"За да остане природа в България" за движението "Орлов мост": Някои неща не са такива, каквито изглеждат

Протест срещу промените в Закона за горите, "Орлов мост", лятото на 2012 г.

© Юлия Лазарова

Протест срещу промените в Закона за горите, "Орлов мост", лятото на 2012 г.Това, че някой използва протестите на Орлов мост от миналото лято, за да се популяризира днес си е негов проблем. Надяваме се, че хората разбират това. Протестите тогава имаха конкретна цел и тя беше постигната - горите бяха опазени от евтино унищожение", заяви пред "Дневник" Константин Иванов – от международната природозащитна организация WWF по повод новосъздаденото движение "Орлов мост" и коалирането му с ВМРО за изборите.


Иванов коментира от името на цялата коалиция "За да остане природа в България", в която членуват повечето активно действащи у нас зелени неправителствени организации, в това число и WWF. Голяма част от неправителствените организации на коалицията инициираха протестите в защита на Пирин и Витоша или други защитени територии и незаконни строежи през последните години, но най-популярни и масови станаха протестите в началото на лятото на 2012 на "Орлов мост". Иванов направи и уточнението, че


коалицията не се занимава с политика
"Като неправителствени организации следим за спазването на законодателството и внимателно разглеждаме всички промени в него, за да сме сигурни, че те следват обществения интерес, а не частния."


Още снощи във Facebook страницата на коалицията написаха: "Ние не робуваме на символи, но все пак е малко гадно по този начин да експлоатират "Орлов мост" - мястото където спасихме Странджа, Витоша и горите. Защото именно в юнските протести за опазване на природата (2007 и 2012 г.) на Орлов мост се роди истинското гражданско общество. Та четете внимателно бюлетините на 12 май, защото някои неща не са такива каквито изглеждат!"


Според коалицията, важно е да не се забравя фактът, че през лятото на 2012 г. нито една партия не "прегърна" блокиранията на Орлов мост, заради промените в Закона за горите, но именно тези протести тогава показаха, че гражданското общество е будно.


"За да остане природа в България" за движението "Орлов мост": Някои неща не са такива, каквито изглеждат

© Красимир Юскеселиев


"Лицата от политическо движение Орлов мост не съм ги виждал на "Орлов мост", а ВМРО няма нищо общо с патриотична организация.


Две ментета са направили менте коалиция,


е мнението на Стефан Аврамов от българска фонация "Биоразнообразие" – също член на коалицията. Той коментира още, че Христо Стоичков е пръв приятел с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, чиито предложения за поправки в Закона за горите предизвикаха първото блокиране на "Орлов мост".


"Орлов мост" се нарече движението, чието лице стана футболистът Христо Стоичков. Той беше обявен "за знаме и водач на движението" от председателя на Националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев на среща на 23 март в зала "Арена Армеец".


В коалиция "ВМРО - Орлов мост" се обединяват ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов и бургаската партия Средна европейска класа на строителния предприемач Георги Манев, която се прочу на последните местни избори с това, че набираше кандидати по обява във вестник.


Ръководството на ВМРО има решение да си сътрудничи за изборите с движението "Орлов мост", но засега отказва да го огласи публично. Ангел Георгиев от своя страна коментира , че са избрали ВМРО като партия, която не е участвала досега в управлението.
 


В Коалицията "За да остане природа в България" членуват:


Асоциация на парковете в България, Българската асоциация за алтернативен туризъм, Българското дружество за защита на птиците, Българското дружество по фитоценология – 2001, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Българска федерация по спелеология, Българската фондация "Биоразнообразие", Екологично сдружение "За Земята", Информационния и учебен център по екология, Народно читалище "Бъдеще Сега", Сдружение "Агролинк", Сдружение "Байкария", Сдружение "Белият бряг", Сдружение за дива природа – БАЛКАНИ, Сдружение "Природа назаем", СНЦ "Зелени Балкани", Сдружение "Природен Фонд", клуб UNECO към Студентски съвет на СУ "Св. Кл. Охридски", Софийско гражданско сдружение "Щастливеца", гражданска група "Да спасим Иракли", "Граждани за Рила" и WWF Дунавско-Карпатска програма България. Коалицията е подкрепена от още над 50 организации, групи и инициативи.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1057 Любопитно

  Ред.: Последно Константинов или Иванов?...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Браво. Това са истинските граждански активисти. Те ще оцелят и след политическата злоупотреба на русофили и чегеваристи, за да защитават природата от апетитите на олигарси и управляващи и занапред (в това число и от следващото правителство на ГЕРБ).

 3. 3 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 536 Неутрално

  " Ангел Георгиев от своя страна коментира , че са избрали ВМРО като партия, която не е участвала досега в управлението."
  ВМРО беше част от коалицията ОДС, която управлява България 1997 - 2001. Не, че имам нещо против това управление, просто аргументът на А.Георгиев не е верен.

 4. 4 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Политиката за Природата на България трябва да е уникална,всички го разбираме и в никакъв случай замесена с политически пристрастия.

 5. 5 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Опазването на българската природа трябва да е приоритет за всеки българин няма значение дали е червен, син, зелен или оранжев.
  Това съм го казвал тук много пъти по различни теми.

 6. 6 Профил на Kir4oKirov
  Kir4oKirov
  Рейтинг: 440 Неутрално

  [quote#2:"dimihas"]Те ще оцелят и след политическата злоупотреба на русофили и чегеваристи,[/quote]
  Как ще оцелеят в коалиция с ВМРО (нищо македонско зад името) и със Стоичков начело?

  trol
 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Мдам.

  Преди време, когато тия се разсмърдяха, че СУ не им е "постлало килимчето" да си правят пропагандните срещи подвеждащо под покрива му, се поинтересувах. Въпросните студенти по думите на абсолютно незаинтересовани, но активни студенти от СУ, бяха охарактеризирани като добре известна им и мразена паразитна структура на самодостатъчни си "активисти", автоматично прибираща заради законови постановки по 30-40 лева от студентските такси и нищо не правещи насреща.
  Та така за тия студенти на доктора Стоичков

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Опа ...
  Под "тия" имах предвид "новите" орловмостци.

 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Истинските еко-защитниците не робуват на символите на борбата сии не се опитват да ги експлоатират и осребряват - те просто ги създават!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1298 Весело

  "Лицата от политическо движение Орлов мост не съм ги виждал на "Орлов мост", а ВМРО няма нищо общо с патриотична организация.
  Две ментета са направили менте коалиция"...

  Да,точно така,ама истинските Орлета на ментета се не връзват.На д-р хонориса Стоичков,няма да му стегнат хонорисите да пробута АнгелЧЕ-то в парламента,но Каракачанов пак ще има субсидия за взет 1%.Евентуално.

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#9] от "Настрадин Ходжа":
  Е, и се бунтуват, когато някой се опитва да се кичи с името им.
  При това подмолно, на подсъзнателно ниво да го внушава на мат'ряла.

 12. 12 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#6] от "Kir4oKirov":

  Уф! Това не го ли прочете: "Лицата от политическо движение Орлов мост не съм ги виждал на "Орлов мост", а ВМРО няма нищо общо с патриотична организация. Две ментета са направили менте коалиция", е мнението на Стефан Аврамов от българска фонация "Биоразнообразие" – също член на коалицията.

 13. 13 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  "...Според коалицията, важно е да не се забравя фактът, че през лятото на 2012 г. нито една партия не "прегърна" блокиранията на Орлов мост..."

  Вие сте "прегърнати" от нещо много по-силно от коя и да е партия!
  Ще помъдреете и ще го разберете!

 14. 14 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#11] от "xm...":

  Да, имаше зелено недоволство от опитите за присвояване на емблемата "Орлов мост", но то беше по-скоро от факта, че тези опити са дело на подставени лица, които са антипод на хората, които протестираха миналото лято, а не резултат от ревност или собственическо чувство.

  На същия принцип природазащитниците пазят околната среда - не защото я смятат за лично своя, а защото тя е обща и не трябва да бъде присвоявана и съсипвана от крадливи мръсници.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 15. 15 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 653 Неутрално

  мимикрията на гърба на автентичната гражданска енергия и дублирането на автентични граждански инициативи е една от най-видните и често използвани от "бившата" държавна сигурност техники за унищожаване на граждански инициативи - от тях най-много ги е страх, всеки друг могат да купят със заграбените от българите пари...

 16. 16 Профил на cinnabar
  cinnabar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Същото е с Партията на зелените, която се опитва да подмени ПП Зелените. От една страна, явно някой е притеснен от случващото се... това е добре! От друга - хората лесно подвеждат всички "зелени" под общ знаменател, а тази близост на имената е направо подсъдна. Няма ли закон, който да забранява да се регистрират партии с толкова сходни имена....??

 17. 17 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#16] от "cinnabar":

  За щастие на тия избори цековото менте "Партия на зелените" се коалира с кремиковския герой Лупи и това до голяма степен ще намали объркването в имената.

  За нещастие за брака си посметка избраха хубавото име "Българска пролет" и съсипаха един хубав символ още преди да е разцъфнал.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#14] от "Настрадин Ходжа":
  Ама аз не споря, а допълвам ...

 19. 19 Профил на Kir4oKirov
  Kir4oKirov
  Рейтинг: 440 Неутрално

  [quote#12:"dimihas"]Две ментета са направили менте коалиция", е мнението на Стефан Аврамов от българска фонация "Биоразнообразие" – също член на коалицията. [/quote]
  Имах предвид не него, а Константин Иванов.

  trol
 20. 20 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 217 Весело

  Само един въпрос имам Каракачанов беше ли огласен от комисията по досиетата като сътрудник на ДС?

 21. 21 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#19] от "Kir4oKirov":

  Аз разбирам от статията, че Константин Иванов също е от коалицията "За да остане природа в България", която не влиза в политиката.

 22. 22 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Най- тъпото нещо което човек може да направи е да гласува за някой само защото името му е хубаво - пролет, орли , зелено и т.н. Другото почти толкова тъпо е да следи социологическите проучвания за да гласува за победителите.

  А по - тъпо от най-тъпото е че много хора ще гласуват точно така на 12 май.

 23. 23 Профил на cinnabar
  cinnabar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#17] от "Настрадин Ходжа": Ами май нищо не са съсипали, защото "българска пролет" де факто няма Има леко раздвижване в блатото, което никак не ми прилича на израстващ от него лотос Гражданската активност поради битови проблеми е много далече от гражданската активност, искаща справедливо общество и настояващо да научи как се създава то.

 24. 24 Профил на Андрей Ралев
  Андрей Ралев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да, аз съм за обединяването на движенията и каузите, но когато те са истински и чисти, с ясни послания и ясни идеи как те да бъдат постигнати. И когато целта не е да се влезе в Парламента на всяка цена или да се протестира заради самото протестиране. Именно затова ми се повръща от К.Каракачанов, Лупи и тем подобни "професионални" политици, които за 23 години доказаха, че не защитават интересите на гражданите. Има различна политика, но тя не е в онези гореизброени 8 коалиции на статуквото!

  www.balkani.org www.bulgariangreens.org
 25. 25 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Позволявам си да цитирам статия от блога на темплара. "Орлов мост", за който той говори, са интелигентни, одухотворени хора, на които им пука. "Орлив мост"-организацията, която се роди от скорошните протести, е това, което темплара нарича "Лъвов мост" -- тъпи, примитивни, нечленоразделни, манипулируеми.

  http://templar.blog.bg/politika/2012/11/27/orlov-most-sreshtu-lyvov-most.1025138

  27.11.2012 16:01 - Орлов мост срещу Лъвов мост

  Някогашните седесари от Орлов мост бяха 2 милиона. Тогава зад СДС стоеше едно огромно съсловие – на градската "интелигенция", която се обедини в своята гнуслива ненавист към простащината и селяндурщината на късния СОЦ. Хората имаха одухотворени физиономии, високи чела, големи очи, дълги пръсти, очила. Бяха по-високи отколкото дебели. Бяха събирателен образ на професор от стериотипна комедия. Фамилните имена на много от тях бяха известни от историята. Всички учени от БАН, всички университетски преподаватели, всички лекари, всички учители и всички инженери бяха от СДС. Или поне 90%.

  Вчерашните седесари от Лъвов мост* са точно обратното на седесарите от Орлов мост. Точно обратното е нещото, което ги обединява. Точно обратен е начинът, по който изглеждат. Приличат на несресани хаймани на автогара в запуснат общински градец.

  .....

 26. 26 Профил на amanve4e
  amanve4e
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Големите "протестиращи" от Орлов мост, дето никой не ги е виждал там и дето си поканиха, освен Стоичков, и една известна социоложка, която се изказа скандално грозно за хората, които излязоха за горите !!!

 27. 27 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#5:"gabrovski"]Опазванет на българската природа трябва да е приоритет за всеки българин няма значение дали е червен, син, зелен или оранжев. [/quote]
  Това е същността, дано повече хора започнат да я разбират.

 28. 28 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Дран, дрън та пляс!!!
  Горите на България не са само на Витоша, Пирин или Рила!
  Горите на България покриват 34-35% от територията и!
  А настоящият закон за горите приет от ГРОБ-ГРАБ, направо ги загробва, разграбва! Той така префинено е въвел максимата на Макиавели - "Разделяй и владей", че като го четеш, ще речеш - ей голяма работа - 300 члена и над 1000 алинеи, голям труд е паднал.
  Голям труд, ама така направен, че да овласти чиновници, търговци(бих казал търгаши) и други типове нямащи нищо общо с горите, че те да се облагодетелстват максимално.
  Истинските радетели за опазването на Българската гора - балгарските лесовади, са натикани в миша дупка!
  Показателно - от вчера се празнува един от най-светлите празници в България - "Седмицата на гората". Не е измеслена от комунистите, форумни хейтъри - празнува се вече повече от 80 години!
  Ееееееееееее, във великите ежедневници има по едно съобщение, с по два реда в мизерно каре - иначе менистъра надълго и нашироко разсъждава за овцевъдството - ми той си е овчар.
  А за гората - еми "еколозите-талибани" са се съсредоточили върху курортите, а какво става в останалата част на горите - ебем ти работа!
  Ами там сане по малко апретитни парчета пичове, за другата част да му мисли - Мунчо!
  Та замислете се за природата на България, не само за част от Витоша, Рила и Пирин и не само на Банско, Боровец и Витошко лале, А????

  ура и да живей!!!
 29. 29 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#3] от "Lelja Agatha":

  Агента на ДС ИВАН от Русе участвува във властта ,чрез пикритието СДС,още от времето на комуниста Желев.Неговите пируети като татко Барба нямаха край.Първо с измами заграби всички имоти на македонските дружества имаше съдебни дела с И.Татарчев,но оцеля благадарение на партията майка и ДСи сега е политически милионер.Чрез имотите на винената царица се прегърна и с Трактора.Не му вярвайте на този разбойник.

 30. 30 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Чудно ми е как природозащитниците не могат да се съберат и да излъчат една партия, която да защитава техните интереси в парламента. Имат потенциал да минават бариерата на изборите и със сигурност ще е далеч по-приятно да гледам таква парламентарна група в сравнение с палячовците на Яне Янев. Аз лично бих гласувал за една зелена партия, стига да я има. Неправителствените организации са полезни и нека те да си останат. Но със сигурност дори 1 депутат, 1 общински съветник е повече от нула, има съвсем друг достъп до информация и ще е по-добре от сега - само ги канят на разни обществени обсъждания и работни групи по министерствата.

 31. 31 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinnabar":

  Партията на зелените е регистрирана 2001 като отцепена от Зелената партия на Каракачанов. Партия Зелените, на която тук симпатизираме, е регистрирана 2008г. Мисля, че в момента само те са активни, но няма да се изненадам, ако някой от останалите "зелени" си припише заслуги.

 32. 32 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Мисля, повечето интересуващи се от протестите схванаха много ясно подмяната и присвояването на Орлов мост като символ. Грубо не само заради природозащитниците, а и заради предишни протести които хората помнят. Орлов мост е символ на промените в България и несъгласието на хората да бъдат манипулирани. Поне така аз го разбирам. "Орлов мост" може да са читави, може и да не са, но са само малка част от хората свързани с протести на този мост.

 33. 33 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#30:"TPOTOAP"]Чудно ми е как природозащитниците не могат да се съберат и да излъчат една партия, която да защитава техните интереси в парламента.[/quote]
  В протестите участваха много представители на доста партии, но се оказаха достатъчно отговорни, за да не ги "оцветяват" партийно. В това е и силата им, целите наистина бяха и си остават са идеални.
  А иначе "зелени" партии има, но мисля, че сега нямат шанс за влизане, защото това "струва пари". Едните се заиграват с "фотоволтаиците" напоследък и могат и да получат "субсидия". Ще видим по листите им.

 34. 34 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#31:"Lelja Agatha"]Мисля, че в момента само те са активни[/quote]
  Хубаво е човек да мисли, но трябва и да се информира от време на време.

 35. 35 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1214 Разстроено

  До коментар [#6] от "Kir4oKirov":

  Как ще оцелеят в коалиция с ВМРО (нищо македонско зад името) и със Стоичков начело?"

  -Така бях обнадежден като започнаха протестите,казвах си-пробуди се този заспал народ.
  Уви,отново пълно разочарование!
  Какъв Стоичков,бе!Не разбирате ли,че го забиват като клин да ви разедини и го постигна!
  Какво ВМРО-какви революционни организации,че пък и македонски????,пък някакви вътрешни????
  Ееех,млади хора,нямате намерение да си направите нормална държава-ще се циганизирате,ще живеете в...четвъртия свят!

 36. 36 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#28] от "пуц муц":

  ++++++
  Въпреки, че рабирам защо повече внимание се обръща на курортите по морето и планините. Защото там бясно върви приватизация, заменки, строежи, т. е. унищожаване на пълни обороти, та даже някъде вече е твърде късно.
  Иначе сте абсолютно прав и за лесовъдите и за всякакви безобразия /щях да кажа беззаконие, но се усъмних... / прекрасни кътчета по езера и планини, ужасните пожари, незаконната сеч и пр..

 37. 37 Профил на Андрей Ралев
  Андрей Ралев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#30:"TPOTOAP"]Чудно ми е как природозащитниците не могат да се съберат и да излъчат една партия, която да защитава техните интереси в парламента. Имат потенциал да минават бариерата на изборите и със сигурност ще е далеч по-приятно да гледам таква парламентарна група в сравнение с палячовците на Яне Янев. Аз лично бих гласувал за една зелена партия, стига да я има. [/quote]
  Разбира се, че я има. Гласувай за http://zelenite.bg/

  www.balkani.org www.bulgariangreens.org
 38. 38 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Като стана въпрос за СУ, добре е да се знае кой го управлява : http://priziv.org/studenti/koi-upravliava-sofiiskiia-universitet

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 39. 39 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#23:"cinnabar"]Гражданскта активност поради битови проблеми е много далече от гражданската активност, искаща справедливо общество и настояващо да научи как се създава то. [/quote]
  Обаче всичко май започва от битовите проблеми. Няма да е лесно нито бързо да се научим /слагам и себе си макар да не съм протестант, но съм в това общество/ как да сме гражданско общество.

 40. 40 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Не се правете на ощипани.
  Не може да вършите незаконни окупации и в същото време да се представяте за борци за ред и законност.
  Анархистката окупация на Орлов мост от миналата година беше генерална репетиция за свалянето на правителството на ГЕРБ.
  Защо се изненадвате, че ви използват сега - това е съдбата на тъпаците.

 41. 41 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#33] от "focusnik":

  Добре казано,но никой до сега в блоговете не казва защо е така,защо България не върви напред,населението ни става по-неграмотно и маргинално.Никой не си задава въпроси ,защо българина го наричат в Европа недорасъл и глупав.Защо се препъва в един и същи камък толкова години.Мнозинството все още не е разбрало,че проклятието ни е всеобхватния комунизъм господствуващ в страната.Лекарството е едно и то е не ГЛАСУВАЙ.Всеки глас отива за червените и ДС.

 42. 42 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#41] от "adenauer":

  Лекарството е да се надяваш и сърдиш на себе си, а не на политиците. В идеалния случай политиците могат да се справят с някой общ проблем, но с личните проблеми всеки трябва да се пребори сам. Никой политик няма да ти плати сметките, да ти нахрани семейството, да ти възпита децата, да се погрижи за здравословния ти начин на живот.

 43. 43 Профил на blade1
  blade1
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#40] от "АК":

  Много точно казано!

 44. 44 Профил на blade1
  blade1
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Трябва да забравим комунистическите принципи от рода на - държавата да даде. Личността затова е личност, за да се пребори и да върви напред. А държавата просто не трябва да пречи. Много е просто.

 45. 45 Профил на svesve
  svesve
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Май Стоичков е по-добре от ББ. Като цяло не виждам какво лошо има да се работи за по-добро образование в Бг. Говорим за повече пари, т.е. по-високи заплати за учителите, които са 1-ва категория труд и им се пилват нервите от "възпитаните" деца. Става въпрос и за подновяване на материалната база на училищата която не е пипана от години. Промяна и уеднаквяване на учебниците, а не да учат по 5 различни учебника според училището.

  Сега да засегнем и висшето образование. Според мен то трябва да стане платено, както е в цял свят и само отличниците да взимат стипендия!!! Така те няма да плащат за образованието си. Промяна и на много други неща трябва, но и това ще е една огромна крачка в правилната посока. Смятам, че Стоичков може да помогне за това.

  А и май забравяте Емил Димитров няма да се кандидатира с ГЕРБ повече. Това също е стъпка в правилната посока за мен.

 46. 46 Профил на blade1
  blade1
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Трябва да забравим комунистическите принципи от рода на - държавата да даде. Личността затова е личност, за да се пребори и да върви напред. А държавата просто не трябва да пречи. Много е просто.

 47. 47 Профил на alexander_m
  alexander_m
  Рейтинг: 8 Весело

  ЕХА какво толкова ви уплаши Сточков, комунисти такива, че чак изнудвачите от екодружествата ивадихте да коментират??? Какво толкова стана. Явно че никой не иска популярни аполитични фигури покрай изборите.

 48. 48 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Някои неща не са такива, каквито изглеждат"
  Поуката е, че не всеки, който се е нарекъл орел, е орел.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 49. 49 Профил на alexander_m
  alexander_m
  Рейтинг: 8 Весело

  Поуката е, че някой комунисти биха наплюли майките си за да спечелят изборите. ... а в листите им Мартин Захариев. За първи път листите на БСП се продават, от как аз следя изборите. До преди Станишев, това беше неъзможно. Сега е факт. Преди милионерите си купуваха места в листите на Атака, СДС и други. сега вече в БСП хак да им е на комунистите. И най-ме кефи Мая Манолова как го защитава. Смях Смях. И накрая Стоичков е лошия, зелените изнудвачи са добрите... Айде баста. НО ПАСАРАН

 50. 50 Профил на svesve
  svesve
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До кога ще трябва държавата да субсидира партиите??? Искам да се промени този закон. Да събират пари от дарения и от членски внос. От къде на къде ще трябва да се плащат заплати + субсидии.

  Ако Станишев не влезе в парламента какво ще стане? За това ли се сипят такива нападки към всички? Разклатиха ви се позициите ли що ли? Аз няма да гласувам за БСП и техните обещания. Само обещават и после нищо.

  Станишка, тези обещания за повишаване на заплатите, пенсиите и добавките вече сме ги слушали. Дай нещо ново, че тази песен вече е стара. По-добре обещай ниско лихвени заеми от по 3% лихва за малкия и среден бизнес. Тогава може някой да вземе и да се вслуша в бръщолевенето по телевизиите.

  Това е покана и към всички останали лидери - знайни и незнайни.

 51. 51 Профил на smeshnotoani
  smeshnotoani
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А кой каза на „За да остане природата“ кои са били точно хората от Орлов мост миналото лято и защо пък смятат, че те „притежават“ името Орлов мост?!? Хем не искат да признаят, че платиха на хората от Орлов мост миналата година, хем сега се тръшкат, че някои им взел името...

 52. 52 Профил на blade1
  blade1
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Трябва да забравим комунистическите принципи от рода на - държавата да даде. Личността затова е личност, за да се пребори и да върви напред. А държавата просто не трябва да пречи. Много е просто.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK