Шофьорът на автомобила, като този от сигнала за подслушването: Антените са за красота

Снимката на сивия ван, изпратена от читател (обработването е негово)Тази сутрин "Дневник" получи снимки на автомобил, който отговаря на описания в сигнала от Сергей Станишев до главния прокурор, внесен вчера за неправомерно подслушване на политици и бизнесмени. За снимките беше отбелязано само къде са направени. Когато репортери на "Дневник" отидоха на мястото, автомобилът вече не беше там, но получиха потвърждение, че наистина е паркирала такава кола. 


Тогава публикувахме снимките и паралелно започнахме да търсим информация и коментар от МВР, прокуратурата и бивши служители на вътрешното министерство, за да установим дали е възможно това да е споменатата кола на СДОТО (дирекцията за подслушване в МВР). До момента липсва какъвто и да е отговор от МВР.


Дължим извинение на собственика на автомобила, че първоначално на две от снимките се виждаше номера, който малко по-късно заличихме, защото в случая няма причина да е видим.
В късния следобед с "Дневник" се свърза Ивайло Койчев, който се представи, че е собстветик на сивия ван с шест антени. Пред "Дневник" той заяви, че наистина е паркирал автомобила си на мястото от снимките -  на ул. "Шейново" в отсечката между "Кракра" и "Сан Стефано", защото е имал среща в близко кафене. Койчев обясни, че антените върху колата му са за красота.
Помолихме го да се видим лично с него, за да поговорим и да снимаме автомобила му. Той обеща допълнителна среща по-късно, но после спря да отговаря на мобилния си телефон.


Публикуваме телефонния разговор с Койчев едно към едно, въпреки че не успяхме да му зададем всички въпроси:


– Моят ван е това. На мое име си е регистриран. Антените са си мои. Те са за декорация. Дайте и поне на вас да се обадя. Аз съм жив, хора. Ванът не е такъв.


Сутринта бях в кафе долу и го оставих там вана на зелена зона, къде да го оставя. И някой ненормалник го е снимал. Още вчера като го видяхме по телевизията (не е ясно какво има предвид Койчев - бел.ред.) и паднахме от смях. Понеже Сергей Станишев търси сив ван "Крайслер вояджър"... Откъде да знам, че така ще станат нещата. Моят ван по обяд днес вече го има навсякъде в интернет.


Откога имате тези антени?


- От година и половина, две.


Как ви хрумна да ги сложите?


- И преди съм имал антени. Те си вървят от кола на кола ги прехвърлям. Те нямат кабел, а са за красота. Просто се монтират. Никъде в закона за движение по пътищата не пише, че не може да си имам антени отгоре. Имам и два скорпиона, и мартеници.


А какво символизират скорпионите?


- Аз съм зодия Скорпион. Децата се возят в този ван, вътре играчките на децата. Мартеница на предното стъкло си имам. Не така, госпожо.


Бихте ли дошли до редакцията с колата да се срещнем?


- Ама вие можете да я снимате по всяко време. Досега се занимавах с тези от БиТиВи. Къде е вашата редакция?


На ъгъла на ул. "6-ти септември" и ул. "Иван Вазов".


- Аха. Кога да го направим?


Днес.


- Сега?


Когато ви е удобно днес...


- Ох, дайте ми един телефон да ви се обадя. Но понеже стана голям скандал с този ван, не е ли по-добре да излезе по БиТиВи репортажа. Ще си имам ядове.


С кой ще си имате ядове?


- Ами как...Не може, във вашия сайт, вие твърдите, че ванът е на СОТ, на полиция, милиция на каквото ще да е. Самата статия, където е написана във вашия вестник...


Не се притеснявам от нищо, просто имам и други ангажименти в момента. Прибирам се, влизам в офиса си да ви кажа: ей, хора, не така! Защото тука вече прокурорът да разследва,не знам си какво. Вижте какво излиза във вашите изречения – там е било наблизо БНТ, Иво Прокопиев, турско посолство. Хал, хабер си нямам за тези неща. Бях в кафе по-надолу. Крайслерът съм го оставил на самата улица и става голяма гюрултия цялата работа.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK