"А сега - накъде?" - епилогът на "Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)" от Евгений Дайнов

Корицата на "Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)" на Евгени Дайнов

© Издателство "Милениум"

Корицата на "Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)" на Евгени ДайновПредставяме ви откъс от новата книга на Евгений Дайнов "Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)", предоставен ни любезно от издателство "Милениум". Премиерата й бе на 18 април от 19 часа в зала "Мати", НДК. Водещи ще са Татяна Буруджиева и Цветозар Томов.


Следват представяния и в други градове на страната. На 19 април домакин е книжарница "Хеликон" в Пловдив, след това в понеделник, 22 април във Велико Търново. Водещ на премиерата във Варна в книжарница "Сиела" ще е колегата от "Дневник" Спас Спасов, като всички събития са с начален час 18:30 ч. 


Епилог
А сега – накъде?


ГЕРБ се оказа вирус, завзел вече отслабено тяло.


От първите години на ХХІ век в България са драстично обезсилвани демокрацията и нейните институции – т.е. имунната система на едно съвременно общество срещу нахлуването на варварски нрави и установяването на господство на човек над човека. Към 2005-2006 година демокрацията е вече, по точния израз на Иван Костов, "фасадна" - т.е. нейните институции съществуват, общо взето, за да бъдат показвани на чужденците, а зад фасадата тече формирането на олигархия. На клуб на богатите и силните, който управлява независимо от демократическите процедури и законовия ред.


Точно по това време се появяват и започват да консолидират своите позиции големите монополисти, наследили големите бандити от прехода в ролята на грабители на обществен ресурс. Липсата на правов ред е забелязана от ЕС в момента на влизане на страната в Съюза и затова България е поставена под специално наблюдение. И с право. Защото да си припомним Маргарет Тачър: "Там, където няма върховенство на закона, свободата се превръща в свобода на силните да тормозят слабите".


Колкото повече отслабва законовият ред, толкова повече се разширява клубът на силните и богатите. По времето на тройната коалиция лъсват близките връзки между правоохранителните органи, мощните частни интереси и света на гангстерите. Постепенно се оголват и връзките между съда и подземния свят – нещо, което сигнализира, че България е разграден двор, в който всеки може да прави каквото си иска. 


В тази ситуация България започва да губи суверенитет, тъй като не умее да отстоява националните интереси и да брани националната сигурност. Предвождани от тогавашния президент Георги Първанов, сборище от монополисти и национални предатели превръщат България в "троянски кон на Русия в Европа". Междувременно и националният дух е отслабен от алчността, пошлостта и простотията, които извират от т.нар. елит. Започва златната епоха на онази мерзка вакханалия от разпищоленост,
разгул и дебелащина, която наричаме "чалга".


Усетили жегата зад ъгъла, през 2009 година българите гласуваха за Крали Марко в образа на Бойко Борисов, който да загради двора и въведе ред в него. Получиха обаче варварска орда, която нахълта през разградените дувари и завзе цялото стопанство. За разлика от всички свои предшественици, които поне имаха някаква "кумова срама" и не подчиняваха всичко на личния интерес и личните отношения, ГЕРБ упражняваше властта на принципа "всичко е лично". Простащината, дебелащината и грубата сила бе издигната в култ. Или по думите на премиера: "Вие сте прости, аз съм прост и затова се разбираме".


Държавата бе отвлечена и вкарана като още един участник в клуба на богатите и силните. А те - олигарси, монополисти и просто бандити, започнаха с помощта на държавата да плячкосват страната, нейните ресурси и в крайна сметка – нейните хора, неслучайно наричани от премиера "материал". За разлика от своите предшественици, управлението на ГЕРБ успя да превземе и медиите, превръщайки повечето от тях в свои (и на своите приятели) лакеи.


"Държавата е наша и ще правим каквото си искаме с вас или без вас", стана основният принцип на управление на ГЕРБ. Всички правила на цивилизования живот – и най-вече разпръсването на властта из цялото общество – бяха превърнати в излишни подробности, в някакви утежняващи живота аксесоари, без които се живее по-лесно.


ГЕРБ ликвидира държавността, смаза икономиката, разнебити обществото, потопи културата в пошлост и в крайна сметка почти пречупи духа на българите. Съпротивата, започната от "зелените" и продължена от масовите бунтове през 2013 година, дойде точно навреме, за да спаси този дух от изчезване и нацията от окончателно потъване в сумрака на варварството.


След ГЕРБ живеем в развалини, в каквито не сме живели. Възстановяването след предишни катастрофи – 1990-а, 1997-а – беше сравнително лесно, тъй като основите на обществото бяха оцелели, както и предприемаческото желание на масата българи. Имаше и културен, и духовен хинтерланд, който не бе превзет от предишните разрушители на съвременна България. Този път нямаме тези основи, на които да стъпим и сравнително бързо да излезем от блатото.


 

Няма и кой да го свърши вместо нас, макар този път да сме в ЕС. Както предупреждава величествената
Маргарет Тачър: "Не бива да се попада в капана да се мисли, че Западът може да даде нова форма на други общества"*.


Този път излизането ще е дълго, защото разрухата е с апокалиптични размери. Който не вярва – да си даде сметка, че в българската история няма самозапалващи се хора. От 2013 година вече има.


Излизането ще е дълго, но отнякъде трябва да се започне. Откъде?


Разбунтувалият се народ сам даде правилната насока. Най-важното е, че самият бунт, самата съпротива е онзи върховен акт на духа, който осмисля самото съществуване на човешките същества. Както пише философът Марк Роуландс (в книгата The Philosopher and the Wolf): "В крайна сметка съпротивата е онова, което дава на нашия живот ценност: нашата съпротива е единственото нещо, което е нашето спасение".


Не само актът на съпротивата, но и нейното съдържание сочат пътя, по който трябва да вървим в следващите години.


Типична българска интелектуалщина – провинциална, надута, страхлива – е да се твърди, че надигналият се народ не знае какво не иска и какво иска. Много добре знае, макар да не го изразява във високопарно-провинциалния изказ на руските и френски книги, към които българската интелектуалщина е наркотично пристрастена.


Посочвайки като свой противник монополите, народът даде съвършено точна характеристика на властта на ГЕРБ. Издигайки искания, съсредоточени върху подотчетността на властта, нейното работене за общото благо, както и върху ефективното представителство на гражданите – с тези искания народът ясно показа какво иска: нова структура и поведение на властта.


Излизането от катастрофата "ГЕРБ" лежи само в една посока: властта в България да бъде (ре)конструирана по начин, който да я насочи към общото благо и да я постави под контрола на ефективно представените в нея граждани. Иде реч за цялостна реконструкция, защото към момента на падането на правителството на Борисов властта е елементарна силова групировка, обслужваща себе си и своите приятели.


Това е правилният изход, защото е политически. А политиката е в основата на едно общество. Онзи, който си оправи политиката, ще има и икономика, и развитие, и благоденствие. Който не – не.


Върху какво обаче да се стъпи, за да се тръгне натам, след като всичко в държавата, обществото и стопанството е разрушено?


Може да се стъпи само върху онова нещо, което се оказа, че надживя ГЕРБ – духа на нацията и на нейните индивидуални членове. Бунтът се надигна като израз на този дух, укрепи го и изведе само него неразрушен от варварските времена.


Както казва Харалан Александров във в. "Преса" от 26 февруари 2013 година:


"...в този сложен и динамичен свят няма място за покорни и наивни поданици. За да имаш право да живееш, трябва да се научиш да бъдеш свободен. Доживях да видя как за броени дни хиляди хора прегърнаха тази истина и поискаха да бъдат свободни, за което съм много благодарен. Това е голямо прозрение и победа за българското общество..."


Стремежът към свобода, култивирането на собствената и на другите свобода – това е съдържанието на духа на всяка съвременна цивилизована нация. Но и тя не пада от небето – може да се каже дори, че свободата е последното нещо, което може да падне от небето. Особено са сложни митарствата на свободата в последните десетилетия в България поради причина, описана още от св. Тома Аквински: "Съвсем естествено е, че хора, които са израснали в атмосфера на страх, ще паднат до положението на зависимост на духа; и че ще ги е страх от всяко действие, изискващо мъжество и усилие".


Подобно мъжество няма нищо общо с онова мъжкарско перчене, което Бойко Борисов наложи като приемлив модел на поведение. Мъжеството – това е да се съпротивляваш, да не навеждаш глава дори тогава, когато изглежда, че няма никакви изгледи за успех. И да полагаш усилието да правиш това час след час, ден след ден, година след година. Мъжеството – това е да имаш достойнство. Да не лакействаш и да не слугуваш, да не си търсиш покровител или господар, да не търсиш бързи "врътки" и "писта" за далавери. Именно затова всички международни документи, имащи отношение към правата на човека и гражданина – всички, – обосновават правата с това, че те произтичат от нещо, което само човешкото същество има: достойнство.


"Човек трябва да стои изправен сам, а не да бъде държан в изправено положение от други", пише Марк
Аврелий в залеза на римската цивилизация, давайки полезна и днес дефиниция на достойнството.


Излизането на България от катастрофата "ГЕРБ" може да започне само тогава, когато достатъчно българи започнат да стоят изправени сами. Само така ще може да се излезе от варварството, защото в крайна сметка то е господство – т.е. зависи от това повечето хора в повечето време да не стоят изправени.


Когато достатъчно хора застанат изправени, дори в България те ще могат да породят обществен договор, който да преоснове държавата върху основите на цивилизацията. Договор, може би подобен на този:


"Ние имаме следните Истини за самоочевидни, че всички Хора са сътворени равни, че те са надарени от своя Създател с някои неотменими Права, че сред тях са Живот, Свобода и следването на Щастието – и че за да се осигурят тези Права, Хората изграждат изпомежду си Правителства, чиято справедлива Власт произтича от Съгласието на Управляваните, и че когато някоя Форма на Правителство стане разрушителна за тези Цели, Хората имат Правото да го променят или отменят, и да съградят ново Правителство, полагайки неговите Основи на такива Принципи, и организирайки неговата Власт в такава Форма, които да им изглеждат най-подходящи, щото те да могат постигнат своята Сигурност и своето Щастие".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (208)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Какъв е смисълът от това да си политолог ?!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Нищо ново Дайнов само смяна на Принципа.

 3. 3 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#0:"Статия"]След ГЕРБ живеем в развалини, в каквито не сме живели. [/quote]
  Достатъчно ясно казано.
  Това са мароканските скакалци то ГЕРП

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Политолог=Празнодумец с диплома.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Дайнов упорито отказва да забележи периода през който любимеца му Костов даде собствеността в ръцете на именно на тези олигарси. Всичко е следствие от това. Също и от потулените досиета.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 8. 8 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Дайнов, от син шаман се, превърна в червен мегафон!Гнус!Гнусно е, да гледаш човек, който яростно се е борил на думи срещу БСП, да се превръща в неин агитатор!Отвратително!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 9 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Като напиша "политолог" и check spelling-a ми го подчертава като сгрешена или несъществуваща дума. Дали е случайно?

 10. 10 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 866 Весело

  Последни заклинания, та а дано да има тройна БСП/ДПС/Кунева, ама няма да я бъде.

  Дайнов и сие подплатени писачи, след 12 Май ще са безработни !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 11. 11 Профил на ispor
  ispor
  Рейтинг: 479 Неутрално
 12. 12 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Кога ковач стана, кога му почерня задника. Вчера правителството на ГЕРБ подаде оставка, днес той вече книжка написал какви поразии са направили.

 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 850 Неутрално

  страшно точен анализ !

 14. 14 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Всичко е така. Или почти всичко.
  Но не е споменато началото. Безобразната смяна на собствеността

 15. 15 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Вчера бях на мнение, че въобще не може да му се има доверие на този човек. Днес вече ми е жал за него. Колко трябва да са му платили за книгата (че с ясната идея, че вече никой няма да му повярва) да се продаде?

  Няма лоша реклама!
 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  [quote#13:"Stewie"]страшно точен анализ ! [/quote]

  Страшен опит за манипулация.Ама неуспешен!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  От писанията на Дайнов става ясно, че ГЕРБ не са си купували нито медии, нито журналисти, нито политолози. Ако ГЕРБ е искал да не го клеветят, е трябвало да си плаща.
  А така, върни им го, Дайнов! "Сиренето е с пари", нали така беше?
  Мръсник!

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 18. 18 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 481 Весело

  А какво да очакваме ОЩЕ от лицето дайнов?Виж му родата и не питай!
  А дали предговора е на писан от съсела?Събери си вересиите,Господи,сега на крака ти идват в храма,по-религиозни станаха и то папата!

 19. 19 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Герб са зло, гласувайте за Костов за да има високи доходи и справедливост.

  And Freedom for all
 20. 20 Профил на k
  k
  Рейтинг: 995 Неутрално

  "... Това не е писане. Това е печатане!"

 21. 21 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#15] от "еМа":

  Колкото и да са му платили, едва ли ще го храни цял живот. По-скоро ще му излезе през носа (да не кажа друго). Направо си удари черен печат в биографията. Наистина има за какво да го съжаляваш, но пък и приказката "кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи" важи с пълна сила тук.

 22. 22 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 850 Весело

  само Дайнов и Костов могат да накарат толкова много гербери да беснеят из форумите !

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Пуканка
  Пуканка
  Рейтинг: 387 Неутрално

  [quote#21:"Игобара Иготочи"]Колкото и да са му платили, едва ли ще го храни цял живот.[/quote]
  Като свършат парите, пак ще напише нещо, все пак трябва да се яде

 25. 25 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 989 Неутрално

  И Дайнов е човек. Следователно и той може да прогледне. Малко късно, близо десет, че и повече години, след като започна походът на боковизма към властта и завземането на властта. На практика същността на "каймака" ГЕРБ лъсна още от първия ден на управлението им. Мога да кажа само, че този народ си поиска ярема съвсем чинопоклонно, както прие турци, немци, руснаци, американци, комунизъм, капитализъм и всичко това със цветя и всенародни тържества. Народ, който приема като нормално далаверата, сега да протестира, че са го ограбили. Народ от андрешковци беше яхнат от Ганьо Андрешков.

 26. 26 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  За коя политическа партия бихте гласували, ако изборите бяха днес, 17-ти май?

  № 27 - Демократи за Силна България и Български Демократичен Дорум 54.27%
  № 26 - ПП Зелените 33.02%
  № 40 - ДПС 1.52%
  № 15 - ГЕРБ 1.27%
  № 5 - Коалиция за България 1.23%
  № 33 - Движение България на Гражданите 1.17%
  № 10- Коалицията на партии СДС 1.05%
  № 14 - Атака 0.96%
  № 17 - РЗС 0.87%

 27. 27 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Вестник да издадеме! Слагаш си едно перде на очите и псуваш наляво и надясно ..." Дайнов прави нещо такова, като за перде му служат обилно насипаните цитати. За българския будаизъм е прав, но любовта му към Иван Костов блика под всяко камъче ... Всички други са маскари.

 28. 28 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1492 Весело

  Туй много мяза на едно време по литература ни даваха да пишеме съчинения за "тежкото положение на българския народ при капитализъма"

 29. 29 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#26] от "Роси Кирилова":
  Това проучване на коя агенция е?

 30. 30 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Весело

  [quote#29:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Това проучване на коя агенция е? [/quote]
  Тероризирай ГЕРБ - спаси България!

 31. 31 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Г-н Дайнов чудесен анализ........... ! За анализа 6+!!!
  Но ни трябва ефективно решение.
  Като как да стигнем фазата да "клекнем" поне преди да се изправим. От 1944 година хората в Бантустан пълзят и се крият по дупките. 1990 пак пълзят но не се крият по дупките си. И сега трябва да можем да си стоим на краката. Правилен анализ. Но ние още не сме клекнали само някои милионери с червени книжки и доносници ( кенефните разузнавачи) клечат и дефекират по главите ни. ......... Трябва ли да се хванем за сопите?
  Май това е най - доброто решение и една мека дясна диктатура в рамките на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

  Claus von Stauffenberg
 32. 32 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#26] от "Роси Кирилова":

  Ахахахаха, моля те дай линк към тази анкета! Вече почвам да си мисля, че май костовци са я поръчали тази книга. Да им се неначуди човек за какво се борят и те.

 33. 33 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Основният извод, който направих от тази статия (т.е. частта която имах търпение да прочета) е че г-н Дайнов е изпаднал от всякакви властови структури и кръгове на влияние.
  Не казвам че това е добро или лошо - казвам, че това е заслужено и справедливо.

 34. 34 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#23:"Newcastle Fan"]ГЕРБ са мобилизари страшно много продажни мекеренца да пишат коментари. [/quote]
  вярно е в момента виждам 6 такива които са ти писали минус, появиха се последните дни и е отврат

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 35. 35 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  сигурно статията не е лоша щом всички платени писачи на ГЕРБ реват на умряло, ей сега ще я прочета, само да си допия кафето

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 36. 36 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "ГЕРБ са мобилизари страшно много продажни мекеренца да пишат коментари. - цитат на коментар #23 от “Newcastle Fan”"

  Същото може да се каже и като се четат коментари на защитниците на Костов или тези на БСП. Особено впечатление прави анкетата, пусната от Роси Кирилова. Аз не подкрепям ГЕРБ и никога не съм ги подкрепяла, но и на мен тази книга ми изглежда поръчкова по няколко признака.
  Първо: оплюва само една партия, която все още държи първо място по рейтинг.
  Второ: излиза точно по средата на предизборната кампания. Трето: вдига се огромен шум около нея, при положение, че не е нещо кой знае какво и авторът също не е някое светило.
  Ако искаш ме обвинявай и мен, че защитавам гербери, теменуги, маргаритки и т.н., няма значение. Хората не са нито слепи, нито глупави. Всеки има глава на раменете и може сам да преценява на кого да вярва.

 37. 37 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Отказвам да чета пиянските бълнувания на тоя продажен шут Дайнов. ДСБ да си го развеят като знаме заедно с Буруджиева.

  БСП от край време обичат да присламчват бивши "икони на синята лавина" защото те им служат да си понаметнат вълчата гърбина като с овча кожа. Така беше със Слабаков и Екогласност, така беше и с Панделиева, Румен Воденичаров, Орешарски и.т.н. Така и с нищо по-различен не е и случаят с Дайнов. За съжаление май всеки си е малко Юда като види сребърниците.

  Ако БСП извадят Буруджиева и Райчев да кажат предизборните им лъжи я повярват хората я не, но ако ги кажат Воденичаров и Дайнов по ще хване дикиш. Проста схема. Да видим кой ще се хване обаче, че хората малко се поумориха.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 38. 38 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#29:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Това проучване на коя агенция е? [/quote]
  На кръга "Млад костомолец" и е представително за страната - в него са взели участие всичките сто симпатизанти на др. Костов!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 39. 39 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#33:"gullwing"]Основният извод, който направих от тази статия [/quote]
  Разсеян си. Това не е статия, а краят на книгата на продажника. За да се издаде такова чудо, някой е платил добре. Веднъж на автора - за да го напише, и втори път на издателството, за да го издаде. Явно поръчката е от паралии, чиито интереси са засегнати и ГЕРБ не се е съгласил на сделки с тях.
  Само за 3 години срещу Борисов има написани вече 7 книги, а тази е осмата - рекорд, с който бие всички премиери, които е имала България досега.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 40. 40 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Странно ли е, че гербаджиите и прочая паплач прореваха срещу шамана. Защо ли? Защото нарича герберастката власт с нейното име - крадлиолъжовна!

  effi
 41. 41 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Евала Дайнов! Този път си много точен и ясен!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1696 Любопитно

  До коментар [#1] от "Trollfest":

  "Какъв е смисълът от това да си политолог ?!"

  Съгласен съм с теб, въпросът е риторичен, още повече за България. Но, според мен, има един изпреварващ: не трябва ли и някой друг да признае, че си политолог, преди да се самоопределиш като такъв?

 44. 44 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "След ГЕРБ живеем в развалини, в каквито не сме живели. Възстановяването след предишни катастрофи – 1990-а, 1997-а – беше сравнително лесно, тъй като основите на обществото бяха оцелели, както и предприемаческото желание на масата българи."
  Този кратък словесен бълвоч ми е повече от достатъчен!
  Дайнов преди Герб имаше БСП, ДС, и пак ДС и ...., след Герб идва същото. Очевидно това са единственити устои на общество които познаваш и приемаш!
  Преживяхме и изплюхме всевъзможни комуноидно-ченгесарски охлюви, ще се справим и с теб!

 45. 45 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 471 Любопитно

  Добър коментар! И понеже няма никакви полезни алтернативи в партиен аспект, предлагам този служебен кабинет да направи един 4 годишен мандат. Това за момента изглежда най-благоразумно!

 46. 46 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Явно е имало голяма нужда от такъв анализ и истина за управлението на ГРОБ! Всичкото ГЕРБЕРУГА от сабахлямтъ на барикадата! Ривът ли РИВЪТ в защита на очерненият им богоравен идол! Смешници! Ще си останете роби завинаги, без мнение и достойнство!
  И нямам нищо общо с Костов, за сведение, просто гледам реалността и истината!

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Весело

  До коментар [#26] от "Роси Кирилова":


  [quote#26:"Роси Кирилова"]За коя политическа партия бихте гласували, ако изборите бяха днес, 17-ти май?

  № 27 - Демократи за Силна България и Български Демократичен Дорум 54.27% [/quote] Ако изборите бяха на 17-ти май и гласувахте само от агитката на Костов,можеше и да получите подобни резултати...

 48. 48 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 647 Весело

  Имам чувството, че някои тези и коментари на дайнов са взети от мои участия във форума на Дневник.

  Не претендирам за авторски права - Браво на Дайнов,макар доколкото си спомям в началото на мандата на ГЕРБ доста ги защитаваше.

  Важното е че написаното от него е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!!

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 49. 49 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Без да симпатизирам на г-н Дайнов съм съгласна със всичко написано. Бих направила само едно допълнение. ГЕРБ наистина са недостижими по некадърност и простотия,което обаче съвсем не значи ,че тези преди тях са цвете за мирисане. Политическият ни елит е такъв,компрадорски,затова държавата ни е такава каквато е днес.

 50. 50 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 688 Неутрално

  не виждам какво толкова плюете срещу Дайнов - всеки средно интелегентен човек може да си направи същите изводи.

  седеньето го зголемува задникот
 51. 52 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И какво направи Дайнов,станал и професор през това време и активно участвал в описаните процеси за да не случат.

 52. 53 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#26] от "Роси Кирилова":


  [quote#26:"Роси Кирилова"]Български Демократичен Дорум [/quote]
  Къв тоя Дорум? Дребните грешки скапват манджата...

 53. 54 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#36:"karla80"]Аз не подкрепям ГЕРБ и никога не съм ги подкрепяла, но и на мен тази книга ми изглежда поръчкова по няколко признака. [/quote]
  а кого подрепяте, не е срамно да кажеш каква позиция имаш и от каква позиция говориш, не сте тук отдавна и позицията ви е като на типичен гербаджия застанал на барикадата

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 54. 55 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  До коментар [#32] от "karla80":

  "Вече почвам да си мисля, че май костовци са я поръчали тази книга. Да им се неначуди човек за какво се борят и те."

  Можеш спокойно да махнеш "май". И не се борят, а правят напъни да подхвърлят на гуруто си някоя сламка, която да го довлече до спасителното кресло в парламента. Правят го съвсем безогледно и безскрупулно, захвърлили са всички маски и смокинови листа и са пред нас голи-голенички, както ги е политическата конюнктура създала. Гледката не е от приятните, а се съпровожда и от специфичния аромат на гниещи амбиции и осуетени коварства и интриги...б-р-р-р гадно!

 55. 56 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ако др. Дайнов нарича ГЕРБ "варвари", то той лепи същия етикет и на представителите на ЕНП, Европейския парламент и Европейската комисия. Изобщо, на цяла Европа, която недвусмислено показа отказа си да работи с правителството на Станишев, замразявайки всички фондове заради корупция и злоупотреби. В същото време старите и добре възпитани европейци (за отлика от автора на тази жалка поръчкова книжка, който очевидно страда от липса на хигиенни навици - както в чисто физически, така и в духовен план) с радост и охота работят с правителството на г-н Бойко Борисов и често-често ни гостуват за откриването на един или друг проект, реализиран с европейски пари. Изправени сме пред дилемата - кому да вярваме? На закърмения с комунистическите привилегии на своя баща - кореспондент на в-к "Работническо дело" по времето на тоталитарния режим - пребоядисан комунист Дайнов или на европейските политици? Всеки може да избере сам. И всеки може да пише каквито си иска лъжи, да лее всякакви помии във вестници, книги, телевизии, или ако щете - от трибуни и площади. Демокрация и свобода на словото. Същата свобода, за която др. Дайнов твърди, че му е била отнета от ГЕРБ. Самият Едвин Сугарев, комуто може да се има много по-високо доверие, като доказан демократ с безупречно минало, отколкото на ренегата Дайнов, казва в една от последните си статии:


  [quote#0:"Сугарев"]Не мога да си позволя да мълча обаче в ситуация, в която тъй нареченото “дясно” обслужва с пълна сила политическите интереси на левицата – и приглася на бившите комунисти с пълното съзнание, че предстои поредното им идване на власт – и поредната национална катастрофа за България. По отношение на моя приятел Евгений Дайнов – жалко, много жалко. Още един човек, на който не бих могъл да имам доверие.
  А относно това, че съм наливал вода в мелницата на БСП и ГЕРБ – би било добре все пак да видите, че именно ГЕРБ е припознат от левицата като основен политически противник. И има защо: защото тази партия си позволи да накърни геополитическите интереси на Русия в България – които са основен – подчертавам това – основен приоритет в политиката на БСП.
  Не симпатизирам на ГЕРБ. Изпитвам сериозни резерви към тях – включително и от естетически характер. Когато се е налагало, изразявал съм тези резерви много по-остро, отколкото всички, които днес пригласят на БСП. Казал съм обаче още преди близо година: отстраняването на ГЕРБ от политическата сцена на България минава през идването на власт на БСП. И това е пряко следствие от политическото безхаберие и безгръбначие на тъй наречената “традиционна десница”, която от 2001 г. прави само едно – губи избори и “оцелява” – като един декоративен придатък, безкрайно удобен за кукловодите на извратения български преход. Именно нейната политическа немощ и нейните разцепления създадоха онзи политически вакуум, в който се появи ГЕРБ.[/quote]

  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11253&rid=154&archive=

  Изводите оставям за вас.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 56. 57 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "След ГЕРБ живеем в развалини, в каквито не сме живели." - тази глупост Дайнов и сие опровергават сами с емблематичната снимка на корицата - Борисов ПАК реже лентичка за откриване на нов обект. Много са бързали и не са го съобразили. "Варварството" на ГЕРБ се състои най-вече в това, че довършиха много държавни обекти, които служеха като кранчета за източване на бюджета. А ние се чудехме защо се точат толкова дълго тези строежи. След прерязването не лентичката всичко свършва!
  Само ГЕРБ!

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 57. 58 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 734 Весело

  До какво доживяме, наистина.
  Дайнов беше руган от комунистите като "синия шаман", защото умно и безкомпромисно разобличаваше комунистическите дивотии. И беше нещо като антипод на "червения шаман" Димитър Гронев.
  Дойде време Е.Д. да напише цяла книга анти-ГЕРБ, които така или иначе се бориха с комунистическото наследство. И един от упреците ни към ГЕРБ е силно нерешителната и дори джентълменската (цитирам Б.Б.) му борба с червената напаст опропастила България.
  И - отгоре на всичко - Дайнов да допусне книгата му да бъде представена от най-мракобесния тъмно-червен социолог Цветозар Томов...
  Това е не падение (всеки може да падне), а измяна. Или продажба (може би) на анти-комунистическите идеали. Заради тях вярвахме - на Костов, на СДС и мъничко и на Дайнов -екс-синия шаман, днес пребоядисан в отровно тъмно-червено. Но - Костов гласува с комунистите, Дайнов пише в съюз с тях - срещу ГЕРБ.
  Честито другарю професор Дайнов - за книгата, и за печалбата - каквато и да е тя.

  Поздрави
 58. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 60 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 535 Неутрално

  и защо на достойнството трябва да му се казва мъжество? докога с тия стереотипи?
  тачър, освен всички нейни цитирани похвални слова, твърди, че колонизацията не е нищо друго освен цивилизоване на покорените. не знам като я възхваляват някои тука дали разбират с какво пренебрежение е гледала тя на всички на изток от виена.

 60. 61 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#56:"avatar"]И всеки може да пише каквито си иска лъжи, да лее всякакви помии във вестници, книги, телевизии, или ако щете - от трибуни и площади. Демокрация и свобода на словото. [/quote]
  Не мога да не отбележа женското крякане, квакане и кудкудякане на опозицията на ГЕРБ, която през цялото време на управлението му се държа като махленска скандалджийка и в парламента, и в медиите. За БСП и компания е важно да се кряка нещо, а дали е истина - няма значение. В отговор получиха мъжкото държание на Борисов и всички представители на ГЕРБ. И правилно - държава не се гради с махленски гюрлутии. А имаме да градим още много.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 61. 62 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Некадърното и безотговорно управление на България не е само по времето на ГЕРБ. По нанадолнището сме още с избора на Сакскобурготски, после и с БСП, ДПС и НДСВ - така наречената тройна. От ясно по ясно е за кого не бива да се гласува.

 62. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 64 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#54] от "stg":

  Не съм тук от скоро и можеш да прегледаш всички ми постове, ако искаш. Не подкрепям абсолютно никоя партия, защото все още не съм повярвала и не съм видяла някоя да е по-чиста от друга. Всичките са ми еднакви продажници все още.

 64. 65 Профил на staphane
  staphane
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Алчност, наглост и беззаконие! Герб доказаха, че ако не са престъпници, са милиционери или пък с калинчести особености! Никога повече ГЕРБ на власт! ДОЛУ ГЕРБ!

 65. 66 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Весело

  До коментар [#57] от "damianov":

  "тази глупост Дайнов и сие опровергават сами с емблематичната снимка на корицата - Борисов ПАК реже лентичка за откриване на нов обект"

  Прав си. Варвари пък градят.

  Поръчкови тъпанари!

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 66. 67 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Само умни, образовани и прагматични политици като Иван Костов и Стефан Софиянски са способни да вземат вярни, адекватни на времето и ситуацията решения. Трябва да направим всичко възможно да мобилизираме народния вот за успеха на ДСБ. Дайнов правилно отбелязва, че сме в катастрофално положение и може скоро да загинем като нация. Учудвам се на злобарските коментари срещу Дайнов. Мъка!

 67. 68 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 793 Любопитно

  По скалата -10 до +10 на ГЕРБ давам "минус 6".

  Но Дайнов с тва плюене се опитва да изкара ГЕРБ по-зле и от Тройната Коалиция, на които давам средно оценка "минус 32". Няма как това да е вярно. Червените кхмери в комбинация с Д(П)С и тоталните импотенти от НДСВ просто бяха парцелизирали министерствата и никой не се месеше на другите, както и никой не се месеше и не търсеше сметка на прокуратурата и ВСС.

  И дават Дайнов да ме убеждава, че "катастрофата" след ГЕРБ е по-зле от тази след 90та и 97ма... Дайноооов, Дайнооов. Както казаха - черния печат в CV-то ти вече е сложен до черния печат на бездарния ти опит да се втъкнеш в спонтанните протести...

  Всъщност единствената положителна оценка давам на Зелените Естествено от плюс 5, най-вече защото ги следя от сравнително близо и не дават признаци, че ще се корумпират. Ако покажат и най-малкия намек, че ще се корумпират веднага отиват при другите със знак минус

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 68. 69 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#30] от "Роси Кирилова":
  Тази позиция е обективно необходима и единствено правилната.
  +

 69. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  Дайнов е прав във всяка своя дума. Дори при тройната коалиция имаше някакъв елемент на благоприличие, докато тези хора са с манталитет на прости, нагли улични гангстери (какъвто само допреди 13-14 години беше главатарят им).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 71 Профил на Sann
  Sann
  Рейтинг: 426 Весело

  Чета и се мая. Като се кланяше на Бойко, или по-скоро като се навеждаше с гръб към ГЕРБ за по-удобна поза, това вирусно ли беше? И "ваксината" Станишев ли се казваше? Прозрачен е. Прозрачно е, от заглавието до съдържанието, кой е платил тази книга и защо. Просто си преценете дали ще се доверите на такъв "авторитет" и дали искате ново управление на БСП - нещата са равнозначни.

 71. 72 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Или наистина съм ужасно тъп, или Дайнов е объркал ( в смисъл разменил) заглавието и съдържанието,
  Прочитам статията, нищо ново в тезите на автора, по-скоро добавена е апокалиптичност, от гледна точка на колко е размазано обществото и аха-аха да ми доскучае и ето го отговора на темата в заглавието – накъде след потопа.
  Интересен отговор получаваме от политолога Дайнов, който си е наш съвременник. На нас ни предстоят избори, в реално време и трябва да изберем между реалните възможности. Вместо това, ние получаваме препратки и цитати от Тома Аквински, Марк Аврелий и т.н. Не че цитатите са лоши, но не мога да направя връзката от тях към, например „България на гражданите“ ( съвсем скорошно предложение на автора към десните избиратели) или (защо не) БСП. Г-н Дайнов, ако и като смятате че можете да повлияете със своя интелект и виждане, отправете директно послание към нас, хората с по-скромни възможности, белким не объркаме (пак) нещата.
  А от вашата статия аз съм силно затруднен да си отговоря на въпроса в заглавието – „А сега накъде“. Отпред змия отзад ..., поне както излиза от вашите изводи, остава да гласуваме за , може би Маргарет Тачър?

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#26] от "Роси Кирилова":

  "За коя политическа партия бихте гласували, ако изборите бяха днес, 17-ти май?"

  Ако днес е 17 май, изборите щяха да са история, а също така и партиите с бюлетини №№ 17, 26, 27, 33 и още много други знайни и незнайни (повече незнайни)...

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Чета поредната статия за книгата на Дайнов и се убеждавам, че някои олигархични структури в България са много недоволни от ГЕРБ. Нещо Борисов не им е дал, затова много не го обичат и искат пак някоя Тройна на власт!

  Ще гласувам за ГЕРБ точно поради добре режисираните атаки срещу тях!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 77. 78 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Любопитно

  Много интересно че Дневник прави такова пространно представяне на "книгата". С препечатки и в последователни статии. Обикновено такова представяне се прави на материал на който си и издател. Например телевизионен филм замислен и реализиран с пари на телевизията.

  Много пари бяха заграбени за 23 години и сега тия пари се реинвестират в антинародна политика. Парите искат да правят пари прим. Лошото е че стоката липсва от формулата.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 78. 79 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#70] от "Norman Granz":


  [quote#70:"Norman Granz"]Дори при тройната коалиция имаше някакъв елемент на благоприличие[/quote]

  http://www.youtube.com/watch?v=-93C5XWgOUU

  Имаше да.

  Никога повече БСП и ДПС на власт, пичове. Тва е.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 79. 80 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Все пак критукващите Дайнов и Костов имат известно основание, че на времето се даде възможност на онези, които доведоха до фалит банките-1996-1997 г., а от там до загуба на спестяванията на милиони българи, да се окопаят, да се укрият, после да легализират окраденото и сега да се представят като честни, заслужили милионери-олигарси. Кромуел е действал по различен начин. Рязал е глави, наказвал е жестоко грабителите , но в резултат НИКОЙ, НИКОГА СЛЕД ТОВА не се е осмелявал да се гаври и изтезава английския народ! "Който жали пръчката, не жали детето"- английска поговорка. Който жали крадците (сегашните олигарси) не жали народа.

 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  До коментар [#37] от "emil":  Отказвам да чета пиянските бълнувания на тоя продажен шут Дайнов."

  -Бре!Тарикатлък ли е твоето,малко акъл ли е,много наглост ли е,или точно пиянски бръщолевения.
  Не щял да чете,пък иска да пише-ти чукча ли си" писател,не читател."
  Като не щеш да четеш-бягаш бързо,що пък да трябва ние да те четем.
  Книгата на Дайнов явно е много добра,щом се свикаха под знамената освен постоянните драскачи на ГЕРБ още сюрия объркани сбърканяци.
  Голям страх ви гони,бе.Треперете!
  А ние нормалните ще си четем добрите книги.

 82. 83 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#73] от "avatar":


  [quote#73:"avatar"]Това е защото отдавна са сред най-корумпираните.[/quote]

  Дайте ми само един пример, моля.

  Само един

  Един ми е достатъчен. Благодаря предварително.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 83. 84 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#76] от "johnyossarian":

  [quote#76:"johnyossarian"]глупако , че те - комунистите с в ГЕРБ [/quote]

  Навремето имаше една друга крилата фраза - Стани Да Седна. Такива подработки никога не са липсвали в борбата за оцеляване на партокрацията и сегашните нейни господари от ДС.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 84. 85 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Дайнов , в общи линии си прав ..Добре , даже много добре ...Липсва ти , обаче , ПРАВНАТА култура или знания :)
  В декларацията за независимостта /на Джеферсън /, с която завършваш , става дума за СМЯНА на СИСТЕМАТА- от колония - към независима държава..Ние този етап го минахме :) Не сме вече колония на КГБ и ссср ..Само недоразумението сидеров дрънка и използува думата - колония..Той е мутант- червен и руски агент :)
  2.НЕ идеализирай всички протестиращи ..Там имаше и лумпени , които искаха СМЯНА на системата - с някакъв вид остатъчен комунизАм ..) Система , по- добра от днешната - НЕ е измислена :) Протести са нужни - но , поне от средно Ентелегентни граждани - хора - които да ЗНАЯТ какво искат :)
  3.Не виждам мястото на буруджиева- тук - да ти представя книгата !!?? Тя, просто един малък елемент- причина за деградацията на България :)
  4.Демократичната СИСТЕМА винаги може да бъде усъвършенствана -например ИЗБОР на съдиии, прокурори, дори местни ченгета ...Но смяна ?? С какво ?? Както искаха лумпените от протестите :)
  Разбира се , само част от протестиращите бяха лумпени ..
  5.Стремежът към щастие- пише Джеферсън:) На всички , а не само на олигарсите, червените .Включвам и тези от ГЕРБ-а...
  Или по думите на Тачър- Америка е продукт на философията , на Европа - на историята :)
  У нас , уви- влачим още комуно историята си -и мутрите от тази "история" ..
  6. Липсва ни Законност, Дайнов - или спазването му от всички !! И добри закони - също ..
  7.Когато поне половината граждани в България се изправят срещу червената мутризация , /на БКП -ДС- ГЕРБ/ , тогава , едва тогава ще просперираме..Но Системата НЕ ни е виновна за това ..Ние , все пак , ги избираме :)
  7.Останалото - за шайката на ДС-= ГЕРБ- си прав ..)

  BIG AL
 85. 86 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Силните думи , винаги са нужни ..Дори за да ни предупредят ДОКЪДЕ можем да стигнем или накъде отиваме ..
  За съжаление - у нас - ние вече сме стигнали - до блатото:) Тук си прав ..

  BIG AL
 86. 87 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Въпреки ентусиазма си, на финала Дайнов ни казва, че докато матряла не се научи да стои изправен, едва ли нещо ще се промени. И ни цитира преамбюла на декларацията за независимост на една нация, чиято конституция по-късно започва с "Ние, народът..." За съжаление у нас основният закон започва с "Ние, народните представители..."

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 89 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И не говори за революциии:) При Джеферсън , когато огромната част от заселниците американци са искали независимост от Англия и Англия НЕ им я дала - тогава Джеферсън не вижда ДРУГ начин - в онези години :)
  Сега и днес - вече има други начини да свалиш една банда - от власт :)
  С бюлетината в ръка ...))

  BIG AL
 89. 90 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ОМГ! Чета коментарите и се хващам за главата. Едни статистики, едни чудеса, обвинения кой какъв и на кого бил. Грозна работа. Ама то и след такава статия, освен грозни работи друго няма какво да се случи.

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 90. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 92 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#82:"dedo pepo"]Голям страх ви гони,бе.Треперете! [/quote]
  Не ще и дума! Всички от ГЕРБ са обзети от страх и паника - и обикалят всеки ден стотици градове и села, за да провеждат кампания. Както е редно и както очакват хората. Какво правят от БСП и ДСБ, обаче? Крият се по цял ден в опушените партийни централи и кроят планове и завери. По някое време след пладне Станишев привиква журналята от всички червени медии и им спуска компромата на деня. Малко след като са гръмнали всички медии, величествено се появява др. Костов, за да потвърди казаното от Станишев или да го допълни. Мат'ряла се хвърля на земята в несекващи метани, а двамата "вождове" отиват да си гледат, каквото имат за гледане - др. Костов - теменужки, др. Станишев - прашките на Меликов. Изминал е още един ползотворен предизборен ден. Амин.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 92. 93 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Мисля, че обидните е елементарни "анализи" на Дайонв имат достойно място в предаването на Слави Трифунеско, където може рамо до рамо с други графомани като Сиромахов и Кулеков да кове перото на платения протест. Мисля, че с този мейнстрим Дайнов вече е във високата орбита- и е почти до най- великия червен манипулатор- Недялко Йорданов .

 93. 94 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  А най-лошото е, че дори бандата диваци от Герб да бъде изхвърлена на гюбрето, това изобщо не гарантира завръщането на обществото към нормалността.

 94. 95 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#83:"Distributed"]Дайте ми само един пример, моля. [/quote]
  Веднага, след като вие ми дадете поне 11 за ненаказана корупция в ГЕРБ - 11 е разликата между +5, каквато е моята оценка за ГЕРБ, до вашето -6.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 95. 96 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#94:"Lemmy"]завръщането на обществото към нормалността.[/quote]
  На която олицетворение са такива като тебе? Много благодарим, ама нЕма нужда.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 96. 97 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  ГЕРБ и Атака са по-лошият вариант на БСП и ДПС, т.е. ако не искаме да ни управляват комунистите трябва да се пазим и от Бойко, Цецо и Волен.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 97. 98 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#81:"johnyossarian"]ще гласуваш за ГЕРБ щото си прос , тъп и упорит [/quote]

  Не , нарича се прагматизъм!

  Или гласуване за по-малкото зло! Щото ако пак дойде някоя тройна с БСП начело България загива!

  Дайнов защо не посочва алтернатива на ГЕРБ?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 98. 99 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  А когато един полуграмотен варварин се разхожда из държавата/варварите не обичат умствения труд ) / , та разхожда се - дава, решава , критикува, напътства , насочва , реди "умни" мисли за матряла , за кучетата българи- трябвало на каишка да се водят , покрива МАФИЯТА - златвеци, цветита , тимаджии и т.н. , тогава наистина ВАРВАРИ 'управляват" България :)))
  Проглеждането на мнозинството граждани - за тези варвари - продукт на БКП - изглежда ще е дълго...))
  И ромите във фИкултето разбраха , че ИМАТ граждански права и си ги търсят ..
  САМО българите - гражданите или голяма част от тях - още не са наясно с Гражданските си права :)))))))
  И си обичат и гласуват за МУТРИТЕ..:)
  Въпрос на вкус- на нискоинтелигентни хора :))

  BIG AL
 99. 100 Профил на gonzzo67
  gonzzo67
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#56] от "avatar":

  браво.това е !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK