Георг Тупарев,‭ ‬"‬Зелените‭"‬:‭ ‬Искаме да сме в парламента не за да управляваме,‭ ‬а за‭ ‬да защитаваме от некоректните управници

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (191)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 810 Весело

  Някак си съм предубеден, че зелените леко червенеят.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Г-н Тупарев,всеки който е влязал в парламента би трябвало да се стреми да управлява,защото сме парламентарна република.

 3. 3 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#1] от "4u4o":

  ако беше леко, щяха да са с над 7% на изборите, проблемът им е, че е тежко червенеето им

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 4. 4 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 391 Неутрално

  И как ще стане това, като не управлявате!???

 5. 5 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Весело

  ПП"Зелените"!!

  До коментар [#1] от "4u4o":

  Предубежденията се разсейват само с информация - Информирайте се! Каузите на Зелените:

  http://www.facebook.com/bulgariangreens/photos?collection_token=100000089104968%3A2305272732%3A69&set=a.589351961077769.1073741829.100000089104968&type=3

  P.S. Хитлер научава, че Зелените влизат в Парламента

  http://www.youtube.com/watch?v=HSjeeVyWy18

  МУАХАхахаха

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Зелените са трън в окото на мутрите. Успех!

  БЕЗполезен идиот
 7. 7 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#2] от "chicago514":


  [quote#2:"chicago514"]всеки който е влязал в парламента би трябвало да се стреми да управлява,защото сме парламентарна република. [/quote]

  Или да бъдем реалисти и да си признаем, че трудно ще се коалираме с останалите парламентарни партии и да си кажем от самото начало, че ще играем Whistleblowers

  Естествено, че искат да управляват, но знаят колко малко вероятно е, така че имат и алтернативна стратегия.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 8. 8 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Зелените преди 89г бяха единствените опоненти на т.живков
  До коментар [#1] от "4u4o":

  Не знам сегашните зелени кои са и с какъв отенък но техните събратя от германия са добър пример за политика.
  Всеки ни лъже докато се докопа до парламента и там се из.....растяват.

 9. 9 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Този от снимката е участвал в следната сценка:

  Грийнпийс и Зелените подкрепят изграждането на 7-ми блок в Козлодуй.

  Изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД Валентин Николов, в предаването АЕЦ в сегашно време 27.12.2012 (Предаването е дълго, защото включва репортажи от различни събития, а плейера няма таймер. За това, ако искате да спестите време, когато буфера се зареди преместете индикатора към средата, за да видите интервюто с шефа на АЕЦ-а.). Тук, за ваше удобство, съм извадил само частта, която ни вълнува в момента:

  Вчера знаете че имахме със Зелените, т.нар. Зелени, и от Грийнпийс, и от нашите формации, които защитават зелени идеи, на една маса, във връзка с Орхуската конвенция. Аааааа.... Всъщност те ни казаха, че те са забавили проекта АЕЦ „Белене”, с около четири години, със съдебни спорове. И ако искаме да нямаме забавяне със седми блок да работиме с тях. Аз си взех бележка. Категорично ще работим с тях, разбира се, когато е конструктивен диалога, за да може да избегнем всичките тези съдебни спорове и съответно да бъде уведомено населението максимално много, за да могат те при обществените обсъждания, те да вземат своето отношение. Но аз мисля, че тук нямаме проблем с подкрепата на хората, не само на местно ниво във връзка със 7-ми блок на АЕЦ „Козлодй”.

  Направих си труда да „инспектирам” сайтовете на ПП „Зелените” и на екологичното сдружение „За земята”, представляващо Грийнпийс в България, но никъде не открих публикувана информация за съдържанието и резултатите от тази среща, което не значи че тя не се е състояла и шефа на АЕЦ-а лъже. Участник в срещата ми потвърди по е-мейл, че такава среща е имало, че на нея е присъствал и брюкселския представител на Грийнпийс Ян Хаверкамп и, че последния бил особено „критичен” към родната централа. Защо, обаче, тези т.нар. „зелени” не публикуват подробна информация и даже видео, за „ползите”, които са „извоювали” за нас?

  „Любимият” ми вестник „Дневник”, 18 януари 2013 г.:

  Борисов и еколози за енергийното бъдеще на страната (стенограма)

  БОРИСЛАВ САНДОВ (Съпредседател на партия "Зелените":
  Уважаеми дами и господа министри, представители на медиите, благодаря за предоставената ни възможност да изразим нашата позиция, тъй като тя действително съвпада с тази на правителството, което се отказа от скандалния проект "АЕЦ "Белене". Това беше и в предизборната програма на ГЕРБ и е едно устойчиво решение, което беше направено.

  А всички ние прекрасно знаем, че правителството вече е задействало механизма за повторно похарчване на още € 266 милиона, за „удължаване” на живота на съществуващите 5-ти и 6-ти блокове в АЕЦ „Козлодуй”, без оглед на похарчените до преди по-малко около 5 години почти € 500 милиона, за същата цел. Пак правителството е взело решение и на практика е привело в действие подготвителните дейности за изграждане на 7-ми блок, пак там. Няколко дни след това Борисов потвърждава това, в предаването Панорама на БНТ1, от 1-ви февруари 2013 г. Реакция от страна на т.нар. „зелените” няма.

  През седмицата преди „историческия и най-демократичен референдум” в Родината ни пристига ЧЕП Ребека Хармс, съпредседател на зелената фракция в ЕП, за да агитира за участие в безсмисленото мероприятие, за да се премине прага от 20% активност и така цирка да се продължи с три месеца (чрез парламентарни празнословия). Отвличащата „стрелба” в посока Белене, за да не се вижда и чува АЕЦ „Козлодуй”. (Да напомня, че ЧЕП означава член на евро-парламента (ЕП).) И сигурно не е дошла с празни ръце, защото се развихрят едни мероприятия, едни агитации до безкрай. То не бяха срещи и разговори, то не бяха дискусии, презентация на книга на ЧЕП Хармс, концерт, пресконференция и какво ли още не. И на нито едно от тези мероприятия не се поставя въпроса за НЕ удължаването на ресурса на действащите блокове 5 и 6, както и за НЕ строителството на 7-ми блок!!! Но не е само това! Ако тези хора наистина са против престъпната ядрена индустрия, защо нито един от тях нито веднъж за тази седмица не разобличиха едно проточващо се вече близо година тежко престъпление, а именно участието на ЧЕП Владимир Уручев в управата на АЕЦ-а и ДП”РАО”? Защо ЧЕП Хармс не разобличи и не потърси отговорност от ЧЕП Уручев, който в момента „дирижира” (разбирай – източва) провеждането на дейностите за блокове 5, 6 и 7? Защо ли? Защо ли? Защо?
  Защото са „заети” с рекламата и разпространението на световният „бестселър” на ЧЕП Хармс, за нейна ексурзията в Япония, година след трагедията. За разлика от срещата с шефа на АЕЦ „Козлодуй” рекламата на „бестселъра” е намерила своето достойно място на интернет страницата на „зелените”. Ама моля ви се! Ама разбира се! Това е показна репетиция. Като гръмне някой от блоковете в Козлодуй (под „мъдрото ръководство” на ЧЕП Уручев, примерно) ЧЕП Хармс ще продължи поредицата си от пътеписи, а нашите „зелени” ще устроят целогодишни публични четения.
  Резултатите от „референдума” ги знаем. „Зелените” обвиниха за тях агитаторите за бойкот, като скромната ми особа е първият стред тях. „Зелените не забелязаха”, че само 16 000 човека по-малко да бяха отишли до урните и страницата „Белене” щеше да е безвъзвратно затворена, а вместо това си приписват „заслугите”, че са убедили над полвин милион да ги „послушат”, неглежирайки усилята на „демократи” за смърт на България. Така сапунката „Белене” ще продължава, за да не се чува канонадата от екшъна „Козлодуй”, до следващия пътепис на ЧЕП Хармс.

  Какво обединява ЧЕП Хармс, Ян Хаверкамп (Грийнпийс - Брюксел) и ЧЕП Уручев? Минимум две неща. Първо – нито един от тях никога и по никакъв начин не е „видял”, оповестил или предприел действия за търсене на отговорност за извършени престъпления на теритотрипта на АЕЦ „Козлодуй”. Не се и очаква никога такова нещо да се случи. Второ – всеки един от тези тримата лично, повтарям – ЛИЧНО, са ме съветвали да си намеря доходоносно занятие, за да оцелея. Не да ми съдействат по разкриването и наказването на виновниците на престъпленията с които се занимавам от 5 години, а ме „съветват” да се занимавам с нещо друго, което да ми пречи на първото. Или: „Работи и произвеждай, за да има какво да крадем, а не ни се бъркай в делата!” Или: „Или работиш и ние крадем или умираш!”

  Те ме „съветват”, но избора си е мой. Вече повече от 900 (деветстотин) дни мисля как да постъпя. А докато мисля ви разказвам тези истории, които никой друг не ви разкзва, а и аз не бих могъл, ако послушам „съветите” им.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  На различни места по света домашните фотоволтаици се изплащат за между 20 и 40 години. Такива са цените засега и приблизително толкова е живота на самите панели. След 20 години - резултат 0:0. И защо?

 11. 11 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Любопитно

  До коментар [#10] от "Lemmy":

  [quote#10:"Lemmy"]На различни места по света домашните фотоволтаици се изплащат за между 20 и 40 години.[/quote]

  Това не е вярно, ето да си посмятате: http://bit.ly/LrRWPW

  Преди 5-10 години нещата са били както казвате, но през 2013та далеч не е така.

  А и какво общо има? На хората трябва да им е максимално лесно, ако преценят, че им е изгодно, да си сложат фотоволтаици на покрива, особено, ако не искат преференции, субсидии и т.н. За това става дума.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 12. 12 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 895 Весело

  Мамо, мамо, защо синята слива е червена ?
  Защото е зелена !

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 13. 13 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ама тейзи "зелените" много червени си падат и само червените минуси натискат, а не зелените плюсове? Хахахахахахахахахаааааа......

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 14. 14 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#1:"4u4o"]Някак си съм предубеден, че зелените леко червенеят.
  [/quote]
  Тези по-скоро ще посинеят от студ. Откритото лобиране за фотоволтаиците и демонстриране на компетентност в енергетиката на ниво научно-популярни брошури показва определени обвързаности.
  Основният проблем на фотоволтаиците и ветрогенераторите и че генерират електроенергия когато МОГАТ, а не когато ТРЯБВА. Да му резна на Тупарев жицата, пък да се самозадоволява с ток от фотоволтаици например по Коледа. Като ми го го покаже, ще приема, че не лъже за пари.

 15. 15 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  "Зелените" са горе долу единствената партия която от създаването си е действала принципно. И то точно в защита на хората. На общото благо.

  Всяка друга партия в един или друг момент е правила компромис с принципите си, за да хване част от баницата. Зелените са единствените за които принципите са всичко. И тези принципи са ясни и точно определени, а не някакви мъгляви обещания и нищонезначещи послания.

 16. 16 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#12] от "колаборационист":  Мамо, мамо, защо синята слива е червена ?
  Защото е зелена !

  То за сливата цвета е без значение...е поне за мен.

 17. 17 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Любопитно

  До коментар [#14] от "focusnik":


  [quote#14:"focusnik"]Да му резна на Тупарев жицата, пък да се самозадоволява с ток от фотоволтаици например по Коледа. [/quote]

  1. Как ще попречите, на който и да е, да си сложи фотоволтаици на покрива за вътрешна употреба, ако реши? И защо? Забрана ли ще приемете? Закон против фотоволтаиците за вътрешна употреба ли ще има? Как точно?

  2. Защо ще "резвате жицата" на някой, който си е сложил фотоволтаици на покрива/терасата за вътрешна употреба?

  3. Как ще задължите хората да потребяват ток, когато вие искате?

  През 21ви век искате или не хората ЩЕ си слагат фотоволтаици по покривите/терасите - това си е тяхно ПРАВО. Тяхно ПРАВО е също да получат ток по мрежата, когато искат и колкото искат. Мисля, че има такъв закон.

  Така, че или се съобразявате с тези тенденции или заживявате в измислен свят.

  Още повече, че вече има и plug-and-play фотоволтаици с батерия, т.нар. stealth solar, които само се включват в контакта на домакинството, а фотоволтаика се слага на терасата, поляната, а мрежата само регистрира понижено потребление на ток.

  Не можете да го забраните или спрете това, а само да се съобразявате.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 18. 18 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В сревнение с предишната политическа програма (2009) на зелените, тази е много по-дясна. В предишната имаше програмни точки за "повече държава", явно разчитайки, че държавата ще държи юздите качествено.

  За изминалите 4 години и демонстрираното мафиотско управление, зелените съвсем правилно са осъзнали, че контролът И върху държавата трябва да е граждански. Сегашната им програма е значително по-разумна и умна.

  http://izbori.zelenite.bg/wp-content/uploads/2013/04/Zelenite_Progr-2013_FINAL.pdf

  Тъй че по-кротко с клишетата. Първо се запознайте с програмата на съответната партия, после слагайте етикетите.

  Специално към герберите - не всяка партия е като вашата ОПГ. Някои партии имат програма, която отразява реалните им намерения и която при възможност ще се стреми наистина да изпълни обещанията в Програмата.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 19. 19 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  ЗЕЛЕНИКАВО-КАФЕВИТЕ >  'УЕКО ЧЕРВЕНЕЯТ и НАМИРИСВАТ ......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Тези зелени - от червените "зелени" ли са ???? :)))))

  BIG AL
 21. 21 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Хората са способни на всичко, за да се докопат до властта! То са приказки то е чудо!!!

 22. 22 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Бяха ми симпатични зелените, но не мога да приема да тръгнеш от погрешно твърдение "Това,‭ ‬че Германия и Скандинавските страни не изпаднаха в рецесия се дължи на зелената икономика,‭ ‬която се заражда." на база на което правиш изводи и градиш политическа програма. По добре е Зелените да си останат неправителствена организация.

 23. 23 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Весело

  До коментар [#20] от "BIG AL":

  Не. От "дестните" антикомунистически зелени са.

  Червените "зелени" са "Партия на Зелените" и донякъде и "Зелената Партия".

  Зелените, например, имат изискване членовете им да попълнят декларация, че не са били сътрудници на ДС.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 24. 24 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Мутрите трябва да приемат реалността.

  Ако не в този парламент, то в следващия "Зелените" ще са в парламента.

 25. 25 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 593 Любопитно

  Искате да сте в Парламента, т.е. искате и пари, и власт?

  Аз мислех, че искате най-вече да минете 1%-ната бариера и да цоцате народна пара (по 5% от МРЗ на глас)!!!

  Долу субсидиите на партиите!!!!!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 26. 26 Профил на qff191072866
  qff191072866
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#9] от "Къти":

  Бая труд си си направил,ей така за спорта ли?

  kosta67
 27. 27 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#20] от "BIG AL":

  Според ПРограмата им са по-скоро десни. Дори твърде десни , защото в няколко точки (а и преди ден-два го демонстрираха) защитават националните интереси "НАВЪПРЕКИ" Европейското законодателство. В момента програмата им е "консервативност + национална политика + спазване на законите + граждански контрол", казано съвсем накратко.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 28. 28 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#25] от "прелетна птица":

  "Зелените" работят с дарения. Всеки може да им види отчетите. До момента един лев не са получили от държавата, издържат се от частни лица, които ги харесват. Даващи по малко но от сърце.

  Ако искаха далавера щяха да се договорят с Цеко, със застроителите по морето, дори с някои партии. Но те не го направиха. Напротив ясно и силно си казват позицията. Въпреки че са малки.

  Рано или късно ще влязат в парламента, просто защото са честни, принципни и дейни. И има достатъчно хора споделящи идеите им.

 29. 29 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Черно на бяло признание за достойнствата на Ангел Славчев да е сред приятелите на Зелените лидери:
  http://ivo.bg/2013/02/27/%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D1%81-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0/#comment-82204

  Признават, че трябва да има хигиена сред фейсбук приятелите им!!! А не както се опитаха да го изкарат преди, че това нямало никакво значение.

  Очевидно Ангел Славчев е в унисон с хигиенните им навици.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 30. 30 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 966 Неутрално

  "Това,‭ ‬за което партия "Зелените" се бори у нас е спазването на законите.‭ ‬Излизаме на протести по улиците за защита на Пирин или Иракли,‭ ‬за да се спазва закона.‭ ‬Случвало е да се обявим и срещу ветропаркове,‭ ‬то е отново защото се оказва,‭ ‬че са построени незаконно в Натура‭ ‬2000." -

  дългосрочна, разумна, цивилизована политика - пълен антипод на мутробезобразията на принципа "след мен и потоп". Точно от това има голяма нужда България сега, когато всеки се бори за власт, само за да нарушава на воля законите.
  А подлогите на мафията си въртят една плоча - "отвътре зелени, отвън червени", ама плочата се изтри доста и звучи фалшиво на фона на проявите на "не-червените" им милиционерски идоли.

  БЕЗполезен идиот
 31. 31 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#1:"4u4o"]Някак си съм предубеден, че зелените леко червенеят. [/quote]

  Това как точно ти червенее:

  (из Устав на политическа партия "Зелените" с промените приети от Националното събрание на Зелените през април 2011)

  Чл. 5. Цели и задачи на “ЗЕЛЕНИТЕ“ са:
  ...
  (4) Изработването и приемането на законови и нормативни пакети, базирани на и осигуряващи приоритетно утвърждаване и развитие на средната класа като основен икономически и обществен фактор в България.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 32. 32 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До тук действат принципно, дано влезнат в Парламента , да бъдат коректив на бъдещите мутроцековски изпълнения. Това ще е напълно достатъчно.

  Иначе в интервюто има и доста наивизъм и знания за енергийния сектор и съотв, устойчивото му развитие на ниво кръжок.

  Без базова мощност модерното общество няма да може да съществува камо ли да прогресира.

  Затова и вторият най-скъп научен проект в историята на човечеството е на практика енергиен УТЯС (ИТЕР) и освен това се разработва и ново поколение ЯР.

  Хубаво е да има повече ВЕИ, но те няма как да бъдат базова мощност.

 33. 33 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 966 Неутрално


  До коментар [#31] от "Настрадин Ходжа":

  Червенее му милиционерският задник на другаря.

  БЕЗполезен идиот
 34. 34 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Само с едно две неща съм съгласен с този човек. Слънчевите панели за затопляне на вода са много ефективни. Евтини и улавят много енергия. Сравнително лесно се слагат, ако живееш в къща. Избиват се за максимум 3 лета, ако разбира се в къщата живеят хора, които се къпят

  Останалата част, където ни дава за пример Германия и Холандия си е чиста пропаганда. Доста време съм прекарал по онези земи и мога да кажа, че икономиката им въобще не е зелена. Нашата е далече "по-зелена", защото я няма.

  "Зелената" политика на Европа според мен е една от причините за кризата. Германия има ръст под 1% на БВП, а Китай или Турция имат по над 8%.

  И аз харесвам чистата природа и храна, обаче на земята живеят много народи и тези, които не са конкурентни ще бъдат "превзети" от по-добре икономически развитите.

  Коментара му че 40% от стойността на чашите, че отивала в Сибир - просто нямам думи. В Сибир почти нищо не отива, отива в Москва и София. След време може да отива и в Черно море, ама заводите няма да ги има...

  Зелените "са в управлението на Германия" - от 2005 г. са в опозиция, може някъде в местната власт да са останали.

  Сигурно обаче при тази липса на алтернатива на тези избори, тази партия ще вкара някой друг депутат. Ако не вкара ще се радва на щедрата държавна субсидия за партиите събрали над 1% на изборите, която е около 7 пъти по-голяма от колкото тази в Германия.

 35. 35 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Когато показах кукиш на Путин, около мен имаше нормални зелени :))

  BIG AL
 36. 36 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#29] от "Митко": И въпреки това все още се двоумя дали да гласувам за тях или да не гласувам за никой.

  Ако го нямаше това отъркване в чегеваристи, нямаше да се замисля въобще и щяха да имат моя глас!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 37. 37 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#26] от "kosta67":

  Не е за спорта , а за честа на пагона Повода беше, че въпросните "зелени" се опитаха да ми сложат примка на врата, като се опитаха да ме вкарат в инициативен комитет, който да агитира да се участва на последния референдум и уж да се гласува с НЕ, но на практика целяха само увеличаване на активността, за да се премине прага от 20% и по този начин да се легитимира мероприятието. Не им се вързах, но това не им попречи да ме окалят, а в същото време да направят описаната по-горе договорка с шефа на АЕЦ-а.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 38. 38 Профил на Димо Кроснев
  Димо Кроснев
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#29:"Митко"]Черно на бяло признание за достойнствата на Ангел Славчев да е сред приятелите на Зелените лидер

  А,та той е фактор и в движението РУСОФИЛИ-от обич към родната си страна.За достойнствата му знаем -самио се е определил Че Славчев -патриотче-българче,почти еничарче.Беше и нещо като лидер на протестите с още двама-те бяха от колбасарския бизнес,с насоченост управление на държавата.Иначе плакатите срещу шистовия газ бяха чудесни-досега няма оартия в България с толкова скъпи и хубави антибългарски плакати.Вие ли си ги правихте?

 39. 39 Профил на ot4eto
  ot4eto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  След общ прочит, се отказвам да гласувам за Зелените, ще търся друга партия явно.

 40. 40 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#38] от "papadok":

  А пък Бойко познава Доган

 41. 41 Профил на true
  true
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Toзи човек защо си е сменил името?

  Защо не е Георги а Георг?
  Така по европеец ли става или се срамува , че е Георги?
  Криворазбраната цивилизация.
  Най добре да си стои в Холандия.

 42. 42 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#17:"Distributed"]2. Защо ще "резвате жицата" на някой, който си е сложил фотоволтаици на покрива/терасата за вътрешна употреба?
  [/quote]
  Защото възразявайки за плащанията за пренос, разпределение, за резерв и още куп други неща, гарантиращи сигурността на доставката на електроенергия излиза, че Тупарев претендира да може да се оправя сам! Ако не може, значи манипулира хората, че електроенергията сега била скъпа. Няма безплатен обяд. В България тя е значително но-евтина от много други страни в Европа. Проблемът е в ниските доходи.
  Когото говорите за ползване на фотоволтаици и акумулатори, знаете ли колко емисии на парникови газове съпровожда тяхното производство от добива на суровините до утилизирането им? А колко токсични вещества се използват и частично се емитират във въздуха, водите и почвите?
  "Зелени" технологии, ама не съвсем!
  Всъщност не съм негативен към "Зелените", подкрепям ги за придозащитната им дейност, но в областта на енергетиката са гола вода. Те дори не осъзнават, че ядрената енергия е също възобновяема от физическа гледна точка. Разпадът се случва в природата без да има значение дали ползваме получената енергия или не. Това, че е изключена от обхвата на Директива 2009/28/ЕС означава само, че тя не подлежи на "насърчаване". Физиката не се интересува от директиви!

 43. 43 Профил на darki80
  darki80
  Рейтинг: 388 Неутрално

  В Австрия, Швейцария и другите алпийски страни, истинските зелени подкрепят развитието на туризъм. Докато в България правим всичко възможно да не развиваме туризъм. Що за глупост е това?!? Дали българските "зелени" не защитават чужди интереси?

 44. 44 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#42] от "focusnik":


  [quote#42:"focusnik"]Когото говорите за ползване на фотоволтаици и акумулатори, знаете ли колко емисии на парникови газове съпровожда тяхното производство от добива на суровините до утилизирането им?[/quote]

  [quote#42:"focusnik"] А колко токсични вещества се използват и частично се емитират във въздуха, водите и почвите? [/quote]

  Не знам. Колко? А колко е в сравнение с ТЕЦ или с риска от нова Фукушима?

  Може ли линк към източник ползващ съвременна (от последните 3 години) информация?

  [quote#42:"focusnik"] Те дори не осъзнават, че ядрената енергия е също възобновяема от физическа гледна точка. [/quote]

  Това го обяснете на данъкоплатците в Япония, които плащат за аварията във Фукушима, както и на потърпевшите от Чернобил, Маяк и Три Майл Айлънд...

  Ядрената енергетика върви с риск. Риск, който би трябвало да се влиза в цената на тока от АЕЦите чрез застраховки, но сметките покзават, че тази застраховка трябва да е между 100 и 500 милиона на година на реактор, т.е. прави тока непродаваем.

  Съответно реакторите НЕ се застраховат адекватни и този риск - гледайки Фукушима и Чернобил - ИЗЦЯЛО се носи от данъкоплатците и живеещите в евакуационните зони около централите.

  Така, че АЕЦите не стават - прекалено АНТИпазарни са.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 45. 45 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#43:"darki80"]Докато в България правим всичко възможно да не развиваме туризъм. [/quote]

  Какъв туризъм ще развиваш върху бетонна планина?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 46. 46 Профил на darki80
  darki80
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#45] от "Музар - №27 за да има държавност в България!":

  Къде точно виждаш бетон в планината?!? Защото колкото и да се опитват такива като теб да прокарат идеята, че бетонът е навсякъде в България, това е просото една голяма глупости.
  Никой инвеститор няма да бетонира, това което му носи пари.
  Айде, стига с промиването на мозъци

 47. 47 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#46:"darki80"]Къде точно виждаш бетон в планината?!? [/quote]

  В самото Банско, например. Знаеш ли колко недовършени скелети на огромни хотели има там? И не смятай, че четящите тук ще ти се вържат на буквално "бетонна" писта. Достатъчно е да има презастрояване в курортните селища, за да се окака и планината.

  Да не говорим за какви рани се виждат по Пирин на сателитните снимки (гугъл картите)!

  Като говориш за Алпите - правиш ли сметка за размера и височината на Пирин? В Алпите само площта над 2500-3000 метра н.в. е ДВА пъти по-голяма от цял Пирин. А курортните селища не са по-високо от 1000-1500 м.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 48. 48 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тези зелени нямат нищо общо с истинските зелени, на които беше отказан достъп да се кандидатират на тези избори. Сегашните Зелени се борят само за личните си каузи. Не им вярвам. Даже според мен те имат пръст в саботажа на истинските зелени. Ето ви сайта на истинските Зелени, които са член на Зелените в света.
  http://www.greenparty.bg/

 49. 49 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#8] от "l1":

  Само дето не става въпрос за тия зелени, които сега се кандидатират. Правете разлика хора! Всички подкрепяме зелената идея, но и някакви агенти, които се правят на зелени, само за да влязат в парламента и да си въртят далаверите. Ако истинските зелени се бяха явили на избори, щяха да гласувам за тях.

 50. 50 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 388 Весело

  Чета ви и се подсмихвам под мустак. То бива зелени болни мозъци, бива, ама защо подменят зелената идея не ми е ясно? Само това ми обяснете. Моля

 51. 51 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#48] от "Горгона Медуза":

  Това което си дала е партията на Каракачанов. Който наистина няма да се явява на избори. Същата партия заради, която и сега се приказва че зелените са червени.

 52. 52 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 660 Гневно

  [quote#38:"papadok"]Иначе плакатите срещу шистовия газ бяха чудесни-досега няма оартия в България с толкова скъпи и хубави антибългарски плакати[/quote]

  защо се излагаш, бе, безродник! "Шеврон" ли ще ти защитава българските интереси? като изтровят половин България, ти ще се покриеш, нали?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 53. 53 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Иначе и "Зелените" са част от европейските зелени както може да се види на сайта им http://europeangreens.eu/content/green-parties

  Като се кликне на България и излизат две партии. "Зелените" които сега ще участват в изборите
  И Българската Зелена Партия, която няма да участва.

  И е доста нелепо, ако някой подкрепя зелена идея, да е против "Зелените" само защото другата зелена партия няма да участва.

 54. 54 Профил на Sann
  Sann
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Още със заглавието олекват: и самите "зелени", а и Дневник (който аз следя редовно, затова съм толкова разочарована сега). Какво ни казват с това заглавие, "Искаме да се намърдаме и ние на хранилка, ама няма да работим активно, само ще наблюдаваме другите къде ще се издънят, за да им размахаме пръст"? Ако това е посланието, което отправят, за какво изобщо си говорим? Не съм толкова наивна да си мисля, че има честен и неопетнен политик, но е грозно, когато парадираш с това и в същото време сам показваш какъв си в действителност

 55. 55 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#54:"Black Bee"]"Искаме да се намърдаме и ние на хранилка, ама няма да работим активно, само ще наблюдаваме другите къде ще се издънят, за да им размахаме пръст"[/quote]

  "Зелените" работят активно дори като не са в Парламента. Най-малко пък Зелените могат да бъдат обвинявани в липса на активност.

 56. 56 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#29] от "Митко":
  [quote#29:"Митко"]Ангел Славчев да е сред приятелите на Зелените лидери: [/quote]

  Аз не намирам Ангел Славчев никъде из страницата на Зелените.

  http://izbori.zelenite.bg/

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 57. 57 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#56] от "Музар - №27 за да има държавност в България!":

  Ровят се във фейсбук приятелите. Което е супер нелеп довод. Но то от милиционери друго не може да се очаква.

 58. 58 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#53] от "kai":

  Не защото са друга зелена партия, а защото само така се казват и не са никакви зелени. Прочети им политическия план: http://www.zelenite.bg/wordpress/wp-content/uploads/2012/02/Zelenite-nacionalna-programa-2011.pdf - Абсолютен комунизъм и липса на компетенция. Планът им за туризма се изчерпва с едно изречение; обещават да създават неща, които вече съществуват; противоречат си на много места; ще искат данъци на бездетните семейства. Що за идиотизъм е всичко това? Не можеш да ми казваш, че това тяхното е зелена идея. Вярно, че в България има и глупави хора, ама чак пък толкова.....

 59. 59 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#57:"kai"]Ровят се във фейсбук приятелите.[/quote]

  По-скоро в "профилите", съвсем по милиционерски .

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 60. 60 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До коментар [#46] от "darki80":

  Достатъчно е да се види колко е изсечено - с пъти повече от концесионния договор. Видяхме какво стана и сморето. Не мерси.

  За това трябва да са вътре , за да не може цеко миневците да си разиграват коня по партийно приятелска линия с мутропмилиционерите както си искат.

 61. 61 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#58] от "Горгона Медуза":

  Кое например. Дай нещо конкретно. Естествено че няма да тръгна да им научавам програмата наизуст. Това което мен ме интересува е вътре.

 62. 62 Профил на Sann
  Sann
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#55] от "kai":

  Първо, в своя коментар аз направих анализ на заглавието, което, трябва да се съгласиш, не говори точно за "активност". После, за каква "активност" говориш ти? За няколко протеста, в които взеха участие предимно планинари и хора, които наистина милеят за природата, а "зелените" само си приписаха и тая кауза? Кажи ми една тяхна лична кампания, инициирана, организирана и проведена лично от тях, а не от други хора, чиито искрени идеали "зелените" си приписват? Кажи ми нещо наистина "Зелено", някоя наистина еко-кауза, където да не прозират жалки интереси и напъни да се влезе някъде - я в НС, я в местната власт.

 63. 63 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#55:"kai"]"Зелените" работят активно дори като не са в Парламента.[/quote]
  А за какво им е тогава да влизат в парламента.

 64. 64 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#62] от "Black Bee":

  Зелените са сбор от хора милеещи за природата. Не е някаква централизирана партия наложена отгоре. Не е проект по сценарии, а е движение зародено с цел да отговори на невероятния натиск за приватизация, или по-скоро откровена кражба на българската природа.

  Тези протести на Орлов мост се правеха от хора милеещи за природата, като една част от тях бяха или станаха привърженици на Зелените. Други естествено не са.

  Няма да си кривя душата и аз съм планинар, и аз виждам какви зулуми стават Пирин, а и в Банско, което от китен град се превърна в Люлин 8. И на мен не ми харесва някакъв банков собственост да смята че природата е негова собственост.

 65. 65 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#1] от "4u4o":

  и затова ще гласуваш за ГЕРБ, понеже те са се доказали, като синя партия, нали.

 66. 66 Профил на megelito
  megelito
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Хихихи..." Всички искат да са в парламента.." Сладка е тази власт, ама многоооо))

 67. 67 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "‬Случвало е да се обявим и срещу ветропаркове,‭ ‬то е отново защото се оказва,‭ ‬че са построени незаконно в Натура‭ ‬2000."

  Само по себе си изграждането на съоръжения в зоните по "Натура 2000" не е незаконно. Единствено има по-строги изисквания във връзка с оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС). Спорове по тези оценки винаги може да има, но поне от формална гледна точка процедурите са спазени. Така че ветропарковете не са незаконни.

  Но би могло, разбира се, точно в зоните по "Натура 2000" да се въвефдат по-строги нормативни изисквания - например да има автоматична система за изключване на вятърните турбини когато се зададат прелитащи птици. Или да има задължение за спиране на турбините в месеците, когато е прелетът на птиците.

 68. 68 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#61] от "kai":

  Веднага ти давам конкретни примери защо тези Зелени не са зелени, а са лобисти и некомпетентни политически фигури:

  1. "Изграждане на офшорни ветроенергийни паркове в българската акватория на Черно
  море, което да бъде предшествано от внимателен анализ от екологична, финансова
  и икономическа гледна точка." - Българското крайбрежие на Черно море е част от Виа Понтика (един от главните маршрути на птиците за миграция от Европа към Африка). Годишно от перките умират стотици птици, пчелари също се оплакват от умиращи пчели. Колко точно зелена е тази идея?

  2."Целенасочена политическа и експертна работа за популяризиране и премахване на представата, че всички градове и региони в България могат да развиват туризма като свой основен икономически отрасъл" - Т.е. малките села от типа на Добринище и Рибарица, които залагат сериозно на туризъм, ще умрат тотално.

  "Разработка и прилагане на пакети от практически мерки за стимулиране на
  развитието на всички форми на природосъобразен туризъм с максимална
  добавена стойност като поминък на местните общности в селсикте райони
  на страната, който да се основава на дребните и средни предприемачи" - Противоречи на горното.

 69. 69 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#68] от "Горгона Медуза":

  Това което не ти харесва е твоя интерпретация на тези точки в програмата. Аз не виждам никакъв проблем в никоя от тези точки.

  А още по малко пък виждам комунизъм - при положение че икономическата им програма е откровено дясна.

 70. 70 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#67:"ijj"]..автоматична система за изключване на вятърните турбини когато се зададат прелитащи птици.[/quote]
  А какво правим през тези месеци, когато няма енергия??

 71. 71 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Любопитно

  До коментар [#68] от "Горгона Медуза":


  [quote#68:"Горгона Медуза"]Изграждане на офшорни ветроенергийни паркове в българската акватория на Черно
  море, което да бъде предшествано от внимателен анализ от екологична, финансова
  и икономическа гледна точка.[/quote]

  Кое от "което да бъде предшествано от внимателен анализ от екологична, финансова и икономическа гледна точка."

  Не разбрахте?

  [quote#68:"Горгона Медуза"]."Целенасочена политическа и експертна работа за популяризиране и премахване на представата, че всички градове и региони в България могат да развиват туризма като свой основен икономически отрасъл" - Т.е. малките села от типа на Добринище и Рибарица, които залагат сериозно на туризъм, ще умрат тотално. [/quote]

  Връзката между двете си я измислихте инсинуационно

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 72. 72 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#69] от "kai":

  Това са черно на бяло техните обещания и заявки, ако ги изберем. Щом не си съгласен, дай ми твоята интерпретация. Как интерпретираш ти, че искат да убият пчелите и птиците, за да произвеждат зелена енергия??????

 73. 73 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#72] от "Горгона Медуза":

  Е това твое изявление вече е откровена лъжа. Подобно нагло лъжене съм виждал само при платените писачи на ГЕРБ.

  Не смятам да коментирам подобни нагли твърдения.

  Освен че всъщност е много добре ако ГЕРБ са взели да атакуват и зелените. Очевидно ги смятат за конкуренция

 74. 74 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#71] от "Distributed":

  Не си извадил правилните точки, не се прави на разсеян. Ето това си противоречи.

  "Целенасочена политическа и експертна работа за популяризиране и премахване на представата, че всички градове и региони в България могат да развиват туризма като свой основен икономически отрасъл" - Т.е. малките села от типа на Добринище и Рибарица, които залагат сериозно на туризъм, ще умрат тотално.

  и

  "Разработка и прилагане на пакети от практически мерки за стимулиране на
  развитието на всички форми на природосъобразен туризъм с максимална
  добавена стойност като поминък на местните общности в селсикте райони
  на страната, който да се основава на дребните и средни предприемачи"

  Тотално си противоречи.

 75. 75 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#74] от "Горгона Медуза":

  В момента в който махнеш твоето "Т.е" и се губи всякакво противоречие. Което говори че противоречието е в интерпретацията ти, а не в самото заявление.

 76. 76 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#73] от "kai":

  А бе какъв ГЕРБ, бе, човек? Защо отклоняващ темата? Аз те питам за Виа Понтика и за зелените централи. Ти не ми отговаряш директно, а отклоняваш темата към политически партии, което говори за твоето безсилие и липса на аргументирано мнение. Айде, обясни ми с твоята интерпретация точката за Виа Понтика.

 77. 77 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#74] от "Горгона Медуза":

  Продължавам да не виждам връзката между:

  [quote#74:"Горгона Медуза"]"Целенасочена политическа и експертна работа за популяризиране и премахване на представата, че всички градове и региони в България могат да развиват туризма като свой основен икономически отрасъл"[/quote]

  и


  [quote#74:"Горгона Медуза"]Т.е. малките села от типа на Добринище и Рибарица, които залагат сериозно на туризъм, ще умрат тотално[/quote]


  Как ще умрат тотално? Обяснете ми по-подробно, че изглежда съм тъп и не разбирам.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 78. 78 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Любопитно

  До коментар [#76] от "Горгона Медуза":


  [quote#76:"Горгона Медуза"]Аз те питам за Виа Понтика и за зелените централи. [/quote]

  Това:

  [quote#68:"Горгона Медуза"]"Изграждане на офшорни ветроенергийни паркове в българската акватория на Черно
  море, което да бъде предшествано от внимателен анализ от екологична, финансова и икономическа гледна точка.[/quote]

  Аз го тълкувам като:

  Ако след внимателния анализ от екологична, финансова и икономическа гледна точка, има смисъл от офшорни вятърни паркове, ще се строят.

  Иначе НЕ.

  Не знам при вас как е.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 79. 79 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#75] от "kai":

  След кавичките, пиша аз. Не си ли учил български език? Отново показваш безсилие и затвърждаваш мнението ми, че тези Зелени не са никакви зелени и са некомпетентни в политическо отношение.

 80. 80 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#58] от "Горгона Медуза":

  Актуалната е тази:
  http://izbori.zelenite.bg/wp-content/uploads/2013/04/Zelenite_Progr-2013_FINAL.pdf

  Освен това изобщо не виждам такива неща, които ти представяш! Нито в Програмата от 2011, нито от 2013.

  Може ли да цитираш с номер на страница и поредност на параграф и/или конкретен текст.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 81. 81 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#76] от "Горгона Медуза":

  Съвсем конкретно са ти казали че това ОФ ШОР турбини - т.е. турбини вътре в морето. Не знам къде летят птиците но ми се струва чете летят все пак над земята - макар да признавам че си нямам идея от миграцията на пеликаните, но вярвам че едва ли зелените искат да ги обезглавяват.Освен това са заявили че този строеж ще стане след достатъчно добра екологицна експертиза.

  А за ГЕРБ си е съвсем намясто, когато директно виждам герберско лъжене, инсинуации, изкривяване на истината, манипулиране и очерняне.

 82. 82 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#78] от "Distributed":

  Значи обещанието е да се направи просто един анализ, а не да се строят вятърни паркове. Ако е така - да казвам ли моята интерпретация или да оставим всеки сам да си я направи????

 83. 83 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#82] от "Горгона Медуза":


  [quote#82:"Горгона Медуза"]Значи обещанието е да се направи просто един анализ[/quote]

  Обещанието е да се строят офшорни вятърни паркове, ако внимателния анализ от екологична, финансова и икономическа гледна точка излезе с положително становище....

  екологична - дали ще трепят птици
  финансова - дали ще правят конкурентен ток, т.е. дали инвестицията ще се избие
  икономична - дали въобще има смисъл от тях, т.е. трябват ли ни

  Така го тълкувам аз.

  Вие го тълкувате така:

  ЩЕ СЕ СТРОЯТ НА ВСЯКА ЦЕНА, НА ПЪТЯ НА ПТИЦИТЕ ЗА ДА ГИ ИЗБИЯТ!!!!1лолол11111

  Това виждам аз.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 84. 84 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#80] от "Музар - №27 за да има държавност в България!":

  Пусни си търсачка. Като отвориш планът им, има съдържание, там е написано къде какво да търсиш. Ако наистина искаш да направиш информиран избор, би трябвало сам да потърсиш, а не мен да питаш и същевременно да ми даваш минуси на постовете, само защото ти не си си направил труда да отвориш и да прочетеш. Сляпото защитаване на партия, говори за пристрастия. И ако обичате, не ме намесвайте с ГЕРБ, нямам нищо общо с тях. Може да се проследи хронологията ми на постовете ми в този сайт и навсякъде съм анти-герб, така че и тук издишате.

 85. 85 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#15] от "kai":


  [quote#15:"kai"]Зелените" са горе долу единствената партия която от създаването си е действала принципно.[/quote]
  Съгласен съм,само бих променил словореда: "единствената партия,която от създ. е действала горе-долу принципно."
  Може би компромисите,които са правили се дължат на инатливия идеализъм на поддръжниците им,идеализъм на който дължат съществуването си.Всъщност не е лошо да са в парламента,така ще се даде шанс или да се изложат или да се развие това самоинициативно и принципно поколение,което ни е нужно.

 86. 86 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#74] от "Горгона Медуза":

  Обяснили са ти го в бележка под черта. И като цяло са прави - не може една дума да се ползва като мантра, без зад дадена "стратегия" да има поне някакъв иконимически анализ, а по-добре комплексен анализ.

  И икономика, дори по райони, не се гради на един гол туризъм.

  Чакам аргументи за "комунистическите" залитания в тази програма.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 87. 87 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#84] от "Горгона Медуза":

  Твоето твърдение бе че зелените са лъжливи зелени - което определено е невярно.
  че са комунисти - което е откровено невярно
  че искат да унищожават туризма - което е откровено невярно
  Че искат да обезглавяват птици - което си е тотално безумие


  Та на кое от твърденията ти да вярвам. И как да си обясня тези откровени манипулации, освен като желание за очерняне.

 88. 88 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#84] от "Горгона Медуза":

  Извинявай, но в момента са ми отворени и двете програми + едно сравнение между тях. Тъй много добре виждам какво цитирираш и как изопачено го интерпретираш.

  Между другото, коментар [#80] написах без да прочета твоите цитати.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 89. 89 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#87] от "kai":

  Това е личната ми позиция. И твърдо заставам зад мнението си, че тези Зелени не са истинските Зелени. Аргументирала съм се достатъчно в коментарите си, няма да повтарям едно и също като вас, които нямате аргументи, а само пускате хвърчащи изречения. Който иска, да си гласува за тях. За мен те са менте. Интелигентният избор е информираният избор. Затова съветвам всеки преди да отиде да си пусне гласа, поне да прочете кой какъв е и какво обещава.

 90. 90 Профил на darki80
  darki80
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#47] от "Музар - №27 за да има държавност в България!":

  Ооо, ето ключът от палатката... поредните глупости, за които явно ти плащат да пишеш по форумите.
  Защо не пишеш срещу строежите по морето, като такъв еколог? Защо не протестираше, когато се застрояваха. А защо не ми кажеш какво се случва с Поморийското езеро и парите, които някои "зелени" прибраха за него?!
  Реално всички "зелени инициативи" се случват, за да се прикрие източването на милиони евро за екология. Вместо да оправят въздуха в градовете, те харчат уж за някакво био разнообразие.

 91. 91 Профил на ok
  ok
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Забелязвате ли, че тук спорът във форума е за конкретни неща от програмата на партията. Докато под изказвания на ББ или Станишев се обсъжда кой с кого пикае, или кой кого е подслушвал. Причина за това е начина на изказ на самите лидери. Един (Тупарев) предлага решения, а други гледат в миналото и се обвиняват един друг. Лично аз искам да видя дебат с предложения за развитие, какъвто предлага Тупарев.

 92. 92 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2432 Весело

  То никой не казва че иска да влезе в парламента за това за което го иска

  подпис
 93. 93 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  Магдебург беще мръсен,‭ ‬сив,‭ ‬опушен град с тежка металургия при първото ми посещение,‭ ‬още когато Германия беше разделена.‭ ‬Ако отидем сега там няма нито един комин,‭ ‬а‭ ‬45‭ ‬хил. души работят в сектора на вятърната енергетика

  Тази металургия замина в посока Далечен изток

  подпис
 94. 94 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#89:"Горгона Медуза"]Аргументирала съм се достатъчно в коментарите си[/quote]

  За теб е достатъчно, според мен не е. А не е като да не търся различна гледна точка. но все пак е хубаво да е основана на нещо реално, а не на вътрешно усещане и алогични асоциации.

 95. 95 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#90:"darki80"]за които явно ти плащат да пишеш по форумите. [/quote]

  Крадецът вика "Дръжте крадеца!"

  Хайде не ми приписвай твоите работни задължения, моля!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 96. 96 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#89:"Горгона Медуза"]Аргументирала съм се достатъчно в коментарите си,[/quote]

  Аргументи не виждам. Виждам извадени от контекста "цитати", абсолютно неадекванто и изопачено тълкуване и най-вече лични забележки към дискутиращите.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 97. 97 Профил на Еколог
  Еколог
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Зелените в управлението на Германия???

  Г-н Тупарев, излагате се!

  Освен това програмата на немските зелени е чиста проба социализъм - искат увеличаване на макс. данък на 49 %, еднократно отнемане на 1,5 % от суми над не помня колко и да даваме на мързеливите харц IV - ове

  Път без препятствия не води до никъде.
 98. 98 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#94] от "kai":

  До коментар [#96] от "Музар - №27 за да има държавност в България!":

  Изваждам за последен път линка към обещанията им. Нека всеки си ги прочете и да реши дали това е адекватна заявка за изборите. А и като прибавим думите на Тупарев, че не искали да управляват.... да кажа ли? . http://www.zelenite.bg/wordpress/wp-content/uploads/2012/02/Zelenite-nacionalna-programa-2011.pdf . Освен това то се вижда кой има нещо лично в тази дискусия и кой какви аргументи е дал. Дето се вика - лична интерпретация да си правят хората, ако изобщо са имали нерви да изчетат всичко. Надявам се, че ще приключим вече темата. Аз казах каквото имах. Към всяка една партия съм си изказала критиката и съответно съм си обрала негативите от поддръжниците им. Поне си затвърдих още повече позицията, че и на тези Зелени им е съмнителна работата. Всичко има в интернет и който прояви желание да се информира, може да го направи. Лек ден!

 99. 99 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#98] от "Горгона Медуза":

  Със сигурност изявихте ясно позицията. Това до колко субективната ви позиция отразява реалните действия и програми на "Зелените" е съвсем друг въпрос.

  Защото моята субективна позиция е че в момента в който "Зелените" минаха 3% подкрепа в различни анкети и светнаха на радара на ГЕРБ за оплюване.

 100. 100 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#58] от "Горгона Медуза":

  ++++ сега се зачетох в програмата специално за икономика и финанси. Наистина предлагат неща, които вече ги има. Е, не е чак толкова комунистическа. Вярно, има леви идеи като "Повишаване на данък печалба с годишна печалба над 50 милиона лева", но чак комунизъм не е. Предполагам, че хората които са ви начаткали минуси не са чели програмата.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK