Прокуратурата разследва печатница "Мултипринт" за открити 350 000 бюлетини в склада й (обобщено)

Как изглежда бюлетината за гласуване

© Анелия Николова

Как изглежда бюлетината за гласуванеДенят за размисъл беше взривен от 350 000 бюлетини (според съобщение в събота следобед на Софийска градска прокуратура - СГП), открити при акция на прокуратурата и ДАНС в петък вечер (10 май) в печатница "Мултипринт" в Костинброд. Информацията предизвика вълна от обвинения, квалификации, протести, а някои медии (като ТВ7) съобщиха и отразяваха случващото се в истерия (водещият Николай Бареков дори обяви, че не знае дали ще остане жив или твърдеше, че ще бъде задържан всеки момент, заради това, че съобщил за операцията...). Тъй като "Мултипринт" е собственост на общинския съветник от ГЕРБ в града Йордан Бончев, случилото се беше обвързано с бившите управляващи и че е част от тяхната подготовка за подмяна на гласове.


Повечето политически сили реагираха светкавично, като някои от тях обявиха случващото се за тотален опит за фалшификация на изборите или преврат, други поискаха - отлагане на вота и отпечатване на нови бюлетини, както и извънреден съвет при президента, а трети - различни видове гаранции за вота утре (от изтегляне на представителите на ГЕРБ от избирателните комисии до допълнителни маркирания върху бюлените). Реакцията на всички беше насочена към доскорошните управляващи, а те отговориха, че това е "опит за дестабилизация на страната" и че ще сезират прокуратурата и ЦИК за "набедяване".


След заседание Централната избирателна комисия обяви, че изборите на 12 май ще се проведат и че вотът е гарантиран и има достатъчно надеждни механизми, за да не бъде опорочен. 
Собственикът на печатницата обясни, че бюлетините, които са в склада са технологичен брак и според него те са по-малко от съобщените от СГП (той говори за 2% брак или около 165 000 бюлетини). Според обществената поръчка, по която е възложено отпечатването, бракът остава да се съхранява в печатницата. Въпреки, че имаха водеща роля и в деня за размисъл, от прокуратурата отказаха да отговарят на уточняващи въпроси, които в случая са от съществено значение. Президентът поиска бързи резултати от прокурорската проверка, но тя се очаква да приключи след изборите т.е. тогава ще е ясно - какви са намерените бюлетини и има ли проблем с тях.


В медийни репортажи и публикации, откритите бюлетините бяха наричани "фалшиви" или "незаконни", въпреки липсата на констатации от разследващите, както и противоречието, че ако бюлетините са като тези за вота - няма как да са фалшиви. С тях евентуално биха могли да се извършат фалшификации, ако се използват в гласуването. Другата хипотеза е, ако се установи, че не са технически брак или са повече от допустимия според поръчката брак, тогава ще трябва да се наказва това нарушение.


Как вие преценявате скандала, може да отговорите и в анкетата ни в текста по-надолу.


Ето всичко най-важно по темата от деня:


Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство след като в складовете на печатница "Мултипринт" в Костинброд са открити 350 000 бюлетини за изборите утре. Това е станало след като снощи служители на ДАНС са направили проверка и са разпитали свидетели, става ясно от съобщение на прокуратурата (вижте го в карето в края на текста). Според посочените в него членове от Наказателния кодекс разследването е спрямо човек, "който образува или ръководи група, която си поставя за цел да извършва престъпления по този раздел (против политическите права на гражданите - бел.ред.), се наказва с лишаване от свобода от една до осем години" (чл. 169г.). Както и за по-общо формулирани в чл.282 нарушения на длъжностно лице, "което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици".


В съобщението е уточнено още, че става дума за бюлетини (общо 10 палета, поставени в момента под охрана), които са извън количествата, които са били отпечатани и изпратени вече по договора на печатницата с Министерски съвет. "Мултипринт" е единствената печатница, която отпечатва и подготвя всички бюлетини (общо 8 343 000 броя) за тези извънредни избори. Тя е собственост на Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ в града. "Мултипринт" е печатала бюлетините и за президентските избори през 2011г.


Няма информация кой е подателят на сигнала, по който е направена проверката на ДАНС и прокуратурата. Не е съобщено и откритите отпечатани бюлетини за кои избирателни райони са били. От прокуратурата казаха пред "Дневник", че засега няма да коментират повече от официално разпространеното. В момента и.д. шеф на СГП е Роман Василев, не е ясно обаче кой е наблюдаващият прокурор по случая. БНТ цитираха главният прокурор Сотир Цацаров, който също отказал да говори по темата, защото днес било ден за размисъл.


Собственикът на печатницата: Това е производствен брак, не сме печатали след 8 май


За отпечатани бюлетини първи съобщиха ТВ7 в пряко включване от Костинброд. 


Пряко в ефира на ТВ7 Йордан Бончев обясни, че е правена проверка в предприятието, но тя е била във връзка с обществената поръчка за отпечатването - проверявани са количествата, производствения брак и други. На въпрос защо жандармерията охранява печатницата, Бончев каза още, че те охраняват брака, а още на 8 май всички бюлетини са били доставени по места. Междувременно заради проблеми със залепването са били подменени само около 335 броя за община Дряново. За това имало и протокол.


Бончев категорично заяви, че бюлетини не са печатани след 8 май. В репортаж за БиТиВи той обясни, че бракът по поръчката е 2% (това означава около 165 000 бюлетини) и той се съхранява по изискване в печатницата (още за самата поръчка и изискванията й - прочетете тук). Според БиТиВи, Бончев е отрекъл твърденията в някои медии, че е близък с Цветанов, като обяснил, че това не е така и не го познавал.


Колко са бюлетини и какви са


Според информация на "Капитал", Бончев е бил разпитан от прокуратурата. Изданието цитира икономическият директор на печатницата Георги Иванов, според когото всичко е било в ред и той също твърди, че няма никакви 350 хил. бюлетини, а просто технологичен остатък. "Ние винаги залагаме повече за печат, тъй като са дълги бюлетини, над 80 см, има рязане, сгъване и пакетиране". Според него, той е показал на прокуратурата остатъците от отпечатаните бюлетини, като отрече да става дума за окомплектовани и сгънати бюлетини, а за остатъците от печата. "Има десет палета, цифрата 350 хил. бюлетини според мен е излязла, защото в един кашон има 500 бюлетини, в едно пале - около 70 кашона", обяснява още Иванов, но подчертава, че не може да се говори за толкова много намерени бюлетини, защото това означава "3-4 тона хартия". Пред БиТиВи Бончев каза, че за цялата поръчка са били необходими около 200 тона хартия.


"Дневник" не успява да се свърже с Йордан Бончев на мобилния му телефон, за да бъдат изяснени някои разминавания в информациите, които достигат до медиите - включително за разликата в броя на бюлетините, която прокуратурата съобщава (350 000) и която той изчислява (около 165 000), както и за други детайли около отпечатването и съхраняването на бюлетините и брака.


Пред БНТ Бончев обяснява, че "при печатането, сгъването, шиенето, рязането и  лепенето винаги има една част от продукцията, която се унижщожава. Ние сме длъжни да съхраняваме технологичния брак, докато премине изборният ден. Така че ние сме си спазили договора и сме съхранили технологичния брак."


В интервю пред "Стандарт" собственикът потвърждава "разпитаха мен, главния технолог, общия работник, всички хора, които бяха на работа в този момент", но казва, че не може да коментира, твърденията, че бюлетините са били подготвени за експедиция. "Те са били на палета. Но това не значи, че става дума за експедиция", заявява Бончев. Той уточнява, че акцията е започнала в петък следобед и проверяващите са направили снимки на макулатурата (техническия брак).


Пред "Дневник", запознат с процеса на отпечатване на бюлетини за избори, пожелал анонимност, обясни, че не може да се говори за отпечатани фалшиви или фалшифицирани бюлетини (в ТВ7 се появиха дори коментари, че бюлетините са били с отбелязан кръст за ГЕРБ), а вероятно става дума за отпечатани над поръчаното официално количество, с всички нужни елементи и ако те бъдат използвани в изборния процес, няма как да бъде установено.


Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната средa, който наблюдава организацията на предсрочните парламентарни избори и член на изборния борд към служебното правителство, коментира пред "Дневник", че "за изборите са отпечатани 32 вида бюлетини - по една за всеки многомандатен избирателен район и една за българите в чужбина. Какво пише в тези 350 хиляди бюлетини? Това трябва да се пита прокуратурата. Ако това разберем, това вече е ключ към нещо, но дотогава никакъв коментар не може да се направи" (още от нейния коментар - тук).


Служебното правителство: Всичко, което сме поръчали е получено и разпространено


От Министерски съвет разпространиха съобщение, че са изпълнили всичките си ангажименти за отпечатването и разпространението на бюлетините, спазвайки закона. "Всичко, което сме поръчали е получено и разпространено. Няма служител на МС, който да е бил арестуван или спрямо когото да е образувано предварително производство", казва служебният премиер Марин Райков, цитиран в съобщението. (Още от позицията на служебния кабинет - тук)


ГЕРБ: Не е вярно. Сезираме прокуратурата и ЦИК за "набедяване" от ТВ7 и Бареков


От ГЕРБ заявиха, че информациите, че са подготвяли фалшифициране на изборите категорично не отговаря на истината. "Призоваваме компетентните органи, в това число ДАНС, Прокуратурата и ЦИК, да реагират незабавно, за да спрат всякакви спекулации и политически внушения в деня за размисъл. Няма задържани лица, представители на нашата политическа партия. Проява на слабост и политическа низост е в деня за размисъл да се прави подобна провокация", беше първоначалната реакция на Севделина Арнаудова, която е говорител на предизборния щаб на партията.


По-късно от ГЕРБ съобщиха, че сезират ЦИК, Върховна касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура, за това, че "в деня за размисъл една медия и един журналист си позволиха да извършат набедяване в извършване на престъпление" спрямо партията.


Цветанов: Прокуратурата и партии са в заговор за дестабилизация на България


Зам.-председателят и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини прокуратурата и политически партии в "сериозна подготовка за дестабилизация на България". На извънредна пресконференция във Велико Търново, бившият вътрешен министър заяви, че  демокрацията в България е в опасност и призова българите към висока избирателна активност на 12 май. (Всичко за позицията на ГЕРБ - четете тук)


Президентът: Очаквам бързи резултати от прокуратурата и ДАНС и незабавна реакция от ЦИК


От пресцентъра на президентството разпространиха коментар на Росен Плевнелиев (ето изявлението едно към едно): "Отнасям се с доверие към действията на институциите и подкрепям техните усилия. Очаквам в кратки срокове резултатите от проверката на прокуратурата и ДАНС. Очаквам и незабавна реакция от страна на Централната избирателна комисия, така че да гарантира законосъобразното провеждане на демократични избори, включително и предприемането на спешни мерки, ако това е необходимо.


Призовавам преди ЦИК, Прокуратурата и ДАНС да си свършат работата, да не се правят каквито и да било твърдения и изводи, за да се търсят изборни дивиденти в деня на размисъл. Призовавам политическите партии и медиите да уважават правилата на демокрацията!"


МВР призна за участие в проверката


Пред "Дневник" от МВР първо отказаха да коментират информацията, защото те не са участвали в акцията. По-късно беше разпространено официално съобщение, че служители на вътрешното ведомство все пак са участвали в проверката на печатницата.


"Във връзка с изразени съмнения за неправомерно полицейско присъствие около въпросната печатница за времето, през което са печатани бюлетините, сме длъжни да уточним, че съгласно Изборния кодекс, МВР осигурява охраната на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните комисии. Осигурява и охрана на транспорта с бюлетините до областните управи и местата за съхранение", се казва в съобщението на пресцентъра на МВР. 


ЦИК: Вотът е гарантиран 


Вотът на българските граждани в утрешния ден е изцяло гарантиран. Имаме достатъчно надеждни механизми, за да не бъде опорочен той. Това каза говорителят на ЦИК Бисер Троянов пред БиТиВи.


"За съжаление цялата кампания минава в този тон, но нашите опоненти минават всякакви граници, създавайки атмосфера на агресия и компромати. Жалко е за всички медии, които участват в подобен сценарий, обяви тя, цитирана от агенция "Фокус". 


Извънредни пресконференции и коментари на политическите сили

Първи извънредна пресконференция по повод акцията на прокуратурата дадоха БСП. След това ДПС, "Атака, СДС, "Движение България на гражданите", а други партии реагираха с официални съобщения.  


Станишев: Разкрита е пратка за тотална фалшификация на изборите


Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че тези заловени 350 хиляди бюлетини съвпадат с проучванията на някои "социологически агенции", чиито изследвания се различават от всички други данни и, че тези бюлетини отговарят на 10% от вота, които трябваше да бъдат фалшифицирани. 


"Този брой е 10% от очаквания утре вот и представлява около 25 депутатски места. Подобно нещо в България не се е случвало. Не е ясно дали това е цялото количество незаконно печатани бюлетини. До 8 май тази печатница е трябвало да изпълни своята поръчка", каза Сергей Станишев. (Всичко от пресконференцията на БСП - четете тук.)


ДСБ: Настояваме за отлагане на вота 


От ДСБ разпространиха следното съобщение: "След шока, който преживяхме сутринта след въоръженото нападение над семейството на Иван Костов имаме ново опасение. Откриването на 350 000 фалшиви бюлетини показва, че паралелното преброяване не е достатъчно за провеждане на честни избори, което ние се опитахме да организираме. Затова ДСБ настояват Главният прокурор да поиска от Конституционния съд да отложи провеждането на изборите до отпечатването на нови бюлетини".   


"Дневник" потърси за коментар за възможно отлагане на вота бившият конституционен съдия и зам.-председател на Народното събрание по време на тройната коалиция и на управлението на Симеон Сакскобургготски, Любен Корнезов. Той каза, че "логиката по Конституция е, че след като президентът е този, който е насрочил изборите и е определил датата, само той при крайно извънредни обстоятелства би могъл да ги отложи. В правото под "извънредни обстоятелства" се разбират обективни причини, които възпрепятстват гласуването като земетресения и природни бедствия", но добави, че "моето лично мнение обаче, не само като юрист и като човек и толкова години въртял се из парламента, е че в името на България, изборите трябва да се проведат. Всичко друго ще бъде хаос и агония" (още от коментара му - тук).


ДПС: Това е опит за държавен преврат


"Това не са кирливи ризи, а един изключително добре организиран опит за държавен преврат, за насилствено завземане на властта чрез мащабно фалшифициране на изборните резултати. Мисля ,че има основание да се разследва и дали не е налице и добре организирана престъпна група с участието на услужливата социология, даваща предимство на една партия, която няма как да има преднина от 16-20 процента,", такава оценка даде Лютви Местан, лидер на ДПС, на акцията на прокуратурата и ДАНС (Всичко за изявлението на Местан - тук)


Зелените: Искаме оттегляне на представителите на ГЕРБ от избирателните комисии и проверка на всички бюлетини


От ПП "Зелените" разпространиха съобщение, в което заявяват, че "изискваме оттеглянето на представителите на ГЕРБ от ръководствата на всички избирателни комисии (ЦИК, РИК, СИК)" и че искат проверка на всички отпечатани бюлетини, в която да участват регистрираните за изборите политически сили. (Още за исканията им - тук)


От партията уточняват, че ако това не се случи, ще настояват за нова дата за избори и рестартиране на кампанията.


"Движение България на гражданите": Бракуваните бюлетини да се унищожават преди изборите


От "Движение България на гражданите" поискаха следващият парламент да промени закона и бракуваните бюлетини да бъдат унищожавани преди изборния ден, а не както сега - да се пазят в печатницата Председателят на партията Меглена Кунева каза още, че "всяка крачка, която може да се направи сега, за да имаме честни избори, трябва да бъде направена. Трябва да се засили контролът на гражданите" (още коментари от Кунева - тук).


Атака: Искаме президентът да свика извънреден съвет тази вечер 


"Атака" поиска президентът да свика извънреден съвет тази вечер с участието на главния прокурор, премиера, представители на ДАНС, МВР, ЦИК и парламентарно представените сили, като засегнати по случая. Това обяви лидерът на партията Волен Сидеров  също на извънредна пресконференция.


По думите му главният прокурор трябва да докладва на този съвет за установените факти и разпитаните по случая. Трябва да се реши и ЦИК какво решение трябва да вземе, което да гарантира контрол върху бюлетините. (Още за коментарите на "Атака" - тук)


Сред първите, които се включиха с реакции веднага след съобщенията бяха ВМРО. "Борисов и Цветанов трябва веднага да бъдат арестувани и подведени под отговорност заради гигантския опит за фалшификация на изборите", съобщиха от политическата сила.


СДС поискаха утрешните избори да се проведат или с нови бюлетини, или трима членове от секционната комисия да маркират бюлетините и да се подписват на всяка от тях. По-късно Бисер Троянов от ЦИК обясни, че това не е възможно, защото може да наруши тайната на вота. "Неслучайно отзад на бюлетината има точно определени места за печат, за да не би секционната избирателна комисия така да поставя печатите за конкретни избиратели, че да установи как са гласували. Подписването на членовете на СИК ще създаде сериозна предпоставка за опорочаване на изборния процес и за разкриването на тайната на вота", каза той, цитиран от агенция "Фокус".


Лидерът на РЗС Яне Янев пък обясни случващото се като заговор на БСП и ГЕРБ. Той обясни, цитиран от БТА, че "този сигнал (досега няма потвръждение кой е подал сигнвала за снощната акция - бел.ред.) е внесен преди повече от 20 дни от активистка на  РЗС, която е с юридическо образование... Но прави чест на ДАНС и на  прокуратурата, че до последния момент не са уведомили МВР, не е  изтекла информация и цялата операция се е осъществила по  перфектен начин". Според Янев в сигнала се посочва, че "не само една фирма, а няколко са участвали  в тази грандиозна схема за фалшифициране на изборните  резултати" и че "тя не е никак  случайна и не е замислена от ден-два или седмица, по нея е  работено по-дълъг период от време".


Междувременно за няколко града беше съобщено за протести или подготвяни такави срещу случващото се, а в София около 150 протестиращи бяха блокирали привечер движението пред президентството.

Официално съобщение на прокуратурата
След получен сигнал и извършена спешна проверка от органите на Държавна агенция "Национална сигурност", Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпления по чл. 282 НК и по чл. 1б9г НК. На 10.05.2013 г., късно вечерта е извършен оглед на местопроизшествие в сградата на печатница "Мултипринт" в гр. Костинброд, както и разпити на свидетели.


В складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12.05.2013 г. До 08.05.2013 г. "Мултипринт" ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10.05.2013 г. бюлетини са извън тези количества. Разследването по досъдебното производство продължава.


По тази причина и с оглед предстоящото гласуване на 12.05.2013 г., прокуратурата ще предостави допълнителна информация през следващата седмица. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана."


Чл. 169г. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който образува или ръководи група, която си поставя за цел да извършва престъпления по този раздел, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години.


(2) Който членува в такава група, се наказва с лишаване от свобода до шест години.


(3) Участник в групата, който доброволно се предаде на органите на властта, разкрие всичко, което му е известно за групата, и по този начин съществено улесни разкриването и доказването на извършени от нея престъпления, се наказва при условията на чл. 55.


(4) Не се наказва участник в групата, който доброволно се предаде на властта и разкрие групата, преди да е извършено от нея или от него друго престъпление по този раздел.


Чл. 282. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6, или с пробация.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (781)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  Ще има пресконференции на основните партии. Възможно е, да искат отлагане на изборите?!

 2. 2 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Сега искам да чуя ББ и ЦвЦв, как ще коментират... само да не им е виновна тройната коалиция, че вече няма да повярвам

 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  Гербери, дори и не можете да губите!Б@си подлеците

 4. 4 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Гневно

  това е вече краят на престъпната герберската шайка ...браво на прокуратурата ,има надежда за демокрацията в България !

 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Прокуратурата за съжаление явно работи пристрастно в тази предизборна кампания . Знам че сега ще има радостна буря от костоваци и комуняци, само бих искал да ми обясните какво от това че има повече бюлетини и как тези бюлетини с махване на магическа пръчка биха се озовали с отбелязан с химикал номер 15 в плик в урните и от там в протоколите на избирателните комисси. Само това ми обяснете.

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Цецо носи , Мишо брои и готово!
  Това беше мотото на герберската папалач!И надеждата на сините кабамушмороци!
  Смрадта от кенефа у Банкя се разпростира у целата страна.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 7. 7 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 763 Неутрално
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  бомбата гръмна и това не е цялото количество ! утре ще им платим !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Аз ще бдя на изборите до избирателната секци, след това рик, цик... а ти?

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 10. 10 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Що ли не си ... .... .-.

  Б..хти предизборната кампания, компромат, простотия, фалшификат, компромат.
  Къде остана политическия дебат бе? Водещите политически сили трябва да слезнат моментално от сцената.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 11. 11 Профил на alexthesun
  alexthesun
  Рейтинг: 8 Весело

  Изключително спокоен ден за размисъл се получи днес

 12. 12 Профил на indifferent
  indifferent
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Мда, тези 350 000 парчета за "гласуване по втория начин" и схемата не е на Светльо Витков, струва ми се...

 13. 13 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1054 Весело

  Ето как се получават прогнозите на държавното НЦИОМ за 10 % победа на гроб пред останалите...Честито на избирателите на ГРОБ....

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 14. 14 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини са открити в печатница "Мултипринт" - Костинброд, извън количествата, по договора с Министерски съвет за отпечатване на бюлетини. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 15. 15 Профил на publica
  publica
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Глупавите гербери ще изкарат да глласуват и най-апатичните българи. Стига да е срещу тях

 16. 16 Профил на Koljo
  Koljo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абре, народе!
  От къде се взе този"Мултипринт"?
  От наследниците на Мултигруп?
  Или просто за да са готини?

 17. 17 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Това не е просто престъпление, това е държавна измяна!

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 18. 18 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Краят на ГЕРБ като политически субект. Изолирането на МВР от операцията говори много. Браво на Цацаров и Марин Райков!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 19. 19 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#0:"статията"]Печатницата е собственост на Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ [/quote]
  И? Дали остана още някой, който да се съмнява в герберските манипулации? Освен няколко платени трола, щъкащи из форума...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 20. 20 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 622 Весело

  Кой ми каза, че дезинформирам, а?

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 21. 21
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  НИЕ ПЕЧАТАМЕ , НИЕ БРОИМ ПЪК ВИЕ СИ ВЯРВАЙТЕ, ЧЕ ГЛАСУВАТЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#2] от "alter_ego":


  До коментар [#3] от "hodounski":


  До коментар [#4] от "Stewie":

  Радостните ми костовачета-комунячета, кажете ми как се фалшифицират избори при намерени празни бюлетини някъде. Как се разнасят, попълват с химикалка, пускат в пликовете, вадят се други пликове явно за да отговарят на броя гласували, през това време избирателните комисии спят и т.н.

  Няма шики-мики.
 25. 25 Профил на smuten
  smuten
  Рейтинг: 210 Весело
 26. 26 Профил на julien_le_grand
  julien_le_grand
  Рейтинг: 471 Любопитно

  350 000 бюлетини са около 6% от имащите право на глас. А само от гласуващите сигурно около 10% !!! Вероятно разликата от това да имаш 80-90 депутата до пълното мнозинство

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  До коментар [#21] от "Кентавър":

  И НА КМЕТСКИТЕ !!! ОГП !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  ГЕРБ защо мълчи?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 30. 30 Профил на kapablanka
  kapablanka
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ще бъдат изненадани някои хора като научат изборните резултати. Театърът е елементарен.

 31. 31 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Социологическите агенции на Радева и НЦИОМ явно са брояли и тези бюлетини !

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4250 Неутрално

  да се отпечатат нови бюлетини и да се отложат изборите !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Колко пъти трябвa дa кaжa, че ГЕРБ сa мутри.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 35. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 38 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  До коментар [#5] от "daniel defoe":

  Същата печатница е печатила за местните и президентските избори.Нещо да кажеш?

 38. 39 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Отново се очакват в едно да гласуват живи и умрели!
  Гарантирано от ГЕРБ!!!

 39. 40 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Избори по милиционерски! Имаме воля!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 40. 41 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  ГЕРБ СЕ ОЦВЪКахаааааааа ..........
  Абе що не забранят изборите бре, вместо да печатат фалшиви бюлетини.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 41. 42 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 494 Неутрално
 42. 43 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#5] от "daniel defoe":

  веднага ти обяснявам.Дават ти попълнена бюлетина,влизаш,гласуваш,педаваш на мениджъра на гласове празната бюлетина която си получил в секцията и ти плащат

  България над всичко!
 43. 44 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Предлагам да се въведе международна единица за корумпираност и подлост от един "Цвък"!!!

 44. 45 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Това е най-страшното погазване на демокрацията, на свободната воля, на свободния избор, на естествения подбор дори! Това е голям шок! И срам!

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 45. 46 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 479 Гневно

  Престъпно, нагло, грозно!!!

 46. 47 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 426 Гневно


  Грандиозен скандал, който вече отеква в цяла Европа!

  Сега вече и слепият ще види кой-кой е. По-точно кой КАКЪВ е!

 47. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#5] от "daniel defoe":
  Пак ли се оср@хте?
  Спрете се поне за един ден....
  Взехте да омръзвате.

 48. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  [quote#5:"daniel defoe"]какво от това че има повече бюлетини[/quote]

  Не трябва да има! Бюлетините трябва да са в секциите за гласуване. Но за вашата шайка законите не значат нищо.....

 49. 50 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#16] от "Koljo":
  [quote#16:"Koljo"]Абре, народе!
  От къде се взе този"Мултипринт"?
  От наследниците на Мултигруп?
  Или просто за да са готини? [/quote]

  Собственост на съветник от Герб,който е чичо на един от героите от записите на Слънчо в които се уреждат обществените поръчки. Брат му е собственик на друга печатница печелила многократно ОП пак при Герб.
  А викат ,че мафията си немала държава?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 50. 51 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Вече има повдигнато обвинение по член 282.

 51. 52 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Сегa рaзбрaхте ли кaк се печелехa изборите последните двa пъти?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 52. 53 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Цвъцко отново се е нахъсал да прави ремикс на "Бай Ганьо прави избори"!
  Вярното му куче Флоров в съдружие с Калин Георгиев и палавата прокурорка и метреса на Цвъки - Ася Петрова са инструктирани как да возят чувалите и как да броят бюлетините. През това време частното ГДБОБ на Цецко, Боко и Пашата усърдно ще рови за компромати!!!
  Освен това, Цветанов е наясно с максимата на Сталин, че "не е важно как се гласува, а кой брои бюлетините"!
  На президентския вот през 2011 имаше 500 000 недействителни гласове, а Плевнелиев спечели със 116 000 гласа!!!

 53. 54 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  Гледайте, четете и мислете!!! А утре ГЛАСУВАЙТЕ!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 54. 55 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  За ГЕРБ има новина -
  казват, че била добра:
  И в софийския затвор
  има футболен отбор!
  Бойко ще е капитан,
  Цецко също ще е там.
  Миро Мършата вратар,
  той на плонжове е цар.
  Лъчко Мозъка съдия,
  ще им свири със уста.
  Дянков май ще е защита,
  та да брани тази свита.
  Ляля Цецка с очилата,
  влачи кофата с метлата.
  А Фидоска мажоретка,
  абе просто супер гледка.

  Трендафил Акациев

 55. 56 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Колко да е трудно да се фалшифицира. Бюлетините макар и фалшиви са си истински. Една армия хора се впряга цяла нощ да маркира, печатите - ами изкарани са "резервни" бройки, в случай, че някой се повреди или дубликати. И ето ти на - 8-10% преднина.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 56. 57 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Трабва да го ТУРИМ утре на ГЕРБ задължително !!!

  И лично да го сложим на Чичо Бойко !

 57. 58 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Трагедията е, че Бюрека трябваше да го съобщи... ГРОБ са ясни, чудя се ще минат ли бариерата, но първо ще видя колко телевизии ще го съобщят (и как!).

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 58. 59 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#33:"daniel defoe"]Отговори ми какъв е механизма на фалшификацията[/quote]
  Като купиш чували Като миналия път

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 59. 60 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Къде е Цветанов? Аз съм вдивен от това погазване на демокрацията! Бойко?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 60. 61 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Излавяйте ги в центъра и по места и ги задържайте до започване на процесите!
  Точка първа от първото заседание на новото НС:
  Възстановяване действието на "Закона за изтребване на разбойниците"!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 62 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1015 Гневно

  Поредната инсинуация, поредната партенка! Как не се спряха тия креатури на червената мафия, на Трактора и на руското енергийно лоби!?!?!?
  Не бих се учудил, ако утре обвинят Бойко Борисов в канибализъм!

 62. 63 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#5] от "daniel defoe":

  Вие ми обяснете от какъв зор едно частно дружество ще отпечата 350 000 бюлетини екстра!!!
  Не 500, не 1000!!!
  Това си е към 10% от очакваните гласове.
  За тапети ли ще ги ползва?

 63. 64 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#52] от "kr":

  А защо не всички пъти? Или хайде, първият път са били още девствени

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 64. 65 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Само и собственикът на печатницата да не се закълне в децата си, че не знае нищо...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 65. 66 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2864 Гневно

  До коментар [#33] от "daniel defoe":

  Отбелязват правилното Х-че и дават бюлетината.Човекът я пуска и връща празната за доказателство и тогава му плащат.Гадост!

 66. 67 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 471 Неутрално

  По-голям "изборен вълшебник" от Цвъцко няма!
  Този хубостник "съживи" 500 000 мъртви души на изборите през 2011!!!
  Сега бандата на "Буда" е готвила още по-голям удар - т.нар. "Царски пищов" за изборите!

 67. 68 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Aз лично чaкaм позициятa нa ЕНП

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 68. 69 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 980 Неутрално

  То това може да е постановка - уж хванали цялта пратка ама всъщност алшификацията да е в друга печатница. Истината е, хе гроб потънаха - всичките ми познати които преди се излъгаха да гласуват за тази банда сега или няма да гласуват, или за друга партия без изключение. Не е възможно моята извадка да е изключение. Това че социолозите лъжт е ясно н всички - но това че гроб са бандата на Оушън е също ясно. Адиос калинки, цвъките, тикви и прочие твари.

 69. 70 Профил на publica
  publica
  Рейтинг: 374 Неутрално

  НЦИОМ щяха да се окажат прави. По линия на Министерски съвет са се опитвали да манипулират. Това не значи Цецо, а Бойко лично

 70. 71 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Цветанов и неговата пасмина отново организират изборите.
  Може да се окаже че около милиард и половина китайци са гласували за ГЕРБ !!!

 71. 72 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Понеже все пак е ден за размисъл, да си пожелаем повече мъдрост, повече смиреност и отговорно отношение! Да си пожелаем, че поне този път промяната е изпълнима, но нека да не забравяме, че голяма роля за промяната, за чистотата, подредеността е НАША! Може и марсианците да дойдат да съградят нещо, но когато ние сме вандали и не го пазим, а рушим все в коптор ще живеем. Аз си пожелавам да станем по-добри, по-толерантни! Е, добре де и да не сме алчни! Ей само това искам от тези избори.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 72. 73 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  [quote#5:"daniel defoe"]само бих искал да ми обясните какво от това че има повече бюлетини[/quote]

  Това, че тези бюлетини могат да се окажат у едни чували, мъкнати от разни гербаджии из местата за броене.
  Гербер, загубихте всякакво чувство за благоприличие, за мяра, за правилно и неправилно, за нормално и ненормално.
  Тук не иде реч ни за сини, ни за червени, нито за суросинкави. Иде реч, че вече с маршова стъпка газите демокрацията и правовия ред, само за да спасите едни абсолютни.. как беше.. престъпници, по Кокинов.

  Ecrasez l’infâme
 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 75 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Бареков се страхува за живота си....Герб ша го освиткали, че ги е свалил от власт.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 75. 76 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 479 Гневно

  До коментар [#68] от "kr":

  Сега вероятно ще кажат, че България трябва да излезе от ЕС! А може да ни изритат и от континента.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 76. 77 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: 375 Неутрално

  какви фалшиви бюлетини какви 5 лева нали като ти дават бюлетината ти слагат печат след като гласуваш слагат 2ри друг печат всеки 1 печат е наранен за да няма манипулация

  Промяна на системата ???
 77. 78 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 469 Неутрално

  И как точно за половин денонощие ще ги разпратят из страната и ще ги раздадат на 350 хил човека..
  И как ще участват 350 хил . и ще остане тайна...
  Малко простее - като комунистическа работа..

 78. 79 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ето го и финалния мръсен номер. Очаквах да е вчера, но той бил извънреден и окончателен за отменяне на изборите.

 79. 80 Профил на xari123
  xari123
  Рейтинг: 426 Гневно

  350 000 СА ЦЕЛИ 10%. в ШОК СЪМ. ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ ПЛЕВНАЛИЕВ И КМЕТОВЕТЕ ОТ ГЕРБ СА ИЗБРАНИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН? ГЕРБ ТОТАЛНО УБИХА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ КАТО МВР, ПРЕЗИДЕНТСКА, ПРАВИТЕЛСТВО, МЕСТНА ВЛАСТ, ДЕМОКРАЦИЯТА И АВТОРИТЕТА НА БГ ПРЕД СВЕТА. МИСЛЯ, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ ДА УЧАСТВАТ В ИЗБОРИТЕ.

 80. 81 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Вън мутро милиционерите от политика, както и подвеждането им под отговрност и изправянето им пред съда.
  Да живее Демокрацията и да живее свободна България и свободните и граждани.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 81. 82 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#73] от "Graf":

  Обясни му, че ще му тегля майните на тоя...

 82. 83 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#24] от "daniel defoe":

  Тъй като съм бил в комисия, ще ти кажа как... ЛЕСНО!!!
  В комисиите са хора, които биха се подали на натиск...

 83. 84 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Скандал! Няма такава история в световен мащаб. Ако това е вярно, ние сме на дъното - потресаваща мутризация на държавата. Двете герберски свине се изплюха директно в лицето на България, в лицето на демокрацията изобщо. ТОЙ не е прост, ТОЙ и ЦВЪ-ко МУ са най-тъпите, най-гадните копелета, които е раждала тази държава.

 84. 85 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  В момента дудука се хвали че е свалил властта! По тв7.

 85. 86 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Комунистическите шашми прилагани и от ГЕРБ.

  4itatel
 86. 87 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 479 Гневно

  Герб не се интересуват от хората, показателни са действията им. И каквото и да говорят сега преди избори си остават едни най-обикновени лъжци. Гледайте как продължават да си правят каквото те си искат. Такова поругаване на правата ни!

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 87. 88 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  [quote#63:"bilbotorbins"]Това си е към 10% от очакваните гласове.
  За тапети ли ще ги ползва? [/quote]
  Разбира се? Ас, например бих си налепил стените? Какво толкова учудващо има? Кливетници сте вие, сички хейтъри на герберастката демокрация, призната в цел свет, само тука - не! Незобразие! За наказание, няма да ви стана втори път премиер! да страдате без мен!

 88. 89 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  В случая вече може да се говори не за най-мръсните избори, а за преврат и дестабилизация на страната.

 89. 90 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Лудостта е днес черта народна. В парламента вихри се бездомна. Улицата в опити да се самозапали, трябвали били ни пожарникари. Къде е Бойко Батман родния спасител, пожарите да потуши с пожарогасител? Скри се в асфалтовата яма, защото в държавата пари вече няма. Светло бъдеще от калта ни той предлага, гладни на студено да лежим в напикана слама. Хайде стига, не мерси! Бързо в Банкя си върви! Яне, Волен и Доган мърсуват си без срам. Райков се хихика, тайно сръбват си с Цецко мастика.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 90. 91 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  350 000 гласа за ГЕРБ не звучи лошо, между другото тук всичкото сиганин беше с листовки и плакати на ГЕРБ, което сигурно е разочаровало БСП щото техните хора докараха тая етническа група тук преди години точно преди едни избори

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 91. 92 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#63] от "bilbotorbins":
  [quote#63:"bilbotorbins"]Вие ми обяснете от какъв зор едно частно дружество ще отпечата 350 000 бюлетини екстра!!![/quote]
  Няма да ти го обясни. Тази информация му липсва на флашката.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 92. 93 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Плевнелиев и служебния премиер също носят вина. Отговорността за организацията е и тяхна.

 93. 94 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 954 Весело

  Ключовият момент е НЕучастието на МВР в акцията. Хванали са герберастите по бели гащи. Поздравявам ги с чалга хита "Я елате пиленца при батко." От себе си ще добавя само: "Ще ви го начукат сладко"

 94. 95 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Тиквата е проклятието на България.

 95. 96 Профил на bulgarofil
  bulgarofil
  Рейтинг: 408 Неутрално

  хахах тройната коалиция ще да е виновна Боцко и Цецко осрахтее се още повече даже когато си мислихме че няма накъде повече... Комунягите, Костов и Кунева да не се правят и те не са по-различни просто успяха по-добре да се прикрият от гроб...Атака Победа!

 96. 97 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2624 Разстроено

  "От ГЕРБ заявиха, че тази информация категорично не отговаря на истината..." - по-ПРОСТАШКИ, към всичко ДЕМОКРАТИЧНО, РАКоводители в България не е имало...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 97. 98 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Къде сте герберасти? Видите ли каква шайка подкрепяте?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 100 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 575 Любопитно

  Еййй, а кога ще съобщите че Боко яде деца за закуска?

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK