"Галъп": 59% от избирателите искат протестите да продължат

"Галъп": 59% от избирателите искат протестите да продължат

© Красимир ЮскеселиевВпечатляващ процент от избирателите (59%) смятат, че протестите трябва да продължат, а над 40% са на мнение, че изборите нищо няма да променят. Това показват данните от редовното национално представително месечно изследване на "Галъп интернешънъл", публикувано днес от в. "Преса".


Това според социолозите показва висок латентен протестен потенциал, което означава, че е напълно възможно събитията от края на зимата да се окажат не кулминация, а само прелюдия към кулминация.


Изследването на "Галъп" е правено преди избухването на скандала с подслушването. Според данните от него месец преди предсрочните парламентарни избори електоралните нагласи на българите не посочват отчетлив победител.
Изследването показва още, че нито една от формациите, в които се включиха лидери от протестите, към момента няма потенциал за влизане в парламента. Като цяло преобладава мнението, че уличните демонстрации не са излъчили силни водачи и че исканията на протестиращите оставали излъгани (53%).


Мнозинството българи продължават да се чувстват излъгани, като гневът им основно е насочен към целия елит на прехода, включително към ГЕРБ. Общественото мнение е доминирано от емоционални, а не от рационални нагласи. Новото за изтеклия месец обаче е, че вниманието на масовата публика все повече се концентрира именно върху управлението на Борисов. Над две трети (70%!) считат, че е необходимо да се извърши пълно разследване на това управление и съдене на виновните.


Социолозите представят три разновидности на получените данни, тъй като от ключово значение за прогнозиране на евентуалния резултат на 12 май е равнището на участие в изборите:
1. спонтанен отговор; намерения за гласуване, ако изборите са днес (процент от всички анкетирани);
2. намерения само на твърдо решилите да гласуват;
3. намерения на гражданите, които редовно участват в избори.


Според данните при твърдо решилите да гласуват ГЕРБ взима 38.5% от гласовете, БСП - 32.8%,  на трето място с почти равен резултат се нареждат "Атака" - 8.5%, и ДПС - 8.1%. Следват ДБГ с 3%, СДС с 2% и ДСБ с 2.4%. В тази група НФСБ събира 1.2%, ВМРО - 0.7%, а РЗС и "Зелените" - съответно 0.9% и 0.4%.


При редовно гласуващите ГЕРБ подкрепят 31%, БСП - 32%, а "Атака и и ДПС са съответно с по 7.3% и 7.8%.


При спонтанните отговори ГЕРБ събира 22.8%, БСП - 19.9%, а на трето място е "Атака" с 5.7%. ДПС е на четвърта позиция с 4.9%, следвано от ДБГ с 3.9%.


"Галъп": 59% от избирателите искат протестите да продължат

© Георги Кожухаров


Представените прогнозни резултати са базирани на очаквания към момента за активност в границите на 3-3.6 милиона гласоподаватели. Ниска е вероятността пред урните да се явят по-малко от 3 милиона или над 4 милиона избиратели.


Така месец преди изборите се очертава новият парламент да бъде съставен от пет партии, като четири от тях са сигурни, а Движение "България на гражданите" (ДБГ) на Меглена Кунева - почти сигурно.


ГЕРБ води на БСП с 3-5%, но при избирателите, които декларират редовно участие в избори, БСП води с около 1%. ДПС и "Атака" са с приблизително изравнени позиции, което сочи значим ръст на формацията на Волен Сидеров. По груби сметки (прецизна прогноза по данни месец преди избори не е коректно да се представя) към момента близо две трети от бъдещия парламент би се състоял от представители на ГЕРБ и БСП, като разликата между двете партии едва ли може да бъде повече от десет депутати без сигурност в чия полза точно.


При четири партии в парламента вероятно е ДПС и "Атака" да имат по над 30 представителя, а при пет партии - по около 30. Потенциалът на ДБГ е за около 15-20 места.


"Галъп": 59% от избирателите искат протестите да продължат

© Юлия Лазарова


За първите стъпки на служебното правителство преобладават позитивните оценки - 38 на 16%. Същевременно обаче мнозинството от 39% е на мнение, че то е твърде зависимо от ГЕРБ, а 33% са убедени, че то прикрива истината за управлението на Борисов. Независимо от преобладаващото критично отношение към управлението на тройната коалиция всеки четвърти избирател счита, че именно тогава е живял най-добре. Едва 15% посочват в това отношение премиерстването на Борисов, а правителствата на Сакскобургготски, Костов и Луканов събират по 4%.


Мнозинството българи вече са направили своя избор за 12 май - и за кого ще гласуват, и дали изобщо ще гласуват. Независимо от това около половин милион души все още се колебаят и по двата въпроса. Както обикновено, именно тяхното решение ще определи конкретния резултат.


Не бива да забравяме обаче, че цели 37% от избирателите продължават да са на мнение, че е "нужна нова партия, която да отстрани всички досегашни".Изследването е възложено, финансирано и проведено от "ББСС Галъп интернешънъл". Проведено е от 4 до 9 април 2013 г., представително за пълнолетното население на страната и обхваща 998 пълнолетни българи чрез пряко интервю по домовете. Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е +/-3%.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Това както вече знаем, не е Галъп. В България няма социологическа агенция с име Галъп.

 2. 2 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 486 Неутрално

  и на дневник им се иска...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 3. 3 Профил на classicc
  classicc
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Докога пишман журналисти ще цитират така наречените "Галъп"?

  Четете и не случшайте прогнозите на комунисти, паразитиращи върху името на световноизвестната социологическа агенция:
  https://www.bivol.bg/gallup-kuncho.html

 4. 4 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Весело

  Следват ДБГ с 3%, СДС с 2% и ДСБ с 2.4%.

  Малко реда сме объркали , ма карай.Демек Костов събира колкото Кунева.И това според Лайчев..На 100% ДСБ са в Събранието.Некои пак ще имат кошмари ежеминутни.А да познаем накъде ще тръгне темата..Към Костов , естествено.Незаобиколимия фактор и кошмара на двете крила на БКП - ГЕРБ и БСП.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 5. 5 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1001 Весело

  Не вярвам на кредитни милионери, особено, когато се опитват да мнипулират общественото мнение.
  След изборите пак ще има оправдания с куепни гласове и статистически грешки (винаги във вреда на БСП) от гЪлаБ

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 6. 6 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Когато Андрей Райчев, респективно "Галъп", ти кажат "Добър ден", гледай къде е слънцето...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 7. 7 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 462 Неутрално


  Кънчо, какво точно каза? Я пак!
  Разочароваш ме , надявах се БСП-то вече да води поне с 1%.

 8. 8 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Тези които искат протести май обичат анархията

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 9. 9 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Протестите със сигурност трябва да продължат,но за да имат пълен успех се нуждаят от авторитетен лидер,единно ръководство и ненамеса на политически партии.

 10. 10 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Протестите ще продължат, защото изборите няма да решат нищо. Ще има само разместване на някои пешки. Както казва един форумец, тия избори ще ги спечели този,който ги загуби. Очакват се по-организирани и нахъсани протести срещу монополите и по-ясни и отчетливи искания за мажоритарни избори. Все повече хора, за форумците тук не съм сигурен, ще са убудуни ,че пропорционалната система на избор не им дава избор, а само узаконява избори на задкулисието. Близо да дома си днес гледам плакат на кандидат-депутатка от малка партийка, която няма никакъв шанс сега. Кандидатката, шеф на неголяма ИТ фирма, при мажоритарни избори би имала доста големи шансове. Така е не само в този район. Затова може да се каже, че тези избори няма да решат нищо. Надеждата е в следващите.

 11. 11 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това проучване е правено преди "Цецогейт", така че картината за ГЕРБ не е никак розова.

 12. 12 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 470 Любопитно

  "Не бива да забравяме обаче, че цели 37% от избирателите продължават да са на мнение, че е "нужна нова партия, която да отстрани всички досегашни".....

  Нова Партия с нов месия ?! Не стига.
  Трябват ни повече от една нови Партии с истинска вътрешно-партийна ДЕМОКРАЦИЯ, нови ЛИДЕРИ и преди всичко нов Закон за Партиите ! Въпросът е: кой Парламент ще го направи ?
  Следващия със Сигурност НЕ !
  Затова след Коледа трябва да излизаме пак на "Орлов" !  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 13. 13 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#6] от "ТНТ":

  Галъп нямат нищо общо с Андрей Райчев!

 14. 14 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#10:"cobanmaala"]Кандидатата, шеф на неголяма ИТ фирма[/quote]
  Тези шефове на малки и големи фирми чии интереси ще защитават и защо? И как един не шеф ще се пребори с парите на "шефовете"?
  Чисто мажоритарни избори биха били озаконяване на бизнес и олигархични интереси.

 15. 15 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 545 Весело

  "Галъп" или "Калъп" е по-подходящо за име на агенцията?

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 16. 16 Профил на ivaniivan
  ivaniivan
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Комунягите предвиждат 3% повече за ГЕРБ, значи бройте ги за 30% повече.

 17. 17 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1001 Весело

  [quote#13:"Aрафлeц"]Галъп нямат нищо общо с Андрей Райчев![/quote]

  А гЪлаБ интернейшънъл на А. Райчев, няма нищо общо с Gallup, Inc. или с международна организация. Поредното менте...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 18. 18 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "59% от избирателите искат протестите да продължат"
  Кънчо Стойчев само да си свърши играта на голф и веднага се включва и той.
  Абе тоя комунистически манипулатор и доскорошен член на ВПС на БСП докога ще се вживява в ролята на "обективен" социолог и ще ни прави всички на балъци ?!

 19. 19 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Добре сме! Чудесно!- 59 % искат протестите да продължат. Ама протести с коктейли Молотов,чупене на витрини,обиране на магазини, палене на коли и взривяване на монополи,....Какъв живот ни чака - само пари,мед и масло....Пиянстото на един искащ и малко даващ народ....

 20. 20 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#10] от "cobanmaala":

  Представям ти извадка от резултатите на Лейбъристите и Либерал-Демократите изборите в Обединеното кралство, КЪДЕТО ВОТЪТ Е МАЖОРИТАРЕН.

  Лейбъристка партия: Брой гласували: 8,606,517 ; Депутатски места: 258

  Либерал-Демократична партия: Брой гласували: 6,836,248 ; Депутатски места: 57

  Истината е, че когато се стигне до втория тур на мажоритарните избори, печели кандидатът, най-удобен на всички и този, който привлича вота на партиите близки по политически възгледи или центристите. Освен това не забравяй, че мажоритарните кандидати все пак се посочват от партиите. Нека илюзията, че мажоритарният вот е по-добър избор спре. Пропорционалният вот показва най-обективно волята на народа. Корупцията и съставът на Парламента ще се промени, когато хората се променят и осъзнаят за какви хора гласуват и започнат да участват ЕФЕКТИВНО и АКТИВНО в политическия живот (бел. и нека не като популисти).

 21. 21 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Забравих да кажа - става въпрос за парламентарните избори в Обединеното Кралство за 2010г.

 22. 22 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 314 Разстроено

  Сънувам сън, от едната ми страна милиционери скупчени около мащабната фигура на вожда, а Цветанов леко така се скрива в сянката Му, гледат с навъсени погледи изпод вежди сякаш съм им длъжен с нещо, а от другата ми страна в бригадирска камионетка облечени в шарени блузки Станишев обграден от непознати лица,изведнъж той се обърна към мен и ме пита: за кого ще гласуваш, аз поглеждам ченгетата и казвам: ще си стисна носа и с отвращение ща гласувам за вас! А той:защо с отвращение досега за кого си гласувал? Аз тихичко под носа си измънках за СДС, от камионетката се разнесе бурен смях някой се провикна /аз казвах ли ви как ще гласуват/. Събудих се с гаден вкус в устата и вече знаех какъв послевкус ще имам след този вот!

 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Аз искам референдум, дали да продължат протестите.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на petar_georgiev
  petar_georgiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ... а 99% искат ВСИЧКИ "социо(за)лози" и всякакви "Властелини на %" да си затворят устите, да вземат една мотика, лопата или метла, и поне за за ЕДИН ДЕН (само!) да свършат нещо смислено в живота си! (Кой ли ще те послуша, човече, та пишеш ...?)

 25. 25 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 868 Весело

  ... и понеже гАлъп казва така, нека служебното правителство да си поработи, докато гАлъп започне да се миши ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 26. 26 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Повече са. Истината е, че над 80 % искат да продължат протестите и на 12 май ще има грандиозни шествия, защото те знаят отговора на въпроса: "Като не отиваш до урните, защо ти е демокрация?"

  Активността може и да не прехвърли и един милион. Фантастика е до урните до отидат повече. Едва ли ще надхвърли 13%, по-вероятно е да подне дори под 10%.

  Да се обявяват подобни данни не е социология, това е по-скоро социостратегия. Хората трудно ще се подведат по тях, но със сигурност ще излязат мирно по улиците както през февруари.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 27. 27 Профил на crouchet
  crouchet
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Алчност, наглост и беззаконие цари и герберите крадат за последно! Ето и тока искат пак да увеличават! Герб доказаха, че ако не са престъпници, са милиционери или пък с калинчести особености! Никога повече ГЕРБ на власт! ДОЛУ ГЕРБ!

 28. 28 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#20] от "peron":Ти наясно ли си с мажоритарната система в Англия, че са получени такива резултати? От написаното от тебе я ясно ,че си нямаш хал хабер. Там мажоритарната система е в един тур. Затова е такъв резултата. Който спечелил най много на първия тур, той печели. Затова парти с 21% може да спечели убедително мнозинство.Какви ги забъркваш с мажоритарната система в два тура, която маха крайностите и дава възможност за коригиране на предпочитанията на хората на втори тур?
  И какви са тия глупости ,че
  [quote#20:"peron"]когато хората се променят и осъзнаят за какви хора гласуват [/quote], при пропорционалната система ,тогава ще цъфнем. Значи чакаш Станишев, Борисов, Доган, Кунева и сие да сложат хора в листите, които да не им подгъзуват и ти или някой като тебе да ги избере?
  Защо ли англичаните, въпреки резултатите от чистата мажоритарна система , не я променят ?

 29. 29 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Че Кънчо е безсрамен манипулатор, това е ясно. Не е ясно защо вестниците извеждат дори в заглавие подобни глупости!
  А на Кънчо играта е много плоска: понеже мрази ГЕРБ (в което няма нищо лошо), и понеже ГЕРБ ще спечелят изборите, подобни "данни" са подстрекаване на крякащите да хукнат пак по улиците.
  59% искат... Ами като искат, да го правят. Що стоят?

  Who Is John Galt?
 30. 30 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#13] от "Aрафлeц":

  Прав си. Написах го по инерция. Сори.

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 31. 31 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2259 Любопитно

  Верваме им, но не познаваме нито един от техните 59%

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 32. 32 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#9] от "bogomilok":

  Ти на авторитетен лидер, единно ръководство и маса симпатизанти, не му ли викаш политическа партия?

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 33. 33 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  ГЕРБ -38.5% # прекалено оптимистично
  БСП - 32.8%, # ха дано, ама на дали
  "Атака" - 8.5% # максимум
  ДПС - 8.1% # # ще вземе повече
  --- не влизат ---
  ДБГ с 3% # на някои много им се иска
  ДСБ с 2.4%. # най-вероятно ще влезе
  СДС с 2% и # тия май потънаха,жалко

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 34. 34 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  "ГЕРБ взима 38.5% от гласовете, БСП - 32.8%, на трето място с почти равен резултат се нареждат "Атака" - 8.5%, и ДПС - 8.1%. Следват ДБГ с 3%, СДС с 2% и ДСБ с 2.4%. В тази група НФСБ събира 1.2%, ВМРО - 0.7%, а РЗС и "Зелените" - съответно 0.9% и 0.4%."

  А това пък е напълно невъзможно! Ако някоя от първите три има такъв процент, изнасям се. Незабавно и максимално далече.
  17 април 2013

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 35. 35 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4057 Неутрално
 36. 36 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#26:"Reveal"]отговора на въпроса: "Като не отиваш до урните, защо ти е демокрация?" [/quote]
  Това е малка перифраза на една английска поговорка: Лошите политици ги избират добрите граждани,които не гласуват.
  Само дето англичаните избират политиците поединично, мажоритарно. И ако си гледал какво става в английския парламент ще ти стане ясна разликата. Всеки депутат се бори да докаже правотата на исканията на партията и защо гражданите имат полза от това решение. Защо го прави това? За да го изберат утре гражданите.А не да се подмаже на шефа си. Защото шефа и да го сложи кандидат, при мажоритарен вот в един тур, какъвто е в Англия, той няма шанс ,ако не е убедил хората,че той е по-подходящия. А ако убеди хората, че е прав, тогава може и да обикаля партиите и да е в парламента,защото хората го избират. Пример- Чърчил. А тук ,ако си измекяр на боса на една от -3-те партии, които влизат в парламента със сигурност, си на "избираемо място" в листата и няма нужда да се хабиш. А ролята на парламента у нас е сведена до мокър печат на действията на правителството,а в последния парламент - действията на един човек, министър-председателя.

 37. 37 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Коалиция не искате ли?

 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  [quote#33:"t' Ankus"]ГЕРБ -38.5% [/quote] сабале пред кавето пушачите таман тва рекаа .!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Хаха, това си е типично за БГ манталитета.

  Протестите трябвало да продължат. Ама на протест се събират няколко човека

  Изборите нищо няма да променят. Това вече е вярно. Нов бардак със стари кур.и не се прави... Само, че малцина явно проумяват, че кур.ите всъщност е народа, защото негова е отговорността да си спретне бардака като хората

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#34] от "etty1":
  Ети,
  или не четеш внимателно - или не ти е ясно по принцип.
  Това са различни групи избиратели. Затова и процентите са различни.
  Правете разлика между различните видове "електорати".
  Стряскащите те проценти над 30-те % са от т.нар. "твърди ядра". Тези, с каските

 41. 41 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#30] от "ТНТ":

  то па аз какво съм се заял

 42. 42 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#19:"hinin37"]Пиянстото на един искащ и малко даващ народ...[/quote]
  Поредната простотия на еснафа. За това ,че готвят нови 20% увеличение на тока, въпреки безобразията по цялата верига на производството и доставките на ток, си траеш. За това, че гледаме поредния грозен сериал от скандали с подслушване и харчене на държавни пари не за борба с престъпността, а за котерийни политико-икономически борби, си траеш. Това, че разходите и числеността на държавната администрация се увеличават, а единствения резултат от това е влошаването на ситуацията в страната, си траеш. И даже обиждаш тези,които се противопоставят на тия управници. Поне не пиши да показваш умствения си багаж.

 43. 43 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 1086 Любопитно

  Не бива да забравяме обаче, че цели 37% от избирателите продължават да са на мнение, че е "нужна нова партия, която да отстрани всички досегашни".

  Ей това е най-вярното от цялата статия.

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 44. 44 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Приканващите - да се саботират изборите - да си представят: ДПС очаква сигурни 550 000 гласа тук и 80 000 от Турция. Вашия "тарикатлък" е последван и на изборите са гласували само 500 000 етнически българи .... В парламента влизат 140 от ДПС и 100 от другите партии... Първия закон ще бъде - присъединяване към Турция....Романтика.....

 45. До коментар [#4] от "Sion , happy again":


  [quote#4:"Sion , happy again"]А да познаем накъде ще тръгне темата..Към Костов [/quote]

  Спокойно тиквуне, ДСБ на Иван Костов по моите изчисления взима 3.99% и всеки глас за таях е хвърлен на вятъра.

 46. 46 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 654 Неутрално

  При Сашо Диков Иван Костов каза, че те двамата (Диков и Костов) трябва да се преклонят пред Протестиращите...
  Даже и той го осъзна.

  Разтурям колоквиума!
 47. Тези 59% от избирателите които искат протестите да продължат естествено са виртуални и са зад клавиатурите. Техният маршрут е: Хладилникът, тоалетната, стаята с компютъра, хладилникът, тоалетната, стаята с компютъра. И така в кръг.

 48. 48 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Весело

  [quote#45:"Wornoxmaniak"]Спокойн тиквуне, ДСБ на Иван Костов по моите изчисления взима 3.99% и всеки глас за таях е хвърлен на вятъра. [/quote]
  Тиквун ще викаш на мишката от Банкя.Така е известен.Па ти си известен недалновидник , затова е повече от ясно , че ДСБ са в Събранието.Нови 4 години ще предричате краят на Костов ми се струва..Плачете..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 49. 49 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Това според социолозите показва висок латентен протестен потенциал..."
  ===================
  Точно така, трябва да се протестира! Срещу мрака, срещу студа, срещу лошото време, срещу тока, произвеждан от гръмотевиците, срещу глобализма... И най-важно! За всичко това са виновни от ГЕРБ! Само от ГЕРБ! ДСБ са невинни, Атака са невинни, ДПС са невинни, партията на Кунева тоже. А БСП - те са самата невинна прелест...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 50. 50 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  ако зависи от ГАЛЪП и червен кънчо и анрей лайчев ,скоро БКП БСП ще имат 99% от гласовете ,а останалите 1 % ,да живее комунизъма ,че още има неусвоени плажове по черно море ,непреватизирани и неоткраднати от двамата червени шамани ,да гласуваме на изборите за БКп,пардон БСП или техните креатури ,че гладни умряха другарете ,няма далавера ,като не са на власт ,да са ни живи и здрави ,още300 години не мож са утървем от тях и партията им в различните си разновидности БКП БСП ДС ДПС СДС ГЕРБ ГОРД НДПС НДСВ АТАКА РЗС ,все пичове с червени билети в джобовете си радеещи за европейски и руски пари и демокрация за тях ,а за народа -глад и .......да не го казвам ,че е нецензурно .

 51. 51 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Има ли нужда да се обсъжда мнението на Калъп Райчев, Червен Кольо и Светозар Игов? Достатъчно е само да цитирам обвиненията към Мира Радева произнесени от любителят на голфа, Райчев - Не е важно какви цифри получаваш в изследването а как ги интерпретираш. Дори и да си получила толкова голяма разлика между ГЕРБ и БСП, нямаш право да я съобщаваш защото това не е морално. Край на цитата... както и на професията социолог упражнявана от голф милионери!

 52. 52 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  Преди 100 години Иван Вазов пише: „теглото - и то е пиянство”, което мъти разума на народа, превръща злото едва ли не в добродетел, поддържа робската дрямка и създава скотско равнодушие. Страшно е, когато навикът на прекланянето побеждава жаждата за лична и за всеобща независимост:

  Яремът му беше и родствен, и мил,
  понеже се беше със него родил;
  от люлката с него в живота бе тръгнал
  и на труда беше като вол обръгнал.

  Алтернативата на горното е ПРОБУЖДАНЕТО, когато „тайно и полека, народът пораства със няколко века”:

  И всякоя възраст, класа, пол, занятье
  взимаше участье в това предприятье:
  богатий с парите, сюрмахът с трудът,
  момите с иглата, учений с умът...

  ТАКА СЕ КОВАТ СВОБОДАТА, СПРАВЕДЛИВОСТТА И НОВИЯТ ЖИВОТ!!!!

 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  "...........Впечатляващ процент от избирателите (59%) смятат, че протестите трябва да продължат, а над 40% са на мнение, че изборите нищо няма да променят............."

  Тези резултати показват,че има наличие на гражданско общество у нас и на хората вече окончателно им е писнало от политически лъжи!Следователно следващите управници трябва да имат едно наум ,защото хората пак ще излязат/излизаме/ на улицата!Просто вече не може да се продължава по този начин на управление както беше досега!

 54. 54 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#28] от "cobanmaala":

  Аз съм напълно наясно и с мажоритарната система и в Обединеното Кралство и в други държави, където е два тура например Франция или САЩ. Може би примерът ми не беше удачен, признавам. Но същото важи и за Франция, например, където често се случва на първия тур да спечели, кандидат, а после да загуби на втори тур, защото някои от другите е консолидирал вота. За мен мажоритарния вот, поставя в риск да не гласуваш за партията, която искаш, а за тази най-близко до твоята или най-малкото "зло". Мажоритарният вот е и убиец за малките партии, които рядко стигат до втори тур.

 55. 55 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Много предположения! Много тълкования! Много парички на ГЕРБ виждам аз! Другото което виждам е силно подценения резултат на България на гражданите! Там ще имаме двуцифрен резултат в процентно изражение вечерта на 12 май. Това е моето предположение, за което не ми трябват платени социлогически "проучвания".

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 56. 56 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 418 Гневно

  [quote#42:"cobanmaala"]готвят нови 20% увеличение на тока,

  Просто не мога да си го представя, обаче си представям площадите пълни с хора след това безумие и се надявам да съм прав.

 57. 57 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  За гербаджийските ентусиасти:

  Един месец преди първи кръг:
  Това показват данните от национално представителното проучване на «Галъп“ от този месец.
  На въпроса «Ако на първия тур на президентските избори се явят следните кандидати, Вие лично за кого бихте гласували» 27% заявяват, че биха гласували за Росен Плевнелиев, 15% - за Ивайло Калфин, а 13% за Меглена Кунева.

  Резултати на първи кръг:

  Плевнелиев 19.5%; (70% от заявилите)
  Калфин 14.5% (95% от заявилите)

  Втори кръг:

  Ако на балотаж един срещу друг се изправят Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, данните показват съотношение 41% за Плевнелиев срещу 22% за Калфин.

  Резултати от втори кръг:

  Плевнелиев, Атака, Кунева, ДПС, ДСБ, СДС - 51.5%
  Калфин - 49.5%

  Резултатите от изследванията сочат победа на БСП с 5-6%.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 58. 58 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Избирателите са скептични защото листите бяха наредени...Преди протестите.

 59. 59 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#1:"Aрафлeц"]Това както вече знаем, не е Галъп. В България няма социологическа агенция с име Галъп.[/quote]
  Но пък има самозванци, които се представят с това име. И то ухажвани от медиите.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 60. 60 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#9] от "bogomilok":

  Пропусна крайцера Аврора!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 61. 61 Профил на mcmlxxiv
  mcmlxxiv
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Твърдо гласуващи, редовно гласуващи и спонтанно гласуващи.Кънчовците се чудят по какъв начин да поднесат прогнозата си, а какви ли глупости ще пише К. Колев.Мира Радева май ще има най точната прогноза.

 62. 62 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2259 Неутрално


  До коментар [#40] от "xm...":

  [quote#40:"xm..."]или не четеш внимателно - или не ти е ясно по принцип.
  Това са различни групи избиратели. Затова и процентите са различни.
  Правете разлика между различните видове "електорати".
  Стряскащите те проценти над 30-те % са от т.нар. "твърди ядра"[/quote]

  Хм... доста погрешни предположения за този нравоучителен коментар.
  Реагирам срещу манипулацията на данните, което няма общо с моята личност, как чета или какво знам.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 63. 63 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#19:"hinin37"]Пиянстото на един искащ и малко даващ народ.... [/quote]

  Ей това последното ако си го беше спестил, щеше да си написал умен коментар!!!

  За 100-тен път казвам: В ЕС27 произведеното се разпределя 50:50 между труда (по твоите разбирания народа) и капитала.

  В БГ се разпределя 37:63. Ама тези дето прибират 63 плащат на каките по телевизията да ти набиват в канчето, как заплатата ти не може да порасне, докато не порастне още техния дял.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 64. 64 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#54:"peron"]често се случва на първия тур да спечели, кандидат, а после да загуби на втори тур[/quote]
  Кое е тук лошото? Че първият е имал на първия тур 21% примерно,а вторият 20. На втория тур при мажоритарните избори пак на първо място идва личността, а след това това партията. Нещата са сложни и мажоритарната система не е панацея. Това го знам и съм го писал. Но в нашия случая тя дава възможност да се промени самият модел на възпроизвеждане на политическия елит. Какво възможност сега дава системата на малките партии? Никаква? Във властта влизат кои партии? Само пуснатите от задкулисието. Другите нямат шанс. А при нашите условия, както писах по-горе свестен кандидат и от малка партия има големи шансове да влезе при мажоритарни избори в 240 избирателни едномандатни района в два тура.

 65. 65 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Галъп": 59% от избирателите искат протестите да продължат"

  а аз искам разстрелът да започне сега- за да свърши бързо!
  не знам какъв и колко като % от цялото съм....

 66. 66 Профил на emil_p
  emil_p
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#43] от "Александър Йорданов":

  Простотията на българина не спира да смайва. НДСВ и ГЕРБ бяха точно това и ви излъгаха, сега си търсите нов месия, ама нещо нв се вижда такъв на хоризонта и стадото е в истерия - протести до дупка, нова конституция, мажоритарни избори, каквото и да е чудо, което естествено няма да реши нищо и Ганьо пак ще реве още по-беден и все така прост

 67. 67 Профил на emil_p
  emil_p
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#64] от "cobanmaala":

  На теория звучи добре, но на практика не може да се случи.
  На последните избори имаше мажоритарно избрани, кметовете реално също се избират мажоритарно. Резултатите са красноречиви - големите партии печелят всичко, а такива като Марешки и Галеви се оказват единствените непартийни фигури със сериозна бройка гласовр.

 68. 68 Профил на svejarov
  svejarov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Дойде ли Движение България на гражданите хората ще заживеят по добре, по европейски и протестите ще секнат- Кунева знае как.Дойдат ли обаче ГЕРБ или БСП не ми се мисли колко милиона ще излязат по улиците.

 69. 69 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#4] от "Sion , happy again":

  "Малко реда сме объркали , ма карай.Демек Костов събира колкото Кунева.И това според Лайчев..На 100% ДСБ са в Събранието"

  Приятелю, червените социологически агенции нямат интерес да намаляват процентите на ДСБ. Те имат интерес ДСБ да влезе в парламента и ако можеха биха ви помогнали. През последните 3 години вие бяхте едни от най-добрите им съюзници на комунистите. Прегледай си постовете и виж колко от тях имат нещо срещу БСП и ще разбереш че сте се превърнали в техни ибрикчии. Вече ви е променено мисленето.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 70. 70 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#36] от "cobanmaala"

  През 89 г. тираните остават ненаказани. През 90 г. като свободни хора влизат във ВНС. През 91 г изработват конституция и я налагат силово без референдум.

  Избирателния закон е направен за да се подменя вота и не търпи промени, купуват гласове тъй като са недосегаеми и дори обявяват резултати каквито се искат, защото те са и броячите.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 71. 71 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 675 Любопитно

  До коментар [#67] от "emil_p":Стига с тия Галеви. Поне знаеш ли че единият "брат" Галев бе мажоритарен кандидат миналите избори. И те бяха избори с мажоритарен елемент, а не мажоритарни. Кметовете се избират мажоритарно. До тук си прав. От там нататък издишаш, защото успешните кметове не са само партийни кандидатури,а и независими. А тоя в Хасково,дето го избраха за четвърти път на последните избори бе не само независим, ами срещу него бяха всички- съда, полицията, чийто бивш шеф и противник на кмета бе гербер, ами и другите партии и местните "бизнес партии", които на местни избори имат по-голяма влияние от "големите".Например БСП. Тя има 2-ма/двама съветника в общинския съвет. А на изборите след няколко дни ще има 2 или 3 депутати. Кое ще накара хората да гласуват в полза на БСП ?

 72. 72 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#68] от "svejarov":

  [quote#68:"svejarov"]Дойдат ли обаче ГЕРБ или БСП не ми се мисли колко милиона ще излязат по улиците. [/quote]

  А няма ли да е по-добре тези "милиони" да отидат да гласуват че то другото е анархо-демокрация.  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 73. 73 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ЗАЩО СПРЯХА .
  НАЙ ВАЖНОТО ИСКАНЕ ,ЧЕСТНИ ИЗБОРИ НЯМА ДА ПОЛУЧИМ .

  ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ БЕТОНИРА СТАТУКВОТО.

  ПАК СА ТИЯ ,ЗАЩО СЕ ХАБИТЕ.???????????????

  БОЙКОТ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 74. 74 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Весело

  [quote#69:"emil"]През последните 3 години вие бяхте едни от най-добрите им съюзници на комунистите. Прегледай си постовете и виж колко от тях имат нещо срещу БСП [/quote]
  Само дет не сме разбрали.Ма щом казваш.И какво да си гледам постовете?Кой назначи внучките и синовете на ЦК на БКП на ръководни позиции.Аз ли?! ДСБ ЛИ?! Май , май вие сте си едно и също с комунистите.Вътрешнопартините ви борби за надмощие не ме касаят.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 75. 75 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#18:"ambros"]59% от избирателите искат протестите да продължат"
  Кънчо Стойчев само да си свърши играта на голф и веднага се включва и той.
  Абе тоя комунистически манипулатор и "

  Българският "Галъп" се оказа менте Ако си поръчате социологическо проучване от "Галъп Интернешънъл" в България, няма да получите американски продукт, а чисто български, тъй като "Галъп Интернешънъл" всъщност е агенция на социoлозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, известни като "кънчовците", но не на оригиналния GALLUP, разкрива сайтът за разследваща журналистика „Бивол”.
  В правния мир фирмата на Райчев и Стойчев не се казва "Галъп", а "БОЛКАН БРИТИШ СОШЪЛ СЪРВЕЙС" (ББСС). Това, което свързва фирмата на българите с оригиналния GALLUP, е членството им в Асоциацията "Галъп Интернешънъл".

 76. 76 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ПОНЕ ПАРИЧКИТЕ ДА ИМ ПРЕСТРУКТУРИРАМЕ .!!!!!!!!!!!!!!!!

  БОЙКОТ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 77. 77 Профил на darki80
  darki80
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да, защото е много весело и се хейтва наволя. Май напоследък сме станали страшни хейтъри.

 78. 78 Профил на emil_p
  emil_p
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Хората" ще гласуват за най-различни кандидати. Ти приемаш личните си предпочитания за едва ли не всенародни. БСП си имат 750 000 души твърди гласоподаватели примерно, ГЕРБ още повече, отделно атакисти, костовисти, турци - над половината избиратели явно за теб не са хора

 79. 79 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1261 Весело

  До коментар [#4] от "Sion , happy again":

  "На 100% ДСБ са в Събранието. Некои пак ще имат кошмари ежеминутни"

  Няма що, ще преобразите света с тия 4%. Вие сега сте като някакъв джавкащ пинчер. Най важното обаче е че това ви удовлетворява и амбициите ви са дотук. Горе долу като детската мечта на Дайнов - джин и тоник е достатъчно засега.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 80. 80 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Ами галъп или не, в общи линии хората са разочаровани и обезверени това е и моето усещане. Не че много ми се иска, но може да има протести отново, защото сега има затишие в очакване на изборите. Логичо е, че при предвиждане за скок в цените на тока и пр. недоволство ще има, ще се обезмислят протестите от февруари. Ако следващото управление не вземе спешни мерки за раздвижване в средния и малък бизнес, от там и за заетостта, проблемите ще си останат и зимата отново ще има гладни и ядосани хора. Не е трудно да се предвиди.
  С последната констатация също съм съгласна- необходимо е нови политически сили да навлязат в политическия живот.

 81. 81 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  [quote#79:"emil"]Няма що, ще преобразите света с тия 4%[/quote]
  Промяната на света започва с един човек.Но вие това няма как да го разберете.И логично ще последвате съдбата на НДСВ.Щото сте сбирщина от нискочели кариеристи , калинки , бръмбари и долнопробна комунистическа номеклатура.Хора без принципи и кауза , освен тази за лично обогатяване.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 82. 82 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#81] от "Sion,С бюлетина 27 за нормална държава!":


  Костов няма да е вечен, махне ли се той и ДСБ ще е дало фира.

 83. 83 Профил на emil_p
  emil_p
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#80] от "danid":

  Ми нека има нови политически сили, обаче откъде идва тази наивна убеденост, че ще бъдат по-добри? За само 12 години нима липсваха такива? НДСВ, Атака, ГЕРБ, РЗС, колко още нови ви трябват и докога ще търсите безуспешно нови и нови ангелоподобни политици?

 84. 84 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#83:"emil_p"]Ми нека има нови политически сили, обаче откъде идва тази наивна убеденост, че ще бъдат по-добри? За само 12 години нима липсваха такива? НДСВ, Атака, ГЕРБ, РЗС, колко още нови ви трябват и докога ще търсите безуспешно нови и нови ангелоподобни политици? [/quote]
  Всички изброени вече не са нови, две от тях се показаха какво могат, другите две не са ми в листата на доверие. Може би сте прав, че е наивно, но е явна липсата на добро управление! Не може да ми казвате, че нещата са цветущи, просто ще е лъжа или демагогия. Но иначе спор няма- ангели сред политиците няма и нищо лесно и бързо няма да става, но поне да мръдне в някаква друга посока!

 85. 85 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#83:"emil_p"]Ми нека има нови политически сили, обаче откъде идва тази наивна убеденост, че ще бъдат по-добри? [/quote]
  Само да поясня, аз съм от тези, които не знаят за кого да гласуват, т.е. колебаят се. Вероятно няма да ходя за гъби, но не искам да гласувам само, за да не стане едикой си премиер, т. е. по емоция, ще се опитам да изчета програмите. Дано видя нещо смислено.

 86. 86 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#80:"danid"]необходимо е нови политически сили да навлязат в политическия живот.

  Добре.Но НДСВ не беше ли нова политическа сила?След нея ГЕРБ не беше ли нова политическа сила?Сега се появява България на гражданите-пак нова политическа сила-ако пренебрегнем ,че новите "сили" са главно политическите номади от старите партии.Какво предлагат "новите лица" от протестите?Нищо-казват на глас осъзнати от всички истини .Млади,недостатъчно образовани,с неясни идеи.Как в ръцете на такива хора да се повери управление на държава?Интелектуалният потенциал на нацията или се крие или няма желание да включи в "схемите".

 87. 87 Профил на kranush
  kranush
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Временна картинка на политическата ситуация, не знам колко е достоверна, но някои изводи споделям. При това положение правителство едва ли може да се състави, а и съобразно икономическите показатели в момента едва ли някоя партия ще се съгласи да прави правителство. Наследството което оставиха ГЕРБ е страшно както в икономиката, така и в социалната сфера. И не мога да се начудя колко нагло те пак драпат за властта. Мегаскандала с подслушването ще има отражение и се надявам избирателите подобаващо за накажат некадърниците от ГЕРБ на предстоящите избори.

 88. 88 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#1] от "Aрафлeц":

  Това е откраднатото от двамата комунистически бандита име ,за да заблуждават българите.В техните прогнози има винаги карикатурни и смешни неща.Понеже и двамата полухора са ДС ,техните прогнози са ,като на вещиците.И сега лъжат като дърти комунисти.Тогава тези неграмотни болшевики техните бащи ни лъжеха ,че ще построиме комунизма за 20 г.-ДРЪН-ДРЪН.Процента на искащите възмездие на пожарникарите и физкултурниците е много повече,близо 90 % .А такива полухора по германския модел на общество се затриват от обществения живот,конфискация на богатството им,съд и вечно забвение.За да стане всичко това от мнозинството българи се иска само едно.Тотален бойкот на изборите и непризнаване на този фарс от ЕС.Най-главната роля тук отново ще бъде на Германия.

 89. 89 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Протестите трябва да продължат, защото политическата класа не показа с нищо, че ще се промени, за да отговори на потребностите на обществото.

  Пилците се броят на избори.
 90. 90 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#86:"papadok"]ако пренебрегнем ,че новите "сили" са главно политическите номади от старите партии.Какво предлагат "новите лица" от протестите?[/quote]
  Обаче не го пренебрегвам. Затова не са нови според мен. Но е вярно, че от протестите никой не изпъкна, поне за сега. Вероятно, ако има празна ниша, тя няма да остане незапълнена. Няма начин, трябва някаква промяна, щото осъзнатите от всички истини си остават валидни.

 91. 91 Профил на vasheva
  vasheva
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ако ГЕРБ спечелят изборите протестите със сигурност ще продължат! Нека гласуваме за нормалността и си огигурим спокоен живот, вярвам, че всичко зависи от нас!

 92. 92 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#89] от "altarf":

  Не е лесно да отговориш на потребности като "искаме 5000 долара заплата, без да работим", "искаме безплатно здравеопазване", "искаме държавата да ни даде работа", "искаме граждански контрол върху партиите" и други такива...

 93. 93 Профил на Антиглобалист
  Антиглобалист
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Само с искане на става.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 94. 94 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 942 Весело

  До коментар [#76] от "СВОБОДЕН":


  [quote#76:"СВОБОДЕН"]ПОНЕ ПАРИЧКИТЕ ДА ИМ ПРЕСТРУКТУРИРАМЕ .!!!!!!!!!!!!!!!!

  БОЙКОТ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]Единственото от което си свободен е умствена дейност!!Че и с големи букви писал...

 95. 95 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До коментар [#64] от "cobanmaala":

  Казаното от вас е истина .Единственият начин за противодействие на червената чума е тоталният бойкот на изборите и надеждата ,че ЕС няма да признае избори АЛА-БАЛА по определението на ДОЙЧЕ ВЕЛЕ.Всички участици във форумите трябва да поддържат елемента на съпротива и бойкот на изборите.

 96. 96 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  [quote#82:"Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/"]Костов няма да е вечен, махне ли се той и ДСБ ще е дало фира. [/quote]
  тази ли мисъл ти дава утеха , след като се видя че това с 4 те процента дето бямало да ги стигне ДСб се оказа че пак няма да стане

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 97. 97 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#68:"svejarov"]Дойдат ли обаче ГЕРБ или БСП не ми се мисли колко милиона ще излязат по улиците.[/quote]
  Привърженик сте на дребна партийка, както разбирам.
  Който дойде на власт ще е дошъл, защото ще е бил подкрепен от мнозинството. Останалите ще трябва да се подчинят на закона. Взети са всички мерки, за да няма изборни фалшификации. Така че не се гответе отсега за размирици - да не се натъкнете на повече от вас по улиците и да си спретнем една хубава гражданска войничка. 50-60 хиляди убити устройват ли ви?

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 98. 98 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#79] от "emil":

  Наследниците на Станке Димитров-Марек т.е.мавъра полит икономистта на социализма знае много добре,че е аут .от голямата политика.Неговата цел е да вземе имунитета и държавната субсидия.Кучета го яли парламента.Той е единия от тримата глупака,които са имали абсолютната власт в държавата и неграмотно е загубиха.Навремето политикономията,каквато е също и Сталинка/прекръстила се по -късно/беше определена като най-лесно завършваща без много учене и определена само за някой кадри и наследници.Вторият без образование учил само 8 месеца,като кадет и страдал от детско напикаване.Сега е в пълно забвение.Третият пожарникар наследстен комунист,най-младия член на партията,заобиколен от сган неграмотници и той сдаде властта без бой ,като безпартииния от училището в КРЕМЕНЧУК.Пълен ташак.Управленци-глупаци.Уен,честен ,работлив,способен и морален комунист няма.Да ги изметеме от политиката и живота с тотален бойкот на изборите.

 99. 100 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Герберастията във форума се е развихрила яко. Ама се сещам нещо друго.....абе вие не работите ли бе та цял ден сте пред компа. Или ГЕРБ ви плаща за да пишете глупости. Ама вервайте си, но ще видите на 12 май какъв смях ще падне. ГЕРБ отива на майната си!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK