Комисията, която ни прави на глупаци

Емил Димитров

© Надежда Чипева, Капитал

Емил ДимитровСлед решението на Комисията за установяване на конфликт на интереси, че довчерашният депутат от ГЕРБ Емил Димитров бил "в конфликт", можем да обобщим въпросите, натрупани за тези 20 месеца, откакто тя съществува: дали този, наричан независим орган, наистина осигурява върховенството на закона или просто троши държавни пари, за да обслужва интересите на онзи, който държи властта в съответния момент?


Отговорът (дори не хипотезата), че


комисията работи, за да чисти образите на фаворити на правителството
и да "отхвърля" белязаните за неблагонадеждни щеше да се нуждае от по-детайлно доказване, ако конфликтът на интереси на Димитров беше признат преди той да изпадне в немилост пред решаващите фактори в управляващата довчера партия. 


Сигналите, че прославеният в медиите със законодателния си лобизъм депутат е в конфликт на интереси поради внесените от него поправки в три закона, са от юни 2012 г. За сравнение - комисията се произнесе твърде бързо миналата пролет за Тодор Коларов, който освободи шефския пост на една друга комисия - за конфискация на незаконно имущество, но - това е съществена подробност -  след публичен конфликт с премиера Борисов.


Тъй че сега каквото и да обясня за пред публиката шефът на КПУКИ Филип Златанов, то олеква пред фактите. При три сигнала за Емил Димитров; при виден негов интерес от прокарване на законодателните поправки в законите за горите, за здравето и за лова, комисията мълча, повтарям, десет месеца. При закупен на пазарни цени служебен компютър и мобилен телефон от Коларов комисията скоростно му откри конфликт на интереси.


Разликата между двата казуса не я търсете в правните мотиви (някои решения на комисията са мотивирани със словоблудни абракадабри, нали медиите съобщават само заключението, кой ще чете мотивите!). Разликата е, че Коларов не си мълча, а обвини публично властта в липса на интерес и воля за ефективна работа на канфискационната комисия, следователно комисията на Златанов беше наясно от самото начало за "характера" на случая. При Емил Димитров


трябваше да се чака накъде ще задуха вятъра.


И след като той задуха (и едва след като депутатът влезе в челен сблъсък с Искра Фидосова и Цветан Цветанов - колко внимателно стъпват само! - Димитров заяви, че цял ден им благодари за решението на комисията, защото всички знаели, че те кадруват в нея), конфликтът на интереси беше обявен.


И понеже чувам ехидното "докажете, че комисията се води от извънзаконови съображения", веднага посочвам нейното първо (колко символично!) решение веднага след създаването й: През август 2011 беше надлежно  оправдана току-що избраната със скандал и протести на съдиите приятелка на Цветан Цветанов Владимира Янева за председателка на Софийския градски съд. Независимата комисия не съзря конфликт на интереси там, където той беше повече от очебиен: Янева като съдия е държала без движение делото "Софийски имоти", тоест произнасяла се е по дело, по което подсъдими са лица, с които тя е сключвала имотни сделки от името на баща си...


Споменавам случая Янева като най-крещящ, но примерите за избирателното откриване на конфликт на интереси са твърде много. Не беше намерен и при бившия шеф на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров например, въпреки получения зашеметяващ кредит от 800 хил. лв. от банката, срещу която е трябвало неговата комисия да заведе колективен иск от името на над сто кредитополучатели. Защо ли в този драстичен пример за употреба на поста в личен интерес никой не откри нито изтъргуваното влияние (ако банката ми даде близо милион, няма да заведа иск срещу нея!), нито конфликта на интереси? Ами защото потребителският шеф кротко се оттегли от поста да надзирава 56-те фирми от ветрогенераторния  бизнес на дъщерите си (!), а не тръгна като Тодор Коларов да разсъждава публично  дали властта имала воля да работи в интерес на гражданвите или нямала.


Тъй че


съобразеностите на комисията се четат в актовете  й


- как пък все за високостоящи във властта фигури не се откриваше  конфликт на интереси: нито за  президента Георги Първанов и скъпите му ловни излети, естествено докато беше президент (аргументът беше, че "участието му в ловната дружина следва да се възприема в качеството му не на президент"), нито за депутата от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов (взел за консултации 130 хил. лв., които не обявил), нито за главният архитект на София Петър Диков и министъра на културата Вежди Рашидов (за съвместяване на длъжности едновременно в структура възложител на проект и в друга, контролираща изпълнението)...


Затова пък тутакси се откриваше конфликт на интереси за дребни общински служители. Или на директорката на гимназията в Якоруда, понеже била и собственик на магазинчето на мъжа си. Както и на директорката на хореографското училище, понеже назначила съпруга си пенсионер  балетист на работа, и то поради липса на друг кандидат.
И естествено на Трайчо Трайков, но след като стана бивш министър на икономиката.


И разбира се, на депутата Емил Димитров, но след като изпадна от политическия файтон.


Не се занимах подробно с лобистките щения на Емил Димитров не само защото конфликтът беше  обширно обясняван в медиите по време на неговото депутатстване. Заинтересувани да употребят влиянието си в лична изгода винаги е имало и ще има.
Проблемът, важният, е не Емил Димитров, а комисията, която трябваше отдавна да го открие и обяви. Проблемът - истинският - е 


мръсната игра на тъй наречените независими контролни, регулаторни и прочие органи,


комисии, структури, които са създадени (и получават заплати) уж да препятстват и разкриват далаверите на силните на деня, а на практика ги обслужват (лъжейки Брюксел, че работят).


Видимо, арогантно, без да им пука, правейки ни на глупаци.

Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 528 Неутрално

  "Проблемът - истинският - е мръсната игра на тъй наречените независими контролни, регулаторни и прочие органи, комисии, структури......."
  Да, така е! Правилата в нашата територия се създават и се спазват само, когато са удобни на управляващите шайки.

 2. 2 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1326 Разстроено

  Комисията, която ни прави на глупаци и ни хвърля прах в очите е силно манипулативен и зависим от управляващите орган. Тя има за цел, по време на мандата да минимизира клатенето на лодката на управляващите и да им придаде обществено приемлив облик. Ако случайно даден управленец изпадне от лодката, той се демонизира за назидание на останалите!!!!

 3. 3 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 534 Неутрално
 4. 4 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Не се сещам за поне един случай, когато коя да е комисия да се е произнасла срещу "силен на деня". И ако случайно се допусне някой като Тодор Коларов, то той бива изхвърлен от системата за замазване, наречена комисия. Без значение името й.
  "На умряло куче нож вадят", това е практиката у нас.

 5. 5 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Напълно съм съгласен.

  Всъщност едва ли ще има някой несъгласен.

  Мисля, че редовия пенсионер на село да бутнете ще ви каже същото.

  Искам да кажа: това е повече от ясно на всички ни - на кой в по-големи, на кой в по-малки детайли и на повечето вероятно по интерция.

  И какво от това?

  И още нещо дребно: това не е патент на България. Не съм бил по целия свят, но тук в Америка е повече или по-малко същото и силно подозирам, че и на другите места по света е така.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 6. 6 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Неутрално

  То да е само тази Комисия...Всичко е така!

 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  Всяка връзка на монополистите и управлението на държавата трябва да бъде прекъсната!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на ........
  ........
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#0:"Дн"]Комисията, която ни прави на глупаци [/quote]

  никой не може да ни прави на Глупаци

  без наше разрешение

  ние го искаме , затова Те се възползват

 9. 9 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Проблемът не е в комисиите, а в тези, които ги създават. Те са само следствие и продължение на олигархичната система на управление, която практически даде възможност да се приватизира държавата. Я как им се дръпна ла.ното на тези от БСК, КРИБ ... когато трябваше да си открият "имането" .
  Олигарсите искат правила, но те да не се отнасят за тях. Посочените действия на тази комисия е само потвърждение на тази теза.

 10. 10 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1432 Неутрално
 11. 11 Профил на ........
  ........
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#9:"focusnik"]Проблемът не е в комисиите,

  а в тези, които ги създават[/quote]

  или в тези , които Позволяват да се създават

 12. 12 Профил на john_law
  john_law
  Рейтинг: 563 Разстроено

  Няма комисия, която да не работи на подобен принцип. И не само комисия - правосъдната система и МВР работят по същият начин, но има и аукционен елемент. Затова няма държава и ще изчезнем от картата....

 13. 13 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Колко ли нови мераклии да бъдат поредните Емилдимитровци и Лъчезаривановци се точат на предстоящите избори с надеждата, че най-после и те ще се докопат до коритото. Ако комисията си вършеше работата тези резултати щяха да са оповестени много отдавна Затова трябва да има механизъм за предсрочно отзоваване на такива депутати. Злоупотребявайки с доверието на избирателите и със служебното си положение този човек на практика е получавал депутатска заплата и привилегии за да урежда свои бизнес интереси. Затова за наказане освен смешните глоби предвидени по закон, би трябвало да върне всички заплати които е получил като народен представител със съответната наказателна лихва, забрана да заема държавна длъжност и заличаване на трудовия му стаж като депутат. Трябват наистина драстични мерки срещу такива лобистки практики.

 14. 14 Профил на Иво Мирчев
  Иво Мирчев
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Важното е, че за Емо фаса всичко в крайна сметка си излезе... Но дайте сега да позадълбаем с проверките и да стартираме - съд, прокуратура и т.н.

  http://www.ivomirchev.com
 15. 15 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Вече сме в блатото в което няма измъкване !

 16. 16 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#14:"Иво Мирчев"]Но дайте сега да позадълбаем с проверките и да стартираме - съд, прокуратура и т.н. [/quote]
  Само глоба-прочети закона.

 17. 17 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Когато дадена независима структура се финансира от държавата, тя е независима защото нищо не зависи от нея.

 18. 18 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#14:"Иво Мирчев"]Важното е, че за Емо фаса всичко в крайна сметка си излезе... [/quote]
  Още като се обсъждаха тези текстове, някои опозиционни политици, ясно показаха, че този си прави бизнеса!Някои медии го споменаха, комисия и ...затихна.
  Още тогава трябваше ясно да се покаже и накаже "новия морал"!

 19. 19 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Те хората отдавна са го казали: ако искаш да замажеш една работа и да не я свършиш както трябва, създай комисия... А политиците това си го умеят много добре!

 20. 20 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Гневно

  То, ако ни беше проблема само с тази "независима" комисия с мед да ни намажеш. Проблема е, че няма читава комисия в цялата ни държава която да си върши работата.

  Предлагам, ако някой е доволен или смята, че дадена комисия е работила за благото на народа (не казвам държавата) нека да ги опише в този форум. Да видим дали има и такива. Благодаря.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 21. 21 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Стахонта статия ! Браво !

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 22. 22 Профил на kurkumichka
  kurkumichka
  Рейтинг: 581 Разстроено

  Всичко това е ясно. Въпросът е какво правим, за да не е така?

 23. 23 Профил на nsu16354744
  nsu16354744
  Рейтинг: 459 Весело

  До коментар [#11] от "EuroNet":

  за 98 % от хората това звучи абсурдно

 24. 24 Профил на nsu16354744
  nsu16354744
  Рейтинг: 459 Весело

  [quote#17:"silent step"]Когато дадена независима структура се финансира от държавата,

  тя е независима защото нищо не зависи от нея.[/quote]


  един + от мен

 25. 25 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Поздравления за авторката!

 26. 26 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 466 Гневно

  ГЕРБаджийска наглост

 27. 27 Профил на nsu16354744
  nsu16354744
  Рейтинг: 459 Весело

  [quote#3:"the_european"]Браво Петя.[/quote]


  на " Петя" за това й плащат

  Петя не намалява цените , нито създава "комисии"

  трябва напън между Ушите

 28. 28 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  Най-после някой да изкрещи, че царя е гол.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 29. 29 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 860 Неутрално

  И какво следва от всичко това.
  Адмирации на автора, но за всички описани, ще бъде като пролетен дъжд, докато една метла не ги изхвърли от местата им.
  А следващите...?

  apoloniy
 30. 30 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Просто комисиите трябва да бъдат забранени, ще бъде спестена много народна пара. Вярно е, че на много депутати ще им паднат възнагражденията и Я.Янев няма какво да прави, но те вземат и безотчетни пари.

 31. 31 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Цялата държава беше отвлечена, замъкната в тъмна зона под погледите на Брюксел, който дори ги одобряваше престъпниците Цветанов, Борисов и сие (и Плевнелиев!)

 32. 32 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#30] от "drachan":

  Янев повече няма да влезе в никой парламент
  .

 33. 33 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Петя Владимирова се завърна ?

 34. 34 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 631 Неутрално

  "Комисията, която ни прави на глупаци"

  Че само тази комисия ли ?
  Ами Агенциите ? А Прокуратурата ?
  А Съдилищата ?А Министерствата ?
  А Депутатите ? А Партиите ?
  А Областните управи ? А Общинските управи ? ....

  Ние сме подложени на една постоянна , систематична и интезивна Маймунизация от Мнооого години ... Поне от 9.9.1944г.

  А и в бъдеще ще продължи , защото , както изглежда , най-вероятно Бандитската партия на Комунистът-Престъпник бойко борисов ще управлява отново.

 35. 35 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 811 Неутрално

  [quote#29:"Apolon ot Tiana"]И какво следва от всичко това.[/quote]

  Не е нищо.Публикувано е,казано е,доказано е,малко ли е?На ход са четящите.

  [quote#8:"EuroNet"]никой не може да ни прави на Глупаци

  без наше разрешение[/quote]

  Ето колегата го е казал.Материалът трябва да знае кога го пързалят неговите избранници и да не им се доверява в бъдеще.Петя е направила това,което се иска от нея.

 36. 36 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  как беше- казаното отлита ,а написаното остава-но бих добавил и продължил- и остава и става само за подпалки през студените зими ..... На тая територия е така...вечно!

 37. 37 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#35:"vjacho"]доказано е,малко ли е?На ход са четящите. [/quote]
  как е доказано...но и даже-и КАКВО като и ако е доказано?? ааа,на ход били четящите?! а аз мислих че на ход е единичната килия!!
  Четящите да кажат най-много: "Да,така е..точно!" , но..какво от това?!

 38. 38 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  колко инТЕЛЕгентна физиономия..личи си защо територията е върло и грозно последна,опоскана и парцелосана!

 39. 39 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Самата идея за наличието на такава комисия е малко тъпа и посттоталитарна, вместо да има специализиран съд за това с независими пазарни експертизи .

  Но то какъвто матряла, такава и комисията .

 40. 40 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Единственото решение е тотално разпускане на държавната администрация! Ако трябва ще е хаос за 2-3 месеца, но няма разплитане на тия мръсотии иначе!

 41. 41 Профил на email
  email
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ами народе нали уж въстана? Когато цялата държавна машина има нужда от промяна защо седиш сега народе? Какво ти стана или при нас всичко е толкова всяко чудо за три дни? Нали от нас от тоз народ зависи дали правителство ще работи както трябв, дали еди коя си комисия ще работи както трябва, дали образование ще работи или здравеопазване... от кого по дяволите зависи, та мрънкаме и се оплакваме... кой да дойде и да ни оправи бе?
  Защо си седите на задниците бе, а не излезете да търсите отговорност???

 42. 42 Профил на email
  email
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Докато не се разбере, че всичко трябва да се срине до земи и да се изгради наново у нас нищо няма да се оправи! Да ще има хаос, но той е нужен хаос!! Няма друг начин!

 43. 43 Профил на Neli27
  Neli27
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Прочитайки заглавието, реших че става въпрос за ДКЕВР. В крайна сметка - цялата държавна администрация ни прави на глупаци - всички винаги ни обясняват как нещо няма да стане, вместо да намерят начин да го направят и да си свършат работата. И къде е уважаемата прокуратура за да се самосезира за куп безобразия в тези агенции, комисийки и хиляди знайни и незнайни лапачи на топли и сигурни местенца.

  Memento mori.
 44. 44 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 703 Неутрално

  [quote#22:"bebopper"]Всичко това е ясно. Въпросът е какво правим, за да не е така? [/quote]
  Най-елементарното е да не гласуваш за ГЕРБ. Също така елиминираш про ДС и проруските партии: БСП, ДПС, Атака, ВМРО.
  Май не останаха много.

 45. 45 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 703 Неутрално

  [quote#41:"email"]Когато цялата държавна машина има нужда от промяна защо седиш сега народе? [/quote]
  Ами повечето от "въстанниците" бяха платени. Неплатените бяха малцинство.

 46. 46 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 524 Весело

  Дедото от Мадрид препоръча смяна на "чипа" - трябва да го питаме каква му е връзката с Господ по този повод!

 47. 47 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 703 Неутрално

  [quote#31:"Aрафлeц"]който дори ги одобряваше престъпниците Цветанов, Борисов и сие (и Плевнелиев!) [/quote]
  Там ги приемаха, защото бяха избрани в легитимни избори.
  Съжалявам да го кажа, изборът на матрЯла "турския кенеф" бе отявлени да бъде управляван от бандити и ченгета. Никой не ни е виновен.

 48. 48 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  Както винаги-браво Петя!
  Поздравления!
  Продължавай-теми и обекти бол!

 49. 49 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Гневно

  "бившия шеф на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров например, въпреки получения зашеметяващ кредит от 800 хил. лв. от банката, срещу която е трябвало неговата комисия да заведе колективен иск от името на над сто кредитополучатели"

  Гласувайте за тези хора. Пак!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 50. 50 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 688 Разстроено

  Браво на Петя Владимирова !
  Мисля, че вече не ни правят на глупаци, а гледат на нас като завършени такива.

  Всичко се върши без мярка, последствия няма никакви освен някой скандал по медиите.

  Всички знаем колко работа би си отворила Комисията за отнемане на имущество придобито по незаконен начин, ако се самосезира и започне проверка на депутатите и фамилиите им.
  Ех, мечтииии...

 51. 51 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Кой призоваваше да се гласува за ГРОБ на предишните избори!
  И разбира се, благодаря на онези от Вас, които НЕ го направиха!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 52. 52 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Весело

  Дайте им още един мандат и ще докажете, че заслужавате отношението си към вас.

 53. 53 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Не мога да се отърся от усещането, че пробутват Е. Димитров за парлама. Не че няма защо, напротив - просто "разлайват кучетата", за да може керванът да си ...

  I Want To Believe
 54. 54 Профил на axel
  axel
  Рейтинг: 574 Неутрално

  По повод описания по-горе конфликт на интереси ми дойде на ум следният случай. В началото на миналия век един не особено известен преподавател по теология в Страсбургския университет, станал по-сетне световно известен лекар - Алберт Швайцер - решил да учи медицина в същия университет. За записването му за студент е трябвало специалното разрешение от правителството на Германския райх поради потенциалния конфликт на интереси. (Изпитвали са го негови колеги, макар и от друг факултет, но все пак колеги.)
  Струва ми се, че докато прагът на обществената търпимост към този род конфликти не спадне поне до нивото на търпимостта в Западна Европа от началото на миналия век, ние ще си стоим в моралния ареал на балканските остатъци от Османската империя.

  „Gesagt heißt nicht immer gehört, gehört heißt nicht immer verstanden, verstanden heißt nicht immer einverstanden, einverstanden heißt nicht immer angewendet.“
 55. 55 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Президентът защо избирателно мълчи?

 56. 56 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ех, Петя, Петя... всяка твоя статия те затвърждава като истински комунист.
  Как не са те поканили още за "гражданската си квота", не знам, а може и да са, вчера им се поосвободиха места

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#4:"2029"]Не се сещам за поне един случай, когато коя да е комисия да се е произнасла срещу "силен на деня".[/quote]
  След толкова протести, закани и обвинения няма нито един осъден до момента. Нещо повече, когато се говори за някакво престъпление, винаги се използва безличната форма, делата се завеждат срещу..."неизвестен" престъпник, въпреки че на всички е ясно кой е престъпника.
  Изобщо...."овде е страшна корупция"! За какво ни е съдебната система? Та тя изобщо не си изпълнява функциите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#56] от "georgi_val":

  Престанете да се правите на антикомунисти. Никой не ви вярва.

 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#54:"axel"]Страсбургскя университет, станал по-сетне световно известен лекар - Алберт Швайцер - решил да учи медицина в същия университет. За записването му за студент е трябвало специалното разрешение от правителството на Германския райх поради потенциалния конфликт на интереси. (Изпитвали са го негови колеги, макар и от друг факултет, но все пак колеги.) [/quote]
  Всяко изключение само потвърждава павилото!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Пет пъти браво за статията!

 61. 61 Профил на dara.kurtz
  dara.kurtz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Поздравления за статията.

  Как стана така, че ни управляват кретеноиди, блюдолизци или просто хора, вгледани само в собствения си интерес? Ето как - проспахме им първите седем, свикнахме ги с нулевото ни гражданско отношение, а после си ги преизбрахме.

 62. 62 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Добре , Петя , отлично !!
  Пак си на НИВО !!!

  BIG AL
 63. 63 Профил на axel
  axel
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#59:"Храбър"]Всяко изключение само потвърждава павилото![/quote]
  Тия правила се спазват и досега. Та затова нещата им вървят.

  „Gesagt heißt nicht immer gehört, gehört heißt nicht immer verstanden, verstanden heißt nicht immer einverstanden, einverstanden heißt nicht immer angewendet.“
 64. 64 Профил на xabren
  xabren
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Браво Петя, отлична статия за Емо Ротманса... Въпросът е кога прокуратурата ще се самосезира и ще прати гербаджийската хунта там, където им е мястото - в затвора!

 65. 65 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#61] от "dara.kurtz":

  Само след месец пак ще ги ПРЕИЗБЕРЕМ!

  Защото болестите на мозъка и централната нервна система са трудно лечими и се хронифицират.

 66. 66 Профил на plamen1967
  plamen1967
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До авторката на статията Петя Владимирова.
  Ето какво ни "отговори" АССГ на нашето искане за преразглеждане на решението на КПУКИ относно конфликта на интереси на бившия шеф на КЗП дамян лазаров, неговия заем от булбанк и отказа му да разследва булбанк и заведе колективен иск с/у банката (задължение по чл.418 ал.4 от ЗЗП).
  В пряк текст АССГ ни казва КАКВИ СТЕ ВИЕ чЕ ДА ВИ ЗАСЯГА ТАЗИ ДАЛАВЕРА...
  Интересно четиво е:
  http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7600367606/ddd10396d390aaa1c2257b2c003026cb?OpenDocument

  ЧУДО!!! Запознайте се как осъдих "УниКредит Булбанк" в Русе за повишени лихви : http://plamen1967.wordpress.com/myloan/
 67. 67 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Безсилието на едно общество. За мен това е изводът от статията. За жалост, хората се плъзгат по повърхността и протестират само срещу следствието, като остават все така равнодушни към причината. Нито сметките за ток, нито другите безобразия, които задушават ката ден българите щяха да са толкова драстични, ако хората имаха непоносимост към еморотманщината във всичките й модификации и разцветки.

 68. 68 Профил на mahmud
  mahmud
  Рейтинг: 237 Любопитно

  [quote#28:"Gopeто"]Най-после някой да изкрещи, че царя е гол. [/quote]
  Най-накрая ли?Другарката Владимирова не е сприрала 4години да крещи както и вие в форума.Може би така се чувствате силни и многобройни?

 69. 69 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1102 Любопитно

  "....дали този, наричан независим орган, наистина осигурява върховенството на закона или просто троши държавни пари, за да обслужва интересите на онзи, който държи властта в съответния момент?...."

  Ето още една зловеща и тъмна страна, последица от управлението на варварската орда. Разбива се, съсипва се, обезсмисля се всичко, което носи чертите на държавност, законност, ред и морал. И това е по-страшно от ограбените милиарди, защото убива перспективата за нормалност в развитието на държавицата ни...

 70. 70 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боби Колев":

  Да, бе, Боби, точно така е в Америка, затова Клинтън за малко не го свалиха за една свирка. А при тебе президента е силният на деня. Какво стана с Уотъргейт, падна ли действащ президент точно за подслушване?

  По темата, статията е много силна. Следващата тема на авторката трябва да е ВСС и случайното разпределение на делата.

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 71. 71 Профил на frequentflyer
  frequentflyer
  Рейтинг: 466 Разстроено
 72. 72 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#56] от "georgi_val":

  По какъв начин я затвърждава всяка нейна статия като "комунист"? Какво значи "комунист"? Някой който иска държавните органи да действат последователно и според закона, а не да си правят каквото гербаджиите (тези, които ти плащат да пишеш излиянията си тук) им кажат?

  И аз ли съм "комунист" щом искам органите в България да работят като в Германия, Холандия, Великобритания, или поне като в Италия (Берлускони ще види дебелия накрая), или като за начало като в Гърция (кмета на Солун в затвора, тука ваш Киро кога ще го последва?)? Все демокрации, включително родината на демокрацията? В момента се действа като в родината на феномени като Ленин и Сталин, и ти това го одобряваш. Кой е комунист в случая?

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 73. 73 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Ето какво пишат Саймон Данстен и Джерард Уильямс в своята книга „Серый Волк. Бегство Адольфа Гитлера“ М.: ООО «Издательство «Добрая книга», 2012.

  „В первую очередь нацистская партия представляла собой преступную организацию, а большую часть богатств, добытых ее иерархами, ушла на их личные сомнительные нужды.“

  „Гитлер не проявлял интереса к управленческой деятельности, не обладал управленческим талантом и предпочитал править, сталкивая друг с другом многочисленные конкурирующие организации, обязанные своим существованием исключительно его протекции.“

  Да ви напомня този текст за една съвременна българска „партия“ и за нейния „фюрер“?

 74. 74 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  До коментар [#54] от "axel":

  Много поучителна история!
  Не разбирам що за човек може да оцени с минус подобен пример, може би някой от цитираните в статията или техен облагоделстван роднина

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 75. 75 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#72] от "el_duderino":

  Всяка нейна статия е анти-Герб, а единствената алтернатива на Герб са комунистите, те обаче няма да направят нещата, които ти искаш, вече видяхме че не могат. Герб обаче показаха, че поне се опитват, а за някои неща и успяват....

  И още нещо, на мен ми плащат за работата, която работя, а тя не е да пиша в тоя форум. Виж на тая мацка според мен и плаща БСП.

 76. 76 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  """ шефът на КПУКИ ""
  ================

  НЕпукиСТ

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 77. 77 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Корупция и шуробаджанащина по герберски! Не се награде Боковата шайка

 78. 78 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Любопитно

  [quote#75:"georgi_val"]единствеата алтернатива на Герб са комунистите[/quote]

  Да не работите за Кънчо Стойчев?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 79. 79 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Всички комисии в БГ са абсолютна проформа и не функционират, поради това трябва да бъдат закрити.Това са:
  БОРКОР
  Анти монополна комисия
  КЗК
  КЗП
  ДКЕВР

  В тези комисии работят продажници които се интересуват само до какъв процент ще се докопат, и не защитават държавният интерес.

 80. 80 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#75:"georgi_val"]Всяка нейна статия е анти-Герб, а единствената алтернатива на Герб са комунистите[/quote]
  Това ми звучи като "единствената алтернатива на комунистите са комунистите". Алтернатива винаги има. Важно е да си махнем капаците от очите.

  Аз
 81. 81 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 635 Весело

  [quote#57:"Храбър"]След толкова протести, закани и обвинения няма нито един осъден до момента.[/quote]
  Засега. И пловдивският съд заключи, че Цецо не може да отговаря за думите си, но отпадне ли Цецо от управлението, има шанс съдът да промени мнението си и да реши, че всъщност трябва да отговаря за думите си.

  Аз
 82. 82 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#75] от "georgi_val":

  Алтернативата на герб е гражданското общество. То е алтернатива на всичко след 1944г.

  Казано е че по делата ще ги познаете. Ако съдим по делата и прийомите, които се използват - масова корупция, шуробаджанащина, масово подслушване, и действия на държавата по целесъобразност при потъпкване на конституцията, то гербаджиите сте си баш комунисти. Нито сте граждани, нито сте за европейско развитие. Дори да оставим на заден план потеклото и партийните ви книжки от пожарната.

  Защо си мислиш че някой непременно трябва да плаща на Петя за да изрази гражданска позиция като европейски журналист? Не всичко е пари на този свят, но понеже вие в герб не функциониране на такъв принцип ви е невъзможно да осъзнаете, че някой може да има гражданска позиция.

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 83. 83 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#82] от "el_duderino":

  Когато "гражданската позиция" е някакси много тенденциозна, прекалено партийно пристрастна няма как да не предизвика негативни коментари...
  А за "гражданско общество" не ми говори - то не е алтернатива. Видяхме гражданите от протестите, които ревяха срещу партиите какво направиха в крайна сметка - 20-30 партии. Независимити кандидати са 6тима, 2ма от които криминално проявени...
  Да живее "гражданското общество"...

 84. 84 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#83] от "georgi_val":

  Гледам ти коментарите от статията за цитата на Цветан и си ми ясен. Интересно е да се чете как разсъждава човек на твоето интелектуално ниво, безспорно. Що не емигрираш направо в Северна корея, там ще си екстра!

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 85. 85 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#84] от "el_duderino":

  Дам, тук съм забелязал, че има хора които постояно обясняват на други хора колко им е ниско нивото и как са им "ясни"... това само говори за тяхното ниво...
  Но хайде да не си разменяме ласкателства, че няма да са по темата...

 86. 86 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Физиономията на снимката ,говори много за лицето,лице на престъпник заклещен на место.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 87. 87 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 811 Неутрално

  [quote#37:"triton123"]Четящите да кажат най-много: "Да,така е..точно!" , но..какво от това?![/quote]

  Електоратът имам напредвид.Той е на ход.В най-скоро време ще му се даде думата да гласува.Той трябва да отсвири ментетата-борци за правда и справедливост,които правят комисии-ментета.Няма кой друг да го направи.

 88. 88 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Чудесна статия. В тая държава жените имат повече топки от мъжете...!

 89. 89 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Няма да се уморя да хваля аналитичните умения на Петя Владимирова.
  Браво за статията!

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 90. 90 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Факта че на вниманието на разните комисии и регулатори обикновено попадат бивши управленци и политици е достатъчно красноречив - ами че това е в природата и на всички действащи такива; защото те създават правилата така, че да могат да ги заобикалят и да се облагодетелстват от това. А останалата част от публиката само от време на време чува за такива като Емил Димитров едва след като изпаднат зад борда.

 91. 91 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 857 Любопитно

  Браво,браво,браво, Петя!
  Интересни са ми "аргументите" на тези,които пляскат минуси и бълват глупости срещу журналистката

 92. 92 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Бойко нищо не знае, някой друг е виновен пак.
  Гарантирано от ГЕРБ.

  I'm addicted to the truth.
 93. 93 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Тази комисия просто седи на държавната ясла и харчи едни пари.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#83:"georgi_val"]А за "гражданско общество" не ми говори - то не е алтернатива. Видяхме гражданите от протестите, които ревяха срещу партиите какво направиха в крайна сметка - 20-30 партии. [/quote]

  Ти само тези 100 хиляди ли приемаш за гражданско общество!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#89:"pen4o"]Няма да се уморя да хваля аналитичните умения на Петя Владимирова.
  Браво за статията![/quote]
  Присъедиявам се към мнението и добавям: "Браво и за смелостта".

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 96. 96 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Нова телевизия в "Темата на Нова" разкрива как скандално ГЕРБ се готвят да купуват и правят избори.Нова телевизия разкри, че „под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира хора и те поддържат ГЕРБ, въпреки че се представят за опозиция под името „Орлов мост”.
  Водещият на семинара обявява, че всички заедно трябва да осигурят около 30 000 застъпници.
  В кадър влизат довчерашния депутат от ГЕРБ-Емил Димитров за когото в сряда беше установен конфликт на интереси, неформалният лидер на феновете на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето и още едно лице - лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
  http://1223bg.blogspot.com/2013/04/blog-post_5319.html

 97. 97 Профил на Ashkovoto
  Ashkovoto
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#36] от "triton123":verba volant, scripta manent

  Това е най-нормалното и елементарното,и мисля,че е положително,което може да се допусне и да се констатира.С.Сакскобургготски
 98. 98 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#97:"Ashkovoto"]verba volant, scripta manent [/quote]
  знам как е на латински,просто го написах за да е ясно на всеки-на български...

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 100. 100 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Ето, за това ни е нужна пълна прозрачност относно живота и делата на обществено значимите фигури! До вчера господинът бил добър, разсмърдя се около него и вече е аут! Не само в ГЕРБ! Във всички партии има такива! Май всичките са такива! И по вертикалата са много и по хоризонталата! Прозрачност му е майката! разберете го! Който е тръгнал да става фактор в която и да е сфера, трябва да приеме такова осветяване!

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK