Читателски Дневник: Приятно ми е, Зумпалов!

Читателски Дневник: Приятно ми е, Зумпалов!

© Юлия ЛазароваОказва се, че гласоподавателите фантоми не са единственият проблем при провеждането на избори в страната. Това показва опитът на фоторепортера на "Дневник" Красимир Юскеселиев -  когато отива да даде гласа си за нов парламент, той научава, че има нова фамилия и освен това е разведен.


Ето историята на Красимир Юскеселиев:


Отидох сутринта до избирателна секция 37 в музикалното училище в столицата. Когато ме потърсиха в избирателния списък, изникна нещо странно. Срещу адреса, на който съм регистриран, фигурираха малкото ми име, презимето ми, но друга фамилия - ЗУМПАЛОВ. Това не е моята фамилия.
След кратка словесна схватка с членовете на избирателната комисия, стигнахме до решението да отида до общината и да изясним казуса там. Отне ми към час и половина, за да убедя общинските служители, че има грешка. В крайна сметка те се обадиха в избирателната секция и помолиха името ми в списъка да бъде поправено, за да мога да гласувам.


Казах си, че при над шест милиона избиратели е възможно да стане грешка. Дори реших, че с този късмет е редно да пусна и тото.


В ранния следобед обаче "грешката"  прерасна в абсурд, когато и съпругата ми отиде да гласува. Тя е в списъка на 43 секция във Втора английска гимназия. При нея възникна същият проблем – съвпадение на адрес, малко име, презиме, но друга фамилия. На нея й се падна ХВЪРЧИЛКОВА. Това не е нейната фамилия. Тя носи моята, след като се оженихме.


След словесна схватка с членовете на СИК, следва телефонен разговор със служител от общината. Тогава се оказва, че в районната администрация дори има документ, според който жена ми е разведена. Да крие такова нещо от мен!


В крайна сметка поправиха избирателния списък и тя успя да гласува.


Сега остана да се занимаваме с този документ за развод, който се намира в общината.


А дали ще отида да гласувам отново, не знам.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK