Рокери от Варна молят Лиляна Павлова улиците да не се маркират с червена боя

Лиляна Павлова на срещата си с рокерите

© ГЕРБ

Лиляна Павлова на срещата си с рокеритеДа бъде премахната червената маркировка от улиците във Варна, настояха рокери на предизборна среща с бившия строителен министър Лиляна Павлова, която е водач на листата на ГЕРБ в 3-ти МИР.


"Ще започнем акция във Варна за боядисване на пешеходните пътеки с перлена светлоотразителна боя. С цел повишаване безопасността на движението предвиждаме да въведем и специална маркировка по главните пътища и магистралите в страната, която шуми, ако автомобилът я пресече, но такава може да се поставя само на новите трасета, каза Павлова, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.


Тя се срещна с мотористи от клуб "Музикантите", а заедно с нея бяха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Варна Пламен Манушев, Николай Апостолов, Калин Калевски, Благой Иванов и Николай Няголов.
Рокерите предложиха в България да бъде изградена мотописта, подобна на тази в Серес, Гърция, която ще осигури възможност да практикуват спокойно любимия спорт. Мотористите обясниха, че най-опасни за тях са хлътналите или изпъкнали шахти, както и кръпките по асфалта. В тази връзка Лиляна Павлова коментира, че кърпенето на дупки е най-неефективният начин за поддръжка на пътищата. "Проблемните участъци трябва да се преасфалтират цялостно", заяви бившият министър.


Преди това Павлова се срещна със симпатизанти в община Аксаково. България има реална възможност сама да добива до 30-40% от потребностите си от природен газ. Анализите показват, че това може да стане до 3-4 години и ние ще работим в тази посока, разписано е и в управленската ни програма, заяви пред привържениците на ГЕРБ кандидат-депутатът.


Тя не се ангажира с обещание за намаляване цената на тока в големи размери, но обеща да се преразгледа енергийният микс, от който зависи цената на електроенергията. Според нея първата стъпка е да се направи реформа на енергийните дружества. Специално за Варна има два важни сектора – проектът "Южен поток" и добивът на газ от Черно море. И двата проекта ще спомогнат за разкриване на работни места, за съживяване на икономиката в региона, обясни Павлова. Газът от Черно море щял да бъде с около 30-40 на сто по-евтин от този, който внасяме. Така би трябвало да паднат и битовите сметки, смята водачът на листата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK