Плевнелиев: Следващият парламент трябва да започне работа бързо, за да няма дестабилизация

Ръководителят на Андреас Грос беше приет от Росен Плевнелиев

© Надежда Чипева, Капитал

Ръководителят на Андреас Грос беше приет от Росен ПлевнелиевНевъзможността да бъде съставено правителство след предсрочните парламентарни избори не е добър сценарий за страната ни, затова е необходимо по-широко участие в предстоящия парламентарен вот. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с представители на мисията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), съобщиха от президентството.


В края на миналия месец стана ясно, че институцията ще изпрати предизборна мисия, която да разговаря с представители на властта, политическите партии, гражданското общество и медиите. Целта на посещението е ПАСЕ да оцени избирателната рамка и кампания преди предварителните парламентарни избори на 12 май.


Предвижда се същинската делегация на ПАСЕ за наблюдение на вота в България да се състои от 21 членове, трима заместници и секретариат от трима души под ръководството на Андреас Грос, председател на групата на социалистите в асамблеята.
"Следващото Народно събрание трябва да започне работа възможно най-бързо, защото се нуждаем от работещ парламент, който да стартира спешни мерки за излизане от кризата и да приеме антимонополното законодателство", отбеляза Плевнелиев пред наблюдателите. Той подчерта, че в противен случай това би довело до риск от нова дестабилизация и делегитимация на следващия парламент.


По думите му усещането у гражданите за липса на политическо представителство, силната конфронтация между политическите сили, недоверието между тях, както и икономически и социални мотиви са били основни фактори за недоволството на гражданите и за политическата криза в страната след оставката на кабинета "Борисов".


Именно икономически са причините за недоволството на около 92 на сто от гражданите, посочи президентът, който открои основните задачи на служебното правителство. Една от тях е да гарантира произвеждането на свободни и демократични предсрочни избори в нормална и спокойна обстановка.


Плевнелиев информира мисията на ПАСЕ и за създаването на граждански борд, който по думите му е един от механизмите за диалог и за по-добра координация на изборния процес. Той е и инструмент за повече прозрачност и за създаване на по-добра организация и трябва да посочи потенциални проблеми, които да намерят своите решения, обясни държавният глава.


На 28 февруари разпуснатият вече български парламент прие решение, с което предложи на Министерството на външните работи да покани "разширена" мисия от наблюдатели от ПАСЕ, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и други организации.

Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrev111
  dobrev111
  Рейтинг: 411 Любопитно
 2. 2 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Невъзможността да бъде съставено правителство след предсрочните парламентарни избори е прекрасен сценарий за БСП, Атака и останалите шпиони на Москва......

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 3. 3 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  У нас само десни, десно-фашистки и краййно десни партии! Няма дори една истинска центриста партия! БСП е дясна-иска десен данък ДОД10-20%! Герб са поолу-грамотни нео-фашисти! Те експроприираха 2 милиарда задравни вноски от болните и вече умрелите! Вземи от слабите и болните-дай на силните и крадливите-Герб-нй-висша форма на нацизъм!
  Големи групи хора у нас нямат политическо представителство! В момент, когато физическото оцеляване на хората е под въпрос! Но какво от отова за прозиводителите на синтетична дрога в България или за Европейските или транс-атлантическите им покровители!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 4. 4 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Предишният парламент набързо гласува окопаването на монополите, сега ще бързаме за следващият парламент да ги бориме(монополите)
  И ако недай си Боже ГЕРБавите вземат властта, такава "БОРБА" ще настане, че направо ми се емигрира!!!

  "We're not gonna take it! Anymore."
 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Трябваше да помислите преди да си вземете папагал.
  14:18 на 04 апр 2013 г. "Невъзможността да бъде съставено правителство след предсрочните парламентарни избори не е добър сценарий за страната ни, затова е необходимо по-широко участие в предстоящия парламентарен вот. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с представители на мисията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), съобщиха от президентството".
  20:22 на 20 мар 2013 г."Ако се стигне до безизходица след парламентарните избори, това ще задълбочи кризата в страната. Няма значение дали след тях ще има коалицинно правителство, програмен кабинет или широка коалиция - всичко е по-добър сценарий за България от това да се отправим към нови избори."
  Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено ...чл. 1, ал. 2 и ал. 3 от Конституцията на Република България. Народният суверенитет не противоречи на националния и държавния. Нацията и държавата са носители на суверенитета, те са суверенни по отношение на другите държави и нации, но суверенитетът принадлежи на народа. Това е така, защото държавната власт, която осъществяват и нацията, и държавата, произтича от народа като единствен суверен. Той е “създател” и “носител” на държавната власт. Народният суверенитет е установяване чрез волята на народа на държавна власт. Учредяването на държавната власт е акт на реализиране на народния суверенитет. Народният суверенитет е непрехвърляем, той не може да бъде узурпиран от отделно лице или група. Никой не може да подмени упражняването на общата воля.
  Властта произтича от народа, защото той е суверен. Той упражнява своята обща воля, чрез която установява държавната власт, като остава неин носител и титуляр. Своята обща воля народът упражнява чрез избори. Изборите са формата, в която от общата воля на народа произтича държавната власт. Корпусът на суверена е постоянна, но динамична съвкупност. При всеки нов избор тя е количествено и качествено различна. Ето защо с всеки нов избор суверенът установява и нова власт. На практика, чрез избори суверенът определя пряко субекта на държавната власт. В действителност, народът осъществява едно първично волеизявление, чрез което установява държавната власт. На тази основа той предава вече установената власт в ръцете на избраниците. Това предаване е съдържание и израз на едно последващо волеизявление, чрез което се определя субекта на властта, този, който я осъществява.

 6. 6 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 868 Весело

  Той ще работи 1-2 месеца и пак ще има избори.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 7. 7 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 763 Любопитно

  Това Ирландската овчарка ли го предсказа или...!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 8. 8 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Не знам колко бързо ще заработят, но ако пак по стара традиция излязат в едномесечен отпуск през август, защот много са се уморили, митингуващите ще се върнат на улицата.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 9. 9 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 409 Неутрално

  За Бога, братя, гласувайте! Така ли да го разбирам?

 10. 10 Профил на IPFSEE /ММСЮИЕ
  IPFSEE /ММСЮИЕ
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Засега сме стабилно в дъното. Така ни разпореди светилото. Даже кризите бяха след нас. Май пак искат да сме стабилни ...
  Да им се чудя на нестабилните с техните великденски прищевки! Ама глезени старчоци! Нашите вече се хванаха за копривата!

 11. 11 Профил на IPFSEE /ММСЮИЕ
  IPFSEE /ММСЮИЕ
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#9] от "Meglena":

  Да гласуваме, ама и гъбите никнат, пък гладно не се седи!

 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Весело

  [quote#7:"Geoimg"]Това Ирландската овчарка ли го предсказа или...!?[/quote]
  Не, това е било в предишния живот на президента Росен Плевнелиев, само тогава е бил жена, родена в Ирландия и пастир.
  "Последното ми прераждане е било някъде през 1730 година. Програмата показа, че съм бил жена пастир, но не съм се прераждал често, което било хубаво. Защото колкото по-рядко го правиш, толкова по-стойностен живот водиш. На хората, които по-често се прераждат се им се дават повече шансове да се поправят", обясни Плевнелиев.
  Отваряй си очите и ушите, защото нищо не е свършило... докато не свърши ...имаш още шансове да се поправиш, "Geoimg".

 13. 13 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1320 Весело

  Започна да дава наставления, сякаш е бил комсомолски секретар.....

 14. 14 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Очертва се патова ситуация:
  Италия се балканизира, България се апенизира, така че Парламентът въобще няма да работи, а ще имаме двойни избори:
  едните на 12.05, следващите на 12.10, а дотогава правителството на Службите ще ви оправя със сладки приказки , напевно, настойчиво, дълбоко...

 15. 15 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 688 Разстроено

  Кой ще започне да работи бързо и ефективни?
  Станка Златева, Таню Киряков, хората на Стоичков?
  Командите ще нахлуят на юруш само и само бройки да има.
  За пореден път не се търсят грамотни хора, професионалисти, адекватни за отговорностите на народния представител.
  Има да си гласуваме рази година...

 16. 16 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  До коментар [#11] от "IPFSEE /ММСЮИЕ":

  Весело ти е на теб, защото явно си си уредил нещата извън България или си някакъв комунист! За никой истински българин не би трябвало да е цел да имаме избори след избори. Това е малоумие, прахосване на пари и доверие на инвеститорите.

  Каква ни е далаверата да няма стабилност? Да може да се краде още по-безследно? Да не би да си от фирмата на артиста (доги)?

  За това както Меглена (9) казва трябва да се гласува. Така ще намалим влиянието на купените цигани и сами ще решаваме съдбата си, а не някой да пише историята ни вместо нас. Довод "няма избор" не е довод, защото алтернативата е много по-страшна.

  Един Българин
 17. 17 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 524 Весело

  Глупости!
  Пак тъпите заклинания на Плевнелиев!

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 18. 18 Профил на IPFSEE /ММСЮИЕ
  IPFSEE /ММСЮИЕ
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#16] от "Един Българин":

  Не ме разсмивайте с фобиите си и си ги задръжте за себе си! Я вижте колко сърби/ фалшиви българи / от Македония са в списъците за изборите! Благодарение на "проф" Б Димитров. / бивш министър /
  [quote#16:"Един Българин"]Каква ни е далаверата да няма стабилност? Да може да се краде още по-безследно?[/quote]
  Някой отвътре има далавера ... отвътре!!!

 19. 19 Профил на Орнела Мути
  Орнела Мути
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Плевнелиев е крайно неориентиран човек .

 20. 20 Профил на pavlov10
  pavlov10
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Плевнелиев,а аз трябва да полу4а финансова компенсация веднага.И не само аз аз.Направи си изводите.С "трябва" доникъде няма да стигнеш.

 21. 21 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Ако се намърдат същите в следващия парламент,по-добре да не почват работа поне до нова година,за да не предизвикат тотална дестабилицация.

 22. 22 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  [quote#21:"vjacho"]Ако се намърдат същите в следващия парламент,по-добре да не почват работа поне до нова година,[/quote]
  А кои ще се намърдат.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 23. 23 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Без парламент изобщо не е по лошо .....пак сме си най -зле в ЕС!

 24. 24 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#1] от "dobrev111":

  Ами бързат, защото влезем ли в порочния кръг, започва обратното броене и всеки се спасява както може преди фалита...

 25. 25 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Честно казано, изобщо нямам нужда от избори. Този премиер е доста интелигентен човек - това ми е достатъчно на този етап. След толкова много кретени из властта, дори е приятно да видиш една интелигентна физиономия и да чуеш интелигентна реч. Че следващите няма да са по-добри е сигурно.

 26. 26 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бързо означава ли качествено и концептуално или с предишните безплодни караници ?

 27. 27 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Ако няма качествени хора, колкото и бързо да се състави правителство то няма да започне да решава много болните въпроси и да оправи болната ни икономика/енергетика. Да се надяваме по-скоро , че наистина ще изберем отговорни, морални, честни и най-вече истински професионалисти, които ще поемат управлението на страната. Не ви ли звучи утопично? Но надеждата винаги умира последна. Но като знаем колко нереформирани са основните ни системи - образование,здравеопазван,съдебни и др. не знам на кого и на какво можем да се надяваме?

 28. 28 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Много сме си стабилни. Направо сме бетон!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 29. 29 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  За пореден път, Президентът е прав. Много от вас ще се ядосат на това ми изречение, но е вярно! Ние сме парламентарна република / предпочитам президентска, защото един човек по-лесно се контролира, но.../, така че, трябва спешно да излезем от политическата си нестабилност. Не използвам криза, защото това вече не е криза, но не е и стабилност. Един много важен лост липсва. Рискът, да се блъмират изборните резултати, да не се състави кабинет, при признаване е много голям. Има едни много мощни сили, които дестабилизират държавността и ще направят и невъзможното, за да попречат на новият парламент да излъчи кабинет. Виждам в БСП водеща роля в това дестабилизиране, но те не са сами. Ако Атака не успее да стигне до водещи позиции, ще направи необходимото за втори опит. ДПС също няма да си трае. Зад тия политически сили стоят други - не толкова икономически, колкото политически и то не вътрешни. Ако и когато се стигне до удобно политическо статукво, те ще пренасочат енергията си на икономическия терен. Така че, събудете се и не се плъзгайте по повърхността, а мислете и ровете на дълбоко!

  goblenka
 30. 30 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#23:"elevation04"]пак сме си най -зле в ЕС![/quote]
  Тази глупава мантра започва вече да досажда. Ако не се бяхме натискали да влезем, нямаше да сме най-зле в ЕС.
  Нашата работа е - отиваме бедни в къща на богати и се сърдим, че не сме богати като тях. Работете и богатейте, кой ви пречи? Никой не е длъжен да ви дава нищо, дори и работа никой не е длъжен да ви осигурява.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 31. 31 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#30] от "damianov":

  " Нашата работа е - отиваме бедни в къща на богати и се сърдим, че не сме богати като тях." Точно така е! Не им бяхме на нивото, за да влезем, но.... Ако твърдиш, че всеки сам, независимо от нищо и никой е отговорен за благосъстоянието си - не е така. Държавата е система, с определен ресурс. Разпределението на този ресурс трябва да става по правила, които не са предмет на дискусия, а просто трябва всеки да се съобрази с тях. Вмести това, тия правила се дискутират, тълкуват, заобикалят, пренебрегват... За това и имаме такъв страхотен дис баланс. За това и тежката страна на везната не иска да се осветява нейното благосъстояние, а още по-малко пък, да се разбира как е постигнато! Така че, обстоятелствата и правилата не са за пренебрегване. Пътищата за постигане на благосъстояние трябва да са ясни, явни и да не се заобикалят. Все препоръки в нашия мир, които не се изпълняват. За това и няма да скъсим дистанцията с домакините от къщата на богатите!

  goblenka
 32. 32 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 804 Весело

  quote#23:"elevation04"]Без парламент изобщо не е по лошо .....пак сме си най -зле в ЕС! [/quote]
  Май си млад, за което си за завиждане, верно. Има обаче две неща, дето трябва да се знаят и от стари, и от млади специално, щото те са ни бъдещето:
  1. През 45 г. комунизъм си бяхме най-зле в СИВ, а той на второ (по липса на друго) след развитите държави в света. Или - бяхме си на последно място. След 1990 г., при близо 15 г. комунистическо или сродно управление, пак сме на последно място в ЕС. А бивши соц. държави след 90 г., които на време си изгониха комунистите от управлението, скочиха нагоре.
  2. Без парламент не може. Въпросът е да си изберем относително свестен. Което значи да няма комунистическо мнозинство. А което значи - да не мислим за гъби, а да ходим да гласуваме - независимо за кого. Само така ще надминем коалицията от 6-700 хиляди червени гласа + 200 хил. на добрите турци. Ако не - чака ни пак 3-4 коалиция, водена от другарите. И след 4 г. пак ще се чудим, че сме на последно място в ЕС.
  Нали четеш, че умният Орешарски не смее да обещава нищо, освен редовно индексиране на пенсиите - т.е. те пак ще са си същите по покупателна стойност, мин. заплата 450 лв. - аналогично и пр. И изобщо заяви откровено, че през мандата не може да се увеличава жизненото равнище. Е?
  И последно - 3. Да не се вързваме на Станишево/Овчаровите глупости за 20 млрд. лева, а да забравим изобщо за Белене, Шлема и "Енергийния център на Балканите".
  Съгласен?

  Поздрави
 33. 33 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#31:"goblenka"]Пътищата за постигане на благосъстояние трябва да са ясни[/quote]
  Такива ясни пътища няма не само у нас, но и никъде по света. Ако имаше и само ние не ги налучквахме, да се самооплюваме - но виждаме, че навсякъде има дисбаланс - ако под това разбираш много богати от едната страна и нуждаещи се - от другата. Значи проблемът не е в държавата. (Изключвам големите крадци - вече има доста хора, забогатели с УМ И ТРУД, защото само единият труд не е достатъчен).
  Масовият българин все още не знае, че държавата не е работодател - от 23 години икономиката ни се гради на частната инициатива, така че всеки е отговорен за собственото си благосъстояние. Парите от данъците ни трябва да отиват най-вече за инфраструктурата - това, което ползваме всички. Ако безработните, подстрекавани от опозицията, започнат да скачат да свалят правителства, ще харчим пари за избори по 4 пъти годишно и от това само ще обеднеем още повече, така че ще трябва да намалим и най-елементарните социални помощи. Бюджетът на държавата не се харчи само за безработни, които били взели огромни кредити и не могат да ги изплащат - както се оплакват миньорите сега. Как пък един професор не се оплака, че не можел да си плаща кредита? Но професорите могат само да мечтаят за миньорска заплата, затова не си позволяват да вземат кредити като простите миньори и си кютат скромно и тихо.
  А в заобикалянето на закони и правила участват почти всички българи, така че не виждам на кого друг да се сърдим, освен пак на себе си.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 34. 34 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#33] от "damianov":

  " Ако имаше и само ние не ги налучквахме, да се самооплюваме - но виждаме, че навсякъде има дисбаланс - ако под това разбираш много богати от едната страна и нуждаещи се - от другата. Значи проблемът не е в държавата. (Изключвам големите крадци - вече има доста хора, забогатели с УМ И ТРУД, защото само единият труд не е достатъчен). " Малко ли са, много ли са забогателите с труд и ум у нас не знам. Знам, че те са най-неоправдани, защото от тях взимат " големите крадци" и те поддържат солидарните системи. Големият дис баланс е заложен в икономическите модели, които се прилагат. Периодът на световен растеж, чиито резултати у нас тройната коалиция си кичи като заслуги, е в резултат на огромна маса свободни пари, концентрирани в малък брой лица. Срещу тях стои една огромна маса с много ниски, или никакви покупателни възможности. Така тия пари се сринаха във бедните страни, като България, които току що бяха приети в ЕС, или отворили пазарите си чрез някакви договори и споразумения. Тия пари раздвижиха икономиките им и симулираха не стабилност, а растеж, но, за кратко. Кризата беше неудържима и засегна и тия последни оазиси. Естествения ход е, този дис баланс на се компенсира с обратен модел, но собствениците на капитали не са съгласни. Но, друг начин няма. За това и видни наши икономисти вече говорят за справедливост в икономиката и финансите. Говорят за връщане на старата прогресираща данъчна система, за подоходно семейно облагане, за стимулиране на работодатели, наемащи работна ръка от най-засегнатите от безработицата групи. сега сме свидетели, как образовани, кадърни, ценни кадри се натискат на долните кариерни нива и много малка част от тях успяват да се изкачат на горе. Огромната маса търсещи работа позволява на работодателите да търсят и намират за жълти стотинки ценни кадри дори за хигиенисти. Погледни офертите и вижте за различните позиции какви изисквания имат. Това допълнително влошава състоянието на потребителската маса и подхранва дис баланса. При наличие на такова нещо, също както при всяка друга система, се получават силни завихряния, бури, урагани. Вече мина една такава вълна, която не беше с пълната си сила. Очаквай още, по - страшни, по-продължителни. И, понеже говоря за икономически модели, вътрешни и световни, ние следвайки световните модели не правим нищо друго, освен да вливаме мощ в ураганите / разбирай сблъсъците между двата фронта - богати и бедни /. Ролята на държавата е да търси и поддържа баланс. Не да служи на едни, за сметка на други. Ако успее да постигне поносимо съотношение между двата фронта, стабилен буфер между тях от една средна класа, нещата ще са удовлетворителни за всички. Ще се постигне и желаното спокойствие, добър икономически растеж и стокооборот. За целта трябва ударно да се компенсира дис баланса. Реалностите го изискват.

  goblenka
 35. 35 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#34:"goblenka"]За целта трябва ударно да се компенсира дис баланса. Реалностите го изискват.[/quote]
  В икономиката нищо не става ударно, трябва време от порядъка поне на година-две. Всички приказки за бързо решаване на проблемите са безотговорен популизъм. Трийсетте хиляди фалирали фирми през последните години са следствие на изкуствено надувания балон, особено в строителството. Ако бяха продължили да строят със същите темпове, след пет години нямаше да ни остане и една зелена градинка за цяр. През 90-те години София се беше напълнила с магазини за черна и бяла техника и докато пазарът се насити, изкарваха добри пари. После изпофалираха, естествено.
  Българинът трябва да знае, че дори и да си намери днес високоплатена работа или да си измисли доходоносен бизнес, това едва ли ще е до живот. И да си прави сметките не само за момента, но да мисли и за черни дни.

  Говоренето за "справедливост" и у нас, и в световен мащаб, е чист популизъм, но трябва да мине време, за да го разберем.
  Ако 5% свръхбогати раздадат парите си на 40% свръхбедни, последните ще получат по много малко и почти няма да го усетят. Справка - Бил Гейтс, който преди няколко години дари всичките си 50 милиарда, а сега има 65, ако не се лъжа. Просто машината, която е създал, работи добре. А на нас ни остава да си владеем завистта.
  Радвам се, че днес не се караме.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 36. 36 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#35] от "damianov":

  Дамянов, сроковете са разтегливо понятие. зависи за какво иде реч. Една фирма пред фалит ще действа в рамките на месеци, за да го избегне, друга, имайки хоризонт, който не е благоприятен / такъв хоризонтът за цялата икономика /, ще начертае план, който да не причинява сътресения и е в продължение на години, а тези, дето сега си мислят, че са в рая, ще стоят така, докато " катаклизъм" не ги събори. Посочените от теб примери са чиста реалност и се дължат на липсата на баланс, на икономическа справедливост и далновидност. Много се дразниш като видиш думата " справедливост" Тя може да се преведе просто като " баланс". Всяка система се стреми към баланс и винаги, елементите И го разрушават. Така че, реално, няма балансирани системи за дълго. Балансът трае " миг" / разтегливо понятие за време /. виж, дисбаланса е нещо друго. Той е трайно състояние и не всяка система успява да го превъзмогне. Обречени са системите с краен дис баланс. И нашата / в страната/ и световната, част от която е нашата са в краен дис баланс. Не само българите, смазаните, притиснатите до стената в глобален мащаб са толкова много, масата им така тежи, че цялата световна икономическа плоскост е вече не хоризонтална, а вертикална! Това е пагубно. Много от висящите долу падат, други се катерят, до колкото могат, теглейки на долу тези, от горния край. В крайна сметка, самата платформа пропада, ако тези, от горния край не съумеят да се прегрупират и да върнат ако не хоризонталното положение на платформата, то, поне някакъв приемлив наклон. Няма друг начин. Иначе - пропадат! Опитай в къщи! Сложи на един поднос с магнитчета разни неща и го хвани в единия край да виси. Ще видиш резултата. поздрави и не се плаши от тази дума " справедливост"! Тя е прекрасна и от нея, в действие, се нуждае всяко същество! Всяко!

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK