Цветанов обяви, че ще се отгегли от политиката, ако твърденията за подслушвания се потвърдят

Цветанов, в компанията на бивши министри от кабинета Борисов, при <a href="http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/03/27/2030768_gerb_sled_chetiri_godini_upravlenie_magistrali_detski/" target="_blank">представянето на предизборната програма на ГЕРБ в сряда</a>

© Цветелина Белутова, Капитал

Цветанов, в компанията на бивши министри от кабинета Борисов, при представянето на предизборната програма на ГЕРБ в срядаБившият министър на вътрешните работи и заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че ще се откаже от политиката, ако твърденията на лидера на БСП Сергей Станишев за незаконни подслушвания на политици и общественици се потвърдят от прокуратурата. Цветанов обяви това в студиото на Би Ти Ви, където изненадващо се появи, докато там интервю даваше Станишев. Бившият вътрешен министър първо се включи по телефона от централата на ГЕРБ, която се намира в непосредствена близост до студиата на Би Ти Ви. В края на телефонния разговор той обяви, че идва в студиото, за да си говорът със Станишев като мъже.


"Не съм сигурен, а съм убеден, че не е имало такива подслушвания", беше първата реплика на бившия вътрешен министър. Цветанов допълни, че твърденията на Станишев са абсолютна лъжа и се опита да изкопчи от лидера на БСП обещание, че ако това се потвърди от прокуратурата и той, на своя страна, ще се откаже от политиката. В отговор Сергей Станишев само каза, че е готов да се извини, ако за твърденията му не се намерят доказателства.


Въпросът на водещия Виктор Николаев, няма ли вариант всички доказателства за подслушванията да са заличени, видимо ядоса Цветанов. "МВР не е плод и зеленчук. Всички документи се регистрират. МВР не е разграден двор", отговори бившият вътрешен министър. "Способите и методите, които се прилагат в оперативната работа, са класифицирана информация", каза Цветанов на въпрос – има ли такъв автомобил, оборудван за подслушване, за какъвто се твърди в сигнала.
Той обясни, че използването на СРС става с много ясен нормативен регламент и никога като министър на МВР не е давал такива разпореждания. Цветанов запита Станишев, защо първо не е дал информацията на прокуратурата, а след нейната проверка да говори пред медиите.


В отговор лидерът на БСП обясни, че е сигналът е бил твърде сериозен и обезпокоителен, за да не го оповести. "Кое му е сериозното, господин Станишев. При мен знаете ли колко сигнали за вас пристигат и аз ли да тичам в прокуратурата", репликира Цветанов.


Неочакваната поява на бившия министър на вътрешните работи в студиото на Би Ти Ви определено не се хареса на Станишев. На няколко пъти той отбеляза, че ако ще дебатира с някой от ГЕРБ, това е Бойко Борисов, а за спор със Цветанов би пратил някой от заместниците си.


Лидерът на БСП измъкна и обещание от водещия, че за в бъдеще, когато в студиото на Би Ти Ви човек от ГЕРБ обвинява в нещо левицата, неин представител ще получи правото да защити партия в ефир. "Ако има ваш човек наблизо, няма проблем да дойде", опита се да се измъкне Николаев. "Ще имаме дежурен, ако трябва", не отстъпи Станишев.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK