За какво гласуваха българите в Лондон (видео)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 941 Любопитно

  Сладурана! А опашката за гласуване е умопомрачителна! На следващите избори трябва да вземем пример от нашите хора в Англия! Само по този начин можем да разкараме ДПС и БСП от властта!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Браво на българите в чужбина!

  Отговорни сладури са!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 3. 3 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Срамота е че в Америка живеят толкова много българи, а резултатът е няколко хиляди гласа. Гласовете на сънародниците ни по света би трябвало да ни теглят напред, а не да оставят гласовете от Турция да ни теглят назад. Трябва повече разяснителна работа относно регистрацията и важността й за отварянето на секции в близост. Регистрирането става онлайн и е направо срамно човек да не направи това малко усилие. Иначе кой ще се вдигне да ходи до град с консулства.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 4. 4 Профил на indifferent
  indifferent
  Рейтинг: 229 Любопитно

  За каквото и да са гласували, изгубили са си деня.

 5. 5 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Най-смисленото беше "да изберем кралица на България".

  malart.blog.bg
 6. 6 Профил на Magnum
  Magnum
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Само на мен ли ми е криво, че там има опашка (хора, които не живеят в България), а тук се гласува от 50% от хората. И голям процент от тези 50% са малцинствата...

 7. 7 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Милите хора!Напразно са стояли на опашка.Само циганите у нас да бяха гласували,щеше да се постигне същият резултат.Образованите и просветени избиратели нямат представителство в парламента,нито пък трудолюбивите и предприемчивите.Хванаха ни да решваме проблемите на двете кохорти на БКП,а ние и това не успяхме да решиме.

 8. 8 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Съществен е въпроса "Защо гласуват!?" Да си дойдат тука да си живеят при ГЕРБ, като толко им харесва! Какво ми гласуват за ГЕРБ в Лондон, типично се получава "На чужд гръб и 100 тояги са малко!". ЕЛАТЕ ТУКА БЕ, ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ТИЯ ДЕТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ!

 9. 9 Профил на Magnum
  Magnum
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#8] от "hartofilax":

  Гласуват, защото много от тях хранят семейства и роднини в България. Гласуват, защото някои от тях възнамеряват да се върнат. Гласуват, защото са българи и искат да допринесат с нещо за бъдещото поколение.
  Друг е въпроса "Кой ще подобри бъдещето?" и дали техния глас няма да бъде неутрализиран от хилядите купени гласове на красавците от махалите.

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3199 Неутрално

  До коментар [#3] от "emil":

  Как да гласуват?В Канада има хиляди българи и 3/три/ секции? Кой е луд да пътува хиляди километри,каквото и желание да има!

 11. 11 Профил на pruch
  pruch
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#8] от "hartofilax":
  Аз лично, все още пазя българското си гражданство единствено за да мога да помагам с каквото мога да се отърве още една държава от комутисти и социалисти.В случаят, с моят и на семейството ми гласове срещу червените.Никой от семейството ми или приятелите ми не си и помисля да се връща да живее в България.

  Не се бори с прасе. Накрая и двамата ще се окаляте, но на него това ще му хареса!
 12. 12 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  за Монреал - съм горе- долу - доволен :)) Лично им се обаждах - да направят заявления и за ПЪРВИ ътда имат секция ..Срамота беше - да нямат досега ..
  Около 460 гласували ..
  ДПС- 1 глас :)
  ДСБ- 57 гласа
  БКП- 2.. и няколко
  Много за герб - 23.. и няколко - по инерция ..
  Кунева- 2 ,,и няколко ..
  .
  Секция БЕЗ застъпници и наблюдатели и неясни членове на комисията :))

  BIG AL
 13. 13 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Българите в Лондон подразбраха червената атака и за разлика от нашите мързеливи " млади" те гласуваха добре- за десни партии основно и за герб главно. Затова сега във Враца печели дпс- а врачани са пили биричка и кафенца.

 14. 14 Профил на Виктор Флоров
  Виктор Флоров
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#12] от "BIG AL":

  Това трябваше да е истинския резултат от изборите-този който се е случил в Канада.Но ..тук надделява за сетен път слабоумието.
  Време е да се въведе електронно гласуване..
  И май все повечè се налага образователен ценз -за да се намали ефекта от купуването на гласове.

 15. 15 Профил на Velislav Minev
  Velislav Minev
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#6] от "Magnum":

  Ама и там е така... Една близка от Швеция ми каза, че от цялата опашка за гласуване в Стокхолм само тя и още едно момиче не са били от от малцинствата. Другото - забрадени тумби... Тия почти 50 % за ДПС от чужбина изобщо не са само от Турция!

 16. 16 Профил на atreu
  atreu
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Хора, които са напуснали България преди 1 година не трябва да имат право да гласуват. Те не са наясно с живота тук, с политическата ситуация. От къде на къде ще вземат решения за мен и децата ми. Черпят информация само от медиите, а те както се знае са добре подкупни.

  Приказка без край
 17. 17 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Между другото, опашката в Лондон беше огромна не само заради многото, желаещи да гласуват, но и защото организацията беше ужасна. Те разполагаха с капацитет като за българската общност там през 2001 г. сигурно. На фона на българите в Лондон, не знам дали активността е била висока, физически не мисля, че са минали толкова много хиляди хора. Много хора чакаха 2 часа и се отказаха, как да ги виниш?

  Харесва ми как никъде не се споменава, че се опитаха да затворят секцията при 300-400 човека отвън в 8.30, и как целият процес по регистриране беше безсмислен, защото списъците бяха грешни. Майтап.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 19. 19 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#6] от "Magnum":

  Ами мини в което искаш българско градче с население от 5 000 до 50 000 души и няма да виниш хората повече, че не са гласували...Тези негласувалите просто не са там! Всеки се е спасил от безработицата както може по света...Там са останали САМО местните мутробарони бизнесмени изпрали си парите и един куп малцинства, пенсионери и държавни служители..Други просто няма..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 21. 21 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз чаках близо 4 часа да гласувам в Лондон, станах рано в 7:30 сутринта. А в България се гласува за максимум 20мин и половината хората пак не го правят и накрая пак червеникави мутромилиоционери и пИдали си избрахме да ни оправляват... гати сдуха!

 22. 22 Профил на Patilan
  Patilan
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Имено там гласувах на предишните избори през 2009, и ме боли че нищо не се е променило. За забързнания и ултра скъп живот в Лондон - 3 часа са адкси много.
  Твърде много е да очаквам някой да уважи времето на хората, но това което искам е изборите да не бъдат саботирани! Тази дезорганизация и малкият брой секции е едиствено САБОТАЖ.

  I'm my worst enemy!
 23. 23 Профил на kwadrat
  kwadrat
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Какво се превъзнасяте по избирателната активност в чужбина и как тези гласове ни теглели напред?
  Тези хора не могат да имат реална преценка за случващото се в страната и не е редно, живеейки там, да определят лай**та които ние ядем тук. Те си имат собствени проблеми и собствени грижи, в контекста на обществата в които живеят. Дори да приемем, че са добре информирани какво става в България, интерпретацията им би била в контекста на тамошното общество. Как биха могли те например да оценят проблема със здравеопазването в БГ когато в Германия това е просто даденост за която не мислиш? Тези хора гласуват по информация от Гардиан и Бареков, те си мислят, че страната ни сега, благодарение на ГЕРБ е опасана от магистрали и сме пример на цяла Европа за финансова и икономическа стабилност.
  ЗА УСЕДНАЛОСТ!

 24. 24 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Така, и аз разглеждам гласовете на българите в чужбина. Интересни неща. Има българи в Ел Ей, гласували за БСП, повече от българите в Украйна. Дали не им се привижда Сергей като Обама? Вече могат да се връщат! Come home!
  Няма нужда да се мъчите в Калифорния идвайте си, социализмът е още жив!

 25. 25 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Трябва да им се отнеме правото на глас! Традиционно българите в чужбина гласуват крайно некомпетентно и вредно, за по-голямото зло - значи ние с протести сваляме ГЕРБ, а те пак гласуват за тях. Те гласуваха и за Гоце, за мадридския измамник. Живеят в собствен свят, теоретично и далеч от реалностите и се бъркат, където не разбират, затова трябва да им се отнеме правото на глас! А покрай тях и турците няма да гласуват в Турция, което ще е много полезно!

 26. 26 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 503 Неутрално

  lessonsoftime ти не си този който има право да определя кой има право да гласува и кой не. Щом хората са чакали по няколко часа да гласуват значи ги е грижа за Булгария и това как се оправлява. А за кого са гласували при тази липса на избор гласуваха за по малкото зло, а по малкото зло въпреки всичките си недостатъции грешки се нарича ГЕРБ, или според тебе те крадоха повече от триглавата ламя наричаща себе си коалиция. Първо смачкайте комунистите и крадците от ДПС които говорят хубаво но действията им показват колко струват. Така че гласува се за по малкото зло...

 27. 27 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Дай Боже на следващите избори да има електронно гласуване. Свалям шапка на хората от опашката в Лондон за търпението, знам, че са отвикнали от редене на дълги опашки. Всъщност вероятно и аз бих чакала, но не ми се наложи - в Палма всичко вървеше бързо и гладко.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 28. 28 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1417 Любопитно

  На призоваващите тук да се отнеме правото на глас на българите в чужбина - в кой свят и кой век живеете?


  До коментар [#24] от "rasnoa79":

  Би ли дал(a) линк? Търсих набързо и не намерих.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 29. 29 Профил на coffee_
  coffee_
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Какви ли интригуващи отговори би получила Рада, ако интервюираше чакащите на опашка пред произволна секция в Бурса, примерно?

 30. 30 Профил на smartcookie
  smartcookie
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  @ 16 Не знам защо мислиш, че след като живееш в София това те прави достоверно информиран за живота в Симитли, например. Разликите в стандарта и начина на живот на хората в Тополовград, Лом или Враца са огромни - няма почти никакви допирни точки с този в София или Варна. И пак си в ръцете на медиите, щеш не щеш. Всеки формира мнението на базата на иформираността си, не на 'преживяното" днес. Защото ако ти се връщаш по бул България с колата , аз се връщам с петицата и дори в рамките на един град разликите са огромни. Така че мисля тази мантра за "защо ще гласуват, като не са тук" е глупаво разединяваща гражданите. Къде е тук. защото моето тук е твоето там и от там гледните ни точки> Демокрацията затова е демокрация, защото най-логичното нещо е да се дава в-ст да гласуват възможно най-много граждани, а не да се спират групи от гласуване по различни белези.

 31. 31 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мария":
  Линк към кое?
  http://results.cik.bg/pi2013/pdf/32/index.html
  това е линк към сканираните протоколи за гласувалите в чужбина. 32. 32 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#31] от "rasnoa79":

  Това търсех, благодаря.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 33. 33 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#25] от "lessonsoftime":

  То и циганите у нас, гласуват и некомпетентно и "неправилно" и подкупно, но си имат право на глас, така е и с нашите сънародници в чужбина....
  Имат си право на глас, ще си го упражняват ако искат, когато искат и както искат!!!! Забравих и където искат!

  Протестантската делегирана (чрез избори) демокрация не е най-съвършенната политическа система, както казваше оня с пурата дето се къпеше по семейному в една вана, но няма по добра измислена.......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 34. 34 Профил на smartcookie
  smartcookie
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  или някой смята, че е достоверно информиран за здравеопазването в България, и го разбира по-добре и може да 'прецени' по-добре за хората в Лом например? Ломчани по всяка вероятност така мислят и за софиянци - какво разбират те от здравеопазване, защо не дойдат тука да видят какво е, ами гласуват за тия дето закриха болницата и тн..

 35. 35 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#14] от "id_1":

  Ами трябваше ..) В цяла Северна Америка - САЩ и Канада , навсякъде ДСБ - са ВТОРА избрана партия , с пъти повече от БСП ...)
  Но, пробремът си остава - малко хора са гласували..В Чикаго - 500-600 души, по-малко В Лос Анджелис и т.н...

  BIG AL
 36. 36 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Нашата пропаганда ОСНОВАТЕЛНО се е втренчила в Лондон, където са се събрали около 99.999999% от Българските избиратели...
  А след като в Лондон са около 99.999999% от Българските избирателите, то ОСНОВНОТО внимание, т.е. 99.999999% от вниманието, трябва да е насочено натам - към Лондон...
  Останалите от 99.999999% до 100% са пръснати по цял свят, вкл. в България...

  Разтурям колоквиума!
 37. 37 Профил на Михаил Марков - Прост народ, слаба държава!
  Михаил Марков - Прост народ, слаба държава!
  Рейтинг: 399 Гневно

  Как може в Лондон около 1000 човека да гласуват за ГЕРБ!!?!?!?!?! Какво првят тези хора там??? Защо не са си в България след като им харесва управлението на г-н Борисов??? Положението с същото и в секциите в Лос Анжелис, Хамбург и Копенхаген! Ужас и безумие!

  ГЕРБ и БСП+ДПС не са двете страни на монетата, а едната! Гражданското общество е другата! С тези политици, Русия не е част от Европа и цивилизования свят!
 38. 38 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Крайно време е да има електронно гласуване. Абе как може да се пускат електронни фишове за тото съвсем коректно (и анонимно), а да не може да се гласува?!? Това НЕ е технически проблем. Това е политически въпрос, който трябва да се реши максимално бързо. Само така ще се повиши активността сред най-съществената част от гласоподавателите - млади, мислещи, технически грамотни. И само така ще се неутрализира контролирания и купен вот. Да не говорим, че изборите трябва да са мажоритарни. Тогава такива недоразумения като ЦЦ нямат никакъв шанс да станат депутати, че да има нужда някой да им сваля имунитета и да се правят циркове.

  Жизнь или Life - избор има.
 39. 39 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#2:"Митко"]Браво на българите в чужбина! [/quote]
  А някои казват, че трябва на българите в чужбина да им се отнеме правото на вот. Знам какъв е проблемът, но трябва ли да се откажем от вота и на тези хора?

 40. 40 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#26] от "svet23":

  Ти не си този, който да каже дали аз съм този, който да каже кой да гласува.
  То и червените бабички ги е грижа и ходят да гласуват, ама с това нищо не помагат. И едните, и другите нямат капацитета да вземат правилни решения, не са и информирани.
  Логиката ти за по-малкото зло е грешна. На тези избори по-малкото зло беше да се държи равен резултата, за да не може никой да управлява. Освен това псевдоалтернативите като сините, ГЕРБ и т.н., не са по-малко зло, а удължават злото, защото само се представят за алтернатива, но реално не се борят достатъчно с комунистите, или избщо не се борят, но губят ценните десетилетия от живота на милиони. Затова моята теза е, че на първо място трябва да се отстраняват псевдоалтернативите и да се толерират само алтернативи, които ще направят нещо реално против комунистите.
  Ти знаеш ли, че има опозиционери, които искат да променят нещата, но ГЕРБ им следи телефоните и Интернет и им пречи да се борят с комунистите. Така гласувайки за ГЕРБ, гласуваш за клонинг на комунистите и на практика за комунистите. Ето защо логиката ви е сбъркана - не сте и информирани, емигрантите не живеят в страната, не знаят какво реално се случва, взимат грешни решения. Нито Гоце, нито мадридския измамник бяха по-малкото зло също.

  Следва копиран по-стар пост, който продължава да е валиден и обяснява защо трябваше да се гласува по дадения от мен начин:

  ГЕРБ свърши работата, заради която го избрахме - да спре руския АЕЦ Белене - само по себе си това беше със значението на Освобождение, а датата на това Освобождение - годна за нов национален празник. Втората важна задача, заради която избрахме ГЕРБ, беше да хвърли един много як политически бой на сините, които не приеха ДОИП, и най-после да ги превъзпита, а накрая и да ги изхвърли от политиката заради тяхното упорство по неприемането на ДОИП.
  А ще питаш защо е трябвало сините да бъдат изхвърлени от политиката. Ако сините се върнат на власт, този филм сме го гледали два пъти - след всеки син мандат идват по два-три, а и повече червени. Това не е случайност, а закономерност. В ДЪЛГОСРОЧЕН план те не са никаква алтернатива на комунистите, а напротив - ЗАТВЪРЖДАВАТ тяхното управление, защото не реформират избирателната система, която издига комунистите. Те са псевдоалтернатива или просто са синьото крило на БКП. Така свеждат алтернативите до две БКП/ДС разклонения, както е показано на схемата:

  http://img94.imageshack.us/img94/9797/sdsbkp.jpg

  Има и друг много важен момент, по който може да разбереш доколко една партия е алтернатива на БКП. По това дали даден водач е с охрана и в каква степен, може да разбереш доколко прави нещо съществено против комунистите. Да си видял някога син политик с охрана освен стандартната на НСО, която не гарантира нищо, защото е пълна с комунистически агенти? Това обяснява и защо сините нищо не направиха против комунистите:
  http://edno.info/f/showthread.php?t=1995

  Разгледай само значението на Костов, който 3 пъти подкрепи Гоце за президент, а чрез него и тройната коалиция, а чрез нея и руския АЕЦ Белене: http://kostov.edno.info

  Ако сините се върнат на власт, това означава всичко да започне отначало, тези 23 години провал да се повторят.

  След като ГЕРБ изпълни тези 2 много важни задачи, той вече не ни трябва, а започна много да вреди, а за тези две задачи всички плащахме 3-4 години.

  Да започнем от финансовия му министър - изключително вреден елемент - американска резидентура, който направи всичко възможно да американизира финансовата система. Въведе данък "Лихва", за който доказах, че ощетява най-бедните, единната сметка, опита се да въведе данък за печалбите от хазарт за играчите, за продажби на имоти (все едно парите от продажбата са ти доход), връзването на касовите апарати с НАП (в Турция няма нито обявени цени в магазините, нито касови апарати, а пък има една от най-бързо развиващите се икономики). Къде в Европа има нивомери, свързани с НАП?

  Обществото започва да си отдъхва от милиционерщината.

  При ГЕРБ се въведе регистрацията на СИМ картите (с лъжи и абсолютно ненужно, без да са постигнати обявените цели) - масовото следене на телефони и Интернет. Започнаха масово да следят форумите и да цензурират Фашистбук.

  Сложиха полицай почти на всеки ъгъл. Само недостигът на полицаи им попречи да сложат на всеки ъгъл.

  Направиха луди автомобилистите от безсмислени и рекетьорски проверки - фарове, колани, рекет Гражданска отговорност, камери, които снимат навсякъде, и то да беше за превишена скорост - добре, а то е за платен рекет. А в комбинация с единната сметка глобите не може да не се платят. 600 лв за физическо лице за неплатен рекет, 2000 лв за повторно нарушение, колкото е целия ГОДИШЕН доход на засегнатите, 10000 лв за юридически лица.

  Въведоха платено паркиране навсякъде, с което ощетиха абсолютно всички, и най-вече шофьорите. Сега паркоместата стоят незаети, трафикът не е намалял, а събраните пари отиват за контрол и на практика "печалба" и не остава.

  Въведоха връзката платен данък - застраховка - преглед, едното не може без другото, и ако нямаш едното, нямаш нищо, и после те глобяват за всичко.

  Опитаха се с всички сили да вкарат страната в Шенген, та да се напълни с емигранти - против волята на народа.

  Не направиха нищо за излизане от ЕС, който е изключително вреден съюз за нашата страна, и от който тя повече губи.

  Бойко си строи спортни зали за свой кеф от парите на данъкоплатците.

  Ограничиха чуждите хазартни сайтове и така подкрепиха местните хазартни мафиоти.

  Всичко изброено по-горе е само върхът на айсберга, а той е мисленето, което стои зад него, на репресията, следенето и ограничаването на хората, независимо от това какво говори ГЕРБ.

  Как да не се радваш, че ГЕРБ са се разкарали?

  Ще попиташ - а кой ще управлява ако не е ГЕРБ.

  Най-малкото зло е да не управлява никоя партия, а да има експертно-служебно правителство и друга нестабилност и почти безвластие, които да се проточват във времето с месеци и години, или да има постоянно избори. Само така се гарантира, че никой няма да обсебва властта и да върши противообществени дела. След този вариант следва варианта с нестабилното правителство при трудна коалиция, при която всеки дърпа в различна посока и така се прави само най-необходимото, по което има обществено съгласие, но нищо повече.


  Отново се чудиш за каква смяна на политическата система и форма на управление става въпрос. Не за първи път ти казвам. Измислена е нова по-добра система от досегашната демокрация. Нарича се ДОИП демокрация.

  1. Отпадане на равното избирателно право (то и сега няма, 25% от населението не гласува, по минимална възраст, и др.);

  2. Изваждане на гласуването от групата на правата и наричането му по друг начин, напр. "Отговорност за гласуване";

  3. Премахване на забраните за ограничения по образование ако критерият е по-малко от 7 стандартни години на обучение общо - 7 клас (за възраст няма такива ограничения), макар че след като гласуването отпадне от групата на правата, забраната няма и да важи за него;

  4. Реална гаранция за свободата на изказванията, но не, както е сега, а наистина да има работещ и 100% гарантиращ механизъм, че всеки може да се изказва и то по начин, че да бъде чут от всички. Без тази задължителна точка ДОИП няма да работи по замисъл и е вероятно да се изроди в нещо опасно. Свободата на изказванията е в основата на ДОИП - тя гарантира, че няма да може да се злоупотребява с това, че не всички имат отговорност да гласуват. Тя и без ДОИП е от основно значение!

  5. Отпадане на гласуването на навършилите 60 г. и незавършилите 5 клас.

  В това видео може да видиш повече за ДОИП:

  http://vbox7.com/play:a1e1f999

 41. 41 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мария":

  И аз питам в кой свят и век живеем, та бяха провалени 25 години от живота на милиони, милиони бяха "доброволно" изселени във Втори възродителен процес, който се надявам парламента да признае и да потърси виновниците, да има такава повсеместна бедност.

 42. 42 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#33] от "boby1945":

  Още един неинформиран. От 10 години е измислена по-добра система от демокрацията на Чърчил - нарича се ДОИП. Той и сам си казва, че нови системи ще бъдат пробвани.

  А иначе ОИП за нерезиденти не е прецедент - съществува си.

  Колкото до циганите, моето предложение е да има критерий минимално образование завършен 3-6 клас.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 44. 44 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#40] от "lessonsoftime":
  Почти пълно единомислие! Само не мога да се съглася, че ГЕРБ са по-малкото зло, в момента са много опасни и вредни не по-малко от другите- БСП, ДПС и Атака.


 45. 45 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#44] от "rasnoa79":

  Аз не съм казал, че ГЕРБ са по-малкото зло - напротив, написал съм, че са достатъчно голямо зло, за да не бъдат допускани никога повече във властта.

 46. 46 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#45] от "lessonsoftime":
  Да тогава единомислието е пълно.

 47. 47 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#42] от "lessonsoftime":
  Сутрин рано свободни съчинения на тема демокрация и стари предложения за въвеждане на изборни цензове ??
  Тези номера в Ориента не вървят и никога не са вървяли!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 48. 48 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#47] от "boby1945":

  Не са стари предложенията. Кой досега е предложил точно тези два ценза и точно в тази комбинация?

 49. 49 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#48] от "lessonsoftime":

  Една "политическа глупост", като имуществен, национален, расов, кръвен (синя кръв) или образователен ценз, на каквото и да я умножиш, присъединиш, си остава глупост...

  Нещо както да умножаваш "нули", резултатът е все нула...

  Най малкото защото Човек, преди да стане електорална единица и независимо от цензовете, е Божие създание (негов Образ и Подобие), а цензовете са измислица на смъртните хора ...
  По твоята логика ти и Сина Господен няма да пуснеш да гласува щото няма ценз, никъде не пише че е завършил Магнаурската школа!!! Нали така?

  Затова и от протестантската делегирана демокрация по добра не се намира, според някои хора!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 50 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#44:"rasnoa79"]Само не мога да се съглася, че ГЕРБ са по-малкото зло, в момента са много опасни и вредни не по-малко от другите[/quote]
  Съгласна съм. И според мен е така.

 51. 51 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#37:"mihail_m"]Как може в Лондон около 1000 човека да гласуват за ГЕРБ!!?!?!?!?! Какво првят тези хора там??? Защо не са си в България след като им харесва управлението на г-н Борисов??? Положението с същото и в секциите в Лос Анжелис, Хамбург и Копенхаген! Ужас и безумие! [/quote]
  Мисля, че това се случва поради ограничения избор, явната липса на истинска синя алтернатива. Останалите бяха: БСП, ДПС, Атака, Кунева и т.н.
  Не са гласували доверие на Кунева и др., а останалите не са им по сърце. Просто ГЕРБ изяде гласовете на сините.
  И аз бях затруднена при този избор.

 52. 52 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#37:"mihail_m"]Как може в Лондон около 1000 човека да гласуват за ГЕРБ!!?!?!?!?! [/quote]
  ПП С тази разлика, че не припознах ГЕРБ. Моите не влязоха в НС. Но от рано беше ясно, че малките нямат шансове да влязат в НС или поне така се твърдеше от всякъде.

 53. 53 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#49] от "boby1945":

  Не съм религиозен и не ме вкарвай в религиозни предпоставки, защото ще ти отговоря интересни неща. Първо, синът божий, е антидемократ, той е тоталитарист. Осъжда се Пилат, който дава възможността на хората да решават по демократичен път дали да го разпънат.

  Второ, той като един единствен, дали ще гласува или не няма никакво значение, тъй като тежестта на такъв глас не би имала значение.

  Трето, лично ти, преди той да навърши 18 годишна възраст, би го лишил от право на глас, съгласно съществуващия ОИП по минимална възраст. Или пък ако гласува за партия, която не минава 4% бариера, ще му отнемеш гласа.

  Друг е въпроса, че и не става въпрос за магнаурската школа, а за едно елементарно образование до 5-6 клас. Вярвам, че на такъв критерий би отговарял, за разлика от междинното звено между хората и животните.

  Пълната глупост е да се слагат цензове като имуществен и образователен в една група. Това са коренно различни неща и за тях важат съвсем различни зависимости. Ние сме против имуществения ценз.

 54. 54 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#53] от "lessonsoftime":
  Цензор любител, не ги разбираш работите с протестантската делегирана демокрация, оди прави салата че ракиеното време мина....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 55 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#37] от "mihail_m":

  Не се вживявай и българите в Лондон, са все българи, произлезли от тези българи които приеха с "аплаузи" присъединяването на България към Хитлер 01.03.1941, също обявиха война на САЩ и Англия 13.12.1941, "приеха" идеята на Фердо че може да излъе Великите сили 16.09.1913, българите които посрещаха с цветя Руската армия и в 1878 и в 1944 и даже подлудиха Хрущов с идеята за присъединяване към СССР...

  какво очакваш, чудо да стане за 10 години???

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 56. 56 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#54] от "boby1945":

  Клеветник-любител, не ги разбираш ти работите с това, че т.1 в програмата на ДОИП е свобода на изказването на мнения.
  Божият син е най-големия привърженик на ограничаването на избирателни права на хората.

 57. 57 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#56] от "lessonsoftime":

  Ако мислиш, че в някоя християнска страна, ще ти минат глупавите лозунги много се лъжеш... въобще забрави... важи и за мюсюлманските и за еврейските обшества.., важи още за много още общества....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 58. 58 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#57] от "boby1945":

  Те не само, че минават, но аз и оттам съм ги взел.
  Има страни в Европа, в които пенсионерите не гласуват.

 59. 59 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#58] от "lessonsoftime":

  Това за негласуващите пенсионери си си го изсмукал от пръстите.... нал тъй?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 60. 60 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#59] от "boby1945":

  Разбира се, че не. В Гърция например не гласуват, но схемата е по-друга - задължително е гласуването за всички с изключение на пенсионерите. И резултатът е, че техният вот липсва.

 61. 61 Профил на kalia_74
  kalia_74
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Много е сладко момиченце,но има едно голямо Но.......Само факата ,че вече сме толкова много българите в чужбина ,не мисля че говори добре за една държава и правителство.Когато аз и моето семейство напуснахме преди две години не беше емиграция .а чиста евакуация.Макар че много отдавана можехме да заминем все не ми се искаше,Обичам родината си ,но не и държавата в която живеех.Според мен нито ГЕРБ, БСП И тям подобни са истинските радели за една НОВА И ПЕРЕСПЕКТИВНА БЪЛГАРИЯ.Бог да пази Родината ми............то само той ни остана!!!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK