Всяка прилика с лица и събития не е случайна - стенограма на записите, които замесиха Борисов, Найденов и Кокинов

Замесените в разговорите лица - Борисов, Найденов и Кокинов

© Дневник

Замесените в разговорите лица - Борисов, Найденов и Кокинов"Не мога да разбера какво се случва - кой от кои е".


Това е реплика от записите, които тази нощ получиха медиите и за които се твърди, че съдържат разговор между бившия премиер Бойко Борисов, земеделския министър в кабинета му и настоящ обвиняем за подкуп, злоупотреба със служебно положение и принуда Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов.


Автентичността на разпространените аудиофайлове, за които анонимният изпращач заявява, че са направени по поръчка на вътрешния министър Цветан Цветанов от СДОТО, не е потвърдена, а всички замесени лица запазват мълчание. Както и МВР. Прокуратурата също реагира с голямо забавяне, като едва в късния следобед разпространи съобщение, че Върховната касационна прокуратура (ВКП) е образувала проверка за автентичността на записите.
През деня само Борисов отклони въпросите по време на предизборни срещи с обясненията, че с "подслушвания и флашки нищо не може да се направи" и че "има паралелна структура на МВР в държавата, която работи и подслушва, и зад това стоят Станишев и хората му" без да става ясно дали с това потвърждава нещо от изтеклите разговори. Той изрази и възмущение, че ако е мислил, че "Миро може да направи нещо срещу ГЕРБ, нито щях да го каня у нас, нито щях да говоря с него".

В късния следобед стана ясно, че Николай Кокинов е влезнал на среща при главния прокурор Сотир Цацаров , а малко след 17 часа дойде съобщението, че Кокинов е подал оставка.


Ако автентичността на записите се потвърди, цитираната в началото реплика принадлежи на Кокинов. Той я повтаря на два пъти в разговора. Скандалът с подслушването и паралелните сюжети, които изскачат всеки ден в хода на предизборната кампания наистина поставят все повече и страшни въпроси, отколкото дават отговори и е трудно дори за ключови играчи в тях да се ориентират.


"Дневник" прецени да публикува най-важното (с незначителни съкращения) от изпратените аудиофайлове, защото въпреки неяснотата какви точно са записите - в тях се коментират публични личности и събития, които са се случили, а други продължават да са актуални и в момента. В бележки към репликите се опитахме да ориентираме кои са споменаваните хора, дела, случки.


По-късно подаването на оставка от Кокинов вече може да се разчита и като знак, че очевидно има проблем с информацията в аудиофайловете.

За ориентир в извадките от разговорите използваме инициали, които отговарят на имената на замесените бивш премиер (Бойко Борисов), бивш министър (Мирослав Найденов) и прокурор (Николай Кокинов) - ББ, МН и НК.От записите става ясно още, че те се провеждат сутринта на 15 април. Това е денят, в който прокуратурата обяви резултатите от проверката в МВР и че има нарушения, позволяващи нерегламентирано подслушване.


"Домакин" на срещата явно е ББ, не е ясно къде (възможно е да е къщата в Банкя), но от реплики се разбира, че други хора ги обслужват, както и че ББ очаква и друг гост "от разузнаването". По това, че записът продължава и след раздялата на ББ и МН и се чува как МН казва на шофьора на ББ да го закара до "Банкя палас", чуват се и разговори от радиостанция (явно в колата) може да се съди, че не е изключено устройството за запис всъщност да е в МН (неговият глас се чува най-ясно и през почти целия разговор, а на моменти се чува и звук, определян като сърцебиене).


"Дневник" търси за коментар и хората, които са споменати в разговорите. Прокурор Джамбазов не отговаря, защото е в командировка извън България.


Извадките от разговора са в хронологичен ред. Заглавията в болд са на редакцията на "Дневник" за ориентир в дългия разговор (едно към едно може да го чуете и във файловете):

Някой нарежда отгоре...
Шефа каза - Цецо 


НК: Добро утро. Дегизирал!? Вода нищо друго не искам.
МН: Отслабнал ли си?
НК: Само умствено. Преследват ме. Аз съм репресиран.
МН: На една шейна, дето вика шефът (по-късно от разговора става ясно, че шефът е ББ - бел.ред.), са ни качили.
НК: Ааа, качили, ма забраихте ма всичките.
МН: Мене, ме най забравиха. Ама…
НК: Тебе не знам кой ти вади ножа. Сигурно ти приказват, че аз ти го вадя, ама…
МН: Не? Той затова шефът искаше, той затова ти се обади снощи…(явно срещата на МН и НК е уредена от ББ - бел.ред.)НК: И аз видях какво се случва да ти кажа честно. Някой нарежда отгоре.
МН: Отгоре е нареждането. Проблемът е, че искат Малена да я закачат и нея да привлечат (Малена Филипова беше ръководител на инспектората към Върховната касационна прокуратура (ИВКП), която беше предложена за уволнение от главния прокурор Сотир Цацаров, именно заради съмнения, че е участвала във фалшивия сигнал, подаден от Мирослав Найденов за натиск от страна на наблюдаващия прокурор по неговото дело над свидетели. Срещу Филипова в момента има висящо дисциплинарно производство във ВСС - бел.ред.). Те твърдят, че... Всъщност, жената, истината е, че като й дадох тогава сигнала – и на ДАНС, и на Борис Велчев му се обаждах. Аз ходих при Борис Велчев. В смисъл то не е.


НК: Кой ти скача? Това ми е интересно.
МН:  Не знам. Имам някакви... Казах му на шефа, той каза - Цецо (очевидно се има предвид бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - бел.ред.). Мисля, че е Цецо. За да има такава атака и то координирана атака…
НК: Значи това го прави главният. (явно главният прокурор Сотир Цацаров - бел.ред.)
МН: Нямам представа. Нямам представа.


Как така нямаше, пък има дело


НК: Еманципира ли се вече?
МН: Според мене аз станах жертва на разчистване на определени сметки при вас. Те... той използва случая да каже – виждаш ли, политически протекции. Дали Малена я целят?
НК: Малена е пътник.
МН: Защото той първият път като се изказа, директно атакува и теб: "Аз питах Кокинов, а той каза, че няма".


НК: Кого? Кой така ти каза?
МН: Когато главният първия път коментира. Той нали първият каза, че няма нищо по Миро Найденов.
НК: Той тука ли беше?
МН: Не.
НК: Значи не сте били заедно. Щото действително ми се обажда и ме пита как няма дело.
МН: Той го каза това и на пресконференцията. Но той каза: "Аз бях подведен".


НК: От кой?
МН: От тебе.
НК: Как от мене?
МН: Аз питах Кокинов: "Има ли" и той каза, че няма.
НК: Ми то нямаше.
МН: Но след това се оказало, че има. И аз питам как така нямаше, пък има.
НК: Какво да ти кажа. Правят каквото искат.
МН: Когато ме викнаха. Той твърди, че имало един вид и от ОЛАФ, което на мен ми се струва. Какво общо има ОЛАФ. Той Светльо (вероятно се има предвид основният свидетел Светослав Симеонов, който си е променял многократно показанията по разследването срещу Мирослав Найденов - бел.ред.) ...


НК: Цацаров го натиска? Той ли ти каза?
МН: На шефа, бе.
НК: Крият от мен делото. Главният прокурор на него казват.
МН: Знам. Той затова веднага говори по телевизията Боби Сарафов (Борислав Сарафов е зам.-главен прокурор, назначен от Цацаров - бел.ред.) веднага, че Малена държала в касата си. Някакви е такива глупости. Че аз съм й лекувал кучето. И тем подобни глупости.


НК: Аз и Роман сме били хора на Бойко...Началникът си избра главния прокурор.


НК: Гледам да не се бъркам. Другата седмица имам дисциплинарно производство (по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, ВСС образува неотдавна дисциплинарно производство на Кокинов с мотив, че не е спазил принципа на случайното разпределение при преписките за енергийните проверки - бел.ред.).. Аз съм репресиран отвсякъде. Президентът ми скача вече.

Николай Кокинов - градският прокурор на София, за когото се твърди, че е другият човек в записите. На снимката заедно с Роман Василев, който също е споменат.

© Анелия Николова

Николай Кокинов - градският прокурор на София, за когото се твърди, че е другият човек в записите. На снимката заедно с Роман Василев, който също е споменат.


МН: А той що?
НК: Ми не знам. И на мен, и на Роман (прокурор Роман Василев е заместник на Кокинов - бел.ред.). Щот сме били хора на Бойко. Не мога да разбера кво се случва - кой от кои е?
МН: В събота и неделя бяхме с шефа и аз му викам, че ще ми пишат постановлението за привличане. И той вика: "Глупости как ще приличат?". И в понеделник получих призовка.


НК: Виж сега, началникът (от контекста на разговора може би има предвид ББ - бел.ред.) си избра главен прокурор.
МН: Знаеш ли кое е лошото, като са го разпитвали тоя Симеонов. Те са го питали вътре Борисов ли ти предложи ти да отидеш в Брюксел. Той мрънкал. То тоя, понеже е откачен, в момента примерно си прави пас, а я си представи, че утре го вкарат в залата и тоя го изправят вътре пред 100 човека. И той ще каже те ме викнаха горе и ми предложиха да ида в Брюксел, за да си мълча. Аз се опитвам да му обясня какво може да се случи от това. Примерно от нищото. Понеже първият пък като коментирахме той тогава Цветанов се притесняваше, че той Кокинов...
НК: Каза ми го. Този ми го каза чрез посредник. И него му се пече. Познай пак откъде?
МН: От същото място. Кофти е. Как беше - пази ме от свои, а аз от враговете си.
НК: Ден след ден.


(От записа става ясно, че влиза ББ)


НК: Ееее, забрави ме. Забрави ме.
МН: Отслабнал е.
НК: Отслабнах. Взеха да ме преследват. Аз съм репресиран.ББ само на "Алфа рисърч" вярва - обсъждане на актуалните социологически данни
ББ: Чакай, че не съм ги гледал. Тези са новите на Алфа рисърч. Само на тях им вярвам.
НК: 51%. Хахаха
МН: Колкото агенции има, толкова социологически изследвания.
ББ: Сигурно. Досега те винаги познават. Алфа рисърч – само те. Нямат един сбъркан избор.
МН: Това беше Боряна. Как беше Боряна Тончева?
….
МН: Днеска гледам във вестниците пише разлика от 2%. Ама не знам на кой.
ББ: Кольо Колев от "Медиана". Бойко Борисов 31%, Христо Стоичков – 15%, Станишев – 13, Цветанов – 12, Кунева – 8, Сидеров – 7, Божидар Димитров – 6, Слави Бинев – 4, Яне – 4, Иван Костов... Е...и т....а Слави Бинев има повече от Костов. Лютви Местан, Валери Симеонов.
НК: Кокинов не пише ли?
(смях)
ББ: ГЕРБ – 23.5, ей. БСП и "Коалиция за България" - 22. Предишният месец...
МН.: Това не е на тая Боряна от Алфа.


ББ: Да, бе. За тва ти казвам. Аз съм 31, бил съм 30. Орешарски е бил 21, станал е 12 за един месец. Станишев е бил 13, сега е 16.
МН: Вдига?
ББ: Да. ГЕРБ сме били 22.5, а сега 23.5.
МН: Едно нагоре.
ББ: БСП са били 21.9, не – 16.9. Сега са 16.2. Това е чудесно. Във Варна, че ме интересуваше Варна.
МН: Вчера са направили някаква провокация на Лили.
ББ: Голяма работа. Във Варна има 28.
МН: Ходили са да викат някакви там.
ББ: … Христо Стоичков - 19, а Божидар Димитров е 18 във Варна. Станишев – 18. Слави Бинев там го няма.
МН: А Марешки? Той днеска е на първа страница на "Труд" и "24 часа".
ББ: Какво?
МН: Бюлетина 11. Пълнят гушите по изборите на тия медии.

ББ: Нещо искаш ли? Колко е часът е, ей?
МН: Шефе, 8 и 15 ч.
ББ: Значи не съм се успал. Че съм почнал и да се успивам.
НК: Забравихте ме всичките. Само удари по мойта глава. Всички ми скачат. Дисциплинарни производства другата седмица имам (отново става дума за образувано от ВСС неотдавна дисциплинарно производство срещу него - бел.ред.).
ББ: Кой това?
НК: Кой? Аз. Президентът ми скача. Всички ми скачат.
ББ: А кво иска президентът?
НК: Иска да не съм там, където съм.
ББ: А къде да си?
НК: Вкъщи да съм си.
ББ: Поболяхте ме! И аз започвам като тебе.
НК: Хахаха. Защо ми скача президентът, бе? Бил съм твой човек.
ББ: Че са ти казали, че си мой човек. То това е хубаво.
НК: Началникът ми другояче го представя.
ББ: В смисъл.
НК: Каза, че президентът му се скарал. Казал му докога ще ги търпиш тия.
ББ: Кои?
НК: Мене и Роман. Както се казва не са хубави тези работи. Нещо репресират ме. Червените ме репресират.
ББ: Кои са червените?
НК: По принцип. Всички ме репресират.
ББ: Прокопиев. (Иво Прокопиев е предприемач и съиздател на "Дневник" и "Капитал". През последните години е непрекъснато атакуват от медиите на групата Цветан Василев-Делян Пеевски, които без никакви доказателства го обвиняват за влияние във всякакви сфери и ситуации - виж повече тук - бел.ред.)


НК: Янето (лидерът на РЗС Яне Янев - бел.ред.) ми скача тогава. Дисциплинарка спечелих. Във вторник сега ще ме гърчат.
ББ: За кое?


НК: За кое. Там за едно дело. Дето съм указания на ВКП. Мен гърчат. Ония там енергийните дела.
ББ: За прекратените?
НК: Да. Те не са прекратени. Ония ги прекратил, другия... трети.
ББ: С чии указания?
НК: ВКП. Ама са устни. И аз сега гриза дървото. Нали ми вкара Цацаров дисциплинарка.
ББ: Това за енергийните дела не е хубаво.
НК: Знам, че не е хубаво.
ББ: А ДКЕВР от 2010 г. тия дето... Каква е там?
НК: Копчева ли там? (Снежана Копчева е прокурорът, на който са били възложени проверките на енергийните дружества, но тя не е образувала наказателно производство - бел.ред.)
ББ: Да.
НК: Ами някаква. Възрастна жена. Баба е и има внуче.
ББ: Баба е, ама...
НК: ... (не се разбира)
НК: Общо взето напрежение, лоши работи, няма нищо хубаво.


Бившият премиер Бойко Борисов<br />

© Красимир Юскеселиев

Бившият премиер Бойко Борисов


Градският прокурор иска да се мести в Апелативна прокуратура


НК: Стискам зъби, стискам палци...Искам да ходя в Апелативната прокуратура.
ББ: Къде е това?
НК: В апелативната прокуратура. Нали си подаде оставка предишният.
ББ: На София? Кой беше досега?
НК: Ангел Илиев, дето джурка делото Сапард. Нали го накараха да си подаде оставка. (Ангел Илиев беше апелативен прокурор на София от лятото на 2012 г., избран от предишния състав на ВСС. В края на януари главният прокурор Сотир Цацаров внесе предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Илиев и той напусна - бел.ред.) Заради нарушения при разпределянето на делото САПАРД. Малко след това той подаде оставка. Имам още три години мандат. Няма за какво да стоя повече тука повече. Време ми е, имам още три години мандат. От 1999 г. съм в тази градска. Не ми се седи вече. От 14 години съм.ББ: А този Джамбазов (Божидар Джамбазов - заместник на Кокинов в СГП, ръководител на звеното за разследване на злоупотреби с евросредства - бел.ред.) на кой човек е?
НК: На кой човек. Мой заместник е.


ББ: Аз знам кой го е назначил навремето... Сашо Арабаджиев (предполага се, че се има предвид Александър Арабаджиев, бивш конституционен съдия, бивш депутат от БСП, в момента съдия в съда на ЕС в Люксембург - бел.ред.) се обадил на Филчев (Никола Филчев е бившият главен прокурор - от 1999 до 2006г.). Че лично го молят Станишев и Първанов.
НК: Той ми е градски, от Ямбол е. По-малък от мен. Умно момче. Малко гей си пада.
ББ: Какъв гей, той е откровен педераст.
НК: Умно момче.


ББ: Те всички педали са умни. И аз почвам да викам, че съм пидал, за да мислят, че съм интелигентен. Кольо Филчев ми разказа цялата му история. Нали го знаеш, че е като CD. Като му щракнеш копче и почва да разправя с години, с дати, ръкописна мисъл има.


НК: Като бях в градска 1999г. той беше стажант, младши прокурор беше. След това отиде в районна, там си изкара годините и се върна като редови прокурор. По нататък Бойко Найденов (в момента Найденов е директор на Националната следствена служба и беше сред първите коментирали записите днес - бел.ред.) го взе в градска. По нататък аз като станах и го взех за заместник.


ББ: Да не би и ти да обичаш така..
НК: Ами де да знам, може да е хубаво, не съм пробвал. На тези години.
ББ: Той не беше ли същият, който отиде да разпитва Овчаров в кабинета му. (става дума за Румен Овчаров, който през януари 2007г. е бил разпитан в кабинета му от наблюдаващия разследването по "Топлофикация" прокурор Джамбазов. По това време Овчаров е министър на икономиката и енергетиката. Тогава разпитът в министерството е коментиран като странен, но като законен. - бел.ред.)
НК: Същият.


ББ: А доказа ли се тогава, че там го е разпитвал?
НК: Даже му се кара тогава. Велчев (тогавашният прокурор Борис Велчев - бел.ред.) му се кара.
ББ: Що отива там, представи колко е задължен. Това определя отношение.
НК: Не си спомням беше преди шест-седем години. Не е показвал политически пристрастия. Той си гледа Брюксел, Европа. Утре почва една среща тук, Кеслер (генералният директор на ОЛАФ Джовани Кеслер беше на посещение в България на 16 април - бел.ред.) е тук, той организира. Цели се в европейската прокуратура, която ще създават. Не се занимава много с български неща, освен с Миро Найденов. Но той е ресорен там. Това дело, което е срещу него, го крият от мен.


Апелативната прокуратура е по-високо. И са три граници - от Благоевград до Видин


ББ: Кой го крие?
НК: Ръководството на прокуратурата.
ББ: Кой?


НК: Караш ме да говоря срещу началника си ли? Наблюдаващият прокурор докадва всеки ден на Борислав Сарафов. Не знам по чие разпореждане, вероятно на Цацаров. На мен ми казаха, да не се интересувам по това дело. И аз не се интересувам, защото не съм в положение да говоря. С тази дисциплинарка, аз все за нея говоря, но тя ми е голям четал на врата. Всеки ме изнудва за пари. Да приключва там следващата седмица, да ме наказват, да ме порицават. Да знам, че е свършило.


ББ: А апелативен, по-хубаво ли е от градски?
НК: По-високо е. И са три граници – от Благоевград до Видин. Пет апелативни прокуратури има в страната.
ББ: А на софийска кой ще стане...


НК: А не знам, да го мисли главният прокурор. Не мога да стоя повече. Нямам друга алтернатива. Разбираме се с Боби, с Цацаров. Но моят мандат изтича след три години, къде ще ходя. Сега има свободно място, сега е моментът. Все пак ще съм инстанция на градска прокуратура.
ББ: А неговото дело как го виждаш?
НК: Никак не го виждам. Защото дочух, че неговият свидетел – как се казваше – пак е бил отбой след последното си посещение. Злите езици говорят, че нещо си го дръпнал от летището. (може би става дума за свидетеля по делото на Найденов - Светослав Симеонов, който работи в Брюксел - бел.ред.)
ББ: Не го познавам този.
НК: такива слухове се носят. Така или иначе си е променил показанията. Без неговите показания, няма нищо. Има онези СРС-та на Калинка, нали била накичена някого. (очевидно става дума за Калина Илиева - бивш изпълнител директор на Държавен фонд "Земеделие", която беше ходила на срещи с със записващо устройство и подаваше сигнали за злоупотреби до ОЛАФ - бел.ред.)


МН: Там няма нищо..
НК: Не ми дават делото, искат нещо да правят.


МН: Искат да привличат и Малена към него.
НК: Знам, бе човек. Сега ми забраниха да говоря с нея. Главният ми забрани да говоря с нея. Ти си го избра.Не се подсмихвай.


МК: По второто дело ровят за пиарките. Тази Накова е разпоредила, че иска всички обществени поръчки от министерството. (Калина Накова е прокурор от специализирано звено за противодействие на измамите с европейски фондове към СГП. Тя наблюдава проверката срещу PR-те на Мирослав Найденов - бел.ред.)


Главният единия ден ме бие по главата, другият - ме гали


НК: Братко, дишат ти във врата. Кой ти диша, не знам. Не съм аз. Началникът да каже.
ББ: Кой?
НК: Попитай главния, какво му се върти в главата. Разбирам се с него, но е много повратлив. Бързо си сменя позицията. Нищо лошо не мога да кажа, но ме изненадва непрекъснато. Много ми е трудно. Днеска така, тука онака. Единият ден ме бие по главата, другият ден ме гали. За това искам в апелативна да отида, на спокойствие, настрани малко. Направи туй, направи онуй. После по главата – защо така го направи. С "Медиапул" тази история, защо си мислите, че я почнахме


ББ:Кой?
НК: В "Медиапул", този журналист, който го направихме като Христос мъченик. (В началото на април журналистът от онлайн медиата беше привикан в прокуратурата, за да дава обяснения по статия Българският "Уотъргейт": А кой ще проверява проверяващия?" във връзка със скандала с подслушването от МВР и беше заплашен с образуване на дело - бел.ред.)
ББ: Боби. Борис.
НК: Борис Митов. И той е гей. Наркоман и гей. Главният ми се обади и каза веднага го извикайте и почвайте проверка. Айде сега сложи лайното пред вентилатора. И аз като Матросов излязох и казах, че съм инициирал всичко това и го защитих. Какво да направя – станах главен бушон. Но нещо започнах да се изморявам. Сериозно ти говоря. Много ми идва. Всеки ме цака. И не виждам нищо досега хубаво да се е случило, освен дисциплинарката. Развесели се ти, но на мен не ми е.


ББ: А Роман каква му е функцията?
НК: Каква да му е? Като мен се гърчи като червей.
ББ: Какъв е?
НК: Заместник си ми е.
ББ: А с Джамбазов?
НК: Да.
ББ: Роман може ли да си го е.е Джамбазов.
НК: Според един жълт вестник между заместниците ми имало двама гейове. Сега издирваме кой е вторият. Само една е жена.
ББ: Роман си е манаф малко.
НК: А не знам. В една стая са, приятелчета са си.
МН: То прихваща.
НК: Нервен съм напоследък.
МН: Ако ме питаш мен
НК: Твойто си е твойто, мойто си е мойто. И двамата ни чака нещо нехубаво. Та така...


МН: А тази Накова на кой е такова?
НК: Това е звеното за злоупотреби със средства от европейските фондове. Марга Попова (вицепрезидентът Маргарита Попова, която преди това беше министър на правосъдието - бел.ред.) си ги назначи, сложи Джамбазов за шеф. Не се интересувам и не ми е работа да проверявам. Тези хора не са физически в градска прокуратура. Сегашният началник на звеното е Митова. (Ангелина Митова, прокурор във ВКП, ръководител на звеното за евроизмамите - бел.ред.)


Тези хора комуникират в Брюскел с ОЛАФ много. Туй дело не знам кой го възкреси, дойде сигнал от червените си спомням, обади ми се Цацаров и ме пита дали има дело срещу Мирослав Найденов. Казах му няма, но му препоръчах да пита Митова, защото се сетих за това срещу неизвестния извършител. Издадох уверение на следващия ден, подписах се, подпечатох, че няма срещу тебе дела. Цацаров отиде на брифинг - какво са си говорили с Митова и какво са правили не знам, след това повдигнаха обвинения. Защо и кой, питайте Цацаров.


Аз на шефа не лекувам кучето, а на нея ли


ББ: Нали имаш само едно дело?
МН: По едно дело – три обвинения. Едното е че съм предложил подкуп, другото, че съм му принудил да си промени показанията, третото че съм сдействал на някаква фирма да спечели обществена поръчка, но тя не е спечелила.


(Бел.ред. - В средата на март държавното обвинение провери и съобщи, че срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов няма дело, но има досъдебно производство срещу неизвестен извършител, в които се съдържат "факти, идентични с изнесените на пресконференция на БСП данни". Няколко дни след това прокуратурата повдигна три обвинения срещу Найденов – за злоупотреба със служебно положение и подкуп.)


НК: И четвъртото – че кучето на Малена съм лекувал. Верно ли си го лекувал? (повече за връзката с домашния любимец може да прочетете тук - бел.ред.)
МН: Абе глупости, представяш ли си министър да ходи да лекува? Аз на шефа не съм ходил.
ББ: Аз не виждам нищо лошо.
МН: За вашите кучета съм викал друг доктор...просто физически съм нямал възможност...По делото за "Фейсбук" и "Туитър", тя е изискала всички медийни поръчки. И въртят, че все едно през медиите са давани пари, които са се връщали.


ББ: Това, което ние говорим за Хохегер (скандалът с австрийския лобист Петер Хохегер, с който се оказа че е работило правителството "Станишев" - бел.ред.) говориме същото, че са дадени милион и половина и триста хиляди евро са се върнали в България през Моника (очевидно се има предвид Моника Йосифова/Янова - ПР експерт и годеница на лидера на БСП Сергей Станишев - бел.ред.).
МН: Ама то това е факт. Той наистина ги е дал.


Не мога да разбера кой кой е и с кого играе


НК: Нещо се случва в политиката... не мога да разбера кой кой е и с кои играе. Имам чувството, че и вие в ГЕРБ има фракции и не всичко е еднозначно. Не мога да разбера защо правим някои работи. Ако ти знаеш нещо и си говориш с главния, това е друг въпрос. Усещам неща, които са ми странни. Не съм в положение да питам сега.


ББ: Какви неща?
НК: Малко странна ми се струва проверката със СРС-та.
ББ: Проверявате сигнал.
НК: Много неща проверяваме.
ББ: А Моника проверявате ли?
НК: И нея я проверяваме. Ама тя поиска да я проверяваме.
ББ: Ами и Миро поиска да го проверите.
МН: Аз отидох на първия ден. Нали говорихме тогава и аз отидох. Няма какво да се крия, нямам притеснения от това. Въпросът е че той..
ББ: Аз този не съм го виждал.


Питайте главния защо не прекратяват. С ръка на сърцето няма да издържи делото


МН: Като прокурор те питам – при положение, че този си е потвърдил показанията, че не му е оказван натиск, те не могат ли да го прекратят.
НК: Могат. Въпросът е защо не го прекратяват. Питайте главния.
МН: Нали това беше уговорката – отиваш, разпитват.
НК: Репресиран съм, с дисциплинарка, нямам поле за изява.
МН: А те не само, че не го прекратяват. А почват да ровят по други неща, които са правени от ония.


НК: Нещата по това дело бяха възложени на Джамбазов ми беше казано, който докадва на Сарафов... Джамбазов ходи по телевизиите.
МН: Това каза по телевизиите, че има важен свидетел. А той дойде от Брюксел.
НК: Като питам Джамбазов, вдига ръце и нищо не казва. Според мен знае, но са му казали да не казва. С ръка на сърцето, няма да издържи делото.
МН: Ама аз нямам притеснения, той ме държи с обвинения, аз нищо не мога да кажа. Той ходи по телевизиите. Говорят...
НК: Напълно те разбирам, но аз мълча кат партизанин, виси ми на врата дисциплинарката.


МН: Лошото е че почват да ровят по едно дело, което може да стане. "Фейсбук"-ът приключи, пристигна от ОЛАФ становище. Но понеже нямат нищо там, почнаха да искат другите медийни поръчки.
НК: Там чух една клюка, доколко е вярна, нямам представа. Ще ти я кажа...
НК: Дочух че предлагат сделка, или са я предложили, или са приели не знам, че тази с която живееш да свидетелства срещу тебе с цената да не й се повдига обвинение. Така чух. Опичай си акъла там. Пази се от най-близките си, както се казва.


ББ: Каквото и да каже, каквото и да направи...
МН: Те там са други хора, започват да говорят и глупости.
НК: Когато усетят, че някой е паднал, някои хора обичат да го ритат.
МН: По нашите ширини е така.
НК: Най-добрата тактика е мълчанието и достойно поведение.


ББ: Оня не ти е проблем, оная ти е проблем. 100 пъти съм ти казал. Човек, който пет пъти е сменил показания, заради такъв кошаревски свидетел не могат да те вкарат в затвора. Адвокатите ще искат 100 пъти да го изследват луд ли е, не е ли, защо и как. Колкото и да натискат в тази посока, минали са три години и половина, можел е да отиде у Брюксел и да каже какво иска. Той не ти е проблемът, проблем е тая, която може да те накисне по най-безобразния начин.


МН: Аз там притеснения нямам..
ББ: Ако тая с която живея, ходи да ме топи, чия е вината?
МН: Ама не ме е топила.
ББ: Това, което ти го казва човека.
МН: Е то е клюка...
ББ: Абе клюките там. Да се откаже за пети път клюката е, че аз съм го натиснал.
МН: Ето не е факт, защото не сте го прихващал от летището.


ББ: Но има логика. Нема логика четири пет години да не го прекратите това дело. Пет пъти е разпитван и да е приключено. Тука ще гледат да пробият нея. При тебе ли е?


Определени поръчки медийни са ги правили в определени посоки.
Тия, на които давахме помощ, сега ме правят на маймуна.


МН: При мен е, но не може да ме изиграе. Единственият проблем е че и тя, и екипът около нея, определени поръчки медийни са ги правили в определени посоки. Тя същото, което говореше и Джамджиева (Светлана Джамджиева - главен редактор на "Труд" - бел.ред.). Като й разбиха "Фейсбук"-а, не "Туитър"-а, какво беше "Скайп"-а (явно се има предвид за разговори, които изтекоха в таблоиден сайт и за които се твърдеше, че са от кореспонденцията по скайп на Джамджиева - бел.ред.). Нали тя обясняваше, че сме помагали на "Труд" да оцелее. Ние тогава давахме техническа помощ на всичките, които ме правят на маймуна.


ББ: Тя, затова е техническа помощ за медиите. Тя не е за кравари или овчари, или за прокурори. Правят се конкурси и те се печелят. И те много дорбе знаят как ги печелят, защото се разбират помежду си.


МН: И това разбиране минава през техническо задание на съответната обществена поръчка. И това задание са го правили Криси, Миро - моят ПР (Мирослав Иванов - бел.ред.), и Боян, педераса на Сашо (вероятно се има предвид Боян Томов който беше оперативен директор на вестник "Стандарт" и изпълнителен директор на "Стандарт финанс", а сега е съветник в кабинета на танспортния министър Кристиян Кръстев - бел.ред.).
ББ: ...на Славка Бозукова (Бозукова е главен редактор и изпълнителен директор на "Стандарт" - бел.ред.). Аз съм го изгонил като бях главен секретар. От мене събра 60 хил. лева за деца сираци и ги открадна. От мое име ги беше събрал. Боянчо кривогледия – аз където съм - той не може да се появи. Ако си работил с него, изрично съм казал, че с него не трябва да се работи.


МН: Сашо (вероятно се има предвид Александър Сталийски, който е председател на българската федерация по културизъм и фитнес и е известен като близък приятел на Бойко Борисов, беше посочен от Станишев през 2009г. като представител на т.нар. кръг "Котараците" - бел.ред.) го прати.
ББ: Какъв ти е Сашо да ти го прати. Аз съм го изгонил, защото открадна 60 хил. лв., събрал за деца сираци от мое име и го открадна. Ще го пратя аз крадеца.
МН: И Ани Русчева (Анна Русчева също е ПР експерт, тя работи за Красимир Гергов, известен с позициите си на рекламния пазар и притежаващ дял от БиТиВи - бел.ред.).Те са идвали и казват, че са се разбрали - "Труд", "24 часа".
ББ: Какво искат да се разберат, ти си принципалът.
МН: Затова нямам притеснения. Но като почнат да ги викат в прокуратурата.


ББ: Ще ги викат със сигурност.
НК: Отивам на репетиция при началника за брифинга.
ББ: Добре бегай ти.


(Става ясно, че някой идва при Борисов - според capital.bg гостът е директорът на Националната разузнавателна сбужба (НРС) Драгомир Димитров)
Б.Б. Кой?
Другият глас: От разузнаването.
Б.Б. Свършвам


Притеснение някой от ПР експертите да не издъни медийните поръчки


МН: Криси няма да ме издъни, въпросът е, че тя е работила с разни капути и въпросът е... Значи хората на Диана (Диана Дамянова е известен ПР експерт, шеф на агенция "Д енд Д",  която работи дълги години за "Лукойл" и Валентин Златев, както и за много други компании и за държавни ведомства - бел.ред.), когато тази Ани Русчева на Краси и Диана се разбраха с медиите на кой какво да се даде, за да напишат техническата помощ за обществените поръчки, Криси и няколко човека около нея са ги писали. Притеснението ми е, ако тия продължават да ровят там, утре като почнат да ги викат тия, някои от тях да не издъни. Защото аз я извиках Диана, защото може да й се има доверие


(Под "Криси" вероятно става дума за бившият ПР на Агенцията по храните - до септември 2011 г. -Кристина Спасова. След това тя регистрира фирма "Кей Ем Ком", която спечелва нашумялата поръчка   за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър - за 50 000 лева. През август 2012г.  прокуратурата се самосезира по разследване на вестник "Сега", което изнесе данни за съмнително бързото забогатяване на 25-годишното момиче, което за около година успява да купи имоти, дялове в компани и и офиси, да стане и едър арендатор на земи за около един милион лева, без да са ползвани кредити или заеми.  За същата "Криси", МН казва в разговора, че е сигурен, че няма "да го издаде" - бел.ред.)


Б.Б. Коя Диана?
М.Н. Диана Дамянова. Тя и Ани Русчева координираха нещата. Технически са го правили Криси и няколко човека... Нямам индикации, че тя ще ме предаде по някакъв начин или издъни. Върху нея е такава атака - викане, повдигане на обвинение, тя все пак е на 25 г. Защото всъщност някой от прокуратурата я натиска, тука въпросът е кой я натиска и що го прай. Те за да стигнат до ровят от "Екоравновесие" още, това е преди 6 години... Аз затова искам кой може да даде поръчката...


ББ: Тя имала някво гадже преди това, някъв шеф, Криси.
МН.: Един, който е от Тим-аджиите, бил е в ТИМ. Не е един от тия тримата. Георги се е казвал. Но не е от ...
Б.Б.: Държавна агенция някаква, нещо ей такова
М.Н. Де да знам, не ги взимаме девствени... Ама какво с тоя?
Б.Б. Е, с него действат нещо.
М.Н. През този да ме ударят мен.
Б.Б. Той действа през нея.
М.Н. Шеф на агенция?
Б.Б. М?
М.Н. Бил е шеф на агенция?
Б.Б. Да.
М.Н. Ма той да я е вербувал?


Б.Б. Ти с Марга как си?
М.Н. Ми как съм - тя много близка на тая, на Калинка. Вие си спомняте тогава, че фактически Марга препоръча Калинка, когато я срещна с оня от ОЛАФ. Не знам, нали - като колеги сме били, в смисъл - нормални колегиални отношения. Ся, възможно е, в смисъл, поръчка на Плевнелиев, не знам иначе, аз...


Б.Б. Ма така говорят. То, ако е поръчал на Марга Плевнелиев.
М.Н. Не, щото, ако говорите за тоя Прокопиев, той Прокопиев ме мрази мене. Аз... нали го ударихме.


Б.Б. Плевнелиев тебе искаше да те остави министър, включително му се въртеше в главата.
М.Н. Не, защото казахте, че атаката е евентуално от Прокопиев. Аз оня ден му писах на Плевнелиев, когато животновъдите искаха да протестират. В смисъл, че мога да се опитам да съдействам да ги укротъ. Но Марга е много близка с Калина, много близка. Тя даже след като я осъдиха за дипломата, че няма диплома - Марга беше правила среща с нея. (пауза около 45 секунди) Но, за да ги натиска някой, просто някой трябва да ги кара. Те иначе...


ББ: Те мое ли да са ни слушали нас


(ББ говори по телефона - чуват се само неговите реплики):


Какво правиш?
...
С Бареков как беше, тоя капут?
...
Мхм. Той за Тотев явно го...
...
Те днеска ще обявяват това от подслушването.
...
И горе-долу знам какво е излезло. Значи единият началник на екип 50-годишнина е имал и е отишъл и изтрил всичко, в деня, в който е обявена проверката, вечерта
...
Имам...А?
...
Да, да. Става въпрос, те ще им повдигат на тех, просто да знаеш като реакция. Не съвпадат.
...
А те мое ли да са ни слушали нас?
...
Не, щото инак.
...
Те са излизали, примерно не им съвпадат пътните листове, пък 30 литра бензин за деня е изписан. Може шофьорите да са си изписвали гориво и подобни, само че няма да прозвучи много добре според мене.
Трябва да имаш.
...
Най-уличаващото е това, че единият е изтрил цялата информация от файловете в деня на проверката, което не звучи добре като се обяви по тоя начин.
...
Доказано е - 13 прокурори са се подписали
...
Информацията, която е имало във файла, взел е паролата от английската компания, те английска ли са не ги знам кви са, и е изтрил всички записи, всичко.
...
Пфу. Нямам представа за период, просто знам това са основните обвинени. В единия пък има останали записи, които не са ги слушали още, но няма документ, че са водени. Затова си мисля дали тея не са си бръмчали ей така да си изкарват напред-назад. Трябва все пак да имаш някаква готовност. Да видим какво ще кажат, ей това са основните нарушения - не излизат по пътни книжки маршрутите с разхода на горивото и единият шеф на екип е изтрил и то това е интересното, че е имал 50-годишнина и когато чува за проверката става отива и изтрива едните вечерта, а сутринта в 7.58 часа, а от 8.30 му е работното време, отива и изтрива всичко.
...
И ако тоя където казваш дали заместник знае нещо и им е казал.
...
Не го знам и кой е м...а му да е*а
...
Кой Драгомир?
...
Не, въ.просът е този сигнал, примерно тука сега стои и ме слуша на мойта къща къде отива?
...
Добре, просто да го имаш предвид. Айде.


(Продължават разговора с МН)

Бившият министър Мирослав Найденов, за когото се твърди, че е единият от хората в изтеклите разговори. В тях се обсъждат обвиненията срещу него и какво може да се направи.

© Цветелина Белутова

Бившият министър Мирослав Найденов, за когото се твърди, че е единият от хората в изтеклите разговори. В тях се обсъждат обвиненията срещу него и какво може да се направи.


М.Н. Аз нещо? Да не предприемам някакви... Маргарита няма как да я...в смисъл не мога да направя контакт с нея, а и не знам как ще реагира тя.
Б.Б. Винаги си й казвал, че си говорил с Бойко.
М.Н. Маргарита? Е, тя слуша Калина, те са много близки... Но пък да го е координирала това тя? Въпросът е можем ли това ония да го спрат да не ни издънят тия, щот там са много хора Ани Русчева, Диана...


Б.Б. Е те нема какво да приказват - ще приказват срещу себе си. 
...
М.Н. За момента нямам индикации, не знам за такава връзка нейна. Имала е гаджета в миналото назад, но за някакъв голям началник нямам...
Б.Б. Добре Бегай ...(не се разбира)


М.Н. Добре, а те това дело като е дал показание защо не вярват поне него да приключат.
Б.Б. Не могат да го прекратят преди изборите със сигурност.


М.Н. Ма поне да не го вкарат в съд, защото тоя лудият като иде в съдебна зала може да почне да ръси всякакви бисери.
Б.Б. Лудият не ти е проблем. Това е проблем, щот са европейски парите. Върху това се концентрирай Лудия пет пъти ти си е сменявал показанията, дали ще ги смени шести или седми


М.Н. Не, въпросът е да не влиза в зала
Б.Б. Чао от мен


(МН си тръгва и се чува шумове от продължаващ запис).


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (324)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Няма ли кой да им "дръпне водата от казанчето", или да го направим ние на 12-ти.

 2. 2 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 627 Весело

  Работата оттече!
  Сега си вземам кило пуканки и чакам новините в 7

 3. 3 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Браво българи! Много хубави избраници имате!

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  От Горното става ясно, че Гоце е репресирал висши прокурори!!!
  Пак от БСП-БКП!!! Сега остава да го арестуват!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Ами да е дръпнем, лошото е че на тяхно място идва не по-малкото зло комунисти +ДПС+Кунева. Изобщо една манджа.
  Милиционери, комунисти, депесари, атакисти......

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  Всяка прилика с квартални мутри, биячи, хамали, чалгаджии и СИК-аджии е случайна.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":


  [quote#4:"lz2"]От Горното става ясно, че Гоце е репресирал висши прокурори!!!
  Пак от БСП-БКП!!! Сега остава да го арестуват![/quote]

  Как пък нищо не разбра!?

 10. 10 Профил на mittland
  mittland
  Рейтинг: 233 Неутрално

  ББ: Те всички педали са умни. И аз почвам да викам, че съм пидал, за да мислят, че съм интелигентен...
  ------------------------------------------------------------------
  СПОКОЙНО, няма да се вържем!

 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1301 Гневно

  Много скандали, много нещо.....Просто се чудя тази държава как се държи на крака?!

 12. 12 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1178 Неутрално


  Роман е манаф, Бареков е капут.

  Буда път е мутра...

 13. 13 Профил на BIKER
  BIKER
  Рейтинг: 465 Неутрално

  ужас не е достатъчна дума .....

  БСП и ДПС вън от политиката
 14. 14 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Ще си позволя едно обобщаващо мнение (мое, разбира се, не го натрапвам на никого).
  При всичките си кусури, ГЕРБ се ползува с подкрепата на народа, понеже показа, че единствена е в състояние да държи далеч от властта Станишев, Костов, Доган - проклятията на прехода. Хората не виждат по-голямо зло от тях. Докато ГЕРБ поддържа тази си възможност, ще се ползува от доверието на народа, каквото и да организират срещу нея.
  С други думи, цялата тази организирана кампания, която ми прилича на "Бой последен е този...", е обречена на неуспех. Който и ще се случи на 12 май.

 15. 15 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Любопитно

  [quote#1:"fh11"]Няма ли кой да им "дръпне водата от казанчето", или да го направим ние на 12-ти.[/quote]

  Проблемът на нашето политическа тоалетна е, че няма канализация и водопровод. Работи на затворен цикъл. Всеки път когато дръпнем ръчката на казанчето л@йната се връщат обратно.

  TAKE THE RED PILL!
 16. 16 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 683 Неутрално

  баси,тва горе е по-добро от порно сайт.Ма тя и политиката била.. от бранша,та нищо ново...

 17. 17 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Става интересно, според мен е ботафорично. Важното е комунетата да не гепнат властта въпреки този целия цирк....

 18. 18 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Дали в Холандия или в Англия и Германия политиците си говорят по този начин?

 19. 19 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Стилистиката на говорене е потресаваща....изчерпва се с определението "сутрешно изтрезняващи мутри".
  Нямам думи какво е нивото на тези човечета!...
  Жалко за нас, жалко за България!

  Не съм магаре;-)
 20. 20 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Докато четем разпечатки от флашки, реалните проблеми в България като този ...

  http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2013/04/26/2049988_proverkata_na_mitnicite_potvurdi_narusheniia_v/

  остават на заден план .. не е ли жалко ?
  Държата в лицето на митници се моли на лукойл да си изпълнят задълженията и съдът застава на страната на лукойл.!!!!!

 21. 21 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Това ако се случи на запад, тия тримата няма да помиришат политика никога.
  Мечтата ми е и тук да стане така един ден! Поне ще знам, че имаме интелигентни политици, защото на умен човек, такова нещо няма как да му се случи!

 22. 22 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 458 Весело

  6 януари 2011 г. премиерът Бойко Борисов:
  "Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции. Колкото трябва - толкова. Корупцията е по висшите етажи на властта."
  "Не, няма лични права за министри и зам.-министри, шефове на агенции или премиер", отговаря Борисов на репликата, че подслушването е нарушаване на личните права.

  Е що бучиш тогава бе Тикво?

 23. 23 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  А защо Цецо толкова е ревнувал Боко и го е искал само за себе си?

 24. 24 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Гнъс и погнуса...речник на каруцари...докъде я стигнахме????

 25. 25 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Разстроено

  Баси кочината! Не мога да повярвам, че в дясното пространство не остана една нормална партия! Ще очаквам реакция на Европейската народна партия! Не смятам, че тази кочина трябва да продължава! На 12 май ще преборим лумпените до последната бюлетина подадена за Бойко!!! Аз откровено си казвам, че подкрепям "България на гражданите".

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 26. 26 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Без почти никакви съмнения на 99% Мършата е с бръмбара. Дневник, що споменават и Прокопиев, вашият ментор и собственик?

 27. 27 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Четейки "високоинтелектуалните&quot; разговори, за пореден път се убеждавам, че за нормални хора няма място на тази територия (която отдавна не наричам държава).

  Наказателния вот трябва да бъде извършен не с бюлетина а със самолетен билет.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#18:"conTXT"]Дали в Холандия или в Англия и Германия политиците си говорят по този начин?[/quote]
  Ха, ти да видиш... ако там говорАт така, както един от записаните бъбри ПРЕД 'ората...ша му казват "бивш"...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 30. 30 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Това са разговори между бивш премиер, бивш мининстър и прокурор?! Не са разговори между мафиоти?!
  Поправете ме, ако греша.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 31. 31 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 458 Неутрално

  това да не е епизод от шоуто Къртицата по фирмената телевизия друго -ББ като говори за капути, педерасти и манафи - това мръсни думи ли са
  Да не ме изтриете

 32. 32 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#28:"wilful"]Срам и позор за България. Жалко, че още стоим безмълвно и просто тролим тук. [/quote]

  Аз ги изгоних и спасих България!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 33. 33 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#17] от "blockhead":

  Кои комунета, че се обърках... примерно, ББ е член на БКП, дядото на Лилянчето е от БКП аристокрацията, на Николайчо родителите са от БКП разузнаването, а Цецка е била партийна секретарка.. тези комунета ли?

 34. 34 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не знам за вас, но аз се радвам и това ми дава надежда. Усещането, чесмемафиотска държава в която ще беде все така вече не е същото.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 35. 35 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Разговорът е проведен на 15 април сутринта. По това съдим от емисията на bTV, която се чува в един от записите. В разговорите се чува и туптене, подобно на сърцебиене, когато говори Мирослав Найденов. Вероятно подслушващото устройство е било "монтирано" на него. Записите стартират от преди срещата на Найденов с Кокинов, и продължават след тръгването на Борисов, от което може да се съди, че бившият земеделски шеф е "окабеленият". Освен това се чуват звуци от ходене до тоалетна и вдигане на цип, както и лай на куче.
  ....
  Анонса на този, който изпраща файла е абсолютно фалшив!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 36. 36 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#30:"Lady Zeppelin"]Това са разговори между бивш премиер, бивш мининстър и прокурор?! Не са разговори между мафиоти?!
  Поправете ме, ако греша.[/quote]
  Ми-и...БъбрАт си бивш премиер, настоящ обвиняем и действащ прокурор и бистрят кЪ да сА прецака обвинението...Един трЕбе да липсва- или прокурорА или обвиняемиА, щото т'ва е незаконно.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 37. 37 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А всеки мислещ човек знаеше, че е така. Беше нещо, като публична тайна.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 38. 38 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Интересно Дневник защо ги няма тези реплики от записите във вашата стенограма????? :
  "Б.Б. Ма така говорят. То, ако е поръчал на Марга Плевнелиев.
  М.Н. Не, щото, ако говорите за тоя Прокопиев, той Прокопиев ме мрази мене. Аз... нали го ударихме
  Б.Б. Плевнелиев тебе искаше да те остави министър включително, му се въртеше в главата.
  М.Н. Не, защото казахте, че атаката е евентуално от Прокопиев. Аз оня ден му писах на Плевнелиев, когато животновъдите искаха да протестират. В смисъл, че мога да се опитам да съдействам да ги укротъ. Но Марга е много близка с Калина, много близка. Тя даже след като я осъдиха за дипломата, че няма диплома - Марга беше правила среща с нея. (пауза около 45 секунди). Но, за да ги натиска някой, просто някой трябва да ги кара. Те иначе..."

 39. 39 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 718 Гневно

  В една нормална държава само за лексиката си отиваха от публичния живот тия тримцата. А за съдържанието трябва да има криминално разследване.

  И определено това не е монтаж или някаква постановка. Няма кой да измисли такива уникални простотии и да ги сложи в устата на бившия министър-председател. То се иска някакъв изроден талант, за да се държиш като такъв самодоволен простак.

 40. 40 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  [quote#14:"Дон Кихот"]При всичките си кусури, ГЕРБ се ползува с подкрепата на народа, понеже показа, че единствена е в състояние да държи далеч от властта Станишев, Костов, Доган - проклятията на прехода.[/quote]

  Айде пак, ние сме лоши, ама вие пък сте още по-лоши, защото биете негрите.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Пламен Джапаров
  Пламен Джапаров
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Уважаеми ГЕРБери, Вашето подобие на партия вече е история. Не Ви ли е ясно, че след всички СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ И ИСТИНИ от последните дни ГЕРБ няма да управлява никога повече държавата. Ако случайно ги изберете пак на 12-ти (което изглежда все по-повече като химера), още на 13-ти всички останали българи ще се вдигнем на гражданска война. Довиждане!

 43. 43 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  Нито флашките ще ви помогнат, нито продажните медии, нито подземните типове, а най малко хамстера. Мислите че надигате вълна на недоволство срещу ГЕРБ, но я надигате срещу себе си. Ще закарате много повече хора пред урните отколкото ви трябва. То бива, бива психоза ама хората са нормални.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 44. 44 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Това май са тия същите дето щяха да изкореняват корупцията.

 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Весело

  Е, как ще е случайна бе, Дневник!
  Те ви ... http://systemoferrors.files.wordpress.com/2013/02/bb.jpg
  И те .....http://e-vestnik.bg/imgs/portreti_politici_bg/Boiko_Borisov-glavsek.jpg

  Някой да вижда нещо различно?
  Същото, само целофанът напоследък беше повечко.
  Сега под целофана виждате ... същото ...

 46. 46 Профил на Maslara
  Maslara
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Изхода от 23 годишният преход е Терминал 2, при всички други сценарии обричаме децата си на мизерия!! За съжаление в България всеки втори е ченге - бивше или настояще и се опитава със това което знае да дърпа чергата към себе си, нямаме държава, нямаме правови институции, няма съд, няма прокуратура, няма полиция. Просто кадърните и работещи хора не искат да се заместват в управлението на страната, те не са готови да прибират комисионни, да раздават поръчки на наши хора, да пълнят партиини каси и са наясно, че съществуващата система ще ги смаже. Аз не виждам от всички хиляди герой кандидатирали се за депутати някой, който да заслужава моят глас без да правя компромиси.

 47. 47 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Както казваме ние шопето :

  - Ти ли ме бутна или сам паднах ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Флашките имат и добра страна - ще лъсне интелектуалното ниво на Бойко и компания.

 50. 50 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#36:"dzwer"]Това са разговори между бивш премиер, бивш мининстър и прокурор?! Не са разговори между мафиоти?!
  Поправете ме, ако греша.- цитат на коментар #30 от “Lady Zeppelin”
  Ми-и...БъбрАт си бивш премиер, настоящ обвиняем и действащ прокурор и бистрят кЪ да сА прецака обвинението...Един трЕбе да липсва- или прокурорА или обвиняемиА, щото т'ва е незаконно.[/quote]
  Па гле'ам и минусЕ има на т'ва...Тук е заровено псето, тук...прокурор помага на обвиняем кЪ да си помогне и да прецака обвинението...Т'ва е подсъдно.За езика на тримцата...нЕма да редим...цар на тиквите мо'е да бъде само кратуна...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 51. 51 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Флашките няма по никакъв начин да вдигнат рейтинга на БСП,ДПС и ДСБ.

  Кампанията на ГЕРБ с правилна и ще доведе до успех-умерен тон,среща с хора,посочване на успехите и на грешките.

  Българският народ е достатъчно интелигентен,за да оцени това!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 52. 52 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Гадна свинщина е това. Тия хора срам нямат, така че няма нужда да се споменава за такова нещо. Бандитска сбирщина са тези, мафия. И тези, които ги подкрепят от ЕС, и те.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 53. 53 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Учудващо е как в няколко минути престъпленията които биват изреждани надвишават пръстите на ръцете и краката. Това са хората които решават съдбините на отечеството.

  Наздраве!

 54. 54 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 458 Весело

  Тоя т.нар. градски прокурор, който ходи да се отчита пред мутрата и го нарича шефе меже да забрави за апелативна прокуратура, а да се готви по-добре за софийския затвор.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#13] от "BIKER":


  [quote#13:"BIKER"]

  ужас не е достатъчна дума ..... [/quote]
  ====================


  Ужасен ужас . . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 58. 58 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 458 Разстроено

  И от тези хора зависят зависят в голяма степен съдбите ни!
  Трагедия!!!

  Между другото бокича беше цяла класа над двата скимучещи помияра.

 59. 59 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Винаги се е твърдяло, че политиката е мръсно нещо, но мръсотията, която излиза наяве надминава всички очаквания.

 60. 60 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1445 Гневно

  До коментар [#15] от "Beyond":

  Да! Това си е проблем, голям проблем!

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 61. 61 Профил на plamen1967
  plamen1967
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Това идва само да потвърди това което се случи със закононарушенията на булбанк. След като КЗП констатира закононарушенията на банката с Протокол 27/2010, потвърдени от ЕК, борисов вместо да принуди КЗП да се задейства както закона за защита на потребителите чл.148 ал.4 изисква и КЗП да заведе колективен иск. борисов се направи на дръж ми шапката. Многократно борисов е запознаван с бездействията на КЗП по закононарушенията на булбанк ощетяващи българските граждани в размера на стотици милиони лева годишно но вместо да изисква действия от КЗП (шефа на КЗП е ик.съветник на борисов) същия отиде да си пие кафенцето с левон хампарцумян. борисов винаги е работил срещу интересите на гражданите в полза на олигарси, монополисти и други подобни... http://plamen1967.wordpress.com/myloan/

  ЧУДО!!! Запознайте се как осъдих "УниКредит Булбанк" в Русе за повишени лихви : http://plamen1967.wordpress.com/myloan/
 62. 62 Профил на пиленце
  пиленце
  Рейтинг: 1072 Весело

  [quote#0:"Кокинов и Борисов"]ББ: Аз знам кой го е назначил навремето... Сашо Арабаджиев се обадил на Филчев Че лично го молят Станишев и Първанов.
  НК: Той ми е градски, от Ямбол е. По-малък от мен. Умно момче. Малко гей си пада.
  ББ: Какъв гей, той е откровен педераст.
  НК: Умно момче.[/quote]

  виртуалният бизнесмен ми е пратил ЛС със следния текст: От virakocha днес, 21:59 еби си путката майна, дръвник
 63. 63 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  И какво, Плевнелиев не си говори с Маргарита Попова, така ли?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 64. 64 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да тези хора уважение към себе си нямат, да разговарят така, а пък избирателите ли да уважат?
  Седнал Найденов да се оплаква и жалва няма грам достойнство. И Кокинов ...преди го уважавах, но какво е това вайкане и охкане. Всеки гледа да отърве кожата, нямат грам достойнство.
  А все едно е пернишки каруцар. ПФу.
  Ами тя моята среда е по-културна от тази политическа върхушка!
  Но то от хитри играчи не може човек да се развива в тази държава.

 65. 65 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1445 Гневно

  Покъртително и гнусно!

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 66. 66 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  До коментар [#34] от "Един":

  [quote#34:"Един"]Усещането, че смемафиотска държава в която ще бъде все така вече не е същото. [/quote]

  Напротив, мафията се опитва да си върне държавата която беше изгубила за 4 години. Само че преди 4 години беше една поусмихната игнорантна мафия. Тая мафия която сега се напъва ще е доста поозъбена и неприветлива. Станишев и само параван на нея.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 67. 67 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 458 Весело

  "Аз съм прост и вие сте прости! Гласувайте за мен"

 68. 68 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#51:"mr.wonderworld"]Кампанята на ГЕРБ-умерен тон,среща с хора,посочване на успехите и на грешките.[/quote]
  ББ: Те всички педали са умни. И аз почвам да викам, че съм пидал, за да мислят, че съм интелигентен...ББ: Роман може ли да си го е.е Джамбазов... а-а-а с кофата на прасето шА излОвиш рибата...Т'ва герберАстиАта е егаси и болеста...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 69. 69 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Управлява ни чиста мафия, а вие чакате от тях борба с комунизЪма. Долу ГЕРБ и БСП!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 70. 70 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#66:"emil"]Напротив, мафията се опитва да си върне държавата която беше изгубила за 4 години. [/quote]

  Хахахахахаха! Мафията си "хортува" с градския прокурор за доказателства по дело!

 71. 71 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Всичко, което аз пък си мисля е, че разговорите на Станишев и сие не са по-различни.

  Може би селските изрази са заменени с по-цивилизовани...и това е.

  Който си мисли, че има друг вид политика много се лъже.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 72. 72 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Пълна гнус!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 73. 73 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1279 Весело

  Мафията на Станишев жертва и червения прокурор Кокинов!
  -------------------------------------------------------------------------------
  Сергей е отчаян, а Гоце се усмихва лукаво: Ще те изям!

  Машини прости, народ неук.
 74. 74 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1416 Весело

  Между другото, това което тия тримата глупаци не могат да проумеят е, че Цацаров и Плевнелиев се опитват да вкарат колкото се може повече хора от правителството на ГЕРБ в затвора, начело с ББ преди да има формарано правителство. Нуждата от подобно действие явно е поради силен натиск отвън.

  Това означава, че без външна подкрепа, Бойко Борисов и ко бързо ще загубят и вътрешната битка в партията. Ако ГЕРБ има умни хора, ще ги разкарат всичките от предишното правителство... но то като цяло освен тях, други хора в ГЕРБ няма.

  Всеки случай взимайте пуканките, шоуто тепърва започва!

 75. 75 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Тъкмо изслушах оригиналите. Бойко просто е по-зле и отколкото съм предполагал. Бях си поставил доста широки граници на това колко може да му е умственият багаж, но той ме изненада!

 76. 76 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 585 Разстроено

  До коментар [#1] от "fh11":Ние, ние трЕБЕ !

  Sic transit..
 77. 77 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#71] от "Боби Колев":
  А...ник'ви сАмнениА...ама де ги записите.Или знаАт кЪ да са вардАт или записаното е най- много рецепта за манджа...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 78. 78 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Затвор!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 79. 79 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Великолепната тройка!

 80. 80 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  Чакам деня в който Единия ще нарече Другия кадрова грешка.Това ще е скоро и ще бъде края на милиционерския експеримент ГЕРБ.

 81. 81 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 544 Весело

  Уж ББ ги подслушва незаконно, но не излизат компромати на подслушваните му опоненти, а на него.
  Как става това?!
  Че има незаконно подслушване, има.Но няма как Бб да се подслушва сам и да пуска записи за себе си, за да се компрометират преди изборите.Няма никаква логика в това.Но човек, като иска да вярва в нещо, го прави колкото и да е абсурдно.
  След истериите на кукловодите последните дни, започвам да подозирам, че страха ББ да спечели изборите е голям и вече започват да си противоречат по безумен начин с взаимно изключващи инсинуации .
  Ало взехте ни съвсем за балъци и хайванчета вече.

 82. 82 Профил на tonywolf
  tonywolf
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ха-ха-ха - Едикойси имал "рькописна мисьл"...
  "Вождьт" е толкова прост, че не е успял да запомни израза "фотографска памет" и както е винаги рьси простотии...
  Пускайте ги повече тия неща - ей така на големите видеостени барем повече празни кратуни узреят какьв човек е представлявал дьржавата ни....

  По-добре да премълчиш и да те смятат за тъп, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения....
 83. 83 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  Политическата помия у нас ни залива всеки ден,а този скандал е върха на айсберга на политическите мръсни игри!

 84. 84 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#78:"virtual_brain"]Затвор! [/quote]

  А стига! Интелектуалното ниво в затвора ще падне главоломно!

 85. 85 Профил на пиленце
  пиленце
  Рейтинг: 1072 Весело

  [quote#0:"Борисов, Кокинов и Младенов"]ББ: Боби. Борис.
  НК: Борис Митов. И той е гей. Наркоман и гей. Главният ми се обади и каза веднага го извикайте и почвайте проверка. Айде сега сложи лайното пред вентилатора. И аз като Матросов излязох и казах, че съм инициирал всичко това и го защитих. Какво да направя – станах главен бушон. Но нещо започнах да се изморявам. Сериозно ти говоря. Много ми идва. Всеки ме цака. И не виждам нищо досега хубаво да се е случило, освен дисциплинарката.Развесели се ти, но на мен не ми е.
  ББ: А Роман каква му е функцията?
  НК: Каква да му е? Като мен се гърчи като червей.
  ББ: Какъв е?
  НК: Заместник си ми е.
  ББ: А с Джамбазов?
  НК: Да.
  ББ: Роман може ли да си го е.е Джамбазов.
  НК: Според един жълт вестник между заместниците ми имало двама гейове. Сега издирваме кой е вторият. Само една е жена.
  ББ: Роман си е манаф малко
  НК: А не знам. В една стая са, приятелчета са си.
  МН: То прихваща.[/quote]

  Жалко, че не се препращат такива разговори на американскта преса от кафетерията на техния конгрес, където е пълно с лобисти

  виртуалният бизнесмен ми е пратил ЛС със следния текст: От virakocha днес, 21:59 еби си путката майна, дръвник
 86. 86 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 564 Неутрално

  демек - никаква държавност. само групички, които ползват държавноста за да се боричкат.. тъжно.

 87. 87 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Великий Буда, се държи като току що паднало от Марс зелено човече.
  Той не е бил от 2001 год. главен секретар на МВР (и изобщо не е знаел какво става в това ведомство и тогава и сега), не е бил кмет на столицата, и най-сетне не е бил министър-председател. Бил е наблюдател от галактиката, изпълняващ понякога длъжността "ленторез""!
  Брей, брей брей, за раздвоение на личността знаем къде въдворяват, а Боколино иска пак да ни коландри, е не той де неговото друго Аз!
  Ай стига де, ние може да сме прости, ама чак толкоз!

  ура и да живей!!!
 88. 88 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1279 Весело

  [quote#74:"Трезвен"]
  "...се опитват да вкарат колкото се може повече хора от правителството на ГЕРБ в затвора,..." [/quote]

  Ало, това да не ти е 9-ти септември 1944 година!

  Станишев е за затвора! По закон!

  Машини прости, народ неук.
 89. 89 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Весело

  Голям резил! Друго не съм и очаквал, де.

  Свобода за Надежда Савченко!
 90. 90 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Вие представяте ли си да бъде изнесен в пресата такъв диалог между английски сенатори?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 91. 91 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Свършиха темите в държавата, нови измисляме.
  Вие наистина за малоумници ни взехте!

 92. 92 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И подслушващите, и подслушваните са за затвора. Незаконното подслушване е престъпление, воденият разговор - също, и то не само срещу добрия вкус и възпитанието.

 93. 93 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#90] от "tribiri":

  Не, най-малкото понеже в Обединеното кралство няма Сенат, а Камара на лордовете. Но без съмнение в която и да било нормална държава замесените не биха посмели да си покажат носовете на публично място след такъв позор.

  Свобода за Надежда Савченко!
 94. 94 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1279 Весело

  До коментар [#83] от "bat_plamen":

  Бат` Пламене, още нищо не си видял!
  Скоро ще излезнат записите за Станишев!
  Тогава що смях ще падне! Бат` Гошо много го бива в тея записи! На Сергея свят ще му се извие! У Бат` Гошо няма жал!

  Машини прости, народ неук.
 95. 95 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тройка:

  Бивш премиер...
  Бивш министъ.р..
  От понеделник-вторник и бивш прокурор.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 96. 96 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#95:"PlamenVarna"]От понеделник-вторник и бивш прокурор.[/quote]

  Вече е бивш, от няколко минути

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 97. 97 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#63] от "NPaine":
  И на мен ми се наби това в очи.

 98. 98 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#96] от "Музар - Избирам бюлетина 27!":

  А тъй.
  Събраха се...

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 99. 99 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Нямам думи! Това ли са цветята на Републиката?

 100. 100 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#90:"tribiri"]Вие представяте ли си да бъде изнесен в пресата такъв диалог между английски сенатори?![/quote]
  Те ингилизЕте не сА кат' назе... имА'а Желязна лейди, а нЯ Тиква...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK