Причините за провала на синьото обединение потъват в мистерия, видими остават листите

"Синьо единство" на Надежда Нейнски и Мартин Димитров изтегли регистрацията си от ЦИК

© Красимир Юскеселиев

"Синьо единство" на Надежда Нейнски и Мартин Димитров изтегли регистрацията си от ЦИКДен след като партията "Синьо единство", сформирана около Надежда Нейнски и Мартин Димитров, изтегли регистрацията си от ЦИК и обяви, че няма да участва в предсрочните избори, причината за провала на коалицията й с Демократи за силна България (ДСБ) не беше назована официално и мистерията се задълбочава въпреки пресконференцията, която дадоха лидерите.


Опитът да бъдат разбулени истинските причини получи чисто политически отговори и декларации от лидера на "Синьо единство" Христо Панчугов: "Не става въпрос за искания и търсене на вина в конкретната ситуация, за нас депутатските места не са самоцел, ставаше въпрос за неразбирателство, каза той без да изясни основанията на неразбирателството. В понеделник "до последно" били водени разговори с ДСБ, но не могли да постигнат съгласие  "относно гаранциите за създаване на обща партия". Като резултат ДСБ се регистрира вчера в ЦИК в коалиция с Български демократичен форум (БДФ), а "Синьо единство" изтегли документите си.


Председателят на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев потвърди пред Би Ти Ви позицията на ДСБ, изразена още в понеделник - веднага след като беше регистрирана коалицията на ДСБ с БДФ - че проблемът бил организационно-технически, но че листите на коалицията ДСБ - БДФ са отворени за кандидати на "Синьо единство".
Неофициалната информация за истинските причини, която идва от двете страни, е противоречива, дори диаметрално противоположна. Неразбирателството за подредбата на изборните листи се налага като основния препъни камък, който преобърнал колата на "Сините" , както бяха решили да нарекат коалицията си. В някои градове, например Пловдив, Велико Търново, Плевен, Видин, Монтана, ДСБ нямали вече активни структури, за разлика от партията на Нейнски и Мартин Димитров, към която се присъединили цели местни организации , които напуснаха СДС (Емил Кабаиванов), твърдят от "Синьо единство". Въпреки тази реалност от ДСБ не се съгласили в такива градове да отстъпят водаческите места в листите.


Разривът обаче получил най-голям тласък от въпроса за съпредседателството на новата коалиция. Зам.-председателят на "Синьо единство" Маргарита Бойчева обяви, че идеята съпредседатели да бъдат Иван Костов и Надежда Нейнски  била отхвърлена от ДСБ. Неофициално се твърди, че от ДСБ не се съгласили коалицията да бъде представлявана и от втори човек извън Костов, тъй като се страхували второ лице да получи право да се разпорежда с банковата сметка. Това наричали в ДСБ организационно-технически проблем, който можел да се разреши.


От партията на Иван Костов пък твърдят неофициално точно обратното - че Нейнски искала да оглави еднолично коалицията и че нейните хора изобщо игнорирали факта, че има и трети партньор - БДФ. От ДСБ били съгласни за съпредседателство.  На последната среща на преговорната група Надежда Нейнски излязла да говори по телефона и когато се върнала, обявила, че се оттеглят от участие в изборите.  Това - последното твърдение,  изважда причините за разрива  от политическия терен  и  ги вкарва в  конспиративното подмолие, като ги съсредоточава в един-единствен въпрос - с кого е говорила по телефона Надежда Нейнски в 12 без пет.


Каквато и да е причината за коалиционния провал на сините, фактът е, че ще бъдат отблъснати симпатизанти на "синята идея", които не припознават за свой представител нито СДС (Кабаиванов), нито ДСБ (Иван Костов), но биха гласували за обединение между Костов и Надежда Нейнски.


Част от тези разочаровани според наблюдатели все пак биха гласували за ДСБ-БДФ. Така разцеплението на непроходилата нова синя коалиция ще послужи единствено за изсмукване от ДСБ на поредната миниатюрна порция електорат на СДС.

Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 916 Любопитно

  От ден на ден все по-смешни стават и все по-лакоми....май!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Никаква мистерия няма! ДС ги създаде и ДС ги унищожи, след като си изиграха ролята на "демократи".

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Като на лисицата дето капана й отрязал опашката, та се хвалила колко убаво е без опашка. И с дявола да се коалира, пак ще гледат парламента отвън.

 4. 4 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Поведението в стил "ощипана мома" хич не и приляга на Надка!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 5. 5 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 619 Весело

  Причините са, че нещата стават по непрозрачен начин и всичко се решава в тесен приятелски кръг. Между другото само, няма партия, която да е изключение от наложения в момента стандарт. Пълният пакет се предоставя само на вип-потребителите - http://kololoto.blogspot.com/2013/04/vip.html

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1165 Разстроено

  Вече май не иде реч за ЧАСТ,а за частица..Верица ви политиканска,писна ни от номера и номерца,ако ви е само да минете 1% за субсидия - е това ще стане,ама ако НАИСТИНА ви дреме за Държавата и хората,то стига скрита-покрита,наругайте се ,набийте се ,ама после си свършете работата.Ние,хептен оределите Сини искаме ДЕПУТАТИ с мозък и морал в НС и затова ви припомняме - Единението прави силата!

 7. 7 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 497 Неутрално

  мистерията се задълбочава въпреки пресконференцията, която дадоха лидерите.
  ............
  Мистерията ще се превърне в банална сказка, след като извадят досието на Костов.
  На Надя ролята и се изчерпя, навреди колкото можа на СДС, повече не е нужна на Партията и и дадоха талончето на изпроводяк.
  Костов има още една партийна задача за изпълнение: да докара
  ДПС и БСП отново на власт, след което и него пращат в пенсия и довиждане преход, който мечтал-мечтал, Столетницата вече не е със 100 лица, с 1 ще бъде ( €).

 8. 8 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 553 Весело

  Със стари к§рви нов бардак не се прави, отдавна го е казал народа!

 9. 9 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Коло ли са платили на Надето да спретне този номер на Костов?

 10. 10 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  Каквото и да е обяснението, е без значение. Жалко.

 11. 11 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ами да излязат и да кажат на симпатизантите си истинските причини за разцеплението още преди да се обединят... Едва ли ще стане обаче! Такива са всичките ни политици на прехода, без изключение!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 12. 12 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Охххххххх, яд ме хваща!

  Защо? Защо?

  Още 5% за ГЕРБ - това е реалността!

 13. 13 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 749 Разстроено

  И така си отива демокрацията. Сега, след като масово гласувате за ГЕРБ, ще си замине и последната партия, нямаща общо с ДС, а ДС ще управляват родината ни доживот.

 14. 14 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Да ти се доповръща. Те затова отляво налазват всякакви твари - гербаджии, комунисти, националисти..

 15. 15 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Тези, които от години гласуваме в (тъмно)синьо, няма точно сега да си променим вота. Остава обаче едно горчиво гадно чувство.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 16. 16 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Причината е една -Иван Костов унищожителят на синята идея и на СДС,които бяха замислени като съюз на партии от демократичен тип.

 17. 17 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  тъжна работа са това десните сили в България.
  Вместо да се обединят се цепят.,
  Жалко.

 18. 18 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#14:"herbaltea"]Те затова отляво налазват всякакви твари - гербаджии, комунисти, националисти..[/quote]

  Образно казано, неосъществената коалиция се очисти от гербаджии, но останаха комунистите - ДСБ - и националистите от БДФ.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 19. 19 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  Оттеглянето на Синьо Единство от изборите има два многозначителни ефекта.
  Първо,ще прикрие истината за нищожната електорална тежест на Синьо Единство.
  И второ,ще предотврати загубата на гласовете,съответно преразпределянето им, дори и на малкото им избиратели.
  Нормално от ДСБ са оценили организационната и електорална тежест на Синьото Единство.
  Тъпо е коалирането с други някакви маргинали.
  Още по-нещастни и по-неизвестни и от Кабата.

 20. 20 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#11] от "Gaetano Scirea":
  [quote#11:"Gaetano Scirea"]Ами да излязат и да кажат на симпатизантите си истинските причини за разцеплението още преди да се обединят..[/quote]
  Проблема е, че изобщо не трябваше да се обединяват. Жива хроника на предварително-предизвестеа смърт беше. Сега остана само киселия вкус от съмнението, че Кабата има пръст...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 21. 21 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  "относно гаранциите за създаване на обща партия"

  Общата листа е стъпка за това! Влизайте! Сега не може да се направи нова партия..

 22. 22 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Очевидно и този шанс отпадна - няма да има за кой да гласувам на тези избори...

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 23. 23 Профил на kokobo
  kokobo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тиквата е виновен. Нали Костоплачковци.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 24. 24 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Никак не харесвам Надежда Михайлова и поведението й винаги ми е изглеждало лицемерно. Но не може да не направи впечатление, че Иван Костов не е в състояние да намери общ език с никого. Знам дежурното обяснение на привържениците му, как само той бил чист като сълзица, принципен и т.н., но все се сащам за онзи лаф на руснаците: Цялата рота не е в крак, само Иван Иванич е в крак!

 25. 25 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  [quote#16:"bogomilok"]Причината е една -Иван Костов унищожителят на синята идея и на СДС,които бяха замислени като съюз на партии от демократичен тип. [/quote]
  Сега пък защо е този рев.
  Ето,имаш ги в наличност.
  ЕДИН ФАЙТОН "ПАРТИИ ОТ ДЕМОКРАТИЧЕН ТИП",съюзени около КАБА-СДС.
  Няма го там при тях "унищожителят" Костов.
  Какво по-радостно събитие от това ?

 26. 26 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Другари десебари, единстваджии и седесари - дори при този дефицит на интелект и характер в организациите ви без проблеми щяхте да вкарате поне 10% в парламента, ако бяхте изхвърлили само едно лице от здрав съветски произход от листите си. Но за това се иска воля за декомунизация, а е трудно комунисти по манталитет да поискат да се декомунизират. Так че не Костов ви е виновният, а манталитетът ви.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 27. 27 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#20] от "ПАВЛА, Sorrylol":

  Ако Костов се провали на изборите(времето ще покаже дали ще се случи), Надето ще се опита да овладее партията му или голяма част от актива. Ще го посочи с пръст за виновник за разделението в дясното. Вече го е правила веднъж в миналото. Тя няма членска маса и единственият шанс е да се опита да "отмъкне" и от СДС и от ДСБ. Много е важно обаче кой стои зад "проекта" й! Но тези неща няма да станат достояние на "непросветените"...

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 28. 28 Профил на kokobo
  kokobo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Това ще да е работа на ГЕРБ, нали Костакич.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 29. 29 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1248 Любопитно

  Всъщност пресконференцията не беше ли обявена за днес, от 3 часа?

 30. 30 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 619 Неутрално

  от ясно по-ясно е, че е играла парата, гербавата пара
  този сценарий е отработван вече няколко пъти

 31. 31 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#13] от "Elan Morin":

  За съжаление си прав. Не мога да разбера какво толкова не се разбраха Костов, Мартин и Надежда и то в такъв важен момент. Имаха реалният шанс да достигнат един сравнително добър процент, а сега ДСБ я влезе, я не. Разбира се пак ще гласувам за тях, но надеждата нещо се поизгуби...

 32. 32 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Грозен номер от страна на Нейнски. Който обаче ще навреди по-скоро на нея и привържениците ѝ, отколкото на ДСБ.

 33. 33 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#27] от "Gaetano Scirea":
  Това няма как да се случи. Всички, които подкрепят ДСБ, всъщност подкрепят Костов. За тях без Костов политиката и животът нямат смисъл.

 34. 34 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Добре де след като агенциите дават 1,8 % и казват, че Костов и коалиция няма да влязат в Народното Събрание защо влагат токова ресурс всякакъв за да го неутрализират ?
  Костов е виновен, че в последните 12 години 3 - три мандата ни управляват ДС креатури и мутромилиционерски комунистически структури.
  Господ забавя но не забравя дрОгаре.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  ЗАЩО,когато въпросът опре до Синята идея,веднага услужливи "доброжелатели" натрапват рецептата за коалиране заради самото коалиране,като нещо,без което уж не може.
  Напротив.
  Най-успешните кампании се правят от политически субекти играещи САМОСТОЯТЕЛНО.
  Не от КОТЕРИИ НА ХОРА-ПАРТИИ.
  НДСВ
  ГЕРБ
  БСП
  Атака
  РЗС...
  Това са все партии,които самостоятелно са постигали много,ама много добри резултати.
  Успехът идва с УМНОЖАВАНЕ НА ГЛАСУВАЩИТЕ "ЗА" съответната партия,а не с умножаване на коалираните маргинали.

 37. 37 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Мартин Димитров. Този където е стъпил, китка не никне.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 38. 38 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Разстроено

  Когато двама се карат - третия печели!
  Когато впрегнеш в една кола орел, рак и щука - колата седи на едно място и не помръдва!

  Тези народни мъдрости, лидерите очевидно нямат разума да проумеят!!! Затова ще гледат 42-рото Народно събрание по телевизията!!!

 39. 39 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  [quote#31:"Sinergy"]Не мога да разбера какво толкова не се разбраха Костов, Мартин и Надежда и то в такъв важен момент. [/quote]
  Елементарно е.
  Просто,Мартин и Надежда сигурно са искали да придадат на участието си в коалицията по-голяма тежест от тази,която реално притежават в момента.
  Правете сметка,че от машината,която беше СДС на Мартин и Надежда сега в тяхно разпореждане не е останало нищо.
  В буквалния смисъл нищо.
  Дори такива печеливши фигури,като Н.Зеленогорски от Плевен,който им докарваше солидно количество гласове,вече ги няма там.
  Има само имена без реални гласове зад тях.
  Това е.

 40. 40 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Очевидното обаче е, че трябваше да има обединение и път към нова обща партия заради демократично мислещите хора в България.
  Сега сме свидетели на поредното разделение и то при положение, че има подписан документ за създаване на обща партия след изборите.

 41. 41 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Бях решил да гласувам за Костов, макар да бях уверен, че ДСБ няма да влезе в Парламента - но си викам, белким повлече крак за другите избори на БСП и на ГЕРБ. Но след тази бурлеска, не! Вече наистина се убеждавам, че Костов е, или агент без досие на ДС, или е тотален некадърник. Имам чувството, че ще драска да стои в политиката, дори в ДСБ да остане един-единствен човек - стига той да го командва. Пълен комплексар!

  /не се чете/
 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1400 Разстроено

  А аз я обичах... почти Надето...
  Винаги съм си патил от красиви жени...винаги...

 43. 43 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  [quote#39:"Hawaii"]Просто,Мартин и Надежда сигурно са искали [/quote]
  Мартин не е участвал в преговорите и затова не иска да дава интервюта.

 44. 44 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  какво трябва да има не е моя работа щото не съм член а симпатизант, ясно е че има партия с огромен потенциал и никаква реализация и трябва да се направи нещо, а не да се доказва кой е прав и кой е крив, а иначе в случая Надка просто е поискала повече от колкото заслужава и не го е получила и прави сцени, лошото е че това става публично

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 45. 45 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#27] от "Gaetano Scirea":
  [quote#27:"Gaetano Scirea"]Ако Костов се провали на изборите(времето ще покаже дали ще се случи), Надето ще се опита да овладее партията му[/quote]
  Няма как да стане. Нито едното, нито другото. Костов си остава единственото дясно в момента и Нейнска не е в състояние да го разбие.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 46. 46 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#41:"Тони Шнайдера"]Бях решил да гласувам за Костов, макар да бях уверен, че ДСБ няма да влезе в Парламента -[/quote]
  няма да лъжеш грехота е

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 47. 47 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#4] от "ПАВЛА, Sorrylol":Поведението в стил "ощипана мома" хич не и приляга на Надка!

  А на Костов, още по-малко.

  /не се чете/
 48. 48 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 749 Весело

  [quote#31:"Sinergy"]Разбира се пак ще гласувам за тях, но надеждата нещо се поизгуби...[/quote]

  Хаха, буквално Надеждата се поизгуби.

  Само Мартин не знам какво още дири при Надежда, а не иде при батко си Ваньо.

 49. 49 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Просто Ключа за б....е друг

 50. 50 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#27:"Gaetano Scirea"] Надето ще се опита да овладее партията му или голяма част от актива. [/quote]
  Много я надценяваш. Точно там ще удари на камък.

 51. 51 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  КОСТОВ е партийният смислов и идеен носител, а не НЕИНСКИ, нито СДС бившото от ДС структурирано, нито Мартин Димитров

  Костов всячески се стремеше и стреми да се дистанцира!

  СДС - днес е креатурен остатък на приспособенци, подобни на ГЕРБ приспособенците към статуквото.

  ДСБ, може и да е малка, но е истинска. Без ДСБ политическата халтура ще вземе връх и ще обезличи смислово всяка идея за нормална политическа промяна в България!

 52. 52 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Истината е, че и ДСБ, и "Синьо единство" си остават затворени структури, създадени за да оцелеят техните лидери. Да изкарат поредния мандат в парламента, без в България нещо съществено да се промени. Как така в ДСБ се повтарят на избираеми места едни и същи лица от толкова години?! Толкова ли няма по-млади хора, които да заменят В.Методиев, А. Агов, К.Михайлова, А.Атанасов и пр.? Дори и след последните събития тези структури си останаха затворени, а истината е, че в идеологическо отношение доста от най-активните, търсещи промяна млади и образовани хора, стоят най-близко до тях.

 53. 53 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И на Надето политиката й донесе много милиони и няма толкова лесно да се откаже от нея.

 54. 54 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#41] от "Тони Шнайдера":
  Вече наистина се убеждавам, че Костов е, или агент без досие на ДС, или е тотален некадърник.
  ++++++++
  Ето един разсъждаващ човек,

 55. 55 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "madagaskar": Големи интриги, голямо редене на листи. Но никой не мисли как да се развива реалната икономика,а се гледа само как да се докопат до някакви листи,на кое място да са поставени и куп други безмислици.

 56. 56 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  [quote#54:"Troubadour"]ече наистина се убеждавам, че Костов е, или агент без досие[/quote]
  В големите партии има такива...

 57. 57 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#51] от "convince":
  [quote#51:"convince"]КОСТОВ е партийният смислов и идеен носител[/quote]
  Колега, вие костовистите сте на път да задминете комунистите отпреди десети ноември по високопарни хвалебствия и нищо незначещи лозунги. Да живей!

 58. 58 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Всичко това си има обяснение: Народа изпростя. Можещите и знаещите напуснаха България, остана простотията. На тях най-добре им пасва Тиква да ги управлява.

 59. 59 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Тотю Младенов пак ще е социален министър. ГЕРБерите във Враца вече се обзалагат, че Бойко Борисов отново ще му повери поста като спечелят изборите.

 60. 60 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Току-що регистрирах коалиция "Мистерията на синьото обединение". На първия митинг съм поканил "Мистерията на бългрските гласове".

 61. 61 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  До коментар [#31] от "Sinergy":


  Щях да гласувам за тях, ако са заедно.
  Сега ще пропусна(за първи път от 1990).
  Фактът, че не се разбраха е показателен за моженето им като политици. Убеден съм, че хората, които ги подкрепят, едва ли могат да посочат иидеологически различия помежду им. И друго, партньорът в коалицията с ДСБ - БДФ, поне нан мен не ми говори нищо. Ако някой зне нещо за тях ще се радвам, да науча...
  Крайно време им е да се поохладят малко извън парламента - ще им се отрази отрезвяващо. Досега всеки път, аха да изпаднат, ама минаваха между капките.

  I Want To Believe
 62. 62 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Всички , които са имали работа с Костов ще Ви кажат едно и също- с него е много трудно да се работи. В случая , вместо месеци наред Костов и Надежда да позират заедно и да се хилят трябваше да свършат първо тази работа. Колко и от кой по колко. Защото в случая , ако това за касата и пропорцията е така, Костов е прав. Касата си е на ДСБ, а и ДСБ следваше да има повече депутати. Просто трябваше две, три места за Надежда, Мартин и още един. не може бивши структури на СДС да се включват в играта- просто те може да имат доста функционери по места, но нямат партия, нямат лого. Те не са СДС, докато ДСБ си е ДСБ. Сега ще загубят и двете страни, но това е патента на Костов- непостигане на компромис, непостигане на споразумения.

 63. 63 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Кокалът стана едно доста малко кокалче и те не искат да го делят с никого!

 64. 64 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Потресен съм.Малкото хубаво нещо в автентичното дясно-съюза между К.и Н.Н се провали.Този съюз пораждаше надежда и сигурно щеше да върне немалко дясно мислещи хора.Сега разочарованието е тотално.Разочарование не в как во и да е,а в здравия разум,в съзнанието за отговорност към симпатизантите,в умението да се правят компромиси в името на значими неща.Що за хора са ,що за егоцентрици са,толкова ли са оплетени в тъпите си лични и партизански сметки,че са способни по най-глупавия и жалък начин да унищожат надеждите на привържениците си.Винаги моят глас е бил за тях,винаги съм гласувал,този път няма да гласувам или пък ще пусна гласа си за първата от 7О-сте малки партии.Ще спра до тук,защото единственото което ми идва е да псувам,псувам,псувам!

 65. 65 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Въпреки това ще гласувам за ДСБ, защото всички останали са дирижирани от ДС. Подложени сме на невероятна манипулация - предлагат ни ГЕРБ за дясна партия, а всъщност те са по-лошият вариант на БСП.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 66. 66 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#58] от "dissident":

  Не е така и не е толкова просто. Хората считат Костов за обвързан с корупцията при раздържавяването и това няма да се промени. Отделно довода ти не е и верен чисто технически- напусналите България " умници" могат да гласуват за ДСБ и в повечето държави на света. Да ама нещо май не искат.

 67. 67 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#52] от "kirsner":

  Това не е така, структурите са отворени за всеки, който желае да се присъедини!

  Структурите обаче не са отворени за ПОЛИТИЧЕСКИ неспособни да приемат статус противостоящ на идеологемна халтура и приспособяване към мандатност на всяка цена.

  ДСБ ще влезе в парламента, но мандати няма да се раздават, защото са за дейстителни, а не за прелитащи носители.

 68. 68 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  За няколко дни - два гафа на Костов..Първият , ако беше джентълмен- трябваше да раздели със СДС- квотите в РИК и СИК..А сега - пак- личното му его - да НЕ дели съпредседателство с никой !!?? Ами като си се докарал до там - ще ДЕЛИШ..
  Резултатът е , че НЯМА да могат покрият над 12000 секции- със свои хора ..А това води и до лесни фалшификации..
  Изобщо, НЕ е политик Костов..Спец е добър , даже много добър за България ..Но политик - не ...Мислех , че си е потиснал 'егото" , като поостарее.., не не е ..Провал , тотален го чака ..А гониш 4-те % !!?? Как ??

  BIG AL
 69. 69 Профил на Hristo Maximov
  Hristo Maximov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Може би това е поредния опит да се елиминира Иван Костов.
  В България трудно се правят коалиции и съюзи но в този случай има странно мнозинство и единство от всички посоки и с всички средсва да се отстрани Костов. Единството е масово и идва от всички посоки. Това просто е станало национална кауза. А казват че сме нямали приоритети. За Б.Б. и Стан. първи приоритет за България е да се отстрани Костов, а след това са здравеопазването и образованието.
  Ако българина беше толкова единен и ентусиазиран и в работата си сега щяхме да сме Швейцария.
  Просто е странно, че той все още успява да се задържи.
  Желая му успех.

 70. 70 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#66] от "grayeagle":

  Напусналите България не се интересуват какво става в страната. Ти говориш за тези дето са отишли на гурбет. Само те от отишлите в чужбина гласуват и за отбелязваен е че те също са с ниско ниво.

 71. 71 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Много добре си спомням интервюто на Костов в един сутрешен блок, когато представяше това бъдещо обединение. (беше малко преди протестите). Та той разказваше как това щяло да бъде обединение на всички, които "са вадили страната от кризи", които подкрепят конкретна реформаторска програма за управление, които предлагат конкретни мерки срещу монополите и т.н..Т.е. принципно обединение на политики с цел конкретни действия. Питаха го как ще се разбират с Надето и други подобни, с които се разделиха като врагове преди години. Той отговори, че "заради доброто на страната" всичко може да се прости и забрави и т.н. Че е важна само позицията по проблемите на управлението и нищо друго, дори не е важно с какво име ще бъде формацията.
  И аз си казах: "Ей, дойде им акъла в главите!"
  Днес разбирам, че май не е дошъл...

  Who Is John Galt?
 72. 72 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 725 Неутрално

  [quote#2:"Къти"]Никаква мистерия няма! ДС ги създаде и ДС ги унищожи, след като си изиграха ролята на "демократи".[/quote]


  Ако това е така, то излиза,че идеята за демокрацията, за западния тип демокрация, е абсолютно куха, щом за 23 г. десният електорат не можа да си излъчи и да подкрепи десни лидери, различни от посочените от ДС.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 73. 73 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 464 Неутрално

  5 часа след като не са се разбрали, Костов регистрира ДСБ за изборите, а Надежда каза, че няма да участва на избори. По това може да се разбере кой колко струва и каква тежест има...
  Мартин в листите на ДСБ, Надка в пенсия и готова работата...

 74. 74 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Просто зад Надето и Мартин няма реални избиратели,Костов го знае и затова не им даде избираеми места.

 75. 75 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Като си помисля, че щях да гласувам за обединената партия и тръпки ме побиват в момента. Костов не заслужава моя глас - и няма да го получи. Този човек се скара с всички и използва всички. Мартин Димитров е на светлинни години пред него като манталитет и знания. Жалко, че се излъга и той.

 76. 76 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#68] от "BIG AL":

  Гафовете са персонални. Костов сгафи в момента в който не се оттегли да е главатар на партия. Всеки културен политик би го направил. Това му действие съсипа синята идея.
  Всеки иска да води "бащина дружина". Никой не иска да е редови партиен работник. Това бе причината от БКП да се отроят толкова много партии.

 77. 77 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Изобщо , вместо да се престане с взаимните крамоли и обвинения- пред катастрофите , които ЧАКАТ България, вместо да правиш обединения срещу ченгеджийската лавина, която ни залива , вместо да си потиснеш егото -ти отново си слуга - на личния си интерес и егоизъм ..ТАКА не става..По този път ни чакат- бсп, герб, атака и дпс - в Народното събрание и ...атаката за десерт ..И отпишете НОРМАЛНАТА България , каквато трябваше да бъдем ...

  BIG AL
 78. 78 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1926 Весело

  [quote#41:"Тони Шнайдера"]Бях решил да гласувам за Костов[/quote]
  Е как иначе, Тони гласува за Иван Костов от деня на раждането си, разбира се, че и дарение направил, че даже и две.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 507 Разстроено

  Каквито и да са причините - жалко за резултатите, до които се достигна. Това е огромна грешка. Жалко, сами отстъпиха мястото си на партията на Кунева, която най-вероятно ще е в НС, за разлика от Сините!

 81. 81 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Костов стана нещо като Арсен Венгер в Арсенал - всички по-силни го бият, от някога голям отбор, наследен от Джордж Греъм, стигнаха до там, че да се борят за място в топ 4 - за 4% при Костов. Като и двете мисии изглеждат по-скоро обречени. Но още има хора, които му се възхищават, заради "красивия" футбол, който всъщност е доста по-скучен от този на преките му конкуренти и на по-силните отбори.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 82. 82 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1248 Весело

  ахаха... за пореден път герберастията скубе коси по "загубата на синята идея". Аре в тиквите веее... аман от глупости

 83. 83 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#79:"hristomaximov"]От какво се страхувате бе дебили смотани. [/quote]

  От това, че не всички са любезни и възпатини като теб.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 84. 84 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#76] от "dissident":

  Костов сгафи в момента в който не се оттегли да е главатар на партия. ..
  ............
  Тук не съм съгласен ..Има си партия - избират го ..А и в чужбина , където сте - ПОЛИТИЦИТЕ на 5-и няколко години , НЕ са за бракуване ..Даже - над 50 % трябва да са на такава възраст - с опит професинален и житейски и т.н..
  Не 'калинки"//...Тук, в България , много влязоха млади в политиката и ги считаме ВЕЧЕ за стари - а те не .са .
  До 75 годишни са политиците по света :))
  Калинките , мутрите - млади , доносниците и ДС- муцуните - ни докараха до тук ..
  Не , старите политици - по възраст , а по КАСТОВА, червена принадлежниост:)

  BIG AL
 85. 85 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Кого представлява БДФ ( българският демократичен форум), та да бъде в коалиция с ДСБ? Тук има ли някой да вярва, че в такава коалиция ДСБ ще спечели повече гласове на изборите, отколкото ако се яви самостоятелно?! Очевидно става въпрос 1-2 лидери на БДФ да се сложат на потенциално-избираеми места, след като те финансово са "подпомогнали" новата коалиция. Същата порочна схема съществуваше в предишни години спрямо БСДП на Нехризов. Нехризов е политически помияр, който по някакъв много необясним начин в няколко поредни избори беше в коалиция с Костов и влизаше дори в парламента. Нехризов навремето се докопа да активите на някогашната славна и голяма БСДП, очевидно има покрай тези активи някакви пари, и години наред си купуваше място в политиката чрез Костов. А ръководството на ДСБ така и не реши, че тази тема ( за безпринципните "купувани" коалиции) е важна за обсъждане. И сега нещата се повтарят с БДФ.

 86. 86 Профил на qwert
  qwert
  Рейтинг: 390 Неутрално

  ИЗТГЛЕЖДА ИМА КОЙ ДА "СЪВЕТВА "НАДЕТО.ТАЗИ СТАРА ЛИСИЦА НЯМА НИТО СТРУКТУРИ НИТО ПАРТИЯ, А ИСКА ДА УПРАВЛЯВА НОВАТА ПАРТИЯ,ДА ОБСЕБИ СТУКТУРИТЕ НА ДСБ,БЕЗ НАСРЕЩА НИЩО ДА ДАВА.

 87. 87 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1248 Весело

  [quote#75:"johnniewalker"]Като си помисля, че щях да гласувам за обединената партия и тръпки ме побиват в момента.[/quote]

  А пък аз като си помисля че си щял да гласуваш за нещо дет го е имало само като необосновано предположение
  Ма не ви липсва въображение веее, хич

 88. 88 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  [quote#40:"moni56"]Сега сме свидетели на поредното разделение и то при положение, че има подписан документ за създаване на обща партия след изборите[/quote]

  Ясно е тогава колко струват подписите под споразумението!
  По-малко от мастилото, което е използвано. Неизсъхналото!

  [quote#48:"Elan Morin"]Само Мартин не знам какво още дири при Надежда, а не иде при батко си Ваньо. [/quote]

  No brother, no! Master!

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 89. 89 Профил на sebulba
  sebulba
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Причини за провала на синьото обединение? Причини няма, защото съюз между разединители не е възможен.Народа го е казал: два остри камъка брашно не мелят.

 90. 90 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#40:"moni56"] към нова обща партия заради демократично мислещите хора в България. [/quote]
  Когато хора с една нагласа са малцинство, обикновено се изолират от нормално мислещите хора в специално създадени за това места със съответното за това медицинско обслужване, за сметка на мнозинството. И едните и другите си имат "елити". Има и случаи, когато има прехвъркващи от единия към другия "елит", което само доказва възможността от взаимното им елитно проникване.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 91. 91 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  До коментар [#68] от "BIG AL":

  ++++++++++++++++++++

  I Want To Believe
 92. 92 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  [quote#39:"Hawaii"]Има само имена без реални гласове зад тях.
  Това е.[/quote]
  Колко реални гласа има зад коалиционния партньор - БДФ, защото там нЕма и имена?

  I Want To Believe
 93. 93 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#58] от "dissident":


  "Всичко това си има обяснение: Народа изпростя. Можещите и знаещите напуснаха България, остана простотията. На тях най-добре им пасва Тиква да ги управлява."


  Да не сте се обединили с Тиквата, че цитиращ негови мисли изказвани в САЩ и за които той загуби гласове?

  In debt we trust
 94. 94 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Както и да го увъртаме "по килифарски", Костов е единствената фигура, която най-ярко представлява автентичната десница. Останалите могат да се добавят като гарнитура, да придават някакъв консенсус на обединението, но в крайна сметка всичко се върти около него. Нейнски и М. Димитров са свестни личности. Можеха малко да понамалят претенциите си и да се включат в листите, но това си е техан проблем. Няма как в навечерието на избори да създаваш и утвърждаваш тепърва нови формации.
  За единодействие с Кабанедоразумението обаче и дума не може да става.

 95. 95 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Въпреки всичко Костов няма алтернатива, в момент в който България е залята от политическа простащина и безочливост. Никога вече комунисти/Герб.

 96. 96 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#82] от "extraCACA":
  +++++ Поста ти ме разсмя, точно така е!
  Има някаква порода тук във форумето, дето били на ръба ...А, а да се изгласуват за Костов, ама той с този си ход много ги бил разочаровал ( ?!?) разбираш ли, и нямало да гласуват за него....Като не щат за него партии много, избор голям... кеф ти комунисти, кеф ти фашисти, ново-турци, партия на партиината снаха, всички чакат на такива "разочаровани"

 97. 97 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  Костов знае какво прави, това че някой не иска или не може да му вярва и симтатизира си е недостатък сериозен,
  Фактът, че е най - хуленият и от гербераси, янета, станишковци и цялата тая измет, говори ясно че той е верният човек.

 98. 98 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Не виждам никаква мистерия, причината очевидно е места в листите и постове. От Синьо Единство явно са забравили, че
  ДСБ е партия която отстоява позициите си от 9 години, докато те самите са всъщност 7-8 човека, отцепили се в последния момент от вече умрялото т.нар. СДС. Тия 7-8 човека имат електорален потенциал точно колкото останалите 7-8 около Кабанякойси - т.е. около нулата. Приказките за "цели местни организации" са очевидна глупост, в тях има по няколко човека. Кофти че стана така, но Синьо Единство нямат никакви основания да поставят условия.

 99. 99 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#8:"Моди трий нищо да не остане!"]Със стари к§рви нов бардак не се прави, отдавна го е казал народа![/quote]
  абе вий харно го пишете,ама месната популация си е старата дебела глава- 50% са съгласни с вас,ама 50 %- не са! )
  жива трагедия е тая популация.....
  а иначе ..: "Неофициално се твърди, че от ДСБ не се съгласили коалицията да бъде представлявана и от втори човек извън Костов, тъй като се страхували второ лице да получи право да се разпорежда с банковата сметка. Това наричали в ДСБ организационно-технически проблем, който можел да се разреши."
  Каквото и да думат-за пари иде реч,за много пари,за пари ЗА ТЯХ! или просто така са там..на полза роду,а? хахаха ) айде чао!

 100. 100 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#86] от "qwert":

  НЕИНСКИ не иска да управлява. Тя се бори само за място в Парламента.
  Иначе при тази безработица...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK