Три важни стъпки за съдебната реформа (предизборен дебат на "Дневник")

Участниците в дебата (отляво на дясно): Свилен Овчаров (Зелените), Веселин Вучков (ГЕРБ), Таня Митова (БСП), Йонко Грозев (България на гражданите) и модераторът Петя Владимирова (Дневник).

© Юлия Лазарова

Участниците в дебата (отляво на дясно): Свилен Овчаров (Зелените), Веселин Вучков (ГЕРБ), Таня Митова (БСП), Йонко Грозев (България на гражданите) и модераторът Петя Владимирова (Дневник).Кои са първите три стъпки за реформа на съдебната система?


Това беше въпросът от общо осем, който вие читателите на "Дневник" класирахте на първо място и определихте като най-интересната тема за предизборен дебат.


Той се случи преди седмица (24 април) в редакцията ни и в него се включиха (както те самите се представиха):
- Таня Митова, "Коалиция за България", кандидат за депутат във Враца
Тя е адвокат от 32 години, завършила е Московският университет със специалност "Международно право". Член е на БСП от 1984 г. В момента е член на Бюрото на градския съвет и на Националното бюро на жените социалистки. Митова също така е председател на Софийската организация на жените социалистки.


- Йонко Грозев, Движение "България на гражданите"
Адвокат от 20 години, като основната му професионална дейност е свързана с правата на човека.
Грозев е член на Националния съвет на "България на гражданите".


- Веселин Вучков, ГЕРБ, кандидат за депутат в 24 МИР-София
Изследовател и преподавател по право. От 2003 г. е доктор, а от 2010 г. - доцент. Заместник-министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов" (2009-2013). Той е представител на гражданската квота в ГЕРБ.


- Свилен Овчаров, ПП "Зелените", кандидат за депутат в София и Хасково
Адвокат от 10 години, частна практика. Членува в доброволна група "Зелените адвокати", където води едни от най-тежките екологични спорове в България. Сред тях са случаите "Странджа", "Рила", "Пирин", "Дюните", "Корал" и др. Председател на Контролния съвет на "Зелените".


Поканените за участие в дебата - ДСБ, ДПС и "Атака" не изпратиха свои представители


На 7 май очаквайте втория дебат по въпроса "Как ще се справите с безработицата?"

Идеята ни беше да концентрираме дискусията между политическите сили върху конкретни решения и идеи, за да не се изгубим в общото говорене и обещания.


Модератор на дебата е Петя Владимирова, автор и анализатор по съдебни теми на "Дневник". Вижте дебата в трите видеофайла.

Част 1
Част 2
Част 3

Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Представителят на БСП каза, че съдебната власт защитава икономически и други интереси. Тук влизат ли интересите на Р.Овч. и Р.Петк.?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 2. 2 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Първото което трябва да се направи е пряк избор на районните прокурори и председатели на районните съдилища. Те да си избират началниците. Никакви квоти.

 3. 3 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#1:"Депутат 241"] Тук влизат ли интересите на Р.Овч. и Р.Петк.? [/quote]

  Българската олигархия е от средите на БСП, естествено съдебната власт защитава техните интереси, дори прокуратурата изпълнява предизборни политически поръчки, последният "скандал" за подслушванията е красноречив пример кой има интерес от коруптната съдебна система!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 4. 4 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Изборност от избирателите на всички съдии и прокурори, квотите са отживелица, показаха, че с квоти независим съд и работеща прокуратура не можем да имаме!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 5. 5 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  принципите от Монтескьо още са точно това - когато на някого се даде власт, трябва да има контролни механизми, за да не прекали с нея. Точно в това ма обвиняват мен!
  Президентът определени правомощия. По предложение на Висшия съдебен съвет той назначава тримата големи, т.нар., в съдебната власт - главен прокурор и председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд. да, ама сега тос Кокинов зема, че се истърва и каза: " Не ми са смей, Ти го назначи", с което ноо лошо ма издади, щото пък в тоа момент някой мискинин ма бил записвал у дома!..

  Но, с втория мандат мисля да изчистя всички недоразумения

 6. 6 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Отчаяние...

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 7. 7 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Първо-забрана на БСП!
  Второ-изгонване на всички комунистически типове от системата!
  Трето-забрана за сектанти да влузат в системата.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на bezpeka
  bezpeka
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дебати... пфу!
  И преди ви казах: пряк избор на магистратите и никакъв имунитет!

 10. 10 Профил на lindentown
  lindentown
  Рейтинг: 488 Неутрално

  1. Да отпадне имунитета на магистратите ( съдии и прокурори). При груби юридически грешки да може да се търси наказателна отговорност от прокурорите и съдиите. Нагледахме се на груби юридически пропуски и грешки, повечето от които вероятно допуснати от маситратите умишлено, заради които се провалят дела и се оневиняват подсъдими.
  2. Председателите на ВКС и ВАС, както и гл. прокурор да не са членове по право на ВСС, защото това е постоянно действащ орган, а те си имат други задължения, описани в конституцията и закона за съдебната власт. Техният мандат да бъде редуциран до 5 г. ( от сегашните 7). Да има конституционни механизми за отзоваване на председателите на ВКС и ВАС, както и гл. Прокурор, чрез искане на ВСС ( 2/3 от членовете му) и решение на КС, когато те не си изпълняват конституционните задължения, дефинирани в конституцията за длъжностите им.За останалите членове на ВСС да има механизъм за отзоваване чрез искане от НС ( 2/3 от депутатите) и решение на КС, когато те нарушават изискванията, дефинирани за тях в конституцията.
  3. Съдебната система да се преименува в конституцията на Правосъдна ( или магистратска) система, състояща се от Съд и Прокуратура, а към Прокуратурата да се намират и известен брой следователи без статут на магистрати, като повечето от сега бездействащите следователи да се прехвърлят към изпълнителната власт, където им е мястото. Следствените органи към Прокуратурата да участват само в разследвания, свързани с хора от висшата държавна власт – депутати, министри, висши магистрати, председатели на агенции и т.н.

  4. Може да се постигне много чрез промяна само на ЗСВ ( закона за съдебната власт). ВСС, който се състои от 25 човека ( 22 + гл. прокурор + председателите на ВАС и ВКС) да заседава чрез два постоянно действащи подсъвета – подсъвет (камера) на съдиите, или наречен съдийски съвет ( 13 човека) и подсъвет ( камера) на прокурорите, или прокурорски съвет ( 9), съставени чрез подходящо комбиниране от излъчените 22 човека - 11 от парламента (7 в съдийския съвет и 4 в прокурорския съвет) и 11 от съдебната квоата (6 съдии в съдийския съвет, 4 прокурори +1 следовател в прокурорския съвет), които да управляват текущите въпроси на съдиите и прокурорите- повишения, наказания, административни документи, наредби и пр. ВСС от 25 човека да заседава само периодично ( напр. веднъж в месеца) и по повод на най-важните решения в системата- приемане на бюджета, отчетите във съдебната система, изборите на първите трима (както и тяхното освобождаване,ако има причини), изключване на магистрати от съдебната система и въобще най-общите въпроси на съда и прокуратурата като цяло. Останалите решения да се взимат от двата съвета – съвета на съдиите и съвета на прокурорите. Те вътрешно могат да си избират председатели или председателстващи.Тези два съвета да упражняват месечен контрол ( подобно на парламентарния контрол) върху председателите на ВКС, ВАС и респективно гл.прокурор.

  5. Когато 11-те човека от съдебната квота се избират пряко от съдиите и прокурорите, а не чрез делегатски манипулирани събрания, резултата ще е съвсем друг. А отнисно 11-те, избирани от парламентарната квота- да се органичи до максимум трима на номинираните и избираните от т.н. политическа квота. Останалите 8 да бъдат от гражданския сектор- преподаватели, известни специалисти от неправителствени организации и пр. Номинациите да идват от неправителствени организациии, професионални асоциации и пр

 11. 11 Профил на gretastoianova
  gretastoianova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ако приемем че е възможно медиите да се освободят от зависимостите си (или пък ако се създадат нови), ще е добре работата на съдебната система да стане по-достъпна, по-прозрачна за обществото чрез медиен контрол. Сега магистратите са недостъпни и това ги успокоява.

 12. 12 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Разстроено

  КОИ СА ТЕЗИ "три важни стъпки за съдебната реформа и за съдбата на ДНЕШНА БъЛГАРИЯ"?
  ЕТО КОИ СА И КАКВО СПЕШНО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ;

  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-П€Р€СТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".
  ОФИЦИАЛНО И ПУБЛИЧНО ОПУБЛИКУВАН РЕЗУЛТАТ.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНА"КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  Всичките до един Държавни служители ДА ДЕКЛАРИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧЕН, ОФИЦИАЛЕН ОТЧЕТ ЗA РАЗХОДИТЕ СИ НЕ ЛИЧНО, А ЧРЕЗ СЧЕТОВОДНА ФИРМА, И АКО ТЕ ПРЕВИШАВАТ ДОХОДА НА ДЕКЛАРАНТА, ДА БЪДЕ СЪДЕБНО ОТГОВОРЕН ЗА ПРИХОДИТЕ МУ!

  А ЗА ДА ОТПОЧНЕМ ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ОСТРАРЯЛАТА И НЕ АКТУАЛНА КОНСТИТУЦИЯ, В ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА.

  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и РАВНОПРЕАВЕН-УЧАСТНИК В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО-РАЗПРЕДЕЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
  НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА Само на ВМЕШАТЕЛСТВОТО, на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано, НО ПО ДОМОВЕТЕ КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 13. 13 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Къде бяха 23 години тия ?
  Защо не водиха нормален концептуален дебатза системата когато започнаха да се бавят делата с наглите, когато се решаваше въпроса за специализираните съдилища, когато съдиха полицаи и граждани дръзнали да се защитят от крадци, когато всеки тарикат си намираше достатъчно начини да завлече с дългове банки,застрахователи, контрагенти и самата държава, когато всеки държател на данъчен склад се правеше на обиден при ревизия, когато хиляди регистрирани и нерегистрирани субекти развиват трговска дейност и в момента по примера на любимия герой Андрешко, когато стотици политици, журналисти, икономисти и всякакви подобни локумджии ръсят клевети наляво и надясно ?!?

 14. 14 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Гневно

  Българският народ с дотегналитe му постояннo-правителствени “глозги”, култово-ПОЛИТИЗИРАЛИТЕ поляризирващи обществото ВЕЧНО-БЕЗПРИЕМСТВЕНИ пререкания, както и насилствения ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСКИЯТ ФАНАТИЗЪМ,
  ПИТА;
  ЗАЩОТО все още Българската новоназначена ПРОКУРАТУРА, воглаве с генералния проикурор на републиката НЕ КОНСТАТИРАТ НИЩО И НЕ РЕАГИРАТ СПЕШНО, докато Народа отдавна негодува и стачкува затова че, УПРАВЛЕНЧЕСКАТА ЧУЖДОПОКЛОННА ГРУП-ШАЙКА И ВСИЧКИТЕ СВЪРЗАНИ С НЕЯ ДЪРЖАВНИ ДЕЛА И ОПЕРАЦИИ СА ТЯСНО СВЪРЗАНИ БАДЖАНАК-ШУРЕЙСКИ, С КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНАТА ОХТОПОДЩИНА, В РОДИНАТА НА ДЯКОНА?
  ЗАЩОTO НЕ РЕАГИРАТ И НА ФАКТА, ЧЕ ИМАМЕ ДВОЙНО-ТРОЙНА ШЧЕТОВОДНА СИСТЕМА, КОЯТО ДАВА ВСЕОЩЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ТЕЗ ПРЕСТЪПНИЦИ, ДА СА ВИНАГИ “СЧЕТОВОДНО-ЧИСТИЧКИ” ПРЕД НАРОД И ДЪРЖАВА?
  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии,
  Заради култ-религиозната БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ верите в религията,
  Заради култ-ЕТНИЧЕСКАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ на произхода ни
  и Заради престарелите и НЕАКТУАЛНИ ВЕЧЕ Конституции на Човечеството, тези три социално-обществени противоречия са ни довели до парламентарната груп-МАЖОРИТИРАНА ДИСКРИМИНАЦИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  КОГАТО МОЖЕМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ДАДЕМ ПРИМЕР ЗА ТОТАЛНА ПРОМЯНА В СВЕТА ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННА ПРОМЯНА-ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОНА на *ПРИЕМСТВЕНОСТТА*, липсващ и в партийните кодекс-УСТАВИ, липсващ и в религиозните Свещенни писания ( Библия, Коран и Талмуда ).
  Всичко това УМИШЛЕНО МАНИПУЛИРАНО И ПОЛЗВАНО В ЧАСТНИТЕ ГРУП- БОРБИ ЗА ВЛАСТ И ЗА ЛИЧНА ОБЛАГА НА ИЗБОР-РУШВЕТНИЯ БАНКОВ-КОЛОНИЗАТОР.

  ДО КОГА ЩЕ СЕ ЗАЛЪГВАМЕ ЧЕ ЖИВ€€М В ТAЗИ ПСЕВДО-Д€МОКРАТИЧНA, €ВРО-АНАРХИЯ НА ПАРЛАМ€НТАРНА-ДИСКРИМИНАЦИЯ?

  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНА-ДИСКРИМИНАЦЯ, по законите на джунглата?
  Един вид потвърждение на Култ-политическата р€пресия и парлам€нтарната €ВРО-дискриминация!

  (Б€ЗПРИЕМСТВЕНАTA), МАЖОРИТИРАЛА СЕ ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!

  ЗАЩОТО Имаме толкоз ТИТУЛЯР-заСЛУГИ (професори, декани, академици), а нито един ТАЛАНТ СРЕД ТЯХ, за да направим истинската СОЦИАЛНА ПЕРЕСТРОЙКА!!
  ЗАЩОТО си имам€ 25 чужди банки а НИТО €ДНА НАША РОДНА БАНКА.
  ЗАЩОТО СМ€ МАСОН-БАНКОВО МАНИПУЛИРАНИ, БЕЗПРИЕМНИЦИ НА РАЗЛИКИТЕ СИ: (Полит-идеология, Религия и Етнос)!!!!
  ЗАЩОТО СМ€ НАТО-петрол МАРТИОНЕТКИ, ПИС-КИЛЪРИ, €С-есовци!
  ЗАЩОТО ГАЗТА ПРЕВИШИ ВЕЧЕ ЦЕНАТА НА УНЦИЯ ЗЛАТО!
  ЗАЩОТО ПРЕВЪРНАХМЕ ШКОЛАТА СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА П€ЧАЛБА В ТЯХ, Диференцирани с
  ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ “индиго”.
  ЗАЩОТО не си знаем историята, а БЪЛГАРИТЕ сме един от НАЙ-СТАРИТЕ НАРОДИ НА ПЛАНЕТАТА!!
  ЗАЩОТО СМ€ УМИШЛЕНО ПОЛЯРИЗИРАНИ, КУЛТОВО-груп-ОЗВЕРЕНИ ДЕМЕК-оКРАТИ!
  ЗАЩОТО ОТКУП-ко ПРОДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ СИ?
  ЗАЩОТО СМ€ БЛЮ-ЧИПНО Р€ГИСТРИРАНИ И ДЖИ-€с-€м-НО, GPS-СЛЕДЕНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ Ф€ЙС-БУКЛЬОВСКИ, ТВИТ€РСКИ, яАХОВСКИ И ГУГЛЬОВСКИ, РЕГИСТЪР-ЗАБЛУДЕНИ!!
  ЗАЩОТО СМ€ ПОГОЛОВНО-ЩАТ, БЕЗ РАБОТА кастрирани, И ПРИ ВОТ-НЕУЧАСТИЕ ПАРТИЙНО-ТЕРОРИЗИРАНИ!!
  ЗАЩОТО СМ€ БЮДЖЕТ-КАМПАНИЙНО ИМУНИЗИРАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ БЕЗ МИЛИЦИЯ И АРМИЯ КОИТО НИ ПАЗЕХА!
  ЗАЩОТО СМ€ ПРОТЕСТАРЯТ А НЕ ПРОЛЕТАРЯТ!
  ЗАЩОТО РАЗР€ШИХМЕ ДА НИ ЗОВЯТ С ПРОЗВИЩЕТО ДАНЪКОПЛАТ-€ЛЕКТОРАТЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ИЗБОР-САБОТЬОРИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ВИНАГИ Но: 2, €МИГРИРАНТИ, РОДИНО-ПРОДАЖНИЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ЗАБЛУДЕНО-ШЛЯ€ЩИ СЕ ТУР-ХЕЙЕРДАЛЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ САМОНАЗНАЧАВАЩИ СЕ; УЛТРА-ДЯСНО Ц€НТРИСТИ, БЮДЖЕТ-ИМУНИTETНИ, Мажоритет-ХРАНТУТКИ!
  ЗАЩОТО СМ€ Г€РБ-Оп€йски ПРОСЯЦИ!
  ЗАЩОТО РАЗПРОДАДОХМ€ ИКОНОМИКА И СТОПАНСТВО НА ЧУЖД€НЦИ А ПРОСИМ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ!
  ЗАЩОТО СМ€ С ДЕМ€К-oKратична, Б€ЗПРИЕМСТВЕНА, ПСЕВДО-КОНСТИТУЦИЯ!
  ЗАЩОТО СМ€ Парлам€нт-ДИСКРИМИНИРАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ €С-совски Bank-ГЛОБАЛ, БИЛД€РБЕРГ-РОТШИЙЛД, ЗАВИСИМИ
  ЗАЩОТО СМ€ Груп-ИД€ОЛОГИЧЕСКИ, ПАРТЙНИ-ЗАТВОРНИЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ РЕЛИГИОЗНО, АТЕИСТ-НАБОЖНО, И БОГО-АЛАХСКИ ПОДСТРЕКАВАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ (М€РКОЗНО), €вPом-€ТНИЧЕСКИ, ОТР€Ч€НИ?
  ДО КОГА ЩЕ E TAKA?
  ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА??
  Акo ИЗБОРИТЕ са през Май както са планувани, то вече КОНСТИТУЦИОННО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО УЧАСТИЕТО НА ВСИЧКИ ГРУП-ПОЛЯРИЗИРАЩИ ОБШТЕСТВОТО, ПОЛИТ-КУЛТОВИ СБИРЩИНИ В ДЪРЖАВНИТЕ ДЕЛА И НАЙ-ВЕЧЕ УПРАВЛЕНИЕ.
  НИЩО ХУБАВО ДО СЕГА ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ Е ВИДЯЛО ОТ ТЕЗ ПОЛИТ-ФАНАТИЗИРАЛИ, ЧАСТНО-КУЛТОВИ БЕЗПРИЕМНИЦИ, ОЛИГАРХ-ВЛАСТНИЦИ, И НЕЛОЯЛНИ ЗА ДЬРЖВНИТЕ ПОСТОВЕ, БЮДЖЕТ ХРАНТУТКИ.
  До кога ще разрешаваме на частните ПАРТИЙНИ, ГРУП-ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, не само да ни узорпират полит-идеологически, но и да мешат ЧАСТНИТЕ СИ КУЛТОВО-ИДЕОЛОЖКИ, ГРУП-посреднни, и заради професионалната им безплатформеност, самомажоритирали сe УВЛЕЧЕНИЯ и (ХОБИ-наклонности) в ДЪРЖАВНИТЕ професионални дела?
  Врем,е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени насила, чрез КУЛТОВО-самомажоритиралaтa сe КОЛИЧЕСТВЕНА А НЕ КАЧЕСТВО, БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ!
  БЪЛГАРИЯ;
  ДЪРЖАВА ЗАЛЪГВАЩА НАРОДА СИ С ПОДАЯНИЯ ОТ КРАДЦИ.
  ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ХАРЧЕЩА ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ГОДИШЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОДУКТ.
  ДЪРЖАВА С ПСЕВДО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДОПУСНАЛА И НЕЙНОТО ЧЛ€НСТВОТО В €-КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, продължаваща да проповядва "православие".

  ДЪРЖАВА НА ТРОИЧНАTA-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ОТ / ПОЛИТ-КУЛТОВИ-ИДЕОЛОГИИ, МУЛТИ-РЕЛИГИИ, МНОГО-ЕТНИЧЕСТВО / ПОСТОЯННО-ПОБОРНИЧЕСКИ, ВРАЖДУВАЩИ-ПАРЛАМЕНТАРНО, СЪЗДАЛИ и потдържащи БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ.
  ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА ШКОЛАТA СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГАШСКИ ФИРМИ А ДЕЦАТА СИ, В ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диферeнцирани с дух расисткото прозвище-"ИНДИГО".
  ДЪРЖАВА Б€З НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА НАРОД-ОДЪРЖАВЕНА БАНКА, НО С 25 МАСОН-РОДШИЙЛД-ЧУЖДИ КЛОНОВЕ, ДОИЗГЛОЗГВАЩИ ПС€ВДО-РЕСТИТУЦИОННО ЦЯЛАТА И Н€ДВИЖИМА-НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ.
  СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИО!!
  ЖАЛКА България, С ДВОЙНО-ТРОЙНА СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА, И С ДВОЙНО-ТРОЙНА БАДЖАНАК-ШУРЕЙ, избoр-ПОЛИТ-НАСЛЕДНИК, НАЗНАЧАВАЩА СИСТЕМА.
  "Световната банка поиска изкореняване на крайната бедност до 2030-а."
  Добре, но как ако не се СПРАТ ЧРЕЗ ЗАКОНА “РОБИН-ХУД”;
  СВРЪХ-ОЛИГАРХ-БОГАТСТВАТА,
  СВРЪХ-ПОЛИТ-ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА,
  СВРЪХ-РЕЛИГИОЗНИTE-ЗАБЛУДИ,
  СВРЪХ-ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВОО
  СВРЪХ-БАНКОВИТ€ ДДС НЕОБЛОЖЕНИ ДО СЕГА Г€Ш€ФТИ, СВРЪХ-ДЪРЖАВНО-ПОСТОВИТЕ БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСТВА,
  СВРЪХ-НЕИЗПЪЛНЕНИТЕ ПРЕД-ИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ И
  СВРЪХ-НАРОДНОТО ТРОИЧНО РАЗЦЕПЛЕНИЕ на ( Култови Сбир-партии, култови-мулт-религии и най-срамното мулти-етнос ГРУПЩИНИ ), ВСИЧКИ СВРЪХ-БЕЗПРИЕМСТВЕНИ ДРУГ-ДРУГИГО, СЪЗДАЛИ И СВРЪХ-ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ИНДИВИДА?

  В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ, аз БЪЛГАРИНА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният ми град-ПЛОВДИВ, не случайно носи, ПИТАЙКИ ЗАЯВЯВАМ;
  ДОКОГА?
  Меж-партийна безприемстйвеност, пререкания, поборства, НЕНАВИСТ, ОМРАЗА, тотално социално-разцепление, още повече в държава с многоетническо общество като РОДИНАТА НА ДЯКОНА - БЪЛГАРИЯ!
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, РЕЛИГИОЗНА и най-срамното, ЕТНИЧЕСКА груп -безприемственoст, за да оцелeeм.
  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  До кога ще разрешаваме на частните-ПАРТИЙНИ, ГРУП-ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, не само да ни узорпират полит-идеологически, но и да мешат ЧАСТНИТЕ СИ ИДЕОЛОЖКИ, ГРУП-УВЛЕЧЕНИЯ и (ХОБИ-наклонности) в ДЪРЖАВНИТЕ професионални дела?
  Врем,е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени насила, чрез БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА друг-другиго?!
  Дойде време да избираме ръководството си не от средата на меж-ПАРТИЙНИТЕ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, И ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА –ПОСРЕДСТВЕНОСТ, мислещa единствено за оцеляването на ПАРЛАМЕНТ-скамейките им и БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКАТА ИМ ЗАПЛАТА, а талантите сред нас.
  ЗАБРАНИЛИ ЗА ВИНАГИ ВЕЧЕ НАМЕСАTA НА ЧАСТНИЯТ ПОЛИТ-УЗОРПАТOР, В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА!

  Т.е. , ВРЕМЕ Е ОСНОВНО ДА ПРОМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ И НАЧИНА НА ИЗБОРИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ!
  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!

  Предсрочните избори ТРЯБВА ДА СА ПЪРВИТРЕ ТАКИВА В ИСТОРИЯТА КАКТО НАША ТАКА И НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗАБРАНИЛИ ВЕЧЕ НА КУЛТОВИЯ ЧАСТЕН ГРУПИРАН БЕЗПРЕДЕЛ ДА СЕ БЪРКА В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ!

  НАПРЕД ОПАРИЙ И ПРЕЗРЕНИ, НАПРЕД О РОБИ НА ТРУДА,
  НАПРЕД БЕЗ ПРОЗВИЩЕТО ВЕЧЕ ЗАШЛЕВЕНИ, “Електорат-Данъкоплатци в нищета”!

  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-П€Р€СТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".
  ОФИЦИАЛНО И ПУБЛИЧНО ОПУБЛИКУВАН РЕЗУЛТАТ.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНА"КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  Всичките до един Държавни служители ДА ДЕКЛАРИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧЕН, ОФИЦИАЛЕН ОТЧЕТ ЗA РАЗХОДИТЕ СИ НЕ ЛИЧНО, А ЧРЕЗ СЧЕТОВОДНА ФИРМА, И АКО ТЕ ПРЕВИШАВАТ ДОХОДА НА ДЕКЛАРАНТА, ДА БЪДЕ СЪДЕБНО ОТГОВОРЕН ЗА ПРИХОДИТЕ МУ!

  А ЗА ДА ОТПОЧНЕМ ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ОСТРАРЯЛАТА И НЕ АКТУАЛНА КОНСТИТУЦИЯ, В ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА.

  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и РАВНОПРЕАВЕН-УЧАСТНИК В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО-РАЗПРЕДЕЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
  НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА Само на ВМЕШАТЕЛСТВОТО, на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано, НО ПО ДОМОВЕТЕ КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#11] от "gretastoianova":
  Какво значи работата на магистратите да бъде по-достъпна? Тяхната работа се материализира в актовете, които постановяват, а те се качват на сайтовете на съответните звена и всеки може да ги прочете. Дай пример за държава, в която всеки, който си поиска, хеле пък страни в някакво производство да имат "достъп" да съдията. Що се отнася до зависимостите вътре в системата, то това няма нищо общо с достъпа до магистратите. Прави впечатление, че тъкмо тези, които са с най-силни обвързаности с политици следват техния модел и най-често се показват по телевизията, за да си правят ПР, а същинската им работа се оказва твърде некачествена.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 17. 17 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 888 Неутрално

  "Три важни стъпки за съдебната реформа"
  1. Да си внесен съдии и прокурори от Скандинавските страни.
  2. Да си ги избираме ние, след предизборна кампания от всеки един от тях.
  3. Да им плащат от ЕС или от съответните държави ( без това и сега наливат торба пари у нас, половината от които се крадат)

  Аз не зареждам в Лукойл.
 18. 18 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  А ето и трите стъпки, които биха могли да доведат до успешна судебна реформа у нас:

  Стъпка #1- Със стари ку_ви нов бардак не става!!! Всички да се утекат у канала!!!

  Стъпка#2- И с нови ку_ви бардакът си остава бардак!!! Да се утече у канала!!!

  Стъпка#3- Бардакът си остава бардак , каквито и ку_ви да сложиш в него!!! Да се срине и утече у канала!!!

  Пък на мястото на бардака , ако ще и в палатки , да се сложат да съдят читави европейски депутати - може и пенсионери... и да не забравим да вземем заем от 2-3 милиарда евро , за нови затвори ...

 19. 19 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 381 Гневно

  От една камара години слушаме за така наречената прословута "съдебна реформа" и накрая нищо. Все ще правят реформа и накрая едно голямо НИЩО. Писна ни от вас и от вашата реформа.
  Ако наистина се направи реформа трябва да бъдат изметени от тази система сигурно 95%

 20. 20 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Йонко Грозев е чудесен пример за морален, интелигентен и точен гражданин, който работи изцяло за граждански идеи. Пожелавам му лични и професионални успехи, както на него, така и на България на гражданите. Наистина е необходима повече нормалност!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 21. 21 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Независимата съдебна система задължително трябва да е един от основните приоритети на следващите управляващи. Това е сред причините да гласувам за България на гражданите - при тях желанието за такива мерки е най-силно изразено.

 22. 22 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#2] от "stoicho2":
  Пряк избор да! Но на съдебните шефове - по градове и окръзи. С определен мандат. Един къс - за да се докаже като добър магистрат пред съгражданите си на дело и най-вече с понижения ръст на престъпността в региона си. И един втори - дълъг, при положение, че съгражданите му са го преизбрали. А подчинените си прокурори или съдии да назначава само с конкурс. Така ще е независим от политиците - понеже е пряко избран от суверена, а не назначен. Така ще носи отговорност пред съгражданите си, а не пред политици и мутри.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 23. 23 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  незабавно освобождаване на всички назначени в съдебната система до 10.11.1989 г ,дотогава адвокат и магистрат се ставаше само с проверка на потеклото и с подпис на първия секретар на ОК на БКП в района ,а за магистрат с подпис и препоръка на член на ЦК на БКП,всички тези сега управляват съдебната система и затова е съдебната ни сситема е на този хал.
  2.Разрешаване на проблемите в съдебната система с отваряне на възможност да заведеш дело където си поискаш в европейски съд не на българска територия и съдебен процес по техните правила и закони ,нещата стават много различни.
  3 Отстраняване на всички адвокати и магистрати завършили ПУЦ по право ,открити по села и паланки и от милиционери с основно образование с прекаран няколкомесечен ПУЦ изведнъж станали съдии и прокурори с висше образование по право ,въвеждане на европейски квалификационен изпит за ценз проведен от европейски магистрати за определяне степен на компетентност и съответно сертификат за работа в европейската правна система .
  3 пряк избор на всички магистрати и прокурори от народа по местоживеене .

 24. 24 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  1. Конституцията в сегашния си вариант не предвижда институт "прокуратура", особено пък военната й йерархия. Просто тази язва и да се отреже от съдебната система при бъдеща промяна на ЗСВ.
  Прокурорите трябва да бъдат държавни обвинители и да се назначават след конкурс от МС. Главният прокурор трябва да има методически функции и да няма "подчинени" прокурори, за да не се превръща прокуратурата в "държава в държавата". Колко главни прокурори трябва да пратим в кошчето, за да се убедим, че подобна "независимост" (а иначе политически слугинаж) няма никъде, освен може би в Русия (чийто модел сме следвали)! Действията на Цацаров от последните дни доказват, че той ще се превърне в поредния Франкенщайн (Филчев).
  2. Йонко Грозев не е адвокат от 20 години - нещо сте се объркали. Съветът ми към него - като защитник на правата на човека да се замисли и за селяните, защото Меги добре се е обучила покрай човека, който превърна титлата си в прякор. Просто да не се забравя поговорката "изтъка си платното, ритна кросното". Бедни ми, Йонко!

  You were always on my mind
 25. 25 Профил на wulkan
  wulkan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  АМА, тя още ли продължава тая съдебна рИформа!? То стана като съдбата на прехода ни: няма свършване. Удобни фрази за хора, които всъщност нищо съществено не се канят да направят.

 26. 26 Профил на kranush
  kranush
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Проблемите в съдебната система са много и сложни и само последователни и навременни действия могат да я изведат от тинята в която е в момента и да отстоят нейната независимост. Разкритите подслушвания на Кокинов едва ли са изключение. Считам изказването на Йонко Грозев за на правилно. Въобще ДБГ прави впечатление с добре образовани и компетентни членове и симпатизанти.

 27. 27 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  За съда. Съдиите не трябва да бъдат вчера завършили недознайковци без никакъв житейски опит, но със самочувствие до небето. Всеки съдия трябва да бъде ИЗВЕСТЕН на обществото, трябва да е човек С ИМЕ, да се знае начинът му на мислене, житейско поведение и морал.
  Анонимността на т.н. съдебни състави, и разширяващата се практика някои твърде повърхностни хора, лоши служители и недоучили юристи да определят човешки съдби, скрити зад тогата си, трябва да бъдат премахнати. Трябва да се спре с недомислени и недописани решения, в които законът не се цитира, тълкува и ... прилага, т.е. отсъства.
  Институцията СЪД ще бъде бъде изпълнена със съдържание, ако съдиите не се конкурират само по бързина и брой на решените дела, но и с качеството на труда им. Този, който не иска, не може или просто не си върши работата (натрупал е забавени дела и отменени актове), трябва да бъде отстраняван незабавно, а не да се възползва от т.н. "независимост" докато умре. Да не забравяме, че съдиите все пак са СЛУЖИТЕЛИ не само на закона, но и на държавата, т.е. за тях трябва да важат правилата на всеки друг работодател. Котерийните гнезда и спуснатите с политически и други протекции председатели на съдилищата са проблем, който истинските (нормалните) съдии ще могат да преодолеят без наша помощ.

  You were always on my mind
 28. 28 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Първата асоциация като чуя/прочета за модератор е историята "клъцни,срежи и залепи"! Нищо лично към Петя Владимирова,коректно беше да се представи само като водещ журналист в "Дневник"

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 29. 29 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#2] от "stoicho2":

  Първото нещо е създаването на работещ инспекторат с високи критерии; нов ВСС с високи критерии; нов главен прокурор за когото да не се чува,че е назначен от премиера. На първо място - това. След това - атестация на всеки две години, с най-високи критерии и -мандатност на съдиите. Който не е корумпиран , висококомпетентен и отговоре -при най-високи критерии, може да има дори неограничен брой мапндати по 5 години. Но това е позиция,която трябва да се защитава, а не веднъж насадил се, да трепеш народа в името на народа поради арогантност и невежество.

 30. 30 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#17] от "simval":

  Да -може би първото нещо е съдебен борд от ЕС. Но тогава трябва да си вземем и законотворци от ЕС , че и премиер от ЕС, който да знае,че властите са разделени и той не е шеф на трите власти.

 31. 31 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2722 Неутрално

  За съжаление продължавам да съм песимист. Прекият избор би бил прекрасно решение ако са спазени 2 изключително важни условия: 1. Разумен и трезво разсъждаващ народ който не се поддава на манипулация. 2. Избиратели които активно и постоянно контролират избраните от тях като остро и безкомпромисно реагират на грешките им.

  За съжаление през изминалите 23 години няма и следа от това. Народът ни го лъжат непрекъснато и той с невероятна лекота кълве на поредната въдичка. Направо необяснимо е. Ако отиде на пазара българина ще подбира и оглежда всеки домат а когато е за избори всеки мошеник може да го излъже. За постоянен контрол и дума не става, българина се събужда само ако някой много здраво го срита по задника.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 32. 32 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#24] от "gledashta":
  Така е в цял свят - прокурора, като адвокат на държавата и гражданското общество в цялост, за разлика от ли4ния адвокат, е 4аст от държавната власт и представлява държавата в съдебния процес.
  Това, което е в България, е едно тъпо комунисти4еско недоразумение, наре4ено "независима прокуратура". Без да е избирана от гражданското общество, тази структура може да доминира над него и над законно избраните институции. Спомнете си приготвената от Татар4ев заповед за арест на президента Желев - пълна лудница, наре4ена Абсурдистан.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 33. 33 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#7] от "ikechukwu":

  За да не крякат комунистическите възпитаници и агенти ,цивилизованото човечество е измислило елегантен план за елиминиране на всичко комунистическо.Става въпрос за Германския модел за реформиране на обществото и смяна на политическата система,чрез Денацификация и Декомунизация,лустрация за 30 години,национализация и народен съд.За сведение на неинформираните ,ще добавя ,че цялата технология на Германския модел е творение на американската армия оформено в заповед и изпъълнено и проведено обаче от Германски екип начело с Конрад Аденауер,първи следвоенен канцлер на преродена Германия.Този ,същия модел ни предложи Германия на нас ,българите /предвид всеобхватния комунизъм у нас,както нацизма при тях/в лицето на току що формираното СДС,като ново формирование с антикомунистическа насоченост.Уви,Германците не можеха да предполагат ,че това обществено изчадие е създадено от БКП и ДС.Времето беше 1990-91 г.преди изборите.Изчадието Желев и агентите около него не приеха подадената вярна ръка.Така България продължи по пързалката надолу към бедността ,разграбването и мизерията ,съзнателно налагана от комунистите и стигна там ,където е.

 34. 34 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#31] от "Fred":

  Без декомунизация,лустрация,национализация и народен съд по Германски модел и правила нищо няма да стане.Да се надяваме ,че ЕС няма да стои вечно безучастен към това ,което става у нас.Иначе сме обречени на комунизъм и ДС.

 35. 35 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#30] от "waterfall":

  Има един сравнително елегантен начин за коренна промяна в България и формулата е държи президента ,носител на цялата власт в сраната и кормчия на нацията.Моли г-жа Меркел да изпрати 500-600 специалисти по направления,които могат да направят изтърбушване на цялата администрация,милиция,съдебна система и т.н.Преди 1989 г.у нас беше пъълно със съветски специалисти ,което се представяше за братска помощ,съдействие и обучение.Сега президента кани близки до сърцето му ,с които е натрупал милионите си.Така България ще заприлича на измита и нахранена кочина.От друга страна ,президента ще си върже гащите ,за да не му паднат ,в някой момент ако продължава да се офлянква и върти ,като обран евреин.Лично ако бях на негово място отдавна да го бях направил ,даже с министри изцяло внос от Германия.

 36. 36 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#27] от "gledashta":

  Приемаш и прехвърляш цялото немско законодателство,сруктура ,изграждане и състав на българска основа.По този начин елиминираш комунистическите престъпници,техните кланове и мафиотска обвързаност.Това може да направи в момента само Президента ако е човек на място ,смел в решенията си и ще остане в историята ,като спасителя.В противен случай,неговите много верни приятели,комунисти и агенти ще му заоформят лек преврад и в небитието.Кой удари пръв,удря два пъти.

 37. 37 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Три важни стъпки за съдебната реформа ...

  1. Промени в Конституцията, касаещи Съдебната система.
  2. За Съдии , да кандидатстват юристи,
  след 20 год. стаж, с добро име и декларация за собственост.
  - Да бъдат избирани на избори, - за определен период, а не назначавани, под каквато и да е форма, квоти и т. н.
  3. Декларация, че при доказано престъпление,
  е съгласен да загуби право да изпълнява длъжността - Съдия, за срок от 10 год.

  urkobozambo
 38. 38 Профил на nikolayo
  nikolayo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не мисля, че основният проблем на съдебната система е полититческият натиск върху нея. Тя е твърде тобре интегрирана в общата система на власт и е част от нея и от пороците й. Без да е съвършено решение (каквото всъщност няма) прекият избор на съдии може да разхлаби порочната връзка на съда с останалите власти и да подобри положението с напълно отсъстващия граждански контрол. А "независимата" прокуратура има смисъл само за осигуряване имунитет на управляващите след евентуална смяна на властта. Иначе е далеч по-логично и ефективно да бъде част от изпълнителната власт.

 39. 39 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#13] от "kepler":

  Защото в България върлува див и варварски комунизъм повече от 70 г.Всички страни от империята на злото проведоха отдавна в една или друга степен Германския опит в декомунизация ,лустрация,национализация и наказание на всички престъпници управлявали държавите им.Само у нас нищо не се направи и затова сме последни и забравени.

 40. 40 Профил на svejarov
  svejarov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Най искрен е Йонко Грозев той и България на гражданите заслужават да управляват.

 41. 41 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#40] от "svejarov":
  Виждам, че сте превърнали коментарите си в предизборна пропаганда за някаква си партийка. Що не се разкарате, дежурни агитатори, а? Не на мене тия!

  You were always on my mind
 42. 42 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#36] от "adenauer":

  Съгласна съм, но все пак нова система няма как да се направи от "старите" участници... твърде много са оплетени... да не говорим за морала им....Просто трябва да се намерят годните за промяна, да минат през изпити пред европейски съдии с опит и име и тогава да се назначат. Всички други да си търсят нова работа.

  You were always on my mind
 43. 43 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#22] от "Анализатор":

  За какво са им на съдиите шефове, пък дори и пряко избрани? Съдиите не трябва да имат собствена администрация, а да си избират "пръв сред равни". Черните точки ще се пишат от по-горната инстанция - бавиш се или не си вършиш работата добре, сигнал до инспектората на МП. Проверка, изпит и си заминаваш. Ако отменените решения са подписани от трима съдии, отговарят и тримата - да са си дали труда да прочетат какво подписват. За каква независимост може да става дума тук? Говорим за нехайство в най-добрия случай.

  You were always on my mind
 44. 44 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Не кои са, (всички ги знаем от памти века кои са , БАДЖАНАК-ШУРЕЙ, НАСЛЕДНИК-МАЖОРИТИРАНИТЕ), три стъпки за реформа на съдебната система, !
  А КАКВИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НОВИТЕ-ТРИ СТЪПКИ, за ИСТИНСКИ ДЕМОКТАРИЧНА реформа на съдебната ни система!!?

  Българският народ с дотегналитe му постояннo-правителствени “глозги”, култово-ПОЛИТИЗИРАЛИТЕ поляризирващи обществото ВЕЧНО-БЕЗПРИЕМСТВЕНИ пререкания, както и насилствения ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСКИ ФАНАТИЗЪМ,
  ПИТА;
  ЗАЩОТО все още Българската новоназначена ПРОКУРАТУРА, воглаве с генералния проикурор на републиката НЕ КОНСТАТИРАТ НИЩО И НЕ РЕАГИРАТ СПЕШНО, докато Народа отдавна негодува и стачкува затова че, УПРАВЛЕНЧЕСКАТА ЧУЖДОПОКЛОННА ГРУП-ШАЙКА И ВСИЧКИТЕ СВЪРЗАНИ С НЕЯ ДЪРЖАВНИ ДЕЛА И ОПЕРАЦИИ СА ТЯСНО СВЪРЗАНИ БАДЖАНАК-ШУРЕЙСКИ, С КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНАТА ОХТОПОДЩИНА, В РОДИНАТА НА ДЯКОНА?
  ЗАЩОTO НЕ РЕАГИРАТ И НА ФАКТА, ЧЕ ИМАМЕ ДВОЙНО-ТРОЙНА ШЧЕТОВОДНА СИСТЕМА, КОЯТО ДАВА ВСЕОЩЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ТЕЗ ПРЕСТЪПНИЦИ, ДА СА ВИНАГИ “СЧЕТОВОДНО-ЧИСТИЧКИ” ПРЕД НАРОД И ДЪРЖАВА?
  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии,
  Заради култ-религиозната БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ верите в религията,
  Заради култ-ЕТНИЧЕСКАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ на произхода ни
  и Заради престарелите и НЕАКТУАЛНИ ВЕЧЕ Конституции на Човечеството, тези три социално-обществени противоречия са ни довели до парламентарната груп-МАЖОРИТИРАНА ДИСКРИМИНАЦИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  КОГАТО МОЖЕМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ДАДЕМ ПРИМЕР ЗА ТОТАЛНА ПРОМЯНА В СВЕТА ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННА ПРОМЯНА-ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОНА на *ПРИЕМСТВЕНОСТТА*, липсващ и в партийните кодекс-УСТАВИ, липсващ и в религиозните Свещенни писания ( Библия, Коран и Талмуда ).
  Всичко това УМИШЛЕНО МАНИПУЛИРАНО И ПОЛЗВАНО В ЧАСТНИТЕ ГРУП- БОРБИ ЗА ВЛАСТ И ЗА ЛИЧНА ОБЛАГА НА ИЗБОР-РУШВЕТНИЯ БАНКОВ-КОЛОНИЗАТОР.

  ДО КОГА ЩЕ СЕ ЗАЛЪГВАМЕ ЧЕ ЖИВ€€М В ТAЗИ ПСЕВДО-Д€МОКРАТИЧНA, €ВРО-АНАРХИЯ НА ПАРЛАМ€НТАРНА-ДИСКРИМИНАЦИЯ?

  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНА-ДИСКРИМИНАЦЯ, по законите на джунглата?
  Един вид потвърждение на Култ-политическата р€пресия и парлам€нтарната €ВРО-дискриминация!

  (Б€ЗПРИЕМСТВЕНАTA), МАЖОРИТИРАЛА СЕ ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!

  ЗАЩОТО Имаме толкоз ТИТУЛЯР-заСЛУГИ (професори, декани, академици), а нито един ТАЛАНТ СРЕД ТЯХ, за да направим истинската СОЦИАЛНА ПЕРЕСТРОЙКА!!
  ЗАЩОТО си имам€ 25 чужди банки а НИТО €ДНА НАША РОДНА БАНКА.
  ЗАЩОТО СМ€ МАСОН-БАНКОВО МАНИПУЛИРАНИ, БЕЗПРИЕМНИЦИ НА РАЗЛИКИТЕ СИ: (Полит-идеология, Религия и Етнос)!!!!
  ЗАЩОТО СМ€ НАТО-петрол МАРТИОНЕТКИ, ПИС-КИЛЪРИ, €С-есовци!
  ЗАЩОТО ГАЗТА ПРЕВИШИ ВЕЧЕ ЦЕНАТА НА УНЦИЯ ЗЛАТО!
  ЗАЩОТО ПРЕВЪРНАХМЕ ШКОЛАТА СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА П€ЧАЛБА В ТЯХ, Диференцирани с
  ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ “индиго”.
  ЗАЩОТО не си знаем историята, а БЪЛГАРИТЕ сме един от НАЙ-СТАРИТЕ НАРОДИ НА ПЛАНЕТАТА!!
  ЗАЩОТО СМ€ УМИШЛЕНО ПОЛЯРИЗИРАНИ, КУЛТОВО-груп-ОЗВЕРЕНИ ДЕМЕК-оКРАТИ!
  ЗАЩОТО ОТКУП-ко ПРОДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ СИ?
  ЗАЩОТО СМ€ БЛЮ-ЧИПНО Р€ГИСТРИРАНИ И ДЖИ-€с-€м-НО, GPS-СЛЕДЕНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ Ф€ЙС-БУКЛЬОВСКИ, ТВИТ€РСКИ, яАХОВСКИ И ГУГЛЬОВСКИ, РЕГИСТЪР-ЗАБЛУДЕНИ!!
  ЗАЩОТО СМ€ ПОГОЛОВНО-ЩАТ, БЕЗ РАБОТА кастрирани, И ПРИ ВОТ-НЕУЧАСТИЕ ПАРТИЙНО-ТЕРОРИЗИРАНИ!!
  ЗАЩОТО СМ€ БЮДЖЕТ-КАМПАНИЙНО ИМУНИЗИРАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ БЕЗ МИЛИЦИЯ И АРМИЯ КОИТО НИ ПАЗЕХА!
  ЗАЩОТО СМ€ ПРОТЕСТАРЯТ А НЕ ПРОЛЕТАРЯТ!
  ЗАЩОТО РАЗР€ШИХМЕ ДА НИ ЗОВЯТ С ПРОЗВИЩЕТО ДАНЪКОПЛАТ-€ЛЕКТОРАТЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ИЗБОР-САБОТЬОРИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ВИНАГИ Но: 2 €МИГРАНТИ, РОДИНО-ПРОДАЖНИЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ЗАБЛУДЕНО-ШЛЯ€ЩИ СЕ ТУР-ХЕЙЕРДАЛЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ САМОНАЗНАЧАВАЩИ СЕ; УЛТРА-ДЯСНО Ц€НТРИСТИ, БЮДЖЕТ-ИМУНИTETНИ, Мажоритет-ХРАНТУТКИ!
  ЗАЩОТО СМ€ Г€РБ-Оп€йски ПРОСЯЦИ!
  ЗАЩОТО РАЗПРОДАДОХМ€ ИКОНОМИКА И СТОПАНСТВО НА ЧУЖД€НЦИ А ПРОСИМ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ!
  ЗАЩОТО СМ€ С ДЕМ€К-oKратична, Б€ЗПРИЕМСТВЕНА, ПСЕВДО-КОНСТИТУЦИЯ!
  ЗАЩОТО СМ€ Парлам€нт-ДИСКРИМИНИРАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ €С-совски Bank-ГЛОБАЛ, БИЛД€РБЕРГ-РОТШИЙЛД, ЗАВИСИМИ
  ЗАЩОТО СМ€ Груп-ИД€ОЛОГИЧЕСКИ, ПАРТЙНИ-ЗАТВОРНИЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ РЕЛИГИОЗНО, АТЕИСТ-НАБОЖНО, И БОГО-АЛАХСКИ ПОДСТРЕКАВАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ (М€РКОЗНО), €вPом-€ТНИЧЕСКИ, ОТР€Ч€НИ?
  ДО КОГА ЩЕ E TAKA?
  ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА??
  Акo ИЗБОРИТЕ са през Май както са планувани, то вече КОНСТИТУЦИОННО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО УЧАСТИЕТО НА ВСИЧКИ ГРУП-ПОЛЯРИЗИРАЩИ ОБШТЕСТВОТО, ПОЛИТ-КУЛТОВИ СБИРЩИНИ В ДЪРЖАВНИТЕ ДЕЛА И НАЙ-ВЕЧЕ УПРАВЛЕНИЕ.
  НИЩО ХУБАВО ДО СЕГА ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ Е ВИДЯЛО ОТ ТЕЗ ПОЛИТ-ФАНАТИЗИРАЛИ, ЧАСТНО-КУЛТОВИ БЕЗПРИЕМНИЦИ, ОЛИГАРХ-ВЛАСТНИЦИ, И НЕЛОЯЛНИ ЗА ДЬРЖВНИТЕ ПОСТОВЕ, КУЛТОВО-ПАРТИЙНИ БЮДЖЕТ ХРАНТУТКИ.
  До кога ще разрешаваме на частните ПАРТИЙНИ, ГРУП-ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, не само да ни узорпират полит-идеологически, но и да мешат ЧАСТНИТЕ СИ КУЛТОВО-ИДЕОЛОЖКИ, ГРУП-посреднни, и заради професионалната им безплатформеност, самомажоритирали сe УВЛЕЧЕНИЯ и (ХОБИ-наклонности) в ДЪРЖАВНИТЕ професионални дела?
  Врем,е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени насила, чрез КУЛТОВО-самомажоритиралaтa сe КОЛИЧЕСТВЕНА А НЕ КАЧЕСТВО, БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ!
  БЪЛГАРИЯ;
  ДЪРЖАВА ЗАЛЪГВАЩА НАРОДА СИ С ПОДАЯНИЯ ОТ КРАДЦИ.
  ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ХАРЧЕЩА ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ГОДИШЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОДУКТ.
  ДЪРЖАВА С ПСЕВДО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДОПУСНАЛА И НЕЙНОТО ЧЛ€НСТВОТО В €-КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, продължаваща да проповядва "православие".

  ДЪРЖАВА НА ТРОИЧНАTA-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ОТ / ПОЛИТ-КУЛТОВИ-ИДЕОЛОГИИ, МУЛТИ-РЕЛИГИИ, МНОГО-ЕТНИЧЕСТВО / ПОСТОЯННО-ПОБОРНИЧЕСКИ, ВРАЖДУВАЩИ-ПАРЛАМЕНТАРНО, СЪЗДАЛИ и потдържащи БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ.
  ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА ШКОЛАТA СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГАШСКИ ФИРМИ А ДЕЦАТА СИ, В ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диферeнцирани с дух расисткото прозвище-"ИНДИГО".
  ДЪРЖАВА Б€З НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА НАРОД-ОДЪРЖАВЕНА БАНКА, НО С 25 МАСОН-РОДШИЙЛД-ЧУЖДИ КЛОНОВЕ, ДОИЗГЛОЗГВАЩИ ПС€ВДО-РЕСТИТУЦИОННО ЦЯЛАТА И Н€ДВИЖИМА-НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ.
  СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИО!!
  ЖАЛКА България, С ДВОЙНО-ТРОЙНА СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА, И С ДВОЙНО-ТРОЙНА БАДЖАНАК-ШУРЕЙ, избoр-ПОЛИТ-НАСЛЕДНИК, НАЗНАЧАВАЩА СИСТЕМА.
  "Световната банка поиска изкореняване на крайната бедност до 2030-а."
  Добре, но как ако не се СПРАТ ЧРЕЗ ЗАКОНА “РОБИН-ХУД”;
  СВРЪХ-ОЛИГАРХ-БОГАТСТВАТА,
  СВРЪХ-ПОЛИТ-ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА,
  СВРЪХ-РЕЛИГИОЗНИTE-ЗАБЛУДИ,
  СВРЪХ-ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВОО
  СВРЪХ-БАНКОВИТ€ ДДС НЕОБЛОЖЕНИ ДО СЕГА Г€Ш€ФТИ, СВРЪХ-ДЪРЖАВНО-ПОСТОВИТЕ БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСТВА,
  СВРЪХ-НЕИЗПЪЛНЕНИТЕ ПРЕД-ИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ И
  СВРЪХ-НАРОДНОТО ТРОИЧНО РАЗЦЕПЛЕНИЕ на ( Култови Сбир-партии, култови-мулт-религии и най-срамното мулти-етнос ГРУПЩИНИ ), ВСИЧКИ СВРЪХ-БЕЗПРИЕМСТВЕНИ ДРУГ-ДРУГИГО, СЪЗДАЛИ И СВРЪХ-ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ИНДИВИДА?

  В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ, аз БЪЛГАРИНА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният ми град-ПЛОВДИВ, не случайно носи, ПИТАЙКИ ЗАЯВЯВАМ;
  ДОКОГА?
  Меж-партийна безприемстйвеност, пререкания, поборства, НЕНАВИСТ, ОМРАЗА, тотално социално-разцепление, още повече в държава с многоетническо общество като РОДИНАТА НА ДЯКОНА - БЪЛГАРИЯ!
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, РЕЛИГИОЗНА и най-срамното, ЕТНИЧЕСКА груп -безприемственoст, за да оцелeeм.
  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  До кога ще разрешаваме на частните-ПАРТИЙНИ, ГРУП-ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, не само да ни узорпират полит-идеологически, но и да мешат ЧАСТНИТЕ СИ ИДЕОЛОЖКИ, ГРУП-УВЛЕЧЕНИЯ и (ХОБИ-наклонности) в ДЪРЖАВНИТЕ професионални дела?
  Врем,е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени насила, чрез БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА друг-другиго?!
  Дойде време да избираме ръководството си не от средата на меж-ПАРТИЙНИТЕ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, И ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА –ПОСРЕДСТВЕНОСТ, мислещa единствено за оцеляването на ПАРЛАМЕНТ-скамейките им и БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКАТА ИМ ЗАПЛАТА, а талантите сред нас.
  ЗАБРАНИЛИ ЗА ВИНАГИ ВЕЧЕ НАМЕСАTA НА ЧАСТНИЯТ ПОЛИТ-УЗОРПАТOР, В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА!

  Т.е. , ВРЕМЕ Е ОСНОВНО ДА ПРОМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ И НАЧИНА НА ИЗБОРИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ!
  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!

  Предсрочните избори ТРЯБВА ДА СА ПЪРВИТРЕ ТАКИВА В ИСТОРИЯТА КАКТО НАША ТАКА И НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗАБРАНИЛИ ВЕЧЕ НА КУЛТОВИЯ ЧАСТЕН ГРУПИРАН БЕЗПРЕДЕЛ ДА СЕ БЪРКА В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ!

  НАПРЕД ОПАРИЙ И ПРЕЗРЕНИ, НАПРЕД О РОБИ НА ТРУДА,
  НАПРЕД БЕЗ ПРОЗВИЩЕТО ВЕЧЕ ЗАШЛЕВЕНИ, “Електорат-Данъкоплатци в нищета”!

  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-П€Р€СТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".
  ОФИЦИАЛНО И ПУБЛИЧНО ОПУБЛИКУВАН РЕЗУЛТАТ.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНА"КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  Всичките до един Държавни служители ДА ДЕКЛАРИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧЕН, ОФИЦИАЛЕН ОТЧЕТ ЗA РАЗХОДИТЕ СИ НЕ ЛИЧНО, А ЧРЕЗ СЧЕТОВОДНА ФИРМА, И АКО ТЕ ПРЕВИШАВАТ ДОХОДА НА ДЕКЛАРАНТА, ДА БЪДЕ СЪДЕБНО ОТГОВОРЕН ЗА ПРИХОДИТЕ МУ!

  А ЗА ДА ОТПОЧНЕМ ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ОСТРАРЯЛАТА И НЕ АКТУАЛНА КОНСТИТУЦИЯ, В ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА.

  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и РАВНОПРЕАВЕН-УЧАСТНИК В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО-РАЗПРЕДЕЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
  НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА Само на ВМЕШАТЕЛСТВОТО, на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано, НО ПО ДОМОВЕТЕ КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 45. 45 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Гневно

  ХЕЙ БЪЛГАРИ-СЪНАРОДНИЦИ, ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА, МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ ЗА КОГО РАБОТИМ И КАКВО СТРОИМЕ СЕГА, КАКВО ЦЕЛИМ ДА ПОСТИГНЕМ В БЪЛГАРИЯ, НИЕ остатък-БЪЛГАРИТЕ??
  ВСИЧКО Е РАЗПРОДАДЕНО НА чужденци;
  И ПРОМИШЛЕНОСТ И МЕЛИОРАТИВНОТО НИ СЕЛСКО СТОПАНСТВО И ЕНЕРГЕТИКАТА И ТРАНСПОРТА И ЗДРАВЕ-опазибоже-МЕДИЦИНАТА, И БАНКОВИТЕ НИ ОПЕРАЦИИ И ДАЖЕ ПОЗЕМЛЕНАТА НИ НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ!!
  ЗА КОГО РАБОТИМ И ЗА КАКВОИ ЖИВЕЕМ НИЕ СЕГА ПОТОМЦИТЕ НН А ДЯКОНА?
  ЗА ДА БЮДЖЕТ-ХРАНТУТНИЧИМ, ПАРЛАМЕНТ-ДИСКРИМИНИРАЩИТ НИ САМОМАЖОРИТИРАЛИ СЕ КУЛТОВИ-ПАРТИИ И БЕЗПЛАТФОРМЕНИТЕ ИМУНИТЕТ-ОХТОПОДНО РАЗЦЕПИЛИ НАРОДНОТО ЕДИНСТВО, СБИР-КОАЛИЦИИ ЛИ? ЗА ТОВА ЛИ?
  Не кои са, (всички ги знаем кои са от памти века, БАДЖАНАК-ШУРЕЙ, НАСЛЕДНИК-МАЖОРИТИРАНИТЕ), първите три стъпки за реформа на съдебната система, а КАКВИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ТЕЗИ НОВИ ТРИ СТЪПКИ, за ИСТИНСКИ ДЕМОКТАРИЧНА реформа на съдебната ни система!!?

  Този въпрос зададе (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  БъЛГАРИЯ...
  ДЪРЖАВА НА КОЯТО НАРОДА РАЗПОЛАГА САМО С ДЖОБНИ ПАРИ,
  ДЪРЖАВА КОЯТО РАЗПРОДАДЕ ИКОНОМИКАТА И ПРОМИШЛЕНОСТТА НА ЧУЖДЕНЦИ , ( а сега вече продава и земята си ),
  ДЪРЖАВА КОЯТО ПРОСИ ПОТДАЯНИЯ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧУЖДЕНЦИ,
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА НАД 20 ЧУЖДИ БАНКИ А НИТО €ДНА СОБСТВЕНО-НАЦИОНАЛНА,
  НА ТАКАВА ДЪРЖАВА Н€ И ТРАБВА ЧУЖДА ВАЛУТА ЗА ПОВЕЧЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ФИНАНСОВО-РОБСТВО, НАЙ ВЕЧЕ ЗА ВЪТРЕШНО ПОЛЗУВАНЕ!!
  НО ЗАЩО?
  ЗАЩОТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО, АМА НИЩО СРЕЩУ ПРИЧИНИТЕ,А ТЕ СА;
  **ДВОЙНО-ТРОЙНАТА НИ СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА.
  **САМОИМУНИЗИРАНАТА ДЪРЖАВНА ВЪРХУШКА ИМЕННО СРЕЩУ ЗЛОДЕЯНИЯТА ИМ.
  **БАДЖАНАК-ШУРЕЙСКАТА НИ ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА ЛЕЖАЩА ВСЕ ОЩЕ НА ПАРТИЙНО-ЗАТВОРЕНАТА НИ ГРУПИРАНОСТ, ПОЛЯРИЗИРАЩА ОБЩЕСТВОТО И ЛАНСИРАЩА НЕ ТАЛАНТИ С ДАЛНОВИДНОСТ НА ПОСТА А БАДЖАНАК-ШУРЕЙ-мажоритетчета с престъпни наклонности!!
  СТОП НА КОЛИЧЕСТВЕНО- МАЖОРИТАРНАТА Западно-Парламентарна ПОСРЕВДСТВЕНОСТ В РЕШЕНИЯТА ВАЖНИ ЗА ДЪРЖАВАТА, ПОТЪПКАЛИ И ЗАДУШИЛИ КАЧЕСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ-ИДЕЯ, НА ЕДИНИЦАТА-ТАЛАНТ!

  БЪЛГАРИЯ;
  ДЪРЖАВА ЗАЛЪГВАЩА НАРОДА СИ С ПОДАЯНИЯ ОТ КРАДЦИ.
  ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ХАРЧЕЩА ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ГОДИШЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОДУКТ.
  ДЪРЖАВА С ПСЕВДО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДОПУСНАЛА И НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВОТО В Э-КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, продължаваща да проповядва православиеъ.
  ДЪРЖАВА НА ТРОИЧНАТА-БЕЗПРИЕМСТВЕНОС ОТ / ПОЛИТ-КУЛТОВИ-ИДЕОЛОГИИ, МУЛТИ-РЕЛИГИИ, МНОГО-ЕТНИЧЕСТВО / ПОСТОЯННО-ПОБОРНИЧЕСКИ, ВРАЖДУВАЩИ-ПАРЛАМЕНТАРНО, СЪЗДАЛИ и потдържащи БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ.
  ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА ШКОЛАТА СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГАШСКИ ФИРМИ А ДЕЦАТА СИ, В ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диференцирани с дух расисткото прозвище-ъИНДИГОъ.
  ДЪРЖАВА Б€З НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА НАРОД-ОДЪРЖАВЕНА БАНКА, НО С 25 МАСОН-РОДШИЙЛД-ЧУЖДИ КЛОНОВЕ, ДОИЗГЛОЗГВАЩИ ПС€ВДО-РЕСТИТУЦИОННО ЦЯЛАТА И Н€ДВИЖИМА-НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ.
  СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИО!!
  ЖАЛКА България, С ДВОЙНО-ТРОЙНА СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА, И С ДВОЙНО-ТРОЙНА БАДЖАНАК-ШУРЕЙ, избор-ПОЛИТ-НАСЛЕДНИК, НАЗНАЧАВАЩА СИСТЕМА.

  Световната банка поиска изкореняване на крайната бедност до 2030-а.ъ
  Добре, но как ако не се СПРАТ ЧРЕЗ ЗАКОНА “РОБИН-ХУД”;
  СВРЪХ-ОЛИГАРХ-БОГАТСТВАТА,
  СВРЪХ-ПОЛИТ-ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА,
  СВРЪХ-РЕЛИГИОЗНИ-ЗАБЛУДИ,
  СВРЪХ-БАНКОВИТЕ ДДС НЕОБЛОЖЕНИ ДО СЕГА ГЕШЕФТИ, СВРЪХ-ДЪРЖАВНО-ПОСТОВИТЕ БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСТВА,
  СВРЪХ-НЕИЗПЪЛНЕНИТЕ ПРЕД-ИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ И
  СВРЪХ-НАРОДНОТО ТРОИЧНО РАЗЦЕПЛЕНИЕ на ( Култови Сбир-партии, култови-мулт-религии и най-срамното мулти-етнос ГРУПЩИНИ ), ВСИЧКИ СВРЪХ-БЕЗПРИЕМСТВЕНИ ДРУГ-ДРУГИГО, СЪЗДАЛИ И СВРЪХ-ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ИНДИВИДА?

  НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗБИРАМЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА РЪКОВОДСТВАТА СИ НЕ ОТ ТРОИЧНИТЕ НИ КУЛТ-ГРУПИРАНИ АМАТЬОРСКИ-УВЛЕЧЕНИЯ; (ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), А ОТ СРЕДАТА НА ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС!
  НЕКА КОНСТИТУЦИОННО ПОЛОЖИМ ОСНОВАТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАБРАНЯВАЙКИ НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯ КУЛТОВ СЕКТОР,(ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), ДА СЕ МЕШИ В ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНЯЛНИ ДЕЛА, КАТО ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА ПРОМЯНА И НА СВЕТА!

  СТОП НА ПСЕВДО-РЪКОВОДНАТА КУЛТОВО ПАРТИЙНА-ПОДИГРАВКА С НАРОДА, СОЦИАЛНО РАЗЦЕПВАЩА ОБЩЕСТВОТО, СЪЗДАВАЩА АНАРХИЯ, ПАРЛАМЕНТ-ПОИБОРЩИНА И БЕЗПРИЕМНОСТ НА ХОРАТА В ДЪРЖАВАТА!
  НИЩО, АМА НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ ОТ АМАТЬОРЩИНАТА НА КУЛТ-ПАРТИЙНИТЕ САМНОМАЖОРИТИРАЛИ СЕ БЕЗПРИЕМНИЦИ, ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРНИ ИНТРИГАНТИ И ПОЛИТ-ГРУП УЗОРПАТОРИ.
  ОТМИНА ВРЕМЕТО ЗА РЪКОВОДСТВО НА КУЛТ-ПАРТИЙЦИТЕ ЧАСТНИЦИ, НАЙ-ВЕЧЕ В ДЪРЖАВИ С МНОГОЕТНИЧЕСКО ОБЩЕСТВО КАТО РОДИНЯТА НА ДЯКОНА-БЪЛГАРИЯ.
  СТОП НАМЕСАТА НА ЧАСТНИЯТ-АМАТЬОРСКИ ПАРТИЕН СЕКТОР В ОБЩО СОЦИАЛНИТЕ НИ ВЪТРЕ ДЪРЖАВНИ И ВЪН ДЪРЖАВНИ ДЕЛА И ОТНОШЕНИЯ!

  Хей Сънародници-Българи, Протестарятци и даже ИДЕОЛОГ- неграмотници;
  Как така безнаказано ще приемем САМООТЛЪЧКАТА на “вождята” си И ЩЕ СПУСНЕМ КЕПЕНЦИТЕ НА Народното Събрание след разбягалите се полит-депутантци, ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРНИЦИ, БЕЗПРИЕМНИ-ДИИСКРИМИНАТОР, когато НИЕ ГИ НАЗНАЧИХМЕ И БЕЗ НАШЕ ПРАВО НЕМОГАТ БЕЗОТЧЕТРНО, БЕЗОТГОВОРНО ПРЕД НАРОД И ДЪРЖАВА И БЕЗНАКАЗАНО да напускат ПОСТОВЕТЕ СИ!
  СТОП НА ПСЕВДО-РЪКОВОДНАТА КУЛТОВО ПАРТИЙНА-ПОДИГРАВКА С НАРОДА, СОЦИАЛНО РАЗЦЕПВАЩА ОБЩЕСТВОТО, СЪЗДАВАЩА АНАРХИЯ, ПАРЛАМЕНТ-ПОИБОРЩИНА И БЕЗПРИЕМНОСТ НА ХОРАТА В ДЪРЖАВАТА!
  Цялото ни правителство во главе и депутратите самоотлъчили се от поста на който Народа ги е назначил, ДА БЪДЕ ЗАДЪРЖАНО И СЪДЕНО ЗА ПРОИЗВОЛА!

  ВСИЧКИ ДО ЕДИН ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА САМООТЛЪЧКАТА, ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИТЕ ОБЕЩАНИЯ И ДЕЛА, ЗА ПОГОЛОВНОТО РЕСТИТУТ-РАЗГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ИМОТИ И КЛЮЧОВИ ОТРАСЛИ ОТ ПОРОМИШЛЕНОСТТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.
  ВСИЧКИ ДО ЕДИН ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВОТО ИМ ДОВЕЛО РОДИНАТА НА ДЯКОНА ДА СЕ ВЛАЧИ КАТ ПАЧАВРА СЛЕД НАТО-ПЕТРЛОЛНИТЕ ГЕНОЦИДИ, СТРЕЛЯЩИ БЮДЖЕТНИТЕ СРЕДСТВА НА ХАЗНАТА НИ ИЗ ПЕТРОЛНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ В СВЕТА ПОД девиза за МИР И ДЕМОКРАЦИЯъ, ВЪОРЪЖЕНИ ДО ЗЪБИ НАЕМНИ, ПИС КИЛЪРЦИ!

  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-ПЕРЕСТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЖОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНО-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НО САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТО, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНАъКОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съда-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНО отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  Всичките до един Държавни служители ДА ДЕКЛАРИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧЕН, ОФИЦИАЛЕН ОТЧЕТ ЗА РАЖОДИТЕ СИ НЕ ЛИЧНО, А ЧРЕЗ СЧЕТОВОДНА ФИРМА, И АКО ТЕ ПРЕВИШАВАТ ДОХОДА НА ДЕКЛАРАНТА, ДА БЪДЕ СЪДЕБНО ОТГОВОРЕН ЗА ПРИХОДИТЕ МУ!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  До кога ще разрешаваме на частните ПАРТИЙНИ, ГРУП-ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, не само да ни узорпират полит-идеологически, но и да мешат ЧАСТНИТЕ СИ ИДЕОЛОЖКИ, ГРУП-УВЛЕЧЕНИЯ и (ХОБИ-наклонности) в ДЪРЖАВНИТЕ професионални дела?
  Врем,е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени насила, чрез БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА друг-другиго?!
  Дойде време да избираме ръководството си не от средата на меж-ПАРТИЙНИТЕ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, мислещи единствено за оцеляването на идеолог-групата, а талантите сред нас.
  ЗАБРАНИЛИ ЗА ВИНАГИ ВЕЧЕ НАМЕСАТА НА ЧАСТНИЯТ ПОЛИТ-УЗОРПАТОР, В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА!

  Т.е. ВРЕМЕ Е ОСНОВНО ДА ПРОМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ И НАЧИНА НА ИЗБОРИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ!
  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!
  Вижте какво е направила ЗАТВОРЕНО-ПАРТИЙНАТА ИДЕОЛОГИЗАЦИЯ с обществото в държавата на ДЯКОНА?
  Всички сме жертва на ЧАСТНАТА ГРУПИРАНА, КУЛТОВО-МАЖОРИТИРАНА ПОЛИТ-УЗОРПАЦИЯ!
  ДОКОГА?
  Меж-партийна безприемстйвеност, пререкания, поборства, НЕНАВИСТ, ОМРАЗА, тотално социално-разцепление, още повече в държава с многоетническо общество като РОДИНАТА НА ДЯКОНА - БЪЛГАРИЯ!
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, РЕЛИГИОЗНА и най-срамното, ЕТНИЧЕСКА груп -безприемственост, за да оцелеем.

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДА В НЕЯ.
  Какъвто е народа такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен ърезултатъ от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва извода че, щом една ъработаъ не е свършена както се полага, то и резултатаъ от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКАъ
  ГЛОБАЛ-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА
  НАТО-П€ТРОЛ Г€НОЦИДНА,
  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мажоритетна!

  КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТъ?
  Н. Йо. ВАПЦАРОВ

  Предсрочните избори ТРЯБВА ДА СА ПЪРВИТРЕ ТАКИВА В ИСТОРИЯТА КАКТО НАША ТАКА И НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗАБРАНИЛИ ВЕЧЕ НА КУЛТОВИЯ ЧАСТЕН ГРУПИРАН БЕЗПРЕДЕЛ ДА СЕ БЪРКА В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ!

  НАПРЕД ОПАРИЙ И ПРЕЗРЕНИ, НАПРЕД О РОБИ НА ТРУДА,
  НАПРЕД БЕЗ ПРОЗВИЩЕТО ЗАШЛЕВЕНИ , “Електорат-Данъкоплатци в нищета”!

  ИСТИНСКИТЕ ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА-БЪЛГАРИТЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ТРИТЕ ВИДА ЕНЕРГИЯ (ГАЗ, ТОК, ВОДА)!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ БАНКИ, И БАНКОВОТО ДЕЛО!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВНАТА ТЕРИТОРИАЛНА ПЛОЩ И ЗАБРАНА НА ПОКУПКО-ПРОДАЖБАТА И!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ТРИТЕ ВИДА ТРАНСПОРТ; (СУХОПЪТЕН, ВОДЕН И ВЪЗДУШЕН)!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ПРОМИШЛЕНОСТТА, СЕЛСКОТО-МЕЛИОРАТИВНО СТОПАНСТВО, ВОЕННОТО ПРОИЗВОДСТВО И ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА ЕНЕРГЕТИКА!
  ИСТИНСКИТЕ ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА-БЪЛГАРИТЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА НИ (от ултра-дясно-центристка в ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА, нямаща аналог като ПРИМЕР НА СВЕТА), И ЗАКОН ЗА НЕИЗМЕНЕНИЕТО И С ДОПЪЛНЕНИЯ, ПОСТАНОВЛЕНИЯ И ПРЕНАГЛАСИ, ПОНЕ ЗА ПЕРИОД ОТ 150г.
  За по-ефективно финансово и икономическо управление в България,
  ДЪРЖАВА НА КОЯТО НАРОДА РАЗПОЛАГА САМО С ДЖОБНИ ПАРИ,
  ДЪРЖАВА КОЯТО РАЗПРОДАДЕ ИКОНОМИКАТА И ПРОМИШЛЕНОСТТА, ( а сега вече продава и земята си ) на ЧУЖДЕНЦИ,
  ДЪРЖАВА КОЯТО ПРОСИ ПОТДАЯНИЯ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧУЖДЕНЦИ,
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА НАД 20 ЧУЖДИ БАНКИ А НИТО €ДНА СОБСТВЕНО-НАЦИОНАЛНА.
  НА ТАКАВА ДЪРЖАВА Н€ И ТРАБВА ЧУЖДА ВАЛУТА ЗА ПОВЕЧЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ФИНАНСОВО-РОБСТВО, НАЙ ВЕЧЕ ЗА ВЪТРЕШНО ПОЛЗУВАНЕ!!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  Стара Славянска поговоркаъ

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 46. 46 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно  1. Нагласяне на топката

  2. Засилване

  3. Шут на Боц за Мутрите в Съдебната

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK