Изборният ден в развитие(към 19:15 ч.)

Парламентарни избори 2013

© Красимир Юскеселиев

Парламентарни избори 2013Предсрочните парламентарни избори днес ще определят депутатите в 42-ото Народно събрание.


Очакването за напрегнат изборен ден се потвърди от безпрецедентния ден на размисъл вчера, когато прокуратурата обяви, че е открила бюлетини извън вече доставените по секциите, а партиите нарушиха ограничението за политически изяви.


В тази статия можете да проследите накратко всичко най-важно от изборния ден, обобщено от редакторите и репортерите на "Дневник" (най-отгоре са последните новини).

19:30 ч. - Изборите днес едва ли ще успокоят недоволството на българите, пише "Ройтерс". Най-големият проблем за партията на Бойко Борисов не са скандалите около личността на Цветан Цветанов, а икономическите трудности на държавата, пише "Асошиейтед прес". Коментарите на чуждите медии можете да прочетете тук.
19:15 ч. - Бюлетините, печатани в "Мултипринт" в Костинброд, са били пазени с ден по-дълго от полицията, заради последната пратка, която е трябвало да замине за Турция, съобщиха от МВР. На следобедния брифинг в МВР не присъства представител на прокуратурата, въпреки уверението за това от страна на МВР сутринта.


19:00 ч. - Между 37% и 42% се движи избирателната активност до 17.30 часа, обяви ЦИК. Информация е постъпила от 15 Районни избирателни комисии в страната.


18. 22ч. - На извънредна пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев призова избирателите към активно гласуване в оставащите часове, тъй като предстои "нахлуването на купения вот". Той подчерта, че е важно освен масов, вотът да не се разпилява. 


17.36ч. - Първата прогноза на австрийската фирма SORA, която прави паралелно преброяване на вота по протоколи от секционните комисии, се очаква да е след 22 ч. на база резултатите от 600 избирателни секции в страната. Това съобщиха управляващите съдружници на социологическия институт Гюнтер Огрис и Кристоф Хофингер.


17.28ч. - Разликата между първите два най-предпочитани комикса се увеличава. "Строим си и си откриваме" е на челна позиция по препоръчвания. Той е харесван от 30 на сто от журналистите от редакцията. Втори с малка разлика остава "Можем да си върнем...", препоръчван от 26.8 на сто от екипа. В 17 ч. на  изборния ден 38% от екипа на "Дневник" вече е на работа


16.28 ч. Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и бивш премиер обяви пред медиите, след като гласува в Банкя, че прокуратурата и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) не са провели професионално акцията по откриването на 350 хил бюлетини в печатницата в Костинброд. 


Бойко Борисов гласува в Банкя

© Надежда Чипева

Бойко Борисов гласува в Банкя


"Случилото се вчера е пълна манипулация", заяви Борисов, който започна експозето си с думите, че ще говори "малко като главен секретар".  Той допълни, че ако е имало истинска операция по разкриване на нередности около бюлетините, е трябвало да се поставят GPS-устройства на превозните средства, които ги изнасят, за да се проследи схемата. Убеден съм, че тези бюлетини са били за БСП и ДПС, заяви бившият премиер. 

16ч. - В част от секциите в чужбина гласуването вече приключи.

15.30 ч. - В 15 ч. на  изборния ден около една трета от екипа на "Дневник" - 33%,  вече е на работа. 
След като сутринта беше на второ място, а по обед - наравно с другия фаворит, сега комиксът "Строим си и си откриваме" излиза на челна позиция по препоръчвания. Той е харесван от 29 на сто от журналистите. Втори с малка разлика остава "Можем да си върнем...", препоръчван от 28 на сто от екипа. "Не е ли нормално да съм аз" качва одобрението: от 2.5 на сто в 12.30 на 3.3 на сто към 15 ч. 


Изборният ден в развитие(към 19:15 ч.)

© Дневник


15:25 ч. - Главният прокурор Сотир Цацаров каза пред "Дневник", че не може да коментира информация, свързана с проверката на печатница "Мултипринт" и откритите 350 000 бюлетини, защото днес е изборен ден.

15:15 ч. -
Репортерка на ТВ7 съобщава от ЦИК, че в комисията вече "валят" оплаквания от медията след като по-рано сутринта ЦИК санкционира телевизията заради излъчено интервю със Сергей Станишев в деня за размисъл. Говорителят Бисер Троянов обясни, че по другите жалби са изискани от СЕМ записи, част от които вече са получени. Жалбите се разглежда в момента.


Парламентарни избори 2013 Урна бюлетини

© Георги Кожухаров

Парламентарни избори 2013 Урна бюлетини


15:10 ч. - Избирателната активност средно за страната към 13:30 ч. е 29.15 на сто, обяви  ЦИК. Най-висока е тя в Сливен - 55.19 на сто, а най-ниска - в Кърджали - 20.93 на сто. По думите на говоритуля бисер Троянов активността е сравнително висока като за парламентарни избори.


ЦИК взе решение и за това, че представители на медиите както и техни технически екипи могат да присъстват в секционните избирателни комисии. Указания за това са изпратени в самите комисии. Троянво уточни, че по принцип тази възможност е записана и в закона.

15:05 ч. - Застъпници на политическите партии в пет секции в Белене в Основно училище "Васил Левски" подадоха жалба, че им е отказана информация за избирателната активност. В момента жалбата се разглежда.


14:58 ч. - Пет партии от разградско поискаха засилена охрана на чувалите с бюлетини след вота. Временно изпълняващият длъжността областен управител на Разград Галина Георгиева е решила преброените вече бюлетини да се съхраняват в четириетажната сграда на КНСБ в града. Според щабовете на БСП, ДПС, ДСБ, Атака и ДБГ съхранението там не е безопасно, защото има много офиси на частни фирми и институции и движението на хора там е интензивно.


14:42 ч. - Районната избирателна комисия /РИК/ в Кюстендил сигнализира прокуратурата за нарушение, съобщи председателят на комисията Михаела Крумова, цитирана от БТА. Сигналът е заради жалби от 40 членове на секционни избирателни комисии от една политическа партия, сменени с решение на РИК от 10 май, след заявления от тяхна страна за отказ от участие в секционни комисии.


Част от заменените членове обаче са подали жалби до Централната избирателна комисия /ЦИК/, че не са подписвали заявления, че се отказват от участието си в комисии.


ЦИК е установила, че подписите в жалбата и в заявленията са различни. Ще се назначи графологична експертиза.


Фотогалерия: Началото на изборния ден >

 


13:33 ч. - Централната избирателна комисия уважи жалбата на ГЕРБ от вчера, в която се посочва, че ТВ7 в нарушение на закона в деня за размисъл е излъчила интервю с лидера на БСП Сергей Станишев. комисията е установила, че в 1:46 ч. в нощта на 10 срещу 11 май телевизията е излъчила повторно сутрешния си блок от предишния ден, в който попада и интервю със Станишев. Предстои на медиата да бъде съставен административен акт за нарушение по чл. 133, ал.6 от Изборния кодекс. Според посочения текст не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.


13:30 ч. - Мъж от Плевен е осъден на пет месеца затвор за купуване на гласове, съобщиха от районната прокуратура.


13.20ч. - Външно министерство съобщава, че до 13ч. гласувалите български граждани в чужбина са 20 253. Най-много бюлетини са пуснати вече в Турция - 15 461 души.


13:15 ч. - Водят се две разследвания за "ръководене на група за извършване на престъпления против политическите права на гражданите". Това съобщиха от Върховната касационна прокуратура.

13:00 ч. - В Афганистан изборният ден започна в 7 ч. местно времe (5.30 българско време). Избирателните секции в Кабул и Кандахар започнаха работа при нормални условия, съобщиха от Министерството на отбраната.


326 военнослужещи от състава на българския контингент в Афганистан са заявили намерението си да гласуват за народни представители. Освен тях, своето право на глас могат да упражнят и всички желаещи военнослужещи от контингента, който е в състав от 422 души.


Изборният ден в развитие(към 19:15 ч.)

© Дневник


12:57 ч. - Малко след 12:30 ч. в изборния ден на работа вече са 18% от екипа на "Дневник". На еднакъв успех сред работещите в "Дневник" се радват "Можем да си върнем..." и "Строим си и си откриваме"  с по 30 процента.


12:45 ч. - Читатели на "Дневник" съобщават за огромни опашки от желаещи да упражнят правото си на вот в Лондон. Заради разкриването на само две секции опашката е голяма от сутринта. Както още в събота "Дневник" съобщи, избирателните секции в Лондон ще трябва да посрещнат още по-голям брой гласоподаватели, отколкото през 2009 г., тъй като са само две.


12:17 ч. - Ще направим всичко възможно и невъзможно всякакви опити да се манипулира вота да бъдат
преодолени. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който упражни правото си на глас в Националното музикално училище "Любомир Пипков " София.


12:00 ч. - Избирателната активност към 10:30 часа средно за страната е 12.17 на сто, съобщи ЦИК.
В 26-и избирателен район /София-област/ избирателната активност е 16 на сто и към този момент това е най-високата активност за страната. Това каза говорителят на ЦИК Ралица Негенцова, като уточни, че цитира непълната справка от данните за гласуването в страната към 10.30 часа.


В Бургас и в Търговище са гласували около 15 на сто, а средно за страната активността във вота е около 10 на сто. Най-ниска активност се отбелязва в Благоевград и в София-град - около 9 на сто.

11:30 ч. - Полицията в Перник е иззела копия на печати, които млад мъж се е опитал да изнесе от 88 избирателна секция в 6-то училище тази сутрин. Това каза пред "Дневник" председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Денислав Захариев.

11:00 ч.- "Като президент, няма да допусна някой друг да решава вместо българския народ", коментира президентът Росен Плевнелиев след като гласува. Той отнова призова хората да дадат вота си.


10:30 ч. - Няма манипулация, която да бъде осъществена, ако хората упражнят правото си на глас. Това каза пред журналисти премиерът Марин Райков след като гласува в 32-ра секция в столичния кв. "Княжево", цитиран от агенция "Фокус". Категорично заявявам, че това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждането на честни и демократични избори, посочи премиерът.

10:25 ч. - Има риск изборите да бъдат опорочени и оспорени, коментира пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов. Той, придружаван от съпругата си и двете им дъщери, гласува тази сутрин в 50-то ОУ
"Васил Левски" в столичния квартал "Драгалевци".


Факт е, посочи Костов, че компетентните институции не се съобразиха нито с вчерашните призиви на ДСБ, нито с тези на ДПС.


10:25 ч. - До 09.00 ч. 523 български граждани са упражнили правото си на глас в чужбина. Това съобщи за говорителят на Министерството на външните работи (МВнР) Димитър Япраков, цитиран от агенция "Фокус". Най-много от гласувалите са в Кандахар, Афганистан, където са гласували 115 български граждани.
227 са секционните избирателни комисии, в които могат да гласуват българите по света. Най-много секции има в Република Турция, където са 83 броя.


10:15 ч. - Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган гласува днес в 08:00 часа в район "Красно село", 36 СОУ, съобщиха от пресцентъра на партията.


10:15 ч. - Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщиха от пресцентъра на МВР. За осигуряване охраната на избирателните секции са ангажирани 14 450 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в страната. Броят на секционните избирателните комисии е 11 635, на изборните места - 744, а на подвижните избирателни секции – 82.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на разкрита телефонна линия и на електронна поща.


Сигналите, получени на откритата линия в МВР за периода от 17 часа на 10 май до 17 часа на 11 май 2013 г. са 21. От тях свързаните с дейността на МВР са общо 16. Те са обработени, регистрирани и предадени до съответните компетентни структури на МВР.


На тел. 112 вчера до 17 часа са получени 47 сигнала, свързани с изборния процес, всички са предадени на съответните полицейски структури.


Дирекция "Български документи за самоличност" издава лични карти и удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок), за да могат гражданите да упражнят правото си на глас.


До събота са издадени са 358 удостоверения.


В изборните помещения не се допускат въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.


Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.


Изборният ден в развитие(към 19:15 ч.)

© Дневник


7.00 ч. - Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално началото на гласуването. Всички избирателни секции в страната са отворени за гласуване, съобщи говорителят на ЦИК Ралица Негенцова. Няма проблеми, които да са свързани с откриването на секциите, каза Негенцова.


11 676 са секционните избирателни комисии в страната, като в тях не са включени подвижните избирателни секции. Изборните секции в чужбина са 227 в 57 държави. 38 политически партии и 7 коалиции от партии ще участват в предсрочните парламентарни избори. 8148 са кандидатите за депутати в листите.


Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към 7.30 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.


Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Не са регистрирани груби нарушения на обществения ред, случаи на националистически прояви и екстремистко поведение, които могат да породят конфликти или ескалация на напрежение. Не са регистрирани нарушения на Изборния кодекс.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Хайде хаирлия да е! Гласувайте!

  'Let light surround you' Dream Theater
 2. 2 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Весело

  Нещо за нивото на река Дунав в %...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 3. 3 Профил на Буба
  Буба
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отивам да гласувам. Винаги празнувам победата. То е ясно.

 4. 4 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Днес е прекрасен слънчев ден за българската демокрация! )

  'Let light surround you' Dream Theater
 5. 5 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Днес е Тома Неверни (Томина Неделя). Не ми звучи добре, като за изборен ден!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 6. 6 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1661 Весело

  До коментар [#5] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ": За какво хортуваш?

  "Няма по-голяма лъжа от това, че изборите в България ще бъдат опорочени. Досега няма констатирани нарушения , има образувано досъдебно производство за бюлетените от печатницата в Костинброд. Няма нищо доказано. Има само предположения" Това заяви премиерът Марин Райков преди минути, след като гласува.

 7. 7 Профил на jilieff
  jilieff
  Рейтинг: 497 Весело

  Кога почват да продават алкохол? След 20 часá?

 8. 8 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#5] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Вие, комунистите, откога станахте такива набожници? Гледайте си там червената книжка на Сер Гей Дун "Защото сме социалисти"

  'Let light surround you' Dream Theater
 9. 9 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Днес ще изринем мутренската банда на рапоня.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 10. 10 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 660 Неутрално

  едни гласуват, другите сигурно вече се подготвят за спонтанен протест довечера след разгрома на червената мафия

 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Любопитно

  Защо вече два часа по новаТВ в прадаването на кулезКИч върви пошла прогерберска пропаганда ?

 12. 12 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#4] от "ariel28": Лелче(бабче), много рано си наострила молива бе. Как така не си се писала застъпничка на рапона? Или си знаеш, че Цвинокио ви е опекъл вече победата?

 13. 13 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#8:"ariel28"]червената книжка на Сер Гей[/quote]
  Бойко също имаше червена книжка. Не?

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 14. 14 Профил на Doncho
  Doncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Давайте приятели! Днес да изчистим България за един ден (от мръсната мутренска и милиционерска сган)...

 15. 15 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  [quote#13:"№26 - безплатен хероин за всички"]имаше[/quote]
  И Вие признавате, че е в минало време А на Вас още Ви е изрязана червена звезда на гърдите

  'Let light surround you' Dream Theater
 16. 16 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  [quote#12:"joro4900"]Лелче(бабче)[/quote]
  Жорко, на 45 години съм, в цивилизования свят към жените се обръщат с "госпожице" или "госпожо", а пък Вие както искате


  [quote#12:"joro4900"]много рано си наострила молива бе[/quote]

  10:30 е рано само за ленивците

  'Let light surround you' Dream Theater
 17. 17 Профил на Doncho
  Doncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#15] от "ariel28":

  Ариел, пускай пералнята, слагай прах Ариел и почвай да переш мръсните пари на Цвъки.

 18. 18 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#17] от "Plamen Paganel Zhelyazkov":

  Пламене, харесвам мъже с чувство за хумор, но съжалявам, опитът ти е доста посредствен

  'Let light surround you' Dream Theater
 19. 19 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Гласувайте!!! Всеки глас е пирон в ковчега на манипулаторите и купувачите на гласове!!! Ако ще с невалидни бюлетини , но гласувайте!!!!!!

 20. 20 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#17] от "Plamen Paganel Zhelyazkov":

  По скоро оаканите гащи...

 21. 21 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 720 Весело

  До коментар [#16] от "ariel28":
  Като те чете човек не ти личат...

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 22. 22 Профил на Doncho
  Doncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#18] от "ariel28":

  Може опитът ми да е посредствен, но е публична тайна, че Цвъки се изложи като кифладжия при опита да прикрие мръсните си пари - айде да си спомним - тъщата ги дала, ама те не били платили данъци )) Смях, смях, смях. Абе толкова е прост горкия, че дори и не може да краде като хората ))

 23. 23 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#16:"ariel28"]Жорко, на 45 години съм, в цивилизования свят към жените се обръщат с "госпожице" или "госпожо", а пък Вие както искате [/quote]

  Госпожице, надявам се, че ще пуснеш No:27.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 24. 24 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  [quote#22:"Plamen Paganel Zhelyazkov"]Цвъки се изложи като кифладжия при опита да прикрие мръсните си пари [/quote]

  Да ги прикрие, като публично ги обяви Призова за това и бесепарите, но оттам ни звук, ни гък

  'Let light surround you' Dream Theater
 25. 25 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#23] от "grand funk railroad":

  Госпожа съм, господине, и ще пусна № 15 Успех на Вашата партия!

  'Let light surround you' Dream Theater
 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#15:"ariel28"]И Вие признавате, че е в минало време [/quote]
  Абе не се е чуло да си я е върнал.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на Doncho
  Doncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#24] от "ariel28":

  Апартаментите ги обяви след като нямаше вече как, ама нали се сещаш, че после се изложи като кифладжия. Абе смешко е Цвъки. Поне като е толкова прост, да плати на някой да му даде акъл, ама то и затова се иска малко акъл, а той горкия с IQ 10

 28. 28 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Първата жертва е дадена около 09 часа е починал член на избирателна комисия в квартал Аспарухово на град Варна.Бог да го прости човека.

 29. 29 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  [quote#26:"Храбър"]Абе не се е чуло да си я е върнал.[/quote]
  Да го обяви в стенвестника ли Първо Ленчето Костова да го направи

  А и нали знаете: По делата ще ги познаем! Аз по това ги избирам, по делата, а Вие?

  'Let light surround you' Dream Theater
 30. 30 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  С празнично настроение днес да пратим БСП в опозиция!


  Очакват се "спонтанни"протести на разочаровани бесепари довечера!

  Гоце маже въжето с восък!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 31. 31 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2024 Любопитно

  До коментар [#14] от "Plamen Paganel Zhelyazkov":

  Против БСП ли призоваваш?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 32. 32 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#27] от "Plamen Paganel Zhelyazkov":

  Добре, добре, спрете плочата, господине, разбрах за какво става дума Приятен ден!

  'Let light surround you' Dream Theater
 33. 33 Профил на Ужас
  Ужас
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Нека всеки гласува по съвест! Но да гласува! И всеки да си носи отговорността и последствията от пуснатия глас! Само този, който е гласувал и може ясно и конкретно да обосонове избора си, само той може да има претенции кой управлява и как! Негласували или такива, които са си продали гласа, са безгласни букви, които нямат мнение и не ги интересува нищо, общо взето скотове!

 34. 34 Профил на Doncho
  Doncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#31] от "vesolr":

  Против всички ДС, мутри и милиционери. Всички знаем кои са. Айде успешен ден.

 35. 35 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Разстроено

  До коментар [#6] от "Lemmy":
  Това заяви премиерът Марин Райков преди минути, след като гласува. "

  -Това беше поредната му манипулация.

 36. 36 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#25:"ariel28"]Госпожа съм, господине, и ще пусна № 15 Успех на Вашата партия![/quote]

  Радвам се, че сте госпожа. Съжелявам за избора ви, но демокрацията стои над всичко и го приемам с .

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 37. 37 Профил на handzhi
  handzhi
  Рейтинг: 1366 Весело

  Днес е хубав ден за България. След него всеки ще открие мястото си. Политиците - парламента, бандитите - пандиза.

  "Не ни трябват умни. Нужни са ни верни." Борис Стругацки
 38. 38 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  каквото искате правете, но аз не искам да ме управляват примитиви, с два пръста чело и мозък колкото на щраус!
  Разбойниците и мошениците вън - и така цялата пасмина от последните 23 години!

  ура и да живей!!!
 39. 39 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Днес окончателно ще прогоним от власт терористите от БСП, ДПС, ДСБ, Атака и Кунева - всички част от гигантска машина за манипулации на ДС, предназначена да държи властта и да ограбва държавата и българските граждани, както го прави 20 години преди идването на власт на ГЕРБ. Сигурна съм, че ще стигнем до пълно мнозинство на ГЕРБ.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 40. 40 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Весело

  Изборите идват и отминават.
  Ние оставаме...и живота продължава.
  Запазете доброто си настроение и не се подавайте на ожесточението, обзело политиците и слугинчетата им от медиите.
  Живейте си живота хора.
  Нищо лошо няма да се случи на България.
  Предстоят ни само хубави дни.
  Щастие ви желая.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 41. 41 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 778 Любопитно

  [quote#8:"ariel28"]Вие, комунистите, откога станахте такива набожници?[/quote]
  Ти само помия ли можеш да лееш?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 42. 42 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#39] от "Кокетна Чемширова_#15":
  "Сигурна съм, че ще стигнем до пълно мнозинство на ГЕРБ."

  Браво, Чемшировата - егати и държавата дето сме, щом за втори път ше ми дават да яздя невинните хорица, хахаха, благодаря ти за помощта!+++++++

 43. 43 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#39:"Кокетна Чемширова_#15"] Сигурна съм, че ще стигнем до пълно мнозинство на ГЕРБ. [/quote]
  Няма, няма-а-а-а!!! За вас е Over the Game!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 44. 44 Профил на boypet
  boypet
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Всичко хубаво на този свят е синьо.

 45. 45 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#29:"ariel28"]А и нали знаете: По делата ще ги познаем! Аз по това ги избирам, по делата, а Вие?[/quote]
  Едните ни вкараха в ЕС и НАТО, за да може другите да усвояват пари на готово и да се хвалят с това, без да са си мръднали пръста.

  Ето още дела:

  http://www.mediapool.bg/герб-въздържао-отхвърли-пореден-опит-за-лустрационен-закон-news196985.html

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 46. 46 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#22:"Plamen Paganel Zhelyazkov"]не може да краде като хората[/quote]
  За разлика от др. Станишев, др. Костов и останалите другари, които за 20 години се доказаха като изключително опитни крадци, с милионни сметки в офшорни банки.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 47. 47 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#19:"kimba3"]Ако ще с невалидни бюлетини , но гласувайте!!!!!! [/quote]
  Предоставянето на невалидна бюлетина е много по-глупаво от неотбелязването като гласувал. Такава бюлетина "крещи" да бъде подменена, и все някой ще го направи по веригата.

 48. 48 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Защо не се направи възможна проверката дали е гласувано от ваше име, аналогично на проверката по ЕСГРАОН за избирателните списъци преди гласуването?

  Много ще ми е любопитно да видя, че съм гласувал, при условие, че не съм!

 49. 49 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#28:"chicago514"]Първата жертва е дадена около 09 часа е починал член на избирателна комисия в квартал Аспарухово на град Варна.Бог да го прости човека.
  ---------------
  http://www.varnautre.bg/2013/05/12/167013-izbiratel_pochina_v_asparuhovo_dokato_glasuva

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 50. 50 Профил на joshuatee
  joshuatee
  Рейтинг: 334 Любопитно

  [quote#13:"Вальо Златев и олигархията гласуват с №15"] червената книжка на Сер Гей- цитат на коментар #8 от “ariel28”

  Бойко също имаше червена книжка. Не? [/quote]

  Чакай бе, а Станишката имаше ли изобщо?

 51. 51 Профил на handzhi
  handzhi
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#50] от "gurgulica":

  Ооо и то красная!

  "Не ни трябват умни. Нужни са ни верни." Борис Стругацки
 52. 52 Профил на Doncho
  Doncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#46] от "Кокетна Чемширова_#15":

  Именно, аз това казвам. Другите крадат, а ГЕРБ не само крадат, но са и прости и като крадат всички научават Но после понеже са дебили, се правят на ударени

 53. 53 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  Абе защо прокуратурата държи на сайта си инфото за разследването си в печатницата, а вече 20 часа нищо не правят. Май наистина са в конспирацията БСПДПС за проваляне на изборите. Ако трябва да върнат лиценза на някой монополист заседават посреднощ и за 3 ч имат решение. Сега 20 ч не са показали нито една вярна/невярна бюлетина.
  Май Цветанов е прав като ги упрекна, че играят за БСПДПС!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 54. 54 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Между другото след вчерашния ден, на нарушения от страна на всички партии, които манипулираха вота, утре спокойно някоя партия ще може да иска касиране на изборите.

  www.economistbg.com/
 55. 55 Профил на TOSHKOFF
  TOSHKOFF
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Резултати от днесшното дерби в А група

  http://www.blitz.bg/news/article/198985

  Sic transit gloria mundi
 56. 56 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#53:"chichka"]Абе защо прокуратурата държи на сайта си инфото за разследването си в печатницата, а вече 20 часа нищо не правят. [/quote]
  Вие май бъркате Прокуратурата с някое експресно информационно издание. Ама той ББ повлече крак в тая насока да е център на медийното пространство.

 57. 57 Профил на axel
  axel
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#5] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Напротив, като символ е много подходящ за българските избори - никой на никого не вярва - дори на себе си!

  „Gesagt heißt nicht immer gehört, gehört heißt nicht immer verstanden, verstanden heißt nicht immer einverstanden, einverstanden heißt nicht immer angewendet.“
 58. 58 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Не вярвам на подобни данни. Избирателната активност към 12 ч едва ли е повече от 3%.

  Почти всички секции са отворили стартово с поне 6-7% и дори 10% активност.

  Но това е избирателния закон и той не предвижда наказания за подобни "неволни грешки" и те се случват за голяма изненада.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 59. 59 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#41] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  От помияри какво очакваш?

 60. 60 Профил на minjo
  minjo
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#2] от "Tod":
  Ако те интересува футбол
  http://www.blitz.bg/news/article/198994

 61. 61 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#53:"chichka"]Абе защо прокуратурата държи на сайта си инфото за разследването си в печатницата, а вече 20 часа нищо не правят. Май наистина са в конспирацията БСПДПС за проваляне на изборите.[/quote]

  Фуражка я в лЕво!

  "350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак, съобщиха за bTV от прокуратурата.

  Държавното обвинение е открило в печатницата и 4 палети брак – намачкани и отделени бюлетини, но не опаковани за изнасяне. Записите от видеокамерите в печатницата са иззети и предстои разпит на всички работещи там."

 62. 62 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 489 Разстроено
 63. 63 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 768 Любопитно

  До коментар [#33] от "Ужас":

  1. Някои хора сме на работа и днес и имаме щастливия избор дали да оставим работата си, за да гласуваме, или да поработим малко за наше благо и малко повече за благото на държавата облагодетелстваща едни лица. (При мен надделява мнението, че е по-добре да поработя макар и за малко лично благо, отколкото да губя време в редене по опашки.)
  2. Отделно от това смятам, че човек трябва да гласува за политически субект, който да предтсавлява избирателя и интересите му чрез поставяне на цели, разработка на програми за постигането им, провеждане на политики. В момента не виждам в България политически субект, който да може да представлява мен и интересите ми, нито виждам политически субект, който представлява целите на обществото.
  3. Заплахи, че ако не гласуваме ще спечели червен, зелен, син, кафяв, бембен или не знам си какъв дявол... са меко казано смешни и жалки. Не, че не е реално това, в действителност при малък вот - 1% могат да спечелят и малките фракции, което ще осигури финансиране и за тях, респективно и за креационистите им. Но това е практика на всички партии, а не само на една, и да ме плаши и агитира някой да гласувам против себе си т.е. за неидентифицирани от мен политически субекти... е тъпо и нагло. Друг е въпроса, че много уж умни хора бяха заблудени от една партия, че негласуването е печалба за преките им конкуренти, което е абсолютна глупост.
  4. Не се интересувам от политика, защото съм компетентен в друга област, но от гледна точка на моите компетенции - сегашните партии трябва да бъдат изритани от парламента, да се заложи в конституцията при избирателна активност под 25% да са невалидни изборите и да му мислят кандидатите, не колко щедри на обещания програми да декламират (както правят сега), а да изложат обосновано, как смятат да постигнат целтие си (което нито една формация в момента не прави)! Тогава може и да гласувам, иначе изхода е Терминал 2.
  ПП Относно определението Ви за негласуващите и правата им, всеки има право на мнение - живеем в демокрация, а във връзка с изразеното от Вас, моето мнение е, че Вие сте със сигурност такъв!

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 64. 64 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#7] от "Ilieffъ":

  Защо не се запаси от вчера? Но може да се разведряваш с биричка. Тя е разрешена.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 65. 65 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 388 Неутрално

  350 хиляди бюлетини!...
  Много народ щеше да заработи парички от тях...
  Язък!

 66. 66 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#48] от "varog":

  Защото ако направят, ще се установи, че повече от половината вот е невалиден и тогава срама на партиите ще е... как да кажа, не като на*рани ами направо като разцепили гащите.

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 67. 67 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#9] от "bgkurshum":
  А после ще ходите гладни и боси... Защото на власт ще дойдат истинските мутри...
  Гласувайте за комунистите, а после се чудете защо водите мизерен живот!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 68. 68 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#63] от "z_zafirov":

  Поздравления! Ако някой ме пита за моята позиция, ще си позволя да Ви цитирам.

  Бих добавил още, че дори да няма законов минимум за избирателна активност, явяването на оскъдно число избиратели би било недвусмислен сигнал за Европа и за света, че има нещо много гнило в България.

 69. 69 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 607 Неутрално

  А къде е рапоня?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 70. 70 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#69] от "bgkurshum":

  Брои пачки, преговаря да се откупи от правосъдие...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 71. 71 Профил на rhiad
  rhiad
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stewie":

  Може би, защото по Дудук ТВ е обратното...

  Модераторът е ПЕДЕРАСТ!
 72. 72 Профил на Мария Тодорова
  Мария Тодорова
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Обичай баба си, но не й позволявай да избира вместо теб! Синьото кръстче за синьото бъдеще - с ясно дясно управление...

 73. 73 Профил на Doncho
  Doncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Гласувах. Тук в Луковит видимо има голяма избирателна активност - големи опашки пред секциите, които видях.

 74. 74 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 823 Неутрално

  В изборните листи има починали хора!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 75. 75 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#72] от "Мария Тодорова":

  Какво синьо дясно управление?

  ДСБ нямат никакъв шанс за упрвление - просто искат да запазят местата на файтона около Костов.
  Поне да бяха използвали престижа на местните си кадри като професор Камбуров във Варна, вместо да пускат парашутисти от София.

  Костов е ибрикЧия на БСП, нищо друго.
  "По делата им ще ги познаете."

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 76. 76 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#63] от "z_zafirov":

  Ако се върне БСП, тогава и терминал 2 Ще изЧезне като алтернатива. Орешарски ще Чака за аудиенция при Путин свит на табуретка като Станишев, ОвЧаров ще си заслужи комисионните за Белене, а народът ще плаща милиарди за една дупка.
  А веЧе явно се изнасят призиви за напускане на ЕС, за напускане на валутния борд, и за присъединяване към евроазиатския съюз на Путин.

  Битката е за България!

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 77. 77 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#76] от "bulgarinvstranstvo":

  Имам един въпрос към българите в странство .Защо ,след като не живеете постоянно във България , а някои не смятат да живеят никога ,продължаване да се опитвате да определяте нашето бъдеще?Герб или бсп или сдс -това е само наш избор .Ние сме си вкъщи и си решаваме .За да ни ви отнемат правото на глас , не отнемат и на хиляди турци , които се сещат за България само по избори

  Силата е в Истината
 78. 78 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#2:"Tod"]Нещо за нивото на река Дунав в %...[/quote]
  Нивото на река Дунав е 45% с тендеенция за повишение до края на деня!

 79. 79 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#77:"Вонафетс"].Защо ,след като не живеете постоянно във България , а някои не смятат да живеят никога ,продължаване да се опитвате да определяте нашето бъдеще?[/quote]
  Защото сте толкова невежи и издухани, че обричате и на децата си бъдеще да дойдат при нас!

 80. 80 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#79:"gibi"]Защото сте толкова невежи и издухани, че обричате и на децата си бъдеще да дойдат при нас![/quote]
  Благодаря ,разбрах ,че живущите във Родината си сме тъпи , а вие -тарикати,още веднъж благодаря .

  Силата е в Истината
 81. 81 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#77:"Вонафетс"]Защо ,след като не живеете постоянно във България[/quote]


  [quote#79:"gibi"]Защото сте толкова[/quote]

  Не бе Тикво, с "вие защо" е въпроса!
  "А вие защо биете негрите?" Хахахахахахахахаха!

 82. 82 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Очертава се една голема конфигурация (коалиция) от три пръста.
  БСП,ДПС и АТКА.
  Новите лозунги ще са:
  Циганите на нещо си но преработено в Турски фабрики.
  България няма да е колония а губерния.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 83. 83 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#61:"firefall"]350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак, съобщиха за bTV от прокуратурата.[/quote]
  А са законово изискваното количество бюлетини от обществената поръчка.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 84. 84 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#83:"deepblue"]А са законово изискваното количество бюлетини от обществената поръчка. [/quote]
  Че са платени от данъкоплатеца спор няма. Но ако са в обема на изпълнената поръчка, защо не са прибрани от ЦИК, а са оставени в склада на печатницата? А, кака Станка-домакинката на ЦИК е виновна. Да й се отрежат премиите!

 85. 85 Профил на bulgarofil
  bulgarofil
  Рейтинг: 402 Неутрално
 86. 86 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1267 Весело

  "Ще направим всичко възможно и невъзможно всякакви опити да се манипулира вота да бъдат
  преодолени. "


  Да,да,знаем.Прави ли сте всичко възможно и невъзможно да печелите с 99.9%

 87. 87 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак, съобщиха за bTV от прокуратурата.

  "Дневник" потърси за коментар представители на различните прокуратури, но никой от тях не потвърди това. "Не ни е известно, кой се е ангажирал с подобно твърдение", коментираха от Софийската градска прокуратура (СГП, която извърши проверката заедно с ДАНС в Костинброд).

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 88. 88 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 768 Любопитно

  До коментар [#84] от "varog":

  В обществената поръчка е записано, че се съхраняват в печатницата, което не е в нерушение на поръчката, но някъде имаше цитирано (в момента не мога да го намеря), че нарушава изборния закон.
  Мен ме притеснява повече самите изисквания в поръчката - как никой не ги анализира до сега, защото са меко казано с противоречиви тълкувания някои елементи.
  Иначе е ясно, че всеки дърпа чергата към себе си, въпроса е защо ние гласоподавателите го допускаме, ще продължаваме ли да търпим гаври и за това ли основно простаците останаха на тази територия (това не е държава, щом законите не са за всички)?

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 89. 89 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  30 процента активност са към 2 милиона и 100 хиляди гласували.Ако приемем,че има 1 милион фантоми в избирателните списъци то се получава активност от 35 процента към 13.30 часа.Очаквам до края на деня да има около 60-65 процента гласували от реално съществуващите гласоподаватели.Което изобщо не е малко.

 90. 90 Профил на joshuatee
  joshuatee
  Рейтинг: 334 Весело

  [quote#39:"Кокетна Чемширова_#15"] Сигурна съм, че ще стигнем до пълно мнозинство на ГЕРБ. [/quote]

  Че то, кой има съмнения? Пък после комунетата, тимаджиите итн герберунгели в конституционния съд няма да касират изборите ииии... ва почваме с бухалките

  уви към този момент ще сте съвсем малко останали

 91. 91 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 823 Весело

  Рејтинг 10-те најбарани книги на скопскиот пишан Бит-пазар

  1. Генерал се за бой се спрема - Автор Борче Борисовски - 33,3 %

  2. Црвената зајак - Автор - Серто Станишевски - 28,5 %

  3. Моята борба - вистината за создавувањето на Третиот Рајх - Автор - Слободан Сидеровски - 8,5 %

  4. Под сенката на падишахот - Автор - Лепослав Местаноски - 7,4 %

  5. Во света борба за род и татковина - Автор - Вале Симеоновски - 3,6 %

  6. Вујко Вањо - Автор - Ванчо Костовски - 3,1 %

  7. Што сака Меги - Автор - Менда Куневска - 2,8 %

  8. Кутриот Јане војвода - Автор - Јане Јаневски - 2 %

  9. Сини влажни соништа - Автор - д-р Кабаивановски - 1,3 %

  10. Нова сокриена желба - Автор - Никола Цоневски - 0,9 %

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 92. 92 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1371 Весело

  Честито на бай Илийка, на "Мултигруп", успя и давата си проекта да вкара. И на БКП честито, и трите дъщерни фирми са вътре.
  И на народа,
  честито му ново ОФ управление през идните 4 г.
  Да продължава да си седи като тулуп в къщата и да се ослушва като пръднал заек в целина, то някой ще дойде, ще му позвъни на вратата и ще го оправи, няма страшно,крий се под юргана, няма ти да опряваш света я. Нал тъй.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 93. 93 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Е.аси резултатите! Ако така се запазят нещата народе - официално ни обявявам за абсолютни овце. Казах!

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 94. 94 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 768 Гневно

  До коментар [#76] от "bulgarinvstranstvo":

  Ма много обиàм т'ва ще, ще, ще... и едни сухи теории. И много обиàм да ме плашат какво ще, ако не еди какво си... Това герберите сте по-тъпи от колкото си мислих до сега, и го заявявам откровенно. Трагичното е, è умни хора (приятели в ùжбина) ме питат какви са програмите на партиите тук и за кого да гласуват, което е смислен въпрос. Аз какво да им отговоря, като програми няма! Има рецитали на планове и до там. А промитите мозъци виждате в обещанията на бащицата-вожд светлите бъднини. Ами що не се върнахте тук да се борите за каузата герберска, ами се криете като мишок в ùжбина и агитирате от далеè? Не ми отговаряте, въпроса е риториèн, който се крие, си намира оправдание.

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK