Политолози и социолози за раздялата на ДСБ и "Синьо единство"

Надежда Нейнски и Иван Костов.

© Юлия Лазарова

Надежда Нейнски и Иван Костов.През тази седмица ДСБ и "Синьо единство" показаха за пореден път колко е трудно съставянето на коалиция вдясно. Въпреки очакванията за общ съюз "Сините" в понеделник партията на Иван Костов се регистрира заедно с Български демократически форум, но без формацията около Надежда Нейнски и Мартин Димитров. Първоначално от ДСБ посочиха, че има технически проблем с банковата сметка, но от "Синьо единство" отрекоха.


След това Костов предложи на колегите си 12 места на водачи в листите, както и съпредседателство с Нейнски на коалицията. В четвъртък на Национален съвет "Синьо единство" реши да не се явява под никаква форма на предсрочните парламентарни избори на 12 май, но оставят възможността за продължаване на разговорите за създаването на обща партия.


От двете формации излязоха с разнопосочни версии за раздялата си. Според "Синьо единство" е имало неразбирателство за съпредседателството на несформиралата се коалиция "Сините", нежелание тя да прерасне в обща партия, както и спор за подредбата на листите. От ДСБ пък отвърнаха, че в партията на Нейнски има вътрешни проблеми.
"Дневник" помоли политолози и социолози да коментират ситуацията в дясното политическо пространство.


Румяна Коларова, политолог: Разминаването може би е предрешено


Мекият вариант на този коментар е, че това е продукт на неразбирателство, на неестествено недоразумение, на разминати очаквания. Но като се има предвид меката и изчерпателна позиция, която ДСБ заяви през последната седмица, твърде вероятно е да става дума за разминаване, в което твърдото решение на ДСБ да седи в коалиция да го е направила жертва на неоправдани очаквания. Защото, докато от страна на Надежда Михайлова, участието в изборите винаги е било поставено под условие, в ДСБ участието на тези избори винаги е било поставяно на първо място. За тях това е важен приоритет.


Докато за проекта "Синьо единство" изборите през май в никакъв случай не бяха приоритет, те бяха възможна първа стъпка, но самият проект се виждаше следизборно и не задължително чрез парламентарно представителство. А за ДСБ е точно обратното - участието в тези избори се считаше като тест за жизнеспособността на проекта. И точно тук се получи голямото разминаване.


За "Синьо единство" тези избори бяха една възможна, но незадължителна първа стъпка. Така че разминаването може би е било предрешено.


Ясно е, че младите хора, които са в ръководството на "Синьо единство", в никакъв случай няма да се откажат от проекта си. Те ще търсят някакво обединение на хора, чиято биография или идентичност е свързана със СДС. Ще бъдат неприятно изненадани от ресурса, с който ще разполагат, защото не виждам как в рамките на следващите няколко години ще се акумулира ресурс за този проект след демонстративния отказ да се търси парламентарно представителство в момента. Така че за "Синьо единство" това е отлагане на проекта най-малко с 3-4 години.


ДСБ отново ще трябва да провери дали разполага с достатъчна подкрепа чрез вота на избирателите. Нейното бъдеще в изключителна степен зависи от резултата на изборите. Те остават като единствен автентичен представител на традиционното дясно. Ако партията не влезе в парламента, това ще бъде парламентарната смърт на традиционното дясно.


Не може еднозначно да се каже как ще повлияе разделението на ДСБ. Може да се окаже, че разделението със "Синьо единство" акумулира допълнителна подкрепа. Процентите на двете партии обаче са твърде малки, за да бъде уловена тази допълнителна подкрепа със социологически инструментариум.


Определено ГЕРБ и партията на Меглена Кунева печелят от това разделение. Има и една партия, която може да загуби заедно с ДСБ - това е коалицията, която се нарича СДС, защото тя не печели, когато нещо се случва в партията на Иван Костов, просто допълнително се засилва отвращението, негативната реакция на десните избиратели към СДС. Обратното също е вярно – негативите за СДС се натрупват и в ДСБ.


Евгений Дайнов, политолог: Краят на класическата синя десница


Това е краят на класическата синя десница, няма как в парламента да влезе нито един - "Синьо единство" не участва, не виждам как ДСБ ще влезе само. Засега това е краят на дясното представителство в България.


Повечето хора, които се ориентират по скалата ляво – дясно, се самоопределят като център - десница. Те нямат представителство, няма за кого да гласуват. Това блокира, изкривява и деформира политическия процес, облагодетелствайки този път не БСП, а производното на БСП тяло, наречено ГЕРБ.


Геновева Петрова, социолог: Десните симпатизанти ще са силно демотивирани да гласуват


Случилото се между ДСБ и "Синьо единство" е ясен сигнал за десните избиратели, че така желаното от тях обединение на традиционната десница е все по-трудно постижимо. Това силно демотивира традиционните десни симпатизанти и задълбочава колебанието им за вота. Очаквам, че част от тях няма да гласуват.


ДСБ вероятно ще задържи твърдите си привърженици, но ще й бъде по-трудно да разширява влияние сред нови симпатизанти. Възможно е част от десните привърженици да се ориентират към ГЕРБ. Доколко ще се реализира всяка от трите хипотези предстои да видим в рамките на кампанията.


Кольо Колев, социолог: Беше опит за алтернатива на популисткото ГЕРБ


Глупост от страна на двете формации. Заедно имаха известен шанс, но сега след този неразбираем за широката публика танц заедно сме, не сме заедно... Сигурност дали ще намалее подкрепата към тях никога няма. До голяма степен техният имидж беше опит да се създаде нова дясна разумна формация, която да е алтернатива на популисткото и не много ясно дясното ГЕРБ.


При това положение обаче идеята за създаването на такава единна формация е спряна от самото разцепление. Предстои да видим какво ще се случи, но шансовете за тях не са много добри.

Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Докато Костов не отиде в незаслужена пенсия, дясна партия, в смисъла който влагат симпатизантите на бившото СДС, няма да има!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Има, все пак, нещо положително в този водевил - след него повечето разумни дясномислещи хора ще се убедят окончателно в нуждата от нова, този път истинска дясна формация!
  Да се надяваме, че скоро такава ще се появи. Задължителното условие - никаква връзка със С.ДС и ДС.Б!

  Не съм магаре;-)
 3. 3 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 826 Весело

  Добре че се разделиха преди изборите, че каквито са им мощни партиите представям си как щяха да се разберат кой да стане премиер, кой обикновен министър...

 4. 4 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 979 Весело


  Аз пък намирам че Костов и с тази вратовръзка си изглежда добре,за какво му е украса като Надежда Нейнски?

 5. 5 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  това е краят на България , която българите разрушиха сами

 6. 6 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1489 Весело

  Пак ни занимават с някакви маргинални политически групи!

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Много влъхви пак около дясното бре.Някои щели да припознаят ГЕРБ.Дясното е идея,а не име на партия.В момента ДСБ олицетворява тези идеи.Ние които гласуваме за ДСБ,за начина за развитие на България и не се влияем от социологичско проучване.Позволявам си да обобщавам и се извинявам ако съм засегнал с това някого.На изборите ДСБ-БДФ.

 8. 8 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Защо въобще трябва да се обсъжда тази тема ?

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 9. 9 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Не зная, дали този около 1 %, който щеше да получи евентуална коалиция между въпросните особи, си заслужава вниманието и коментарите? Според мен, не, още повече, че под тази несъстояла се колаборация се визира цялото "дясно" пространство. Десните в България далеч не са само този нещастен процент, по който леят крокодилски сълзи разни ...ози и журналисти. По поддръжката на тези партии се вижда, доколко правомерно Костов, Нейнска и техните талибани са окупирали термина "десен" и го размахват като щит и индулгенция за пораженията, които нанасят на политическия живот в страната, където отдавна трябваше да възникне съвременна дясна партия.

 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  От цялото бърборене смисъл има само в едно изречение: "ДСБ остават като единствен автентичен представител на традиционното дясно." Пириъд!

 11. 11 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Разстроено


  Последна кòмка ...

  Последен пòмен .....

  Последни снимки .......


  - Бог да ги прости !  настроение:
  повествователно-отегчитело

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 12. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  Тези двамката са в топ 10 на най-големите национални предатели на новото време!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 13. 13 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1494 Весело

  Името Костово е споменато ,честити ви 500 коментара. Доста добре , като за мъртъв политически субект

  15.02.1989 - 07.02.2018
 14. 14 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Винаги бих подкрепил нещо ново дясно и забивам шута на Борисов обаче за да се роди новото старото трябва да умре, а това ще бъде скоро.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 15. 15 Профил на Мильо Лудият
  Мильо Лудият
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#10:"Lemmy"]От цялото бърборене смисъл има само в едно изречение: "ДСБ остават като единствен автентичен представител на традиционното дясно." Пириъд! [/quote]

  Комунистите могат без Сер-гея, ма костомолците без др. Костов не могат да си представят живота. Колко мъка има на тоя свят - хехехе.

 16. 16 Профил на Мильо Лудият
  Мильо Лудият
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#13:"Karelson"]Доста добре , като за мъртъв политически субект [/quote]

  Чък Норис, още не е мъртъв - 6 април сме. Има още месец и 6 дни по кончината, колко ли още пазарджишки комедии ще се разиграят дотогава. Мое пък да се вземат с Надето за трети път. Хехехе.

 17. 17 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И никой не казва, че това е най-логичният резултат на политическото поведение на сините след изборната им загуба през 2001 - егоизъм, късогледство, отлюспване и забиване на погледа в собствения пъп. А може би и на порочното създаване на партията СДС през 1996 (?), когато се лиши от политическото си многообразието и честните си хора. За 12 години не направиха нито веднъж полезен ход - при никой от парламентарните или президентски избори. Е, поне агонията свърши.

 18. 18 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2640 Весело

  "Кольо Колев, социолог: До голяма степен техният имидж беше опит да се създаде нова дясна разумна формация"

  Почне ли Кольо Колев да те хвали значи е време да се огледаш в огледалото.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 19. 19 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Предлагам да изпратим Борисов в заслужен отдих 2 мандата като президент за това, че ще се подиграе с ПЕС, ще унижи Станишев и ще рацепи БСП, а ние да се обединим в нова дясна формация която да управлява страната ни предвождана от да кажем господин Дончев.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 20. 20 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Прекалено дълго сънят на разума ражда чудовища в пишман дясното.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 21. 21 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#13:"Karelson"]Името Костово е споменато ,честити ви 500 коментара. Доста добре , като за мъртъв политически субект [/quote]

  Понеже ще са много коментарите, значи Костов е важна фигура в политиката?

  Костов стана труп с основаването на неговата частна партия ДСБ. Преди това можеше спокойно да се оттегли от политиката, с достойнство като канцлера Кол на Федералната република. И може би щяхме да го уважаваме!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 22. 22 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 800 Неутрално

  На всички вече е ясно, че Иван Костов е мътъв, образно казано, така че предлагам ви да не го коментираме изобщо.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 23. 23 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1494 Весело

  До коментар [#15] от "Мильо Лудият":

  СПоко на идните избори пак ще влезем в парламента , от 10 години сте ни запогребвали. Само после не знам как ще спите като знаете ,че Костов е в парламента за още най-малко 4 години!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#23:"Karelson"]СПоко на идните избори пак ще влезем в парламента , от 10 години сте ни запогребвали.[/quote]

  С 12% ли влизате? Или с 25%, както бяхте манипулирали една анкета в дир.бг?

  Костов от много години дори не го признават от ЕНП, щото европейците видяха, че той е троянски кон на БСП/БКП!!

  Никой не иска да се срещне с него, всички бягат като дявол от тамян от него!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 26. 26 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Весело

  Коалиция "Синьо око"

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 27. 27 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2549 Неутрално

  До коментар [#22] от "Wornoxmaniak спам робот":

  На всички вече е ясно, че Иван Костов е мътъв, образно казано, така че предлагам ви да не го коментираме изобщо.

  И така 12 години!
  Нямате умора!

 28. 28 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1494 Весело

  До коментар [#22] от "Wornoxmaniak спам робот":

  Уорни , баце и аз туй викам , ама като чуете името му ви действа като лампата на ония пес и под 500 коментара не ги дореждате

  15.02.1989 - 07.02.2018
 29. 29 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  [quote#25:"Курт Деликуртев"]Костов от много години дори не го признават от ЕНП[/quote]

  ДСБ е член на ЕНП ,айде у лево

  15.02.1989 - 07.02.2018
 30. 30 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1494 Весело

  [quote#25:"Курт Деликуртев"]както бяхте манипулирали една анкета[/quote]

  Много мощни за една малка партия бе .... пууууу а аз да не знам

  15.02.1989 - 07.02.2018
 31. 31 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ГЕРБ са легитимна дясна партия в България, а приказки от сорта, че ГЕРБ са Б отбора на БСП не са верни!! "Б" отбора на БСП е партията на Костов, гласувала в повечето вотове заедно с комунягите!!

  Ново ОФ се създаде, а Костов като виден национал-предател се сдуши с комунягите!

  Защо, бре Иване?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 34 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#27] от "Alexander97":

  Не обичам твърдоглавите като Иван Костов, макар че обикновено най-добродетелните са сред тях, а кого ли друг бих могъл да обичам повече освен Бойко Борисов? Но случва се така, че някой се представя за добродетелен, а всъщност е само глупав и зъл поради което именно сега точно българскят народ ще даде мат на ДСБ. Не ти трябва да си много прозорлив да го видиш това. Призовавам всички десни с малко повече акъл в главата си да гласуват за ГЕРБ.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 34. 35 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  Дори не е необходимо търсене на дългата ръка на ГЕРБ в развилата се ситуация-вижда се натрапчиво без въоръжено око въпреки че никой не я споменава!
  Дали сме им бая парици и могат да си купуват всичко-гласуващи-цели партийки или пък да разтурват партийки

 35. 36 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Добре де аз не мога да разбера като бил политически труп Костов защо изобщо си правите труда да го коментирате.Коментирайте си как комунистите ще ви построят АЕЦ-Белене и ще ви намалят тока,как пазвантина на царя играе карти с Вальо Златев,или как Волен си сменя поредната любовница депутатка.Аз ясно заявявам,че ще гласувам за ДСБ на тези избори.Изобщо не ме интересува имат ли шанс да влязат в парламента,или нямат.Но ми прави впечатление,че в този форум /като се изключи комуниста др.Иванов/единствено привържениците на ДСБ ясно заявяваме за кого ще гласуваме.Останалите кой знае защо премълчавате този факт-срам ли ви е от нещо?

 36. 37 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  Анализ !
  Другари,
  не им обръщайте внимание, защото това са малочислени дребнобуржоазни партии, финансирани от враждебни западни централи.
  Тези дребнобуржоазни партии се опитват да отклонят и разсеят отрудените народни маси от истинския път към социализма, който може да бъде само под крилото на Партията.

 37. 38 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Това е истината,няма единно дясно.Има една малка крайна десница в лицето на ДСБ която се държи като сателит на БСП.Докато е така ще гласуваме за ГЕРБ.

 38. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 40 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#28] от "Karelson":

  Е, и кво? 500 коментара писани от 70-80 човека. Едни и същи, къде си знаем и кътните зъби? Та, ГЕРБ само в Лехчево събира 500 до 1000 човека.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 40. 41 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  - Гласуваш за Костов =>


  гласът ти "изгаря" - като се "самозапалва" ......


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 41. 42 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#23] от "Karelson":
  [quote#23:"Karelson"]СПоко на идните избори пак ще влезем в парламента , [/quote]
  Ще влезете, но само с кофа и парцал, за да измиете стълбището...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#41] от "barcelonski":

  Гласуваш за Бат Бам, сам ти се самозапалваш.... и не наушким...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 43. 44 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#39] от "boby1945":


  [quote#39:"boby1945"]Тези стари муцуни от крадливата седерастия, е крайно време да си ходят!!! [/quote]
  И на тяхно място да дойдат комунистите от БСП КОИТО ИЗОБЩО НЕ КРАДАТ

 44. 45 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#36] от "kermit":

  То, твоята глава не може и да допусне къде Златев води на Костов дъщеря му по вечери из Рим докато Костов му продаде Нефтохим.
  Ето заявявам категорично, макар че и днешнорегистрираните знаят: Уорноксманиякът ще гласува за ГЕРБ.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 45. 46 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Абсурдистан, та Абсурдистан! На изборите процентът, който в нормалните страни получават комунистите у нас се получава от консервативната десница и обратно! Как да не се чувства човек, като "Алиса сред кривите огледала"!

 46. 47 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Дайнов още малко и ще каже че СДС е някакво неавтентично образуване съществувало по време на управлението на Костов.
  За този индивид и себеподобните му всичколози, дясно извън и без Костов не е имало, няма и не може да има.
  Всички които някога са престанали да гласуват за Костов са производни на БСП.
  Това дългогодишно венцехваление и гъделичкане на егото и на най-автентичния, доведе до пълната неадекватност и отврати хората които искаха честен антикомунист, а получиха прероден спасител - приватизатор.

 47. 48 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 794 Любопитно

  Само на мен ли ми прави впечатление, как усилено се говори постоянно за дсб за Надежда Михайлова, за Костов, за разцепление, за "десните няма за кого да гласуват", за "десните няма да влязат в парламента", за изгубени гласове, за малки проценти...
  Да не би случайно някой колебаещ се да гласува за ДСБ, или да не дава Господ, някой гласувал за герб и недоволен от "управлението" им, да гласува за ДСБ.
  Голям страх, глямо чудо.
  Всяка втора статия е по тая тема. Серго я го явят 2 пъти в седмицата, я не. Бойко още по-малко. За другите пък хич.
  Но пропагандата за "дсб няма смисъл да се гласува" върви са пълна сила.
  Да ама не г-да социолози, много сте в грешка и го знаете. Ама който плаща поръчва музиката, не който свири нали

  Eff U Greta
 48. 49 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Който прочете откровението на един млад човек, особено ако е прочел 16-те основания за модерна десница в България на ДСБ, ще разбере, че трябва да гласува на тези избори.

  Белчо Дончев
  Отнякъде, не знам точно откъде, ама явно така съм се родил, с някакво тънко, тъпо и упорито умение за усещане на Истината, ви казвам нещо едновременно истинско и важно! Истинското е, че нас, истинските сини граждани на тази червена държава ни има! Не обръщайте внимание на тези, които се правят, че не ни забелязват! Които твърдят, че сме пренебрежимо малко! Че няма да влезнем в следващия парламент! Че сме всичко лошо, а те са всичко "Добро за България"! Че са "България на гражданите"! Че са "Коалиция за България"! Името на Родината ни България стана като изтривалка пред "Храма на властта!" На тази изтривалка, кръстена от тях "България", си оставят калта от ботушите съветско-българските комунисти, калта под мръсните от драпане към властта нокти политически клики като Атака, РЗС, ГЕРБ, ГОРД, ДПС.
  На мен, нормалният български гражданин просто ми писна от тях! Не от политическата система, не от демокрацията, не от парламентаризма, не от европеизма, на мен ми писна да ме смятат за глупак!

  На постният български политически хоризонт днес, за съжаление, има само един политически субект, който дава някаква надежда за измъкване на главата българска от лайната, в които е накисната от силите небългарски! Тази сила сме ние! Сините граждани на България! Не е Иван Костов, защото дори и той без нас е нищо! Силата сме ние! Сините граждани на тази държава! Ние сме базисът! Иван Костов е просто случайно оказалият се в подходящото време и на подходящото място експерт, когото ние трябва да използваме до дупка!

  Не ние сме Костовисти, просто Иван Костов в момента е единственият разумен Българист!

  Иначе - Волен Сидеров! Шизофрения в нацистичен и нарцистичен идиотизъм без национални граници! Или Сергей! Национално предателство в рамките на бившите съветски граници! Или Доган. Национална разпродажба в рамките на КГБ. Или Ку-Ку-Пръмова! Пълна национална безсмисленост...доказана при Симеон.

  Лягам си, защото е много късно, и защото имам да ви кажа толкова много, че тази нощ ни е абсолютно недостатъчна. А и темите за размисъл не са малко...Успех, и лека нощ! Утре пак съм на линия!

 49. 50 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#46] от "gibi":

  то логично - тук и земетресение да тресне - костов е виновен.
  и от 12 години едно и също - костов да си ходи, костов да си ходи.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 50. 51 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Иван Костов е единственият градивен политик в съвременна България.
  Лидер с визия и принципи.
  Колкото и да се пените преждесписващите тролове и спам роботи, няма да промените тези факти.

 51. 52 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Разстроено

  Тежко, брате, се живее
  между глупци неразбрани;
  душата ми в огън тлее,
  сърцето ми в люти рани.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 52. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#5:"jetchev"]това е краят на България , която българите разрушиха сами [/quote]Краят на един файтон вандали които съсипаха българската промишленост не е краят на България, а едно добро начало

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 54 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1792 Весело

  До коментар [#13] от "Karelson":

  "Името Костово е споменато ,честити ви 500 коментара. Доста добре , като за мъртъв политически субект"

  Нали знаеш-за мъртвите или нищо, или само добро. Понеже ти и сие не можете да го оставите без нищо, пълните форума с добро. Похвално, спазвате традицията, само че защо трябва да се биете в гърдите за нещо толкова естествено? Някак си не е добре за паметта МУ, лека МУ пръст! 54. 55 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Весело

  "Дневник" помоли политолози и социолози да коментират...?
  "Дневник", с колко пари най-учтиво ги помолихте да коментират...? Питам за да видя, дали си е заслужавало за тези пари? Или беше по-добре да ги дадете за бонуси за Великденските празници на всички служители на "Икономедиа" АД, които си вършат образцово своята работа.

 55. 56 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#45] от "Wornoxmaniak спам робот":

  Аз заявявам категорично, Уорноксманякът грам идея си няма за кого гласува.
  Уорноксманякът да си признае дали знае защо закриването на "държавен резерв и военновременни запаси" се случи, точно когато се случи и чии съдружници бяха подсъдими за разграбване в големи размери на същия резерв. И впоследствие закриването му ги спаси от ефективна присъда.
  Ако кажеш не - ще те открехна с конкретни имена и дати.

  Eff U Greta
 56. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  В отговор на въпросът който е поставен тук, ще задам въпрос:
  Кой разцепи СДС?
  ГЕРБ или България на гражданите? И двете движения имат огромна полза и от двете събития.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 58 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 684 Неутрално

  ДС навремето вкара свои агенти в СДС и с течение на времето - ето го резултата!Няма дясно,човек не знае за кого да гласува,все най-малкото зло избираме.Само че не остана малко зло...

  rock n' roll is king!
 58. 59 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#57] от "Храбър":
  Костов го разцепи,той е убиеца на дясното.

 59. 60 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#57:"Храбър"]В отговор на въпросът който е поставен тук, ще задам въпрос:
  Кой разцепи СДС? [/quote]
  Ти нещо май ......!
  В отговор на въпрос ... задаваш въпрос???
  И що СДС????

 60. 61 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#55] от "latcho59":


  [quote#55:"latcho59"]Или беше по-добре да ги дадете за бонуси за Великденските празници на всички служители на "Икономедиа" АД, които си вършат образцово своята работа. [/quote]
  Оля се бе човек,чак се окапаПолучаваш приза за най голям близач.

 61. 62 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 794 Весело

  До коментар [#58] от "TAC":

  Напротив, всички знаем. Само че някой се правите че не знаете.
  Аз ще гласувам за ДСБ. Друга партия с "десни" идеи за развитие на държавата няма.Не ми говори за герб - герб увеличиха данъците и смятаха да вдигнат и осигуровките.
  Впрочем Герб го приказваха преди може би година, серго го приказва сега, ама са си алтернативи иначе

  Eff U Greta
 62. 63 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#57:"Храбър"] И двете движения имат огромна полза и от двете събития. [/quote]
  така е но ГЕРБ имат средството да го направят, тук таме нещо подслушано тук таме някой компромати и воала Надка получава инструкция 5 мин преди регистрацията САКЪННННН

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 63. 64 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  соц. социолозите много бързо отписаха ДСБ...
  някои плакаха и на предишните избори...

  РЕФОРМИ !
 64. 65 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#40:"Wornoxmaniak спам робот"]Та, ГЕРБ само в Лехчево събира 500 до 1000 човека. [/quote]
  я кажи ти ли беше изнасилвача в Лехчево оня ден

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 65. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#59:"Spring"]Костов го разцепи,той е убиеца на дясното. [/quote]
  И като каза, че Костов бил "убиец на дясното" стана много убедителен. С тези лозунги ходи да пропагандираш на пазара!
  Всъщност, какво е дясното? Можеш ли да дадеш определение за хората, които да искат и разчитат на дясно управление?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 67 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#14:"Wornoxmaniak спам робот"]Винаги бих подкрепил нещо ново дясно и забивам шута на Борисов[/quote]
  абе ЦвЦв нещо много ви е разпуснал какъв шут ще забиваш ти бе ааааааааааа

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 67. 68 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#59:"Spring"]Костов го разцепи,той е убиеца на дясното. [/quote]
  значи признаваш че ГЕРБ не са десни нал така или ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 68. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#51:"fh11"]Иван Костов е единственият градивен политик в съвременна България. [/quote]какво градивно има една промишлена страна да я докаряш до Папуя-Нова Гвинея като унищожиш Промишленоста?
  Да си отива , да се маха защото докато той е лицето на дясното , уволнвните по негово време няма да гласуват за рушителите на съвременна България
  ... и дясното си остава на 2% ... все едно какво предлага

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 69. 70 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 576 Неутрално

  [quote#31:"Курт Деликуртев"]ГЕРБ са легитимна дясна партия в България[/quote]

  Ъхъ, а в небето летят цели стада розови слонове!

  Не съм магаре;-)
 70. 71 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 794 Весело

  До коментар [#69] от "Bay Tanyo":

  "Остава" ? Кога беше 2%, че да остава ?

  Eff U Greta
 71. 72 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#31:"Курт Деликуртев"]ГЕРБ са легитимна дясна партия в България, а приказки от сорта, че ГЕРБ са Б отбора на БСП не са верни!![/quote]
  така е ГЕРБ не са Б отбора на БСП, те са Б отбора на БКП, но А отбор на ДС

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 72. 73 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#62] от "lo_ridah":

  Герб имат и доста по-големи грехове от тези,които си изброил.Имам причини да не харесвам Костов и не бих гласувал за него.А и дори да влезе в парламента.ще е малцинство,никаква няма да я свърши!

  rock n' roll is king!
 73. 74 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#57:"Храбър"]Кой разцепи СДС?
  ГЕРБ или България на гражданите?[/quote]
  колкото и да ми е противна Куневица, ако покаже живец ще бъде ритуално разстреляна със силите и средствата на ченгетата от ГЕРБ ей така за всеки случай, както беше разстреляна Синята коалиция а СДС беше изпратен на изгнание в Карлово, а па Борис Марков чувам си оправил живота.

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 74. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#32:"Курт Деликуртев"]Дето не вършат работа![/quote]
  А вие каква я свършихте? Доведохте ситуацията в страната до самозапалвания и протести. Това свършена работа за кой е?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 76 Профил на Мильо Лудият
  Мильо Лудият
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#48:"lo_ridah"]

  Само на мен ли ми прави впечатление, как усилено се говори постоянно за дсб за Надежда Михайлова, за Костов, за разцепление, за "десните няма за кого да гласуват", за "десните няма да влязат в парламента", за изгубени гласове, за малки проценти...
  Да не би случайно някой колебаещ се да гласува за ДСБ, или да не дава Господ, някой гласувал за герб и недоволен от "управлението" им, да гласува за ДСБ.
  Голям страх, глямо чудо.
  Всяка втора статия е по тая тема. Серго я го явят 2 пъти в седмицата, я не. Бойко още по-малко. За другите пък хич.
  Но пропагандата за "дсб няма смисъл да се гласува" върви са пълна сила.
  Да ама не г-да социолози, много сте в грешка и го знаете. Ама който плаща поръчва музиката, не който свири нали [/quote]

  Син братчед, както винаги поставяте колата пред коня. Ми кой се разцепи на не знам си колко парчета т. нар. дясно, за не знам си кой път, бе мойто момче ? Социолозите или др. Костов ? Хехехе

 76. 77 Профил на Мильо Лудият
  Мильо Лудият
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#23:"Karelson"]

  До коментар [#15] от "Мильо Лудият":

  СПоко на идните избори пак ще влезем в парламента , от 10 години сте ни запогребвали. Само после не знам как ще спите като знаете ,че Костов е в парламента за още най-малко 4 години! [/quote]

  И за какво ви е за влиза др. Костов в парламента ? За да се появява пак по телевизията или за да не влезе в затвора. Щото за други причини не се сещам.

 77. 78 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 794 Весело

  До коментар [#31] от "Курт Деликуртев":

  ХАхахахха ти отрано си почнал Ама викаш, в Айтос вече бият жените нали
  Кое им е дясното на Герб ?
  Нововъвден данък ?
  Затриване на половината МСП в България ?

  Как Герб е алтернатива на БСП :
  ГЕРБ:
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/10/06/972421_gerb_predloji_uvelichenie_na_osigurovkite_i_spria/
  БСП:
  http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/03/19/2025714_bsp_shte_uvelichi_osigurovkite_ako_doide_na_vlast/

  Eff U Greta
 78. 79 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 979 Неутрално

  [quote#10:"Lemmy"]"ДСБ остават като единствен автентичен представител на традиционното дясно." Пириъд![/quote]

  Това би било вярно,ако в предишният парламент бяха по-сериозно се противопоставили на левите политики на ГЕРБ.Само на левите

 79. 80 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Като се сетя Костов какви ги говореше по адрес на СДС след 2003 и как малко по-късно се завъртя на 180 градуса, няма изобщо да се учудя ако скоро го направи и по отношение на ГЕРБ.
  Така че по полека с хулите, утре да не се налага да .... където сте плюли.

 80. 81 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#66] от "Храбър":

  Хо хо хо,дясното е обратното на лявото.Гледай за какво гласува бсп и Костов, всичко останало е дясно.

 81. 82 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#80:"olly"]Като се сетя Костов какви ги говореше по адрес на СДС след 2003 и как малко по-късно се завъртя на 180 градус[/quote]
  я цитирай, да чуем какви ги е говорил

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 82. 83 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#73] от "TAC":

  Ами.. да кажем, че ако търгна да изписвам греховете на ГЕРБ ще ми трябва отделен форум. Но точно това постоянно натякване как ДСБ няма да я свърши никаква е услуга единствено и само на герб и бсп.
  Видяхме каква я свърши бойко за 4 години. 4 години говори за магистрали и накрая нито една няма завършена. За друго не говори. Ама и нямаше какво.
  Какво точно ще свърши тоя човек повече ?
  Ще открадне още държавни пари ? Ще даде пак едно рамо на вальо златев, че да стане бензина 3лв ?
  Ще вдигне още данъчната тежест ли ?
  Какво ?
  Не си спазиха програмата, която заложиха преди 4 години и на 5%
  Е как точно ще си спазят новата ? Те имат ли нова всъщност ?
  Щото старата им не върви, вече направиха доста неща наобратно.

  Eff U Greta
 83. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#31:"Курт Деликуртев"]ГЕРБ са легитимна дясна партия в България....[/quote]
  И като го каза веднага ти повярвахме! Знаеш ли как се легитимира една партия? По целите, действията, намеренията и движещите и сили. ГЕРБ мойто момче е една разплута и нищо незначеща маса, водена от милиционери и служители на ДС.
  2/3 от програмата на ГЕРБ са обещания дадени пред ЕС (т.е. всяка една партия която вземе властта ТРЯБВА да ги изпълни). От останала 1/3 част половината е завой на ляво. Останалото са общи признания за грешки и оправдания че не били имали опит?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 85 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  [quote#77:"Мильо Лудият"]И за какво ви е за влиза др. Костов в парламента ? За да се появява пак по телевизията или за да не влезе в затвора. Щото за други причини не се сещам. [/quote]

  Сигурно за второто!

  Костов трябва да седи в парламента, за да има имунитет. Президент Стоянов преди години нали го подкани за говори:

  -Иване, кажи си! Те хората ще те разберат!

  Ама Иван мълчи като комунист на разпит?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 85. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#81:"Spring"]Хо хо хо,дясното е обратното на лявото.Гледай за какво гласува бсп и Костов, всичко останало е дясно.[/quote]
  Понеже не можеш да дадеш н ормално определение, го изби на "майтап" та белким се измъкнеш.
  По отношение на втората ти мантра. Ако някой ти предложи да вършите простотии, ти би ли се съгласил да ги правите само и само защото той от интрересчийски сметки ти е казал че сте приятели?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 88 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#83] от "lo_ridah":

  За мен ГЕРБ не е алтернатива.Не съм казал,че щом не припознавам истинска дясна партия,ще гласувам за тях.И в това ми е драмата Няма за кого,а пък хич не ми се ходи за гъби в деня на изборите.

  rock n' roll is king!
 88. 89 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#82:"stg"]я цитирай, да чуем какви ги е говорил [/quote]
  Айде пак се почна с изпитването.
  Отиваш в архива на Дневник, пишеш "Костов СДС" за 2004 и четеш.
  Ще се изненадаш какви интересни неща е говорил "Обединителя" на дясното.

 89. 90 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#84:"Храбър"]От останала 1/3 част половината е завой на ляво. [/quote]

  Нищо не разбирате от ляво и дясно!!!

  В Германия дясната партия на Меркел е по-лява от ГЕРБ по социалните въпроси, понякога християн-демократите в Германия са по-зелени и от зелените!!

  ГЕРБ като дясна партия спря корупцията в министерствата, Борисов смени всеки опитал се да бръкне в кацата с държавен мед министър, започна големи строежи на инфраструктура, предпоставка за икономическо развитие, започна реална борба с престъпността, докато БСП създателката на мафията ревеше против "полицейщината!!!"

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 90. 91 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#74:"stg"]колкото и да ми е противна Куневица, ако покаже живец[/quote]
  Ти пък! От восъчна статуя живец!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 92 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#86] от "Храбър":

  Понеже обичаш да отговаряш с въпрос на въпроса,да ти задам и аз един.Коя партия в България е дясна,в която има най много представители на едрия капитал и олигарси?Като ми отговориш правилно ще разбереш и кое в сбъркана България е ляво/дясно.

 92. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#90:"Курт Деликуртев"]В Германия дясната партия на Меркел е по-лява от ГЕРБ по социалните въпроси, понякога християн-демократите в Германия са по-зелени и от зелените!! [/quote]
  Едно обикновено определение поисках да ми дадете, а вие дори това не можахте да направите. Така че не ми излизайте с фрази, които нищо не значат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#92:"Spring"]Понеже обичаш да отговаряш с въпрос на въпроса,да ти задам и аз един.Коя партия в България е дясна,в която има най много представители на едрия капитал и олигарси?[/quote]
  Отново показваш неразбиране!
  Десните не винаги са богати и обратното. Това че си богат, съвсем не значи че си десен. Знаеш ли колко богата е фамилията на Ким Ир Сен?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 95 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#88] от "TAC":

  Ами... не ходи
  Има време до изборите - помисли. Леви партии има доста - зачеркни ги и виж какво остава. Не остава много

  Eff U Greta
 95. 96 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 794 Весело

  Ей тоя уор...маняка къде изчезна ? Забелязал съм, че колкото пъти го питам нещо и си бие камшика...

  Eff U Greta
 96. 97 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#61] от "Spring":
  Нещо завиждаш, че те изпреварих ли?
  Завиждай, самотан нещастник.
  Знам, че като има келепир, и ти бай Ганьо ("Spring" знаеш да обичаш.

 97. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Весело

  [quote#87:"Spring"]Вместо да благодариш, че в България идиотите намаляват ти за довод го даваш.[/quote]
  Препоръчвам ви да сложите това изречение за мото на ГЕРБ за тези инзвънредни избори! Сложете го като транспарант на вашата централа. Под него сложете лозунг с думичките на вожда ви за "матрияла"....
  Гарантирам ви пълна победа на изборите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 99 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 965 Любопитно

  До коментар [#94] от "Храбър":

  Ти виждал ли си някъде представители на едрия капитал да защитават пролетариата?Я върви попрочети малко и тогава пиши,чукча.

 99. 100 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#90] от "Курт Деликуртев":

  Абе, Курта... разбирам герберята на местна почва да говорят глупости, щото добре ни облъчват....

  Ама ти бе, форумния Веско Маринов, ти как стигна до това състояние да твърдиш, че:
  [quote#90:"Курт Деликуртев"]ГЕРБ като дясна партия спря корупцията в министерствата, Борисов смени всеки опитал се да бръкне в кацата с държавен мед министър, започна големи строежи на инфраструктура, предпоставка за икономическо развитие, започна реална борба с престъпността,[/quote]

  Толкова много добрини направи Буда за народа и за държавата, но Курта си е все така далече от тук.

  Защо бе Курта? Бойко за теб ги направи тези немски пътища и (ъ-хъ) пенсии.... ела си в България????

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK