"Алфа Рисърч": Ако изборите бяха днес - ГЕРБ, БСП, ДПС, "Атака" и "България на гражданите" влизат в парламента


ГЕРБ и "Атака" са двете партии, които увеличават подкрепата си само дни преди началото на предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 12 май. Електоралната битка между двете основни политически сили остава в полза на доскорошните управляващи – 21.9% ГЕРБ срещу 17.4% БСП, а "Атака" бележи най-силен ръст - от 1.9% на 5.5%. Това показват данните от регулярното проучване на социологическата агенция "Алфа Рисърч", проведено от 22 до 27 март сред 1050 пълнолетни граждани.

Изследването няма външен възложител. Реализира се със собствени средства на агенцията и се публикува на нейната интернет страница.

Февруарските протести и оставката на кабинета "Борисов" оказват доста разнопосочно влияние върху електоралната картина в страната, отчитат социолозите. Едва 42% са сигурни, че ще отидат да гласуват, 28% се колебаят, като обикновено само половината от тях взимат решение в полза на вота.


Почти всеки трети не е сигурен дали ще подкрепи политическата сила, която в момента е избрал. Тази висока степен на мобилност и "оглеждане" може да доведе до съществени размествания в хода на кампанията, а ако "колебаещите се недоволни", не намират достатъчно атрактивна алтернатива, избирателната активност може да остане доста под тази от парламентарните избори през 2009г. (60.20%), коментират от "Алфа Рисърч".


Социалният натиск за промени е увеличил критичните настроения в обществото и степента на разочарование от начина на управление на страната. Поредица от индикатори показват високи стойности на социалния песимизъм.


В същото време оставката на Борисов е довела до консолидация вътре сред привържениците на ГЕРБ и повишаване на мобилизацията им за гласуване. Партията бележи ръст от един процент спрямо януари и достига 21.9% подкрепа сред всички избиратели. Запазва добри позиции в по-младите и средни възрастови групи, в градовете със силни кметове и по-малките населени места, но е в отстъпление в областни центрове с тежки икономически проблеми и по-силни протести.


При БСП, обратното, е налице негативен тренд и поне за момента тя не извлича електорални дивиденти от социалното недоволство. Бележи спад с 1.5% спрямо януари (до 17.4%), като мобилизира твърдите си симпатизанти, но не успява да прибави нови. "Доколкото на този етап може да се очертае някаква по-обща тенденция, БСП губи в две посоки – първо, от центристките избиратели със средни и по-високи доходи, заети в частния сектор, които по всяка вероятност са притеснени от заявената политика за вдигне на данъци и осигуровки и второ, от най-нискодоходните групи, които все още остават пасивни, или се ориентират към нови протестни партии", е анализът на социолозите.


"Атака" бележи най-силен ръст и достига 5.5%. Подкрепата й нараства главно сред хората с по-нисък социален статус от средното поколение в София и малките градове. Тя обаче заедно с Националния фронт за спасение на България (НФСБ) на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов е най-застрашена от консолидирането на евентуална партия на протестиращите. Всеки пети симпатизант на "Атака" и всеки трети на НФСБ е готов да подкрепи такава партия срещу едва всеки десети от привържениците на ГЕРБ или БСП.


ДПС запазва обичайните в изследванията 4%-5%, както и висока мобилизация за гласуване, но като цяло има лек спад спрямо подкрепата му непосредствено преди парламентарните избори през 2009 г.


Сред губещите от протестите на гражданите е и Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева – спад от 1.7% спрямо януари (от 5.6% на 3.9%). Сегашните 3.9% от всички избиратели й дават шанс за присъствие в следващия парламент, но кампанията ще е от ключово значение за партията.


От останалите партии коалицията на ДСБ и "Синьо единство" (1.8%) и НФСБ (1.6%) са в най-добри позиции за преминаване на 4%-та бариера, но имат противоположни проблеми, отбелязват социолозите. За ДСБ и "Синьо единство" това е разширяването на твърдото ядро, за НФСБ – сплотяването на симпатизантите от периферията, които са едни от най-склонните да променят вота си.


Според данните хипотетична партия на всички протестиращи събира 14% желание за подкрепа, но тези гласове не са консолидирани и не се насочват към определен политически субект. 28% все още не са решили дали и за кого да гласуват, а това може да предизвика редица изненади по време на кампанията.


Така, ако изборите бяха днес, при около 55-57% избирателна активност (3 млн.500-600 хил.) ГЕРБ би могъл да достигне около 35-38% от действителните гласове, БСП – около 30%, "Атака" и ДПС - по около 10%, а ДБГ – 4-5%. От това дали и други политически сили ще преминат бариерата и съответно, какъв ще бъде "бонусът" от преразпределението на гласовете на останалите под чертата партии ще зависи каква коалиция ще се формира и доколко устойчиво би било следващото управление и парламент. За разлика от предишни избори обаче, когато имаше вълна на надежда към новите партии и кампанията не беше от водещо значение, сега точно тя ще е определяща както за позициите на големите, така и на по-малките политически сили.

Коментари (461)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Статуквото положено от БКП/ДС се бетонира с пълна сила. Тежко и горко на този народ!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  тази сутрин Ц.Ц. уби няколко % от рейтинга на ГЕРБ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Едва ли след около месец ще бъде много по-различно.

  Вещица от Овнерог
 4. 4 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Милион и двеста-триста българи си искат слънцето - това е!

  Аз ще гласувам за Иван Костов и ДСБ!


  -----------------------------------
  www.serama.bg

 5. 5 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Въпросът е в активността на изборите. Това, че ГЕРБ ще спечели е вече ясно на всички. Въпросът е с колко. Ако активността е около две трети от избирателите и повече Бойко може да състави и самостоятелен кабинет.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 6. 6 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  ГЕРБ победа. Мишки на колене.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 7. 7 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 811 Любопитно

  Отново напомням да посещавате страницата за предстоящите парламентарни избори на Уикипедията, където събираме подобни проучвания. Вече има десетина.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 8. 8 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  До коментар [#4] от "Peacock":


  [quote#4:"Peacock"]Аз ще гласувам за Иван Костов и ДСБ! [/quote]


  Поредният глас хвърлен на вятъра.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 9. 9 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 541 Весело

  Чини ми се Кунева, няма да може да премине бариерата за влизане в парламента!

 10. 10 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  При БСП, обратното, е налице негативен тренд и поне за момента тя не извлича електорални дивиденти от социалното недоволство.
  Този тренд ще се запази до изборите.

 11. 11 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Между редовете е по-интересно:

  ...28% казват, че не са решили дали и за кого да гласуват.

  Уличните протести вече утихнаха, очевидни са разправиите и разцепленията в т.нар. граждански движения, но според изследователите "българското общество запазва значим протестен потенциал". 55% от анкетираните одобряват изцяло "гласа на улицата", 38% - частично, сочат от "Алфа рисърч".

  Готовността за участие в протести е по-ниска. Склонни да изразят недоволството си, излизайки на улицата са около една трета от запитаните, предимно младежите до 30-годишна възраст.

  Почти всички анкетирани (92%) имат искания с икономическа насоченост. Много по-нисък (20%) е делът на онези, които подкрепят разнопосочните политически искания.

  Не толкова прякото участие във властта, колкото упражняването на контрол чрез граждански квоти в регулаторни органи и комисии се разпознава като най-ефективен механизъм за влияние върху управлението (56%).

  20 на сто смятат, че протестиращите имат най-голям шанс да постигнат целите си чрез формиране на партия, с която да се явят на предсрочните избори. Други 23% виждат този шанс чрез включване в сегашните партии в зависимост от ориентацията на излезлите на улиците хора.

  Към момента щедрите социални обещания на националистическите формации са тези, които привличат протестния вот. Основна интрига на кампанията остава обаче въпросът, дали той ще продължи да се отлива към тях, или ще премине частично към нови политически субекти, коментират изследователите от +"Алфа рисърч".

  В момента 42% от анкетираните избиратели са сигурни, че ще отидат да гласуват, 28% се колебаят, като обикновено само половината от тях взимат решение в полза на вота. Почти всеки трети не е сигурен дали ще подкрепи политическата сила, която преди е избирал.

  Тази висока степен на мобилност и "оглеждане" може да доведе до съществени размествания в хода на кампанията, а ако "колебаещите се недоволни" не намерят достатъчно атрактивна алтернатива, избирателната активност може да остане доста под тази от парламентарните избори през 2009 г., казват от "Алфа рисърч".

  Усилията на президента Плевнелиев при съставянето на служебното правителство и нормализирането на ситуацията се оценяват позитивно от хората. В момента Росен Плевнелиев е най-одобряваният български политик (32% положителни оценки срещу едва 19% отрицателни), и така запазва позициите си отпреди политическата криза.

  Служебният министър-председател Марин Райков е слабо познат и съвсем естествено повечето хора нямат мнение за дейността му. 74% изразяват неутрално отношение към него в първата седмица от работата му, 17% положително и 9% - отрицателно.

  Кабинетът Райков получава подкрепа предимно от дясно-центристки избиратели, докато отношението на левите и радикално настроените български граждани е преобладаващо негативно.

  За разлика от политиците, на значителна подкрепа са радва новият български патриарх Неофит - 42% от българите имат надежда, че той ще има по-активно отношение към случващото се в страната.

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5651331

 12. 12 Профил на Серго Крайслера
  Серго Крайслера
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-лошото от цялата работа е повишения резултат на Атака. ДБГ въобще не е сигурно влизат ли. А щом дават 4% преднина на ГЕРБ пред БСП, значи са най-малко 8%.

  Антените са за връзка с Москва.
 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3607 Весело

  Те това си го знаехме и без Алфа-рисърч!

  Политическата система у нас съответства на прословутата карикатура "американска люлка" - ту едните, ту другите горе, но винаги едрият капитал печели!

 14. 14 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  И това при положение, че Бойко Борисов още не е казал тежката си дума. А когато излезе и ни поведе, представяте ли си какво ще стане? Разгром, пълен разгром.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 15. 15 Профил на B-dot
  B-dot
  Рейтинг: 501 Весело

  Честит първи април на всички!

  Успех е колко на високо ще отскочиш след като удариш дъното.
 16. 16 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Смразяващо проучване. Само доказано корумпирани партии, неспособни да урявляват или крайно-лумпенизирани.

 17. 17 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  ДСБ имаше 25% в една анкета в дир.бг?

  Защо Алфа рисърч манипулира социологическите проучвания?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 18. 18 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 434 Весело

  И като се махнат купените цигански гласове за ГРОБ остават 10%.

 19. 19 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Повече гласували-по-малко проценти за БСП и ДПС-просто е!

  Всеки да си гласува за своя фаворит!
  Важното е БСП и ДПС да бъдат в опозиция!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 20. 20 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Весело

  Сполучлива първоаприлска шега

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 21. 21 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ами дано СерГея продължи в същият тъп дух на коомпроматна война, и да слезе до миманса в парламента.
  Лошото обаче е, че ГРОБ печели от това.
  Надявах се, на някаква консолидирана гражданска формация от протестиращите, но тя не се състоя.
  Старите разбойници, ловко използваха желанието, на естествено промъкналите се всред протестиращите келепирджии и разби тази консолидация, още преди да се е състояла (ярък пример: участието на "хонориса на каузата" - модерния ляв)!
  така, че нямаме позитивен избор.
  Все стари маргинали ни гледат от кюшето!

  ура и да живей!!!
 22. 22 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА моди мерси за отЛИЧНОТО ти отношение": Кмете , днес дежурна по студио да плаши ЦЦ беше Илиана , ти кога ще си дежурен и накокържен пред телевизията да се посмеем Честит празник на партията ви тя е №1 в лъжите , да почерпиш

 23. 23 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Най-после едно свястно изследване. Следя ги от дълго време "Алфа Рисърч" те са единствената социологическа агенция която не прави партийна пропаганда.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 24. 24 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Задава се новата тройна коалиция... Предрешената Кукуневица ще оправи сметките на серГей и аХмак...

 25. 25 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#14:"Wornoxmaniak спам робот"]Бойко Борисов още не е казал тежката си дума. А когато излезе и ни поведе, представяте ли си какво ще стане?[/quote]
  Ще ти стане, знаем, но няма да е задълго, преди пак да падне

  Всъщност, армията на "гъбарите" се очертава да има решаващ глас за изхода от изборите, както е тръгнало!

 26. 26 Профил на Newcastle Fan
  Newcastle Fan
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ако Герб спечели най-много гласове на тези избори аз едва ли ще остана да живея в тази страна.

  По плодовете ще познаете дървото.
 27. 27 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 488 Весело

  Както казват шопите, е, оти ги ручахме жабетата тогава?!
  За чий... ни бяха всичките тези протести, които уж били подкрепяни от огромното мнозинство от българите, защо изритахме гербавите от властта като мръсни котета, като явно пак за тиквичко ще си гласуваме?! Странен народ сме, спор няма!

 28. 28 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 446 Любопитно

  Само 1,8% за ДеСе(е)Бе??? Аз чета редовно форума на Дневник и затова съм убеден, че ще вземат 70-80%. Минимум...

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 29. 29 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Герб ще има около 5% повече, бсп - около 5% по-малко, дпс - около 5% повече, кунева ще влезе, пробутвана със зъби и нокти от масонските си началници, другите просто нямат шанс, като на национал-комунистите на скат вероятно няма да им стигне съвсем малко, а на костов - около 1%

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 30. 30 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#14:"Wornoxmaniak спам робот"]

  И това при положение, че Бойко Борисов още не е казал тежката си дума.[/quote]

  Той що се спотайва или прави предизборната програма?

  Този път без сериозни обещания за натикване на БСП/ДПС в ъгъла, включително лустрация, не би спечелил нови гласове!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 31. 31 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#14] от "Wornoxmaniak спам робот":

  Остави човека да си почине,ве!

  Сергомобилът и на Сергей-малкия,наред с вица за Премиерът Орешарски вършат добра работа!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 32. 32 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#14:"Wornoxmaniak спам робот"]А когато излезе и ни поведе, представяте ли си какво ще стане? Разгром, пълен разгром
  [/quote]

  Ще има ли кебапчета? А зрелища?

 33. 33 Профил на Димка Гочева
  Димка Гочева
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Или с други думи, устойчива тенденция на фашизация на обществото.
  Това стана ясно още през лятото на 2005 г. на парламентарните избори и през 2006 г. на президентските избори, когато Сидеров спечели почти двойно повече гласове от г-н Неделчо Беронов.
  Обаче ентелектуалните корифеи и политическите лидери на т.нар. "десни партии" се направиха на неразбиращи, че един процес, който започва през 2005 г. и се затвърждава през 2006 г., няма начин да изчезне от само себе си в нищото.

  Вместо да разберат какво става, (а може би те просто нямат необходимия интелектуален капацитет, за да разберат какво става), те легитимираха мутро-милиционерската сбирщина като "сестринска партия" в ЕНП!

  Ох, на обществото милинките ни сестрички!
  Ах, те сладките! Като куклички са, само дето панделки им липсват.

  Сега на 12 май изобщо да не се чудят как така фашизоидната "Атака" ще спечели почти 10 пъти повече гласове от десебариата и остатъчните сини.
  Като се правят на ударени от лятото на 2005 г. и на неразбиращи, така ще стане. Няма как да стане иначе.

  димка гочева
 34. 34 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#2:"КМЕТ В СЯНКА моди мерси за отЛИЧНОТО ти отношение"]тази сутрин Ц.Ц. уби няколко % от рейтинга на ГЕРБ ! [/quote]
  И оня ден пак!
  Имам чувството, че нарочно го прави...
  Другия вариант е “Бойко, прости му, той не знае какво говори!
  А и защо го прави..."

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 35. 35 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#23:"Fred"]Най-после едно свястно изследване. Следя ги от дълго време "Алфа Рисърч" те са единствената социологическа агенция която не прави партийна пропаганда.[/quote]
  айде сега сравни прогнозите им за предишните избори и за президентските и после пак се изказвай - и райчев и мбмд бяха с по-точни прогнози...Просто алфа-рисърч минават за костовисти и затова се радват на доверието на костовистите, съответно - винаги завишават прогнозите си за дсб.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 36. 36 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1372 Любопитно

  Интересно - що го закопаха Костов предварително?

  Жената е покана за щастие
 37. 37 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Тези избори ще са от вида - който спечели ще съжалява. Бойко показа, че не може да реформира нищо и отделно влезе във война с матряла, като му замрази заплати и пенсии, и го докара дотам, че да не може да си плати тока. Така, че дори и да спечели, след лятото пак идва зима, и пак ще хвърля оставка.

 38. 38 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  Партия на гражданите в селска държава, не става...

 39. 39 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "За разлика от предишни избори обаче, когато имаше вълна на надежда към новите партии и кампанията не беше от водещо значение, сега точно тя ще е определяща както за позициите на големите, така и на по-малките политически сили."

  Все съм чел щуротии ама това вече ... Как кампаниите ще имат определящо значение. Първо трябва да изходим от факта, че за тези 23 г. у нас се доказа, че има само една-единствена партия. Партията на Рушвета и Кражбата (ПРК) и всички политици и държавни служители членуват първо в нея и тогава в друга подпартия. За какви кампании говорим, за какви политики ...? То е смешно въобще да повдигаме въпроса.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Peacekeeper
  Peacekeeper
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Чета пак как се възпяват вождовете, слънцата и спасителите. Наивни ми народе, кога ще се събудиш?

 42. 42 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 794 Весело

  [quote#14:"Wornoxmaniak спам робот"]Бойко Борисов още не е казал тежката си дума. А когато излезе и ни поведе, представяте ли си какво ще стане? Разгром, пълен разгром. [/quote]
  -Както си го формулирал,вещаеш разгром на своите,бре.Това,явно е от вълнение и ентусиазъм,но внимавай от емоции да не сбъркаш бюлетината на 12.05.13.

 43. 43 Профил на kalitopalova
  kalitopalova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това проучване се различава значително от това на американката Мира Радева.. Защо ли?

 44. 44 Профил на Серго Крайслера
  Серго Крайслера
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#18] от "ec":

  Циганите са при БСП, даже коалиция са си направили. Така е било на всички избори и така ще бъде.

  Антените са за връзка с Москва.
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  [quote#6:"Wornoxmaniak спам робот"]ГЕРБ победа. Мишки на колене.[/quote]
  Тъпи, но упорити!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Серго Крайслера
  Серго Крайслера
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#26] от "Newcastle Fan":

  Какво да ти кажа фенче... ако БСП спечелят, тия които ще се изнесат от страната ще са сто пъти повече.

  Антените са за връзка с Москва.
 47. 47 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Аз ще гласувам за ДСБ

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 48. 48 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#14:"Wornoxmaniak спам робот"]И това при положение, че Бойко Борисов още не е казал тежката си дума.[/quote]
  Зума има тежката дума!
  Нашта система 4:4:2...
  Аре поздрав:
  http://vbox7.com/play:809951a1&al=2&vid=4830497
  Булката беглец, да си гледа "Бистришките тигри"!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  [quote#40:"sqrt"]Хаха тъпият бг матрял явно масово го влече мазохизма.[/quote]
  По-скоро системата за открадване на избора на обикновените хора е готова.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#46] от "Серго Крайслера":

  Какво да ти кажа фенче... ако БСП спечелят, тия които ще се изнесат от страната ще са сто пъти повече.
  [quote#46:"Серго Крайслера"]Какво да ти кажа фенче... ако БСП спечелят, тия които ще се изнесат от страната ще са сто пъти повече.[/quote]

  Начело с Буда и Цв. Цв, които спешно ще бягат от наказателно преследване.

 52. 52 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 541 Весело

  НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМА 40 % АКТИВНОСТ СЪС ТЕЗИ РАЗДУТИ СПИСЪЦИ НА ИЗБИРАТЕЛИ И НЕЖЕЛАНИЕ НА ХОРАТА ДА ПОДКРЕПЯТ СТАТУКВОТО А ЛИПСА НА АЛТЕРНАТИВИ
  МАКСИМУМ 40 % АКТИВНОСТ
  НЕКА ГИ ИЗЧИСЛЯВАТ ТОГАВА КОЙ ВЛИЗА И КОЙ НЕ

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  [quote#47:"Stavrogin"]Аз ще гласувам за ДСБ[/quote]
  И аз ще гласувам за ДСБ, но народа иска да глаДува за ГЕРБ или БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на kalitopalova
  kalitopalova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#45] от "Храбър":

  Не забравяй и нагли, защото по-нагли хора от герберите не съм виждал през живота ми.. Трябва да се признае, че Боко Тиквата явно вече не е толкова нагъл, щом се е скрил и го е срам да си покаже мутрата - явно има някакъв резултат от всичките тия протести..

 55. 55 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#43:"kalitopalova"]Това проучване се различава значително от това на американката Мира Радева.. Защо ли? [/quote]
  А ти защо задаваш риторични въпроси?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 56. 56 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 541 Весело

  2,5 МИЛОНА ЩЕ ГЛАСУВАТ МАКСИМУМ

 57. 57 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 446 Весело

  До коментар [#36] от "bgpainter":

  Никой не го е закопавал. Той сам я свърши тази работа доста отдавна и продължава да трупа пръст на гроба си. Ние само от време на време слагаме по някое цвете за спомен и преливаме вино.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 58. 58 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Всичките налични социологически креатури са креатури на партията майка до един с произход и род от ортодоксални комунисти и агенти и доносници.Отврат,накъдето и да се обърнеш виждаш лицето на злото.Това зло ,което изби без да му мигне окото повече от 220 хил.българи, а само на 1-ви февруари 1945 г.затри без време целият елит на България-повече от 2200 човека.И възмездие няма.Логическия извод е Германския опит и модел за общество.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Горе - долу това е положението, а изборна активност около 44%.

 61. 61 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#53:"Храбър"]И аз ще гласувам за ДСБ, но народа иска да глаДува за ГЕРБ или БСП. [/quote]
  да го наречем ВАРНЕНСКИ СИНДРОМ, гласуваш за някой и след няколко месеца викаш КОЙ АЗ НЕЕЕЕЕЕ то нямаше кандидати и за тва

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  [quote#39:"The.Teacher"]Все съм чел щуротии ама това вече ... Как кампаниите ще имат определящо значение. [/quote]
  Имат! Зависи каква ще бъде темата на дебата за изборите. Ето от БСп вече промениха темата. Сега си говорим за подслушване и флашки, а не за икономически реформи, с които да се оправи положението на обикновения българин.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#43:"kalitopalova"]Това проучване се различава значително от това на американката Мира Радева.. Защо ли? [/quote]
  защото това проучване е изцяло измислено за разлика от онова на радева

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 67. 67 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Разстроено

  "ГЕРБ и "Атака" са двете партии, които увеличават подкрепата" един много тревожен сигнал че лумпенизацията на българския народ е вече тотална

 68. 68 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#14:"Wornoxmaniak спам робот"]И това при положение, че Бойко Борисов още не е казал тежката си дума. А когато излезе и ни поведе, представяте ли си какво ще стане? Разгром, пълен разгром. [/quote]
  Абе Порньо, къде е Пожарникарката? Да не си е навехнал пак крачето или сега да чакаме друга версия?

 69. 69 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#14:"Wornoxmaniak спам робот"]

  И това при положение, че Бойко Борисов още не е казал тежката си дума[/quote]
  а да се сещаш че може да са дигнали малко точно щото оня банкянски плъх се е скрил и не говори глупости всеки ден

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "ДПС запазва обичайните в изследванията 4%-5%, както и висока мобилизация за гласуване, но като цяло има лек спад спрямо подкрепата му непосредствено преди парламентарните избори през 2009г."
  Ей това звучи толкова добре... дано този спад да е по-сериозен
  А иначе успех на Герб, даже смятам че процентите им +5 поне.

 72. 72 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Ако Сергея беше подал оставка 2009г. той нямаше да е главен ПЕС , но БСП щеше да бъде друга. Всъщност Станишев съсипа БСП за поне 10г. напред да не кажа завинаги. Сега чакаме след 12.05. новия ляв проект.След втория мандат на Бойко ще има нов десен проект.Важно е че БСП ще отиде в историята.

 73. 73 Профил на kalitopalova
  kalitopalova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#55:"drakar65"]А ти защо задаваш риторични въпроси?
  [/quote]

  Защото искам да видя герберската наглост докъде ще стигне

  [quote#66:"hhhuuunnnn"]защото това проучване е изцяло измислено за разлика от онова на радева[/quote]

  Ето, това чаках Простотията ходи по герберите, а не по хората, ама при тях е някаква много развита заразя, за която все още и никога няма да бъде открит лек...

 74. 74 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 794 Весело

  [quote#6:"Wornoxmaniak спам робот"]
  ГЕРБ победа. Мишки на колене. [/quote]
  -Все пак Тон да внимава с Джери.Не се надявай само на револверра,за да го тикнеш в стъклено шише.
  http://vbox7.com/play:981cbd48

 75. 75 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 488 Весело

  Разни агенции,разни проучвания и точни резултати според точните пари ...

  Liberate Your Mind!
 76. 76 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#61] от "stg":

  Да де, но варненският синдром е режисиран отдалеч - истината е, че нямаш за кого да гласуваш, и за когото и да гласуваш, след няколко месеца ще викаш "долу"
  Ние сме точно във варненски синдром, ама абсолютно точно, предлага ни се избор между лайна и говна. ...

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#76] от "Aрафлeц":

  винаги ако си недоволен може да гласуваш за Йоло Денев или някой подобен, по добре е да ти се загуби гласа отколкото да казваш после ма то нямаше за кой, от 100 партии винаги има за кой, другото са оправдания

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 79. 79 Профил на danea
  danea
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ами отидете на изборите и си кажете мнението вместо да си стоите вкъщи и после да се оплаквате ! От вас зависи изходът на изборите. Някой има голям интерес да пробутва мнението , което много подхожда на българската народописхология, че когото и да избереш, те всичките един дол дренки. Ами ако така мислите, тогава и е наистина свършено с нашата родна страна! А други ще се възползват, те само това чакат!

 80. 80 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 567 Весело

  "коалицията на ДСБ и "Синьо единство" (1.8%)"


  Една добра новина.

  И в морето ми е до колене .....................
 81. 81 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#36:"bgpainter"]Интересно - що го закопаха Костов предварително?[/quote]

  Преди всички избори на Костов все му дават 1,6 % - 1,8 % а той все влиза в парламента.
  Ето два независими източника:

  28 МАРТ 2013, ЧЕТВЪРТЪК

  Проучване на изборните нагласи към 28 март 2013 за предсрочните парламентарни избори в Анкета.


  Проучване на изборните нагласи към 28 март 2013 за предсрочните парламентарни избори в Анкета.

  На въпроса:ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА 12 МАЙ 2013 са отговорили 1032 души до момента.


  Коалиция партии на протестиращите- 46 (4%).
  Коалиция за България,БСП- 247 (23%)
  ГЕРБ- 168 (16%).
  НФСБ на Валери Симеонов- 51 (4%).
  Атака - ВМРО- 86 (8%).
  Синята коалиция,Костов- 156 (15%).
  Движение за права и свободи- 7 (0%).
  Движение България на гражданите- 111 (10%).
  СДС,Кабаиванов -10(0%).
  РЗС- 1 (0%).
  НДСВ- 5 (0%).
  Марешки- 2 (0%).
  БЗНС- 1 (0%).
  Българска комунистическа партия- 18 (1%).
  ГОРД- 3 (0%).
  Зелените- 12 (1%).
  Лидер- 3 (0%).
  Друга партия- 22 (2%).
  Няма да гласувам- 48 (4%).
  Ще гласувам с невалидна бюлетина.- 36 (3%).

  http://1223bg.blogspot.com/2013/03/28-2013.html

  ==============

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=537212532978123&set=a.308944019138310.77684.166641766701870&type=1&theater&notif_t=like

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 82. 82 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  ...Почти всеки трети не е сигурен дали ще подкрепи политическата сила, която в момента е избрал....

  За мен това е най-важното.
  Само дето от Алфа Рисърч, както е обичайно за българската действителност, са се сурнали в хълцукания подир кого ще се литне колебаещият се мат'рял, вместо да разчепкат дали се колебае мат'рялот очаквайки да види конкретни управленски програми, т.е. да мисли рационално, дали го литкат от талавизуръ по някоя емоционално истерясана пързалка или просто се оглежда пак за месия ...

 83. 83 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Замирисва на нова тройна коалиция.
  Неприятно

 84. 84 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#79:"danea"] От вас зависи изходът на изборите.[/quote]
  това им казвам и аз, щото сега питам един за кой гласува 2001 той ми вика мани мани не питай ,питай го за 2005 пак вика абе бегай, питам го за 2009 вика, е те тогава па хептен се олях, човека е единственото животно дето се спъва 2 път в един камък де, който го е срам да каже за кой е гласувал , има всички основания да го е срам

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 85. 85 Профил на sladb
  sladb
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ужас!!!! От всички цветове погледнато, лошото е, че като първи април и тези цветове са лъжливи. Истината е -всичко е с цвят лай..ян, а кафявата партия е казва БОКЛУК!!!

 86. 86 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Неутрално
 87. 87 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1372 Любопитно

  До коментар [#82] от "xm...":

  За хубаво или за лошо - месиите свършиха.

  Жената е покана за щастие
 88. 88 Профил на kalitopalova
  kalitopalova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#79:"danea"]Ами отидете на изборите и си кажете мнението вместо да си стоите вкъщи и после да се оплаквате ! От вас зависи изходът на изборите. [/quote]

  Това е така, но, ако смятате да гласувате за ГЕРБ, по-добре не гласувайте изобщо! Всяка една партия е по-добра алтернатива от тях!

 89. 89 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  ".... Изследването няма външен възложител. Реализира се със собствени средства на агенцията ...."

  И един мърмот обработва анкетни карти!

  Някой вярва ли на това?!

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Интересно проучване. Боряна дали не е завършила АОНСУ, та така лансира ДСБ и Единство, но не обелва и дума за Лидер, РЗС, коалицията СДС, партията на Касим Дал и др.? Защо не е заявено кой е поръчал и платил изследването?

 92. 92 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Аман бе, Туй безумното фюрерче още един мандат ли бе

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. 94 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#17] от "Курт Деликуртев": Анкетите на сайтовете не са представителни. И тук на този сайт ДСБ ще е с много висок дял. Аз ако анкеритем моите близки и приятели ще излезе, че ДСБ ще има парламентарно мнозинство Лично аз си давам сметка, че данните на агенциите са много по-верни, от личната ми анкета

 95. 95 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  [quote#33:"Димка Гочева"]Или с други думи, устойчива тенденция на фашизация на обществото. [/quote]

  Не само.
  Тази е първата видимост.
  Отстрани пък клокочи болшевизация: "Хипотетична партия на всички протестиращи събира 14% желание за подкрепа, но тези гласове не са консолидирани и не се насочват към определен политически субект.."

  Ecrasez l’infâme
 96. 96 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  На изборите реално ще гласуват над 65 , а може дори и над 70 %. Най-интересното е, че процентът ще се вдигне и поради напъните на социологическите агенции (знаем чии креатури са) да представят нещата с доста идеи по-розови за отшумяващите партии, с което ще мобилизират избирателите да очертаят колкото може по-истинска картина на електоралните нагласи. Освен това, хората не са забравили башибозушките изстъпления на ДПС-елита над Октай и ще се стараят колкото може повече да намалят тежестта на ДПС в бъдещия парламент. А при наличния твърд електорат на тази партия, единственият начин за това е да се гласува колкото може по-масово. И, като завършек, антипатията към "фюрера" на "Атака" застави хиляди "сини" да гласуват за Първанов на президентските избори през 2006 г. Сега тази партия пак надига глава, смятам, че помъдрелият електорат ще вземе съответни мерки.
  Та, по съвокупност, в моите представи се очертава горната картинка. Не я налагам на никого, просто използувам наличната информация за размишления.

 97. 97 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#30] от "Курт Деликуртев":

  Спотайва се защото не може да реже ленти за откриване на стрък тревица и да лети с правителствения самолет за тренировки на Бистришките тигри.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 98. 98 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  Забелязвате ли ТЕХНОЛОГИЯТА каква е.
  Факт е,че има около ЕДИН МИЛИОН МЪРТВИ ДУШИ.
  Благодат за всякакви уйдурми и ОТКРОВЕНИ ФАЛШИФИКАЦИИ.
  Започва се със СОЦ "ПРОУЧВАНИЯТА".
  Не знам кого питат т.нар. "социолози",но при излизащите ВСЕКИ ДЕН "ПРОУЧВАНИЯ",всеки форумец и близките му би трябвало да бъдем анкетирани поне по 5 пъти на месец.
  Нека всеки си отговори бил ли е изобщо в живота си анкетиран.
  Той или негови близки и познати.
  Отговорът е повече от ясен.

  Ролята на тези СОЦ "ПРОУЧВАНИЯ" е ДА ПОДГОТВИ МАТРЯЛА да приеме резултата ТАКЪВ,КАКЪВТО ЩЕ БЪДЕ НАГОДЕН от Знаеме Кой.
  От тук,до обявяване на окончателните "РЕЗУЛТАТИ" нещата се свеждат до обикновена КОМПЮТЪРНА ПРОГРАМА.
  От тези,дето до скоро бяха в ръцете на онзи,приказливия човечец,дето си подаде оставката като Началник на преброителите.
  Дето щял ДА НАПРАВИ ВСИЧКО КАКВОТО ЗАВИСИ ОТ НЕГО да не дойдел някой друг на мястото на ГЕРБ....

 99. 99 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  А някой забеляза ли как Атака!!! смени тона спрямо ГЕРБ? В една друга статия Евгени Дайнов обвинява сините, че едва ли не се мазнели на ГЕРБ... Голямото мазнене го започна Атака и Сидеров.
  Помия....

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK