Станишев призова ГЕРБ да се откаже да съставя правителство

Парламентарни избори 2013: пресконференция на БСП Сергей Станишев, Илияна Йотова, Пламен Орешарски

© Красимир Юскеселиев

Парламентарни избори 2013: пресконференция на БСП Сергей Станишев, Илияна Йотова, Пламен ОрешарскиЛидерът на БСП Сергей Станише призова  ГЕРБ да откаже на президента да приеме мандат за съставяне на правителство. "Ако имат достойнство, трябва да спестят време и да не приемат мандат, защото България не може да си позволи протакане", заяви Станишев на пресконференция в НДК за резултатите от изборите на 12 май.  


Макар и втора по изборен резултат БСП беше първата политическа сила, която даде пресконференция след като ГЕРБ се отказаха да коментират вота. През цялото време социалистите демонстрираха самочувствие, че ще съставят правителство, а поведението им показваше, че се смятат за следващите управялващи. 


"Днес България се разделя, вярвам, завинаги с най-арогантното, недемократичното и некомпетентно правителство за последните 20 години. Борисов падна от власт и няма да се върне. ГЕРБ изгуби легитимност да управлява", заяви лидерът на втората политическа сила. Според него тезата за правителство на малцинството, за каквато заговориха представители на ГЕРБ, е несъстоятелна. Единственото възможно е правителството на разума, със силно експертно участие и с ясна програма за управление, смята лидерът на социалистите. 
Той обясни, че БСП приема резултата от вота, защото "да кажем, че са нелегитимни, би означавало, ГЕРБ да продължат с безобразията. Първата задача е ГЕРБ да бъдат отстранени от властта". 


Станишев съобщи, че смята за спешно утре да започне консултации за програма за извеждане на България от кризата. На първо място разговори ще се водят с другите две партии, които според социолози влизат в парламента - ДПС и "Атака". Но ще се водят разговори и с представители на партиите непрескочили 4-процентната бариера, представители на гражданското общество, със синдикатите и работодателите. 


Станишев отбеляза, че има някои ключови неща, от които партията няма да отстъпи, а това са - незабавното спиране на рекета за дребния бизнес, подготовката на програми за младежка заетост, защитата на децата на България, спешни мерки за сметките за ток.


По думите на лидера на левицата за по-сериозни и дългосрочни промени е необходимо по-активно участие на държавата в икономиката и 10-годишна програма за реиндустриализация на икономиката.


БСП смята за важно да се направи цялостен преглед на антимонополното законодателство, да се засили контролът с участието на гражданите във всички регулатори и да се демонополизират монополи, формирани през последните 4 г. в естествено пазарни сектори. 


Посоченият от БСП за кандидат за премиер Пламен Орешарски допълни, че икономиката на страната е в състояние на свободно падане. Дефицитът по консолидираната фискална програма е 800 млн лв. за три месеца, фискалните резерви доближават санитарния минимум, а дългът се разраства от 10 млрд. преди 4 г. на близо 14 млрд. лв. сега. Чуждите инвестиции са на равнище, близко до нула, а безработицата отдавна надхвърли средните европейски стойности, каза Орешарски. Необходими са силни икономически действия, които краткосрочно да спрат негативните тенденции, а средносрочно да формират темпове на растеж, каза кандидатът за премиер.  


По думите му първата мярка е стопирането на прилагания административно-силов натиск върху бизнеса. Орешарски подчерта, че сред необходимите мерки е в съкратени срокове да започне разплащане от държавата и институциите към частния сектор, да се подобри събираемостта на приходите и борбата с контрабандата, придобила широки размери. "Преглед на законодателството и на състоянието на надзорните органи за по-ефективна борба с монополите. Облекчаване на достъпа до кредити за малките фирми, ребалансиране на енергетиката, която е в колапс, рационализиране на администрацията и стабилизиране на здравната система с реформиране. В най-краткосрочен план подпомагане на най-бедните български граждани", изброи набелязаните мерки Орешарски. 


В продължение на четири години гледахме как демокрацията в България последователно беше смазвана, всяваше се страх, репресии, управляваше се на основата на разделението и омразата, каза Станишев, но допълни, че преди няколко месеца гражданското общество е показало, че е живо и че има съпротивителни сили. "Днес огромно мнозинство от българите показаха, че виждат рисковете пред българската демокрация и не могат повече да търпят модела на управление, основан на газене на човешките права и задълбочаване на социалното неравенство и несправедливостта", каза Станишев. 


Лидерът на БСП смята, че организацията на изборите е "скандално слаба" и е довела до хаос и много нарушения в изборните секции. "Безпрецедентно служеното правитителство не само се провали в гарантирането на честни избори, но и в пребровяането на гласовете, каза Станишев и даде за пример липсващия тонер за принтерите в голям брой избирателни комисии. "Бяха допуснати условия за груби манипулации на изборния вот, натиск, купуване на гласове. Беше предприета и хакерска атака срещу сайта на австрийската фирма, която осъществява паралелно преброяване", посочи той. 


Станишев благодари на 1 млн. гласоподаватели, подкрепили левицата, между които, както той отбеляза, и много хора, които по принцип не подкрепят лявото. "Те гласуваха за нас, защото видяха в нас основния инструмент, за да бъде преборен ГЕРБ", посочи той.  


Ще търсим диалога, допирните точки, общите цели с останалите партии, за да започне оздравителен процес на страната, процес на пречистване, каза Станишев в отговор на въпрос каква ще е основата на разговорите за програмно правителство. По думите му ще се търсят хора с професионален капацитет, от партии, извън партии, които могат да вършат работа и да не бягат от отговорност. Да се отчитат периодично и регулярно пред парламента и обществото.


"Ще се стремим към максимално съгласие, максимално широка парламентарна подкрепа. Няма как ГЕРБ с това ръководство да участва в промяната", коментира още лидерът на БСП. 


В отговор на въпрос Станишев каза, че БСП ще разчита и на "Атака, която получила "много солиден резултат". "По не малко теми те проявиха последователност и по тях имаме близки позиции - демонополизация на икономиката, темата със засилената роля на българската държава в икономическия процес, ако погледнем и редица други въпроси, свързани със здравеопазването и неговият тотален срив", изброи той.


Станишев коментира още, че днешният резултат на БСП не е този, към който се стремяхме, но той дава възможност да се поеме отговорност. При тези нарушения в изборния ден, при този хаос бихме могли да кажем, че не приемаме резултата и какво следва - да продължи служебното правителството, което се оказа второ издание на ГЕРБ и да продължат да са на власт. Да, знам, че няма да бъде лесно, но трябва да започне промяна, тя получава шанс днес, каза още лидерът на БСП. 


За действията на служебното правителство Станишев заяви, че т.нар. граждански борд се превърнал в ритуалност, без да бъдат взети мерки за ограничаване на контролирания вот, който се случил в немалки размери. Ако не бяха действията на прокуратурата вчера, къде щяха да са тези 350 хиляди бюлетини, попита Станишев и си отговори - "в урните". Може да се говори по отношение на служебното правителство дори за саботаж, каза Станишев. Добави, че очаква прокуратурата да проведе разследване, а не просто проверка, защото "това е заговор срещу демокрацията, свободата и дори срещу конституционния ред". Тези хора трябва да бъдат идентифицирани, посочени и да лежат в затвора, заяви Станишев. 


По повод исканата му оставка от бившия вътрешен министър Румен Петков, заради резултата на БСП и  непопулярните лица в листите, Станишев каза, че тази ситуация няма нужда от "дребни политически, партийни игри".


Той отчете още, че БСП е постигнала значително увеличение на традиционните избиратели - от 700 хиляди до близо 1 млн. гласа сега. Завчера получих писмо от българи в Америка, чийто розднини са били репресирани от комунистическия режим ми написах, че съм направил чудо и ще гласуват за БСП.

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1092 Весело

  Серго е луд!

  Машини прости, народ неук.
 2. 2 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Не е луд. Сега заради тъмносините и Кунева, заради зелени и разни такива ще ни шибат всички.

 3. 3 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  Този вече му такат лигите! Още малко и ще си настъпи езика!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 4. 4 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  БСП получи крила,чувстваме го,успех

 5. 5 Профил на Phik
  Phik
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Бог да пази България!

  А обичам да следя медиите. Как ще чета новините свързани с правителството и България. Та той казва, че БСП е промяната????? За 65 години е имало 55 години БСП. Да им имам промяната. И му задават сервилни въпроси ....

 6. 6 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#2] от "grayeagle":

  Е що заради тях?! Те ли си останаха днес вкъщи? Ти парламент, съставен от нормални партии ли предпочиташ или такъв от 4 комунистически?!

  Hang on tightly, let go lightly
 7. 7 Профил на ogidogi
  ogidogi
  Рейтинг: 430 Весело

  тоя пак ли се има за победител на изборите....

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#2:"grayeagle"]Сега заради тъмносините и Кунева, заради зелени и разни такива ще ни шибат всички. [/quote]
  Аман от тъпо самочувствие! Значи всички други криви, а само вие сте правите. Та да се беше замислил малко и да спреш да плещиш глупости. Заради вас е умчо! Той и Боко си го призна вече.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Станишев никой не го вярва,а то е истина и ще стане защото интелигенцията повярва във вас

 10. 10 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#3] от "Храбър":
  [quote#3:"Храбър"]Този вече му такат лигите![/quote]
  По рождение му е.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 11. 11 Профил на ogidogi
  ogidogi
  Рейтинг: 430 Неутрално

  [quote#9:"xalikarans"]защото интелигенцията повярва[/quote]

  интелигенцията трябва да са пенсионерите, турците и циганите предполагам...

 12. 12 Профил на andiamo
  andiamo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не мога да си представя, че тези хора ще издържат повече от 4-5 месеца с вота на 12-13 % от електората -
  Те нямат мандат за нищо - Щом заприказват за АЕЦ Белене още от другата седмица на всички ще стане ясно за какво е бил зора -
  В условия на продължаваща повсеместна криза - как си я представят не ми е ясно -
  ББ ще го истави сами да се закопаят -

 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#7:"ogidogi"]тоя пак ли се има за победител на изборите.... [/quote]
  Същата ситуация като при втория избор на Гоце. Ма предния път понр Гоце излезе пръв, щото олигофрена Волен никой не го искаше....
  Като гледа сега разултата му, човек ще рече че българите стават все по-тъпи и надрусани.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на Пламен Джапаров
  Пламен Джапаров
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Успех на Станишев! Долу мутрите от властта!

 15. 15 Профил на ogidogi
  ogidogi
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Да се молим да има нови избори скоро, за да измием този комунистическо-турско-фашистки срам, че не ми се мисли за новата тройна коалиция....

 16. 16 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Честито,Орешарски е премиер.Гальотаджиите на Костов се самоубиха.

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#15:"ogidogi"]Да се молим да има нови избори скоро[/quote]
  Не става с молитви, а с протести.....поне!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Касиране. Всичко друго е безумие. Но то властва. Съсела ако не е съсел да иска касиране.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 21. 21 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 704 Весело

  Този колко пъти трябва да го шибат на избори преди да се усети? То вярно, че му харесва да го опъват.... )

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 22. 22 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#17] от "Храбър":

  Гальотаджио,спокойно и Костов ще взима субсидия.

 23. 23 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#2] от "grayeagle":

  Тъжната истина, напълно неусвоима от умовете на верните до собствена политическа смърт поклонници на Иван Костов, които са особено многобройни и агресивни в тази медия, е следната. Разпилените гласове на ДСБ, ДБГ и СДС са общо 5,9%. 5,9%, които можеше да са коалирани с ГЕРБ, ако ги нямаше себичността, алчността и късогледството на "автентично десните" и "нормалните".

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  До коментар [#16] от "andimo":
  Подсети ме утре да ти постна една статия. Кризата тепърва има да се разраства. Само седмица на власт и ще ви падне гребена. Протестите вече почнаха и този път няма да са само 100 хиляди. Ще бягате пак на прибежки от парламента!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Боко, сори...Поне Цвък трябва да го предадеш на правосъдието...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 26. 26 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Но Станишев е доволен. И няма да иска касиране въпреки грубите нарушения. А резултата на Дпс показва как се плодят турците. И вече живеем в турско-циганска държава. А бойко ще гори в ада.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 27. 27 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Не знам дали България ще доживее ден на избори, в които този от снимката да се окаже с гласове под бариерата, и той и сбирщината му да гледат парламента отвън.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#18:"Be_google искам Орешарски за Премиер,или МИНФИН!"]Да видим утре и капиталовия пазар как ще реагира на сгромолясването на партията на ДС[/quote]
  Е тука вече се изложи! Тази партия (по-скоро две партии) сега се точат да управляват.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#24] от "Храбър":

  По-лошо от социопатчето и тиквата няма,след като съм ги преживял и оцелял,и съм запазил раб. места на моя персонал.Гальотке,Костов се самоуби август месец 2009г.

 30. 30 Профил на tantanran
  tantanran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#5] от "philipk":

  това беше с България, след тези няма да остане много от нея, не виждам за какви новини ще става въпрос, новината е една и аз веднага ви я казвам, шеснадесетата република си остава дойна крава. Путя я разспорстрани через Миков в Известия преди няколко месеца, но никой не му обърна внимание.

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#26:"Един"]Но Станишев е доволен. И няма да иска касиране въпреки грубите нарушения.[/quote]
  Толкова беше желанието му за сораведливост. Прегоря в.....интереса. Сега като помирише министерските кресла и ще забрави за подслушвания, за инсинуации, за справедливите (цитирам съсела) протести.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 33. 33 Профил на andiamo
  andiamo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Пич - принципът е следния - трябва да стане по-лошо, за да се сетим, че трябва да стане по-добре....Всеки път трябва да си чупим главата явно -
  Няма по-добри и подходящи за влошаване на ситуацията от комунистите и приателите им от ДПС - правили са го и преди - ще го направят и сега ... Това за тях конкретно няма значение - защото те подреждат себе си и на тях им е добре ....
  Пример - Ти в кой квартал живееш ? И знаеш ли къде живее Станишев ?

 34. 34 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Разстроено

  [quote#23:"Югозомби"]Разпиените гласове на ДСБ, ДБГ и СДС са общо 5,9%.[/quote]

  Грешка, извинявам се! Общо 7,9%:

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1084102

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#27:"bee"]Не знам дали България ще доживее ден на избори, в които този от снимката да се окаже с гласове под бариерата, и той и сбирщината му да гледат парламента отвън. [/quote]
  Ами времето стигна да се провери само печатницата за бюлетините. Печатницата за протоколите така и не можаха да проверят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  ГЕРБ не желае да дава прес-конференция! Това е бягство от отговорност! И в последните 6 месеца от управлението на ГЕРБ ББ и други министри отказваха да отговарят в парламента!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 37. 37 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#32] от "Be_google искам Орешарски за Премиер,или МИНФИН!":

  Винаги съм гласувал за Костов,бил съм и член на дсб.Но за мен Костов не съществува от 2009г.Да отиде в енп,да му търсят избиратели в България.

 38. 38 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Да поканят Мавъра да седне при тях, нали им постила от 4години.

 39. 39 Профил на tantanran
  tantanran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#27] от "bee":

  Няма да е скоро, ако предпложим, че повечето от тях са шесдесет плюс, имат още най много десет двадесет години, но като имате в предвид, че само те ще си останат накрая, защото каквото и да прави Съсела, то ще е катастрофално, та не вярвам в тази обставновка нормални млади хора до останат в Бг, така, че в крайна сметка, те ще гасят лампата.

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#34:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]Грешка, извинявам се! Общо 7,9%: [/quote]
  Хора по количество повече от гласувалите за Атака са гласували и са останали без представителство в парламента.
  Да не говорим за армията омерзени от Станишевите инсинуации и негласували!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. До коментар [#36] от "~песимист с бедна фантазия":

  Не ставайте смешни. Отчитайте особеността на ситуацията. Възможни са окончателни резултати, при които БСП и ДПС имат 120 или повече депутати. При такава конфигурация всякакви предварителни изявления относно намерения за съставяне на правителство биха предизвикали смях впоследствие.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 42. 42 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Днес България се разделя, вярвам, завинаги с най-арогантното, недемократичното и некомпетентно правителство за последните 20 години" - каза Серго.

  Без да съм защитник на ББ и Цв. Цв., последното правителство е много, ама много далече от безхаберието на Жан Виденов и от арогантността и крадливостта на Дедо и на Тройната коалиция.

 43. 43 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#40] от "Храбър":

  Преди да разговаряте с мен, внимателно премислете безумното Ви поведение в коментарите през последните месеци, то като проява на типов партиен манталитет е една от причините за катастрофата на ДСБ.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 44. 44 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 515 Весело

  Чугунената манерка СерГей и
  Фюрер Чавес Бидонов в ... Liaison за майчица България !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 46. 46 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#45] от "voltaire":

  Обиждате най-голямата парламентарна партия от позицията на пълен маргинал. Ето тази арогантност уби ДСБ.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 48. 48 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Сега ще предложат един тюрлюгювеч от "експерти" и Велчовата завера от комунисти, турци и антитурци ще подкрепи анонимно следващото безотговорно и крадливо правителство, което ще продължи да оножда българския народ. Ще подкрепят правителството, а привидно ще се правят че не са в коалиция и се критикуват. Ще е пълна мъгла. Разликата от предишните пъти когато след управление отстъпваха властта на разни демократи е че сега знаят че на Бойко крадливите им номера не минават и ако пак го пуснат на власт ще им го върне. Те се справиха с ГЕРБ по нагъл и гнусен начин когато не бяха на власт, та нямам никакво съмнение как ще постъпват когато вече са на власт. Очаква ни едно дългосрочно онождане и манипулации. Явно че увлечени в спорове и доведени до крайна бедност сме си загубили защитните сили като народ.

  Тепърва ще се сочим с пръст с костовистите, ама файда няма. БСП ще си върти номерата така както Бойко им казваше на Костов и Мартин.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 49. 49 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#47] от "voltaire":

  Не споделям нито наивната вътрешнопартийна митология на ДСБ, нито грубиянските изразни средства на привържениците й. Елементарната логика показва, че управленският капацитет на ДСБ от 2009 година до днес е нулев. Функционирането на правителството не се е нуждаело от тяхната подкрепа. Обратното е наивно самозалъгване на внушилите си, че са незаменими "автентични десни".

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 50. 50 Профил на Георги Борисов
  Георги Борисов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#33] от "andiamo":

  Пич - принципът е следния - трябва да стане по-лошо, за да се сетим, че трябва да стане по-добре....Всеки път трябва да си чупим главата явно -
  Няма по-добри и подходящи за влошаване на ситуацията от комунистите и приателите им от ДПС - правили са го и преди - ще го направят и сега ... Това за тях конкретно няма значение - защото те подреждат себе си и на тях им е добре ....
  Пример - Ти в кой квартал живееш ? И знаеш ли къде живее Станишев ?  Това е истината пич за съжаление. Късата памет на глупавия български народ. Сега ще си имат нов хидроинжинер в лицето на г-н Местан. Ще си имат цанков камък 2, ще усвоят за втори път едва 1% от евро парите, ще вдигант пенсиите което ще доведе до бюджетен дафицит от най-малко 5-6 процента, ще ни зхвърлят от ЕС, ще потърсим заем от ЕЦБ и/или от МВФ (досега сме единствената държава на балканския полуостров която не е получавал заем от тези две институции !!!!! ).......въобще ще фалират държавата за пореден път. И чак тогава (надявам се) българина ще направи разликата.......
  Жалко.......

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 52. 52 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  Месеци наред бях обиждан при почти всеки мой свързан пряко или непряко с текущата политика коментар, въпреки че не съм партийно обвързан и не участвам в някаква партийна структура. Причината беше тази, че имах мислене, различно от това на изживяващите се като непогрешими последователи на Иван Костов. Който винаги е прав. Свръхчовек. Полубожество. Нали? Е, кажете ми, прав ли беше Костов, когато се държа агресивно и унизяващо по време на интервю със Сашо Диков:

  http://www.youtube.com/watch?v=a-s89Tq0CzY

  Не, Костов беше гротеска. Един отблъскващо надменен и негативистичен маргинален политик.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 53. 53 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#51] от "voltaire":

  Пофесионализмът в политиката се измерва със степента на обществено доверие, което при демокрацията определя властовите позиции.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 54. 54 Профил на boypet
  boypet
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ГЕРБ е криминална групировка,която ще се разпадне.Да очакваме нова дясна формация.

 55. 55 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  БКП изкараха, че са подкрепени направо от съюза на репресираните

  сметай

  Ей, оглозгахте го тоя кокал за и нямате насищане. От последните 70г повече от 60г БКП е на власт.

 56. 56 Профил на dbbonev
  dbbonev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Педер Радмило нещо се е объркал малко. Трябва да го пробвам тоя номер някой път. Като изляза втори да ида да обясня на първия, че не е баш първи, щото аз искам да съм първи, пък и е мой ред.

 57. 57 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  До коментар [#47] от "voltaire":

  Уважаеми, изпаднали сте в положението на тотални аутсайдери, на които освен един лидер в оставка (това ще бъде обявено утре) и една 3 процентна субсидия друго не ви е останало и пак давате съвети и напътствия на партията спечелила точно 10 пъти повече гласове от вас. Това се казва неподплътено високомерие.

  Замислете се добре върху това какво се изисква за да бъде човек успешен и тръгнете в тази посока. Няма как всичко да ви е ясно и от всичко да разбирате, а да има два файтона хора дето да ви следват. Все някъде би трябвало да сте сбъркали си мисля аз.

  Ако навремето Костов се беше оттеглил от политиката сега СДС като единен субект би имал поне 15%. Провалихте се вкупом. Лека нощ!

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 58. 58 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  До коментар [#54] от "boypet":

  [quote#54:"boypet"]ГЕРБ е криминална групировка,която ще се разпадне.[/quote]

  ГЕРБ са хората които гласуват за ГЕРБ, а не този или онзи. Вие това не разбрахте. Ние хората не сме криминална групировка. Затова защото не го разбрахте почивайте в мир.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 59. 59 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  За пръв път съм съгласен със Станишев, че ГЕРБ не трябва да взема властта. Да това евярно, ГЕРБ ако иска да не стане като НДСВ в никакъв случай не трябва да взема властта за да прави правителство на малцинството.Ако имат разум да дадат властта на БСП, че да почнат строежа на АЕЦ Белене, че като не могат да изпълнят обещанието за 150000 работни места, че като поискат намаляване на пенсии и заплати, защото кой луд ще дойде в България страната в която партия приела монополи в страната си се кани ако вземе властта да изгони същите тези монополи.

 60. 60 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Тоя мръсен комунистически г*й-плъх не разбрали, че народа не го иска. Чак ГЕРБ да са му били дали мандата, абе ей, я си пали обратно в Украйна

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 61. 61 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ,
  ЩОТО БЪЛГАРИТЕ ОЧЕВИДНО НЕ МОГАТ!!!!

 62. 62 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Една МНОГО точна сентенция за демокрацията - Събрали се вълкът и агнето да решат, какво ще вечерят!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 63. 63 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Станишката си няма и идея какво го чака ако реши да управлява.

 64. 64 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално

  [quote#51:"voltaire"]Цялото ядро около Костов са първо качество професионални политици. Затова съжалявам че ДСБ не са в арламента. [/quo

  Продължаваме борбата с мафията!

 65. 65 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 897 Неутрално

  С цената на всичко не трябва да допуснем руските креатури БСП, ДПС и Атака да управляват. На бунт българи!

 66. 66 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Нека краденето започне сега, отразено само във водни огледала, хидроинженерни хонорари, Беленски гьол, вода в пилетата, палма в сиренето, Алексей Петров-министър на вътрешните работи и Килърите-съветници в парламентарните комисии. Честито на всички, които изпитваха съмнения, разочарования и терзания на 12 май. От утре ще изпитват и други неща.

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  Чак сега слушах част от думите му вчера. Толкова нахалство е трудно да се събере на едно място. В тази връзка Съсела представлява рекорд на Гинес.
  Как е възможно, след като си водил толкова кална и черна пропаганда и агитация, след толкова недоказани обвинения и инсинуации, да имаш дебелоочието да твърдиш, че вотът бил контролиран и манипулиран. Не! Не че не е прав, но смисъла вложен от него е точно обратния на реалността.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  [quote#65:"bpcorp"]С цената на всичко не трябва да допуснем руските креатури БСП, ДПС и Атака да управляват. На бунт българи! [/quote]
  Зад тях стоят интересите на енергийните олигарси и путинова Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 834 Любопитно

  [quote#51:"voltaire"]Цялото ядро около Костов са първо качество професионални политици. Затова съжалявам че ДСБ не са в арламента. [/quote]
  -Чак "първо качество" не са.Ама по-добре от ДСБ да бяха в НС,отколкото някои от многото "видни специалисти" на ГЕРБ.Като се изключат на ДСБ-арите прекалената им антикомунистическа и антируска истерия и брътвежите им анти-АЕЦ,са значително по-читави и по-разумни.Но всеки сам си постиля постелята.

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  Един милион български избиратели останаха без свои представители в Народното събрание.
  Някои вече се опитват да обявяват край на истинската десница в България. Мисля, че много бързат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#70] от "Храбър":

  Напротив - този крах дава уникален шанс за ново начало. Впросът е дали ще се намерят личностите, които да структурират стойностно политическо представителство за нормалните, интелигентните и свестните десни българи.

  Свобода за Надежда Савченко!
 72. 72 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#46] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Поздравления за всичките Ви коментари под тази статия!

  Напълно съм съгласен с тях!

 73. 73 Профил на Sann
  Sann
  Рейтинг: 458 Гневно

  За какво достойнство ми говори някой, чиято единствена политическа линия е изливането на кофи черен ПР върху ГЕРБ - то не бяха скандали, не беше чудо. ББ и Цвъцко определено не са цветя, и на мен са ми доста анти, ама точно пък тоя да тръгне да нарежда (когото и каквото и да било, освен себе си!), направо е смешно!

 74. 74 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Сега лайномета серГей,като дойде на власт,ще има възможност да докаже всички престъпления на ГЕРБ,за които говореше.Обаче няма да успее,защото няма такива.И тогава ще стане ясно на целия народ,че той е просто един лъжец, алчен за власт. Нека оттук нататък го наричаме ЛАЙНОМЕТ. Всъщност не е сам - дует са с Бареков. Дует лайномети. Оцапаха и омирисаха България и половин Европа.

 75. 75 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#57] от "emil":


  До коментар [#58] от "emil":


  Поздравления за коментарите Ви!

 76. До коментар [#71] от "GogoPG":

  Първата крачка в това ново начало трябва да бъде категоричното изоставяне на ругателното отношение към инакомислещите. Защото хората около Иван Костов никога не са представлявали всички "нормални, интелигентни и свестни десни българи". Преди да искате отново подкрепа, научете се на елементарно възпитание и фундаментална политическа ценност като толерантността към различния!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Нас червеното знаме роди ни,
  нас не ще ни уплаши смъртта.
  Ние сме на всеки километър,
  ние сме на всеки километър -
  и така до края на света.

  Пада другарят в смъртен бой,
  пада, за теб, свобода.
  За да изгрее и стане той
  малка червена звезда.
  За да изгрее и стане той
  малка червена звезда,
  малка червена звезда.

  Ура другари, с нас Масква е в мир и бой... Урааааа

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 80. 80 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Нас червеното знаме роди ни,
  нас не ще ни уплаши смъртта.
  Ние сме на всеки километър,
  ние сме на всеки километър -
  и така до края на света.

  Пада другарят в смъртен бой,
  пада, за теб, свобода.
  За да изгрее и стане той
  малка червена звезда.
  За да изгрее и стане той
  малка червена звезда,
  малка червена звезда.

  Ура другари, с нас Масква е в мир и бой... Урааааа

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 81. 81 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#76] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Момент... да не ме взехте за костовист?!? Под тази статия няма и един написан от Вас ред, под който не бих се подписал с чиста съвест...

  Свобода за Надежда Савченко!
 82. 82 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#47] от "voltaire":

  Бе хубаво злобеете за ГЕРБ, ама да ви прави впечателние, че те са първа политическа сила, а вашата мила партия е извън парламента?

  Борисов, даже и да не е следващия премиер, ще е фактор в политиката поне до следващите избори (когато и да са те.). Докато ДСБ вече не е.

  И се замислете върху казаното от Югозомби - ако не се бяхте нацепили на няколко фракциики, сега щяхте да сте в парламента.

  Мислете!

 83. 83 Профил на mils56
  mils56
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Учудвам се, как може да има тлкова заблуден народ да гласува за БСП. Та нали от 70 години те са ни управлявали 60 и затова сме най-бедни в Европа, защото практиките действащи по времето на комунизъма все още не са забравени. Тези хора, които ги подкрепят, не могат да си обяснят защо имаше и хубави години по времето на Бай Тошо - защото пришпорваха народа да бачка много и благодарение на руснаците получавахме евтини суровини и въпреки всичките хитрини на Тошо накрая държавата пак фалира. Та къде където са управлявали комунисти са докарали страната си до разцвет Никъде! Навсякъде за завършвали с катастрофи, народни бунтове и преврати. Лошото у нас е че и всички останали партии са се пръкнали от партията майка и затова прилагат прийомите на които ги е научила тя.

 84. 84 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Ей, централата, разкарайте я тая тъпа реклама на дупалакс против запек, или поне направете така, че да се затваря при първото щракване!

 85. 85 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#77] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":


  [quote#77:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]щях да бъда систематично цензуриран и баниран от "Икономедиа".[/quote]

  Да, знам!

  Положението на Икономедия не е по-различно от това на "традиционната десница"!

  Ако аз съм олигарх, днес бих си задал въпроса "... защо харча милиони за медийн проекти и моят кандидат / Кунева-Пръмова/ има по-нисък резултат от СКАТ?!?!?"

 86. 86 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Разстроено

  До коментар [#82] от "niakoi_si":

  Уви, това е тъжната равносметка на късогледо пропилените шансове на дясното:

  КП "Съюз на Демократичните Сили" 1.416%
  КП "Демократи за Силна България и Български Демократически Форум (ДСБ, БДФ)" 3.065%
  ПП "Движение България на Гражданите" 3.364%

  http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/index.html

  Общо 7,83%, останали извън парламента. Дори само коалиция между ДСБ и СДС щеше да има 4,47%!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 87. 87 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Поздравявам всички българи,който упражниха правото си на глас по собствена воля и убеждение.На всички онези който гласуваха под натиск или срещу дребна сума,пожелавам това да са последните избори на които го правят.За първи път след свалянето на Тодор Живков българските политици са на път да превърнат думите в дела,а именно,надписа който стой над входа на Народното събрание /Съединението прави силата/ да не бъде само пожелателен,а да се изпълни със съдържание.На път сме да станем свидетели на легитимация на две партии.Едната да получи легитимация на национално ниво,а другата на европейско.За първи път има шанс националистическа партия да легитимира ДПС,а с този си акт на легитимация тя самата ще получи същото в европейски план.Тук е мястото да кажа,че това няма да бъде плод на самоцелни тясно партийни интереси,а в името на националният интерес.За първи път се надявам и силно вярвам,че България ще има правителство,което ще работи за,а не против националните интереси.Надявам се и силно вярвам,че новото правителство не само ще спре да ни стиска за гушата,а дори ще ни даде глътка свеж въздух и ще ни остави да дишаме свободно.Надявам се да видим правителство създадено и подкрепено от БСП,ДПС,Атака,НФСБ,ДБГ. Такова правителство ще означава само едно,че ние сме едно цяло,едно тяло,един народ

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 88. 88 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#36:"~песимист с бедна фантазия"]ГЕРБ не желае да дава прес-конференция! Това е бягство от отговорност![/quote]
  Не само откъм фантазия си беден, но и откъм ум.
  Това не е бягство от отговорност, а бягство от дрънкане на празни приказки по медиите.
  Браво, ГЕРБ, отново доказвате, че не сте партия на махленските дрънканици и просташките надприказвания! За първи път победителите в избори не се пъчат самодоволно на трибуната, за да натриват носовете на победените. Затова пък победените БСП продължават да дават воля на злобата си, нагло да преиначават резултата и да сипят заплахи - и това след като бяха хванати да купуват гласове!

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 89. 89 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Напротив, много па-малко хора от тези, които искаха, гласуваха за БСП. Тук трябва да се признае, че планът на самоубийците от бившето СДС успя, те загинаха, но успяха да направят така, че при колебание между БСП и друга партия хората да предпочетат другата, за да не ги сочат с пръст. Това се превърна в трагедията за България през последните две десетилетия, народът избира всякакви откачалки за да не го набедят медии и полу-интелигенти, че гласува за БСП.


  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 90. 90 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#87:"Владимир Български"].На всички онези който гласуваха под натиск или срещу дребна сума,пожелавам това да са последните избори на които го правят.[/quote]

  Хубавото на скорошни нови избори, че ще опоскат съвсем хазната на ГЕРБ и присъюзните им партиийки.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 91. 91 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#86] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  И като цяло за разцеплението на дясното е виновен предимно Костов. Той беше този, който една по една отлюспи всички фигури, които застрашаваха лидерството му в този сектор.

  Всъщност краха на СДС започна с изгонването на Бисеров, Цонев и още няколко човека. Които макар и компроментирани като хора бяха много добри партийни инженери. Не случайно сега се подвизават в една друга .... доста успешна партия.

  След това Петър Стоянов, Надежда Михайлова... и един по един всички емблематични политици на СДС от онези години бяха отлъчени. И с това всеки път си заминаваше и част от електората му. И така до вчера, когато се видя колко са реалните подръжници на Костов в БГ - 3%. Защото това са точно подръжници на Костов, това не са десни избиратели, не са избиратели на онова СДС, което събираше 100к човека на митинг. Това са хора, които не гласуват за дясното, а гласуват за Костов. И после се чудят, що другите десни в БГ ги гледат учудено и не ги припознават като смислена алтернатива.

  Сега ще обявят народа за прост! И ще му се сърдят. Както подобава на едни истински тъмнолилави аристократи.

 92. 92 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#81] от "GogoPG":

  Дори и да не сте поклонник на Костов, самото поставяне на десните, интелигентните, свестните и нормалните в една социална категория е по същество ругателно отношение към всички, които не са десни. Недесните са неинтелигентни, несвестни и ненормални, такова ли е внушението? Това за мен е недопустима нетолерантна реторика, представляваща една от особено порочните традиции именнно на партията на Иван Костов с нейната недемократична менталност, претендираща да е точно това съчетание от убеждения и човешки качества, противопоставено на всички останали, третирани едва ли не като подчовеци. Действителността е много по-различна. Освен десни има центристи и леви от различни типове, а също и хора, чието мислене не може да бъде вместено в тази традиционна идеологическа систематизация. Към последните поне според собствените ми представи се числя и аз.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 93. 93 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Победители в тези избори са:

  Прокуратурата
  Руснаците
  Медийте

  Към тях се присламчват
  Трактори
  Енергетици
  Президенти / и неговите съседи и приятели/

  Посланието им е едно "Не ни пречете да си правим каквото искаме - иначе можем да съспем всеки политик"!

  След изминалата черна кампания, никой политик не би се наел да први каквито и да било смели действия за десетилетия! Ние сме ... Украйна!

  Единсвения ни шанс е нови избори на есен

  Единсвена добра новина - Кунева е колкото СКАТ


 94. 94 Профил на type
  type
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Яд ме е за т.нар десни - ДСБ, СДС и тн, които разделени останаха извън парламента. В българската история има много примери на подобни разделения, които носят само негативи. Проблем е също липсата на нови лица, нормални и успешни професионалисти, които да вдъхват доверие. Друга наша черта е мързела и незаинтересоваността, защото е тъпо да не гласуваш. Половината българи не са гласували - заспала работа. Не върви на добре тая държава.

 95. 95 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#92] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Дръжте се прилично. Никой не Ви е назначавал нито за форумен прокурор, нито за форумен съдия, нито за последна инстанция, нито за нов Петроний в ролята на арбитър на изящния вкус.

  Може и аз да не съм се изразил правилно - имах предвид свестните и интелигентните сред десните, а не това, че само десните могат да бъдат интелигентни и свестни. И това далеч не е "социална" категория, както бихте се убедил, ако наслюнчите пръстенца и разлистите нужните странички.

  Както и да е. Жив и здрав бъдете, желая Ви успехи. Тезите Ви тук - в голяма степен - се покриват и с моите виждания.

  Свобода за Надежда Савченко!
 96. 96 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Весело

  Според Станишев , 2/3 от българите не са гласували за ГЕРБ и за това ГЕРБ нямат право да съставят правителство!!! Над 2/3 от българите не са гласували и за БСП!!! Какъв гьонсурат , трябва да е при това положение председателят на БСП, за да претендира , че именно той трябва да съставя правителство??? И всичко това, при положение , че събралите се протестиращи пред НДК , освен всичко друго , най-силно скандираха:
  ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ! ! ! ???????????

 97. 97 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 620 Весело

  Естествено че ГЕРБ ще върнат мандата.

  Ще оставят 3-главата ламя с новата си глава - Атака - да обере негативите до следващите масови протести. После - Станишевата зима, нови предсрочни избори и още по-голяма преднина за ГЕРБ.

  Народът е късопаметен и е забравил кражбите и далаверите на Доган, Р.Овч. и сие. Поне половин година опресняване на паметта.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 98. 98 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 739 Неутрално

  [quote#95:"GogoPG"]Никой не Ви е назначавал нито за форумен прокурор, нито за форумен съдия, нито за последна инстанция[/quote]

  Аз съм го назначила 'ни проблем?

  А вие само се молете да има още едни поправителни избори , че иначе ще трябва да си признаете , че ГЕРБ е стотици пъти по-добро решение на проблемите на България от комунистическото ОФ дето си избрахте.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Задължително ще се опитат да съставят правителство на малцинството. Не могат да изоставят електората си! Ако ги бламират, ще изчакат БСП да се провалят до есента!
  И без това в момента няма пари (9 млрд), за пенсии и осигуровки за м. юни...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK