"Нищо в костинбродския случай не е вярно", твърдят "група достойни прокурори" в писмо до медии (обобщение)

Главният прокурор Сотир Цацаров и зам.главният прокурор Борислав Сарафов<br />

© Анелия Николова

Главният прокурор Сотир Цацаров и зам.главният прокурор Борислав СарафовНищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините". Това се твърди в писмо, цитирано от БиТиВи и изпратено от "група достойни прокурори, на които им писна да бъдат използвани". Те пишат още, цитирани от "Медиапул", че "правим това, защото сме притискани да мълчим, заплашвани дори с физическа саморазправа от бабаитите на един медиен бабаит. Заради истината и животът на децата ни, заради това, че все някога и все някъде тези редове ще останат". В писмото се посочва, че скандалът е поръчан от бившия и бъдещ депутат от ДПС Делян Пеевски и син на Ирена Кръстева, която притежава различни медии.


До момента няма официален коментар или потвърждение от представител на прокуратурата за разпространеното тази нощ писмо. От Върховна касационна прокуратура бяха лаконични пред "Дневник", че "в 11 часа ще бъде обсъдена темата с Костинрод. Нека да видим документите и да се запознаем с тях". От Софийска градска прокуратура също ни отказаха коментар преди официално обявеното събитие.


То се появява
само часове преди пресконференцията на прокуратурата днес


(публикацията на частната телевизия е от полунощ на 15 май) , на която ще бъде коментирано разследването по повод откритите на 10 май вечерта 350 000 бюлетини в печатница "Мултипринт" в Костинброд. Също днес в  броя на вестник "Труд" бившият премиер Бойко Борисов нарушава мълчанието си от нощта на изборите досега и заявява, че ГЕРБ е загубила 5-6 % гласове, заради скандала и че прокуратурата трябва да понесе своята отговорност за това. "Като стане ясно, че те не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори", обяснява той (още за коментара му - тук).


От документите, разпространени с писмото (виж надолу), не става докрай ясно - има ли 350 000 бюлетини и какви точно са те. От доклада на експерта, правил оглед в "Мултипринт" на 10 май се разбира, че има два вида брак  - единият е от печатната машина (четира палета с листи) и другият е вече отпечатани бюлетини от другите процеси (сгъване, лепене), но и че има


"напълно годни бюлетини надтираж"


Не е ясно колко броя е надтиража, експертът го обяснява, като 4-5 тона, но по думите на собственика на печатницата Йордан Бончев.


В писмото, цитирано от БиТиВи се казва още, че "от години българската прокуратура се използва като боксова круша, удобен виновник, репресивна томахавка за разчистване на политически сметки. На тези избори обаче чашата преля, помията замириса много и вместо като арбитър, българската прокуратура зае ролята на съдник, изпълнител, лакей на политико-олигархичната прослойка. Прокуратурата стана фактор в решаването на изборите".


"Медиапул" публикува най-пълно съдържанието на разпространения и-мейл и от него става ясно, че авторите му свързват случилото се директно с лидера на БСП и с бившия и бъдещ депутат от ДПС Делян Пеевски, като пишат, че участвалите в акцията  "видимо от птичи поглед, без далекоглед и от близо, без микроскоп за всички нас" са били


"наети за поръчката на Делян Пеевски и Сергей Станишев"


Към писмото, в което има квалификации, нетипични за езика на прокурорите, според запознати, както и твърдения, които не са подкрепени с никакви факти, обаче са били приложени и няколко документа с печати и подписи, които изглеждат автентични, а това отново повдигна и въпросите с теча на информация от институциите:


- сигналът от бившия и бъдещ депутат от БСП Мая Манолова до главния прокурор Сотир Цацаров от 10 май
- обясненията на собственика на печатницата Йордан Бончев, на икономическия директор Георги Иванов и още един представител на "Мултипринт" Ивайло Димитров - главен технолог, както и на съдружника Олга Бончева
- постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС да извърши проверка в печатницата в Костинброд
- доклад на експерта Божидар Василев за установеното в печатницата
- още един сигнал от Мая Манолова за  фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов


(Вижте повече какво пише в документите надолу)


Според "БиТиВи" писмото е било получено от и-мейл от Борислав Сарафов - име, което съвпада с това на зам.главния прокурор, но до момента няма потвърждение или коментар от него. Още няколко медии съобщиха, че тази нощ са получили такова писмо, но досега само частната медиа прилага копия от документите. На редакционните мейли на "Дневник" няма получен подобен и-мейл.


"Медиапул" цитира още пасажи от писмото, което електронното издание също е получило: "Политици, медии, експерти, които открито или прикрито се опитват да внушат идеята, че изтеклите в медията на Делян Пеевски  (ТВ7 и водещият Николай Бареков раздухаха скандала в събота следобед - бел.ред.) "потресаваща" операция на ДАНС и прокуратурата в Костинброд е истина…. Ама не е!!! Това беше и ще се докаже, че е


предизборен компромат 


кал, пъклен план и заговор. Това е започнато още в края на март, сами се сещате защо излезе в деня на предизборно мълчание. Не е заради волята за информираност и прозрачност".

Какво се вижда от публикуваните документи 

На 10 май бившият и към онзи момент кандидат-депутат на БСП Мая Манолова изпраща сигнал, адресиран до главния прокурор Сотир Цацаров, с който иска проверка на "действията на фирма "Мултипринт". Тя се позовава на сигнали от редица граждани и отбелязва, че обвързаността на собственика на печатницата за бюлетините с ГЕРБ "буди основателни съмнения" и затова смятат, че това, което им споделят хората "може би е с голяма степен на достоверност". В сигнала тя посочва "а именно, че вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите". Манолова пише още, че "може да бъде подменен и контролиран вотът на избирателите, като те бъдат принуждавани да гласуват с внесена отвън бюлетина с предварително отбелязан знак Х срещу ГЕРБ". Тя твърди, че президентските избори през 2011г. са били "най-нечестните" и припомня, че тогава бюлетините са печатани от същата печатница.


Манолова пише, че се съмняват, че "ГЕРБ подготвя подобен сценарий, който да доведе до победата на партията в парламентарните избори" и настоява за незабавна проверка.


Става ясно, че зам.главния прокурор при ВКП Борислав Сарафов изпраща на 10 май до Софийска градска прокуратура (СГП) сигнала на Мая Манолова (писмото има входящи и изходящи номера, подпис и печат).  Върху същия документ след това има ръкописна резолюция от Роман Василев - и.д. градски прокурор в момента, в която се указва определеният прокурор (от друг документ става ясно, че това е Ангел Попколев), заедно с дежурен прокурор и служители на ДАНС и СО - СГП (чете се трудно, но явно се има предвид следствения отдел на градската прокуратура, който се ръководи от Петьо Петров, известен като Петьо Еврото - бел.ред.) да предприемат действия. Контролът е възложен на зам. градския прокурор Бисер Кирилов.


Обяснението на собственика на печатницата Йордан Бончев не дава достатъчно яснота за т.нар. технологичен брак и какво е количеството му. От него става ясно, че "в технологичния брак съществуват и бюлетини отговарящи на изискванията по договор. Тяхното количество за различните избирателни райони е различно". Той пише още, че на 10 май на представител на възложителя (т.е. Министерски съвет) са били предоставени по 10 бр. от бюлетините за всеки район, за да се използват от ЦИК за мостри. Бончев обяснява, че "готовите бюлетини бяха пакетирани в кашони по 500 броя и на палети по 35 000 броя" (тук не става ясно за кои бюлетини говори - предназначените за вота или останалото количество. Но в съобщението на прокуратурата от събота се твърдеше, че има 350 000 бюлетини, готови за експедиция и че са в 10 палета - бел.ред.).


Бончев уточнява, че "във връзка с въпроса за белязани бюлетини, заявявам, че такива няма и подобна манипулация не е извършвана". От обяснението става ясно още, че има останали 4,5 тона хартия като резерв.


В обяснението на икономическия директор Георги Иванов, което съдържа детайли около печатането и кое кога е предавано на възложителя (производството е приключило и товаренето се е извършило на 7 май, а експедицията е започнала на 8 май в 00 часа и е приключила в същия ден към 17 часа), се казва, че "поради спецификата на технологичния процес са предвидени и отпечатани около 2% повече бюлетини поради сложността на изделието и последващите процеси, където възниква допълнителен брак". Той уточнява, че през целия период на печатане, процесът и пропусквателния режим в "Мултипринт" са били извършвани от МВР. Иванов пише още, че към 10 май "технологичният брак се съхранява в отделен склад до момента, в който ни бъде разрешено от МС да го унищожим". 


Главният технолог Ивайло Иванов дава повече детайли около технологичния процес на печатане и т.нар. макулатура. Той също пише, че в тази поръчка бракът е около 2% и че той е заложен заради довършителните операции след печатната машина - сгъване, лепене. "Бракът е практически неизползваем - листата могат да са зацапани, скъсани или с много блед печат...На практика тези 2% се унищожават при посочените довършителни операции. Като те могат да изглеждат сгънати накриво, скъсани, смачкани - т.е. негодни за използване. В това количество могат да останат и малко годни, но те са десетки (пренебрежимо малко, съпоставени с целия тираж)", пише Ивайло Иванов и посочва, че този брак се съхранява.  


В кратко обяснение Олга Бончева, която е съдружник в "Мултипринт" е написала, че няма информация за отпечатването и доставката на изборните бюлетини, защото тази дейност не влиза в задълженията й, а тя отговаря за персонал и личен състав.


В доклада на експерта  Божидар Василев, който също е от 10 май (1 страница), се казва, че


- "бяха ни показани четири палета с брак от печатната машина. Брака (макулатура), представляващ отпечатани от двете страни листа с по три бюлетини, използвани за настройка на машината.
- "беше ни показано складово помещение с неизвестен брой отпечатани бюлетини, представляващи брак от другите процеси (сгъване, лепене) и напълно годни бюлетини, представляващи надтираж по думите на г-н Бончев. Съгласно твърдението на г-н Бончев в помещението се намират 4-5 тона бюлетини, представляващи предвиденото количество за технологичен брак".


Василев посочва, че според него обясненията на собственика са "оправдани" и описва печатарския процес по принцип и отбелязва, че при такива поръчки бракът е около 4-5%, но се определя от всяка печатница, заради машините и че намира "за нормално количеството брак отпечатани листа и бюлетини, както и напълно годните бюлетини да останат след производството".


Като недостатък той посочва "незаключената врата на складовото помещение, което е предпоставка за неоторизиран достъп", както и липсата на подписи за поръчката и ясно описание на технологичните процеси.


Документите с обясненията са само с подписи и собственоръчно написани имена, но нямат печати или други отличителни знаци.


В постановлението на прокурора от СГП Ангел Попколев е описано какво трябва да се извърши и че ако се "установят допълнително отпечатани и белязани бюлетини" да се "отпочне незабавно" досъдебно производство.


Сигнал за фалшифициране на преброяването


Във втория приложен сигнал от Мая Манолова, който също се позовава на сигнали от граждани, се иска незабавна проверка, заради съмнения за фалшифициране на преброяването на изборните резултати. Той е внесен отново на 10 май до главния прокурор.


Манолова твърди, че "съмненията касаят изпълнителния директор на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов и председателя на съвета на директорите на дружеството Валери Борисов" и че е "възможно двамата да съдействат за изкривяване на изборния резултат в полза на ГЕРБ", като обяснява, че за разлика от служителите на фирмата, двамата имат достъп до системата и могат "да се намесват" в нея без да оставят следа. Борисов, е посочен от нея като близък до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и че е зам.мин. на транспорта от мандата на ГЕРБ. Тя напомня, че БСП е искало отстраняването и на двамата.


Този сигнал е заведен, заедно с другия под един и същи номер, според резолюцията на Роман Василев.


Информацията, изтекла на 11 май попречила на разследващите


Вчера главният прокурор обясни, че прокуратурата е била принудена да съобщи преждевременно (това се случи в деня за размисъл - бел.ред.) за акцията си с ДАНС и намекна, че медийното отразяване е попречило на разследващите. "Съобщението на прокуратурата е в резултат на това, че акцията придоби медийна и обществена популярност и в крайна сметка ние бяхме поставени под огромния ваш натиск да дадем някаква информацията. Постарахме се да предоставим максимално обективна и максимално пестелива информация", обясни вчера Цацаров пред журналисти след лекция в УНСС.Още извадки от писмото, цитирани от "Медиапул":


Анонимните автори на писмото коментират и подателя на сигнала - "Мая Манолова също беше наемник, трепереше докато пускаше сигнала, защото отдолу както е видно стои нейният подпис. Но те я увериха, че ще я пазят, че ще се задействат, че ще се разшуми и ще има разследване. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например себе си, изваден от масонския подземен свят, което няма как да се случи. Видяхме и ще продължим да гледаме как прокурори наричат чинно и послушно и сега с прозвището "шефе" Делян Пеевски, а Мая Манолова трепери в кюстендилско как ще свърши всичко. Защото при тези работи скалъпените винаги има предател, нарушител на омертата". 


Изразява се съжаление, че е трябвало "тези избори да бъдат спечелени от този, който е по-добър като политик, а не от този, който е съумял да вкара повече сигнали срещу опонентите си, да даде повече пари на приятелите си с червени тоги" са останали напразни. 


В писмото се обяснява още, че "компроматите са два типа: измислени (инсценирани) и действителни. Едните (вторите) са съзидателни, другите (първите) – клевета (разрушителни). Може би прокуратурата трябва да държи сметка за тази особеност. Или да дефинира всичко, което се случва като сигнали, минаващи през прокуратурата за доброто на страната, а не за интересите на олигархията".


Авторите твърдят, че в момента работят в "царството с трите зли вещици – прокуратура, медии, олигархия (може и много повече) Цацаров, Делян Пеевски и БСП, командвана от старите апаратчици на ДС"


"Е край, писна ни да се правим на омагьосани…. Искаме край на чудовищните "спектакли", край на богатите месии, край на тарикатското използване на двусмислените белези и норми на демокрацията! Надяваме се да проследите всичко, което ви изпращаме, да видите, че нищо от това което излезе в пространството за Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта! Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой, но за кратко… Всички те заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", завършва анонимното писмо според "Медиапул".
 


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (444)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Касиране на тези избори е единственият логичен изход според мен.

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на Михаил
  Михаил
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Всички го знаем това!

  Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Е, изборите минаха, но шоуто трябва да продължи. Истината едва ли ще се каже.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Достойни прокурори"?!?
  Покъртително!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  [quote#1:"dogwoman"]Касиране на тези избори е единственият логичен изход според мен.[/quote]

  Плюс светкавично арестуване на Цветан Цветанов като обвиняем в тежки престъпления с ресурси и възможности да избяга и се укрие.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  четох документите - всичко е вярно но има много процесуални нарушения !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  .... "правим това, защото сме притискани да мълчим.....
  ------------

  Нали след часове е пресконференцията на прокуратурата?
  Изказвате се,спорите,а ние отстрани ще преценяваме.
  Така,в група и анонимно си е подличко.

 8. 8 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Достойни прокурори=продажни прокурори

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 9. 9 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 773 Неутрално

  [quote#2:"Михаил"]Всички го знаем това![/quote]
  А аз знам, какво видях. Около пет тона бюлетини, готови за подмяна на вота!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 10. 10 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ха ха ха! Просто нямам думи за цирка в България! Вчера "милите" земеделци заявяват, че ако ГЕРБ не били на власт, излизали на протест; днес пък "достойни" прокурори защитават ГЕРБ.... Пълна отврат и гнусотия! За мен е ясно - има ли 350 000 отпечатани повече бюлетини? Да. Били ли са опаковани и готови за експортиране? Да. Повече от това какво да се обясняват! Били брак - ами къде са подписите на комисия, с които това е установено? Къде е охраната, за която пише в този "отговорен" сигнал? Хайде стига моля ви се! ГЕРБ са нищожества!

 11. 11 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Единственото, за което се сещам, са думите на проф. Николай Василев във вчерашен ежедневник:
  "Тойо народ ке биде проз ма многу проз уще пет века"
  Евала, професоре!

 12. 12 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 873 Неутрално

  арест на цацаров и бареков!!

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  [quote#9:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]А аз знам, какво видях. Около пет тона бюлетини, готови за подмяна на вота![/quote]

  Прав е Боко да твърди, че с тази операция Прокуратурата му е отнела 5-6 процента...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1110 Любопитно

  Значи печатарят не бил алтруист, а само дублирал тиражите от любов към загубите си?

 15. 15 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  "Нищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините". Това се твърди в писмо, цитирано от БиТиВи и изпратено от "група достойни прокурори, на които им писна да бъдат използвани". Те пишат, цитирани от медиата, че "правим това, защото сме притискани да мълчим, заплашвани дори с физическа саморазправа". До момента няма официален коментар...
  До момента има от мен официален коментар и пак ще го повторя за "група достойни прокурори, на които им писна да бъдат използвани".
  Не бяха произведени избори за народни представители според Конституцията и законите на страната и изборите трябва да бъдат касирани, а виновниците, като Росен Желязков, да бъдат задържани, разследвани и подведени под отговорност.
  Вотът на българските граждани е тотално опорочен.
  Бончев каза, че има 2 процента брак на поръчаните от Министерския съвет 8 милиона и 340 хиляди бюлетини. Те, според заданието на Министерски съвет, са общо 8 343 000 броя. http://www.standartnews.com/izbori_2013-intervyuta/sobstvenikat_na_pechatnitsata_tova_e_brak_ne_byuletini-187781.html
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-05-12&article=450862
  http://bnt.bg/bg/news/view/100686/pechatani_li_sa_falshivi_buletini_v_kostinbrod
  Какво каза за броя на бюлетините Росен Желязков вижте и чуйте в края на видеото: http://btvnews.bg/video/news/rosen-zhelyazkov-za-problema-s-printerite-v-izbiratelnite-sektsii.html
  Бюлетина в предсрочни парламентарни избори имат право да пуснат общо 6 868 455 граждани, които фигурират в избирателните списъци. По данни на ЦИК, това представляват всички български граждани, навършили 18-годишна възраст към изборния ден с изключение на лишените от свобода и поставените под запрещение.
  6 868 455 български граждани са включени в избирателните списъци за предстоящите избори на 12 май. Това отчете говорителят на ЦИК Бисер Траянов. http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/6-868-455-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%BE-%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F_l.a_c.327_i.285984.html
  Защо Министерски съвет в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков при ясната императивна норма на закона - чл. 162, ал. 4 от Изборния кодекс ясно регламентираща, че броят на отпечатаните бюлетини при избори за народни представители е равен на броя на избирателите, увеличен с 10 на сто е възложил обществена поръчка за отпечатване на 8 милиона и 340 хиляди бюлетини, като по данни на ЦИК общо 6 868 455 граждани фигурират в избирателните списъци?
  Съгласно императивна норма на закона - чл. 162, ал. 4 от Изборния кодекс ясно регламентираща, че броят на отпечатаните бюлетини при избори за народни представители е равен на броя на избирателите, увеличен с 10 на сто при 6 868 455 граждани фигуриращи в избирателните списъци данни на ЦИК, обществената поръчка за отпечатване на бюлетини трябваше да е 6 868 455 увеличена с 10 на сто или 7 555 300 изборни бюлетини, а не 8 милиона и 340 хиляди бюлетини.
  Поръчката на Министерски съвет в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков, защо има 672 130 изборни бюлетини в повече от предвиденото в закона? Защо дори и в поръчката изрично е посочено, че примерният тираж за изборите е 7.8 милиона бюлетини, което е с 244 700 изборни бюлетини в повече от предвиденото в закона?
  http://www.government.bg/fce/001/0235/files/1203_objavlenie.pdf
  http://btvnews.bg/bulgaria/politika/6-868-455-balgari-s-pravo-da-izlachat-novite-240-deputati.html
  Защо възложител на тази обществена поръчка е еднолично Министерски съвет в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков, като съгласно императивна норма на закона - чл. 26, ал. 1 т. 16 от Изборния кодекс ясно е указано, че Централната избирателна комисия определя съвместно с Министерския съвет условията и реда за отпечатването на изборните бюлетини и осъществява контрол за изпълнението на утвърдените изисквания? В конкретния случай Министерският съвет съгласно закона е длъжен да действа в условията на обвързана компетентност, а не в оперативна самостоятелност. При "обвързана компетентност" законовата норма насочва категорично само към едно определено решение, което административният орган трябва да вземе при наличието на предпоставките, предвидени от закона. А когато административният орган установи наличието на условията, предвидени от закона, за съответното административно действие, той пряко пристъпва към осъществяване на това точно посочено действие. При наличието на нормативно предвидените предпоставки поведението на административният орган е точно определено. Той не може да не извърши предписаното му от закона юридическо действие. Съвъзложители на тази обществена поръчка съгласно Изборния кодекс трябваше да са Министерски съвет и Централната избирателна комисия. Тоест - Министерски съвет и Централната избирателна комисия съвместно трябва да са възложители на обществената поръчка за отпечатването на изборните бюлетини и определят съвместно условията и реда за отпечатването на изборните бюлетини и осъществяват контрол за изпълнението на утвърдените изисквания.
  Друг вариант освен оспорване на изборните резултати и касиране на изборите, няма.
  Вотът на българските граждани е тотално опорочен и нарушението на Изборния кодекс не може да бъде санирано. http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135715515
  Конституцията, член 42, ал. 2 от нея постановява, че организацията и редът за произвеждане на избори и референдуми се определят със закон. Следователно Конституцията е делегирала на законодателя правото да определи как ще се организират изборите и реда за тяхното произвеждане. Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
  Цялата държавна власт произтича от народа. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие. Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
  Росене, Росене ....Росен се издъни, иззели са изборните бюлетини, където щяха да се отбелязват ... Този разговор пресъздаде гражданин на Костинброд.
  http://www.bnews.bg/article-76171
  Правоохранителните органи на България са иззели 350 хиляди фалшиви бюлетини в навечерието на парламентарните избори.
  Къде са останалите 322130 изборни бюлетини заявени в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков и отпечатани от костинбродската печатница "Мултипринт" в повече от предвиденото в закона? Точно тези 322130 изборни бюлетини ли обърнаха и подмениха вота на народа?

 16. 16
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 17. 17 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Най-добре е човек (бил той и прокурор в професионалната си битност) да изчака околните да го определят за достоен, вместо сам да си слага този етикет.

  В "Костинбродския случай" има поне едно вярно нещо - той се случи. От кого и как е бил използван - това са важни, но вторични въпроси. По-съществено е кой допусна това да се случи и защо хората, чиято основна отговорност беше да организират избори, върху честността и легитимността на които да не падне и капка съмнение, не се справиха със задачата си и допуснаха възникването на подобен скандал изобщо.

  Свобода за Надежда Савченко!
 18. 18 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Б.Б.: Цацаров мое ли си го ебе Сарафов или не мое?
  Н.К.: Според вестниците един от заместниците му е гей
  Б.Б.: Сарафов си е хюмне малко

  Кокинов достоен прокурор ли е?

 19. 19 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  От години са притискани,ама са си траели и сега не издържали! Достойно!!!

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 20. 20 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Абе вие медиите кога ще станете разследващи, т.е. носещи отговорност (финансова и наказателна) за изнесеното ? Ако в регистрацията имате записано "пощенски услуги" бих го разбрал ама! В предоставените ви документи има ли установените действителни факти по намереното, фотоснимки, действителен брой на валидни бюлетини, изберателни райони и пак брой? Засечени ли са какво е изпратено и какво е отчетено след изборите по райони? Установена ли е разлика от изпратено и след изборите и т.н. все десетки въпроси на които трябва да има категорични факти които да издържат пред съд. Показвате ми обяснения на собственика? Ами той ако е виновен какво мислите че ще твърди пред угрозата за затворническа килия. Твърди се че са изпратени от "отвратени прокурори". Кои са тези прокурори като ипратеното е анонимно? Въобще не ви ли писна да ставаме съучастници на всичките тези безкрайни активни мероприятия на ченгета и всякаква измет? Разследвайте, докажете и тогава вадете. Само тогава ще имате моето уважение и авторитет пред обществото.

 21. 21
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 22. 22 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#9] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Ти нямаш време да идеш до Костинброд щото киснеш пред компа

 23. 23 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Извода е: Оставка на Цацаров, толкоз.

 24. 24 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Изпратено по тъмна доба, до не знам си кого. Не така! Пишат писмото до някоя влиятелна медиа и се подписват със собствените си имена, като са толкова достойни. Това е нормалното.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 25. 25 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 587 Весело

  До коментар [#20] от "paolo51":

  Докато беше срещу "шайката престъпници" беше ОК да се побликува непроверена информация, ахххх :о) )))

 26. 26 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Нищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините".

  То си бе ясно от самото начало: класически ДС сценарий, с главни изпълнители Манолова&Бареков и активното участие на прокуратурата. Същият номер като с партийната книжка на Софиянски, смо че в по-голям мащаб.

 27. 27 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1050 Весело

  Искам да попитам някой от коментиращите познава ли поне един прокурор?!
  Ако познава да попита какво мисли прокурора за случая и тогава да коментира!

  Машини прости, народ неук.
 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1743 Весело

  ххахахахаааа... сега пък група достойни прокурори написали писмо до арменския поп часове преди официалната пресконференция на прокуратурата
  http://i.data.bg/07/03/28/298961_orig.jpg

 29. 29 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Сещам се за два варианта:

  - ГЕРБ отвръща на удара: опитват се да изкарат случая по-заплетен, отколкото е, хората да повярват, че това е сценарий на БСП, с всичките предвидими и непридвидими последици.

  - Информацията в имейла и документите е вярна: кукловодите в (на) БСП са написали и изпълнили сценарий, с който да свалят допълнително броя на гласувалите за ГЕРБ, при това в деня за размисъл.

  Вторият варианте значително по-зловещ и опасен, защото предполага, че в България законите не означават нищо дори и за прокуратурата. Не ,че ще е нещо ново, но на такова ниво, това ще си е държавна измяна. На мен лично ми е трудно да преценя кой от вариантите е по-вероятен.

  При всички положения Конституционният съд може/трябва да обяви изборите за недействителни.

 30. 30 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Група достойни прокурори" ми звучи като измислено от гербер ...
  Ако наистина имаха достойнство и не бяха замесени в политически сметки,щяха да реагират след произнасянето на съда,открито и както повеляват законите,тоест,да си свършат работата ...

  Liberate Your Mind!
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  [quote#2:"Михаил"]Всички го знаем това![/quote]
  Още в протеста след първите..."свободни" избори след 1989-та година честните хора изразиха възмущението и неверието си в честността на "победата" на БКП/БСП.
  За да имаме истински честни и неманипулирани избори, най-напред трябва да се забрани БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 594 Неутрално

  чували сме що за прокурори - 2500 (3200) "парчета" съществуват, всички гладни...

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 33. 33 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Много подозрително е, че сигнала не е изпратен до "Дневник". Тук има юридически грамотни хора, а читателите му в голямата си част могат да мислят.
  Ще става интересно може би.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 34. 34 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1358 Разстроено

  Толкова плоско, че чак покъртително.

  ВИФ, селсъвета и клуба по интереси. Думонямам да коментирам тоя резил и тая смрад.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 35. 35 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Има партия ,която иска касиране на изборите и нови избори .Има и извън парламентарни партии ,които искат още повече същото.

 36. 36 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Група съветски учени"...

 37. 37 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1110 Весело

  До коментар [#28] от "extraCACA":

  ++++++++++

 38. 38 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  [quote#10:"danakoplatec"]Вчера "милите" земеделци заявяват, че ако ГЕРБ не били на власт, излизали на протест[/quote]
  Мили, родни нрави. Все нещо се чака, все нещо ще идва - по едно време танковете, сега ке дойдат прасетата. С малка забележка - там, където свиня рие и танк не помага.
  Още повече, че у нас, Нерезът ин ги е добър!

 39. 39 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Всеки който притежава елементарна правна култура знае, че прокоратурата преценява има ли престъпление и обвинява, а СЪБНИТЕ органи отсъждат, така че тези анонимни "достойни прокурори" не им е работа да правят такива преценки.

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  [quote#29:"Форд Префект"]Информацията в имейла и документите е вярна: кукловодите в (на) БСП са написали и изпълнили сценарий[/quote]
  БСП/ДС манипулират политическото пространство в България още от 1989-та. В тази връзка протестът на хората преди изборите беше в много по-голяма степен срещу измамниците от БСП, които при всеки избори отново и отново ни отнемат свободата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#10] от "danakoplatec":


  [quote#10:"danakoplatec"]За мен е ясно - има ли 350 000 отпечатани повече бюлетини? Да. Били ли са опаковани и готови за експортиране? Да. Повече от това какво да се обясняват! Били брак - ами къде са подписите на комисия, с които това е установено? Къде е охраната, за която пише в този "отговорен" сигнал?[/quote]

  Всичко това от къде го знаете?

  От TV7 ли?

  Споделяте "факти", които не знаем дали са верни. Просто сте ги чули или прочели в някоя медия. Това не са факти, това са неща, които някой друг е решил да Ви ги представи за факти!

 42. 42 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Днес в 11:00 Цацаров да си дава оставката.Дудука на прокурор.Касиране на изборите.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 43. 43 Профил на horemag
  horemag
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Гузните гербави в контраатака. Да обаче от документите става ясно, че действетилно освен брака е открит и надтираж от редовни бюлетини. Собственикът на печатницата определя технологичен брак от 2% докато вещото лице говори за 4% , което е недопустимо разминаване - все пак собстевнекът си познава машините и технолигията.
  Най-странно е поведението на временното правителство. Те били приключили с поръчката още на 8-ми май и свалили тогава охраната. Ми то защо изобщо е имало охрана, като не са унищожени излишните количества и брака и не е унищожена печатната матрица. Щото един "умник" от МС каза, че матрицата била собственост на печатницата( което не е вярно, щото тя влиза в цената на поръчката и след изпълнението става излишна и следва да се изземе или унищожи - не за печатане на "тапети".
  И кой може да каже какво се е случили между следобеда на 08.05. до 10.05. когато надпечатани бюлетини е имало в печатницата без държавна охрана и контрол ... а да вЕрваме на "честната дума" на собственика - гербаджия.
  На този фон - австрийците откриха "нередовни" бюлетини а някои хора сигнализираха, че собствения им вот не е отчетен изобщо в протоколите ???
  Безспорно гробарите са хванати "в крачка" макар планът за фалшификации да беше частично осуетен. И временното правителство е "в кюпа" като е осигурило условия за изборната измама.
  Сега - анономни "достойни прокурори" ( това е характерна ЦвЦв лексика) хвърлят "прах в очите" .
  Да видим Цацаров как ще представи, щото "акцията" цели да компрометира неговото днешно изявление по случая.

  Да си върнем държавата и бъдещето
 44. 44 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 594 Неутрално

  А какво се прави с неизползваните при гласуването законно птпечатани бюлетини? Избирателната активност беше около 50%, а са били отпечатани повече бюлетини, отколкото са жителите на България. Имало е дори за умрелите и бебетата отпечатани. Тези бюлетини къде са? Води ли се преброяване и на тях??

 45. Да ме чуят всички сини приятели: Тази акция на прокуратурата отврати много хора и ги отблъсна да гласуват за сметка на малцинства които едва ли разбират за какво става дума, но пък гласовете им купени или не тежат многократно.

 46. 46 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  [quote#29:"Форд Префект"]Вторият варианте значително по-зловещ и опасен, защото предполага, че в България законите не означават нищо дори и за прокуратурата.[/quote]

  Абсолютно точно!
  По времето на Татарчев "един съвет" от Главният прокурор струваше $ 50 000! Дори сумата се цитираше в медиите!
  А сега да не е по-различно?!

  Машини прости, народ неук.
 47. 47 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Ако Главния защититник на закона - Главния Прокурор се е поставил в услуга на някой, за да манипулира изборите, то това надминава греховете на цялата политическа класа взета заедно.
  Политиците са "неверни" по дефиниция, за покурора не е така, той знае закона и трябва да го брани.

 48. 48 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#15:"latcho59"]Правоохраителните органи на България са иззели 350 хиляди фалшиви бюлетини в навечерието на парламентарните избори.
  Къде са останалите 322130 изборни бюлетини заявени в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков и отпечатани от костинбродската печатница "Мултипринт" в повече от предвиденото в закона? Точно тези 322130 изборни бюлетини ли обърнаха и подмениха вота на народа?[/quote]
  Според БСП са 700 000 бюлетини - според мен са 672 130 изборни бюлетини в повече от предвиденото в закона. Почти същото, нали?
  Според БСП 700 000 бюлетини били отпечатани за подмяна на вота (видео) 700 000 са отпечатаните бюлетини за подмяната на вота, обявиха днес от БСП.
  Редица сигнали, които получаваме в централата на БСП, са основно в посока на това, че откритите 350 000 подготвени бюлетини с цел подмяна на вота на гражданите са само половината от общо отпечaтаните. Информацията, която постъпва при нас, е, че са отпечатани общо 700 000 бюлетини. Това заяви юрисконсултът на НС на БСП Аглика Виденова.
  http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/05/12/2058847_spored_bsp_700_000_bjuletini_bili_otpechatani_za/
  Защо сега всички са като във ферма на "щрауси" и си зариват главата в пясъка? Нали трябваше да ни е ясно, че за Българската социалистическа партия, доверието на избирателите стои над властта на всяка цена.

 49. 49 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1200 Любопитно

  Интересно - с изключение на др. Иванов всички останали защитници на схемата "Станишев-Цацаров-Пеевски-Бареков" са "тъмносини демократи - костоваци".
  Пак дават рамо на червените, уж в името на "демокрацията".
  А би трябвало да са първите, които да подкрепят искане за касиране на изборите - ако смятат, че следващия път могат и да скочат 4%, разбира се.
  После се чудят защо никой не гласува за тях......

  Знанието е сила, информацията - власт
 50. 50 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#20] от "paolo51":

  Много правилно. Подкрепям напълно!

  Да не говорим, че същите тези медии, без изключение, вместо коректив, на властта, или едни на други, вместо да търсят истината, продължават и участват редом с кукловодите в манипулирането на хората.

 51. 51 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 594 Неутрално

  ГЕРБ да поиска касиране на изборите, заради грубо нарушение на Конституцията и нагла манипулация на обществото в деня за размисъл! Безобразие!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 52. 52 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#31:"Храбър"]За да имаме истински честни и неманипулирани избори, най-напред трябва да се забрани БСП.[/quote]

  Съгласен. Но вече заедно с мутромилиционерското крило на БКП.

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  [quote#30:"baghatur"]Ако наистина имаха достойнство и не бяха замесени в политически сметки,щяха да реагират след произнасянето на съда[/quote]
  Значи да чакат съда да работи с непълни данни, да реши на тази база и тогава да кажат, че има доказателства за манипулация.
  Ти сигурно си от Атака. Абе те хората си го казаха. В момента в парламента са четирите крила на БКП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Самото поверяване да се печатат бюлетините в печатницата на един от участниците в играта е нечестно.

 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  [quote#52:"цаки"]Но вече заедно с мутромилиционерското крило на БКП.[/quote]
  Биж ми поста под твоя.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Достойни чакали и хиени - измекяри има ли???

  ура и да живей!!!
 57. 57
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 58. 58 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 754 Неутрално

  "група достойни прокурори", защо ли това словосъчетание ми напомня като да е измислено от един доскорошен министър, който твърде често и безпричинно използва думите "достойно", "достойни служители" "достойни политици" и т.н. Съвсем са лишени от въобръжение тези хора

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 59. 59 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#51] от "Кокетна Чемширова_#15":

  Победителят и властелинът иска касиране на изборите. Хи-хи хи.
  Като оня , шефа на бургаския СКАТ.

 60. 60 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Всъщност най-лошото в случая, независимо каква е истината, е, че България е тласната по път, който води към пропаст. И ако нещо не се промени, уличните протести ще са единственият изход. Но тогава трябва да излезем ние, а не да слушаме как разни Янковци сричат по телевизията и се опитват да си спомнят какво са им наредили да кажат.

 61. 61 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Питам само. Това писмо дали има нещо общо с този материал
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/14/2060786_glavniiat_prokuror_planira_mashtabni_promeni_v/

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  [quote#54:"stan4of"]Самото поверяване да се печатат бюлетините в печатницата на един от участниците в играта е нечестно. [/quote]
  И защо още с първото съобщение за бюлетините не казаха, че протоколите се печатат в печатница на най - активен член на БСП?
  Играят си с нас и ни залъгват като малки деца.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#23:"Big_Villager"]Извода е: Оставка на Цацаров, толкоз. [/quote]

  И назначаване на Цветан Цветанов като "Изпълняващ длъжността Гл.прокурор от затвора"?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 64. 64 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  До коментар [#54] от "stan4of":
  На двама от участниците. Протоколите се печатаха при П.Кънев.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 65. 65 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1240 Любопитно

  До коментар [#25] от "Big_Villager":


  [quote#25:"Big_Villager"]Докато беше срещу "шайката престъпници" беше ОК да се побликува непроверена информация, ахххх :о) )))[/quote]

  Даже се стигна до четене на СРС в Парламента. АХХХХХ :ОООО) )))

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 66. 66 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 648 Весело

  Престъпна "група достойни прокурори".

 67. 67 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Хипотеза 1: Скалъпено от ченгетата на ГЕРБ;
  Хипотеза 2: Скалъпено от ченгетата на БСП;
  Хипотеза 3: Скалъпено от ченгетата на ГЕРБ+БСП.

 68. 68 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Не ми отговорихте, броят ли се и неизползваните бюлетини и как се процедира, ако няма баланс между гласували граждани, използвани и неизползвани бюлетини? Прави ли се това простичко уравнение и ако не, защо?

 69. 69 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#57] от "Кентавър":


  [quote#57:"Кентавър"]А ти, приятелче, откъде знаеш, че не е вярно?[/quote]

  Моля, цитирайте ме, къде и кога съм твърдял, кое е вярно и кое не?

  Точно обратното - твърдя, че НЕ знаем фактите.

  Изнесеното по медийте за мен все още НЕ са факти.

  Познаваме ли се, че ми говорите на "ТИ"?

 70. 70 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Безспорно в прокуратурата и обществото има нетърпимост към вариант още веднъж да преживеем ерата Филчев. Не се оставяйте партийните ви пристрастия да приглушат чувството за самосъхранение.

 71. 71 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#48:"latcho59"]Нали трябваше да ни е ясно, че за Българската социалистическа партия, доверието на избирателите стои над властта на всяка цена.[/quote]
  Министерски съвет в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков тежко и грубо е нарушил и европейското законодателство - „Обществени поръчки - Възложител, упражняващ дейности, които попадат в приложното поле на Директива 2004/18/ЕО — Публичноправен орган — Възлагащ орган“. - Правна уредба на обществените поръчки. Процедури по възлагане. Обжалване. Право на ЕС. Директива 2004/18/ЕО относно координирането на процедурите за възлагане на обществени поръчки за строителство, услуги и доставки.
  Трябва да се изтъкне още, че властта на всяка цена е в противоречие с чл. 1, ал. 2 от Конституцията. Съгласно този текст: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция", а това означава, че народът е първичният носител на властта. Държавната власт се осъществява от народа, което става по двата начина, предвидени в чл. 1, ал. 2, изр. 2 от Конституцията: "непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция". И когато народът избира народни представители, той влага своята воля на конституционен носител на държавната власт да бъде представляван от точно определени лица в Народното събрание. Народът прави преценка на качествата на тези лица и тяхната способност да го представляват и да осъществяват неговата държавна власт още преди самия избор. Никой друг, включително и партийните интереси, не стои над народа.

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  [quote#24:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Изпратено по тъмна доба, до не знам си кого. Не така! Пишат писмото до някоя влиятелна медиа и се подписват със собствените си имена, като са толкова достойни. Това е нормалното.[/quote]
  Какво е нормалното в "анонимното" писмо, което бе изпратено до Станишев тогава?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 594 Неутрално

  <достойни прокурори>, които не смеят да си напишат имената.? Да се смее ли човек, или да плаче? Видяхме един такъв бдителен гражданин.Четири тона брак? Егати печатницата и специалистите в нея.Само аз ли си мисля, че ни вземат за <канарчета>?

 74. 74 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 530 Неутрално

  [quote#49:"pag"]Интересно - с изключение на др. Иванов всички останали защитници на схемата "Станишев-Цацаров-Пеевски-Бареков" са "тъмносини демократи - костоваци".
  Пак дават рамо на червените, уж в името на "демокрацията". [/quote]

  Аз съм "костовак", виж моя пост 29. В случая нямаме достатъчно информация, за да защитаваме нито едната, нито другата схема. Хората обаче имат право да правят предположения и да се опитват да намерят някакъв отговор за себе си въз основа на това, с което разполагат. А и така се получава сблъсък на мнения, от който ситуацията може, макар и да е малко вероятно, поне донякъде да стане по ясна.

 75. 75 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#49:"pag"]Интересно - с изключение на др. Иванов всички останали защитници на схемата "Станишев-Цацаров-Пеевски-Бареков" са "тъмносини демократи - костоваци". [/quote]

  Един умен стига!

  Няма такава схема. Схемата е проста. Някой е издал аферата на БСП, те са внесли сигнал, прокуратурата е пратила прокурори в нощта четвъртък срещу петък и прокурорите са решили да замажат работата, като приемат обясненията, че това са брак. Виждайки това Цацаров изпраща втори екип, който установява и наличието на 350 хиляди бюретини освен брака, за които първите прокурори се спотайват, а Бончев отрича да ги има и нещата се нещата започват да се разпадат.
  Дали сигналът до Бареков е от случайно лице (най-вероятно), от ГЕРБ или БСП няма значение, бандитите бяха изловени по бели гащи.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 76. 76 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  И защо в Костинброд избухна скандал?-циганска работа.

 77. 77 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Главният прокурор планира мащабни промени в структурата и организацията на прокуратурата. Ето защо се появява рояк прокурори-калинки, наричащи себе си "честни". Нека обществото да прецени, колко са честни и дали изобщо са такива.

 78. 78 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#72:"Храбър"]Какво е нормалното в "анонимното" писмо, което бе изпратено до Станишев тогава? [/quote]

  В единият случай са прокурори с имунитет на които никой нищо не може да направи, а в другия служител на МВР който трябва да внесе материала срещу Кокинов при Кокинов и срещу своите началници при своите началници.
  Това е разликата!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 79. 79 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#7:"xmm"]Така,в група и анонимно си е подличко. [/quote]
  "Група"? На какво основание твърдиш, че има група - на основание това писмо? Тогава защо определяш деянието като "подличко", та нали в писмото групата е съставена от "достойни" прокурори?

  Не съм магаре;-)
 80. 80 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 624 Весело

  В 08.42 часа информацията достигна и до тази медия (след като се появила късно на предишния ден). Хвала за бързата реакция!

  И в морето ми е до колене .....................
 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  [quote#49:"pag"]Интересно - с изключение на др. Иванов всички останали защитници на схемата "Станишев-Цацаров-Пеевски-Бареков" са "тъмносини демократи - костоваци". [/quote]
  Я дай примери, защото аз също съм гласувал за ДСБ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  [quote#53:"Храбър"]Абе те хората си го казаха. В момента в парламента са четирите крила на БКП. [/quote]
  За съжание е такаИ това 23 години след т.н. "преход"

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 83. 83 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Тази партенка е толкова ченгесарски прозрачна, че се заливам от смях, като я чета!
  Балът на милиционерите продължава

  Не съм магаре;-)
 84. 84 Профил на kinche
  kinche
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#23] от "Big_Villager":

  Членът ти не е пълен.

 85. Костоваците ако имаха повечко акъл трябваше веднага да поискат касиране на изборите след тези разкрития.

 86. 86 Профил на Пламен Джапаров
  Пламен Джапаров
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Колко удобно, Боко снощи каза, че Прокуратурата му е отнела 5-6% и днес група "достойни" прокурори потвърждават тезата му. Почти Нека чуем позицията на г-н Цацаров след 2 часа и тогава ще коментираме. За мен лично колкото и да мажат, тези 350 000 бюлетини НЕ са брак. Освен това в никакъв случай не считам, че тази информация е отнела гласове на ГЕРБ. Герберите си защитаваха партията страстно през цялата събота.

 87. 87 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Мръсна история, манипулации, кой лъже и кой не лъже или може би всички лъжат. Нови избори!

 88. 88 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Очаквам "достойните прокурори" да си кажат и имената.
  Интересно, в това което прочетох, не видях да са публикували протокола относно това, какво точно са намерили в печатницата. Би трябвало да имат достъп до този протокол, след като са толкова "навътре" в нещата. Нещо повече, трябва и Министерски съвет да публикува приемо-предавателния протокол. Той не би трябвало да е секретен, няма и търговска тайна.
  Точно тук е "достойния" проблем. 350 000 бюлетини на склад са намерени на 10 май вечерта (не на 11) на място, където не би трябвало да бъдат и това е ясен и проверим факт. Не е отречен от никого.

 89. 89 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#71:"latcho59"]главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков [/quote]Главният секретар на МС: Няма пречка да се печатат бюлетините за фото тапети?! Жалко, тъпо, неуко и адски корумпирано нагло същество обозначено от природата като Росен Желязков, научи се, че бюлетината е официален документ защото само официалните документи се ползват с материална доказателствена сила, т.е. доказателствено значение относно стоящият вън от документа факт и печатането й е под особен контрол и когато има брак се прави протокол и брака се унищожава. Изборната бюлетина има, за разлика например от писмата и от поздравителните телеграми, определено правно значение. Тя се създава за да се отрази върху нея дадено волеизявление и то да породи юридически факт. Следователно тя има правно значение, защото материализира или служи за установяване на такива факти, които създават, изменят или прекратяват субективни права и (или) задължения и бюлетината преди и по време на изборите не може да бъде и служи нито за тапет, нито за мокет.

 90. 90 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#75:"др. Иванов"]Дали сигналът до Бареков е от случайно лице (най-вероятно)[/quote]

  Ъхъ, най-вероятно съвестен минувач!
  Ех, другарю Иванов, а спомняте ли си колко хубаво беше едно време....

  Не съм магаре;-)
 91. 91 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  [quote#1:"dogwoman"]Касиране на тези избори е единственият логичен изход според мен.[/quote]

  А следващия логичен изход е закриване на държавата. То повече няма накъде. ГЕРБ направиха така, че Волен с лудия си блясък в очите, да изглежда почти нормален.

 92. Вижте сега червените как удобно ще си извъртят гъзето и ще почнат да разказват навсякъде, че ден за размисъл не е необходим.

  Позитано 20, спите ли? Кутев съвсем ви разпущи каишката.

 93. 93 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 773 Неутрално

  [quote#51:"Кокетна Чемширова_#15"]ГЕРБ да поиска касиране на изборите, заради грубо нарушение на Конституцията и нагла манипулация на обществото в деня за размисъл! Безобразие! [/quote]

  Имаше ли бюлетини в Костинброд или нямаше? В герберската печатница! Иска ви се да се замаже случаят. Да, ама не!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 94. 94 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#80] от "БГА Балкан":
  В 08.42 часа информацията достигна и до тази медия (след като се появила късно на предишния ден). Хвала за бързата реакция!

  На 12/05 в деня на изборите около 12:00 часа пуснах няколко снимки за застрояването в Яйлата. Снимките излязоха след 25 часа.

 95. 95 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#15] от "latcho59":

  ++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 96. 96 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#88:"focusnik"]Очаквам "достойните прокурори" да си кажат и имената. [/quote]
  Прокурори?
  Хе, хе - откога полуграмотни милиционери станаха прокурори?

  Не съм магаре;-)
 97. До коментар [#89] от "latcho59":


  [quote#89:"latcho59"]Жалко, тъпо, неуко и адски корумпирано нагло същество обозначено от природата като Росен Желязков[/quote]

  Чичо Лачо, ако Росен Желязков е тъп, ти трябва да си някакъв космически гений.

 98. 98 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  "...Всички те заслужават позорния стълб. Да са живи и здрави, ще си платят сметките", завършва анонимното писмо..." - типичен мафиотски текст. Не знам, обаче, колко са мафиотските групи.

 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  Едно писмо получено вчера, става известно едва сега, някакви си анонимни писма получени от Станишев се приемат и използват за последващо прокурорско преследване в един много отговорен момент за страната, хващат се бюлетини, а медиите напълно забравят да съобщят че протоколите се печатат в печатница на другата голяма политическа сила.........
  От която и страна да се погледне, тези манипулации са възможни единствено ако личности с висок пост и голяма отговорност твърде лесно пренебрегват закона. Ако продажноста на тези личности бъде наказана и продължава да бъде наказвана, тогава и само тогава България би могла да просперира.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Maslara
  Maslara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Тези "бракувани" бюлетини са платени с нашите данъци - да се изискат от фирмата парите дасе възстановят на бюджета. Имам познат работещ в печатница на тях не имсе позволява 1 % брак, този Герберски мишок има най-малко 5 %. Това не е ли източване на бюджета?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK