Кмет от Кърджалийско се е опитал да гласува със седем чужди лични карти

На кмета не е било позволено да гласува.

© Анелия Николова

На кмета не е било позволено да гласува.Кметът на кърджалийското село Русалско е представил в изборната секция седем лични карти за самоличност и е направил опит да гласува вместо тези лица, заяви председателят на Районната
избирателна комисия в Кърджали Даниела Петрова, цитирана от БТА.


Сигналът е бил проверен, като в телефонен разговор членовете на въпросната секция са потвърдили случилото се, уточни тя. На кмета не е било позволено да гласува. Предстои РИК да излезе с решение по случая.


Още три са подадените жалби от 14.30 до 17.30 ч., като броят им вече е 12.
Две от жалбите са за секцията в село Глухар - че председателката на избирателната комисия е била заплашвана от гласоподавател и придружаващите го лица, по повод изпълнение на служебните ѝ задължения. "Полицията е взела отношение, като се е намесила", заяви Даниела Петрова.


Втората жалба за същата секция е за възпрепятстване на гласуването от страна на председателката на секцията, като се е държала арогантно, бавела изборния процес и налитала на бой. РИК проверява истинността на жалбата.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK