Поредни или последни избори

Кадър от националната конференция на ГЕРБ

© Юлия Лазарова

Кадър от националната конференция на ГЕРБТова не е трамвай, а тролей", авторитетно обяснявала една ГЕРБ-лелка на друга след сбора на ГЕРБ в зала Арена-Армеец.


Нищо покрай ГЕРБ не е онова, което изглежда


Онова, което видяхме в залата не е национална конференция на политическа партия, а обявяване на готовност за въвеждането на диктатура в България.
Не спирайте да четете тук, защото не преувеличавам. Знаците са очевидни, стига да има кой грамотен да ги прочете.


Вместо нужната грамотност обаче виждаме обратното. Повечето журналисти, отразили сбора обърнаха внимание на това, че на тази "конференция" няма раздадени доклади и отчети, няма изказвания от залата или обсъждания. Няма и как да има такива неща, обаче, защото в структурата на ГЕРБ не съществува онзи висш форум, който превръща сборище в партия – национален конгрес, конференция или събор, който е висшата власт в партията и който държи под контрол, слага и сваля ръководството.


Такова нещо в ГЕРБ не съществува. Ръководството е безконтролно и се самопоражда. Нещо като Атина Палада, излизаща напълно порастнала и въоръжена от главата на Зевс.


ГЕРБ не е партия


и онези, които приеха тази организация в ЕНП (Европейската народна партия) – и продължават да твърдят, че са приели за член партия и то дясна – лъжат. И знаят, че лъжат. Но пък не им пука, че лъжат.


Онова, което се проведе в залата, не бе събирането на висш партиен орган, а нещо съвсем друго – привикване на "народа", за да изрази той всеотдайната си подкрепа за вожда.


Формулата е изобретена – както и магистралите – от Адолф Хитлер (между другото, лозунгите с ключова дума "воля" пак са негово изобретение). Става известна като "Нюрнбергско рали".


Над фюрера няма колективен орган


комуто той да се отчита и който може да го свали. Но пък фюрерът от време на време привиква народа да го акламира.


В днешно време тази традиция продължава Александър Лукашенко, който свиква, когато му скимне, "всенароден сход" в огромна зала в Минск. На този "сход", който няма никакво юридическо или политическо битие, последният диктатор в Европа се "отчита" на народа си и поема негови "заръки". Инак Лукашенко си има и парламент, но той съществува, за да бъде показван на чужденците. Неотдавна във фюрерската традиция се включи и Владимир Путин, събрал народа си на стадион, за да го прикани да умре за Родината, когато му бъде казано.


И в Беларус, и в Русия има избори. Но някак все става така, че управлява един и същи човек. Народът всеки път се събира на "сход" и акламира – понякога дори другарски критикува – вожда. Но винаги е ясно, че господарят е вождът, а народът е негов подчинен.


Повечето хора не виждат задаващата се диктатура в България


защото мислят остаряло. Съвременните диктатури не са като класическите. Не става дума за изтреблението на 6 милиона евреи или 20 милиона "врагове на народа". Днешните диктатури са доста по-гъвкави и безкръвни. Успяват да се държат на повърхността без кръвопускане, защото са по-интелигентни и упражняват други начини за контрол над населението.


Да видим докъде са структурирани тези начини и в България – докъде са изляти основите на диктатурата на ГЕРБ.

Борисов пред националната конференция

© Юлия Лазарова

Борисов пред националната конференция


Първо и най-важно е винаги


удушаването на свободата на словото


Основните – "традиционните" – медии са поставени под контрол. В интернет няколко хиляди критикари са оставени да си беснеят, за да бъдат показвани на чужденците като доказателство за демократичност.


В България това е напълно постигнато. Основните медии са под контрола на ГЕРБ и техните олигархични приятели. Само за една седмица след оставката на Борисов медиите се опитаха да си възстановят свободата. И после пак се наведоха. Очевидно някой нещо им каза, което ги върна в обичайното състояние на слугинаж.


В интернет бълбукат някакви критикари, които си мислят, че с отмирането на класическите медии поставят основите на нови такива. Че едва ли не се съпротивляват. Да – и това е гъвкавостта на новите диктатури – те наистина се съпротивляват. Но в чаша вода. Оставени са на мира, за да ги виждат от ЕНП. Всъщност са търпени от властта, която от време на време само ги рита по кокалчетата, за да не прекаляват.


Това току-що го видяхме в опита на прокуратурата да уплаши журналист от "Медиапул". По-общо погледнато, обаче, виждаме и постигането на втория носещ стълб на идващата диктатура –


контрол на върхушката върху МВР, прокуратурата и институциите на държавата


Това ГЕРБ отдавна постигна, сега просто виждаме извисяването на главния прокурор до висотите на властта, обичайни при новите диктатури. В настъпилото междувластие след оставката на Борисов властта се търкаляше на улицата и беше интересно да се види, накъде ще отиде. Най-логично бе тя да прелее към президента, останал единствената легитимна институция в страната. Плевнелиев обаче се скри (беше скрит?) и властта преля другаде – към Цветанов и ГЕРБ, както и към Цацаров. А Цацаров се задейства като репресивен орган, когато стана дума за неговия интерес – точно, както се прави в новите диктатури. Защото те не са партийни, а са шайка хора, сближавани от съвпадението на личните си интереси.


Част от тази картина е и друго, което правят новите диктатори –


да вербуват на своя страна чиновническия апарат


Това става по два начина – с вдигане на заплатите над частния сектор и с внушаването на чиновника на самочувствието на господар на гражданите. Това е постигнато. Днес заплатите на чиновниците са огромни в сравнение със средното в реалния сектор (където се произвеждат парите). А с участието си в терора на държавата върху производителите чиновничеството придоби самочувствието на реален господар на живота и смъртта на фирмите. И до гроб ще бъде благодарно на ГЕРБ.


Проверих и затова знам: ако искате да колекционирате сувенири от сбора на ГЕРБ – бонбони, запалки, карти за игра и пр. – отидете в някоя община или държавно учреждение. Имат ги с тонове и се хвалят с това. По закон чиновниците са деполитизирани от 1990г., но тъй като са поели ролята на наши господари, това няма никакво значение.

Борисов пред националната конференция

© Юлия Лазарова

Борисов пред националната конференция


Третия носещ стълб на новите диктатури е най-интелигентно измисленият. Днешните диктатори са разбрали, че


най-важното за подчинението на народа е той да бъде държан в бедност и безпомощност


Логиката е следната. Ако отпускаш разни неща на народа, за да го задоволиш, той свиква да иска все повече – и накрая те сваля от власт. Ако обаче го държиш смазан достатъчно дълго време, без никаква защита от страна на институции, закони или медии, народът става покорен. Свиква, че ти си властта, а той – не. И свиква, че за да запази дори малкото, което има, е най-добре да е с наведена глава.


Точно това успя да направи ГЕРБ в последните месеци и затова властта отново преля в него, макар уж да имаше оставка на правителството. Откак започнаха протестите, консумацията на ток и горива е паднала с една-трета. Това означава, че в страната всичко е спряло. Мои познати в бизнеса казват, че техните поръчки са паднали десет пъти в последния месец, а обажданията за информация – до сто пъти.


Производителите стоят в мълчаливите си цехове. Дистрибуторите не са на път, а гледат телевизия. Няма какво да се произвежда, нито да се дистрибутира. Магазините се опразват – няма какво кому да продадеш. Положението е по-зле – защото резервите са вече изсмукани от кризата – от времето на Виденов.


В селата това е положението от 2010 насам. Днес затихването на икономиката стигна до средноголемите градове. Това ще стигне и до София, където още не се усеща – и където никой не обръща внимание на простия факт, че


страната умира от периферията към центъра


Преди протестите ГЕРБ вече бяха блъснали държавата в стена, както се изрази Иван Костов. Но сегашният внезапен срив не е част от тази катастрофа. Не знам, как ГЕРБ изработиха това, но се справиха блестящо. Може би спряха държавните пари – а държавата в тази криза е най-големият клиент – към фирмите. Какъвто и номер да извъртяха, резултатът е факт.


А резултатът от този резултат е търсеният – народът е беден, безпомощен и оставен без надежда. Това го прави покорен. И ще го направи благодарен тогава, когато ГЕРБ се върнат на власт и отпуснат мъничко примката. Хората ще поемат дъх и ще кажат: "Ето, върнаха се и нещата започнаха да се оправят".


Четвъртият носещ стълб е


да бъде посочен вътрешният враг


който никога не бива да бъде допуснат до властта – дори с цената никога да няма смяна на властта. За Путин това са "комунистите"; за Лукашенко – "демократите". Няма значение, стига да има враг.


Точно това направи ГЕРБ, като посочи себе си като единствената сила, способна да спре "бившите комунисти". Номерът бе извъртян виртуозно, като се има предвид, че всички водещи фигури в ГЕРБ, както и всички олигарси, в чийто интерес управлява(ше), са кадри на БКП, ДС или на производните им мутри.


Това, че тези в БСП вече е безсмислено да бъдат наричани "комунисти" – че за разлика от ГЕРБ поне имат висш орган на партийната власт – остава скрито за публиката, която не успява да излезе от 90-те години на миналия век. За успеха на антикомунистическата реторика на ГЕРБ допринесе и няколкоседмичната кампания на "автентичната десница" да легитимира партията на Борисов като едва ли не съвременното СДС. Особено показателно е подгряващото сбора в "Арена–Армеец" изказване на Йордан Соколов, призоваващо да се гласува за ГЕРБ против "комунистите" – изказване, разкриващо не само окончателното загърбване на здравия разум, но и закърняването на онзи механизъм, който държи живите твари живи – инстинкта за самосъхранение.


Основните стълбове на диктатурата са налице и си чакат останалата част от постройката. Затова ГЕРБ си позволиха да свикат "всенароден сход" по примера на Хитлер и Лукашенко. Показаха на всички, които не са останали затворени в клетката на 90-те, какво бъдеще ни готвят. Постъпиха честно, както впрочем правят всички диктатори, докато се стремят към абсолютната власт: предупредиха ни, какво да очакваме.


Очертава се на идващите избори съществена част от народа да гласува като поданик, измолващ подаяния от господаря си срещу демонстрирано покорство. Ако обаче ГЕРБ се върне на власт, това могат да се окажат не поредните, а последните избори. В следващите десетилетия пак ще се ходи до урните, но все някак ще става така, че ГЕРБ ще управляват.


Това е планът на ГЕРБ за бъдещето. Казаха, че имат волята да го постигнат. Да видим, дали българите имат акъла да го спрат. Дали могат да отличат трамвай от тролей...


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (343)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  Добра статия за мислещите и разбиращи хора .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Статията има много точни попадения, включително и началото, когато се създават алюзии с партията на Костов.

  "Истината е винаги посредата!"
 3. 3 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Сега "диктаторите" били интелигентни?!?! То хубаво , но Бойко трудно можеш да го наречеш така!??!?!

 4. 4 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Смела статия. И вярна!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Добър анализ на сегашното положение но ние го коментираме всеки ден това както и наш Бокушенко от има няма година две.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 497 Весело

  Дам, за кого обаче да гласувам?
  ГГЕРБ - Не
  Костов - Не
  СДС - Не
  ДПС - Не
  БСП - Не
  РЗС - Не
  Атака - Не
  Движение БГ - Не
  Май ще ида да пусна невалидна бюлетина

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Не спирайте да четете тук,

  Ми всъщност спрях , защото без да харесвам ГЕРБ ми е писнало до не знам къде от второразрядните ви пасквилчета. Не ,че не е нормално да има медии заети изключително с политагитация , но те поне си признават ,че са такива - в. Дума , в.Атака , ТВ СКАТ и т.н.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 10. 10 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#4:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Смела статия. И вярна![/quote]
  До там ли я докарахме, да наричаме "смел" тогова който каже, че "царят" е ... гола вода? ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 11. 11 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 996 Неутрално

  За ГЕРБ ще са последни ! Това се случи и с НДСВ - голям фурор в началото и после ...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 12. 12 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  "Това не е трамвай, а тролей", казала една ГЕРБ-лелка, на друга...

  На конференцията са ги инструктирали да не стъпват върху трамвайните релси, ако видят такива...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 13. 13 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Поредната Гербава корумпирана калинка гръмна след великата "конференция" - Кметът на най-богатия столичен район "Витоша" http://www.segabg.com/article.php?id=644315

 14. 14 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ГЕРБ няма да спечелят изборите,всъщност не вярвам някой да спечели мнозинство.

 15. 15 Профил на Димка Гочева
  Димка Гочева
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Всичко написано от колегата е точно, но е страшно закъсняло.
  Както се пееше в една песен от късния соц:
  "Ти закъсня-я, ужасно закъсня-я--я-а..."
  Този текст трябваше да бъде написан и публикуван през лятото на 2009 г.

  Вече е много късно да се обърне ходът на историческата събитийност.

  Гербаджийството е едно ур-фашистко формирование и това свое тревожно убеждение много изчерпателно и в десет точки представих тук, във форума на вестник "Дневник" още на 9 юли 2009 г., броени дни след парламентарните избори на 5 юли.

  Пак беше сряда и тогава в срядата на 8 юли 2009 г. моят приятел и колега Бойко Пенчев публикува тук в колонката си своя седмичен коментар, озаглавен "Какво се случи на 5 юли".

  Неговият отговор на зададения от самия него въпрос беше: "Не знаем."
  Прекалено рано беше за някои.

  Аз написах, че е очеизвадно какво се случи - в десет изчерпателни аргумента и ако някой се интересува от този текст, може да го прочете от блога ми, където беше публикуван на 9 юли 2009 г.:

  http://dimkasdiary.blogspot.com/2009/07/blog-post_09.html

  Нито един наш вестник не публикува моя тогавашен коментар!
  Нито един!

  Какво сега колегата Дайнов е заронил крокодилски сълзи, че била настъпвала диктатура?
  Ако някой не е разбрал, че диктатурата се е вкоренила в обществото още през лятото на 2009 г., значи, дори и някога да е разбирал нещо, вече отдавна не разбира нищо или се преструва, че не разбира, за да манипулира и заблуждава.

  димка гочева
 16. 16 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 558 Весело

  До коментар [#7] от "kollin":

  Логиката Ви е правилна, но винаги трябва да се прави избор, даже и да е измежду: "с вазелин или без вазелин"

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 17. 17 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Евгений пак се е изходил - ГЕРБ са фашисти, а Бойко е Адолф. Не е ясно обаче от тук накъде, а до изборите има цял месец.

  То вече остана ли някой в този форум който да не се е определим. Само хардлайнери останахме.

  Може би ако Евгений се облече като Алф и пред камера направи две задни салта с табелка "Никога вече ГЕРБ" ще си заслужи хонорара и ще обърне два форумни гласа.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 18. 18 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#7] от "kollin":
  Галсувай за ДСБ )

 19. 19 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Дайнов, за кого да се гласува? 98% от тея 45 участника не стават. За кого?!

  За ДСБ или за Зелените?

 20. 20 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#3:"SSmart"] Сега "диктаторите" били интелигентни?!?! То хубаво , но Бойко трудно можеш да го наречеш така!??!?! [/quote]

  Бойко въобще не е глупав. Това че не разбира от икономика и само се чуди каква тъпня да каже за разведряване на атмосферата е друга тема.

  Дори това хвърляне на оставката бе много умно.

  За жалост скоро няма да има спасение от него.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Силно апокалиптична картина.

  Има само един проблем - диктаторите по правило не се страхуват от сянката си. За разлика от Борисов.

  Освен това, духът е изпуснат от бутилката - хората видяха, че могат да протестират и да свалят правителства. После, в България на практика липсва ресурс, с който можеш да залъжеш масите - което, доколкото виждам е основна част от анализа.

  И накрая - разбираемо е, че Борисов и хората му се държат като диктатори, каквито вероятно са си повярвали, че са. Истина е, че изпълнителната и съдебната власт са в ръцете им.

  Но, пак за разлика от другите диктатури, тук няма реална сила, която да ги задържи на власт. Единственият начин ГЕРБ да оцелее е кръвопреливане отвън. Разбирай - Русия. И тук вече опираме на камък - все пак сме част от ЕС. Благодарение на проклетия Костов, чумата да го тръшне.

  Така че, засега поне, основания за притеснения няма. Пък и никак не е сигурно, че на 12-ти май Б-отборът ще получи чак толкова голяма подкрепа. Даже не е сигурно, че ще бъде първи.

  Ако има от какво да се притесняваме, това не е толкова победата на тази или онази популистка партия, а обединяването им след изборите, по заповед на щуката.

  Именно това е довело Хитлер на власт, а не изборите. Защото 1932-а социалдемократите и комунистите са имали повече от национал-социалистите. И са можели спокойно да пратят Адолф и дружина на топло, за дълго. Но... др. Сталин е заповядал и комунистите дават гласа си на кафявите ризи.

  Да видим какво ще се случи 80 години по-късно тук, след месец.

 23. 23 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#19:"Finland"]За ДСБ или за Зелените?[/quote]

  За ДСБ, разбира се.

  Наистина не разбирам хората, които отказват да проумеят, че по-добър избор от Костов в момента просто не съществува.

  Не по-добър, дори сравним друг избор просто не съществува.

  А после, след като възстанови икономиката за пореден път, гласувайте за когото си искате - за шоу, за повече социални помощи, за каквото ви дойде.

  В момента, обаче, чуденето е признак на отказ от мислене. Просто защото няма алтернатива на това, което Костов казва, че трябва да се направи - а и няма кой друг да го направи.

 24. 24 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#23:"shristov"]Наистина не разбирам хората, които отказват да проумеят, че по-добър избор от Костов в момента просто не съществува.[/quote]

  Сигурно, но Костов не може да работи с хора...

 25. 25 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#20:"Finland"]Бойко въобще не е глупав.[/quote]

  Бойко е глупав. Дори да приемем сравнението с Хитлер - който също не е титан на мисълта - при Адолф има възход на икономиката на Германия. Именно това, а не опияняващите речи, задържат Хитлер на власт 12 години.

  На Боко изобщо не му стигна ума, че не можеш да стрижеш до кожа и народът да продължава да те обича.

  Изглежда и Дайнов не го съобразява. Разбира се, може просто си е продал задника. Или, да се шубелисва като 12 годишна девойка в тъмното.

 26. 26 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#20:"Finland"]Бойко въобще не е глупав. Това че не разбира от икономика и само се чуди каква тъпня да каже за разведряване на атмосферата е друга тема. [/quote]
  Това, че е хитър, не значи че е умен. Изобщо.

 27. 27 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  "... Не спирайте да четете тук, защото не преувеличавам...."

  Аз лично, спрях!

  Весел и слънчев ден на всички!

 28. 28 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Когато човек е отчаян започва хаотично да се мята като Евгений. Явно трябват силно ирационални ходове и те отчаяно биват търсени, но вече отиваме към изчерпване и насищане. Може би оная партия на украинските жени които протестират с гола гръд е възможният следващ ирационален ход на Дайнов.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 29. 29 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#24:"Finland"]Костов не може да работи с хора[/quote]

  Нали не смяташ, че сам е извел страната от двете кризи, в решението на които е участвал?

  Щом се е справил тогава, с натрупания до днес опит ще му бъде несравнимо по-лесно.

  Приказките Костов е такъв, Костов е онакъв не са нищо повече от мантри.

  Правилната мениджърска гледна точка е много проста: в ситуация като днешната, даже много по-тежка, Костов се е справил. Как - не е важно. За да анализираш как, трябва да си експерт в материята.

  Повечето от нас, обаче, не са експерти - нито в управленските проблеми, нито в икономическите, нито в социалните, нито в юридическите, ако щеш.

  Защо тогава се опитваме да съдим за Костов като експерти? М? Защо се опитваме да преценяваме кое конкретно действие до какво води? Колко от нас могат да кажат вдигането на тази или онази данъчна ставка добро ли е, или лошо? Или строежът на Белене. Или, продажбата на държавен актив. Или, разрешение за строителство?

  Защо? Ами много просто - защото имаме "доброжелатели", които се опитват да ни водят за носа, казвайки ни кое трябва да мислим, че е правилно, забивайки ни в тресавище, от което само професионалист може да се измъкне.

  При Костов е точно обратното: той говори за прости принципи, които биха дали възможност на всеки да оцелява самостоятелно. Всички останали се опитват да ни убедят, че именно _те_ ще се погрижат да сме добре.

  Дори само затова никога няма да гласувам за тях. Защото не искам да бъда зависим от никого. Включително от Костов.

  Само че, за разлика от останалите, той и не го иска от мен.

  Ето затова ще гласувам за него, и хората му.

 30. 30 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Любопитно

  Всяко сравнение с Хитлер е пошло и показва простащина.

  А и е обида за всички жертви на хитлеризма....

  Но уви. Едва ли можем да очакваме от Дайнов "културен/не-просташки&quot; анализ.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 31. 31 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 994 Весело

  Авторът на тази статия е "умен", "гениялен", "неподкупен", "последователен", "не предубеден"!

 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Писаното от Дайнов е гнусотия добре издържана в стила на социалистическата преса громяща вътрешния враг и родоотстъпниците дисиденти. Възмутително, но и прекалено прозрачно. Само някакви бетонирани глави могат да се кефят на апокалиптичните кошмари които е насипал.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 33. 33 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 497 Любопитно

  За кого да гласуваме?Във всеки случай не за:
  - татуирания като индиански вожд;
  - любителя на марихуаната и радетел за нейното легализиране;
  - детето на *нашите хора*;
  - въртеливото д@@@ при всички избори,
  т.е.е.дайнов.

 34. 34 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Да статията на Дойнов малко или много припокрива и моите расъждения относно герб/гроб/ естествено на него това му е работата и го е направил по задълбочено-самото сравняване с хитлер е много показателно и отново бих повторил никога повече това фашедоидно и ченгеджийско управление надявам се народа е израснал и никога повече няма да допусне тази фашидоидна партия до власта предполагам ще стане като ндсв политически труп.Благодаря на Дойнов за културното изразяване на проблемите защото от народа се чува само споменаването на майките на б.б и цв.цв.-да ги изпратим с камъни.

 35. 35 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Статията е за мислещите, не за предубените и царедворците, които се надяват на трохите от масата на господаря, щото сами не могат да си опекат хляб.
  Аз не искам да съм третиран като поданик и затова няма и да гласувам като такъв.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 36. 36 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Хорa, четете и мислете!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 37. 37 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  "Поредни или последни избори"

  Според мен, "или" е излишно. За едни ще са поредни, за други- последни. Това е толкоз просто и логично... Още повече, че повече или по-малко са ясни и кандидатите както за едните, така и за другите.

 38. 38 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Статията е добра, но ми се струва, че г-н Дайнов леко преувеличава, освен това бърка с едно - че наридът боставен без надежда е покорен.
  Няма такъв филм. Това може да бъде единствено временно положение и то при едно условие - ако границите са затворени и обмяната на информация с останалата част на света е прекъсната. Е да, ама не. Колкото и да им се иска на гербавите (те неедкратно отправяха заявки за това да не се допуска напускането на различни прослойки граждани, а със сигурност ако може на никакви такива), ние сме част от ЕС, в който има презумпция за свобода на придвижване и за свобода на общуване.
  Освен това всичко гореописано важи за нашето поколение - тези, които сме възпитавани в соц-а. Малките не са възпитани да се навеждат.
  Едно управление не може да се крепи само на най-неграмотната част на населението нито на чиновническия апарат. Просто, защото те не са в състояние да произвеждат нищо. Производството не може да се управлява с бухалка. А държава оставена безпроизводство и търговия рано или късно ще бъде доведена до взрив.
  Хитлер е вдигнал на крака сринатата икономика на Гермния с разрастването на военно промишления комплекс и повеждането на завоевателни и грабителски войни, които са започнали да преливат ресурс от завладените държави към Германия. България няма такива възможности.
  Така че и нашите пишман "диктатори" са диктатори в чаша вода. И управлението им ще продължи също толкова дълго - докато водата в чашата (разбирай търпението на хората) се изпари.
  А тм не е останало много.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 39. 39 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2737 Весело

  Дайнов си заслужи прякора "синият шаман". Ключовата дума е "шаман".

 40. 40 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2725 Разстроено

  Дистрибуторите не са на път, а гледат телевизия. Няма какво да се произвежда, нито да се дистрибутира. Магазините се опразват – няма какво кому да продадеш. Положението е по-зле – защото резервите са вече изсмукани от кризата
  ===========
  АПОКАЛИПСИС...направо ожълтих гащите от страх докато те чета.

 41. 41 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Абсолютни глупости. Ако това е нивото на българските "интелектуалци", защо се учудваме, че протестиращите на улицата са неграмотни и объркани.

 42. 42 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 605 Неутрално

  до критиците на Дайнов: Кое от написаното от него не е вярно?

 43. 43 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#29] от "shristov":

  Виж сега, аз също ще галсувам за ДСБ, защото не виждам по-добър избор, но Finland е прав/а.
  Костов наистина не може да работи с хора.
  Познавам достатъчно абсолютно почетни и скрени люде, изключително загрижени за съдбата на България, които той е отблъснал с необмисленото си поведение.
  Даже в един от случаите, собствената му дъщеря го е нарекла "катил".
  Да, наистина извади България от две кризи, но ако не се научи поне малко да общува с хората и да ги изслушва, няма да получи шанса да я извади и от третата, което ще е много тъжно за всички нас.
  Щипката популизъм в политиката е щипката сол, която прави манджата годна за ядене и захарната глазура върху горчивото хапче, която го прави годно за преглъщане.
  Никое лечение и никоя трапеза не може без нея.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 44. 44 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Всичко това много прилича на пропагандата по пътя на внушението на страх от поражение.
  Пропагандата се явява едно от основните средства на политическата и идеологическа манипулация и се ръководи доста успешно от известни фирми за връзки с обществеността.
  Законите на имитацията“ на Габриел Тард (1890 г.) и „Психология на тълпите“ на Густав Льобон (1895 г.) са две от първите кодификации на пропагандните техники, които след това повлияват на и на Зигмунд Фройд.
  „Моята борба“ на Хитлер е силно повлияна от теориите на Льобон.
  Върхове на използването на пропагандата, като оръжие, постига пропагандатора на Хитлер – Йозеф Гьобелс.
  http://yphalachev.blogspot.com/2013/04/blog-post_5.html

 45. 45 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Любопитно

  диктатурата е печеливша карта в България ...за съжаление масовият българин нито разбира нито обича демокрацията

 46. 46 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#9] от "Karelson":
  Само първото Ви изречение е израз на опит за обективност, толерантност и разсъдливост /даже човек да не е съгласен с тезите в написаното - поне не е задължително/
  По нататък следва предубеденоста и вярата в собствената непогрешимост.

 47. 47 Профил на Мирабела Катрова
  Мирабела Катрова
  Рейтинг: 605 Весело

  Поредните платени словестни напъни на една "политическа цветарка".
  Добър шоумен, а и парите не миришат!

 48. 48 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Дано Костов спечели над 10% за да се вдигнат доходите на българина!

  And Freedom for all
 49. 49 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2725 Любопитно

  До коментар [#42] от "kr":


  [quote#42:"kr"]до критиците на Дайнов: Кое от написаното от него не е вярно? [/quote]
  А кое е вярно?Че ГЕРБ докара икономическата криза?Добре че беше Дянков защото сега хляба пак щеше да струва 1000лв. както след всяко комуносоциалистическо управление.Лично аз съм съгласен още един път да изтърпя всяко едно управление различно от БСП докато партията им не се свие до там , че да стои в кишето на бългаската история.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  До коментар [#43] от "rapidfire":

  Костов е агент на комунистите.
  Виктор Суворов:"Когато случайностите са повече от две,значи не са случайности,а система". При Костов имаме повече от десет "случайности". Като почнем от това,че не разкри досиетата,та до ходовете му в подкрепа на Гоце.
  Костов е най-жалкият измекярин и подлога в българската история,след Освобождението.

 52. 52 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#51] от "deaf":

  Би ли замълчал, ако няма какво смислено да кажеш, освен да сипеш екскременти? Как ядеш с тая уста?
  Или редовно бъркаш входа и изхода?
  Да ти напомням ли кой не се е отказал от БКП ленството си? И целия списък от бивши и настоящи в ГЕРБ?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  До коментар [#41] от "dimihas":

  ".... Ако това е нивото на българските "интелектуалци", защо се учудваме, че протестиращите на улицата са неграмотни и объркани."

  Много правилно си забелязал. А обяснението е много просто- и едните, и другите са самозванци, едните имитират интелект, другите - протести. Истинските интелктуалци и истинските протестиращи имат съвсем различни нагласа, поведение и прояви. Не ги разпиляват в тичане по медиите, крясъци и вандалщини, затова и думата им се чува, а протестите им се възприемат и уважават. 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 617 Весело

  Здраво трябва да си се напушил, за да сравняваш Борисов с Хитлер! Дайнов, и друг път съм те съветвал - наблегни повече на изявите си с китара!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 60. 60 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#51:"deaf"]Виктор Суворов:"Когато случайностите са повече от две,значи не са случайности,а система".[/quote]

  Ей, четеш Суворов като Дявола - Евангелието.

  И лъжеш. Като Тухачевски

  Костов направи всичко по силите си, за да разкрие досиетата. Законът беше върнат от конституционни съдии от ДС.

  Та да, засега случайностите две - всеки път, когато Костов управлява, България тръгва напред. Дали не става въпрос за система, как мислиш?

 61. 61 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2725 Неутрално

  До коментар [#54] от "Цензурион":

  Това, че тези в БСП вече е безсмислено да бъдат наричани "комунисти" – че за разлика от ГЕРБ поне имат висш орган на партийната власт – остава скрито за публиката
  ===========
  Ето това е скритото послание на "демократа" Дайнов...
  Поне имали висш орган на партийна власт...пфу...

 62. 62 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  " Не спирай да четеш до тук" - прочетох и спрях.Какво може да напише един небръснат, с дълга плитка от коса, от с. Миндя, в ужасна диктатура, хитлеризъм и сталинизъм и бойковизъм?....Виж,ако беше написал нещо при костовата свобода,просперитет,приватизация и гордо растяща престъпност - о, тогава би било истинско чудо на селската журналистика!...

 63. 63 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#49:"BGman1"]А кое е вярно?Че ГЕРБ докара икономическата криза?Добре че беше Дянков защото сега хляба пак щеше да струва 1000лв. както след всяко комуносоциалистическо управление.Лично аз съм съгласен още един път да изтърпя всяко едно управление различно от БСП докато партията им не се свие до там , че да стои в кишето на бългаската история.[/quote]

  Хляба не е сто лева, но хората ядат само хляб.
  Благодарение на Дянков.
  Почти всички лидери на ГЕРБ са билис партийни книжки, а по-младите до един са издънка на стари комунистически родове

 64. 64 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Разстроено

  Хора, истинския проблем на България е, че на изборните сергии ВИНАГИ досега има само комунисти! ИЗБОР НЯМА! И Дайнов е прав, и Сугарев е прав и... всички са прави, но диктатори или не, педали или не, нямаме алтернатива! НЯМАМЕ! Четем лашкания на този или онзи, чудим се кой е по-прав, кое е по-малкото зло, но това не води до нищо добро! Дори голяма част от протестите са манипулация на същите тези клики комунисти, независимо кои са им "лицата"... избор няма... и надежда няма!

 65. 65 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Не съм чел коментарите. Евала на Дайнов! Много боза публикува последните месеци, но тази статия е точно в целта. Евала!

 66. 66 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  До коментар [#52] от "rapidfire":

  Но Костов е този,който е писал в "Работническо дело"?! За разлика от Борисов. Тогава не можеше да станеш пожарникар или милиционер,без да си член на Партията.
  Относно екскрементите. Интересно,но когато помириша собственото си лайно,то някак си няма мирис. И е едно такова завършено,хубаво...

 67. 67 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Тиквоний вероятно ще успее да вземе властта но колко ще я задържи @

  agent
 68. 68 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#43:"rapidfire"]Костов наистина не може да работи с хора ... ако не се научи поне малко да общува с хората и да ги изслушва, няма да получи шанса да я извади и от третата, което ще е много тъжно за всички нас. [/quote]

  Съдейки по интервютата, които дава по телевизии, определено изслушва и вниква в думите на хората отсреща. Така че, от гледна точка на избирателите, не може да се каже, че си говорят с радиото - а това трябва да е достатъчно, за да получи максимума, който в момента идеите му могат да получат.

  Не знам как стоят нещата при конкретна работа с него, но и не ме засяга. Като негов избирател, т.е. мениджър, мен ме интересува само едно - има ли подобрение на средата ми за живот, или няма. Ръбавостта му, ако я има, е проблем на тези, които работят непосредствено с него.

  Склонен съм да мисля, освен това, че в много случаи става въпрос по-скоро за рязкост и нежелание да му се губи времето, отколкото за същинско неумение да се работи с хора. Отново - ако не можеше, нямаше да постига резултати, и нямаше да има партия от съмишленици, която има непропорционално за размерите си влияние в обществото.

 69. 69 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2725 Весело

  До коментар [#63] от "kr":


  [quote#63:"kr"]Почти всички лидери на ГЕРБ са билис партийни книжки[/quote]
  Който е имал партийна книжка...сега има спестовна...

 70. 70 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  До коментар [#60] от "shristov":

  Костов искал,но не могъл! На калпава ракета,космосът и е крив.

 71. 71 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Всред Дайновските мекерета няма друга форма на управление, която би могла да се справи с тях освен тази, която провеждат ГЕРБ. И ако Дайнов смята, че това е "диктатура", то аз съм съгласен с нея и ще я подкрепя на изборите. Защото предпочитам логиката на Сугарев, а не на Дайнов и дайновчветата!

 72. 72 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#66:"deaf"]Костов е този,който е писал в "Работническо дело"?! За разлика от Борисов.[/quote]

  Ти тази статия чел ли си я? Знаеш ли за какво става въпрос в нея? Минавало ли ти е през ума, че дори по времето на комунизма е имало хора, които са искали държавата им да се развива?

  А Борисов не бил писал... нали знаеш, че на него, завалията, и Космосът му пречи. Понеже не е писал не само в Работническо Дело, ами и в което и да е било друго издание, включително по времето след комунизма.

  Сигурно ще да е за да не му изкривят думите.

 73. 73 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Весело

  никога няма да разбера логигата на гербер феновите тук ...какво точно ги кара да плюят така злостно срещу Костов след всяка статия която не аплодира техният велик вощ и учител ?

 74. 74 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Българският преход към демокрация има забележителни водачи –
  командир, цар, фюрер ... Очаквам и генералисимус докато се забрави кои сътвориха икономическото разграбване на държавна и общинска собственост.

 75. 75 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#70:"deaf"]Костов искал,но не могъл! На калпава ракета,космосът и е крив.[/quote]

  На въпросната ракета попречиха другарите от Байконур, които просто отмениха изстрелването. След което се оказа, че имат конкурентни интереси на космическата програма.

 76. 76 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Весело

  никога няма да разбера ЛОГИКАТА на гербер феновите тук...

 77. 77 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#73:"Stewie"]какво точно ги кара да плюят така злостно срещу Костов[/quote]

  ... може би осъзнаването, че не биха оцелели в силно конкурентната среда, която би се получила, ако България стъпи на краката си?

  Има и такива, които получават усещане за собствена значимост като окалват по-големите от тях.

  Според мен, мотивацията е емоционална и лична. Поне досега май не съм виждал сериозен анализ на грешките на Костов, подкрепен с факти и с посочена алтернатива.

 78. 78 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#15] от "Димка Гочева":

  Г-жо Гочева ... права сте ... но - не сте права само за едно.
  Никога, ама никога не е късно да се говори истината!!!
  ... т.е. не обвинявайте Дайнов, че я казва, а с всички сили и средства я казвайте пак и пак и я разпространявайте, както се разпространява религия. Защото истината е религия!!!
  Поздравления за статията на Дайнов ... и както коментиращи по-горе казват - "Защо я докарахме до там, че да наричаме смел, онзи който каже, че царят е гол" ... ами защото винаги е било така ... смел, безумен, честен или както да го определиш - честността изисква смелост! Не я изисква, само когато това е твоя същност.
  Мислещите могат да спрат диктатурата - на бойко, на червените шамани, на лъжедемократите, смазвайки собствения си народ в името не нещо, което не заслужават.
  Не заслужават власт, понеже те искат ВЛАСТ, а би трябвало да ИСКАТ да са СЛУГИТЕ, поставени / избрани на най-високо място!
  И докато тези, които имат властта не си надигнат главите, дори и с риск няколко глави да паднат и да видят "голотата на царя" нямат право да се оплакват от болки във вратовете и рани по гърбовете!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 79. 79 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Страхотна глупост.
  Дикататура, дето диктатора връща властта и отива на многопартийни избори.
  Всички политолози са един дол дренки - измислят си една глупост и почват да я дъвчат, а медиите им дават поле за изява.

 80. 80 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Разстроено

  До коментар [#21] от "kokobo":  Жалък си Евгений. "

  -Жалко е,че се е трепал да пише,човека,та да знаете.
  Уви!Жалкото е,че сте много,а че знаете толкова малко.
  И не бързай да си слагаш етикета,ами прочети,ако знаеш да четеш,един,два,колкото пъти трябва,за да го възприемеш и осмислиш.
  Няма как нормален човек да гласува за ГЕРБ.

 81. 81 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Много добре го е написал Дайнов, но всичко това далеч не е от днес или от вчера... Ако някой си беше направил труда да прегледа поне популярната книга "Фашъзмът" на Жельо Желев, щеше да намери поне няколкостотин прилики в действията на съвременното гербаво управление и фашисткото, и то още от самото му начало - веднага след спечелването на изборите през 2009-та. Лошото е, че масата от българите напоследък, задушени от пропаганда и залети отвсякъде от простотия и чалгия, упорито отказват да мислят за собственото си бъдеще... Точно затова, и мен много ме е страх, ноооо....нямам избор! Глас народен - глас Божи! Щом повечето българите си искат Вожда Бойко, останалите сме длъжни да се примирим. Както казва Монтескьо - "Доброволните роби създават повече тирани, отколкото тираните — роби" Т.е. ако мнозинството се натискат да са роби на герб и Вожда... останалите трябва да примиряваме... или да стягаме куфарите... Това е положението!

 82. 82 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Накой започнаха да поумняват, когато взе да става късно да това!

  Искам да ке обърна към т.нар. "анти-комунета", седерунгели, костовисти и атакисти. Вие доведохте комунистите и престъпниците на власт. Вие качихте герб на влака разчитайки да сте любимите слуги на новия господар. Винаги ще си останате слуги, но не от любимите, а от най-презрените, които ще се борят не за бакшиша на господаря, а за благоволението да му да бъдат допуснати да служат на любимите му слуги.
  За да заслужите това трябва с още по-голяма ярост да се борите с БСП, единствените способни да спрат тази престъпна шайка. Дерзайте!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 83. 83 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Много силен и точен анализ на диктатурата ГЕРБ.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 84. 84 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Евгений Дайнов работи за пари! Проверено!

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 607 Неутрално

  [quote#42:"kr"]Кое от написаното от него не е вярно?[/quote]

  Не е съвсем точно да сравнява рапоня с Путин и Лукашенко. Макар, чр политическите системи в Русия и Беларус се различават от традиционната европейска демокрация (макар, че и в Германия имаше период в който гласуваха, но все избираха Кол), и при двамата лидери страните им постигат забележителен икономически растеж, включително в годините, които рапоня нарича "най-голямата криза в историята". По-правилно е да го сравнява с колегата му "антикомунист" пияндурника Елцин, който също правеше огромни сборища и се радваще на медийна подлизурковщина, а зарина Русия дълбоко в тинята, грабейки националното богатство и разпродавайки суверенитета на страната си.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 87. 87 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#84:"4u4o"]Евгений Дайнов работи за пари![/quote]

  ВСЕКИ работи за пари! Важното е, че докато си изкарва хляба, съумява да кажа ИСТИНАТА!

 88. 88 Профил на B.Boyanov
  B.Boyanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Очаквах по-задълбочен анализ от автор като Дайнов. Това са изводи с кратки обяснителни бележки. Липсва ми анализа на причините. Надявам се това да е кратък медиен вариант на по-сериозно изследване.

 89. 89 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 442 Весело

  Иде диктатура! Урааааа!

 90. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Весело

  До коментар [#7] от "kollin":Ами то в Русия на изборите преди 10 години имаше възможност да се гласува: "против всички".
  Що ли не въведат такава възможност и у нас?
  Или се боят нашите управници, че ще се види колко е голяма всенародната любов към тях!?

 91. 91 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Прочетохте ли с колко големи букви пише в тази статия за колебаещите коя е дясната партия на България.ДСБ-разбира се,всичко останало популизъм,мутро-милиционеризъм,комунизъм,национал-соиализъм и злоба.№27 на 12 май.

 92. 92 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  До коментар [#72] от "shristov":

  Но Борисов е доктор и е писал дисертация за психофизическата подготовка на личният състав. Това от което най-много разбира.
  Виж,разбирам че нямаш какво да кажеш,също като подсъдим,който не може да се оправдае,затова на мен ми става скучно. Не се бия с по-слаби от мен,не ми е интересно.

 93. 93 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  До коментар [#75] от "shristov":

  Мда-а,мреме да се оправдаваме с международното положение.

 94. 94 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Диктатърът върна властта, защато щяха да му я вземат и да го обесят пред парламента!

  Върна я, защото разчиташе да спечели изборите не защото някой го харесва, а защото увеличи държавния апарат на 700 хил. човека и му даде огромни заплати и права, разчиташе на полицията с 65 хиляди човека и семействата им, които вече са пълновластни господари на страната. Стигнало се е дотам, в Роман нито един адвокат да не иска да вземе дело срещу полицай фалшифицирал документи. Тези хора знаят, че ще ядат хурката ако диктаторът падне. Знае го и той и действа на принципа:
  Може и да ме мразят, но зависят от мен и ще гласуват за мен.

  Да, ГЕРБ са тъпи, но това не е техен проект, а на големите корпорации, господари на ЕНП. За тях България и Румъния бяха опитен полигон за въвеждане на диктатури, които да се разпространят из цяла ЕС. Румъния им би шута и затова от ЕНП обезумяха и се нахвърлиха като бесни кучета върху нея, просто проектът им даде фира. Сега всички усилия са насочени към България, но няма да стане и тук. Или герб ще бъде изритан на изборите с бюлетини или след тях по каналния ред. В смисъл "в мръсния канал".

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 95. 95 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#7] от "kollin":Аз също. Избори без реален избор,защото в България няма автентични леви десни и центристки партии. Между всички има неолиберален консенсус,поради което програмите им си приличат почти като две капки вода.

 96. 96 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#7] от "kollin":Аз също. Избори без реален избор,защото в България няма автентични леви десни и центристки партии. Между всички има неолиберален консенсус,поради което програмите им си приличат почти като две капки вода.

 97. 97 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Статия боклук. Никога не сме чели подобно болшевишко пропагандно клише. Борисов бил Хитлер. Защо? Защото така. Автора завършва цикъла платен му от Дневник на обидни текстове срещу борисов и герб. И после Дневник си давал обективна оценка , че не бил обиден към герб. И по какво прилича на Хитлер. Че се вслушва във всеки. Че връща мандата като Хитлер ли. Че има расистка политика към турци и цигани или към евреи. Но оснавата на такива статии е и Дневник, че позволява и толерира всячески журналистическия мързел и инсинуации......"Това не е трамвай, а тролей", авторитетно обяснявала една ГЕРБ-лелка на друга след сбора на ГЕРБ в зала Арена-Армеец.............. четете внимателно- обяснявала една лелка.......... Значи това е по преразказ. Дайнов не е бил там. Понеже е мързеливо велик, но един му казал. Демек хем .....Остави ги, герб са всичките простаци...... хем втората теза Те обаче вече не са простаци, а нагли интелигентни манипулатори. Как иначе, нали са изготвили пъклен план за затриването на държавата. Дайнов, само един въпрос- Дали случайно ти не си на червена издръжка, без да знаеш, че е червена......

 98. 98 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Всяка различна партия от Бсп,която спечели ибори,ще доведе до нови избори.Зад Бсп са хората който държат лостовете за управление в цялата държава.

 99. 99 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  По-добре късно... Най-после Дайната е уразумял за какво иде реч с четири години закъснение. Снизходителното му, а понякога и апологетично отношение към мутренския режим на Борисов през време на мандата будеше основателни подозрения в качествата на употребяваната трева.

 100. 100 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  До коментар [#15] от "Димка Гочева":

  Как не ви срам госпожо! Къде я видяхте тази диктатура през 2009 г? Само вие и Велислава Дърева видяхте диктатура.

  Тези неща които Дайнов е написал са като писания на посредствен ученик преписвач громящ империализма в час на класния за да му пишат тройка по история.

  Такъв компот от всякакви интереси се е обединил срещу ГЕРБ че на човек ще му се стори че ураган е надвиснал. Събраха се и се потупват окуражително крайно леви и крайно десни. Да се оправим сега с "диктатурата" пък после ще му мислим. Срамота е да лъготите хората. Червените поне лъжат за да се докопат до властта ама сините като са се плъзнали надолу по пързалката на партийните интереси и спиране нямат. Ще рече човек че за нещо съществено, а то за едни мижави 4% ще поднесат на БСП властта на подносче с панделка.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK