Политолози и социолози за ситуацията след изборите

Политолози и социолози за ситуацията след изборите

© Юлия ЛазароваЮрий Асланов, социолог, "Афис": Правителството няма да има нито политическа, нито обществена подкрепа


Резултатите от изборите не са изненадващи. Събитията в предизборния период бяха толкова очаквани и радикални, че със сигурност са повлияли на избирателната активност, която остана по-ниска от очакваното.


Мисля, че ще се направи опит да се състави правителство, но това не е големият въпрос. Да кажем, че политическите сили постигнат компромиси помежду си. Този кабинет не може да се ползва с широка обществена подкрепа. Обществото като че ли не е склонно да приеме резултата от изборите като някаква отправна точка към хоризонт, който го задоволява. Второ, правителството, каквото и да е то, едва ли ще се ползва със стабилна политическа подкрепа. Една четвърт от най-активните гласоподаватели няма да бъде парламентарно представена. Кабинетът ще се ползва с ограничена политическа подкрепа, при това непълна, защото все някой трябва да е опозиция, не може всички да са управляващи. И най-накрая въпросът е, че правителството, каквото и да е то, едва ли може да разчита на стабилна и дългосрочна подкрепа от парламентарно мнозинство, което ще се състави измежду партии, които имат много сложна и противоречива биография, в някои случаи взаимно изключващи се като идеи и ориентации.
Затова може би наистина е разумен някакъв краткосрочен програмен вариант за нещо, което спешно да успокои обществената атмосфера след изборите, която остава доста напрегната и бременна с нови вълни на напрежение и да извърши някакви радикални реформи, които да доведат до стабилизиране на политическата ситуация, която може да се влоши още в началото на есента. Тези реформи няма да са популярни и затова говоря за краткосрочна стабилизационна политическа програма, след което да се договорят и в разумен период да се потърси нов силен политически проект и да се явят отново на избори, за да кандидатстват за едно по-широко обществено доверие.


Ситуацията в момента е много сложна и се нуждае от широк консенсус. Нуждае се от активен диалог както с политическите, така и с гражданските групи извън парламента и най-вече неотложни реформи - нещо усложнено чрез вота на избирателите вчера.


Част от заявленията на пресконференциите снощи говорят за различна степен на отстъпчивост от водещите партии. ГЕРБ продължават да упорстват, че ще съставят еднопартийно правителство на малцинството. Мисля, че не само, че няма да успеят в подобен опит, но не биха имали и обществена база, за да се задържат на власт.


БСП продължава да поддържа своята формула за програмно правителство, която изглежда разумна. Въпросът е, че тази програма не е обявена, макар че вчера на пресконференцията Пламен Орешарски започна да изброява прагматични решения в икономиката, например. Но, да кажем, на тази основа могат да се водят някакви разговори.


Чух ДПС, които не казаха нищо конкретно, освен, че ще говорят с всички, и "Атака", която каза, че ще подкрепи само себе си, т.е. - програмно правителство - да, но ако е на Волен Сидеров и програмата му. Но сега следва период на отрезвяване. Аз се надявам разумът да надделее, защото към всички проблеми може да се добави една много остра политическа криза, която само ще усложни обстановката и ще отложи решението на проблемите, които ще станат все по-остри.


Протести не очаквам веднага, защото започва летният сезон. Разбира се, има една критична точка - първи юли, за която е планирано ново повишение на цените на тока. Поначало енергийната система е в много сложна ситуация. Но със сигурност би следвало да очакваме, че ако има отлагане на острите, неотложни икономически и социални проблеми, от началото на есента като нищо може да избухне нова вълна на протести, и то с по-висока сила.


Боряна Димитрова, социолог, "Алфа Рисърч", пред бТВ: БСП не се представи в добра светлина в кампанията


Ако някой се нагърби да направи правителство, останалите ще го изчакат около една година.


През май-юни 2014 година има избори за европейски депутати и не изключвам нови избори 2 в 1.


Макар и с достатъчно основателни претенции към ГЕРБ, те са успели да спечелят изборите. Нито ГЕРБ е загубила толкова, колкото можеше, нито БСП е спечелила толкова, колкото се надяваше.


На пресконференцията снощи БСП не приличаше на партия, която ще прави кабинет. Начинът, по който се води предизборната кампания, не показа БСП в добра светлина. БСП не се превърна в една убедителна алтернатива и сега ясно се вижда, че на изборите няма победител.


Каквото и да стане, ще имаме силно поляризиран и патов парламент. Ще има силна опозиция и закони ще бъдат прокарвани трудно.


Васил Гарнизов, антрополог, пред бТВ: Прокуратурата е "пета политическа сила"


При сформирането на кабинет предстои да видим процес на публично унижение на Бойко Борисов, няма да е силно, но ще го има. Всички ще чакаме да видим как трите други партии ще си връщат на Борисов.


БСП ще спази решението си да не съставя политическо правителство, да не иска самостоятелно и да не се съгласява на коалиция с когото и да е. ДПС пък казват "правителство без ярки политически фигури", нещо от типа на Марио Монти в Италия. ДПС ще оставят БСП да бъде мандатоносител, тъй като са разумни.


Ще има депутати, които биха подкрепили експертно правителство.


Важен е фактът, че ГЕРБ, чието управление завърши с предсрочно сдаване на властта, продължи с тежка предизборна кампания и истерия в деня за размисъл, е победител.


Вероятна е появата на "пета политическа сила", която също ще има ефект върху сформирането на кабинет - прокуратурата. Сега тя е като дамоклев меч, който виси над ГЕРБ и би направил депутатите по-сговорчиви.


Историята с намерените в Костинброд 350 хил. бюлетини засенчи скандала с подслушването, където се търси персонална отговорност.


Кънчо Стойчев, "Галъп", пред БГНЕС: Това е ден на сбогуване с ГЕРБ


Очакванията на сериозните анализатори преди изборите, че ГЕРБ няма да управляват страната, се сбъдват. Това е ден на сбогуване с ГЕРБ.


Когато става въпрос за свободата в страната, за конституционните устои и за това дали да има, или да няма република, това трябва да се каже на висок глас.


Може би най-важното за българските граждани е да си отдъхнат. МВР няма повече да диктува в България. Идва краят на срастването на политическата партия и вътрешното министерство, което в класическата литература се дефинира като мафия – този край е пред нас, той ще настане днес и просто броени седмици ни делят от изваждане всичко на масата.


Голямата въпросителна е пред г-жа Ангела Меркел. Тя има свой съюзник в България и той се казва Бойко Борисов и аз бих искал г-жа Меркел да се срещне с г-н Борисов, да я снимат медиите и знам какво ще се случи – на следващия ден немската опозиция ще иска оставката на г-жа Меркел и ще я получи.


Няма да е толкова бързо и толкова лесно да се стигне до нормално правителство, но пътят ще бъде в тази посока. Бойко Борисов и Цветан Цветанов, каквото и да получат, на каквито и да е избори, те се самоизолираха от българското общество. Те са в пълна и тотална изолация. Историята много добре знае, че колкото и силен да си, ако ти си в изолация, ти си задължително губещ, губиш във всички случаи. Излишно е да давам исторически примери от типа на Александър Македонски и т. н. Силата няма никакво значение. Това ще разбере българският народ. Това го разбира българският народ вече.


Андрей Райчев, социолог, "Галъп", пред ТВ7: Десницата не изгради работещи отношения с ГЕРБ


Социолозите толкова трепереха Меглена Кунева да влезе, че повтаряха това дори когато виждаха, че това няма да стане.


Абсурдно е твърдението, че социолозите са смачкали малките десни партии. С разцеплението на коалицията със "Синьо единство" преди изборите Иван Костов извърши ритуално самоубийство пред очите ни. Дори механичният сбор на малките десни партии ги вкарва в парламента. Същото е и с националистите - те са толкова много, че просто да се бяха събрали, щяхме да имаме 6 партии в парламента.


Десницата е в технически фалит и упреква Станишев. Защо тя е в такова състояние? Защото в продължение на 4 години не изгради отношения с Бойко Борисов. Тя го изживяваше амбивалентно - от едната страна, добрият Борисов, който ще смачка вместо нас червените, от другата страна лошият Борисов, който е мутра и ченге. Тази амбивалентност беше ирационална, защото Станишев спечели тези избори само с едно - 4 години повтаряше "Долу ГЕРБ!". Станишев спечели максималното - събори ГЕРБ от власт.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Прокуратурата е "пета политическа сила"

  В момента избраните за депутати нямат имунитет, защото още не са се заклели!

 2. 2 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Сега да прочетем и мнението на психолозите и криминалозите.

 3. 3 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Може би, е дошло време народа и политиците да разберат, че определяща за развитието на една страна е икономиката, това дали управляват леви или десни, дали е капитализъм или социализъм, дали е демокрация или диктатура, е важно, но не определящо!

 4. 4 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 857 Неутрално

  "Кънчо Стойчев, "Галъп", пред БГНЕС: Това е ден на сбогуване с ГЕРБ"

  Тая червена тиква, трябва да е наясно, че ГЕРБ е отроче на комунистите. Докога ще лъжат и мажат тия червени шамани? Това лие истината за изборите или това, че от тия дето гласуваха половината гласуваха за милиционери, тикви и комунисти, една част за турците и една немалка част за националисти, дето искат да ни върнат с десетилетия назад?
  Кънчо и Райчев да се скрият и да не си показват мазните комунистически мутри.
  Аман от техните анализи.
  Какъвто електората - такива и политиците. А народа си е откровено тъп

 5. 5 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Жалка е нашата държава. Навсякъде комунисти- социолози комунисти, политолози комунисти, журналисти комунисти, шоумени комунисти . Повечето и свръх богати. Младите ни хора са неотговорни. Може ли когато се решава съдбата на държавата ти да гласуваш за Светльо Витков- човек менте и политик нула. Политиката не е игра. За уж " десните " червения цк милионел райчев е напълно прав. Надявам се и Дневник да си понесе отговорността, която обаче не виждам как може да стане. Да работиш 4 години с комунистите и с Иван Костов и да атакуваш ежедневно и безмилостно правителство на герб, които въпреки грешките бе най- нормалното ни правителство. Според мен привържениците на дсб развратиха напълно дясното- те въведоха агитките, те въведоха епитетите, те си поставяха бюлетината на аватара.

 6. 6 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 498 Весело

  Кънчо Стойчев е весел нещо, обаче нищо не казва за Тузлата...

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 7. 7 Профил на naonit
  naonit
  Рейтинг: 442 Неутрално

  фактите са ГЕРБ печели и но не може да управлява самостоятелно. Бсп-Бкп втора не може да управлява самостоятелно желае някакво безодговорно правителство на власт и може би Дпс ги подкрепя. А голяма част от родните социолози въщност са много добри полит-манипулатори.

  никога да не се забравя , че комунизъм е равно на фашизъм .
 8. 8 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  идва безвремие и липса на управленсто в година, от която може да страдаме следващите 8 години.

 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Трябва да се прегледам, Андрей Райчев ми звучи почти нормално: "Абсурдно е твърдението, че социолозите са смачкали малките десни партии. С разцеплението на коалицията със "Синьо единство" преди изборите Иван Костов извърши ритуално самоубийство пред очите ни. Дори механичният сбор на малките десни партии ги вкарва в парламента. Същото е и с националистите - те са толкова много, че просто да се бяха събрали, щяхме да имаме 6 партии в парламента.

  Десницата е в технически фалит и упреква Станишев. Защо тя е в такова състояние? Защото в продължение на 4 години не изгради отношения с Бойко Борисов. Тя го изживяваше амбивалентно - от едната страна, добрият Борисов, който ще смачка вместо нас червените, от другата страна лошият Борисов, който е мутра и ченге. Тази амбивалентност беше ирационална, защото Станишев спечели тези избори само с едно - 4 години повтаряше "Долу ГЕРБ!". Станишев спечели максималното - събори ГЕРБ от власт."

  Само дето не се сещам как Станишко е спечелил изборите, другото е горе-долу нормално.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на Swan_
  Swan_
  Рейтинг: 772 Разстроено

  Мъчно ми е за България.

  https://swansphotography.com/
 11. 11 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Парламентарни изроди 2013

  "Икономиката, глупако"
  Бил Клинтън

 12. 12 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Никой друг вече не е винове. В това тежко положение, българите не излязоха да гласуват. Затова пак ДПС, ще раздава картите. Вече никой друг не е виновен.

  А с тоя сайт, какво става, съвсем се скапа.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 13. 13 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3796 Неутрално

  Защо никой не пита откъде идват парите на Волен Сидеров за телевизия "Алфа" и вестника му"
  По телевизията му няма никаква реклама. Бюджетът ли му дава пари, от наркотици ли са, проституция, или от някое чуждо посолство?

 14. 14 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Явно си прост, щом телевизията на Атака ти е проблема.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 15. 15 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Пътят към 4-та национална катастрофа причинена от комунистите е отворен - знаем че ги МОЖЕТЕ тези неща! Само дето сметката ще я плащат тези които НЕ гласуват нито за вас, нито за ДПС или за Болния! вашите електорални овце данъци не плащат саге или за в бъдеще! - пенсионери, безработни и селскостопански производители!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 16. 16 Профил на Snoopy
  Snoopy
  Рейтинг: 512 Неутрално

  [quote#13:"historama"]Защо никой не пита откъде идват парите на Волен Сидеров за телевизия "Алфа" и вестника му"
  По телевизията му няма никаква реклама. Бюджетът ли му дава пари, от наркотици ли са, проституция, или от някое чуждо посолство? [/quote]
  Държавни субсидии на партиите говори ли ти нещо?

 17. 17 Профил на Dimitar Pehlivanov
  Dimitar Pehlivanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мoni56":

  да, но все още имат имунитет като кандидат-депутати, който важи до решението на ЦИК за персонално обявяване на състава на парламента.

 18. 18 Профил на simpler
  simpler
  Рейтинг: 334 Весело

  Странно опустяха коментарите в сайта
  Май не е ясно кой точно ще плаща за тях и какви трябва да са.

 19. 19 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Аааа, не, какво сбогуване с ГЕРБ! Я вижте това:
  "ГЕРБ е готова със състава на свое правителство, а премиер ще бъде Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов по БНТ. Цветанов добави, че все пак трябва да се изчакат резултатите и да се види "дали трябва да се говори с някои от другите политически формации", или просто ГЕРБ ще предложи "правителство на малцинството". Той добави, че "за разлика от БСП" ГЕРБ издига своя лидер за министър-председател." Не, просто няма такава наглост - на всичките им гадории, престъпления, те със зъби и нокти са се вкопчили във властта! Няма да се учудя и да си напазаруват отново депутати отцепници от Атака! Пък и от ДПС защо не, въпреки че е малко вероятно! Това, което не се купува с пари, се купува с много пари са казали хората!

 20. 20 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Така е защото Костов разсипа дясного.Ако се беше махнал преди 5 години сега сигурно щеше да има читава дясна партия.

 21. 21 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Мммммммммм, да бла,бла, бла и накрая едно голяма л...
  Това ни очаква!

  ура и да живей!!!
 22. 22 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#20] от "exit13":

  Наистина е така. Ако имаше една нормална дясна партия, нямаше да станем свидетели на подобен откачен вот. Нямаше да има Атаки и турци поне, другите две ги знаем, че са сигурни.

 23. 23 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#8] от "Eisbär":

  И при власт имане и при безвластие народа все опира пешкира.Проблемът е в липсата на морал в политиците и че прекалено дълго ги търпяхме за да стигнем до тук.

 24. 24 Профил на К.Николов
  К.Николов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има само един начин да се използват 350 хил бюлетини, които ден преди изборите са в склад. И те бяха използвани точно по този начин от БСП - за пропаганда. Това са бюлетини за стотици секции, във всяка от тях има комисии и наблюдатели и ГЕРБ е в малцинство. Трябва всички тези стотици комисии и наблюдатели, посочени от БСП, ДПС, и десетки други партии до един да работят за ГЕРБ и никой да не си отвори устата. Няма как да стане.
  Толкова бюлетини не могат да се пуснат в урните, но БСП ги пусна директно в главите на хората с помощта на своя пропаганден отдел - Прокуратурата. Не е случайно това, че не е правен опит да се хванат поръчителите и че информация по текущо разследване е разтръбена по медиите в деня за размисъл.

 25. 25 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  [quote#5:"grayeagle"] и да атакуваш ежедневно и безмилостно правителство на герб, които въпреки грешките бе най- нормалното ни правителство.[/quote]

  Нормално?
  Па нема нещо по-нормално от Калинка Илиева, Миро Мършата, египтолога с рушветите във ФНИ, Тежката артилерия у болниците, Божо Димитров, хаскьовското бакалавърче и Руми Желева...
  За Дянков, Цвъ и самият връх на това сборище въобще пък няма да си провя труда да пиша.
  Нормално?
  За някоя русенска психиатрия - става.

  Ecrasez l’infâme
 26. 26 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Клептостан...

  Любов и светлина!
 27. 27 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Това за "прокурорската партия" може и да е метафора, но не знам защо появата и действията на Цацаров много ми напомнят тези на Борисов от преди няколко години. Дали не ни предстои да гледаме нов епизод на стария филм но с ново лице в главната роля? И вместо "доброто ченге" да имаме "добрия прокурор". И поредният "спасител".

 28. 28 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 551 Неутрално

  БСП побесня...Винаги е била партия хищник, но сега е като звяр. А Райчев и 90% от социолозите са просто червени боклуци.

 29. 29 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 551 Неутрално

  И още нещо към червените другари. Честито ви второ място. Имате абонамент за него.

 30. 30 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Весело

  [quote#28:"smej"]А Райчев и 90% от социолозите са просто червени боклуци.[/quote]

  Ъхъ..
  Само Мира става, но на нея и гепиха в последния момент 10% от Костинброд.

  Ecrasez l’infâme
 31. 31 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#13:"historama"]или от някое чуждо посолство? [/quote]

  позна

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 32. 32 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  За мен най-изненадващото на тези избори е как на един ден (днес 13.05.2013г.) се бастисаха тотално четири (4) от малките партии.... ей така хвърлиха пушките в просото... и адиос мучачос...

 33. 33 Профил на kortess
  kortess
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Хич не е сложна ситуацията след изборите вчера. Гласували по-малко от половината. От тях половината са купени, другата половина гласували, защото така трябва. Какво му е сложното на това? Болшинството гласоподаватели ясно показват, че не искат една и съща лакома сган да ги управлява. Но понеже в изборния закон не е предвидено отрицателното гласуване, тези хора нямат друг начин да заявят позиция, освен да се откажат от гласуването.

 34. 34 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  не мога да разбера кво се радвате ,че комунистите ще правят правителство ,кой ще го разпознае и финансира .ЕС ли ,че то там са бившите мутри от тройната коалиция прочули се с кражбите си ,ще ни отрежат на 2 рия ден всички плащания .СССР ли -може ,ама го няма ,освен ако не ни отпуснат от КГБ едни 20 милиарда с 10% лихва ,за да ни строят Белене,за да могат да живнат овчаровци ,че много изостанаха от арабите ,нямат си нови модерни яхти и летящи чинии за ортака си Доган,е да ама от ЕС като видят това ,ще ни сложат визи„ките ,тоест ще ни изхвърлят така успешно ,както ни вкараха там ,за нещастие на комунистите .Само след 4 месеца ще стане ясно за какво иде реч ,на месец на страната са необходими 960 милиона за пенсии ,600 милиона за заплати на държавните служители ,300 милиона за здраве ,а се събират къде 1 милиард ,ха изчислете за колко месеца ще опапаме бюджета си и резерва си ,откъде ще дойдат другарю Станишев ,може би ще ни ги осигури Орешарски ,като бутне борда и ни зарадва с 5 лв за 1 евро и 100 % инфлация ,да ни е честито новото управление ,че бяхме недоволни от ГЕРБ .

 35. 35 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  оп да не забравя ,подгответе се психически за последната година,в която плащаме по 15 процента данъци ,от догодина 45% ,да ни са честити новите управляващи ,само радости ни носят .

 36. 36 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Разстроено

  До коментар [#20] от "exit13":

  Нали има партията дясна на Тиквата що не гласувате за тиква която Ви открадна дясното пространство ако беше заето Тиквата щеше да е ляв

 37. 37 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Не политолози и социолози а патолози трябва да дадат оценка.

 38. 38 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#13] от "historama":


  [quote#13:"historama"]Защо никой не пита откъде идват парите на Волен Сидеров за телевизия "Алфа" и вестника му" [/quote]Защото се знае.Затова не се пита...Сидеров октомври беше на посещение в Москва и като се върна изведнъж заглади косъма.Покрай режисираните протести бая заглади косъма-претрорублите не миришат...

 39. 39 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  ГЕРБ не е наркотик.Обществото не е еднородно.

 40. 40 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#3] от "ban":

  Както вече е казано:Икономиката,глупако!

  rock n' roll is king!
 41. 41 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#8:"Eisbär"]идва безвремие и липса на управленсто в година, от която може да страдаме следващите 8 години.[/quote]

  Е като имахме време и боц-цоц управленство 3,5 години цъфнахме, та вързахме.

 42. 42 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 488 Неутрално

  В държавата на левите социолози лявата партия е победител дори когато е я победят втори път ...
  Андр.Райчев снощи пък каза че Станишев всъщност искал да бъде втори...не играел за победа..
  .интересно на кого ги приказва тези работи...кои точно е убеден че Серго нямаше да му хареса да победи...

 43. 43 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1311 Разстроено

  До коментар [#10] от "Swan_":

  И на мен.

 44. 44 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 698 Неутрално

  а на Мира възгледите де са?...

 45. 45 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#29:"smej"] абонамент за него[/quote]
  ха, виж тук си прав, ама много дето бяха първи, вече ги няма въобще. Така, че както се казва втори, ама в парламента!

 46. 46 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#12] от "Един":

  нема пари за капекс

 47. 47 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  И какво стана? Вместо БСП да е под 4% на тези избори, а Станишев да подаде оставка дадоха фира всички десни партии, а оставки подадоха лидерите им?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 48. 48 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#40:"TAC"]Икономиката,лупако![/quote]
  абе тука е десен форум, не могат да разберат, че БСП, всъщност е дясна партия, и може да провежда дясна политика!

 49. 49 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#42] от "lynyrdS":

  Обаче този път социолозите общо взето познаха. Тези, които не познаха бяха политците. Герберите направиха нещо не виждано в последните 23 години - спечелиха избори след управление. Всички останали се самоизядоха. Друг е въпросът какво следва от тук нататък.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 50. 50 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#48] от "ban":

  Всъщност този форум е десен, точно толкова, колкото БСП е лява!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 51. 51
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 52. 52 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#48] от "ban":

  Да ако наричаш дясна политика кражбата, да БКП е най дясната партия, щото те са факири в краденето спор няма по този въпрос. На който му харесва бастунстан и комунизма да си стои в комуногария.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 53. 53 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#52:"zuk_trombon"]факири в краденето[/quote]
  хм, аз мисля, че в този занаят доста се изучиха! Всъщност, това е един интересен въпрос, дали сме толкова бедни, щото много се краде, или щото нищо не се произвежда, или и двете!

 54. 54 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  През първият си мандат Боковото правителство се занимаваше да преодолява тежкото наследство на предходното управление.
  През вторият си мадат ще правят същото.
  Пак ще има - тия предните опоскаха бюджета...и ний сига требва да им сърбаме попарата на тез хайвани...
  ---
  Така, че никви програмни мрограмни правителства...никви парламентарни патерици за гербаджиите.
  Да си правят правителство, да си лудуват на жълтите павета...докато и най-хамавия герберон почувства по джоба си ползата от файдата на малоумното си гласуване.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 55. 55 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1485 Неутрално


  Цитирам:
  "Кънчо Стойчев, "Галъп", пред БГНЕС: Това е ден на сбогуване с ГЕРБ"
  .........
  "Андрей Райчев, социолог, "Галъп", пред ТВ7: Десницата не изгради работещи отношения с ГЕРБ"

  Със сигурност тези две ченгета са с най-сериозни заслуги за негативния имидж на социолозите. Отврат!

  I Want To Believe
 56. 56 Профил на petmit
  petmit
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Метафорично казано ситуацията в България след изборите много наподобява тази от вица за Хасанчо и Айшето, дето циганчето им паднало в кална локва и Хасанчо попитал: "Айше, ша го вадим ли от гьола или ша си прайм друго?" Но като гледам какво "отроче" ни се пръкна след изборите, май че ще е по-добре да го захвърлим, и да си направим друго (разбирай - други избори, но при друг служебен кабинет, а не този на Райков).

 57. 57 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 772 Неутрално

  [quote#20:"exit13"]Така е защото Костов разсипа дясного.Ако се беше махнал преди 5 години сега сигурно щеше да има читава дясна партия. [/quote]Всеки който иска да го мислят за умен задължително почва Костов това, Костов онова, Костов е виновен.
  Веновен е: За аварията във Фукушима. За атентата в Бостън. За стрелбата в Ню Орлиънс. За убийството на 69-те младежи на о-в Утоя. И това са само малка част от събития и трагедии в които има пръст. За последната година-две. Ако се разровите по-натам ще откриете много по-страшни неща.

  Бъди спокоен, вече доказа че можеш да мислиш. Окни сега и нещо против Станишев и червените, за да е съвсем цветно.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK