Сотир Цацаров за скандала с бюлетините: Прокуратурата не може да коментира днес

Сотир Цацаров

© Георги Кожухаров

Сотир Цацаров



Главният прокурор Сотир Цацаров каза пред "Дневник", че не може да коментира информация, свързана с проверката на печатница "Мултипринт" и откритите 350 000 бюлетини, защото днес е изборен ден. Той отказа да отговаря на въпроси и повтори, че данни за разследването ще бъдат предоставени през следващата седмица, но не се ангажира в кой ден.


Би Ти Ви съобщи по-рано днес, че 350 000 бюлетини, открити в печатницата в Костинброд в петък късно вечерта, "не са технологичен брак" и  че "в печатницата са намерени и


четири палета технологичен брак, които са в съвсем друго състояние




– смачкани, скъсани и с размазано мастило". Медията се позовава на Върховната касационна прокуратура (първоначално в сайта й пишеше, че информацията е от "Главна прокуратура")


"Дневник" потърси за коментар представители на различните прокуратури, но никой от тях не потвърди това. "Не ни е известно кой се е ангажирал с подобно твърдение", коментираха от Софийската градска прокуратура (СГП), която извърши проверката заедно с ДАНС в Костинброд.


И от СГП, и от Върховна касационна прокуратура (ВКП) обясниха само, че повече информация от разпространеното вчера съобщение няма и не е предоставяна (вижте го в карето в края на текста). 


И.д. градският прокурор на София Роман Василев, който е наредил проверката, не коментира пред "Дневник". 


Вчера главният прокурор беше отказал коментар пред БНТ заради деня за размисъл.


С мълчанието си по ключови въпроси около скандала обаче прокуратурата оставя твърде голямо поле за разпространение на версии и спекулации и използването на информацията според различните интереси.


Въпросите, които остават без официален коментар, а са важни, са:


- От кои райони са откритите бюлетини?
- Какво означава, че са били "готови за експедиция"?
- Открито ли е друго количество бюлетини, които са технологичен брак? Какво е то?
- Установено ли е печатане на бюлетини след 8 май в печатница "Мултипринт"?
- За какво е бил подаденият сигнал, по който е започнала проверката?
- Кога е бил получен?
- Разследването установило ли е схема, в която тези бюлетини биха били използвани?
- При положение, че прокуратурата е имала възможност да проследи бюлетините, защо разследващите не са оставили, ако действително са разполагали с такава информация, тези бюлетини да бъдат изнесени и да проследят къде ще отидат?
- Защо прокуратурата не е информирала ЦИК за проверката веднага (от комисията в събота дълго твърдяха, че нямат официални данни)? Кога го е направила?
- Защо прокуратурата съобщи за проверката едва след като информация за нея изтече в медиите?


Официално съобщение на прокуратурата
След получен сигнал и извършена спешна проверка от органите на Държавна агенция "Национална сигурност" Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпления по чл. 282 НК и по чл. 1б9г НК. На 10.05.2013 г. късно вечерта е извършен оглед на местопроизшествие в сградата на печатница "Мултипринт" в гр. Костинброд, както и разпити на свидетели.


В складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12.05.2013 г. До 8.05.2013 г. "Мултипринт" ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10.05.2013 г. бюлетини са извън тези количества. Разследването по досъдебното производство продължава.


По тази причина и с оглед предстоящото гласуване на 12.05.2013 г. прокуратурата ще предостави допълнителна информация през следващата седмица. Бюлетините (общо 10 палета) са поставени под засилена охрана."


Кои са членовете, по които е образувано производство:


Чл. 169г. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който образува или ръководи група, която си поставя за цел да извършва престъпления по този раздел, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години.


(2) Който членува в такава група, се наказва с лишаване от свобода до шест години.


(3) Участник в групата, който доброволно се предаде на органите на властта, разкрие всичко, което му е известно за групата, и по този начин съществено улесни разкриването и доказването на извършени от нея престъпления, се наказва при условията на чл. 55.


(4) Не се наказва участник в групата, който доброволно се предаде на властта и разкрие групата, преди да е извършено от нея или от него друго престъпление по този раздел.


Чл. 282. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6, или с пробация.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kritikar
  kritikar
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Цацаров да се оттегли. Защото почвам да си мисля, че го държат със СРС.

 2. 2 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Сотир Цацаров за скандала с бюлетините: Прокуратурата не може да коментира днес
  ---
  Не може днес. Днес е късно.
  Трябваше вчера.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 3. 3 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Дневник, членовете по които е образувано производство:
  Престъпления против политическите права на гражданите
  Чл. 169г. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който образува или ръководи група, която си поставя за цел да извършва престъпления по този раздел, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години. (2) Който членува в такава група, се наказва с лишаване от свобода до шест години. (3) Участник в групата, който доброволно се предаде на органите на властта, разкрие всичко, което му е известно за групата, и по този начин съществено улесни разкриването и доказването на извършени от нея престъпления, се наказва при условията на чл. 55. (4) Не се наказва участник в групата, който доброволно се предаде на властта и разкрие групата, преди да е извършено от нея или от него друго престъпление по този раздел.
  Престъпление по служба Чл. 282. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6, или с пробация.

 4. 4 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 958 Гневно

  Първо прокуратурата прави съобщение за 350 000 бюлетина ТОЧНО В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ и после не коментира повече защото днес било изборен ден.

  ТОВА Е НАГЛО И УМИШЛЕНО ДЕЙСТВИЕ!

  Защо просто не са поставили СКРИТО наблюдение над тази печатница за да хванат евентуални опити за използване на тези бюлетини, а ВЕДНАГА правят проверка и ИЗЯВЛЕНИЕ което после не коментират?

 5. 5 Профил на k
  k
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Победители в тези избори са:

  Прокуратурата
  Руснаците
  Медийте

  Към тях се присламчват
  Трактори
  Енергетици
  Президенти / и неговите съседи и приятели/

  Единсвения ни шанс е нови избори на есен

  Единсвена добра новине - Кунева е колкото СКАТ


  Посланието им е едно "Не ни пречете да си правим каквото искаме - иначе можем да съспем всеки политик"!

  След изминалата кампания, никой не би се наел да први каквито и да било смели действия за десетилетия! Ние сме ... Украйна!

  Към тях се присламчват
  Трактори
  Енергетици
  Президенти / и неговите съседи и приятели/

  Единсвения ни шанс е нови избори на есен!

  Единсвена добра новине - Кунева е колкото СКАТ!

 6. 6 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Ама вчера можехте да коментирате..Как е възможно да се пуска бомба, която ако се окаже истина е грандиозе скандал и реално може да реши изхода от изборите и всичко да е с такива недомлъвки...Аман от тая некомпетентна прокуратура..

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Добре, Цацаров, ще почакаме до утре...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Цацаров да ни каже за проверките в енергетиката!
  И после да се крие в мишата дупка!

  Машини прости, народ неук.
 9. 9 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 419 Неутрално

  [quote#4:"BlueWater"]Първо прокуратурата прави съобщение за 350 000 бюлетина ТОЧНО В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ и после не коментира повече защото днес било изборен ден.

  ТОВА Е НАГЛО И УМИШЛЕНО ДЕЙСТВИЕ! [/quote]

  Прокуратурата се опита да запази дискретно мълчание, но ТV7 дигна пушилката и от нямане как прокуратурта се принуди да направи краткото съобщение. И толкоз.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Ослушва се като мишок,след изборите ще бъде на страната на победителите.Чакайте справедливост

 12. 12 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 636 Неутрално

  А БТВ няма ли да го отнесе за тази новина,поднесена точно днес?!

  rock n' roll is king!
 13. 13 Профил на Буба
  Буба
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сортире ,каквото направи ?. Ако имаше сигнал не трябваше ли да изчакате поне да започнат изнасяне на измислени палети и да ги закопчаете-питам аз. Значи ли това че действайте по поръчка на ДПС И СерГей.? Залагаш на умрял кон.

 14. 14 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Дневник, интересно защо Цацаров твърди едно, а в медиите има следното заглавие: "Прокуратурата: Бюлетините от Костинброд не са брак": 350 000 фалшиви бюлетини, които бяха открити при спецакция в петък вечер, не са технологичен брак. Това съобщиха от прокуратурата . По думите на разследващите в печатницата в Костинброд са били открити други 4 палети брак - намачкани и отделени бюлетини"
  http://www.vsekiden.com/134338
  Нима прокурорите не разбират разликата между предварително планиран технологичен брак и реално допуснат брак? Или се правят, че не разбират?
  Пътят ни към Европа и Шенген минава през реформирана съдебна система - ето какво разбират прокурорите и от страх, че ще си изгубят топлите и властни местенца, играят с комунистите.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 15. 15 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2619 Разстроено

  "Въпросите, които остават без официален коментар, а са важни..." - всички, все въпроси ни задават, а НИЕ се лутаме и блъскаме напразно, вече 24 години, чакаме нови, макар и да знаем, че няма да ПОЛУЧИМ не само отговори...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 16. 16 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Според българското законодателство, ако клаузите на договора за отпечатването на бюлетините не са спазени, отговорност носи министър-председателят. Тази отговорност не свършва на 8 май, когато е приключило отпечатването на бюлетините, допълниха още от прокуратурата..."
  http://www.blitz.bg/news/article/198997
  Не е ли това наглост? Докога България ше има такава жалка прокуратура? В контекста на това послание има заплаха към служебния премиер да си трае. Кой кой е в прокуратурата? В момента май там вилнеят хората на мутрата Трактора. А Цацаров е безпомощен?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 17. 17 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1427 Весело

  А какво ще прави прокуратура оод с доносниците от своите редици? Или ако няма такива с разпространяващите невяарна пропаганда в деня за размисъл и в изборния ден?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 18. 18 Профил на Bun The System
  Bun The System
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Прокуратурата не може да коментира днес"
  Прокуратурата ще коментира едва когато излязат резултатите от изборите, ако и бъде разрешено!

  ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ !!!
 19. 19 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#14] от "Анализатор":
  Спри да се излагаш.

 20. 20 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Eдно е ясно, освен икономическа ще си имаме и политическа криза.

 21. 21 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Иззетите бюлетини не са брак, твърди прокуратурата" според днешния брой на Днес:
  http://dnes.bg/izbori-2013/2013/05/12/izzetite-biuletini-ne-sa-brak-tvyrdi-prokuraturata.187793
  "Прокуратурата: Бюлетини, открити в Костинброд, не са технологичен брак" според днешния брой на Вести:
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5762471
  :Прокуратурата потвърди: Бюлетините в Костинброд не са брак" според днешния брой на Офнюз:
  http://offnews.bg/index.php/193930/prokuraturata-potvardi-byuletinite-v-kostinbrod-ne-sa-brak
  Списъкът е дълъг, но прави чест на Дневник, че не са в този списък, а са потърсили информация от извора.
  А ако Цацаров иска поне малко да измие срама на прокуратурата, да издири, накаже и обяви наказанията на прокурорите, дръзнали да пуснат такава спекулация в деня на изборите. За да се научат да се държат отговорно!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 22. 22 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#2:"greenhrast"]Сотир Цацаров за скандала с бюлетините: Прокуратурата не може да коментира днес
  ---
  Не може днес. Днес е късно.
  Трябваше вчера. [/quote]
  Съгласен! Викнаха в петък "намерихме нещо", и мълчат. Докато новото ОД и бюрековата ТВ цяла събота си правеха гаргара с това. И никой не обясни как тези 350,000 бюлетини ще пътуват до 'нам колко си секции, кога ще ги зачертават със синя химикалка, и как ще подменят протоколите.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 23. 23 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#19] от "latcho59":
  Излагат се неграмотниците! А вашата партия се пос... Пред цял свят! В съюз с мутри и червени прокурори печели избори. И още вчера изкупи циганските гласове. А за да се прикрие, вдигна пушилка с печатницата в Костинброд.
  Просто сте жалки! Ето кой се излага. Спирам да ти отговарям! Под достойнството ми е да общувам с хора, защитаващи нагли манипулатори!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 24. 24 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#23] от "Анализатор":


  [quote#23:"Анализатор"]Излгат се неграмотниците! А вашата партия се пос... [/quote]
  Да де, нали затова ти казвам да спреш да се излагаш. Аз нямам партия, за разлика от теб.

 25. 25 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Прокуратурата е маша на БСП/ДПС и се занимава с предизборна пропаганда в тяхна полза.
  Явно престъпленията на червените мафиотски структури не представляват интерес за тях.
  Съдебната с-ма е една прогнила от корупция кочина, която е обект на постоянни критики от западните демокрации. Отново не случихме на главен прокурор. Поредният негодяй със седемгодишен мандат.

 26. 26 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Ама добре бе момче, ама как ще ги свържете тия бюлетини с конкретна партия бре? Нямате никакви доказателства за връзка с определена политическа сила. Защо не бяха проследени бюлетините до техния получател и не го бяха задържали заедно с тях. Сега имаме едни 350 000 бюлетини и много неясноти. Най-тъпото е, че така се продължава насаждането за неспособност на държавата да се справи със задколисните игри.

  www.economistbg.com/
 27. 27 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#4:"BlueWater"]
  ТОВА Е НАГЛО И УМИШЛЕНО ДЕЙСТВИЕ! [/quote]
  +++

 28. 28 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  [quote#9:"geo_27"]но ТV7 дигна пушилката и от нямане как прокуратурта се принуди да направи краткото съобщение. [/quote]
  А зощо вчера не каза че е ден за размисъл и няма да прави съобщения? Защо МИГНОВЕННО не образува дело срещу Бареков за нарушаване закона в ден за размисъл? Ето, вече е образувано дело но чак днес. Къде бяха вчера? Цацаров окончателно се разобличи като момче за мръсни поръчки.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 29. 29 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  [quote#0:"Медиапул"]Венета Павлова от ДСБ алармира Mediapool, че в училище в Перник секретар на избирателна комисия, който е от БСП, е започнал да снима печатите в секциите с мотив, че имало такова нареждане. След като събрала от пет секции копия от печатите в секциите, които в началото на изборния ден се нараняват, за да станат уникални и да няма начин за манипулация, тя била спряна от наблюдатели. Викната е била полиция и е изпратен сигнал до Районната избирателна комисия, а от ДСБ са предупредили всичките си наблюдатели за възможно подобно нарушение.[/quote]

  ...секретар на избирателна комисия, който е от БСП,...

  От БСП червенотиквеничовци, от Б-С-П! Във Варна пък от ДПС, вече седмица го повтарят но Цацаров не прави никакви изявления. Списък с 12,000 /ДВАНАДЕСЕГ ХИЛЯДИ!!/ имена и пълно мълчание от Цацаров! Нали ГЕРБ щеше да фалшифицира изборите а от всякъде надничат БСП и ДПС! Жалки червени боклуци, разобличихте се напълно!

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 30. 30 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Прокуратурата за сетен път се показа като отдел "Пропаганда и агитация на БСПДПС.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 31. 31 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хем прокуратурата казва "днес не можем да коментираме" хем навсякъде в медийното пространство (вкл. и тв) се цитират "източници от прокуратурата" .. егати медиите.. махленска клюкарщина навсякъде..

 32. 32 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Цацаров трябва да даде много отговори на обществтото и първия е кои са му господарите, чии интереси защитава. Трябва да има механизми за контрол на съд и прокуратура, не може всеки с повече пари да ходи и да им нарежда какво ще става.

 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Абе за връщането лиценза на Лукойл сесправиха за 3 часа и излязаха с решение в 1,30 посред нощ, а сега 30 ч мълчание.
  Виж предния ми пост. Някой несъгласен?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 34. 34 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1414 Гневно

  Ами вчера къде бяхте?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 35. 35 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Цацаров,подай си незабавно оставката-ти си срам за правораздавателната система.

 36. 36 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Сотир Насрацаров

  Има ли живот след демокрацията ?
 37. 37 Профил на legaltk
  legaltk
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Всичко се омаза!
  Мажат, ....., мажат, ....., мажат и така до безкрай, докато ..... нещо ново!

 38. 38 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 471 Любопитно

  Доста странно поведение на прокуратурата.Бареков се хвали,че е получил информацията от източници от прокуратурата??!!!Нещо общо с Борисов и Кокинов?Бареков неистово се дереше в ефир на фона на жандармерстите в двора на фабриката:"Сигурно в момента предоставям класифицирана информация.Сигурно в момента нарушавам закона....."И това в деня на размисъл.Дали прокуратурата ще се самосезира?

 39. 39 Профил на email
  email
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Отново 90% коментари на политически зомбита.

 40. 40 Профил на scorpius
  scorpius
  Рейтинг: 419 Разстроено

  айде и тоя почна като предшественикът си Б. Велчев който сигурно 80% от интервютата му съдържаха фразите "Прокуратурата Няма данни...", "Прокуратурата Няма достатъчно данни..." сега и "Прокуратурата Не може...". Аман!

 41. 41 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#39] от "email":
  "Българската прокуратура като предизборен инструмент"
  Автор Едвин Сугарев.
  http://frognews.bg/news_54156/Balgarskata_prokuratura_kato_predizboren_instrument
  И това ли е коментар на политическо зомби?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 42. 42 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 684 Весело

  [quote#23:"Анализатор"]Под достойнството ми е да общувам с хора, защитаващи нагли манипулатори! [/quote]

  А те Герб едни добри хора, такива, нали? Вземи си един студен душ и се освести малко. Даже като гледам вече гербав крак няма да стъпи в МС така че, това е един добър повод за пиене. Наздраве!

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 43. 43 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  в България няма прокуратура.

 44. 44 Профил на today
  today
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Това е мероприятие на БСП/ДПС/КТБ, признавам, хитро е. По принцип има брак, и по закон се пази в печатницата. Значи пращаме някоя палачинка с камерата да прави репортаж, ако брака е на място и закона е спазен да вдига гюрултия защо се подготвя изборна манипулация, ако няма брак да вдига гюрултия защо няма брак, явно някой е взел брака и подготвя изборна манипулация.
  В общи линии откак ГЕРБ спряха проекта Белене имат много проблеми, и логично, при такива проекти някои групировки печелят милиарди, съответно при спрян проект са ощетени и озлобени, а разполагат с големи ресурси и не е проблем да организират такива циркове.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 45. 45 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Главният въпрос е, какво е и каква ще бъде ролята на Прокуратурата в обществения и политически живот на страната? Кого ще обслужва тя и как? Аз имам отговор, но той си е мой! нека отговори тя!

  goblenka
 46. 46 Профил на lesnichej
  lesnichej
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цацаров сигурно ще коментира друг ден. А кога ще действа за недовършените проверки на Б.Белчев за заменките за това. че България ще плаща? Кога повдигнатите обвинения на Юруков, Калфин и Станишев ще бъдат приключени? Никой не е забравил тези престъпления!
  Кога бе Цацаров???

 47. 47 Профил на email
  email
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#41] от "Анализатор":

  Не виждам Едвин Сугарев да казва нещо което не знаем и нещо което да е различно от това което мислят мислещите хора. Тук на практика няма нищо в тази статия, тя не казва нищо ново и нищо различно и спокойно можеше и да не е написана. А политическите зомбита които визирам са колегите форумници като очевидно, че 90% от тях са някакви политически фанатици и подкрепят някого без никакъв разум (това е зомби, живо тяло с мъртва душа). Обичайните коментари които се виждат всеки ден в продължение на години повтаряни и повтаряни до втръсване явно защото там не се влага разум, а някаква фанатична вяра в божествената светлина на Боко, Моко или който и да е идолът им... аз нямам идоли от никоя партия... Все повече имам чувството, че 90% от хората са някакви психотронно обработени добичета нещо като Манджурският кандидат или просто с промити мозъци... достатъчно е да се влезе в който и да е форум и да се прегледат коментарите.

  Аз не разбирам как може да има хора които всеки път години наред гласуват за някой който всеки път ги изработва фино отзад?! Ако българинът узряваше отдавна подкрепата за партиите които очевидно нямат намерение да работят за интереса на държавата трябваше постепенно да се стопява и днес да имаме израстване на малките партийки за сметка на големите. Днес няма никаква логика да има такава голяма подкрепа за Борисов, за Станишев, за Доган-Местан съдбата им трябваше да е като на СДС, НДСВ и т.н. Такова тотално осиране и сливане на организирана престъпност с държавата не е имало никога и по бай Тошово време не е било толкова страшно! Истината е, че това което започна Костов с разпарчосването, разпродаването и унищожаването на държавата ГЕРБ направо си го довършиха. Сега в момента трябва да събираме държавата парче по парче... с ГЕРБ това никога няма да стане, с двама мутро-мафиоти начело няма никакъв шанс. Не съм много убеден обаче, че и другите ще го направят! А още по-малко съм убеден, че мога да разчитам на народа си да мисли трезво!

  Все по-често се усещам, че мисля за "Златният милиард" като една много добра и разумна идея!





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK