилежащите около тях терени където се е наместила и мутро-олигархия.

  МИ ДА ИДАТ ДА СИ ГЛАСУВАТ ТЕ ЗА ГЕРБ !!!!!!!

  P.S. Какви училища бе Цвъки ? Сайтовете за имоти са пълни с оферти за препродажба на стотиците продадени от герб и тройната коалиция бивши училища и детски градини !
  А в София от управлението на Бойко не остана ни един по-голям парцел къде ще строите на Витоша ли?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 89. 89 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4536 Неутрално

  До коментар [#9] от "Apolon ot Tiana":

  ,,450 000 безработни и 2 млн. работещи за жълти стотинки! ,,
  При това положение ми е много интересно как всеки четвърти човек има лека кола.
  Ето и данните

  37-и сме в света по брой на колите


  Статистика-
  ООН

  37-и сме в света по брой на колите
  13 Април, 2011 12:42
  36 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7007
  37-и сме в света по брой на колите
  ШРИФТ ПЕЧАТ

  Според официалната статистика на ООН България се подрежда на 37-о място в света по брой на автомобилите на хиляда души от населението. Не е странно, че първото място в тази класация се заема от САЩ, но второто място на Люксембург и третото на Малайзия изненадват леко.

  37-ото място на нашата страна ни отрежда 239 автомобила на всеки 1 000 души от населението. Зад нас са страни като Словакия, Хърватия, Румъния и Русия. На последните две места се нареждат Малави и Афганистан, които разполагат с по-малко от един автомобил на 1 000 души.

  1. САЩ - 765
  2. Люксембург - 686
  3. Малайзия - 641
  4. Австралия - 619
  5. Малта - 607
  6. Италия - 566
  7. Франция - 565
  8. Канада - 563
  9. Нова Зенландия - 560
  10. Австрия - 558
  11. Япония - 543
  12. Португалия - 537
  13 Исландия - 522
  14. Германия - 519
  15. Норвегия - 494
  16. Белгия - 484
  17. Испания - 471
  18. Кипър - 450
  19. Ливан - 434
  20. Великобритания - 426
  21. Холандия - 417
  22. Словения - 413
  23. Дания - 408
  24. Чехия - 399
  25. Катар - 378
  26. Ирландия - 359
  27. Естония - 353
  28. Саудитска Арабия - 336
  29. Гърция - 329
  30. Бахрейн - 322
  31. Антигуа и Барбуда - 302
  32. Бахамски острови - 289
  33. Литва - 267
  34. Израел - 263
  35. Унгария - 262
  36. Полша - 261
  37. БЪЛГАРИЯ - 239
  38. Словакия - 237
  39. Либия - 234

  Какво ще кажеш относно тази таблица. Според нея в България на всеки четвърти човек се пада по една лека кола.

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4536 Неутрално

  До коментар [#84] от "attitude":

  Ей сега БСП като дойдат на власт ще сложат истински народни съдии, както по времето на народния съд през 1944-45 година.

 91. 91 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#89] от "sider": Имат и златни пръстени, не знаеш ли? И венчални халки.
  Не ми тикай тази статистика, кажи коко годишни са колите?
  Да си чувал за вица в който войската яде свинско със зеле. За генерала пържолоте за войниците постно зеле!


  apoloniy
 92. 92 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 558 Разстроено

  А за броя на самозапалилите се, имате ли данни?

 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#90:"sider"]Ей сега БСП като дойдат на власт ще сложат истински народни съдии, както по времето на народния съд през 1944-45 година. [/quote]БСП ако вземат сами властта в криза ще е самоубийство ... Ще измъдрят нещо много извратено, дето на нормален през ум няма да да му мине никога. Я програмно правителство, я нещо друго, а пък и за крадене не остана много ... защо им е властта на празна хазна ? За единия съд няма да се хванат. Те са си добре и фирмите им са добре , нас ни разкатаха

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Много обещания, много нещо. Герб не бяха ли вече на власт почти 4 години?!
  А, сега ни предлагат "Герб - завръщането!".

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#92:"ПРОРОК ИЛИЯ"]А за броя на самозапалилите се, имате ли данни?[/quote]К Р И Я Т каквото могат. Чух случайно от познат за скочил от деветия етаж младеж преди седмица ... По медиите ни дума , ни вопъл, ни стон ... НЕ КАЗВАТ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#90] от "sider":
  Ти плашиш ли ме? От Велчев по техен няма , затова е в КС. Е, може да е помогнало и това ,че като глав прокурор нищо не свърши и никого не засегна. Ако намекваш,че герберските кадри са по-добри от БСПарските, грешиш фундаментално. И двата вида са от едно котило , приспособимо и продажно .

 97. 97 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Имате воля мръсни мутро-ченгета да крадете още. Лидера на ГЕРБ е най-тъпия премиер който България е имала. Вън от парламента и съд за безобразията. Още протести ли искате? Или гражданска война? Мръсен боклук! Искам час по-скоро да изчезнете от живота на българите. Мафия.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 98. 98 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#89:"sider"]Какво ще кажеш относно тази таблица. Според нея в България на всеки четвърти човек се пада по една лека кола. [/quote]Едно семейство от трима човека има 5 коли ... което означава, че на другите 21 човека се пада само една кола и то Ладичка останала от соцаКакво следва?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 99. 99 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 835 Неутрално

  71 партии , другари , се точат да Ви яхнат. Е, като не е ГРАБ, ще бъде друг.

 100. 100 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  [quote#53:"др. Иванов"]Аз мислих, че е сред бившите министри на герб, дето вече усукват около БСП я за шефове на агенция, я за някой борд. [/quote][quote#86:"Bay Tan"]Гарантирано от чикиджии до 18 г.
  1,2 % ДПС ?! А малко по-серозно[/quote]

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK