Наблюдатели на ПАСЕ: В България има криза на демокрацията

Наблюдателите от ПАСЕ в четвъртък се срещнаха с президента Росен Плевнелиев и с други представители на властите.

© Надежда Чипева, Капитал

Наблюдателите от ПАСЕ в четвъртък се срещнаха с президента Росен Плевнелиев и с други представители на властите.Демокрацията в България се намира в криза, институциите не отговарят на справедливите искания и очаквания на гражданите, което беше показано и от протестите. Липсва доверие навсякъде – и между хора и институции, и между самите политици. Това заявиха пред журналисти петимата наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, които бяха на двудневна предизборна мисия в България.


Според представителите на ПАСЕ предстоящите парламентарни избори на 12 май ще се проведат в изключително труден контекст, тъй като "много българи живеят в почти безнадеждна ситуация". Те подчертаха, че данните, с които са се запознали (за минималните пенсия и заплата и увеличилата се почти двойно безработица през последните четири години) са известни на българите, но и останалите европейци трябва да ги знаят.


Според Мариета де Пурбе-Лундин (Швеция) мисията се е срещнала с много хора, които нямат доверие към изборния процес. Дори да не са верни подозренията за купуване на гласове и манипулиране, усещането за подозрения е много, много лошо – като отрова за обществото, подчерта тя.
За да могат изборите да помогнат за разрешаването на социалните и икономически проблеми, те трябва да бъдат честни и прозрачни, отбеляза ръководителят на мисията Андреас Грос (Швейцария). По думите му Изборният кодекс не може да се промени на този етап, но отговорните власти трябва да се постараят за правилното му прилагане, така че вотът да премие спокойно.


Предварителната мисия на ПАСЕ е регистрирала пет основни проблема след срещи с представители на властите политическите партии, неправителствени организации, гражданското общество и медиите.


Първият сред тях е приносът на медиите, който по думите им трябва да се подобри. "Срамота е да трябва да се плаща за ефирно време", отбеляза Грос по повод изискването партиите да плащат за телевизионни участия. Към тази позиция се присъединиха и колегите му, които настояха, че свободата на изразяване трябва да се уважава.


Като особен проблем беше отбелязана невъзможността на турското малцинство в България да използва майчиния си език за провеждането на предизборна кампания. Според представителите на ПАСЕ е недопустимо 10% от обществото да бъдат ограничавани. "Можеш да разбереш много за едно общество по това как то се отнася към малцинствата си", подчерта датчанинът Николай Вилюмсен от международната мисия.


От ПАСЕ призоваха повече да не се купуват гласове в България, да не се допуска и контролиране на гласове от администрацията или различни икономически сили. Според тях Централната избирателна комисия и съответните власти трябва да направят всичко възможно и в избирателните списъци да няма "мъртви души".


Международните наблюдатели заявиха, че се надяват предизборната кампания да се води не със скандали, а с политически аргументи. Те подчертаха и нуждата от добри предизборни програми, за да могат хората да направят информиран избор. Политиците много лесно губят доверието на хората и само те могат да направят така, че то да се върне, казаха още представителите на ПАСЕ.

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на val22
  val22
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Никаква криза на демокрацията няма !

  Просто липсва демокрация !

 2. 2 Профил на bullgar
  bullgar
  Рейтинг: 547 Весело

  Тия нищо не разбират! Сашо Диков може да вземе интервю от Б.Б., значи всичко е наред

 3. 3 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#1:"val22"]Просто липсва демокрация[/quote]
  То демокрацията май става обидна дума

  Силата е в Истината
 4. 4 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  Има криза в България .... като цяло
  Демокрацията е само един от елементите на кризата! Кризата в Демокрацията е само един от факторите които подсилват кризата на България и се получава затворен кръг с ескалиращо отклонение от нормално развитие!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 5. 5 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Криза на демокрацията? Бошлаф, ние трева ли ПАСЕм? Всъщност в българия има демократизиране на кризата - последната служи на едни за користни цели, на други - за оправдание, въобще кризата е универсалното обяснение за несгодите на Републиката!
  П.П.
  Демокрация = народовластие; тя Републиката ни беше вече Народна, но Народът и преди, и сега не "властва", а го "властват"!

 6. 6 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "...От ПАСЕ призоваха повече да не се купуват гласове в България..."

  Хубав призив...нещо като Даите да дадем...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 7. 7 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 731 Любопитно

  До коментар [#1] от "val22":

  Има,....имитация.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 8. 8 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1262 Весело

  Дет са казва - Уелкъм то Бългерия

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  [quote#1:"val22"]Никаква криза на демокрацията няма !

  Просто липсва демокрация ! [/quote]

  Май демокрацията е в повече отколкото в нормалните страни! Всеки плещи каквото му дойде в тъпата глава и срещу всеки и всичко! При това положение, как хората да имат доверие в нещо?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 755 Любопитно

  Какво е това демокрация!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 11. 11 Профил на bullgar
  bullgar
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#8] от "Sion ,free again":
  или "маде ин Булгариа"

 12. 12 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Защо се учудват от ПАСЕ?
  Демокрация и милиционерщина - тези 2 неща съвместими ли са?

 13. 13 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  [quote#3:"Вонафетс"]То демокрацията май става обидна дума [/quote]Такива са ни демократите ...За това!
  Искат да бият другите с лопати по главите ... и под демокрация разбират хунта! милиционер демократи
  То консерватори, либерали, радикали, прогресити, популисти .... щом не са от тяхната секта са непременно комунета дебили, ембицили, ушанки

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 14. 14 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Наблюдатели на ПАСЕ: В България има криза на демокрацията?
  Латинската дума crisis има старогръцки произход [на старогръцки думата криза има няколко значения: 1. отделяне, разделяне; 2. раздор, спор, борба; 3. избор; 4. решение; 5. резултат, изход] и означава прелом, решителен момент.
  С криза обичайно се обозначава драматична промяна в състоянието на един организъм или система или в обичайното протичане на един процес. Т.е. основният смисъл на кризата е промяна. За да се обозначи една промяна като критична, обаче, е необходимо тя да има следните две основни характеристики: да е много категорична (радикална, значима) и да настъпва внезапно или много бързо, неочаквано.
  Наблюдатели на ПАСЕ, това вече не криза, а е смъртоносна болест, която вече изхвърля вътрешните патологии върху външния ни облик, правейки го вече все по-очевидно отблъскващ и уродлив.

 15. 15 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Интересно е, какво доверие в държавата и институциите може да има, когато всеки ден биваме призовавани да пратим по един СМС, защото нечие дете умира, а държавата вдига ръце и казва- "Пари нема", а същевременно разни престъпници си вдигат фотоволтаици нейде в полето и знаят, че имат гарантирана печалба или излизат на яве далавери, за това как се купуват огромни парцели от апетитна земя на цени на десетгодишна кола втора ръка, или пък може би когато прокурорски деца газят хора с автомобили за 100 000лв и им се разминава все едно са изкривили нечия броня и т.н. до безкрай...

 16. 16 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#6] от "Γαλλα":

  По-скоро - дайте да ДАДЕТЕ!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 17. 17 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  ПАСЕ регистрирала проблеми, които са факт и действителност от началото на прехода, - бедност, купуване на гласове, медийна зависимост, контролиране на гласове.....
  Добро утро, и заповядайте пак!
  Тия на идиоти ли ни правят?

 18. 18 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#12:"shumkar"]Демокрация и милиционерщина - тези 2 неща съвместими ли са?

  Защо забравяш,че демокрацията у нас се наложи от хора,които разбираха от диктатура на пролетариата,класово общество,социалистичски интернационализъм и т.н.?Тези,които разбираха от демокрация бяха избити ,а неаследниците им декласирани в обществото.

 19. 19 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1262 Весело

  [quote#9:"lz2"]Май демокрацията е в повече отколкото в нормалните страни! Всеки плещи каквото му дойде в тъпата глава и срещу всеки и всичко! При това положение, как хората да имат доверие в нещо?! [/quote]
  Северна Корея ли визираш под "нормална държава" ? Щото в наистина нормалните няма никакъв проблем всеки да казва , каквото мисли.Което явно , е огромен проблем за теб.

  П/П Апропо , това за "тъпата глава" си е ваша фирмена марка.Дет се казва - запазена.Не я вменявай на други.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 20. 20 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И изборите ще олицетворят това с 12-13 % активност. Това, че един строй се е сгромолясал не значи, че властта е изпусната.

  Стигна се до тази ситуация при положение, че тираните през 89 г. остават ненаказани. През 90-та влизат във ВНС и изработват конституция

  влизаща в сила през 91 г. и то без народно допитване и вместо върховенство на закона се получава върховенство на страха и силата.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 21. 21 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  [quote#12:"shumkar"]Демокрация и милиционерщина - тези 2 неща съвместими ли са? [/quote]Всички партии са продукт на чугунолеарен завод "Болшевик", ама някои си мислят, че лични ТЕ са от претопени немски каски ... та за това и идеите им са толкоз "демократини"поне за магистрали мислят

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 22. 22 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  "....От ПАСЕ призоваха повече да не се купуват гласове в България...."

  Правилно. Няма вече, спокойно. Много по-евтино излиза да се купуват ЦЕЛИ КОМИСИИ. Злите езици говорят за суми от порядъка на 5 каймета на калпак. А иначе раздават по педесе на череп...

 23. 23 Профил на f.s.m.
  f.s.m.
  Рейтинг: 581 Весело

  Хехехе, как ме развеселиха с това откритие!
  Ама, айде, пускай бизоните!

 24. 24 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#14:"latcho59"]старогръцата думата [/quote]
  κρίσις, има значението и на: решение, съд, присъда, обвинение, обсъждане.
  "За кризата в съвременния свят. Думата "криза" (κρίσις) е гръцка и означава "съд". В Свещеното Писание тя се употребява многократно. Така например Псалмопевецът казва: Затова нечестивците не ще устоят на съда (Пс. 1:5). На друго място той говори: Милост и съд ще възпявам; Тебе, Господи, ще пея (Пс. 100:1). Сам Спасителят казва, че Отец ... целия съд предаде на Сина (Иоан 5:22) и малко по-нататък продължава: Сега е съд над този свят (Иоан 12:31). И св. ап. Петър в Първото си съборно послание пише: Защото време е да почне съдът от Божия дом (1 Петр. 4:17).
  Замени думата "съд" с "криза" и чети: "Затова нечестивите не ще устоят при криза. Милост и криза ще възпявам. Господ изпраща криза на всекиго. Сега е криза над този свят. Време е да почне кризата от Божия дом...." - http://www.pravoslavieto.com/docs/sv_otci/sv_N_Velimirovich/1.htm

 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  [quote#19:"Sion ,free again"]Щото в наистина нормалните няма никакъв проблем всеки да казва , каквото мисли.[/quote]

  ТИ САМ СИ ПРОТИВОРЕЧИШ! Аз казвам, че у нас всеки като тебе, плещи глупости, АМА НЕ МИСЛИ!Гледа да се прави на умен! Това е проблема, а не изказване на мнение!Има голяма разлика между говоренето в лудниците и говоренето по обществените медии! В лудницата никой не мисли, дали това, което говори е вярно! У нас това важи за т.н."публични личности"! /."публични личности",защото публично се излагат!/

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  Демокрация се прави с демократи,
  а не със селски тарикати !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 27. 27 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Весело

  [quote#6:"Γαλλα"]"...От ПАСЕ призоваха повече да не се купуват гласове в България..." [/quote]
  Ей, немой с лошо. Оти се нафъргате връз теа нештица, кат муа на фъшкия. А-а-а, немой с лошо! Знае ли е те таа мисия даПАСЕ колко са на "хранилката" от тая далавера?! Тия палати и лимузини със заплата не се купуват. ДаПАСЕ ни мери ъкъло, па ни крои капа.

 28. 28 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 516 Неутрално

  За другото добре, но само акъли за турския език и "РОМИТЕ" да не дават ... Виждаме как стоят нещата като същите тези турско-цигански "проблеми" се появят в техните държави.. Реват като вдовици за .... И бързо бързо забравят за "правата на човека" и безбройните си съвети..

 29. 29 Профил на Сергомобил
  Сергомобил
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#17] от "olly":

  Това е при всички избори от 23 години насам. В статия от 05.07.2009 в Стандарт под заглавие "Европа ни реже за купен вот", се пипе пак засъщото. Как Андреас Грос бил учуден от явлението и се интересувал от какво се е породило. И че ще ни наблюдават внимателно и при установени нарушения може да ни отнемат акредитацията на България за ПАСЕ. Въобще от 23 години другарите правят избори по един и същначин, лъжи, манипулации, черен пиар и купуване на гласове. А Европа само ни увещава "айде бе... не са хубави тия работи".

  Антенките ловят само Москва.
 30. 30 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1262 Весело

  [quote#25:"lz2"]Аз казвам, че у нас всеки като тебе, плещи глупости, АМА НЕ МИСЛИ![/quote]
  Не смятам да падам на нивото , да давам оценки за хора , които не познавам.Още повече , ако видимо нямам капацитет за това.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 31. 31 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Те подчертаха, че данните, с които са се запознали (за минималните пенсия и заплата и увеличилата се почти двойно безработица през последните четири години) са известни на българите, но и останалите европейци трябва да ги знаят.”
  Много са ни известни фактите .И на политиците ни са известни. И пак ги избираме , защото много си приличат.
  Традиция ! Солидарност !

 32. 32 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#23:"f.s.m."]Хехехе, как ме развеселиха с това откритие!
  Ама, айде, пускай бизоните![/quote]

  То, бизони не останаха...ше чекаме бОзоните...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 33. 33 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ТиА от ПАСЕ, трЕбе веке да прочетат "Бай Ганьо прави изборЕ"...та да Запрат да сА чудАт кЪ мо'е 'секи маскара У 'сека тайфа де й казуват "предизборен щаб" да прилага тиА Фатки. Най- еФтини излазЯт гласовете на ониА рибЕта, ФанАлЕ сА на бастунЯ...от сладки приказки.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 34. 34 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 524 Весело

  Не!
  В Бълагрия има само "фасадна" демокрация т.е. привидно всички институти на демократичното управление са налице, но няма демокрация, защото те не работят.

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 35. 35 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Госпожи и господа от ПАСЕ,българският разноцветен политически "елит" просто местообитава територията. Той няма връзка нито с българите ,нито с България. Каква демокрация,какви пет лева дами и господа?

 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  До коментар [#9] от "lz2":
  Ти вярваш ли на Борисов? Считаш ли, че той е честен и непорочен като ангел?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 753 Неутрално

  България страна членка на ЕС е в положение на бананова република,никакво върховенство на закона ,абсолютна корупция и повсеместна престъпност.Основните мафиоти са недосегаеми.Няма осъдени за стотиците неразкрити убииства,а тези които са осъдени за престъпления макар и минимални срокове заминават необезпокоявани в чужбина или по скъпи дестинации.Голяма част от случващото се е резултат на последната клика наречена ГЕРБ.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 38. 38 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Купуването на гласове с полицейски или съдебни мерки нямам как да се реши.

  Когато има кой да продава, ще има кой да купува. Пазарни правила са това

 39. 39 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1829 Любопитно

  Няма никаква криза на демокрацията. Няма как да има криза на нещо, което го няма.
  В България има криза на политическата каста. Но не е политическа криза, защото няма политика. Има криза на изобразяването /на образа де/ . Досегашната универсалност на кастата минаваше. Имаше някаква подреденост на театрото. Артистите, гримирани според дясната, лявата или междинната част на сцената играеха приблизително според сценария. Публиката до някъде беше обзета от излъчването. Обаче артистите от кастата решеха да не се хабят с гримирането и го подкараха през просото. Публиката първо го приемаше като сценка, но след това "изтрещя" от изненада. Не било сценка. Реалност било. Имало и още. Публиката направо онемя като разбра, че не може да си върне парите за билетите, защото имало условие с малки букви, че дори да нямаш пари пак трябва да си платиш билета за тези артисти. Междувременно вратите на театъра и подстъпите към сцената бяха окупирани от тежковъоръжени мутромилиционери. "Артистите" вече не играят изобщо на сцената. Те се разхождат сред пебликата и я принуждават да си сваля горните дрехи. За да си плати разбира се. Постановката продължава. В програмата продължава да пише "демокрация". Само че малцина са погледнали в малкото листче, където е написано извинението на печатаря за печатната грешка!
  !

 40. 40 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  [quote#36:"Храбър"]Ти вярваш ли на Борисов? Считаш ли, че той е честен и непорочен като ангел?[/quote]

  Вярвам много повече на Борисов, отколкото на Станишев.Вторият покровителсваше далаверите и нищо не правеше, а сега като го слушам, излиза, че всичко в тая държава, той го е построил!А в същото време казва, че "Асфалт не се яде"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 41. 41 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#40:"lz2"]Вярвам много повече на Борисов, отколкото на Станишев[/quote]
  Даже и сега ли, вее? Мислех те за по-умен, макар и гербр? Време е да започнете да излизате от зомбираното си състояние, макар, че има и други безнадеждници като Уорънби, например

 42. 42 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  криза на демокрацията по време на диктатура,си е като пир по време на чума

 43. 43 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#39:"AzDebil"]"Артистите" вече не играят изобщо на сцената. Те се разхождат сред пебликата и я принуждават да си сваля горните дрехи. За да си плати разбира се[/quote]
  Определено си в десятката!+++++

 44. 44 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 466 Неутрално

  В България има криза на демокрацията и срив на доверието в институциите, но европеецът Жозеф Дол ще дойде да подкрепя криминалната орда, която докара страната до тази катастрофа.

 45. 45 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#26:"Bay Tanyo"]Демокрация се прави с демократи,
  а не със селски тарикати !!![/quote]
  Като нема риба..и ракът е риба..у наше село нема демократи..Мисла, по примера на Уорни да гласувам за бат Бойко, да видиме дали ше ме последват милионето. Уорни щот така на увери

 46. 46 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#28] от "someeeee":

  И аз не разбрах какво точно имат предвид с тия 10% турци, може би са имали предвид, че престоящите избори в Германия ще са на немско-турски, или изборите във Франция бяха на френско-цигански... Не ПАСЕм доматите с колците, моля. Не аз, българинът, преча на пълната интеграция на малцинствата, а самите те си пречат, гласувайки за полуетническа партия избори след избори. Това, че не знаят български, също не е мой проблем, защото държавата им осигурява образование. И т.н.

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 47. 47 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 466 Неутрално

  *предстоящите

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 48. 48 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  В България криза няма само на режима Ден-Нощ защото това не зависи от политиците.

 49. 49 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Гневно

  "Демокрацията в България се намира в криза, институциите не отговарят на справедливите искания и очаквания на гражданите, което беше показано и от протестите. Липсва доверие навсякъде – и между хора и институции, и между самите политици."
  каква демокрация,какви искания,какви кризи...нещата са епикриза,бе,госпожи ли сте,другарки ли сте?! какво доверия..какви пет лева..когато хората нямат и пет лева в джоба,бе?! Пенсии-от години,от десетилетия,ПОВТАРЯМ-ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ,поколения наред- от по 100 и ПОД 100(сто)евар,бе,ПАСЕ ли сте или ....нещо някой си пасе?!Абей,това е ГЕНОЦИД в Европа и ЕС,от дълги години време,това е една месомелачка в Европа и в ЕС,бе,хорааа!! какви и докога тия лафове за доверия,за демокрации,справедливости...???!!!!!!
  Сега ли откривате нещо и..какво откривате?? Старите лафове и лозунги отгоре-отгоре,за заливка! Ястието го няма,тепсията празна,а те де бре заливат и лустросват?!? ЩО Е ТУЙ???

 50. 50 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Наблюдатели на ПАСЕ: В България има криза на демокрацията"

  И ОТКОГА Е ТАЯ "КРИЗА",КОЯТО ВСЪЩНОСТ Е ГЕНОЦИД В ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ЕС??!! ОТ ТОЯ МЕСЕЦ,ОТ МИНАЛИЯ,ИЛИ ОТ ПРЕДИ ГОДИНКА-ДВЕ?! ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРОДЪТ ПОЛУЧАВА КОМУНИСТИЧЕСКИ ЗАПЛАТИ..ПЕНСИИ..МНОЗИНСТВОТО Е ТАКА!!!
  КАКВИ КРИЗИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА??!! НА ТОВА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ МУ ВИКАТЕ- ПОД И ОКЛО 100 ЕВРО ПЕНСИИ ЗА БАЩИТЕ И ДЕДИТЕ,ЗА БАБИТЕ НИ,БЛЪСКАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ СЪВЕСТНО?!
  ХАЙДЕ БЕ..ТОВА СИ Е КОМУНИЗМА НА ДРУГАРИТЕ ВИ ЖИВКОВ,БОКО,СЕРГЕЙ,ДОГАН..И Т.Н.!!! Т.Е МАФИОТСКА ДЕМОКРАЦИЯ-ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ТЯХ,А ЗА НАРОДА...ПАСЕ ...ПАСЕ,А???

 51. 51 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#33:"dzwer"]ТиА от ПАСЕ, трЕбе веке да прочетат "Бай Ганьо прави изборЕ"...та [/quote]
  До коментар [#33] от "dzwer":
  Ти кои смяташ, че са тези ПАСЕ?! И те далеч не са светци! Същностно, Бай Ганьо винаги ще си остане европеец, ама все не дотам, колкото Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (или ПАСЕ), един от двата главни органа на Съвета на Европа (СЕ). На маймуни ни обърнахте, да ви земе дявол, с маскари , опороченият език се реваншира на героя като го принуждава да признае собствената си безпомощност пред Парламентарната асамблея, която също се състои от физиономии като от "Бай Ганьо прави избори" - чуждоземските Гочоолу, Дочоолу и на Данко Хаирсъзина унучето, но общо 642 членове - 321 постоянни членове и 321 техни заместници. Те се избират или назначават измежду народните представители на националните парламенти на всяка страна-членка на Съвета на Европа. Всяка държава има от двама до осем представители в зависимост от броя на населението. Българската делегация в ПАСЕ се състои от шестима представители и шестима техни заместници от различни парламентарни сили, избрани на пропорционален принцип. Тя се оглавява от Юнал Лютфи от ДПС. Евро вариант на “Бай Ганьо прави избори“...

 52. 52 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#33] от "dzwer":
  Идеали? Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (или ПАСЕ)?, избирани или назначени измежду народните представители на националните парламенти на всяка страна, като Юнал Лютфи? Суета, вятър!...Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? Виж го изобразен в представителите му.
  [quote#51:"latcho59"]Българскаа делегация в ПАСЕ се състои от шестима представители и шестима техни заместници от различни парламентарни сили, избрани на пропорционален принцип. Тя се оглавява от Юнал Лютфи от ДПС. [/quote]

 53. 53 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1558 Весело

  "Първият сред тях е приносът на медиите, който по думите им трябва да се подобри. "Срамота е да трябва да се плаща за ефирно време""

  Намерили са на-големия недостатък на медиите, като срамежливо са подминали обществената тайна, че всички медии са купени и именно от тях започва и при тях свършва подигравката и манипулацията с атрибутите на демокрацията. Тези от ПАСЕ са много принципни, особено когато са нахъсани от когото трябва! Това , между другото, също е обществена тайна.

 54. 54 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Не криза, а епикриза на една имитация, продължаваща твърде дълго, май.....
  Мирисът на разложение все някога трябва да се разнесе и до запушените носове на мнозина в Европа

  ThePirinEagle
 55. 55 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Мафията от ГЕРБ - информация от друг сайт:

  "Eмо Фаса подготвя изборни манипулации за ГЕРБ
  Ексдепутатът организира семинар "Как да привлечем повече гласове за Бойко""

 56. 56 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 982 Разстроено

  Не сме в криза, а епикриза трябва да ни напишат ! Защото ако има още няколко годинки като последните 4 и нещата не се коригират към по-добро, може направо и некролог на България да бъде издаден !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 57. 57 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#6] от "Γαλλα": Чудя се защо не са употребили една много по демократична и възпитана дума "помолиха партийте " да не купуват гласове.Някак си по цивилизовано и по европейски звучи,нали ? А вече из монтанския избирателен район усилено се говори,че Искра Фидосова е в стихията си.Лети като Бенковски по селата и не само обещава,но и чрез апапите си вече е започнала и да раздава.Мизата е нараснала на 5о лв. Не виждам коя друга партия би издържала на такава конкуренция !

 58. 58 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 915 Неутрално  Тея какво искат сега да кажат, че само так, където населението е червиво от пари, само там има демокрация ли? Това не са наблюдатели, малоумници са!

 59. 59 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 915 Неутрално

  "Като особен проблем беше отбелязана невъзможността на турското малцинство в България да използва майчиния си език за провеждането на предизборна кампания."

  Ясно, малоумниците от ПАСЕ не са изпратени тук за да помагат, а за да създават проблеми и да нагнетяват напрежение! Ей така се отнася любимата ви Европа с нас през цялото време! А вие им лижете гъза на идиотските еврочиновници!

 60. 60 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#15] от "patladjan_1991":

  И сега можеби поече българи започват да мислят,че е наложителна национализация,декомунизаия и лустрация,но добавено от американците"чрез насилствена експроприация"Слушайте след това воплите на собственици на ел.паркове,на молове,на латифундистите от добруджа,монтана и други бандити,че това било посягане на частна собственост, спечелена с много труд и пот идруги смешки от този род,Всички тези безродници са с комунистичски коре и род.

 61. 61 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 581 Гневно

  До коментар [#37] от "омбре":

  Съвсем точно казано,но на бебето се обръща внимание когато проплаче.Всички ние трябва да плачем,да викаме да се молим,за да ни обърнат внимание.Ние не сме Унгария,Чехия,Словакия или Полша ,където имаше много съпротива и жертви,но начело на тази съпротива стояха техните комунисти.Какво направиха българските комунисти-избиваха народа си,повече от 220 хил.невино убити и затрити от живота без съд и присъда.Затова трябва да викаме и крещиме,да направим и невъзможното ,за да ни чуе Европа,кото досега е била инертна спрямо нас,но и ние не сме направили почти нищо,за да имаме нейното внимание .Те непрекъснато ни напомняха по най-хитрия дипломатически начин-негласувайте за червените негодници.Ние правихме точно обратното.Затова на 12 май нито един глас за негодниците от 63 партии всички свързани по род и произход с червените некадърници.Едни глупаци да смениме с други глупаци.Не гласувайте.,само тогава Европа ще отвори очи и за нас.

 62. 62 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 581 Гневно

  До коментар [#51] от "latcho59":

  Всичко,което казвате е точно .Такава е европейската бюрокрация и там се намират и наши ,всичките от комунистически родове и доносници отДС.Но кой ги е изпратил там ,европейците ли?Близо четвърт век избираме едни глупаци и ги заменяме с други,без да се интересуваме за родовия корен.След това разбираме,че и новите са като старите,все комунисти.След това се възмущаваме,че отново идват червени негодници.Затова Европа ни нарича недорасли/много дипломатично,меркантилни и недостойни за свобода,неспособни да си изберат свесни управници.Добри или лоши,без ЕС не можем.Свободата и спасението ще дойдат от там.Сами ние не сме във възможности да извършиме обрат.НАРОДЕЕЕЕ,извикал ЛЕВСКИ.-отговор ТИШИНА.НАРОД просто нямало.Така е било тогава,така е и понастоящем.ОТГОВОРА СЕГА-БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ.

 63. 63 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#59:"Отнесен"]Като особен проблем беше отбелязана невъзможността на турското малцинство в България да използва майчиния си език за провеждането на предизборна кампания."
  [/quote]
  Само с тази точка от изводите на ПАСЕ не съм съгласна. Не че имам нещо против турското малцинство, или което и да е друго, но официалният език в РБ е български и хората от малцинствата като нейни граждани следва да могат да го ползват и да се изразяват на него. Иначе никой не им пречи да си говорят на майчиния език нали? Освен това ДПС уж не е етническа партия и била отворена за всички... тогава каква кампания на турски език?
  Иначе, че има у нас има остър дефицит на демокрация това си го знаем. ПАСЕ сигурно сега го разбира?

 64. 64 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#50:"triton123"]И ОТКОГА Е ТАЯ "КРИЗА",КОЯТО ВСЪЩНОСТ Е ГЕНОЦИД В ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ЕС??!![/quote]
  +++++++

 65. 65 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#62:"adenauer"]Добри или лоши,без ЕС не можем.Свободата и спасението ще дойдат от там.[/quote]
  България няма нужда от идоли, от месии.
  "adenauer",
  Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;
  не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят.
  Десетословие, Декалог.

 66. 66 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  Демокрацията е толкова утопична колко и социализЪма.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 67. 67 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  И, какво ново прочетохте? Кое не знаехте от години?

  goblenka
 68. 68 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#17] от "olly":
  Ами щом сме допуснали всички тези неща не сме ли идиоти..... Та за това и от ПАСе се отнасят към нас като тревопасни..... Как ще кажеш на едно говедо да иде да пасе? Ами с уууууууу твойта м...а


  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 69. 69 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1326 Разстроено

  До коментар [#54] от "thepirineagle":  Не криза, а епикриза на една имитация, продължаваща твърде дълго, май.....

  -И най-лошото е че няма никакви признаци на отшумяване- а на задълбочаване!

 70. 70 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 524 Разстроено

  Наблюдатели на ПАСЕ: В България има криза на демокрацията

  Криза, каква Криза ?!
  ПАСЕ, трябва да ви коригирам: "купешката" Демокрация в България отдавна се намира в състояние на Фалит (или клинична смърт) !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 71. 71 Профил на publica
  publica
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Страшно е, че трябва да се разчита на външни наблюдатели, за да бъдат обективни изборите. герб ни превърнаха в страна от третия свят.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До publica: За сефте ли ще има чужди наблюдатели на избори у нас? За сефте ли се търсят чужди футболни арбитри? Айде сега, само ГЕРБ ни направили за смях пред света! Недейте така!

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK