"Афис": Кампанията възкреси РЗС, поне пет партии влизат в парламента

"Афис": Кампанията възкреси РЗС, поне пет партии влизат в парламента

© АфисСлед като събитията от последните месеци възкресиха партия "Атака", кампанията изведе на печеливша позиция още една партия – РЗС. Това гласи прессъобщение на социологическа агенция "Афис" на базата на проучване, изготвено в периода 26 март - 3 май по поръчка на Центъра за развитие на регионите.


Партиите, които със сигурност ще получат мандати в новия парламент, вече са пет, пишат социолозите от "Афис". На открит въпрос, при който на анкетираните не са показвани имена на партии, 21.8% от отговорилите са посочили, че ако изборите са днес, биха гласували за ГЕРБ. За БСП бюлетина биха пуснали 19.5 на сто, за ДПС - 6%. Малко по-малък е делът на "Атака" - 5.8% от всички отговорили. За РЗС биха гласували 3.6%, а за партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" - 3.4 на сто. Малко под една трета са отговорили, че няма да гласуват.


Същевременно данните на агенцията за подкрепата за партиите сред потенциалните гласуващи посочват седем формации, които прескачат четирипроцентовата бариера - ГЕРБ, БСП, "Атака", ДПС, "Движение България на гражданите", РЗС и партията на телевизия СКАТ - НФСБ.
Следващото Народно събрание със сигурност ще бъде съставено от 5 партии, но е възможно техният брой в последните дни на кампанията да нарасне до 8, посочват от "Афис".


"Афис": Кампанията възкреси РЗС, поне пет партии влизат в парламента


Две паралелни тенденции обуславят последното развитие на нещата: първо, спадащата обща избирателна активност; второ, мобилизацията на твърдите привърженици на основните партии. Въпреки изравнените позиции на две от партиите-претендентки – РЗС и "Движение България на гражданите", в електоралната група на РЗС се наблюдава сравнително висока мобилизация при възходящ тренд на развитие. При партията на Меглена Кунева – обратно, кампанията снижи подкрепата, която преди месец правеше тази партия да изглежда сигурен участник в следващия парламент, пише в съобщението на агенцията.


"НФСБ има впечатляваща възходяща кампания. "Движение България на гражданите" много намали подкрепата за себе си в хода на кампанията и тази динамика може би продължава", казва пред агенция "Фокус" шефът на "Афис" Юрий Асланов и добавя: "ДСБ, макар и далеч от успех, потенциално може да се облагодетелства от ситуацията предвид високата степен на мобилизация".


Разширявайки електоралната си подкрепа, БСП вече е в непосредствена близост до основния си съперник ГЕРБ и вече изостава с по-малко от 3 пункта, но при много по-висока мобилизация на твърдото си ядро. Скоростта, с която ГЕРБ губи привърженици, както и по-слабата мобилизация на неговите поддръжници, прави развръзката непредвидима, твърдят от "Афис". Подкрепата за ГЕРБ според агенцията е намаляла от 28.7% през март до малко над 22 на сто в новото проучване.


Според "Афис" показателни са и данните, получени в отговор на закрития въпрос, при който на интервюираните са изброявани имената на партиите от бюлетината във вида, в който е извършена тяхната регистрация в ЦИК и в който избирателите ще участват в изборите в действителна обстановка на 12 май. ДБГ получава подкрепата на 4.0 на сто от избирателите, докато в полза на РЗС декларират готовност за вот 5.4 на сто.


Броени часове преди финала доминиращата нагласа сред избирателите е, че изборите няма да доведат до съставянето на стабилно мнозинство и силно правителство, посочват социолозите. Въпреки това съставянето на каквото и да е правителство на базата на коалиционна формула е по-предпочитано от варианта нови избори. По време на кампанията обаче поддръжниците на идеята за повторен вот са се увеличили съществено, пишат от "Афис".


"Афис": Кампанията възкреси РЗС, поне пет партии влизат в парламента


"Заговорът на социолозите срещу РЗС рухна", пише в прессъобщение партията на Яне Янев. След като месеци наред твърдяха, че РЗС е с 0.1%, изведнъж се усетиха, че на лъжата краката са къси, започнаха да дават 1, 2, 3 процента и едва днес обявиха резултати, близки до електоралното влияние на нашата партия, пише още в прессъобщението.


От РЗС припомнят, че Юрий Асланов е член на Висшия партиен съвет на БСП, заради което сигурно бил намалил резултата на РЗС поне с процент.Националното представително проучване на "Афис" е изготвено между 26 април и 3 май по поръчка и с финансиране на Центъра за развитие на регионите.
Извадката е двустепенна гнездова, от 1050 пълнолетни граждани, интервюирани пряко по домовете.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (196)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Не разбирам хората, които биха гласували за РЗС. Наистина.

 2. 2 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "От РЗС припомнят, че Юрий Асланов е член на Висшия партиен съвет на БСП..."

  Това трябваше да го сложите като първо изречение, за да не си губя времето да чета цялата статия.

 3. 3 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Янето колко ли е платил на "Афис"?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 4. 4 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Прес-съобщението от РЗС да не е било подготвено преди резултатите на Афис

 5. 5 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 681 Весело

  Без лудото Яне няма да е интересно.

 6. 6 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Асланов, Асланооов, смени поне адреса от Позитано 20, та да ти повярва някой. Не знам една социологическа агенция дето да не е свързана с Позитано. Едно котило са всичките - Кънчо, Райчев, Асланов, и други знайни и незнайни "социолози".

 7. 7 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 531 Весело

  Работата на т.н. социологически агенции е да манипулират, а на потенциалните избиратели, да мислят с главите си.

 8. 8 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2902 Весело

  "Ебати ташака - Слави Бинев има по висок рейтинг от Иван Костов" цитат

  Абе Бате де е ДСБ ?

 9. 9 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  не разбирам тези които ще гласуват за ГЕРБ и БСП , - вероятно са мазохисти или тясно обвързани в крадливите им системи

 10. 10 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  изглейда има 31 процента нормални Българи

 11. 11 Профил на Mariilina
  Mariilina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "herbaltea":

  Аз пък ги разбирам, искат промяна! Като мен!

 12. 12 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 636 Разстроено

  След всички скандали ГЕРБ е нагоре?!? Яне-Пуделчето на Буда - и той?!? Не е нагласено, не е! Това го няма никъде по света! Чак така не се работи дори и в Сенегал, убеден съм!
  Лично за мен, Движение България на гражданите на Меглена Кунева заслужава и има поне двуцифрена подкрепа в проценти. Не вярвам на тези статистики поради простата причина, че тези "социолози" взимат пари от най-мощните и уяли се партии, а именно - ГЕРБ и БСП. Кунева няма пари и държавни партийни субсидии и не плаща за "любов". А Бойко обича любовта. Да на гражданите и на деморкацията, не на мутрите, агресията и ограбването на хората!!!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 13. 13 Профил на Mariilina
  Mariilina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "lil.brain":

  Точно с него ще е интересно, защото се отличава от всички! И е политик с мисия!

 14. 14 Профил на olivia7
  olivia7
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Мисля, че процентът на РЗС ще е по-висок, всичките ми близки ще гласуват за тях. Трябва да изгоним мнозинството на гробарите, ДПС и червенушките, както и Атака. Дано РЗС има повече хора от националистите и турците.

 15. 15 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Афис са си менте-агенция. Или по-точно - поръчкова.
  Асланов всеки път доближава резултати на БСП до тези на ГЕРБ и всеки път тези резултати се отдалечават.
  А, и се виждат наченки как се сглобява нова "лява" коалиция...
  Мечти, мечти.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 16. 16 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 796 Любопитно

  Ей тук са събрани проучванията:

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8_%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%282013%29

  Накрая ще се види кой прав, кой крив.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 17. 17 Профил на Mariilina
  Mariilina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "Wizard":

  Много разбираш от политика, ама не си уловил най-важното- че РЗС ще работят за промяната, която всички българи заслужават.

 18. 18 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Не е ли редно да се спомене, че агенция АФИС е на Юри Асланов, член на изпълнителното бюро на БСП? След фиаското на Кольо Колев, Андрей Райчев и друго голф-социолози, сега алените врачки започнаха да се появяват само с името на агенциите а не с името на собствениците си.

 19. 19 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Кой поръчва изследването : Центъра за развитие на регионите - държавно контролирана и финансирана структора.
  АФИС, явно сте закъсали и са ви поръчали, срещу общестевни пари при това, да натъкмите социология удобна за ГЕРБ и недоразумението РЗС.
  Подходящи сте , тъй като Асланов е явен член на БСП, и за пред електората са избрали вас за да звучи истински, а от друга ви е направено предложение(финасово) на което, да не можете да откажете.
  Прозирате

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 20. 20 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#15:"Депутат 241"]А, и се виждат наченки как се сглобява нова "лява" коалиция...
  Мечти, мечти. [/quote]
  Мечтите са без пари

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 21. 21 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Весело


  !!!

  ДА >

  ЗНАЕМ че
  МУТРАТА > Юрий Асланов


  е Голям Член на >


  Висшия партиен съвет на БСП ...


  настроение:
  весело закачливо


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 22. 22 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 929 Неутрално

  НФСБ,РЗС и Атака, страхотен конгломерат се заформя...
  Само си представям правителство на такава тройна коалиция, примерно начело с Яне премиер и свят ми се извива.Имайки предвид колко са екзотични вкусовете на бг избирателя, нищо няма да ме учуди.

 23. 23 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  От Дарик дават съвсем различни резултати от същото изследване??!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 24. 24 Профил на olivia7
  olivia7
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#12] от "Wizard":

  Мисля, че от партията ти плащат за обиждане на другите и възхваляване на "нормалните". Янев е "пудел" само за тези, които нямат идея какво значи да си честен и далновиден политик в една опропастена държава, каквато е нашата. Можем да го обиждаме и да му слагаме епитети, но истината е такава- колкото повече хули и обиди носи на гърба си, толкова повече Янев се издига в очите ми.

 25. 25 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 426 Неутрално

  проституцията е разпространена у нас, но чак пък да има собствена партия ми идва малко в повече...

 26. 26 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  МАААААЛЛЛЛИИИИИИ, МАНИ , МАНИ - ТО В ТОЗИ ФОРУМ ПРИСЪСТВАТ ПРЕДИМНО ГЕРБЕРИ И БСПАРИ
  КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ И ВИНАГИ ПРЕДВИДИМИ хххаааххха

 27. 27 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 479 Весело

  Хубав виц е това проучване

 28. 28 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#25] от "petark":

  е па като си нема собствена п,,,,ка , то поне партийка , а

 29. 29 Профил на hari_21
  hari_21
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "herbaltea":

  Не е нужно да ги разбираш. Аз също не разбирам хората, които не разбират тези, които ще гласуват за РЗС. Истината е, че с вихрещата корупция в страната ни, няма да се промени нищо. Законова държава е успешна държава.

 30. 30 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 681 Весело

  [quote#27:"krista_p"]Хубав виц е това проучване [/quote]

  И аз добре се посмях.
  Аз вместо да псувам тези агенции, им благодаря, защото смехът е здраве.

 31. 31 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  АФИС: ГЕРБ - 31,6 %, БСП - 28,3 %, ДПС - 8,7 %, "Атака" - 8,4 %, РЗС - 5,2 %, "България за гражданите" - 4,9 %, НФСБ - 4,8 %
  08 май 2013 | 11:05 | Агенция "Фокус"

  http://www.focus-news.net/?id=n1780505

  Нещо не е наред с информациите...

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 32. 32 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 426 Весело

  Че ГРОБ отива в историята е добра новина, а след тях и другите мутренски патерици.

 33. 33 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 858 Любопитно

  герб-30% дсб -3% много показателен факт за политическата култура която имат хората останали да все още да живеят в България ...без съмнение тази територия е обречена на вечен комунизъм

 34. 34 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "От РЗС припомнят, че Юрий Асланов е член на Висшия партиен съвет на БСП, заради което сигурно бил намалил резултата на РЗС поне с процент."

  А с колко ли процента за ГЕРБ

 35. 35 Профил на Mustafa Byalkov
  Mustafa Byalkov
  Рейтинг: 374 Весело

  Партийни членове се правят на социолози и то независими, смях през сълзи, същите са райчел&кънчев, нахранени чрез заменки от партията майка, сега ще си скъсат задниците да ги върнат във властта ...

 36. 36 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 426 Весело

  Мутренската патерица Яре вместо да благодари на Асланов, че му е пренадул шансовете за разлика от всички други, които му дават една кръгла нула, пак недоволен. Храни куче, да те лае.

 37. 37 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Каква "кампания", какви пет лева ???
  Петата пария в парламента е ДСБ...

 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  Я,БСП дава преднина на ГЕРБ само от 2 процента?!

 39. 39 Профил на сащ терорист номер едно
  сащ терорист номер едно
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#1] от "herbaltea":

  С меки китки има много в България.Основното ядро на партията.

 40. 40 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2021 Любопитно

  -Които и да влезнат от горепосочените, нещата у нас ще си останат същите ! -А положението в момента си е пълна трагедия !

 41. 41 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#31] от "Кокетна - с № 15 и реално Бъдеще за България - ББ":

  Наред е. В единия случай са проценти от казалите, че ще гласуват, а в другия са проценти от всички запитани.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#2] от "dimihas":


  [quote#2:"dimihas"]"От РЗС припомнят, че Юрий Асланов е член на Висшия партиен съвет на БСП..."

  Това трябваше да го сложите като първо изречение, за да не си губя времето да чета цялата статия. [/quote]Аз също не четох статията,защото ми е ясно,че в нея няма факти,а само комунистическа пропаганда.Само ми беше интересно колко са решили да дадат като разлика между себе си и ГЕРБ...

 43. 43 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Това не беше ли социологическата агенция на БСП? Май председателят и беше с някакво съветско име.

 44. 44 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 950 Неутрално

  За РЗС биха гласували 3.6%...
  ------------------------
  Този мач и аз така съм го играл.

 45. 45 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#42] от "yanne":

  Утре ако Кънчо и Райчо дадат изравнени резултати, значи нищо чудно Партията да е поела курс към оспорване на изборите.

 46. 46 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Социолозите се оправдават,че от страх,хората не желаят да говорят с тях,и се съмняват и в екзит пола по време на изборите.
  Имайки до някъде предвид, повечето социологически изследвания,разбира се без крещящо поръчковите и много анкети на независими издания можем с голяма вероятност да прогнозираме победа за БСП с 22-25% ,въпреки явното им нежелание да управляват в такива кризисни времена и вялата им предизборна пропаганда.
  Възможно е ГЕРБ и да запази второто място с 16-19%,в случай,че скандалните разкрития за лидерите,не повлияе много силно на твърдият им до скоро електорат.
  http://1223bg.blogspot.com/2013/05/blog-post_1278.html

 47. 47 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Не се учудвам :))

  Яне и партията му , -направиха една "модификация" , усъвършенстване , модернизиране ..)
  В Люлин, например , Яневите хора не рискуват с ромите - а предлагат по 50 лева - семейно- за 4-5 гласа ..Даваш си телефона само - получваш 50 лева - за семейните си гласове :)
  'Борецът"' с корупцията, действа нашироко , но с малък брой "купувачи" ,за да бъдат хванати по- трудно - почти невъзможно и резултат да има , БЕЗ рискове и разходки из маааалите :)))
  П.С. Мой приятел от Люлин ми каза за нововъведението :))

  BIG AL
 48. 48 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Оффф, Кунева в парламента -- Да пази Господ!

 49. 49 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Друг е лумпенът волен - веднага прави заплатите - минималните - по 1000 лева ..
  Руските агенти ВИНАГИ са разчитали на наглите лъжи и измами- и на ..простолюдието...
  А този мошеник , му трябват мангизи и власт, за да се"бори" с колониалистите от Брюксел и да си пие кафето в ..Брюксел,Рим и т.н.., с новата си пачав..а..))) Най- опърпаните българи му трябват - за да си поживее още ямболчето ..нашироко :)

  BIG AL
 50. 50 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Глупости. Ако има сигурен труп след 12 май, то това е "кармичния" борец с корупцията.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 51. 51 Профил на krum_donev
  krum_donev
  Рейтинг: 217 Весело

  ГЕРБ и РЗС нагоре?! Това е най-смешното нещо, което съм чувал напоследък. Аз симпатизирам на партията на Меглена Кунева и мисля, че те ще вземат много по-сериозен процент от цитирания в това платено проучване. Не вярвам на хора, които взимат пари от богатите партии. Вярвам в моите приятели и родители, които харесваме формацията на Кунева и с удоволствие ще я подкрепим с номер 33 на изборите. Успех на всички "надути" партии, но ще видим кой ще се смее последен след няколко дни. Бойко има още 3-4 дни кеф и удоволствие от тези смешни проценти. Живи и здрави и повече усмивки!

 52. 52 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Резултата от изборите за България ще е комбинация от три пръста.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 53. 53 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 546 Неутрално

  [quote#1:"herbaltea"]Не разбирам хората, които биха гласували за РЗС. Наистина. [/quote]

  Да се чудите на 4-5% гласували за РЗС, а да не се чудите на десетките %, които ще гласуват за дериватите на БКП - БСП и ГЕРБ, е доста удивително, мисля!...

  Не съм магаре;-)
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на olivia7
  olivia7
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Само да кажа, че всички проучвания са малко или много субективни. Но са задължителни по време на избори...няма как да ги избегнем. Едно е позитивното нещо- РЗС ще мине ДПС, може и Атака да мине. Аз това го пожелавам на цяла българия!

 56. 56 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 733 Весело

  Яне Янев заявил още в интервю за радио Ереван, че ще продължи да разкрива още скандални тайни за т.н. политически елит в най-новата си книга "За корупцията - от А до Ю".

 57. 57 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#16] от "Distributed":

  Ясно се вижда че Афис не за първи път подържат РЗС, НЦИОМ дава над средното за ГЕРБ и под средното за БСП, МБМД направо са зи завряли езика в з.....ка на ГЕРБ, а Медиана откровено е за БСП

 58. 58 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За БСП бюлетина биха пуснали 19.5 на сто

  ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА. .... !!!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#53] от "Марко":

  Абе чудим им се вече 23 години, но отдавна не е някаква особена изненада. Истински хубавото е, че тренда е устойчив и все в посока надолу.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 61. 61 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#48:"geneva_1980"]Оффф, Кунева в парламента[/quote]

  Ако беше по-млада, щяха да и казват "кифла"

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 62. 62 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#57] от "kai":

  Виж как САМО Медиана са дали и то САМО веднъж преднина на БСП пред ГЕРБ ха ха ха

  смех смех

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 63. 63 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Атака ще е над 12% а НФСБ над 5%. Общо антиколониалният вот, ще е над 25%. Което е твърде малко.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 64. 64 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#16] от "Distributed":

  Трудно ще видим, защото са необходими подробности. Някои агенции са показвали резултати като процент от всички избиратели. Други са показвали, като процент от всички гласували. Някои са посочили при каква очаквана активност им е прогнозата, а други не.

  А агенция Скала са избили робата, като са успели да надхвърлят 100-те процента!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 65. 65 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#64] от "tribiri":

  Е то в крайна сметка са важни отношенията, например колко повече са ГЕРБ пред БСП, дали БСП+ДПС е повече от ГЕРБ и т.н., а накрая и отношенията между броя на депутатите.

  Ще я нормираме накрая за да сложим съизмерими резултати.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 66. 66 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#24] от "olivia7":

  Яне, olivia7 ли е името ти в хей средите

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#6] от "SSS № 27":


  [quote#6:"SSS № 27"] Едно котило са всичките - Кънчо, Райчев, Асланов, и други знайни и незнайни "социолози". [/quote]Как можеш да забравиш Колю Колев,Цветозар Томов и Живко Георгиев?!

 68. 68 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 479 Весело

  Еее, добре де, на избори не ходят ли само нормалните?! Тези които имат тежки психически заболявания нали уж нямат право да гласуват?! Нали така?! Е...?! Кой тогава ще изпълни всичките тези проценти за Яне, за Волен и за клонингите му?!

 69. 69 Профил на Mariilina
  Mariilina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Както и да ги смятате, РЗС ще бъдат подкрепени от мнозина. Хората виждат какво прави Яне Янев!

 70. 70 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#10] от "milevskimartin":


  [quote#10:"milevskimartin"]изглейа има 31 процента нормални Българи
  [/quote]И кое му е нормалното?!Да оставиш циганите и възрастните ,сенилни старци да решават вместо теб ли?!Това се вика глупост,а не нормалност...

 71. 71 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#31] от "Кокетна - с № 15 и реално Бъдеще за България - ББ":

  Едните цифри дават депутати, другите -- изборни резултати

 72. 72 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#14] от "olivia7":
  [quote#14:"olivia7"]Мисля, че процентът на РЗС ще е по-висок, всичките ми близки ще гласуват за тях.[/quote]
  С придружител или?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 73. 73 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2133 Любопитно

  "... но е възможно техният брой в последните дни на кампанията да нарасне до 8"

  Това ми се струва пълен абсурд, но не се знае знае ли се...

  I Want To Believe
 74. 74 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Моите предвиждания са, че ще има поне 7 партии в парламента и нито ГЕРБ нито БСП ще имат толкова големи проценти.

  Стига с тези платени социологически проучвания, до гуша ми дойде от тях.

 75. 75 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ГЕРБ - 21.8%
  БСП 19.5%

  от червена агенция да се чете

  ГЕРБ - 28.8%
  БСП 12.5%

 76. 76 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#70] от "yanne":

  ЦИТАТ„,
  ?!Да оставиш циганите и възрастните ,сенилни старци да решават вместо теб ли?!Това се вика глупост,а не нормалност...


  е точно те няма да гласуват = в чужбина са - остават зарибените овце да гласуват за крадливи депутати и сателитни мутри

 77. 77 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1902 Весело

  "Подкрепата за ГЕРБ според агенцията е намаляла от 28.7% през март до малко над 22 на сто в новото проучване."

  Вопъл от детската градина: "Без коментар! Темата е под нивото ни, тези приказки са за яслите!"

 78. 78 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  [quote#45:"dimihas"]Утре ако Кънчо и Райчо дадат изравнени резултати, значи нищо чудно Партията да е поела курс към оспорване на изборите.[/quote]
  Този курс е поет още от "протестите". Дончо Дудев и Янко Петров казаха че в нощта на изборите ще са пред НДК.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 79. 79 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 741 Неутрално

  [quote#29:"hari_21"]Истината е, че с вихрещата корупция в страната ни, няма да се промени нищо. Законова държава е успешна държава[/quote]

  Няма по-сигурен начин да се увеличи корупцията от експроприацията на частна особственост в полза на държавата.А от РЗС са доказали че това го могат.Такива най-добре да се борят срещу корупцията извън парламента.Какво им пречи да припкат до ДАНС и да си показват флашките пред медиите?Нека в Парламента да бъдат по-сериозните партии!

 80. 80 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Изненада! Защо една БСП агенция дава такова рамо на РЗС? Може би ги пробутват, за да отнемат гласове от някои по-неудобни, които стоят на границата? За БСП и ГЕРБ е хубаво тези, които са на границата, да не влязат.

  Who Is John Galt?
 81. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#33] от "Stewie":


  [quote#33:"Stewie"] дсб -3% много показателен факт за политическата култура която имат хората останали да все още да живеят в България .[/quote]Вие от ДСБ сте започнали да развивате някакъв месиански синдром-започнали сте като евреите да се изтъквате все колко сте велики,елитни,интелигентни и едва ли не богоизбрани,а лидерът ви е все безгрешен и идеален и само той може да спаси с магическа пръчка бедните хорица....

 82. 82 Профил на svejarov
  svejarov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Яне Янев който нападна Движение България на гражданите за проверка на даренията.Сметната палата провериха и всичко се оказа законно и чисто ,като капка роса.Този същият шарлатанин от статуквото извади стотици хилядарки за платено проучване ,че уж е в парламента.Ясно е !!! Това е заблуда.А някой вярва ли ,че ГЕРБ продължават да водят - ако някой вярва е в заблуда.

 83. 83 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#69] от "Mariilina":


  [quote#69:"Mariilina"]Хората виждат какво прави Яне Янев! [/quote]
  Именно де, виждаме и се чудим, дали когато се пънеше да уволнява Бойко Борисов беше истинският Яне или после, като му крепеше мъдурите?! Щото.... точно като Доктор Джекил и Мистър Хайд се прояви този юнак, та (освен ако не страдаш от такова раздвоение на личността като него де), за нормалните хора е непонятно, кой точно Яне ще надделее.... Затова аз мисля, че нормалните няма как да гласуват за Яне. Мхмммм....

 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#45] от "dimihas":


  [quote#45:"dimihas"]Утре ако Кънчо и Райчо дадат изравнени резултати, значи нищо чудно Партията да е поела курс към оспорване на изборите. [/quote]Кънчо отдавна дава "изравнени резултати" ,а за оспорването-че те от месеци се готвят за това-то не бяха ксерокси,кодове,Михаил Константинов,МВР,Цветанов, "чужди" преброители и какво ли не още.Около СРС-гейта малко позабравиха старата песен,но сега тя пак излиза на мода...

 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#46] от "grund":


  [quote#46:"grund"] можем с голяма вероятност да прогнозираме победа за БСП с 22-25% ,въпреки явното им нежелание да управляват в такива кризисни времена и вялата им предизборна пропаганда. [/quote]Кольо,и тука ли взе да пишеш лъжите си?!До там ли го докара?!

 86. 86 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#84] от "yanne":

  Да, вярно. А в същото време Райчо се прави на възмутен и оскърбен - такова предположение за оспорване на изборните резултати било чудовищно, то означавало дестабилизация и хаос. Като се замисли човек, баш това означава.

 87. 87 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Тази сутрин Болен Сидеров с половин уста каза, че ще подкрепи правителство заедно с БСП и ДПС.
  Това си е нова тройна коалиция.

  подпис
 88. 88 Профил на kichka_buldurova
  kichka_buldurova
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "От РЗС припомнят, че Юрий Асланов е член на Висшия партиен съвет на БСП," - че какво проучване е тогава това? Това е чешене на езика само

 89. 89 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#63] от "Един":


  [quote#63:"Един"]Атака ще е над 12% а НФСБ над 5%. Общо антиколониалният вот, ще е над 25%. Което е твърде малко.
  [/quote]Какъв "антиколониален" вот е гласуването за руски партии?!

 90. 90 Профил на kichka_buldurova
  kichka_buldurova
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#87] от "Иван К":

  стига бе, значи ще излезе вярно, че все пак Атака е креатура на ДПС, създадена изкуствено с пари от Турция

 91. 91 Профил на ватник
  ватник
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#22:"Paprika"]НФСБ,РЗС и Атака, страхотен конгломерат се заформя... [/quote]
  Какъвто и да е конгломерат от споменатите в изследваненето партии да състави правителство ми се струва ужасяващ за бъдещето ни. Вариант е гласуване по убеждение за малки партии, неучаствали в разграбването на България, така че до едни нови парламентарни избори септември месец да съберат достатъчно сили. А до тогава служебното правителство под натиска на улицата да натика най-отявлените престъпници в затвора. Но може ли да се вярва на президента и прокуратурата...

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#76] от "milevskimartin":


  [quote#76:"milevskimartin"]е точно те няма да гласуват = в чужбина са -[/quote]Кои са в чужбина-циганите и старците ли?!Май на село не си ходил скоро..

 93. 93 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Светльо Хиподилски ще ви изненада.

 94. 94 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 775 Неутрално

  [quote#88:"kichka_buldurova"]
  "От РЗС припомнят, че Юрий Асланов е член на Висшия партиен съвет на БСП," - че какво проучване е тогава това? Това е чешене на езика само [/quote]
  -Това е чешене на езика само че отстрана на Яни Янев и хората му.Тия в РЗС-то вярват само на вожда си,а той на себе си.

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#86] от "dimihas":


  [quote#86:"dimihas"] А в същото време Райчо се прави на възмутен и оскърбен - такова предположение за оспорване на изборните резултати било чудовищно, то означавало дестабилизация и хаос. Като се замисли човек, баш това означава.
  [/quote]И като се замисли още повече човек,ще стигне до извода,че точно това целят-дестабилизация и хаос-"програмен" или "експертен" кабинет,в който никой няма да има отговорност и всеки ще краде на спокойствие.Рибарите ще ти кажат,че в мътна вода се лови най-добре,а от БСП са добри балъкчии-знаят как да хванат балъците....

 96. 96 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Анализаторът Юрий Асланов, който е и член на ръководството на БСП, се оказа единственият социолог с принадлежност към бившата Държавна сигурност. Това става ясно от решение на комисията по досиетата, разпространено днес.
  Според съобщението единствено за Асланов са установени документи за принадлежност към структурите на ДС. Социологът е собственик и управител на агенция "Афис", а връзката му с тоталитарните служби вече беше огласена след проверката в печатните медии, резултатите от която бяха обявени през декември 2009 г.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#93] от "l_i_k_a_t_a":


  [quote#93:"l_i_k_a_t_a"]Светльо Хиподилски ще ви изненада. [/quote]Как-ще се ожени за дъщерята на Бригадир Аспарухов ли?!

 98. 98 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 736 Неутрално
 99. 99 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#17] от "Mariilina":

  Рейтинг 33. Браво! Сега се ориентирай правилно и задраскай квадратче номер 33 в неделя и ще направиш едно добро дело, за себе си, за семейството си и за шефовете си!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 100. 100 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1316 Весело

  Юрий Асланов е член на Висшия партиен съвет на БСП. Афис е на Позитано - вервате ли им?

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK