Най-вероятно БСП и ДПС ще имат толкова депутати, колкото ГЕРБ и "Атака"

Най-вероятно БСП и ДПС ще имат толкова депутати, колкото ГЕРБ и "Атака" в следващия парламент - 120. Това показват последните данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) при обработени 100% от протоколите от страната и близо 97 на сто от чужбина (виж графиката най-долу)


ГЕРБ събира 30.53% от подадените гласове, а "Коалиция за България" - 26.65 на сто. Третата сила ДПС е привлякла 11.22% от бюлетините в страната, а "Атака" - 7.31 на сто. В чужбина партията на Лютви Местан е получила 48.48%, ГЕРБ - 21.32 на сто, левицата - 4.55%, а формацията на Волен Сидеров - 2.85 на сто. Общо гласувалите зад граница са 114 хиляди.


Проф. Михаил Константинов, който е член на борда на директорите на "Информационно обслужване", също прогнозира паритет. "Мандатите са 97 за ГЕРБ, 85 за БСП, 35 за ДПС и 23 за "Атака", но има още неполучени и неофициално въведени протоколи", изчисли той, цитиран от "Фокус". Според информацията в централите на БСП и ДПС двете партии получават съответно 84 и 36 депутата в следващия парламент.


Останалите все още необработени 3% протоколи от чужбина биха обърнали резултата, ако повечето от подадените около 3500 гласа са за някоя от четирите формации. Не е известно от коя държава са неотчетените данни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK