На скромно откриване на кампанията ДСБ и "Български демократически форум" представиха водачите на листи

Водачите на листите на ДСБ и "Български демократически форум"

© Красимир Юскеселиев

Водачите на листите на ДСБ и "Български демократически форум"На фона на севернокорейското изстъпление в "Армеец" нашата церемония ясно показва кои сме ние". С тези думи лидерът на ДСБ Иван Костов откри предизборната кампания на коалицията "ДСБ и Български демократически форум" в централата на партията си в София.


В зала "Арена Армеец" в неделя се състоя национална конференция на ГЕРБ.


Костов добави и три обещания, които щели да бъдат част от предизборен клип на коалицията: "Прекратяваме картелите на монополите с нови, строги закони. Намаляваме бюрократичната власт и пречки с 90 на сто. Новите работни места идват от данъчните облекчения за семейния и личен бизнес." Той се пошегува и че програмата на ДСБ и БДФ била разделена на три части, всяка от които на три и на по още три, а три на трета степен е 27 – номерът на бюлетината на коалицията.
Пред стотина симпатизанти, събрани в малка зала и под звуците на пиано, актьорът и водещ на събитието Владимир Карамазов представи водачите на кандидат-депутатските листи на коалицията, обявени вчера на сайта на ДСБ. Викове "ДСБ" и "победа" придружаваха обявяването на имената.


Иван Костов ще води листа в 23-и район в София, където кандидати от другите партии са Меглена Кунева, председател на "Движение България на гражданите", Жельо Бойчев от БСП и бившият транспортен министър Ивайло Московски от ГЕРБ. Костов ще води и листата в Пловдив.


Водачите на 24-и и 25-и район в София – съответно Иван Иванов и Екатерина Михайлова, също ще водят по две листи. Иванов е кандидат и в Стара Загора, а Михайлова – в Шумен.


Философът Калин Янакиев е водач в Ловеч, Асен Агов – във Враца, а Веселин Методиев – в Бургас. Радан Кънев оглавява листата във Варна.


На церемонията Карамазов изтъкна, че той и всички интелектуалци в страната били привърженици на ДСБ, и даде за пример колегите си Руси Чанев и Явор Гърдев. Актьорът нарече ДСБ "автентичното дясно" и добави, че партията трябвало да представи онези хора, които с труд и усилия правят възможно функционирането на страната.


"Разбрах за какво се явяват на изборите БСП и ГЕРБ. Разбрах и за какво не се явяват някои", каза заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев.

Партията на Надежда Михайлова "Синьо единство" до последния момент трябваше да е в коалиция с ДСБ, но се отказа от изборите.


Кънев посочи, че коалицията ДСБ – БДФ единствена се явява на изборите, защото България трябвало да излезе от кризата и защото българите нямали работа. "Няма човек, политик, партия, която да може да изкара страната от кризата. Има половин милион българи, активни, смели, работоспособни, които могат да го направят със собствените си усилия и труд, с образованието на децата си", каза още заместник-председателят и увери, че само коалицията ДСБ-БДФ можела да създаде условия за този половин милион, като не пречи на предприемачите да създават нови работни места.


Светослав Малинов, Иван Костов и Илко Семерджиев

© Красимир Юскеселиев

Светослав Малинов, Иван Костов и Илко Семерджиев


"Ние отиваме на избори не за да заявяваме кой ще бъде бъдещият министър-председател на България, нито кои ще са народните представители, а защото България има нужда от хора и решения, които да помогнат българите да имат добри доходи, работа, условия и сигурност. За да може да има доходи и работа, трябва да има и сигурност", каза Екатерина Михайлова, също заместник председател на ДСБ и на 41-вото Народно събрание. "Ние отказахме да сме част от политическия картел, който пази статуквото на съдебната власт", добави тя и посочи, че е необходима радикална, конституционна реформа в правосъдния сектор.


Председателят на "Български демократически форум" Жаклин Толева заяви, че коалицията тръгва на изборите с идеята за победа. Според нея посоката, в която трябва да се върви, е възвръщането на доверието на гражданите. "Предлагаме план, в който личността е част от нашата визия за бъдещето на България, в който младите хора, нашите родители, пенсионерите, и разбира се предприемачите, са част от този план", каза Толева и добави, че вярва в предприемаческия дух на българина. "Най-добрата социална политика е създаването на заетост", каза още тя.


Откриването на кампанията завърши с песен на Богдана Карадочева, която нарече събитието "зона, свободна от чалга във всичките ѝ измерения" и добави, че няма значение дали резултатът от изборите е 5%, тъй като това са умните и мислещите хора. "Дано любимият ми Иван Костов да помогне", завърши тя.Водачите на листи на ДСБ и "Български демократически форум":


Благоевград – Илко Семерджиев
Бургас – Веселин Методиев
Варна – Радан Кънев
Велико Търново – Мавроди Калейнски
Видин – Момчил Станков
Враца – Асен Агов
Габрово – Борис Станимиров
Добрич – Евгени Чобанов
Кърджали – Мухарем Мехмедов
Кюстендил – Иван Пипонов
Ловеч – Калин Янакиев
Монтана – Росица Рачева
Пазарджик – Атанас Атанасов
Перник – Валентин Павлов
Плевен – Георги Караджов
Пловдив-град – Иван Костов
Пловдив-област – Георги Иванов
Разград – Теодор Ролев
Русе – Петър Москов
Силистра – Неделчо Жейнов
Сливен – Димитър Сяров
Смолян – Зарко Маринов
23 МИР София-град – Иван Костов
24 МИР София-град – Иван Иванов
25 МИР София-град – Екатерина Михайлова
София-област – Веселин Запрянов
Стара Загора – Иван Иванов
Търговище – Христо Христов
Хасково – Деница Сачева
Шумен – Екатерина Михайлова
Ямбол – Евгени Чачев


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK