Прокуратурата, глупако!

И.д. градски прокурор на София Роман Василев, наредил операцията

© Георги Кожухаров

И.д. градски прокурор на София Роман Василев, наредил операциятаКолкото и да призоваваха премиерът и президентът към спокойствие, атмосферата на изборния ден беше отровена и дял за това имат всички държавни институции, ангажирани с провеждането на честни избори и с разкриването на всички нарушения. Съботната новина за намерените 350 хиляди бюлетини извън законно разрешения брой, потвърдена от прокуратурата, си каза думата, създавайки невиждана истерия (БСП днес дори удвои броя на допълнителните отпечатани бюлетини на общо 700 хиляди). Сега уверенията на служебния премиер, че евентуален сценарий за по-дълъг живот на служебното правителството би бил най-кошмарният, нямат особен смисъл.


Кошмарът е вече налице -  предварително формирано недоверие


към резултатите от изборите, каквито и да са те. 
Няма нужда да привеждам примери, обърнете се и коментирайте с хората около вас. За това можем да съдим и по резонанса на всеки сигнал за нарушение - резонанс по-силен от обичайния по време на избори, заради многократно по-голямата склонност на хората да приемат за истина всяко твърдение за нередности. Настрана оставям реакциите на политическите партии, които са по правило съобразени с партийния интерес и не могат да бъдат мярка за общественото настроение.


Дотук се стигна заради


порочните методи на българските правоохранителни институции


утвърдени през десетилетния преход - да съобщават на обществото каквото си наумят не чрез официални съобщения, а чрез ползване на избрана медия.


В конкретния случай този типично милиционерско-полицейски (ченгеджийски му казваме на маса) метод явно е прегърнат и от прокуратурата и ДАНС, доколкото те са извършили операцията по разкриването на бюлетините. Няма друго обяснение фактът, че най-напред една телевизия (ТВ7 - принадлежаща към кръга медии, контролирани от кандидат-депутатът от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев)   взриви ефира в съботния ден за размисъл не само с вестта за откритите "фалшиви" бюлетини, но и с гръмотевичните си коментари по повода. И едва в 16.30 ч. прокуратурата излезе със съобщението, че е образувала досъдебно производство за престъпления по служба в печатница "Мултипринт" в Костинброд и за организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права.


Най-важното в съобщението на прокуратурата е твърдението, че откритите 350 хил. бюлетини са били "готови за експедиция за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12 .05. 2013 г."  А заради "предстоящото гласуване на 12. 05. 2013 г. прокуратурата ще предостави допълнително информация през следващата седмица".


Абсурдна, опасна илюзия -


точно заради "предстоящото гласуване" прокуратурата беше длъжна да обяви подробности за вида на откритите бюлетини,


след като вече е казала, че били "готови за експедиция". Отпечатването на 350 хил. бюлетини извън разрешеното количество е само по себе си нарушение и прокуратурата би трябвало да е наясно кой го е извършил, ако не и кой го е поръчал.


Или - ако е смятала да разкрие схемата на тежко оранизирано престъпление, тя би трябвало чрез тъй наречената контролирана доставка да установи къде ще бъдат експедирани "готовите за експедиция" бюлетини.


"О, нашата полиция и прокурори нямаме капацитет и средства за такова сериозно действие, оставете фантазиите, но можехме поне да изчакаме да бъдат изнесени палетата от склада, обаче това се решава от прокурора!", каза ми криминалист с дългогодишна практика. Дори да искаме да се съгласим, че прокуратурата след първото си официално съобщение е решила да мълчи, за да не раздухва напрежение в деня за размисъл, няма как да го направим. Не вярваме прокурорите чак толкова да не разбират, че потвърждението за откритите десет палета с бюлетини ("готови за експеиция",  да повторя) е


новина с разрушителна акустика часове преди гласуването


и прокуратурата не може повече да мълчи, след като вече е казала "А".


Всъщност най-лошото е, че тя - прокуроратурата - не мълчи, а говори, но по утвърдената опасна  традиция за общуване с медиите - конфиденциално с избрани. Така се стигна - вместо до рационално действие, до трагикомични разминавания между държавни институции - за срам и ужас, и за поредно  пъовърждение, че България вече трудно минава за функционираща сдържава  - колкото и да не му се иска на президента да чува такива невъзпитани заключения. Та нали два дена г-н Плевнелиев благо ни говори как дал шанс (!) на институциите да работят, пък те, гледай ги, как не чуват и ни разочароват...  


Ето как се работи в държавата България:


- Прокуратурата до вечерта в събота не беше уведомила ЦИК за намерените бюлетини. Говорителите на ЦИК целия следобед повтаряха как комисията няма отношение към прокурорската акция и че не е уведомена. Едва след 20 ч., и то след като президентът каза, че очаквал реакция от ЦИК, от комисията обявиха, че откритите 350 хил. бюлетини нямало да опорочат вота, тъй като няма да се гласува с тях;


- Определеният от МС да координира организационно-техническите дейности за изборите правосъден министър Драгомир Йорданов изобщо не се видя, нито се чу;


- Главният секретар на МВР Калин Георгиев се обади колкото да опровергае твърденията, че МВР било изолирано от акцията, понеже му нямали (кои му нямали?) доверие. (Само този детайл е достатъчен да се види що за държава е България днес.)


- Служебният премиер Марин Райков беше загрижен изключително да ни убеждава как Министерският съвет е жюст,  защото "по договора за поръчката няма задължение да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата" и че задълженията на МС приключили на 8 май с изпращането на бюлетините.  И още - че нямало арестуван служител на МС;


- Анонимно източник от "главната прокуратура" пък опровергава в неделя пред БиТиВи служебния премиер, като твърди, че отговорността на правителството не свършва на 8 май, когато е приключило отпечатването и изпращането на бюлетините, както си мисли премиерът, защото "според българското законодателство, ако клаузите на договора  не са спазени, отговорност носи министър-председателят".  


- Също анонимно "източникът от прокуратурата" заявява, че откритите бюлетини не са брак, както твърдят собствениците и управитгелите на печатница "Мултипринт";


- Всеки опит да бъде проверена официално горната информация е обречен - главният прокурор Сотир Цацаров каза пред "Дневник", че няма да коментира, защото е изборен ден. Най-отговорни фактори от Софийската градска прокуратура и от Върховна касационна прокуратура заявявиха само, че изявления не са правени извън официалното и единствено досега съобщение от събота.


Ето така се работи в държавата България. Прокуратурата първо прави фурора, след това млъква официално и очевидно само тайно се обажда, колкото да поддържа шума.


Когато довършвах този текст, чух експремиера Бойко Борисов да задава публично и задочно на прокуратурата моя най-простичък въпрос: Защо организаторите на акцията не проследиха пътя на "готовите за експедиция" палета с незаконните бюлетини, за да разкрият най-мащабния за тези 23 години заговор срещу конституционния ред? Или поне - както попита онзи мой приятел криминалист - защо не изчакаха да изкарат от склада палетите, щом нямат технически средства или просто акъл ако нямат за другото?


"Щото - аз сега твърдя, продължава Борисов - че тези бюлетини са били за БСП и ДПС! "


 Чакам да видя как прокуратурата ще го опровергае!


(Колко прави са онези, които казват, че държавата е такава, каквато е нейната прокуратура!...)


Ако утре няма повдигнато обвинение по образуваното дело, прокуратурата ще затвърди съмненията, че или е неспособна да упражнява конституционното си задължение като върховен надзор за законност (то пък и как ли да го упражнява задължението си с такива дискредитирани прокурори като Роман Василев, който странно защо и как продължава да има решаваща дума в най-важната прокуратура в страната, но този въпрос би трябвало да е адресиран към Сотир Цацаров, който обаче сякаш изчезна през тези два дни); или е участник - тя, прокуратурата, със своя специфична роля в опасна постановка, чиито движещи сили са извън видимата част на сцената.


Както винаги е било. Уви.


* Перифраза на "Икономиката, глупако" - мотото, с което Бил Клинтън печели президентските избори в САЩ през 1992 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2554 Разстроено

  "дял за това имат всички държавни институции, ангажирани с провеждането на честни избори и с разкриването на всички нарушения" - е, "що за държава е България днес"?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  [quote#0:"статията"]Кошмарът е вече налице - предварително формирано недоверие [/quote]
  Жалък световноизвестен факт!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2836 Весело

  Лошо, мадам, лошо! Толкова усилия- и напразно! Има от какво да злобеете!

 4. 4 Профил на joshuatee
  joshuatee
  Рейтинг: 322 Любопитно

  То само тя да беше... А кой стана конституционен съдия на мястото на Марковска не и без участието на президента Плевнелиев?

  Свързан ли е с ТИМ, които получиха една немалка държавна подкрепа наскоро?

  А другите от КС??? Ма инак нема лошо да пеем приспивни песнички за "контролиран вот" и макулатури"

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Защо чак сега, "Дневник"?!?

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Много точно, Петя Владимирова!
  Ще стане май като във вица на оня шоп "...и оти ги ручааме жабетата?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 7. 7 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Прокуратурата, глупако!
  Петя Владимирова, бих крещял "Омбудсманът, глупако!" Омбудсманът се застъпва с предвидените в този закон средства, когато с действие или бездействие се засягат или нарушават правата и свободите на гражданите от държавните и общинските органи и техните администрации. В своята дейност омбудсманът е независим и се подчинява само на Конституцията, законите и ратифицираните международни договори, по които Република България е страна, като се ръководи от личната си съвест и морал. Омбудсманът има право на достъп до органите, техните администрации включително и да присъства при обсъждане и вземане на решения от тях, да иска и получава навременна, точна и пълна информация от органите, техните администрации и да изразява публично мнение и становища, включително в средствата за масово осведомяване. Омбудсманът действа и по своя инициатива, когато констатира, че не се създават необходимите условия за защита на правата и свободите на гражданите. Държавните и общинските органи и техните администрации, юридическите лица и гражданите са длъжни да предоставят информация, поверена им по служба. Принципите на независимост и публичност в дейността на омбудсмана са провъзгласени в глава първа на закона, доразвити в глава втора и трета “Правомощия”.

 8. 8 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "А БЪЛГАР В":

  Как каква ,прост народ слаба държава.

 9. 9 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дон Кихот":
  Издухахте супата...

 10. 10 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2154 Весело

  Този от смимката май не си хареса прякора "Манафа" и реши да си отмъсти на ББ.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 11. 11 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова! Както винаги, тя е принципен и безкомпромисен журналист. Донякъде измива лицето на Дневник. Но, Петя, мръсната кампания беше налице месеци преди този финал и мисля, че трябваше да го видиш по-рано, още с клеветите на Бисеров и Местан за Бойко и Сретен Йосич.

 12. 12 Профил на joshuatee
  joshuatee
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Добре де, не мислите ли, че в крайна сметка Цацаров игра в отбора на ГЕРБ/евентуало част от БСП и останалото БКП котило?

  Пак опираме до касиране на изборите, КС, евентуалното влияние на ТИМ/недай боже Плевнелиев/ и други мутри в него?

 13. 13 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Петя както винаги е блестяща. Относно заключителната и фраза мога да кажа следното - нямам ГРАМ съмнение, че Цацаров е МНОГО съществена част от сценарият. Нещо повече, той тепърва ще прави още по-големи мръсотии. Защото вече се минава към втората част на сценарият.

  Много пъти тук го казах и ще го повторя. Още през януари се знаеше, че БСП ще изгуби изборите. Единственият въпрос беше с колко ще ги изгуби и каква ще е бъдещата конфигурация в парламента. А ще ги загуби защото за тях гласуват само все по застаряващото им твърдо ядро, голямата част от хората са готови да гласуват за всеки но не и за тях.

  Затова още от тогава се подготвяше обществото за "избори до дупка" и за нагнетяване на напрежението. Сценарият вече се изпълнява - Ангел Че Славчев /да , отново той/ заяви че "този път ще има барикади". "Ще има протести независимо от резултатите на изборите" заяви и Дончо Дудев, другият подстрекател.

  Важната роля на Цацаров се състои в това непрекъснато да поддържа напрежението в същият стил както досега. Очевидно е че играта е на живот и смърт, той е сложил пердето на очите и ще кара до край. Може и такава да е била ролята му в сценарият, да бъде пожертван но да се победи. Така че тепърва ще виждаме Цацаров "в пълният му блясък". Той вече е разкрит и няма какво да губи.

  И още нещо, сценарият има и трета част но за това друг път.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 14. 14 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  [quote#12:"gurgulica"]Добре де, не мислите ли, че в крайна сметка Цацаров игра в отбора на ГЕРБ[/quote]
  И как игра, като им направи всичките възможни мръсотии? Включително с нарушаването на деня за размисъл от което ГЕРБ загуби поне 1-2%?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 15. 15 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Тоя Роман Василев не беше ли интелигентния педераст от СРС-то на Бойко. Оказа се че е само обикновен педераст.

 16. 16
  mediator37
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 17. 17 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  [quote#12:"gurgulica"]Пак опираме до касиране на изборите[/quote]
  Касиране на изборите няма да има защото няма нарушения които да са променили вота. Цял ден се провеждат избори, имате /за мен сте от БСП/ представители в комисиите, ако те си сложат подписите в секционният протокол това означава, че при тях не е имало нарушения. Остава ви единствено да правите манипулации и улични метежи. Вече го направихте.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 18. 18 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 636 Разстроено

  Много показателно беше поведението на една групичка задържани и предадени на съд известни бандюги.
  Преди 6 месеца си се хилеха и си заявиха, че след 6 месеца всичко ще е ясно и ще са навън!
  Запознатите с процесите по върховете на "бандитския ъндърграунд" от началото на годината твърдят, че почти цялата им чета е в очакване на смяна на доминиращата партия, и съвсем не толкова прикрито са се поставили в услуга на претендиращите за нови управляващи, дори и когато не са били търсени изрично от тях.
  Лично мой съученик, за съжаление тръгнал по кривия път, около Коледа ехидно ми заяви, че очакванията са за 90 на 80 места между герберите и червените рози, 25-30 за дпсарите, 15-18 за псидеровците и евентуално няколко дребосъка за "който и да". Пича ми заяви в прав текст: " Без нас червените знаят, че едва ще хванат и 50 места в парламента!!!!! А Костов посмъртно нЕма да крепим, тоя не си държи на думата и гони мръсно"
  Очаквам тепърва мръсотията да се увеличава. И лоши неща ще се случват.
  А който си е мислил, че протестите бяха " спонтанни" .......... е, дали и сега си мисли същото?

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 19. 19 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  ___________ Чакам да видя как прокуратурата ще го опровергае!

  (Колко прави са онези, които казват, че държавата е такава, каквато е нейната прокуратура!...)
  __________

  И АЗ си мечтая за българския Фалконе....Ама на!!! Сервираха ни цацарски......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 20. 20 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "О, нашата полиция и прокурори нямаме капацитет и средства за такова сериозно действие, оставете фантазиите"

  при близо милиард лева бюджет за МВР нямат средства? А бе вие за какви ние имате?
  Освен ако не говори за интелектуален (и морален) капацитет, тогава съм съгласен!

 21. 21 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Гневно

  Правителство на герб?
  Кратка пародийна трагедия в едно действие.
  От утре се надяваме банкянския селяк да бъде привикан на разпит, а не на разговор и отговаря за престъпления срещу държавността.
  В голяма компания от приближените Му разбира се.

 22. 22 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#21] от "azmatahari":
  точно тези дето те крадат от 20 години и ти надуват сметките за ток са ти промили мозъка. С тоя акъл никога няма да живееш добре, свиквай с тая идея.

 23. 23 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Гневно

  Аз слава богу имам сравнително добро образование, работя за себе си, плащам си сметките и мога да работя навсякъде в страна, в която пожелая.
  Мозъкът ми не се промива от никой.
  Проблемът ми е, че имам изключително развито чувство за справедливост и достойнство и не мога да не реагирам на това, което става тук в последните години.
  Промивка потърси по-скоро в себе си.

 24. 24 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#22] от "prokopi":
  горното да се чете като отговор.


 25. 25 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Гневно

  Майната ви пичове, всички пари дето ги изкарвам в чужбина, ги давам да изуча децата на вън и да ги дръпна от РБ. Лошо за РБ щото са читави, но вие пак си гласувайте за същите уйовци.

  chavo64
 26. 26 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За пореден път сами сме си виновни.Никой не може дани излъже, ако не му позволим.И да не ни харесва ще се радваме. Като сме народ без вяра, принципност и достойнство ,това е резултата.И да не питаме- "Кой ни с** в гащите?"

 27. 27 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ти ако имаше образование, предполага се не купено, нямаше да пишеш глупости. Знаеш ли защо сметките за ток са високи? Къде според теб отиват парите??? А това че можеш да работиш навсякъде в страна където пожелаеш не се заблуждавай, първо опитай. Та аз от там ти пиша.

 28. 28 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#27] от "prokopi":

  Това, че не си тук обяснява защо си в заблуда. Ама да имаш години и време да изтрезнееш.
  Жив и здрав да си!

 29. 29 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#21] от "azmatahari":
  Имахме кратък период на вдъхновение, че има правда, но съвсем скоро ще осъзнаем, че пак сме излъгани.Прокуратурата ще направи остър завой.Явно трябва да работим с основна мисъл само за себе си.Няма държава и няма нация.46% гласували.

 30. 30 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Любопитно

  До коментар [#29] от "pbd":

  Прокуратурата няма "полезен" ход в полза на герб, тъй като много вони и като са казали "а" трябва да продължат, не може да се затвори вече капака на тоалетната чиния.
  Толкова е тегава ситуацията, но това все пак е някакво начало.
  Поне засега се очертава, че полицаят Цветанов няма да е това, което беше.

 31. 31 Профил на Българина
  Българина
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Има ли някой идея как е оригиналния цитат за името на статията (този на Клинтън) ?
  (текста на английски или поне кога и къде е произнесена тази реплика...)

  Благодаря

 32. 32 Профил на joshuatee
  joshuatee
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#14:"Fred"] Добре де, не мислите ли, че в крайна сметка Цацаров игра в отбора на ГЕРБ- цитат на коментар #12 от “gurgulica”

  И как игра, като им направи всичките възможни мръсотии? Включително с нарушаването на деня за размисъл от което ГЕРБ загуби поне 1-2%? [/quote]

  Именно

 33. 33 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тези 350 хил. бюлетини, БЯХА ТРИК, без печати и др.
  А готовите, "КУЧЕ ВЛАЧИ, ДИРЯ НЯМА".

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 34. 34 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1019 Весело

  Днес е един хубав ден за българската демокрация!

  А що се отнася до "полезния" ход на прокуратурата, то той е от други ден подкарва Станишев и обкръжението му!
  Станишев е пътник към Централния затвор (може и към Бобовдолския)! Там ще му се радват манафите!

  Машини прости, народ неук.
 35. 35 Профил на joshuatee
  joshuatee
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#17:"Fred"] Касиране на изборите няма да има защото няма нарушения които да са променили вота. [/quote]

  Ми нали Цацаров е голям мръсник и тепърва ще ви подхваща или ще разчитате на така омразния съд в който и ТИМ-аджии вкарахте не без участието на президента Плевнелиев?

  Тука интригата е, дали са го използвали или сабалян се правеше на хахав? Лично аз имам огромни съмнения, че президентът на републиката е идиот.

 36. 36 Профил на joshuatee
  joshuatee
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#35:"joshuatee"] съд в който и ТИМ-аджии вкарахте не без участието на президента Плевнелиев? [/quote]

  говорим си за Конституционен Съд, ако не ви е направило впечатление

  само колегата Цецо, от тези де видях, викаше нещо

 37. 37 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Любопитно

  До коментар [#31] от "Българина":

  "It's the economy, stupid" is a slight variation of the phrase "The economy, stupid" which James Carville had coined as a campaign strategist of Bill Clinton's successful 1992 presidential campaign against sitting president George H. W. Bush.
  Carville's original phrase was meant for the internal audience of Clinton's campaign workers as one of the three messages to focus on, the other two messages being "Change vs. more of the same" and "Don't forget health care."
  Clinton's campaign had advantageously used the then-prevailing recession situation in the US as one of the campaign means to successfully unseat George H. W. Bush. In March 1991, days after the ground invasion of Iraq, 90% of polled Americans approved of President Bush's job performance.[1] Later the next year, Americans' opinions had turned sharply; 64% of polled Americans disapproved of Bush's job performance in August 1992.[1] 38. 38 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Конституцията чисто и просто не е в сила.

  Ако основния закон не влиза в сила чрез референдум то кой друг закон би бил в сила?

  Затова има върховенство на страха вместо на закона.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 39. 39 Профил на Българина
  Българина
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#37] от "azmatahari":

  Благодаря.

  Значи все пак фокуса на твърдението е друг

 40. 40 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#28] от "azmatahari":
  То обясява защо не си в час, щял да ходи в чужбина.Пълно е с такива като тебе дето са welfare или разнасят пици и продължават да си мрънкат че държавата им е крива. Проблема сте си самите вие.

 41. 41 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Ъ-ъъъ, да! Прокуратурата е виновна сега. Не от прокуратурата, драга ми Петя, гласуваха. Скотовете сами СИ гласуваха. С реални или с фалшиви бюлетини - за тях няма никакво значение. Ха-ха-ха!

 42. 42 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Да...балкански нрави, първо Бойко нарече в записа си Роман Василев "малко манаф". После Роман доказа, че Бойко е прав като му го тури точно в деня за размисъл....щеше да е смешно ако не е трагично.....

 43. 43 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#1:"А БЪЛГАР В"]"що за държава е България днес"?!? [/quote]
  Каква ли? един чех я нарисува като "турски клозет".
  да поразсъждаваме върху следното:
  "...А заради "предстоящото гласуване на 12. 05. 2013 г. прокуратурата ще предостави допълнително информация през следващата седмица"..."
  Т.е. след изборите, и ако не е спечелил правлният кандидат, тогава ще можем да ги анулираме.
  Ето дотам ни докараха онези свини ченгета, които оставихме да деребействат след промените - Любен Гоцев, Бриго Аспарухов, Цвятко Цветков.
  Така и тези институции досега не ни казаха откъде Атака имат пари за телевизия и вестник.
  Да сте забелязали някаква реклама по телевизиите "Скат" и "Алфа"?

 44. 44 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Записаха го да отменя митническа проверка в услуга на "бизнесмен"; записаха го като се договаря задкулисно с прокурор; намериха стотици килограми разпечатани бюлетини и какво.... НИЩО! Нищо ново под небето! Ако си припомним христоматийния, гениален филм "Кет Балу", ще разберем, че понятията на обществото за добро и зло се възприемат през призмата на личния интерес: когато наемният убиец Тим Строн (нает от местния бизнесмен сър Пърсивал) уби бащата на Кет Балу пред очите на дъщеря му и тя го изобличи пред местния шериф, обществото не застана в нейна защита, а свитеделства в защита на наемния убиец; по същият начин мизерниците- престъпници от селището "Дупка в стената" застанаха срещу Кет Балу, след като тя и бандата и обраха парите на сър Пърсивал, защото богаташът Пърсивал ги беше оставил да си живуркат полулегално. Парица е царица во век и веков! Хората мислят най вече със стомасите и задниците си! Клиентелата спечели и на сегашните избори. Няма отърване! На времето БКП- то имаше намерение да става партия на целия народ, т.е. да не бъде клиентелистка партия, но малката правда надделя и за 23 години посткомунистическа демокрация непрекъснато сме свидетели на непрекъснатото роене на БКП. Клиентелата е една и съща, представителството само е различно!

 45. 45 Профил на Минчо Минчев
  Минчо Минчев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А сигналът до прокуратурата е подаден от ....? Мая Манолова. Бас на бутилка сингъл малт с който иска, че по нито едно дело (от предизборните) няма да има осъдителна присъда. А обвинителните актове се чакат за следващите предсрочни избори през октомври или ноември. Просто съвпадение, естествено.

 46. 46 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 681 Неутрално

  С нищо от статията не съм съгласен.
  Всъщност тя критикува медийната политика на прокуратурата.
  Дудука ми е отвратителен, но съм сигурен, че не е бил официално поканен да снима. Кой и как си получава информацията е проблем на журналистите.
  Аз пък като гражданин държа да зная, че такова нещо се случило. Прокуратурата не е обвинила никоя партия, официалното съобщение представя фактите, а всеки ги тълкува както иска. На практика може да не е извършено изобщо престъпление, а чрез блокирането на тези бюлетини да е предотвратено извършването му.
  Не виждам как провеждането на такава акция може да бъде пазено в тайна, докато минат изборите.
  Не е възможно и цялата истина да се установи за 24 часа. Басирам се, че всички работници в печатницата ще мълчат като риби, за да не ги уволнят.
  Ако наистина същият брой бюлетини вече са били пръснати из страната, това означава, че е било на косъм да бъдат изтървани и тези. Що се отнася до тоя криминалист, дето казал нещо си, той е жалък анонимник, който сигурно не знае, че всеки случай има специфика.
  Статията е пълна с внушения, но когато се критикува правоприлагащ орган за несвършена работа, добре е да се посочи точно кой закон го задължава да направи това, което се твърди, че не е направено.
  Отпечатаните бюлетини са факт и за мен е радостен факта, че бяха намерени. Не смея да си помисля, че това е вече изпитана и приложена в предишни избори схема. И защо ЦЦ благодари на БВ.

 47. 47 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Както казваше Батето "България? Няма такава държава - бил съм там!"

 48. 48 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 554 Весело

  До коментар [#18] от "clutch":

  Искрено се забавлявах с твоите глупости.

  Един "добре облечен" бивш затворник ми каза, че много се надява да не се сменя властта, тия са му разчистили терена, почти е без конкуренция (верно че сега му е по-висок "данъка" ама ще си го избие с лихвите. Сега покрай "изборите" доста го ощавали ама не се притеснява, като ги изберат пак ще си избие всичко 4 години няма да го закачат!

  Подобни на твоите твърдения (моето не е вярно) се казват в прокуратурата или в полицията тука във форума си е кьорфишек

 49. 49 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Всъщност автора повтаря тезата на ББ, с което силно заприличва на поръчка, като допълнително отпечатаните бюлетини.
  1. Бюлетините не са като дрогата. Там каналите не са зависими от производителя, дори не го и знаят. Всяко звено работи за себе си. Тук на всички по верига са пряко зависими от поръчителя!
  2. Излизането на бюлетините извън печатницата ги прави вече просто хартии. Ходи доказвай после кой ги натоварил в камионите или бусовете.
  3. Това е добре премислена и неочаквана операция. Самият факт, че ГЕРБ излезе с тезата, че са брак, което е абсурдно, защото това би трябвало да е описано в приемо-предавателния протокол, а такъв не бе показан, показва, че саги хванали по бели гащи.
  4. Служебното правителство носи пряка отговорност и то явно е в комбината ( разбирай Прокопиев)!

 50. 50 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2142 Весело

  До коментар [#46] от "ku4e": ++++

  ○○○
  [quote#46:"ku4e"]Не смея да си помисля, че това е вече изпитана и приложена в предишни избори схема[/quote]

  Изобщо не си и помисляй. Росен Плевнелиев е най-харизматичната политическа фигура в новата история на България и познат от десетилетия строител на демокрацията у нас. По право единственият възможен президент.

 51. 51 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  В статията се употребява израза "БСП удвоило отпечатаните допълнително бюлетини...".Г-да журналисти от Дневник,в една от старозагорските избирателни секций са намерени в урната пуснати бюлетини или бюлетина от Врачански избирателен район.Съобщи го снощи по една от телевизийте лично председателката на секционната избирателна комисия. В кв.Раковица в Берковица "избирател" е размахвал една от интегралните бюлетини по улиците на квартала в края на изборния ден,разказвайки,че точно с такава бюлетина бил гласувал.Това също беше съобщено като установен факт. От къде ли ще са тези бюлетини ? Някой вероятно ги е отпечатал в домашната си печатница ?

 52. 52 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  В статията се употребява израза "БСП удвоило отпечатаните допълнително бюлетини...".Г-да журналисти от Дневник,в една от старозагорските избирателни секций са намерени в урната пуснати бюлетини или бюлетина от Врачански избирателен район.Съобщи го снощи по една от телевизийте лично председателката на секционната избирателна комисия. В кв.Раковица в Берковица "избирател" е размахвал една от интегралните бюлетини по улиците на квартала в края на изборния ден,разказвайки,че точно с такава бюлетина бил гласувал.Това също беше съобщено като установен факт. От къде ли ще са тези бюлетини ? Някой вероятно ги е отпечатал в домашната си печатница ?

 53. 53 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#50] от "Lemmy": Напълно прав си. Плевнелиев е от платените по времето на социализма комсомолски кадри.А те бяха резервната армия на БКП и поради това се подбираха много внимателно и из средите на най-способните,умни и перспективни младежи. Това показаха и все още показат и акива талантливи хора като Николай Младенов, Марин Райков,известният от близкото минало Димитър Луджеви плеяда други комсомолци.

 54. 54 Профил на К.Николов
  К.Николов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тези 350000 бюлетини в същност бяха използвани много ефикасно в изборите и донесоха на БСП повече депутати, отколкото ако бяха гласували с тях. За целта обаче бюлетините трябваша да бъдат хванати накуп и прокуратурата трябваше да се включи в масивната пропаганда въпреки тайната на разследването. Ако искаха да хванат поръчителите всичко щеше да се пази в тайна до получаването на бюлетините. Схемата обаче е била съвсем друга, а българите се нагълтаха с тази измама като патки с топли ла*на.
  Бюлетините по никакъв начин не можеха да бъдат използвани от ГЕРБ при гласуването. Във всички избирателни комисии ГЕРБ е в малцинство а без комисиите няма как да стане, особено ако са в склад един ден преди изборите.

 55. 55 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  "Когато довършвах този текст, чух експремиера Бойко Борисов да задава публично и задочно на прокуратурата моя най-простичък въпрос: Защо организаторите на акцията не проследиха пътя на "готовите за експедиция" палета с незаконните бюлетини, за да разкрият най-мащабния за тези 23 години заговор срещу конституционния ред?"

  Тука Бъ е уцелил 10-ката.
  Станишев спаси както кожата, така и БСП - поне към момента.
  Току-що приключилите избори са най- манипулираните, в които съм участвал, като не броя периода преди 10/11.

  I Want To Believe
 56. 56 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#55] от "2.5":

  Как си го представяш това проследяване и какво ще проследят- всички коли излизащи от фабриката ли? За извозване на бюлетините щяха да бъдат използвани лични автомобили. Никой предварително не знае кои точно и с кои шофьори. Една да спрат и тя да се окаже празна, означава че цялата акция се проваля, защото във фабриката ще научат за тази хайка и ще вземат мерки палетите с бюлетини да изчезнат.

 57. 57 Профил на ateo
  ateo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няколко милиона българи се вързаха на елементарните трикове на БСП, АТАКА и ДПС. Плащат на общинския съветник от ГЕРБ едни 500 000 да напечата бюлетини и после ги "хваща" прокуратурата.

 58. 58 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#56] от "nikero":

  Виждам, много сте информиран нещо.
  Случайно да не сте и част от конспирацията?!
  Нали в Костинброд ще стане задръстване - автопоход в почивен ден, за да дистрибутират тези палета в лични автомобили.
  Къде по-сигурно е Мая Манолова да заведе сигнала за да НЕ е анонимен и на въпрос: откъде занаеш да отговори: някой ми го сложи отзад(имам предвид сигнала на задното стъкло)...
  Друго си е снощи по bТV социологът Райчев и гойната му половинка НЕДЯЛКОВА БНТ1да се цитират взаимно: "ние сме хванали крадец в хола, а те ни питат как е влязъл там".
  Харесва Ви или не, прокуратурата игра в предсрочните избори. Коректно би било baby face да си хвърли оставката, ако няма обвинение и присъда п този казус и не само по него.

  I Want To Believe
 59. 59 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Е, всички знаем, че през тази изборна кампания прокуратурата работеше за БСП.

  А като вземем предвид, че Тракторът беше пуснат от ареста, защото прокуратурата забави разледването срещу него, можем да си помислим, че прокуратурата още преди изборите е работила за организираната престъпност.

 60. 60 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 486 Разстроено

  Този път не съм съгласна с по-голямата част от написаното. И адмирирам действията на прокуратурата, която все по-често започва да действа именно като прокуратура, а не като нещо друго. Не е нейна работа да "замазва" необяснимите, да не кажа престъпни, действия и положения, само защото са се случили в предизборен момент!

 61. 62 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  До коментар [#60] от "red.mary":
  Така, както постъпи прокуратурата, тя повлия на изборния резултат повече, отколкото биха повлияли самите бюлетини.
  Ако прокуратурата разгласява резултатите от стоите акции все така - преди да е събрала доказателствата за детайлите, преди да ги е внесла в съда и последният да се е произнесъл, значи прокуратурата е все същия юмрук на властта, каквато е от 1946 г.

 62. 63 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Този път Петя е в десятката! Със своите действия в деня за предизборно мълчание безконтролно-властната прокуратура вдъхна страх и объркване у масовия избирател. И предреши вота.
  Във форумите циркулира информация, че лично зам.гл. Прокурор Сарафов е поднесъл в събота информацията на Бареков. Но не е въпросът кой точно! Въпросът е защо тези, които обвиняват във престъпление, сами извършиха престъпление? Защо умишлено погазиха Изборния закон? Защо обвиниха ГЕРБ преди да разполагат с каквито и да било категорични доказателства??? Нима едно прокурорско проучване не започва и от документите? А в тях е прозрачно видно, че тези 350 000 бр. в повече са част от поръчката на МС. В официалния сайт на МС е записано, че съгласно Изборния кодекс са произведени 10% повече. Нима прокурорите не познават Изборния кодекс? Или просто Роман Василев е мюре, което кукловодите ще отстрелят като жертвено изкупление пред Брюксел? За да запазят сталински репресивната Прокуратура.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 63. 64 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#62] от "авторът":
  Правилно! И е редно сега Бойко да изпие горчивата чаша! Да седне в редиците на опозицията и да си научи урока - системата съдебна власт трябваше да бъде реформирана, докато разполагаха с власт. След като започнаха борбата с престъпността нима не видяха, че прокуратурата е дупка в собствения им отбор? Нима от толкова години не се говори, че така, както е позиционирана, Прокуратурата е апарат за политически репресии, който не е отговорен пред никого, нито пред избирателя, нито пред правителството, нито пред президента.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 64. 65 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#62] от "авторът":
  Да се сложи прокуратурата в съдебната система е все едно да поставиш на едно ниво обвинителя и съдията, а адвоката остава по дефолт аутсайдер. Това означава да дадеш сила на обвинението, равна на силата на присъдата, преди тя да е излязла. Че и по-голяма - защото във времето обвинението излиза преди присъдата. А докато излезе присъдата иди че доказвай, че "нямаш сестра"...
  В целия цивилизован свят прокуратурата е извън съда и е структура подчинена на Министерството на правосъдието, а Главния прокурор има главно методически функции. Да не говорим, че в САЩ длъжностите на Гл. Прокурор и Министър на правосъдието се съвместяват.
  Тези избори доказаха, че без реформирана прокуратура няма да имаме демокрация. Европа отдавна иска същото - и няма да ни допусне в Шенген с такава скапана съдебна система.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 65. 66 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Не ПРОКУРАТУРАТА е виновна за този скандал, а общинският представител на ГЕРБ в Костинброд!!!

  Не Е проблем, че ви ХВАЩАТ, а че вършите ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

  Това кога най-накрая ще си го набият в тиквите тези мутри?

  Да не бяха печатали 350К+ бюлетини и нямаше да има нарушаване на мълчанието в предизборният ден.

  Също така да не забравяме, че ФАЛШИФИКАЦИЯТА на бюлетини с бройка по-голяма от ВСИЧКИ гласоподаватели в Пловдив е много по-голямо нарушение от мълчанието в предизборният ден и ако прокуратурата си бяха замълчали щяха да извършат по-голямо престъпление от нарушаване на мълчанието!

  ФАКТ!!!

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 66. 67 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 772 Весело

  До коментар [#64] от "Анализатор":

  [quote#64:"Анализатор"]Праилно! И е редно сега Бойко да изпие горчивата чаша! Да седне в редиците на опозицията и да си научи урока - системата съдебна власт трябваше да бъде реформирана, докато разполагаха с власт.[/quote]

  Бойко вече гаврътна чашата.
  Има и друг урок - когато си решил не да реформираш, а да овладяваш прокуратурата (щото толкова си знаеш и можеш, пък и искаш), недей си "избира" за свой човек от, кх, зидарите, щото при тях и субординацията, и системата на "задълженост" са доста по-различни от обикновените мутренски и милиционерски такива.

  Мдам...

 67. 68 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Един въпрос виси със страшна сила: Ще инициират ли БСП със съюзниците си в Парламента реформа на съдебната система и прокуратурата? Отсега мога да кажа: ТВЪРДО "НЕ"! Прокуратурата знае това. И точно затова игра заедно с БСП на тези избори.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 68. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  Какво чакате и се сърдите на прокуратурата. Просто у нас бе извършен "пълзящ преврат" той бе подпомогнат от българската прокуратура- "железния юмрук" на новата партия БСПДПС или ако по ви харесва "отдел пропаганда и агитация" на БСПДПС.
  Чака ни светло бъдеще поне едно-две поколения под ръководството на новата партия, пак ще си имаме вицепремиера Матинчев- помните ли?
  А прокуратурата ще си взима рушветите, жените им ще си въртят бизнес-далаверите. А си спомнете чия жена се оказа собственик на бензиностанция ОМВ в София с 40 000л. контрабандно гориво-нещо да се случи? ББ и Дянков им резнаха някои далавери и сега тъпкано им го върнаха.
  Напред към светлото бъдеще под бащинските грижи на новата партия БСПДПС!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 70 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#62] от "авторът":

  Не съм съгласна. Нямаше друго правилно поведение, едно премълчаване на подобно колосално и необяснимо допълнително напечатване на бюлетини в такъв огромен брой, след като уж всичко по обществената поръчка е предадено по реда е твърде странно, съмнително и подозрително, та дори и престъпно, за да си позволи, който и да е главният прокурор да бъде прикрито.

  Пък така следващия път, който каквото и да е бил планирал да прави с такъв огромен брой бюленитни, може и да не рискува да го прави.

 70. 71 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#67] от "forza":
  И избирателят ще си научи урока! Защото сега ще го яхнат комунисти и турци, а като гарнитура може да получи и фашизиранате лумпени на Волен. И ще проумее, че трябва да гласува за този политик, който ясно и твърдо заяви, че демократизира институциите. Да строиш демократична държава не е като да строиш магистрали и зали... Дано Бойко го проумее, защото в партията му има доста читави хора и така или иначе си остава първа политическа сила. И това според мен е най-важното, с което трябва да се заеме тази политическа сила.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 71. 72 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Браво за анализа,който не му харесва да не го чете.

  sdg
 72. 73 Профил на razumen
  razumen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поздравления за автора на статията Петя Владимирова.Независимата прокуратура може би се оказа ,,троянския кон " на бсп.А дали пък не е лична мъст на прокурора Роман Василев към Борисов,който го нарече,, манаф".Харесва ми коментара на АНАЛИЗАТОР,който пише ,че ГЕРБ сами са си виновни ,че не направиха реформи в съдебната система и МВР.Резултатите от изборите показват,че българите все още тъгуват по комунизма ,където всички да бъдем ,,равни по бедност"

 73. 74 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#7] от "latcho59":

  Да се твърди, че един избран от Народното събрание омбудсман е независим и има релните правомощия, изредени от latcho59, е истинско недоразумение. За да бъде такъв и за да може наистина да защитава обикновените хора от народа и народа като цяло от институциите, той трябва да бъде избран мажоритално от наророда. Както е избран президентът. И правата му в това отношение да са определени от конституцията.
  Иначе всичко е на принципа: Мижи да те лажем?

 74. 75 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Гневно

  Всъщност нарочната уж неволна грешка е само една: Тъй като отпечатването на излишните бюлетини засяга изборите и може да повлияе върху техния краен резултат, и тъй като от друга страна никой още не е доказал, коя политическа партия пряко или косвено е виновна за това, фактът за намирането на тези бюлетини е трябвало да се съобщи, а после да се публикува от медиите просто като факт, без никакви коментарии и без недоказани обвинения към когото и да било.
  Всичко останало са празни дрънканици.

 75. 76 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#74:"glog"]Да се твърди, че един избран от Народното събрание омбудсман е независим и има релните правомощия, изредени от latcho59, е истинско недоразумение. За да бъде такъв [/quote]Закон за омбудсмана -този закон урежда правното положение, организацията и дейността на омбудсмана, "glog".
  Народното събрание избира омбудсман, който се застъпва за правата и свободите на гражданите. Правомощията и дейността на омбудсмана се уреждат със закон - чл. 91а от Конституцията. Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите.

 76. 77 Профил на chugunitz
  chugunitz
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Каквото и да е - провокация или истина - тази новина НЕ повлия на резултатите особенно. Каквито бяха прогнозите, такива станаха и резултатите. Това е напълно достатъчно за да се иззчерпи спора.

  Но ми е голяма радост от друго:
  Ха ха ха, когато неолибералите правеха същите номера в Русия, тука им поддякваха мощно. Никой не се сети, че:

  "-- Кошмарът е вече налице - предварително формирано недоверие

  към резултатите от изборите, каквито и да са те. --"

  Сега пък наобратно - не бивало така, ама как може да се посява съмнение, това руши държавността!

  ЗНАЧИ, МНОГО ДОБРЕ СА ЗНАЕЛИ НА КАКВО ПОДДЯКВАТ.

 77. 78 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Аз бих казал "Слонът, глупачке!". Не ме занимавай с мухата, а как от спорни бюлетини Пеевски и Бареков създадоха истерия за ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ като нарушиха табуто за размисъл. Това е несравнимо по-тревожно!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK