Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева

© Красимир Юскеселиев

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева"Дневник" публикува серия от интервюта с представители на основните политически партии, които имат шанс да влязат в парламента, както и тези, чиято политика вълнува читателите. Потърсихме лидерите на ГЕРБ, БСП, ДПС, "Атака", "Движение България на гражданите", ДСБ и "Зелените".


Тъй като от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че председателят Бойко Борисов няма да дава интервюта по време на кампанията, вчера публикувахме разговор с бившия министър по еврофондовете и един от основните автори на програмата на ГЕРБ Томислав Дончев.


Продължаваме с председателя на "Движение България на гражданите" и бивш еврокомисар Меглена Кунева.
Прошко Прошков няколко пъти досега каза, че ще бъдете една от основните сили в следващия парламент. Как виждате Вие участието на "България на гражданите" там?


- Има една пуснала вече корени вдъхновяваща мисъл, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Смятам, че когато се говори за политика, една партия е толкова голяма, колкото са големи идеите ѝ. И хората в "България на гражданите" имат самочувствието да го кажат - ние бяхме първите, които повдигнахме темата за монополите. Не просто защото стават безмерно богати една група хора, а защото монополите изяждат почвата, в която може да пусне корен всичко нормално. За нас нормалността е ключова. Големите въпроси са в каква посока е необходимо да се пренапишат правилата, по които живеем, колко държава искаме, колко участие, колко управомощени хора и по какъв начин могат да влияят на държавата.


Програмата, разбира се, е най-важното, което една партия предлага. Но идеите не могат да се осъществят, ако няма институционални механизми, по които това да стане. Иначе имаме парламент, пълен с хора с идеи. Затова е въпросът за парламента...


- Програмата е много важна, защото написаното остава. Програмата на ГЕРБ, например, е изключително важна, защото може да се види точно колко е изпълнено от нея и колко не е.


Така е, иначе имате сходни точки в програмата...


- Имаме, разбира се, но въпросът е кой ги изпълнява. Дали има качествата и желанието да свърши точно тази работа, в която се е врекъл. Аз бих искала ГЕРБ да беше изпълнила частта за организираната престъпност. Смятам, че те добре я познават, в смисъл, механизмите, по които да се борят с нея. Но както един талантлив журналист написа, вместо да намалят организираната престъпност и да реформират правосъдната система, те направиха точно обратното. Реформираха организираната престъпност и спряха развитието на правосъдната система. Така че този път няма да чета програмата на ГЕРБ. Ако искат много, много да се харесат на голяма група хора, просто да обещаят, че няма да пипат копчето. Не само в парламента.


Да повторим още веднъж: "България на гражданите" няма да влиза в коалиции?


- Не програмата е пречката. И в този смисъл разбирам какво Вие ми казвате. Познавам икономист, който каза, че е написал голяма част от програмата на ГЕРБ с надеждата, че може би ще следват умните хора и ще изпълнят написаното. Няма как да стане това - ако дадеш на корумпиран човек да направи път, той ще открадне парите. Ако дадеш на един човек, който не знае как се прави икономика, той ще закрие работни места, а няма да ги открие. Ако му дадеш възможността да направи съдебна реформа, той ще започне да подслушва магистрати. Т.е., много е важно в чии ръце попада властта. Тъкмо затова ни трябва овластяване на хората, които във всеки един момент могат да натиснат ръчната спирачка.


Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство

© Красимир Юскеселиев


Как ще контролирате властта, ако Вие смятате, че е по-добре да останете в опозиция?


- Ние не целим влизане във властта, което да ни превърне в патерица. Ако обаче умните хора на "България на гражданите" могат да наложат темпото, те ще го направят без колебание.


ГЕРБ се притеснява, че няма да може да състави правителство. Ние не - ние стоим там, където сме. И стоим твърдо.


Естествено, че всички се прицелват в колебаещите се, в онези, които си казват "нека заложа за по-сигурното". По-сигурното в случая е, че ще направим решителна крачка към пропастта. Ние сме застанали на ръба ѝ. И ако слушаме страха в себе си, ще направим крачка напред и ще паднем в пропастта.


Точно затова въпросът е как да контролираме онези, които междувременно се опитват да ни подслушват, да...


- Много хубав въпрос, както се казва в клишето. Да, безспорно ГЕРБ носи цялата институционална вина. Цялата. Но когато лидерът на БСП подаде масив от информация за системно подслушване на политици, бизнесмени, журналисти и т.н., което е продължавало години наред, той направи една крачка, но спря. Далеч съм от мисълта, че той няма доказателства, че някой просто му е подхвърлил папка. Напротив - има доказателства, има практика, която сигурно не съществува от вчера. Хайде всички карти на масата. Хайде да се стигне наистина докрай. Точно това той не направи - защото хората, които днес обслужват МВР, те не стъпват за първи път в МВР, те са отпреди. ГЕРБ изтегли посланиците сътрудници на ДС, но насели със сътрудници на ДС отново РПУ-тата. И така правим избори. Година след година ние правим избори така. Двоен стандарт par excellence. Самият факт, че БСП досега не са активната страна в тази борба според мен говори, че те нямат нагласа и при нужда самите те ще се възползват от тези възможности. Т.е., подстригаха малко, направиха прическа, но по същество не промениха нищо. ГЕРБ и БСП в този смисъл имат един и същи корен. БСП е първоначалната хранителна среда, от която изникнаха.


Основното, което се опитват да направят ГЕРБ и БСП, както се казва на този ставащ все по-отвратителен език, e да се позиционират. Те нямат за задача да се свържат с гражданите. И използват по изключително слугински начин всичко, което им попадне под ръка. Може да е платена социология, може да са платени медии, може да е камък, който да вземат от пътя и да метнат по теб, може да са клевети, може да е всичко - това няма значение. Вече много хора виждат, че това "те" е едно! И заради това не искат да направят, заради това ние не искаме да направим крачка към тях. Защото те са тях! Те са просто тях, само че размножени чрез пъпкуване.


Доколко сте готова да правите кадрови промени?


- Става - не става. Това е единственият критерий. Първата озонова маска, която искам да наложа на нуждаещия се от най-голямо спасение субект в държавата, това е съдебната система. Задължително. Всеки има различен прочит. Един се вълнува повече от едно, друг се вълнува повече от друго. Това, което мен ме движи, това са човешки права. Икономиката ще се оправи, ако ние имаме върховенство на закона. Втората спасителна ръка трябва тутакси да се подаде на администрацията. Защо? Какви са тези глупости, които говорят? През последните четири години администрацията е с вързани ръце и вързана глава – чака се телефонно обаждане от министъра за всичко и те не смеят да действат и да мислят.


Във връзка с човешките права - Даниел Вълчев каза, че неграмотните не трябва да изразяват гласа си...


- Ставаше въпрос за машинното гласуване. Всъщност г-н Вълчев, който все пак беше министър на образованието, каза "ама вижте, образованието е задължително". Електронното гласуване завинаги ли ще ни бъде забранено, защото не всеки има интернет?


Срещу електронното гласуване има други, чисто технологични аргументи.


-  Какво значи "Ама ние не сме дорасли за машинно гласуване". Така ли? Естония няма проблем с кражбата на гласове. Ние имаме ли? Имаме. Как можем да го преодолеем? Щом в една ромска махала хората не могат да четат и да пишат, нека направим курсове и да им кажем "Елате в училище, защото не можете да упражнявате правата си". Ако ние искаме машинно гласуване, ще ограмотим хората да могат поне да се подписват.


Искам сто процента грамотност на българското население. И ще използвам всяко нещо. Ако трябва - да са завършили десети клас, за да могат да вземат шофьорска книжка например. За мен образованието е култ. Няма да се помиря под никаква форма, че някой не може да си напише името. No way, няма как.


За да го постигнете, трябва да сте в изпълнителната власт. Вие обаче отказвате да влизате в изпълнителната власт заедно с някоя от двете големи партии?


- Има решение на националния съвет. Няма да ставаме патерица нито на ГЕРБ, нито на БСП. Това е. И по тази причина може пък така да се случи, че от "България на гражданите" да зависи съставянето на правителството.


Виждате ли се като мнозинството в парламента?


- Виждам, че ще работим здраво на изборите и се надявам да имаме такова представителство, каквото смелите, достойни, нормални хора в България ще ни отредят. Тези, които няма да калкулират нещо друго, освен нормалността и кой може да изпълни обещаното. Не е правилно политик да предсказва резултатите от изборите. Аз мисля, че това е проява на изключително лош вкус, която, надявам се, избирателят ще накаже.


Това все пак е част от кампанията.


- С това съсипахме социологията. Защото го направихме част от кампанията. Аз искам да дам всичко от себе си, без остатък, в следващия един месец, да убедим колкото се може повече хора първо в нормалността и разумността на една нова политическа сила, второ, за това, че е възможно да се противопоставим на фалша и лицемерието на картела, и на фалша и лицемерието, което те гарантират по време на избори. Миналата година камери заснеха как една жена краде от бюлетините. Съжалявам, не мога да използвам по-мек израз. Тази жена беше наказана. И прокуратурата спря дотук. Няма никакво разследване за това в чие име е крала, коя партия краде, защото да крадеш бюлетини не е да откраднеш една тетрадка. Тези бюлетини и тази кражба са в името на определена партия.


Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство

© Красимир Юскеселиев


През 2011 г. казвате за "Дневник", че ако изборите са такъв фарс, не знаете кой въобще би се явил на тях. Референдумът, по думите на Йонко Грозев, беше "имитация" на пряка демокрация. Имате ли прогнози следващите избори да не са фарс?


- С цялото си смирение се възхищавам от Маргарет Тачър. Има доста жени политици, от които се възхищавам, но поведението на Маргарет Тачър направи политиката й. За мен то е 90% от един политик. Представяте ли си колко по-лесен живот можеше да има тя? Ако не беше поведението ѝ, ако успяваше да лавира и ако се отпускаше луксозно при трудностите. Не го направи. Имало е предателство, както знаем от документалната страна на нейния живот. И въпреки това тя остана стандарт. Много е важно да има кой да държи стандарта. Понякога това е свързано с победа, понякога е свързано със загуба. Аз го изпитах по време на президентските избори. Загубих, но с достойнство.


Там спечелихте отчасти благодарение на факта, че не поискахте подкрепа от никоя партия.


- Да, и имам повод да Ви кажа, че благодаря на НДСВ, които на своите малко проценти към онзи момент казаха, че не бива да забравяме стореното добро. Още повече, аз съм имала отлична работа с моите колеги дотогава, те казаха, че ще подкрепят решение на свой национален съвет, ще подкрепят моята кандидатура. Казвам го просто защото истината трябва да се помни.


Затова и Ви върнах към президентските избори и малко по-назад - когато станахте еврокомисар, въпреки че бяхте избрана за евродепутат. Какви са гаранциите, че личните амбиции няма да застанат между Вас и хората, които са Ви подкрепили?


- Ако ме питате за хора с лични амбиции около мен, така се е случвало, че винаги са отпадали. Но пък тези, които са оставали, с тях сме правили чудеса. Това е преговорният ми екип, това са хората, които са правили президентската ми кампания. Явно химията работи. Пак ще кажа - поведението на човека говори най-много за него.


Хубавото на политиката е, че има толкова много изпитания в рамките на дни, на месеци, че не оставя неосветена част от теб. И по някакъв начин се разкриваш по-бързо. Една година в политиката е равна на може би пет в нормалния живот.


Не съм подозрителен човек. Това ми е носило минуси. Обаче ако знаете колко плюсове ми донесе! Трябва да се дава шанс. Ако си подозрителен, никога няма да дадеш шанс на хората. Така ще загубиш възможност да дадеш на някого да се развие. Да те замести! Огромната задача на всеки политик е да отгледа следващия.


Протестите Ви изиграха лоша шега. Имахте много повече от доверието на хората, "Атака" стоеше много по-ниско. Но те спечелиха много - някои от нещата, за които говореха, и то по-крайните, им донесоха плюсове. Бихте ли направили нещо и какво, за да върнете доверието на онези хора, които, така да се каже, заради обстоятелствата, се оттеглиха от Вас?


- Не знам как е мерено. Ако може през протести партия да спечели, те са две такива - ГЕРБ и "Атака", коалиционни партньори в предишния парламент... Нямам какво да коментирам. Това е политически оксиморон. Това е дървено желязо в политиката.


Може би именно заради протестите хората търсят сигурност, нещо познато.


- Монополите са тема на "България на гражданите" от първия момент. Казахме, че регулаторът е този, който отсъства. Това се доказа. Къде са протестите в момента? Ако те са били, за да може да се измъкне безопасно ГЕРБ от власт, постигнаха си целта. Пълно 6! Или пълно 15, ако предпочитате. Ако целта е била те да продължат нечестивата си коалиция с "Атака", отново имаме пълен успех. Моята цел не е такава. Това са партии, които са отговорни за ДКЕВР, за начина, по който се развиха медиите в последните години, които са виновни за огромната корупция, за това, че ние имаме сега шефа на НАП, който проверяваше г-н Цветанов, втори в листата в Хасково, ако това са целели протестите, това не са моите протести.


Не е правилно да се отиде на протест, ако си политическа сила. Ако си политическа сила и имаш свободни медии, през тях предлагаш критиките си и решенията си. Останалото е въздух под налягане. Виждаме, че в момента протестите са инструктирани как да подкрепят ГЕРБ. Тази ченгеджийница, която обхвана всичко, изгори хората във физическия и нравствения смисъл на думата, няма истина в нея. Да, "България на гражданите" е атакувана от двете страни. Цялото ченгеджийско войнство се е събрало.


Не вярвам да сме толкова несвързани с реалността. ГЕРБ и "Атака" печелят най-много от протестите - това не е нашата страна! Няма как да е тя. Това е паралелен свят на долната земя, в която те пребивават, имат си виртуална социология, виртуални медии, виртуална икономика, но съвсем истински гладни. За работа, за хляб, за справедливост, за медии, за информация. Аз съм твърдо на страната на този глад и бих искала малко по малко да започне да се насища. Нищо евтино не работи. Нищо, което се купува с пари, не е истинско. Това е купено с пари. Заченато и развито само през пари. Не мога да посъветвам хората да не се влияят, искам да кажа едно: каквото решим, това ще бъде. Все пак не могат да откраднат 100% от 100%. Така че трябва да бъдем два пъти повече.


Да обобщим: искате да върнете нормалността в политиката, но по начина, по който изглежда в момента, не сте склонни да използвате наличните институционални механизми - да споделите изпълнителната власт, за да прилагате политиките си.


- Напротив, институциите са нещо, което трябва да възстановим. ГЕРБ счупи държавата.


Ако сама вземе изпълнителната власт, как ще ѝ попречите да не я дочупи?


- Със сигурност ще я дочупи. Но не можеш да се събереш с хора, които крадат. Крадат истина, крадат избори, крадат пари, крадат икономика, съдии, прокурори, журналисти, социолози, няма как. А иначе ще напишат хубави неща, с които няма как да спориш. Кой не иска да се върне ДДС за 7 дни? Това е прекрасно. Но те направиха длъжници огромната част от бизнеса. И сега казват, че ще върнат ДДС за 7 дни. Да започнат от днес! Имат правителство и в момента. Защо не започнат от днес и да го върнат за 14... Само да Ви уведомя - от 16 март има европейска директива, че трябва да се връща в 30 дни. Малко по-спокойно с изцепките. И поне да спазваме европейските директиви.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (195)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Ще разберем на 12 май

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 2. 2 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Запролети се и кукувиците се размечтаха...

 3. 3 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 551 Неутрално
 4. 4 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 547 Разстроено

  Пази Боже от вас да вземе да зависи каквото и да било !!!

 5. 5 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 660 Неутрално

  взе да вдига полата лека по лека

 6. 6 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 551 Неутрално

  тая женица е толкова объркана в мислите и действията си, че направо я съжалявам..........

 7. 7 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Атака, ДПС и ДБГ.

  Очевидно е, че съставянето на новто правителство ще зависи от 1 или 2 от тези партии.

  Интересно ми е #2 и #3 коя точно от трите предпочитат, като ключ към съставянето на правителство.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 8. 8 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Няма да ставаме патерица нито на ГЕРБ, нито на БСП. Това е. И по тази причина може пък така да се случи, че от "България на гражданите" да зависи съставянето на правителството.
  ...........
  Какво лицемерие се излъчва от нея...Нямало да се коалира нито с БСП, нито с ГЕРБ , но пък щяла да съставя правителство.
  Явно иска да влезе в Парламента за да извие ръцете на една от двете партии и спечели дивиденди от евентуална патова ситуация.
  Колко ли балъци ще и послужат като трамплин за скок в бизнеса.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 9. 9 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1266 Весело

  "Има една пуснала вече корени вдъхновяваща мисъл, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му"

  "Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство"

  Голяма мечта - голям човек........

  Знанието е сила, информацията - власт
 10. 10 Профил на PetarSt
  PetarSt
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА

 11. 11 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Опазил Господ! Ще настане един алъш вериш, та свят да ти се извие. Толкова гладни пикльовци и пикли са се накачулили на Пръмовия клон, че завалийката няма да й стигнат контактите на високо ниво, за да ги намести 'сите гладници.
  Нищо де, Прошко да се стега - той е първа писта, със сигурност ще го огрее...ако някой изобщо гласува за тея червенотиквеничета.

  Hang on tightly, let go lightly
 12. 12 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 931 Гневно

  Даааа! Знаем че това ти е мечтата - да се докопаш до кокала и да глождиш за наша сментка! К`во си ни приготвила? Продажба на ВиК-та на фирми подобни на ЧЕВ ЕВН и Енергопро?!?!? Добетониране на морето ни? Изсичане на горите ни за писти и влекове?
  МАРШ!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 13. 13 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Бъррррррррррррр....

  ура и да живей!!!
 14. 14 Профил на Sdoto...to
  Sdoto...to
  Рейтинг: 388 Весело

  [quote#6:"nando"]тая женица е толкова объркана в мислите и действията си, че направо я съжалявам....[/quote]

  тая женица (термин твой) ..........

  е всичко друго , но не и объркана.......

  но със сигурност търси Объркани,верващи.........

  и ще ги намери .........всъщност нас винаги ни "намират"

  за 23 год гласувахме 13 пъти .........и винаги "късата клечка"

  има объркани в случая..........
  въпр. е Кои са - ТЕ или Ние ?

  спечелете 6+1 от сдото...то
 15. 15 Профил на bongo19
  bongo19
  Рейтинг: 225 Весело

  Таз пък нали преди време обяви 4е със никого няма да се коалира.

 16. 16 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Пръмовица,нещо много си е повярвала

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 17. 17 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Може би бих гласувал за нея, ако не бяха се намърдали там разни хамелеони като Зеленогорски, например....

 18. 18 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Надай са Калино, от вас да зависи съставянето на новото правителство ... Ако изобщо влезете в Парламента ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 19. 19 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Разстроено

  Жална 'и майка на България , ако от вас , нейните разсипници , зависи съставянето на нова триглава ламя!!!! Каквато Кунева-Пръмова , такива и останалите люспи край нея!!!! Дано хората се усетят , кой и защо затвори 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", за да плащат днес скъп и прескъп ток!!! Дано народът се сети , че кланът Пръмови е един от основните тарикати , облажили се от модернизацията на прескъпия ток на мариците 1 и 3!!! За сведение на неинформираните, реактори като тези от спрените 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", продължават да работят във Финландия, а същите тези преждевременно закрити български реактори имаха ресурс на експлоатация за поне още 30 години!!!!! Финландия , дори си точат лигите за резервни части от блокове 3 и 4 на "Козлодуй" , за своите АЕЦ!!!!!Мястото на националните предатели е в затвора , а не в Парламента!!!!!!

 20. 20 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство"
  Може, но не бива!

 21. 21 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Кунева, откога сънуваш?

  Избягаха ти структурите, дали прескачаш бариерите?

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 22. 22 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 551 Неутрално

  ГЕРБ се притеснява, че няма да може да състави правителство. Ние не - ние стоим там, където сме. И стоим твърдо.

  ДА, около 5% за влизане в парламента... Патерицата на БСП и ДПС да управляват още 4 години.... Тежки години чакат България, но народа си избира съдбата...

 23. 23 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  До преди половин година целта и беше да печели изборите... уж.

  Сега вече целта е да се прави на "балансьор". Така мечтаната от всички политически мишки позиция - хем си в играта с двата крака, хем не носиш никаква отговорност.

  Но тази ниша е запазена за ДПС и Атака, те са отракани играчи и няма да пуснат Кунева да им вземе ролята.

 24. 24 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство"

  Да пази Господ, от Вас да зависи каквото и да било в тази държава....силно се надявам, че измислената Ви партия, няма да участва по какъвто и да било начин в следващото управление на България.

 25. 25
  altarf
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 26. 26 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Всички политически партии не стават за честно и компетентно управление. И причината е една - българите сме така смазани от комунизма и посткомунизма, че не можем да се самоуправляваме. В калната борба, която ни предлагат аз ще гласувам за Герб. Не харесвам никоя партия и не вярвам на никой. Но БСП трябва да си плати цената, да се разцепи, да се разкъса и да започне да изчезва. Като СДС навремето. След това ще изчезне Герб и т. н. И така, докато изчезват българите и така избавят света от жалките си проблеми.

 27. 27 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#22] от "s1lv3r":

  Ти нещо четеш много избирателно. Жената ясно си е казала в интервюто, че няма да влиза в коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП. Да си прочел някоя от другите партии, да изтъква като свой основен приоритет реформирането на съдебната система?

 28. 28 Профил на красимира
  красимира
  Рейтинг: 225 Неутрално

  отново много глупости е изговорила.ако тя състави ново правителство ще трябва да си заминавам от тази държава,защото от нея нищо няма да остане ако госпожа Кунева е на власт

 29. 29 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#19] от "kimba3":

  Не мога да повярвам как хората упорито вярват, че затварянето на блоковете е зависело само от нея. Такова решение се взема от правителството, което е дало мандат на Кунева да преговаря, но е в пълното си право да го оттегли или да й нареди друго.

  Аз съм склонен да вярвам, че затварянето на блоковете беше цената, която трябваше да платим, за да влезем в ЕС. Е, ако можехме да избираме, тогава кое бихме предпочели - да си имаме 3-ти и 4-ти блок, но да не сме в ЕС, или да сме в ЕС без 3-ти и 4-ти блок?

  Друг хубав въпрос - защо сега не ги рестартираме?

  Пилците се броят на избори.
 30. 30 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Е това което си пиша от сума месеци лъсна.
  Надява се да влезе в коалицийка и да папка пак.

 31. 31 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#23] от "niakoi_si":

  В парламент, който няма да изтрае и половин година, няма необходимост да се прави на балансьор. Достатъчно е да запази непримиримо и принципно отношение спрямо управлението. Това ще и даде повече аргументи в борбата за следващия парламент.

 32. 32 Профил на filip
  filip
  Рейтинг: 225 Неутрално

  ех изумява ме тази женица.как седи и си реди глупостите и как говори все едно е такова ангелче и мисли само доброто на българия,все едно преди години това което направи не се е случило.толкова нагла и противна жена не бях виждал.дано народа знае че тя не бива повече да бъде на власт и да не гласуват за нея

 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  До коментар [#31] от "nikero":

  Ще ви се. Ама не. Ще има правителство на националното спасение или някаква подобна боза. И така и трябва, не можем да си играем на избори, докато нашите спечелят.

  12 май - и каквото си изберете, това ще е. Това да не ви е седмичния тотализатор? Едни избори струват 10ки милиони на държавата и още 100тици милиони на самите партии. Някой трябва и да работи в тая държава, че парите не падат от небето!

 34. 34 Профил на nikolova_rosi
  nikolova_rosi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Точно на нея кой ще ти отреди такава работа ) да не се главозамайва,ами да се осъзнава и да изчезва вече. Хората ясно показаха,че не искат да имат нищо общо с нея и с ненормалните й идеи и групировки.

 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#29:"altarf"]ако можехме да избираме, тогава кое бихме предпочели - да си имаме 3-ти и 4-ти блок, но да не сме в ЕС, или да сме в ЕС без 3-ти и 4-ти блок? [/quote]Естествено ще предпочетем да си запазим блоковете ! ЕС няма къде да избяга ... освен това ние му трябваме на ЕС , а не той на нас. Някой да е видял нещо добро от Европа ? Взеха ни пазарите, затвориха ни заводите, убиха ни със квоти, които Миглена подписа ... Бетер от Ньойски диктат и стана по-зле даже от соца.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 751 Неутрално


  Нещо коментаторите днес не са много познати.Има и един с рейтинтг 0.Мисля си дали не е някакъв новосформиран корпус за бързо реагиране.Властта требе да се брани!

 37. 37 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  До #29- altarf- "Защо сега не ги рестартираме ???"

 38. 38 Профил на margaritkailieva
  margaritkailieva
  Рейтинг: 225 Неутрално

  как не я е срам да говори са монополите, за енергетиката,след като тя беше главна действаща фигура в създаването на сегашния проблем. По-скоро се убеждавам,че една партия е толкова голяма,колкото е наглостта й! В това отношение партията на Кунева е една от водещите,спор няма!

 39. 39 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#35] от "t' Ankus (остен за слонове)":

  Значи стратегията ви е ясна - на пускане на ЕС и рестартиране на блоковете.

  Пилците се броят на избори.
 40. 40 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Надявам се, да не влезе в парламента, защото е лицемерна и посредствена. Тази партия се среми към властта на всяка цена и е готова на всякакви коалиции. В програмата й липсва конкретика, за да е удобна всекиму. Партия пълна с ренегати - НЕ!

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 41. 41 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  може, обаче едва ли ще зависи от извънпарламентарна политическа сила

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 42. 42 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#27] от "nikero":

  Хахахах сега плюе срещу тези, които я направиха политик, но ще си говорим пак след изборите...Тогава ще заговори национално отговорната политика на компромиса и в интерес на развитието на България ще се гушнат задружно.... Старата партенка не може да залъже никого....Единствено разграничаването и от всяка голяма партия в момента може да я вкара в парламента, а после вече, който предложи повече

 43. 43 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 751 Неутрално

  "С това съсипахме социологията. Защото го направихме част от кампанията. "-това наистина е добре казано.Социологията наистина се занимава само с това да мери рейтинга на партиите,и хич не й пука какво става в главите на избирателите.

 44. 44 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#40] от "soave":

  Посредствена? Вярвате ли си?

  Единствената партия, в която няма ренегати, е БСП. Каква ирония.

  Пилците се броят на избори.
 45. 45 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  [quote#36:"vjacho"]Нещо коментаторите днес не са много познати.Има и един с рейтинтг 0.Мисля си дали не е някакъв новосформиран корпус за бързо реагиране.Властта требе да се брани![/quote]
  така ще е до 12, а и с 0 са малко това е аматьорско , правилото е от един "разработен акаунт" да пишат няколко милиционера, а майтапа е че пишат по различен начин и си личат

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 46. 46 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Нали нямаше да се коалира с никого?! Всичките сте един дол дренки, интересуват се само да докопат властта.

 47. 47 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#33:"niakoi_si"]. Ще има правителство на националното спасение [/quote]Това е много крайна мярка .... след правителство на ГЕРБ + БСП ... след няколко месеца когато хората пак започнат да се палят по мегданите .... кой ще дойде след тях ??? Демокрацията работи с управляващи и опозиция ... като се провалят едните - идват другите ... В тая взривоопасна атмосфера е противопоказно ... по-добре някаква "боза" - която да изгърми като бушон и никой да не жали за нея. В лоши времена добро правителство няма ... По-важно е да остане алтернатива, която да дойде след него.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 48 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#44] от "altarf":

  и в БСП има - Корнелия Нинова е от СДС.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 49. 49 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 751 Неутрално

  [quote#34:"nikolova_rosi"]Хората ясно показаха,че не искат да имат нищо общо с нея и с ненормалните й идеи и групировки.[/quote]

  Хората в зала "Армеец" ли визирате?Или сте наскоро мобилизарана с право да говорите от името на всички избиратели.
  Това не е сериозно,отстави го Цецо какви ти ги разправя!Демокрация сме все пак.

 50. 50 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Даниел Вълчев е имал общи фирми с г-н Любен Гоцев и Цветелина Бориславова, така че генезисът на тази партия е ясен.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 51. 51 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  До #37-altaef- Май само ти единствен в България не си разбрал , че фамилия Пръмови има преки интереси чрез участието си в мариците 1 и 3, не само 3 и 4 , но и 5 и 6 блокове да бъдат закрити!!! Ако 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" работеха , нямаше да имаме нужда нито от модернизацията , нито от скъпия ток на мариците 1 и 3, от чието адължително изкопуване са се облагодетелствали и продължават да се облагодетелстват фамлия Пръмови!!! Когато народът ръгна набунт , срещу непоносимите цени на тока ,се чуха гласове за обявяване на бедствено положение и спиране на ТЕЦ-овете, като на тяхно място се включат блок 3 и 4 на АЕЦ "Козлодуй"!!! За да избегнат подобна опасност, сега Пръмови бързат да ги нарежат и унищожат, за да не могат с 5 пъти по-ефтиния си ток , да подбиват прескъпото производство на мариците...

 52. 52 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#33] от "niakoi_si":

  Че, то правителството си е вече наредено - ГЕРБ плюс АТАКА. Болен Сидеров и компания ще направят пак постановка с разцепване на парламентарната група. АТАКА е същият парадокс като Бареков във способността си да си целуне задника при завъртане на 180 градуса, без да губи поддръжка.
  Независимо от това, правителството няма да се задържи повече от половин година, защото и за краденето се иска умение - все нещо трябва да оставиш и на населението.

 53. 53 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Заглавието е малко подвеждащо, иначе интервюто е доста смислено... във всеки случай доста по-смислено от популистките напъни на Боко и Серго.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#39:"altarf"]Значи стратегията ви е ясна - на пускане на ЕС и рестартиране на блоковете.[/quote]Аз съм енергетик, а не политик = блокове в АЕЦ не биваше да затваряме Политиците вземат политическите решения дали ще се ориентираме към Австроунгария и Германия, Фюрера и Дучето, СИВ и СССР, ЕС и НАТО ... или към Шанхайската зона и БРИКС .... Ние плащаме после ... за техните решения

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#51] от "kimba3":

  Решението за затварянето на блоковете не е взето еднолично. Зад това решение стои цялото тогавашно правителство и парламента. Но по принцип лесно е за човешката мисъл да концентрира обвиненията си върху един човек.

  Пилците се броят на избори.
 56. 56 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 665 Неутрално

  "Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство"
  Или пък не ?
  По-добре не.

 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#44:"altarf"]Единственаа партия, в която няма ренегати, е БСП. Каква ирония.[/quote]Нормално ! Партиите на СДС тръгнаха с голям процент бивши комунисти - ренегати Във възрастова група над 50 години всеки шести е бил в БКП ... Марсианци няма = това е материала на политически активните хора в България. На практика всичко качествено преди 1989 беше в БКП - това са вашите родители и съседи. Какво се чудите?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  За мен образованието е култ. Няма да се помиря под никаква форма, че някой не може да си напише името.


  Агент Гоце в пола да не се обажда. какво образование ма како. Ние българските учени НИКОГА няма да ти простим, че Бг е ЕДИНСТВЕНАТА страна в ЕС, която няма ОП "Наука".

  Отделно да си припомни как бързо се затваряха преговорни глави от АЕЦа та до домашната ракия. Айд гид.

 59. 59 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  [quote#19:"kimba3"]За сведение на неинформираните, реактори като тези от спрените 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", продължават да работят във Финландия[/quote]

  Неинформиран си ти, бре. Или си пробутваш лъжите при всеки удобен случай. Нашите са реактори са ВВЭР-440 В-230, а финландските ВВЭР-440 В-213. За разлика от нашите, те отговорят на изискванията за безопасност и работят и до днес. Що веднъж не попитахте, защо Партия е избрала по-евтинкото и е пренебрегнала сигурността? Щото от ЦК могат да рупат и вносно, ако се наложи.

 60. 60 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  До коментар [#52] от "nikero":

  Ами ако правителството се задържи само половин година, това ще иде да покаже, че българския народ е рядко дебилен и не заслужава да има избори въобще. Защото явно не може да ги ползва по предназначение.

  Защото всяка несигурност в политическата обстановка, закопава още повече БГ икономически. Тази врътня с оставката на Барабойко ще и сърбаме попарата във финансово отношение следващата година. А ако има още едни бързи извънредни избори спокойно можем да говорим за падане на борда.

 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#6:"nando"]тая женица е толкова объркана в мислите и действията си, че направо я съжалявам..........[/quote]Каква да бъде ... опитва се да бъде християн-демократ в страна с две зомбирани футболни агитки не чуващи и не разбиращи нищо освен собствените си крясъци. Освен това идеите на Миглена са елитарни и изкривени виждания на евро-чиновник откъснат от родните феодално-крепостни отношения по места.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  До # 37- altarf- Колкото до Е.С. - Финландия е извън Е.С. , но стандартът на финландците буди завист сред много държави членки на Е.С. Излиза че можеш да си с добра икономика и добър стандарт на живот , и извън Е.С.!!! Основната причина за това е , че финландските политици и бизнесмени работят за интересите на финландския народ , а не само за чужди интереси и собствените си джобове , както това прави клана на Кунева-Пръмова!!!!! Та каква според теб е ползата от влизането ни в Е.С.??? Икономиката ли ни се оправи , безработицата ли намаля , имигрантите ли се завърнаха, образованието и здравеопазването ли цъфнаха и вързаха??? Напротив , краде се от всякъде и всичко , като, че ли утре ще настъпи края на света!!!Парламентът, изпълнителната и съдебната ни власти ли заработиха като тези в Германия, Австрия, Дания...??? Ти знаеш ли примерно ,че в Германия собственик на земя над 10 хиляди декара не получават нито държавни , нито евросубсидии??? В същото време у нас латифундистите със земи над 10 хиляди декара , получават лъвския пай от държавните и евросубсидиите, като по този начин унищожиха дребните земеделски производители , и принуждавайки ги да имигрират в чужбина , за а не измрат от глад,обезлюдиха селата???Същото стана с разсипаните заводи и предприятия. Същото става и с медицинските кадри в България... И каква е ползата на българите от влизането ни в Е.С. , освен за една шепа продажни, алчни и крадливи тарикати, като тези от клана Пръмови ,чиято неделима част е Кунева?????

 63. 63 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Не дай боже! Еврозубрачката и първа национална предателка няма място в парламента!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 64. 64 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  [quote#62:"kimba3"]Колкото до Е.С. - Финландия е извън Е.С. [/quote]

  Отрано си я подкарал с пърцуца.

 65. 65 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Някой сисли ли, че нещо зависи от тия избори, освен за хората, пряко обвързани с 1 или друга партия?

 66. 66 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Най-добрият вариант ще бъде точно България на гражданите да зададе тона на следващото управление. Умни, образовани, културни хора - това й трябва на държавата ни.

 67. 67 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#62] от "kimba3":

  Я пак. Финландия е в ЕС от 1995, но не е в НАТО: Бъркаш я с Норвегия.

  Колкото до ВВЕРите, има малка разлика с наште затворените, но в Козлодуй се направиха доста сериозни модернизации, които отидоха в небитието.

  Надка гаражна и куневица са за разстрел.

 68. 68 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#59:"gianni"] Що веднъж не попитахте, защо Партия е избрала по-евтинкото[/quote]"Партия" е избрала да воюва с Рим по времето на Клеопатра и Цезар .... "партията" е направила тези блокове преди да влязат новите стандарти за безопасност и блоковете отговарят на БДС и ГОСТ. За толкова време не е станало нищо лошо, няма и да стане - защото нашата нация е техническа, ядрена и космическа (а не калинки като сегашните, дето искат да копаме картофи и да гледаме овчо)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 69. 69 Профил на gretastoianova
  gretastoianova
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Кунева казва "може пък", аз казвам "ще". Точно от Движение БГ ще зависи съставянето на новото правителство - съдя по приятелите си и близките ми хора, които вече се ориентираха към тази партия. ГЕРБ и БСП се изравняват - еднакво слаби ще са, знае го всяко дете вече.

 70. 70 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  До # 55- altarf- Българите много добре знаят , кои заклаха кокошките снасящи му златни яйца , а именно блокове 3 и 4 на ЕАЦ "Козлодуй". Това бе НДСВ и за това днес създаденото от червените кукловоди НДСВ е на бунището на историята!!! Ръката , която държеше ножа, обезглавил кокошките снасящи златни яйца обаче бе на Кунева-Пръмова. Кунева - Пръмова , бе измъкната от червените кукловоди, от бунището на историята където 'и бе мястото. Бе поизтупана , фризирана и напарфюмирана, и сега се поднася отново опакована в целофан на политическата сергия, за да не овони целия пазар. Явно политическите кукловоди , много са я окъсали от към идеи , щом започнаха да подхвърлят в политическото пространство политически трупове и мумии , като Жорж Ганчев и Кунева-Пръмова!!!! Погледнете само , каква кариера прави този политически хамелеон!!! БКП, безпартийна , НДСВ и сега специалист по всичко на темите "Героят е винаги в строя" и "Аз ще съм със таз , която е на власт"!!!

 71. 71 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на
  новото правителство"

  - Не, госпожо, няма начин! Вие няма да влезете в парламента!

 72. 72 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#67:"olimpipanov"]Надка гаражна и куневица са за разстрел.[/quote]++++ .... За национално предателство и вредителство в особено големи размери
  = ... до стената и като кучета За разлика от тия двете ... някои партийни лидери са си заслужили и военна музика ... за предателство.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 73. 73 Профил на afx
  afx
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#25:"altarf"]Кунева и компания нямат никакъв шанс, защото народът няма демократично самосъзнание и не изповядва демократични ценности[/quote]
  Такова е. Ние сме крепостни селяни които се гордеят с този факт

 74. 74 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 751 Весело

  [quote#58:"olimpipanov"] Ние българските учени НИКОГА няма да ти простим, че Бг е ЕДИНСТВЕНАТА страна в ЕС, която няма ОП "Наука". [/quote]

  Голям майтап!Развесели ме.Недей така бе,човек!

 75. 75 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  единствената причина да затворим 3 и 4 блок толкова набързо беше във вече взетото от правителството на НДСВ решение да се строи АЕЦ Белене, всичко друго си беше предмет на преговори и до Куневица не е имало нищо особено императивно

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 76. 76 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#68] от "t' Ankus (остен за слонове)":

  Бай Таньо, не реакторите са отговаряли на БДС, ами БДС е отговаряло на реакторите. Защото по това време в бившата Чехословакия и в Унгария са строели ВВЕР-440-213, отговарящи на съвременните стандарти. А иначе на северно-азиатския ГОСТ отварят и РБМК. Край Петербург и до днес работят реактори по-стари от този в Чернобил.

 77. 77 Профил на nexuss
  nexuss
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство."
  АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  Както се казва - гладна кокошка просо сънува

 78. 78 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#69:"gretastoianova"]ГЕРБ и БСП се изравняват - еднакво слаби ще са, знае го всяко дете вече.[/quote] Те децата знаят че ги носи щъркела, а не щръкналия ... също така знаят, че първия човек стъпил на Луната е "Денис Белята" (от мултипликационно филмче) ГЕРБерите си заминават ... като Костов и Царя ... това и големите вече го знаят, но няма да стане изведнъж, а избори след избори и калинка след калинка ... Кунева не е алтернатива във времена на радикали, би била полезна в по-спокойни политически времена = партия на статуквото.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 79. 79 Профил на vralex
  vralex
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Няма по-добър вариант от Кунева за следващ премиер. А България на гражданите е единствената свястна партия с реален шанс да влезе в парламента. Затова за тях ще гласувам.

 80. 80 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#76:"gianni"] Край Петербург и до днес работят реактори по-стари от този в Чернобил.[/quote] Значи може да работят и си работят!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 81. 81 Профил на andro31
  andro31
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Гладна кокошка просо сънува е казано в нарадната поговарка

 82. 82 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  И що бате Бойко няма да дава изявления?-шото се нерви от въпросчетаДа ви кажа само, че бъдещето принадлежи на политици като Меглена,когато кризата отмине, ама у нас пък няма благодарение на С.Дянков

 83. 83 Профил на todoriadis
  todoriadis
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Колкото повече наближават изборите, толкова повече българи ще се усетят, че ако искат надежда, перспективи, стабилност, нормалност, трябва да задраскат 33 в бюлетината.

 84. 84 Профил на kranush
  kranush
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#28] от "красимира":

  И да не спечели Кунева изборите пак ще трябва да ходиш в чужбина, ако имаш здраво дупе, разбирасе ...

 85. 85 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  [quote#79:"vralex"] А България на гражданите е единствената свястна партия...[/quote]

  А бе и тия "граждани" вече ги знаем. Обикалят от партия на партия да снасят кукувичите си яйца.

 86. 86 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#76:"gianni"] ГОСТ отварят и РБМК. Край Петербург и до днес работят реактори по-стари от този в Чернобил.[/quote]В Англия име някакъв праисторически реактор, който ползва морска вода и я излива директно в морето ... ... ама него никой не го пипа !!! Двойният аршин дразни и идиотщините ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 87 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Е, няма как от извънпарламентарна партия да зависи.

 88. 88 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  "...Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство..."
  Съвсем не е объркана Кунева. И си е направила добре сметката. Проблем за нея ще е самото прескачане на 4% за в НС. При наличие на партии, компроментирали се в очите на избирателите - ГЕРБ и БСП, Кунева разчита на един "жокер" от "Дондуков". Забравете за правителства на ГЕРБ или БСП, или доменирани от тях - улицата няма да го позволи. На това разчита Кунева, обича реда и закона, но няма нищо против уличната анархия да и поднесе короната на властта. Още повече, че доколкото помня идеята на ДСБ за програмно правителство започна да се среща все по-често и в изявите на Станишев. Те това е шансът на Кунева. Трябва само да внимава, докато се раздава и дава всичко от себе си, да не сублимира до 12 май. Нагледах се на слаби артисти, голямо преиграване - сигурно прецакване. Вярно е, че българската публика не е претенциозна, но знае ли човек, какви са ефекти може да има гладът.

 89. 89 Профил на kranush
  kranush
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Просто ми се повдига от платени и неграмотни писарушки. Само плюят без аргументи и плашат с чужбина. Не мога да разбера този мазохизъм на хората. 4 години ги тъпкаха, уволняваха ги, вдигаха цените безконтролно така, че през зимата повечето от нас се оказаха, че не могат да си плащат дори сметките, подслушваха ги и на маймуни накрая ги направиха. Явно е, че трябва алтернатива, защото втори мандат на ГЕРБ ще е убийствен за страната ни. БСП няколко пъти се провалят в управлението. Атака е станала толкова лява, че си е направо опасна. Единствено ДБГ представя тази алтернатива, която може да ни спаси от кризата с умерена програма и интелигентни специалисти.

 90. 90 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#82:"xalikarans"]бъдещето принадлежи на политици като Меглена,когато кризата отмине, ама у нас пък няма благодарение на С.Дянков[/quote]Да ! Бъдешето принадлежи на политици като Миглена ... когато станем Европейци и по заплати! Кризата придоби идиотски измерения благодарение на Дянков - действията му бяха про-кризистни, а не анти-кризистни. Действаше като окупатор на враждебна територия с цел смачкване на туземното население твоя Дянков

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 91. 91 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#66:"krista_p"]

  Най-добрият вариант ще бъде точно България на гражданите да зададе тона на следващото управление. Умни, образовани, културни хора - това й трябва на държавата ни. [/quote]

  Откакто "умните, образованите и културни" хора взеха властта на всички стана зле.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 92. 92 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  Добра инициатива на дневник, да дава глас на всички мераклии за парламента ))
  п.п. Чета и разбирам защо Слънцето е решил да не дава интервюта ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 93. 93 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#36] от "vjacho":

  Нали? Жалка работа, не е лесно да опонираш на толкова смислено интервю, дори за пари, дори за много пари. Особено, ако нямаш капацитет

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 94. 94 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#86] от "t' Ankus (остен за слонове)":

  Ами реакторите край морето ползват морска, а тези край реките, речна. Ама както и да е, тук въпросът е за изборите. Я ти ни кажи за столетницата ли ще гласуваш? Уреди ли се в списъка на "гражданите", на които БСП ще връща България? Дано ти е излязъл късметът, щото явно си бил на смяна, като са раздавали навремето куфарчета.

 95. 95 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  "Меглена Кунева: Може пък от нас да зависи съставянето на новото правителство"

  Да не дава Господ, другарко Пръмова!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 96. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#79:"vralex"]Няма по-добър вариант от Кунева за следващ премиер. А България на гражданите е единствената свястна партия с реален шанс да влезе в парламента. Затова за тях ще гласувам.[/quote]Защо Кунева да става премиер .... какво остана още за затваряне и разсипване, каква квота остана за подстригване ... и магданоз ли няма да произвеждаме след нея. Аман от предатели ..

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 97. 97 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  [quote#35:"t' Ankus (остен за слонове)"]убиха ни със квоти, които Миглена подписа ...[/quote]
  Никога не сме могли да запълним нито една от квотите си. Винаги бяхме под тях. Защото освен квоти има и санитерно-хигиеенни изисквания на ЕС, в които нашите селскостопански производители трябва да се впишат.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 98. 98 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  [quote#48:"soave"]и в БСП има - Корнелия Нинова е от СДС[/quote]
  И Пламен Орешарски е от СДС

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 99. 99 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#91] от "kihano":

  Ако за теб Буда и Цвъки са "умни, образовани и културни", значи нещо много не ти е наред.

 100. 100 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  [quote#25:"altarf"] Кунева и компания нямат никакъв шанс, защото народът няма демократично самосъзнание и не изповядва демократични ценности. [/quote] ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Левите са си сталинисти и не са преживели дори "култа към личността" и в главата им сталинските методи се борят с битието им на капиталисти... Ръководството на БСП са няколко либерали заразени с неолиберастия.
  Десните са РЕВАНШИТИ = фашизоиди които се крият зад демократична маска, безкрайно далеч от демократичните ценности и безкрайно близо до идеята да трепят с лопата по главата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK