Мартин Захариев: БСП отвори не завеса, а портал за гласа на гражданите (видео)

От ляво на дясно: оперният певец Калуди Калудов, предприемачът и бивш депутат от БСП Петър Кънев, председателят на Съюза на писателите Николай Петев, олимпийският шампион Таню Киряков, макроикономистът Петър Чобанов, лидерът на БСП Сергей Станишев, изпълняващият длъжността директор на АГ-болница "Шейново" Таня Андреева, бившият депутат от РЗС Георги Терзийски, боксьорът Детелин Далаклиев, издателят и продуцент Мартин Захариев и психологът Христо Монов.

© Юлия Лазарова

От ляво на дясно: оперният певец Калуди Калудов, предприемачът и бивш депутат от БСП Петър Кънев, председателят на Съюза на писателите Николай Петев, олимпийският шампион Таню Киряков, макроикономистът Петър Чобанов, лидерът на БСП Сергей Станишев, изпълняващият длъжността директор на АГ-болница "Шейново" Таня Андреева, бившият депутат от РЗС Георги Терзийски, боксьорът Детелин Далаклиев, издателят и продуцент Мартин Захариев и психологът Христо Монов.Тук съм, защото считам, че единствено БСП отвори не завеса, а портал за гласа на гражданите. На тази маса съм, защото ми писна да съм в плен в собствената ми родина." Признанието е на "юриста, издателя и продуцента" Мартин Захариев при представянето на т.нар. гражданска квота в листите на БСП, утвърдени късно снощи на пленум на социалистите.


На кафе и дребни сладки в зала "Мати" на НДК с лидера на БСП Сергей Станишев дойдоха десет от 16-те граждани сред кандидат-депутатите на левицата и седнаха на една маса. Вляво от Станишев застана "най-добрият макроикономист" по мнението на Пламен Орешарски - Петър Чобанов, а от другата му страна - единствената жена на избираема позиция - изпълняващата длъжността директор на АГ-болницата "Шейново" Таня Андреева.


Да се съюзим с гражданите
Станишев започна с "встъпителен разказ" за негов разговор преди дни с проф. Петко Андонов, който е "един от ветераните на моята партия, той е бил и политзатворник, един от основателите на вирусологията в България, изтъкнат български учен". "Каза ми, че днешната ситуация в България изисква ние, социалистите, да се съюзим с гражданите, с всички, които са почуствали на своя гръб пагубните резултати от управлението на ГЕРБ - корупцията, полицейщината, подслушването, икономическата разруха, липсата на компетентност, арогантността", разясни Станишев стратегията на професора, "който е на 90 години в блестяща интелектуална форма".


Преди да представи "визитките" на 16 граждански кандидати, Станишев ги обобщи като "личности със собствена биография и позиция, които са постигнали много за себе си и за страната". Добави, че е свързващото звено между тях, защото те още не се познавали, но ги разглеждал като "част от един екип".


От гражданския комитет за Бойко Борисов до гражданската квота на БСП


Издателят Мартин Захариев, който е на трето място в 23-ти избирателен район в София, сам определи номинацията си като една от най-спорните - не само от личното му обкръжение, но и от хора, пряко свързани с БСП. Но пък бил лично удовлетворен от шанса да стои на една маса с толкова доказани професионалисти, хора с чисти биографии и експерти в професионалната си кариера. Рядко се случва човек да застане на една маса с такива хора, каза той, заобиколен от световния шампион по бокс Детелин Далаклиев и психолога Христо Монов.


"Никога не съм имал нищо общо с ГОРД (на Слави Бинев), това не пречи да познавам Слави Бинев и семейството му, с което да поддържам приятелски семейни отношения повече от 20 години", коментира Захариев по повод присъствието на името му сред учредителите на ГОРД в първото съобщение на движението от февруари 2012 г. Не съм участвал нито в публични изяви на ГОРД, нито в подготовката на техни политически документи, каза той.


Мартин Захариев

© Юлия Лазарова

Мартин Захариев


На въпрос за връзка с ГЕРБ Захариев заяви, че е участвал "с радост" през 2005 г. в граждански инициативен комитет, като подчерта "граждански", в Банкя за издигането на Бойко Борисов за кмет на София. Оттогава обаче изтекла твърде много вода и сега е на масата на БСП, защото му писнало да се чувства в плен в родината си, така се чувствали семейството му, близките му и множество от бизнес партньорите му.


"Гражданската квота се възприема като едно украшение в партийния живот, което ни е дарила конституцията. Тук съм, защото считам, че единствено БСП отвори не завесата, а портал за гласа на гражданите. Въпреки декларативните на много места в други партийни централи обещания в тази посока аз не припознах никъде подобна степен на демократичност, на вариативност от тази, която персонално Сергей Станишев успя да консолидира около себе си. Той пое един много сериозен ангажимент в рамките на партийната си структура да отстои гражданския глас през нас", не спести суперлативи Захариев.


"Аз съм тук и защото имам персоналната гаранция, че именно  Станишев ще гарантира това нашият граждански глас да не бъде претопен, както се твърди, че е ставало през годините в рамките на крещящия и креслив партиен живот в и извън парламента. Повечето от нас са тук intuitu personae (с оглед на личността - от лат.) спрямо него, това е така, защото моето вътрешно усещане е, че той е благоразумен и предвидим лидер. За мен това е достатъчна гаранция, че мога да си дам името в една такава кампания, име, което никога не е било обвързвано с политически партии за последните 20 години въпреки множеството изкушения, на които съм бил обект", каза издателят, който през 2009 г. беше медиен консултант в кампанията на НДСВ заедно с приятелката на Станишев - Моника Йосифова.


В представянето му Станишев пропусна, че Захариев е първият издател на сп. "Плейбой", открои само участието му в "Егоист", "Ритъм", "Мотор шоу", "Good Food", в управителния съвет на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), както и битието му на водещ във "Всяка неделя" по "Ефир 2". След сбирката пък Захариев намери за нужно да разкаже "най-новия виц от интернет" за новата корица на "Плейбой", където щели да се появят Искра Фидосова, Цецка Цачева и Лиляна Павлова.


От Яне Янев към Станишев


Бившият депутат от РЗС, преминал през независим и декларирал принадлежност към БСП Георги Терзийски, който е втори в листата в Габрово, аргументира присъствието си сред социалистите с това, че "държавата трябва да се отвори към най-нуждаещите се, към най-социално зависими, които имат нужда от закрила и помощ, а нямат собствени регулаторни механизми за самозащита - това са майките, децата, пенсионерите".


"Всеки един от нас е свидетел как негов съсед, приятел или познат вече явно или скрито се приближава до кофите за боклук." Кампанията на РЗС за президентските избори беше "Аз ще уволня Бойко Борисов", след това той (лидерът на РЗС Яне Янев) се извъртя на 180 градуса, обратен завой, който изчерпа чувството ми за дълг към него и аз останах верен на каузата и на позицията, която съм защитавал към този момент", каза още Терзийски.


"На добър час, бате"


Оперният певец Калуди Калудов, представен от Станишев като уволнения по факс от пловдивската опера, се похвали, че много от колегите му го поздравили за номинацията за трето място в 24-ти избирателен район в София с "На добър час, бате".


Таню Киряков

© Юлия Лазарова

Таню Киряков


Олимпийският шампион по стрелба Таню Киряков (втори в листата в Русе) обяви, че е "влязъл в този парламент, защото се чувства бай Пешо от село и един от вас". Не се чувствам звезда, а човек със собствено мнение, описа себе си. И каза, че номинацията му била издигната от Нешка Робева.


Таня Андреева

© Юлия Лазарова

Таня Андреева


Акушер-гинекологът Таня Андреева (трета в 25-и район в София, където водач е Сергей Станишев) сподели, че като лекар и директор е много тежко стресирана от ситуацията в здравеопазването. Няма план, а ситуативност - има случка, търси се решение, описа тя политиката на ГЕРБ в последните 4 години. Те щели да се запомнят освен с честата смяна на здравните министри още с пълната забрана за пушене на закрито, което тя приветства, и с прехвърлянето на Фонда за асистирана репродукция от министерството към здравната каса, заради което четвърти месец колегите й не могат да си вземат парите. Пълен блокаж в системата и за спешна помощ, моля се за хората по селата, обобщи тя.


Петър Кънев (вляво) и Петър Чобанов (вдясно)

© Юлия Лазарова

Петър Кънев (вляво) и Петър Чобанов (вдясно)


Петър Чобанов (втори в Пловдив-град) беше представен от Станишев като един от най-добрите макроикономисти по мнението на Пламен Орешарски, предложен за премиер, ако БСП спечели изборите. Попитан дали на масата има бъдещи министри, Станишев отклони питането с "всичко с времето си", но и да се даде възможност на премиера да решава сам. Чобанов, който сега е член на управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация, беше председател на Комисията за финансов надзор и изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози. Обяви, че ще работи за връщане на траекторията на икономическия растеж.


Сред "гражданските кандидати" на БСП са още председателят на съюз на писателите Николай Петев (втори в Ямбол), психологът Христо Монов (втори в Бургас), който обеща закон за психологията, както и бившият депутат в 40-ото Народно събрание от БСП, предприемач, собственик на групата печатници "Демакс", зам.-председател на КРИБ Петър Кънев (втори във Велико Търново). В неизбираемата зона попадат световния шампион по бокс, за когото мнозина се питаха вчера на "Позитано" 20 кой е - Детелин Далаклиев (шести в Плевен). Той и Кънев предпочетоха само да слушат колегите си.


В неизбираемата зона в листите попадат още бившият ректор на Медицинския университет във Варна Анелия Клисарова (четвърто място във Варна), която беше мажоритарен кандидат за депутат на БСП във Варна през 2009 г., художникът Бисер Лапев (трети в Кюстендил) от родния Кюстендил на Владимир Димитров-Майстора (по Станишев), директорът на Драматичния театър в Ловеч Васил Василев (пети), кметът на Калофер Румен Стоянов (втори в Пловдив-област), който твърдеше, че ГЕРБ му оказвали натиск да мине към тях, директорът на Културния дом в Перник Хранимир Генчев (четвърти), както и бившият ни посланик в Москва Пламен Грозданов (трети в Сливен).

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  Вселенските порти отвори направо, а гражданите не се натискат да минават през тях. Гледай ти

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Единствената врата, която БКП може да отвори за гражданите е тази към ада?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 932 Неутрално

  а кой дърпа конците в партията, а?

  сценаристите бяха пришпорени от събитията да отстранят предния ешелон, но реформата на БКП все още е мираж и популизъм.

 4. 4 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 583 Весело

  Все отбор юнаци.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 5. 5 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Такива фурнаджийски лопати не понасям!

 6. 6 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 846 Неутрално

  " Слави Бинев и семейството му, с което да поддържам приятелски семейни отношения повече от 20 години", коментира Захариев

  И ти и Слави сте едни гиганти на политическата мисъл. Даже не гиганти, а супер гиганти.
  Беше ми противен Захариев - сега ми е още по противен.

 7. 7 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 890 Разстроено

  Друго си е на стари години да се изложиш ... или както е казал народа : Никога не е късно да станеш за резил ...
  Ама пуста алчност ....

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 8. 8 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Този винаги ми е бил крайно антипатичен, без да си обясня защо точно!
  Сега вече си обяснявам!

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 9. 9 Профил на barmalei
  barmalei
  Рейтинг: 374 Весело

  Бесепарите гледат да настигнат Герб с всички средства, е няма да успеят естествено, а тоталитарната секта на Костов се бори за единия процент вот заради държавната субсидия, кис-кис

 10. 10 Профил на k
  k
  Рейтинг: 995 Неутрално

  "...БСП отвори не завеса..."

  Отворили са ... страниците на едно списание!

 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  БСП отворили портал за гласът на народа!

  Това е най-новият виц на годината! Че те в цялата си история не са чували гласът на народа и изведнъж Портал!..."С участието си в политиката, театърът е загубил много", както каза М.Райков!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  ...."психологът Христо Монов (втори в Бургас), който обеща закон за психологията"... Как сме живяли досега без такъв ключов закон?

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Никога не е късно да станеш за резил

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 14. 14 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Признанието е на "юриста, издателя и продуцента" Мартин Захариев при представянето на т.нар. гражданска квота в листите на БСП...

  Един от "авторите" на Борисов сега ще се бори с явлението...
  Тази може да се случи само в България, където някакви абсолютни аморалници са вечно в плен и на върха на свинщината...
  2005 година, "гражданинът" Захариев:
  "Ние, неговите приятели, не можем да позволим човек с толкова възможности да остане настрани. Това е една кампания, която ще донесе не слава, а успех"
  БСП печели интензивно отвращение и правото да загуби и тези избори, а аз ще гледам този процес с искрен интерес.

  Ecrasez l’infâme
 15. 15 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Хубаво, е че бившите комунисти минават трайно вдясно на политическото пространство, лошото е че освободеното от тях място е на път да се заеме от лумпени на Волен Сидеров.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 16. 16 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 514 Неутрално

  В школата на Митко-Кево празно няма. Чалга, порно и отвореност, че чак течение става.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 17. 17 Профил на k
  k
  Рейтинг: 995 Неутрално

  На първата снимка трите маси не са съединени!

  Някак си не-коалиционно стои!

 18. 18 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 514 Неутрално

  А какъв е произходът на този крупен ляв бизнесмен и интелектуалец Мартин Захариев? Защо така го крият?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 19. 19 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да бе, граждани.... все хора заемащи важни длъжности, издател на известно списания, директор на болница, известни спортисти... то такива граждани има винаги и във всички партии. Не виждам какво по-специално и различно предлагат. Мисля че хората от протеста друго имаха предвид - малко "по-обикновени хора" ... Ама важното е да ги наричаме "граждани" и ето че сме покрили желанието на тълпата.

 20. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  [quote#12:"dogwoman"]който обеща закон за психологията"...[/quote]

  Тия и Закон за колорадския бръмбър ще обещаят, само и само да си вдигнат малко мижавия рейтинг!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 21. 21 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Таню Киряков обаче е пич.

 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Ама на снимката Станишчето голямо Бяло знаме е опънал! Символика, не че друго...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 576 Неутрално

  нека не забравяме моля че Коалиция за България включва БКП, БСП (които реално са БКП) и някакви националисти (Нова Зора). Махнаха 2ма дето вече народа не може да ги диша, но останалите са си същите стари червени муцуни.

 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело
  [quote#17:"k"]На първата снимка трите маси не са съединени!

  Някак си не-коалиционно стои! [/quote]
  Това е, за да могат всички да кажат, че са "по-близо до масите". А ако кажеш "по-близо до масата", звучи гладно някакси, все едно искаш да седнеш да се наплющиш с "кюфтаци"....

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 740 Весело

  По-добре тези, отколкото Цецка, Цецко и Искра Фидосова (последната, ако сте забравили, храни кученцето си със сьомга, зеленчуци, телешки шол и т.н.; нещо, за което Бойко каза "Тя се е шегувала. И пенсионерите ядат сьомга".)

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Алоу, Дневник, на тази снимка долу Кънев е вдясно, а Чобанов - отляво.
  http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_2034558.jpg
  Пешо Кънев пак ли шъ печати бандеролчета и други ценни книги?
  Сладка работа, бих казал.

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Избрали си ФОН комунистите ,а отзад "Нас червеното знаме роди"!Да са им живи и здрави!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 28. 28 Профил на boyko_1967
  boyko_1967
  Рейтинг: 217 Неутрално

  кавал свири под юрган-това е схемата

 29. 29 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  [quote#14:"Graf"]БСП печели интензивно отвращение и правото да загуби и тези избори, а аз ще гледам този процес с искрен интерес. [/quote]

  Сигурно от БСп не признават селянчета като тебе и са те отлъчили от баницата, иначе не мога да си обясня, как от върл привърженик им стана критикар!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 30. 30 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  Втори в листата на БСП във В. Търново от гражданската квота ще е Петър Кънев - бивш депутат от БСП, бивш икон. съветник на Първанов, настоящ вице президент на федерацията по волейбол... Ново лице с нов морал??? И само той ли е.
  П. П. Ако имах възможност за избор, щях да поставя "настроение - трагикомично".

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 31. 31 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Да ама съдейки по предишния ни опит на БСП им трябват и слухови апарати за да чуят гласа на народа!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 32. 32 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Мартин Захариев: "БСП отвори не завеса, а портал за гласа на гражданите"
  БСП отвори кутията на Пандора с тези нови кандидатури:Калуди Калудов оперен певец на мястото на Проф.Любен Корнезов ли,Таню Кирияков на мястото на доказаният парламентарист Георги Пирински ли,Мартин Захариев-издателя на Плейбой на мястото на Д-р Ев­ге­ний Же­лев ли,Пламен Грозданов бивш агент на Първо Главно на ДС на мястото на Бой­ко Ве­ли­ков ли?
  Мартине,аз не искам НС да се превърне в бардак или гей-клуб "Спартакус",а ти?

 33. 33 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  От Плеибой в БСП-просто човека си е праволинеен,все си е порнография.

 34. 34 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Винаги съм се дивял на капиталисти, които подкрепят БСП и съм се чудил защо.
  Отговорите не са много и няколкото, участвали в тази среща не правят изключение.

 35. 35 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1370 Разстроено

  Мартин Захариев се захваща с комунистите? Страшно ми падна в очите...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 36. 36 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  [quote#33:"apollo"]От Плеибой в БСП-просто човека си е праволинеен,все си е порнография. [/quote]
  ++++++++++++++++++

  Много добро попадение!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 37. 37 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Мартинчо, по-добре раздай по един безплатен Плейбой на електората.

 38. 38 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Ако ме не лъже паметта, г-н МЗ беше върло десен. И върло мразеше комунистите. После обикна НДСВ. След това се разтопи пред ББ. Сега се целува с децата на мразените от него нявгашни комунисти...
  Къде е разликата?
  Ами само синчетата на някогашното БКП предложиха на др. МЗ депутатско място. Да са живи и здрави, берекет версин, ашколсун, машалла!

  Не съм магаре;-)
 39. 39 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Нещо е тесен този портал...Иначе през него би влязъл и Митю Пищова....Само как би похвалил съсела....

 40. 40 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#38:"Марко"]Къде е разликата? [/quote]

  Не търси разликата, а ПРИЛИКАТА! Общото е келепира.

 41. 41 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Весело

  До коментар [#37] от "balkantourist":

  [quote#37:"balkantourist"]

  Мартинчо, по-добре раздай по един безплатен Плейбой на електората. [/quote]

  Недей бе човек! Имайки в предвид средната възраст на електората им, че те половината ще се споминат от вълнение и БСП няма да вземат и 4% на 12 май

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 42. 42 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Мартин Захариев: БСП отвори не завеса, а портал за гласа на гражданите" - Да бе, да и българина веднага ще почне да влиза като агне на заколение през този портал, 10-15% ви давам, не повече.

 43. 43 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Цитат: "Да се съюзим с гражданите"

  Само това е достатъчно, за да се види колко са били далече от идеята за гражданско общество.... Тръгнали сега да лицемерничат!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 44. 44 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Поне половината от тези хора, ако станат депутати , още на третия месец ще напуснат парламента, тъй като ще видят как валят команди за гласуване и взимане на про партийни решения, които са антибългарски.

 45. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  ..."юриста, издателя и продуцента" Мартин Захариев...
  Кавичките в този случай са жизненонеобходими.
  ...Мартин Захариев и психологът Христо Монов.
  Фотограф: Юлия Лазарова
  Две в едно - "юриста, издателя и продуцента" върви комплект с психолог, неочаквано добра комбинация. Две в едно - за повече контрол.

 46. 46 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#33:"apollo"]човека си е праволинеен,все си е порнография.[/quote]++++++++

  Доброто е заразно
 47. 47 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Щом през този портал е влязъл надутия и превзет егоист Мартин Захариев, значи място за гражданите там няма.

 48. 48 Профил на publica
  publica
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Равносметката е, че в ГЕРБ е пълно с настоящи и бъдещи ДОКАЗАНИ престъпници, а в БСП - хора с нормални професии и доказани качества. На всеки един от тези, Захариев, Монов, Петев, Калудов, политиката повече би навредила, отколкото да помогне, защото са профеисоналисти и то добри. В ГЕРБ до тази идея няма как да се достигне

 49. 49 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#30:"domakinq"]П. П. Ако имах възможност за избор, щях да поставя "настроение - трагикомично".[/quote]
  До коментар [#30] от "domakinq":
  Нямаш. Значи, съвсем спокойно можеш да сложиш
  [quote#30:"domakinq"](положението е трагично) [/quote]
  и по-лошо ще става!

 50. 50 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Ако това е "гражданската квота" на "червената бабичка" ... аз предпочитам да стана най-големия селянин!!! ... отколкото да гласувам за тая "коалиция" ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 51. 51 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  До коментар [#49] от "latcho59":

  Още един "оптимист" като мене. Да припомня основния Закон на Мърфи:

  „Ако нещата вървят на зле, бъдете сигурни, че те ще станат по-зле!“

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 52. 52 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#51] от "domakinq":
  Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на здравите сили над здравия разум. До пълен погром.
  Из Европа броди един призрак - призракът на тоталния упадък.

 53. 53 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1076 Весело

  Гоце ще затвори след вас вратата.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 54. 54 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1076 Весело

  До коментар [#30] от "domakinq":

  Много моля това с настроението да не ми го крадеш. Нещо като патент ми е.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 55. 55 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Точно така - портал през който да минат всички останали олигарси, порноиздатели, потомци на анархотерористите от миналия век и всякаква друга измет за която досега е имало изеологическа пречка за бизнес обвръзка с БСП.

 56. 56 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 642 Любопитно

  Детелин Далаклиев не подкрепяше ли Меглена Кунева на президентските избори?!

 57. 57 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3154 Весело

  До коментар [#54] от "Wornoxmaniak спам робот":

  Не съм знаела, признат грях - приема ли се за половин.

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 58. 58 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Бсп започна да си ги прибира. Очевидно е закъсала за гласоподаватели. Защото на Мартинчо бащата май е генерал, а?

 59. 59 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Бсп в ужаса си да не загуби поредните избори реши да се възползва от популярността на доказани и не дотам имена,но това само ще ускори падението им.Това че издигат за премиер не лидера си а някаква кукла на конци само доказва моралното падение на комуноолигархичната сбирщина на Позитано.

 60. 60 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Още Ленин е казал: Масите са с нас /тези с червените покривки/.

 61. 61 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#26:"Graf"]Пешо Кънев пак ли шъ печати бандеролчета и други ценни книги?
  Сладка работа, бих казал.[/quote]
  До коментар [#26] от "Graf":
  Това е само дългосрочно-временното занимание на зам.-председателя на КРИБ Петър Кънев, докато го оценят отдавна заслужено високо, с поста министър на икономиката и енергетиката догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе поста министър и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят, па ела хортувай ти сетне с мене...
  http://frognews.bg/news_741/Petar_Kanev_poema_Ministerstvoto_na_ikonomikata_i_energetikata_sledovatel_%E2%84%961_podal_ostavka/

 62. 62 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1370 Весело

  До коментар [#25] от "Вени Марковски":

  [quote#25:"Вени Марковски"]По-добре тези, отколкото Цецка, Цецко и Искра Фидосова [/quote]

  Кръвта вода не става, а Вени? Ама с дядо активен борец какво да очакваш

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 63. 63 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Всеки негласувал на тези избори подарява гласа си БСП и ДПС. Като са отворили "портал" ГЕРБ ще го затръшне.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 64. 64 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2725 Весело

  " След сбирката пък Захариев намери за нужно да разкаже "най-новия виц от интернет" за новата корица на "Плейбой", където щели да се появят Искра Фидосова, Цецка Цачева и Лиляна Павлова."

  Ако обаче на корицата се появят Корнелия Нинова и Мая Манолова по червени бикини БСП ще вземе повече от 50%.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 65. 65 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  "Издателят Мартин Захариев, който е на трето място в 23-ти избирателен район в София, сам определи номинацията си като една от най-спорните"

  Явно БСП са намерили 2-та милиона лева, които търсеха за да направят изборите. БСП които вземат субсидия от 9 милиона на година за 4 години не можаха да спестят пари за избори та трябва да ги търсят от кредити и благодетели на съответната цена. С тия отворени за пари задници е ясно как ще стопанисват и народното имущество. Те на собствените пари сметка не могат да си направят та на него ли.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 66. 66 Профил на liion44
  liion44
  Рейтинг: 479 Неутрално

  БСП търси все още неомаскарени граждани .Но политиката им остава същата .Така, че горко на тези които не устоят .Името им ще се свързва с БСП а това не е престижно.

 67. 67 Профил на Damyan Ganchev
  Damyan Ganchev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#38] от "Марко":

  еми много ясно, след успешното минаване на Курумбашев в парламентарната група на БСП сега и други негови десни другари от едно време се опитват да минат по тая пътека ...

 68. 68 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Ооо, кои били гражданите! Платеният маскарад си отиде на мястото - от държавно назначените олигарси /като Кънев/, до неуспелите отрочета, докарали всичко което започнат до фактически фалит - Захариев /не знам дали има по-голямо л.йно от него/. И всичко естествено съхранено като сметанова глазура във фризера на БКП. Като прибавим и 7-8 про-руско-съветски организации с лица като Ангел Славчев - перфектно! Не разбарх кой от тези на снимката наистина мисли за онези, които ровят по боклуците и що за наглост е тези държавно-партийни мазници да говорят от името на гладните? Та те са от отбора на "гадните"...

 69. 69 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  БСП е в някаква фаза на устойчиво прогресираща деменция.
  Подхода на тази партия към "гражданското" в Политиката все повече прилича на ръкуване между човек и собствената му сянка...

 70. 70 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  В крайна сметка увлечена в печелене на избори на всяка цена БСП ще придобие усредненото лице на ку-ку бенд, циркаджийска трупа и бардак за хора с пари.

  Всичко за фронта, всичко за победата.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 71. 71 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  В крайна сметка увлечена в печелене на избори на всяка цена БСП ще придобие усредненото лице на ку-ку бенд, циркаджийска трупа и бардак за хора с пари.

  Всичко за фронта, всичко за победата.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 72. 72 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#21] от "carpypd": Да бе , направо с оценка КА

 73. 73 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Весело

  "Никога не съм имал нищо общо с ГОРД (на Слави Бинев), това не пречи да познавам Слави Бинев и семейството му, с което да поддържам приятелски семейни отношения повече от 20 години"
  Мартин Захариев

  На това какво друго да се каже, освен:

  Господи помилуй,Господи помилуй,Господи помилуй...

 74. 74 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#2] от "Къти":

  "Единствената врата, която БКП може да отвори за гражданите е тази към ада?"

  А не, има още една: към белокаменна Москва.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 75. 75 Профил на ili4o
  ili4o
  Рейтинг: 217 Неутрално

  до всичко до което се е добрал Мартин Захариев е фалирало сега явно това я очаква и столетницата.а иначе той си е обикновен помияр.

 76. 76 Профил на roooster
  roooster
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хора, да игнорираме платените писачи. Толкова лесно се познават, а и били от младежките им организации, т.е. полуграмотни. Но как публични и с име хора се съгласяват да участват в това??? Умът ми не го побира.

 77. 77 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  [quote#75:"ili4o"]до всичко до което се е добрал Мартин Захариев е фалирало[/quote]
  До коментар [#75] от "ili4o": Не всичко е фалирало, до което се е добрал, издателят на “Плейбой”, кандидат от БСП. Всичко, до което се докосне, Мартин Захариев, или изпада в неплатежоспособност и производството по несъстоятелност или в сексуално преносима инфекция, наричана и венерически болести - по името на римската богиня на любовта Венера.
  Червеният "плейбой", спинаджията гъзолизец Мартин Захариев.
  Напред, към пълното политическо порно!

 78. 78 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1600 Весело

  До коментар [#47] от "bobo_bobo":

  Че Марто официално съветваше Иван Костов, докато той беше премиер. Или докато беше с Ваньо може, когато е със Серж, не може...
  Паметта може да бъде много услужлива...
  За Вашата памет става дума.

  I Want To Believe
 79. 79 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Тук съм, защото считам, че единствено БСП отвори не завеса, а портал за гласа на гражданите."
  Така се развълнувах, чак се разплаках.
  Няма да чакам 12 май, отивам веднага да гласувам за БС/КП.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 80. 80 Профил на yane_
  yane_
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Всички тия - индивидуално и целокупно не могат да се намажат на малкото пръстче на всеки един от 50-ината кандидати от гражданската квота на РЗС, обявени на последната конференция - млади, образовани, високо подготвени и най-важното - никой от тях преди това не е бил в незнам коя си партия, комитет и др.под.:
  http://rzs.bg/index.php?t=4774

  Няма Ред, няма Законност, затова няма и Справедливост!
 81. 81 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  В прочим БСП направиха ли си финансовия отчет предизборно? Май днес беше крайният срок. Много бих искал да видя дали е останало нещо от тези близо 40 милиона взети за 4 години или ще трябва да ги донабавят от хора като Захариев и други благодетели изпод масата. Ако нищо не е останало бих искал някой да ги пита къде точно и с какви цели са похарчени защото 40 милиона не ще да са отишли само за бензин, парно и заплати на координатори.

  Чухме обвинения че ГЕРБ държали пари в банка, ама аз това искам да виждам от една субсидирана партия. Да не профуква народните пари, а да икономисва и да не вземи кредити и други съмнителни пари като дойдат избори. Добър жест ще е ако част от тези спестени пари бъдат върнати в бюджета или дарени на домове за сираци и възрастни хора.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 82. 82 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  "Оперният певец Калуди Калудов....се похвали, че много от колегите му го поздравили за номинацията за трето място в 24-ти избирателен район в София с "На добър час, бате"

  Първо за протокола, трето място в 24-ти район е посмъртно неизбираемо за БСП. Особено ако ДСБ минат 4%. Така че калуди ще бъде употребен и изплют така както намиращият се след него Кадиев.

  Второ, колко ли от неговите колеги и приятели са гледали върховете на обувките си или направо са му казали - "Ти не си добре бе бате. За какво ти е да се маскариш на стари години?". Това тактично е било пропуснато на кафе срещата.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 83. 83 Профил на Инев
  Инев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#25] от "Вени Марковски":

  Този път сте честен, г-н Марковски. Не се правите на неутрален, както обикновено.

  Вени Марковски е гласът на Сергей Станишев (http://goo.gl/oKicX)!
 84. 84 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  БСП са с най-адекватни позиции от началото на кризата. ГЕРБ само правеха театрални постановки първо за да доокрадат всичко, докато не дойде службеното правителство и второ за да замазват очите на хората. ДОЛУ ГЕРБ!

 85. 85 Профил на valbi
  valbi
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Положението е напечено. Изборът ни не е много голям. И вероятността от коалиционно управление е сериозна. Ако помислим реално, изборите ще са като "сблъсъкът на титаните" - БСП срещу ГЕРБ. Няма много смисъл да се гласува за разни други партии. А като вземем факта, че Герб не са алтернатива на себе си, излиза, че единствената алтернатива им е БСП. И честно казано, макар това да не се нрави на много хора, в момента единствената партия, която чу какво искат хората е именно Столетницата. Започнаха промяна сред редиците си, съставиха програма за излизане от кризата. Някои от мерките им доста ми допадат, като подоходното облагане и различната ДДС ставка. А и сред депутатите им има наистина професионалисти, което не може да се каже за Герб. Не извършиха никаква промяна и днес номинират старите си лица, които се доказаха като некомпетентни, крадливи, безмълвни. А и не разбрах какво точно предлагат от Герб? "Ние няма да ви лъжем тези 4 г., че предишните малко прекалихме." Никакви мерки за излизане от кризата не предложиха. С такова поведение няма как да спечелят симпатизанти.

 86. 86 Профил на Silvi Milcheva
  Silvi Milcheva
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Г-н Захариев става смешен... До скоро твърдеше, че няма по-лошо управление от това на БСП и обиждаше по всевъзможни начини тази партия! Явно, нещата се променят и както са казали старите хора: Интереса клати феса...

  По страшен от СПИН-а , по-опасен от РАКА, сега за сега си остава ПРОСТАКА ! Радой Ралин
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK