Печатницата в Костинброд е предоставила поне три пъти на институции бюлетини от т.нар. технологичен брак (обобщение)

Печатницата в Костинброд е предоставила поне три пъти на институции бюлетини от т.нар. технологичен брак (обобщение)

© Анелия НиколоваВъпреки твърденията на собственика Йордан Бончев, че всички намерени бюлетини в печатница "Мултипринт" в Костинброд представляват технологичен брак, поне на три пъти от тях са взимани бюлетини, необходими за изборния процес. Част от бюлетините са употребени за гласуване в столичната община "Триадица" и в София-област, а друга са предоставени на Централната избирателна комисия (ЦИК) за мостри. 


Това обяви зам. главният прокурор Борислав Сарафов на пресконференцията, в която държавното обвинение отчете работата си по време на предизборната кампания и в деня за гласуване - 12 май. 


Брифингът започна с изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, който заяви, че прокуратурата е действала напълно в духа на закона при проверката в Костинброд на 10 май, и изрази недоумение защо "една партия идентифицира себе си с този инцидент" и твърди, че действията на обвинителите са повлияли на изборния й резултат.
Думите му бяха пряк отговор на обвиненията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов от събота, че прокуратурата е станала участник в предизборната надпревара, и на днешното интервю на лидера на партията Бойко Борисов, според когото скандалът с бюлетините е свалил с 5-6% подкрепата за формацията му и без него тя е щяла да спечели изборите. 


Пресконференцията започна с малко закъснение, но продължи два часа и освен обща информация за изборните нарушения (изнесена от зам.главния прокурор Ася Петрова) беше посветена на разследването за бюлетините, както и на изтеклите тази нощ до някои медии документи от проверката (двата сигнала на Мая Манолова, по които е образувана, писмените обяснения на собствениците, икономическия директор и главния технолог на печатницата в Костинброд, писмено становище на експерт по полиграфия, както и документи на прокуратурата за възлагане и започване на проверката). Те бяха придружени от писмо от представили се като "група достойни прокурори", в което се твърдеше, че "нищо в костинбродския случай не е вярно" и че скандалът е поръчка на бившия и бъдещ депутат от ДПС Делян Пеевски (всичко за съдържанието на писмото и документите - тук.)


Какво е установила проверката 


Борислав Сарафов изчете извадки от показанията на собственика на "Мултипринт" - общинският съветник от ГЕРБ в Костинброд Йордан Бончев, според когото не са допечатвани никакви бюлетини извън възложената от Министерския съвет бройка. Според събраната от експертната група, извършила огледа в печатницата (трима експерти от ДАНС и един от печатницата на БНБ), информация в друг склад имало "около 10 палета с бюлетини. Част от тях ненарязани и несгънати, друга част нарязани, сгънати и слепени в кочан". Той изрично уточни, че не са открити белязани бюлетини. 


От представените обяснения на икономическия директор на "Мултипринт" Георги Иванов, чието име Сарафов умишлено не назова, става известно, че първо са доставени 535 бюлетини в община "Триадица" в София (23-ти многомандатен избирателен район), още 2 хил. бюлетини за София-област (26-и МИР), както и по десет мостри от всяка бюлетина на ЦИК (общо 320 бюлетини - бел. ред.).


Главният прокурор Сотир Цацаров изрично се намеси в изказването на заместника си, като припомни, че "ако някъде има неизправни бюлетини, те трябва да се попълват от резерва в ЦИК, а те звънят за резерва от печатницата". Той направи това още след като беше цитиран първият случай, разказан от Иванов, с лошо залепени бюлетини в община "Триадица", за който му се обадили. По-късно главният прокурор обърна внимание и върху факта, че е странно, че за мостри на ЦИК също са предоставяни бюлетини от брака.


На Георги Иванов обикновено се е обаждал Иво Цонков, експерт от Министерски съвет, за да поръчва нужните допълнително бюлетини. От обясненията стана ясно, че не е поръчвано допълнително печатане, както и че такова не е извършвано. Сарафов уточни, че Цонков все още не е разпитван, но тепърва предстоят разпити и много работа по разследването.


Технологичен брак и(ли) надтираж


Прокурорите показаха снимки от складовото помещение, в което са съхранявани бюлетините. От кадрите става видно, че към палетите с бюлетини, за които се твърди, че са брак, има листи с надписи с имената на избирателни райони. На снимките се виждаха надписи: Хасково, Благоевград, Кърджали (на три от показаните палети), Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Външно министерство (това са бюлетините за чужбина - бел. ред.), Варна. 


"Ако приемем, че това е брак, то трябва да приемем, че има брак, предвиден за всеки многомандатен избирателен район. Тези данни бяха смущаващи за нас и ние бяхме длъжни да изолираме тези бюлетини от избирателния процес", коментира Сарафов. 


По-късно при отговарянето на журналистически въпроси Цацаров цитира изрично точка от писменото обяснение на експерта Божидар Василев, че в склада с т.нар. технологичен брак е имало "напълно годни бюлетини, представляващи надтираж по думите на г-н Бончев" (това обяснение е единият от документите, изтекли до медиите тази нощ). Главният прокурор коментира, че собственикът на печатницата първо е говорил за надтираж, а после е започнал да говори за технологичен брак и че това се случило след телефонни разговори, които е провел. Цацаров отказа да уточни с кого е говорил Йордан Бончев, защото това било следствена тайна.


Не беше изяснено обаче дали в склада е имало бюлетини за всички 32 избирателни района или само показаните на снимките. От цитираните от Сарафов, показания на икономическия директор Георги Иванов става ясно, че за всеки район обаче е имало поне по 10 бюлетини, защото са били взети от там да бъдат предоставени за мостри на ЦИК (както е описано и в текста по-нагоре).


Сарафов, а по-късно и Цацаров, обърнаха внимание, че другото, което са установили е, че складът с т.нар. технологичен брак е бил незаключен, "липсвал е заключващ механизъм" - патрона на бравата, което беше подчертано и от главния прокурор. Такава бележка за риска от "неоторизиран достъп" има и в писменото заключение на експерта Василев.


Разлики в броя бюлетини и палети


След дългата пресконференция на прокурорите, в крайна сметка останаха разлики в броя бюлетини и палети, за които се говори, че са открити в склада с т.нар. технологичен брак.


В официалното съобщение на прокуратурата от събота пишеше за открити "над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини" и се уточняваше, че "общо 10 палета" са под охрана.


Днес беше съобщено, че собственикът на "Мултипринт" е говорил за около 370 000 бюлетини, като стана ясно, че сред тях има годни за използване, но не и колко точно. (Това се разминава с обясненията на Бончев пред някои медии от събота, в който той изчислявайки, че бракът е около 2% говореше за 165 000 бюлетини). От писмените обяснения, изтекли до медиите, няма яснота за бройка бюлетини (извън официално поръчваните и че в един палет се събират 35 000 броя според Бончев).


Към края на пресконференцията, Сарафов спомена за 22 палета общо количество бюлетини (от други обяснения е ясно, че има 4 палета брак от печата, които са на листи, а не на отрязани бюлетини).


Така, че и тези факти ще чакат изясняване тепърва.


Под лупа, или още детайли от проверката


Прокурорите съобщиха също така, че вчера вече всички бюлетини, които от 10 май насам бяха под охрана в "Мултипринт", са били извозени в прокуратурата и ще бъде направен детайлен преглед на всяка една от тях.


На журналистически въпрос, че наблюдаващият прокурор е бил "откомандирован" (т.е. вече не отговаря за това производство), Цацаров потвърди, че това е така и че го е направил, защото Ангел Попколев се и тръгнал от мястото на проверката около 20 часа или малко по-късно, докато следователите са работили до 5:20 часа сутринта на 11 май. Главният прокурор каза, че по неговите разбирания това е недопустимо и той трябва да е на място до края.


На пресконференцията от думите на Роман Василев стана ясно също, че е имало и трети сигнал, постъпил на 10 май, който бил свързан с транспортна фирма, оторизирана за превозване на бюлетини. Той също бил подаден от БСП, като Василев каза, че е от юристконсулта на партията (на тази позиция е Аглика Виденова, но име не беше съобщено - бел.ред.). Ставало въпрос за автомобили, но те според прокурорите не били използвани, заради изтичането на информация в медиите.


Транспортните средства, не се намирали на територията на Костинброд в момента, когато сигналът е бил подаден, поясни Сотир Цацаров. "Били са по някакъв начин предназначени за транспорт, включително и чрез преустройване на самите транспортни средства. Единствената възможност да се разкрие излизане навън е било поставянето под контрол. Но след като ефирът гръмна, ви е ясно, че всякакъв контрол е напълно безмислен", коментира той. След уточнения се разбра, че в подадения сигнал се е твърдяло, че колите са с двойно дъно.


От коментарите на Сотир Цацаров стана ясно и, че той лично е изненадан защо отпечатването на бюлетините се възлага на частна фирма, след като държавата би могла да използва напр. печатницата на БНБ. 


"Аз трудно мога да си представя, че в една държава, която отпечатва бюлетини, и която прави избори отпечатването на бюлетините се възлага на частна фирма и тази частна фирма й се дава правото сама да организира транспорта. Разбирате ли? Тук говорим за нормален, законен процес, не говорим за нарушение. Възлагаме ти отпечатването, възлагаме ти и превоза, ти си намери подизпълнител, който да ти извърши превоза. Извинявайте, но тази държава разполага с печатница на БНБ, тази държава разполага с достатъчно възможности да осъществи превозването до областните администрации, но тук вече е въпрос на конструиране на изборния кодекс", коментира той. 


Печатане преди договор 


От обясненията по време на пресконференцията стана ясно, че печатането на бюлетините е започнало (23 април) преди да бъде подписан договора между Министерски съвет и "Мултипринт" (27 април), като причината е била, че изчакването е можело да забави подготовката на изборния процес. 


Иначе главният прокурор уточни, че "не можем да говорим за вина на служебното правителство, а можем да говорим за евентуална отговорност на длъжностни лица от състава на МС или от състава на администрацията на МС. Лицето от администрацията на МС, което е сключвало договора след проведената обществена поръчка е главният секретар на МС".


Цацаров уточни, че Росен Желязков е бил разпитван два пъти като свидетел, но че единственото, което е установено, че "по отношение на отпечатване на бюлетините, както и на съхраняването не е бил упражнен абсолютно никакъв контрол от страна на възложителя". Дали и какъв е трябвало да има ще се установява тепърва.


Прокуратурата очаква от МВР информация кой, как и дали е охранявал процеса на печатане и подготовка на бюлетините и охраната на печатницата.


Иззети са били и записите от камерите в печатницата (общо 82). Цацаров уточни и, че няма матрица за бюлетините, а има диск, защото машината е компютъризирана и също ще се проверява.


Следствени действия в ефир


Поради големия интерес пресконференцията беше предавана на живо от телевизии и радиостанции. Прокурорите обявиха, че за пръв път ще извършат процесуално-следствени действия пред медиите, тъй като случаят изисква извънредна прозрачност. След това Сотир Цацаров и заместниците му напуснаха масата с микрофони, за да отстъпят местата на свои колеги, които да извършат оглед на веществени доказателства. След излъчването на две поемни лица измежду репортерите на пресконференцията прокурорите демонстративно разпечатаха и описаха плик с бюлетини, част от иззетите от Костинброд.


За да са сигурни всички, че измама няма, изпълняващият длъжността ръкводител на СГП Роман Василев, неколкократно показа пред камерите, че пликовете са запечатани. В същото време беше изготвян протокол за оглед на веществени доказателства. Пред присъстващите бюлетините бяха изваждани и показвани, в какво състояние се намират. След като Роман Василев демонстрира дългите близо метър бюлетини, предназначени за София и Кърджали, се разбра, че те нямат дефекти и не са белязани.


Нашата игра: да си вършим работата


"Ако играта ще е такава, а тя явно ще е такава (визирайки и изтеклите документи - бел.ред.), ние ще играем с истината. Това е положението и това го показахме. Нямахме друг избор. Да, направихме оглед пред журналисти, да, направихме го по начин, който да, спазихме процесуалния закон. Не си мислете, че това е нещо толкова режисирано, че ни достави удоволствие да правим всичко това", коментира действията на прокуратурата Сотир Цацаров, когато за пореден път трябваше да отговори за изтичането на информация в деня за размисъл и влянието на институцията върху изборите.


Документи от проверката в Костинброд не са изтекли от прокуратурата - повече четете тук.
Цацаров е уведомил президента за операцията в печатницата веднага на 10 май - четете тук.
За реакцията на бившия премиер Бойко Борисов в отворено писмо - в този материал.
Обясненията на подалата сигналите Мая Манолова от БСП - тук.
Какво пише в изтеклите документи и писмото на "група достойни прокурори" - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (449)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Много приказки. И как собственикът е твърдял, че всичко е макулатура, след като в заключението на експерта от ДАНС се казва, че обясненията на собственика са, че има и резерв по райони. http://www.blitz.bg/documents/newsimages/editor/201305/10.JPG

  А това заключение е от 10-ти. А на 11-ти Цацаров би тъпана. Е, прокурорските обяснения са незадоволителни и действията им трябва да се разследват.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Явно наистина "някой трябва да изгори". Но не от прокуратурата.
  Боооооцееееееее!!!!! Твоите калинки . . .

 4. 4 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Гледам, слушам Цацаров и някъде дълбоко май покълва надежда.

 5. 5 Профил на kapablanka
  kapablanka
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Стига театър.

  http://www.blitz.bg/news/article/199660

  "Само за един работен ден са входирани два сигнала на Мая Манолова - за незаконни бюлетини в "Мултипринт" и за риск изпълнителният директор и председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" да опорочат изборите. Документите веднага стигат до прокурор Ангел Попколев. От своя страна той възлага пет задачи на подчинените си. Всичко е свършено за отрицателно време и до края на работния ден в документацията са заведени обяснения от Йордан Бончев (собственик на "Мултипринт", съпругата му Олга Бончев (съдружник в "Мултипринт", Георги Иванов (икономически директор на "Мултипринт" и Ивайло Иванов (главен технолог на "Мултипринт". Остава време дори и за доклад от експерта Божидар Василев, който потвърждава защитната теза на собственика и констатира единствено дребни нарушения по сигурността и технологичния процес."

 6. 6 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Прокуратурата: Разнасяни са бюлетини и след 8 май, разкрити са коли с двойно дъно"
  Установено е взимането на бюлетини над предвидените и фирмата с колите с двойни дъна!
  Какво повече да коментираме. А това, че ГЕРБ се разпознават в хората, които би трябвало да фалшифицират изборите, си е техен проблем! Гузен негонен бяга!

 7. 7 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Мазалоооо....ала герберастите! Цацаров вече ми е в КУЛТ! БРАВО!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 8. 8 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 450 Весело

  Значи отпечатани, опаковани и надписани но БРАК.

 9. 9 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Цвинокио и Буда още ли са на свобода????? И гражданите плащат пари за да бъдат охранявани????

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 10. 10 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Мдааа, прокуратурата нищо не доказа, колко да е брака и как трябва да изглежда, колко е допустим, са все въпроси които занимават печатарите. А ние не сме.
  Имало ли е опит за фалшифициране на изборите прокуратурата не казва, и никога няма да каже.
  Сигнала е подаден от партия и раздухан от медия, печелившите са ясни както и губещите.
  Опитите на Цацаров да се представя като защитник на нещо са жалки. Огромна част от гражданите са убедени че този провокиран от медии БСП и прокуратура скандал бе нечестен и повлия на вота.

 11. 11 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 422 Весело

  Таз' печатница много прилежна.. Чак и брака си опаковала и надписала ЗА..., извинявам се, ОТ къде е...

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 12. 12 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Цецо каква я мислеше, пък тя каква стана ...
  Явно все пак без акъл не може...

 13. 13 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  хайде сега да видим до колко се е променила съдебната система и дали след обвиненията срещу нея "Ние ги хващаме ТЕ ги пускат" няма да чуем "ТЕ не ни пускат". Боко и Чоко трябва им се вземат размери за служебни раирани костюми. Давам съгласието си от моите данъци да им купят и телевизор с плосък екран за килията им

 14. 14 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Има и друго нещо.
  Сигналът е подаден от Мая Манолова. От къде тя е знаела за тези бюлетини? Нека източника на информация се провери!
  Всъщност от къде и ТВ7 и Бареков са знаели за тях?

  Ако бюлетините са били незаконни, без значение дали са брак или небрак, то би трябвало всеки да си понесе последствията. И то незабавно!

  Fortuna favet fortibus.
 15. 15 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Да, Цацаров треснА ГЕРБ с кофата дет' сА носи помиА на прасето...И правоверните гербере са сАгласни, че Райков и сие са тЕхно назначение.И въпреки че на 08.05 са предадени заявените бройки плюс 10%...т.е. всичко, на три пАти било влизано в охраняемиА склад и изнасяно от "брака" за да се гласува с него...Кажи му гербер и не го Убиждай...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 16. 16 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#5] от "kapablanka":

  браво едно умно изказване със данни++++

 17. 17 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#8] от "kodimar":

  Това са резерва. А съществуването на този резерв е по договор, за него знае ЦИК и самите те са искали от резерва, както признаха прокурорите.

 18. 18 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 925 Весело

  А възможно ли е тези бюлетини да са отпечатани на друго място и да са вкарани в тази печатница!
  Нали има видео контрол!

  Машини прости, народ неук.
 19. 19 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 506 Весело

  В софийският офис на германската нео-колониална анти-българска фондация "Ханс Зайдел", днес е ден на траур. Там не могат да повярват, че инициираната, финансираната, селектираната и пропагандираната с пари на германските данъкоплатци, криминално-политическа шайка герб е могла така тъпо да се издъни. А вероятно се е издънила, защото стриктно е изпълнявала инструкциите на германските си полит-консултанти и спонсори......

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 20. 20 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  В тая държава някой да посочи виновник за последните 23 години! Очаквам кански вой! Такова нещо не е било!

  Сотир Цацаров: Отговорността основно е на главния секретар на МС
  Процесуално-следствени действия по случая с намерените в Костинброд бюлетини бяха извършени пред журналистите
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5771771#commentsBlock

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 21. 21 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво Цацаров!Накрая се намери главен прокурор, който предпочита да говори с факти и истината! Това е пътят за върховенство на закона!

 22. 22 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Като ще закривате тези широка амбразура, нека да знаете, че от там се стреля с МГ-42!!! Моят съвет е „Снишаване!!!“

 23. 23 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1391 Весело

  Цацаров погреба Герб току що!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 24. 24 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#18] от "Zizu":

  а възможно ли е някой друг да е ср@л в гащите на ББ ?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 25. 25 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#19] от "appen 13":

  Спри се бе! Да не си бил общ работник в Ханс Зайдел и да са те уволнили за пиянство?

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 26. 26 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#17:"dimihas"]Това са резерва. А съществуването на този резерв е по договор, за него знае ЦИК и самите те са искали от резерва, както признаха прокурорите.[/quote]
  Както каза'а от ЦИК, на 08.05. са им доставени всички бюлетини, барабар и 10% горница...ти к'во, увеличение на избирателЕте ли видя, та трЕб'ат 20% горница над списАците...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 27. 27 Профил на Phik
  Phik
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Няколко въпроса:

  - Ще се търси ли наказателна отговорност за прокурора/служителя на ДАНС, който е пуснал сигнала до медиите. Или ако е самата Манолова - на нея

  - Ще се търси ли наказателна отговорност от журналиста и собственика на медията, които са провалили прокурорското разследване

  - Колко от бюлетините са годни и колко от тях са брак

  - По какъв начин прокуратурата ще докаже, че с тези бюлетини са подготвяни престъпления, а не, че те са просто резултат на небрежност (видим е хаосът в печатарницата)

 28. 28 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 561 Весело

  ако не знаете става въпрос за едни пари в търговка корпоративна банка парите със които е купен виваком булгартабак и създадена медийната империя на пеевски и цветан василев
  парите трябва да бъдат извадени от там а там ги няма и те тръгнаха на война със герб защото бсп и дпс ще ги оставят там всичко е за пари и то големи

 29. 29 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 561 Неутрално
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  Ай честито!
  Както вече казах - гръмна една срамна, дългогодишна, мръсна обществена "тайна".

  И к'во излезе?
  Че цялата работа е "куче влачи".
  И с бюлетините, и с Правитеството, и с ЦИК, и с МВР и с цялата им пасмина!
  Били 22 палета. Били за навсякъде. Разнасяли си ги в микробуси с двойни дъна. ЦИК и РИК не се интересуват какви бюлетини се ползват. Министерски съвет също си драпа ... Никой не се интересува колко и какво се печата, ама всички знаят кого да търсят, ако им трябват бюлетини. Няма "чисти" протоколи за бройки, брак и тем подобни. Няма МВР да охранява, че даже и го изолират, когато тръгват да проверят кочината. Защо ли?
  Между другото се оказа, че прословутите копири не знам как са поръчани, но били с гарантиран тонер за ... 196 (сто деветдесет и шест!) черно-бели копия и около 200 цветни.
  Ако искате да се изчисти кочината - у панделата!
  И от Министерски съвет, и от ЦИК и РИК, и "печатарите", и "превозвачите".
  Плюс прословутата "политическа отговорност" ...

 31. 31 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 893 Разстроено

  Ето ги, къде са отишли и къде са били подменени бюлетините!
  Ако всичко беше честно, Синята коалиция щеше да е в парламента - заедно и поотделно!
  А не сега да треперят, че Светльо Витков - Скакауеца, може да им вземе централите. Представяте ли си, да си направи репетиционна в офиса на Кърниградска? Или пък в култовата сграда на Раковска 134?
  Тъжно ми е!

 32. 32 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#27:"philipk"](видим е хаосът в печатарницата) [/quote]

  Този хаос в правото се нарича "престъпление".

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 33. 33 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#25] от "Thermobee":

  На него немците са му виновни и за слънчевите изригвания.

  Fortuna favet fortibus.
 34. 34 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 443 Неутрално

  От цялата пресконференция разбрах едно на 100%-тъпия,яркожълт барек е провалил почти цялата операция! И.сега нямаше да гадаем дали,ако и т.н,а картинката щеше да е много по-ясна.А че са били приготвени за манипулации бюлетините,съмнение нямам.Че е от герб-също.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 35. 35 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1583 Разстроено

  В момента две шайки - преки наследници на Държавна сигурност - ченгета си правят взаимно кал, в която България и българите са затънали до брадичката! Въпрос на съвсем още малко ченгеджийска кал и ще се издавим!
  БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА!!!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 36. 36 Профил на kwadrat
  kwadrat
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Цацаров бе, тва е ГЕРБ бе, те не знаят че има правила, че се звъни в резерва на ЦИК а не на печатницата... нали са все бюлетини?
  Това е Ало Ваньо, аз съм обещал, това е "утре вземаме лиценза на ЧЕЗ", това са хората със случая "Горна Оряховица". Кви закони, ква конституция, кви пет лева? 37. 37 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 832 Весело

  [quote#18:"Zizu"]А възможно ли е тези бюлетини да са отпечатани на друго място и да са вкарани в тази печатница! [/quote]
  -Може,да са дошли от Марс или Луната.Нали много хора и то от различни страни шетат из Космоса.Някои сигурно не харесват Слънцето и току-виж направили мръсно на ГЕРБ.

 38. 38 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Всички засегнати от манипулациите, купуването на гласове и компроматите на БСП, ДПС и Атака, трябва да се обединят и да поискат касиране на вота! Така съществува реална възможност малките партии, които останаха под 4%-ната бариера, да влязат в следващия парламент и да осигурят нормална представителност на българските граждани, каквато в момента липсва! В парламента са представени основно пенсионери и лумпени - чрез БСП, българомохамедани - чрез ДПС и крайно леви екстремисти - чрез Атака! Макар ГЕРБ да представлява значителна част от нормалните хора, тя е лишена от възможност да управлява, в резултат на което сме обречени отново на грабеж и беззакония от червените престъпници! Касиране на изборите, отнемане лиценза на ТВ7, съд за Бареков и собствениците на турската медия, нови избори!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 39. 39 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#14] от "Ламбо":

  Да се провери! Но добре че ги хванаха!

 40. 40 Профил на kwadrat
  kwadrat
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#35] от "Quo Vadis BG?":

  България вече е загинала! Българския избирател е тъп и глух в голямата си част и в това е гибелта на страната а не в ГЕРБ или БСП. Ако някой ми каже каква логика има, да свалиш някого с улични протести и след няколко месеца да го избереш пак, ще призная че аз съм тъп и глух. До тогава обаче, ще мисля това за избирателите.

 41. 41 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  Кога престъпниците Борисов и Цветанов ще влязат в затвора??

 42. 42 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#27] от "philipk":

  То и други въпроси има, след като в събота говориха за 350 000 готови за експедиция бюлетини днес са оказва че една част от тях(неясно колко) били ненарязани и неслепени, други намачкани.... Което противоречи на готови за доставка.Една част били за чужбина????? в събота Герб ще праща бюлетини в чужбина да манипулира вота ли?
  Аз така и не разбрах къде е престъплението което уж разкриха или предотвратиха?
  Целта бе да се направят определени внушения точно в събота, и сценария задейства, това сега са някакви смешни циркове които целят да оправдаят това.

 43. 43 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#17] от "dimihas":
  Добре де не са брак, а тайна резерва извън количествата съхранявани в ЦИК.

 44. 44 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#1:"dimihas"]И как собственикът е твърдял, че всичко е макулатура, след като в заключението на експерта от ДАНС се казва, че обясненията на собственика са, че има и резерв по райони.[/quote]

  Току що Цацаров отговори на тава! Собственикът допълва показанията си 3 часа след първите и след проведени няколко телефонни разговора, а тези показания се разминават с тези на икономическият му директор.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 45. 45 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Защо в статията не се споменава източника на сигнала?
  Защо не се споменава,от къде е изтекла информацията в медиите?
  Защо не се споменава,от къде гаджето на Делян Пеевски се е сдобил с информацията и я е разпространил чрез ТВ7?
  Кога,раковото образувание БСП ще излезе с информация,как една от квачките им се сдобива с информация преди денят за размисъл,а изведнъж Барекова решава да ни осведоми в самият ден.
  Вече съм съгласен да управлява всеки,но не и комунистите

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 46. 46 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#25:"Thermobee"]Спри се бе! Да не си бил общ работник в Ханс Зайдел и да са те уволнили за пиянство?[/quote]

  Готин виц, и смешен...
  За протокола: всъщност припомням, кой и как ни уреди с мутренската шайка, и кой им пишеше политическите програми и изборната стратегия, и кой "безвъзмездно" ги спонсорираше. Защо, това вече НАИСТИНА е важния въпрос, но няма да е от "братската" германска обич към българските des Untermenschen, нали....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Верно ще изгаря нЕкой. Ало, пожарникаря?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Прокуратурата и ТВ7, обслужиха интересите на БСП и ДПС, за което трябва да бъдат санкционирани. На вторите да се отнеме лиценза за груба манипулация и нарушение на закона в "деня за размисъл", а за гафа на прокуратурата е редно Цазцаров да си подаде оставката или в най-лошият случай, да уволни всички прокурори замесени в политическата поръчка!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 49. 49 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Милиционерите си мислеха, че са си назначили поредната калинка - но калинката се оказа акула и им разказа играта.
  Толкова им е капацитетът на милиционерите

 50. 50 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  На новите братя Галеви,Боко и Цоко много им се събра.От ясно по ясно е ,че изборите са манипулирани с знанието на всички от ЦИК до министерски съвет.Поразително срастване на мафията с държавната власт.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#43] от "kodimar":

  Ами не са тайна резерва, а съвсем явна, законна и известна на ЦИК.

 53. 53 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#40] от "kwadrat":

  Никой никого не е свалял. Тиквата сам си подаде оставката и прецака протеста, който едва се заформяше. Проблемите в държавата останаха неназовани, нерешени чрез насрочването на нови избори. Този протест щеше да прерастне в нещо доста по-страшно за политическата и олигархична мафия, която управлява България.

  Fortuna favet fortibus.
 54. 54 Профил на kwadrat
  kwadrat
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#45:"sashobal"]изведнъж Барекова решава да ни осведоми в самият ден. [/quote]
  Мухахахааааа, к**вата си е к...ва. Вие мислехте че си е ваша, ама не случайно е рекъл народа
  Курвенски номера

 55. 55 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 832 Весело

  [quote#13:"stanislavdi"]Давам съгласието си от моите данъци да им купят и телевизор с плосък екран за килията им [/quote]
  -Защо само телевизор?Толкова ли ти се до свидя и една футболна топка да добавиш?

 56. 56 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 422 Неутрално

  [quote#34:"ministry09"]И.сега нямаше да гадаем дали,ако и т.н,а картинката щеше да е много по-ясна[/quote]
  Ако информацията не беше излязла преди изборите, сега ГЕРБ щяха да са с мнозинство, да съставят правителство, да назначават/уволяняват в министрества и прокуратури, да се покрие/заличи информация, а на теб лично щеше да ти е ясен... дедовия!

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 57. 57 Профил на Георги Борисов
  Георги Борисов
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Единственото което разбрах, че нищо не е доказано и нищо няма да се докаже.

 58. 58
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 672 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 59. 59 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#45] от "sashobal":Всички тези въпроси не касаят истината а тя е една...изборна измама каквато не се е случвала никъде в Европа.Шокираща със своето безсрамие и наглост.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 60. 60 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Гербаджии, защо не слушахте др.Иванов и не ремонтирахте овреме затворите?
  Само аз ви мислех доброто, а не ме оценихте! Поне една калинка-кючекиня да прахте пратили да донесе една бъчонка коняк без бандерол и един стек контрабандни цигари!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 61 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#52] от "dimihas":

  Тогава защо никой от ЦИК не потвърди на същия ден, че има информация за наличието на такъв резерв?

 62. 62 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ако е поне малко сериозен Цацаров трябва да си пази доказателствата за в съда, а не да ги "отпечатва" на живо.

  И сега не разбрах, ще коментира ли анонимни сигнали съдържащи автентични документи, каквато е практиката до сега или не?!

 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#38] от "avatar":

  4 години плюеш по политически опоненти, и накрая почваш да ревеш за тях, че не били влезнали в парламента. Герберастията е болест!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на Kuko
  Kuko
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Надтиража е брак
  Винаги има надтираж, иначе как ще се заменят негодни бюлетини

 65. 65 Профил на kwadrat
  kwadrat
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ламбо":

  В какво щеше да прерасне този протест бе смешко? Това беше най-тъпия протест на всички времена. Това беше протест без идеи, без искания, без лидери. Това беше протест на няколко човека с по 1.5 мозъчни гънки, които искаха да им намалят сметките за ток за миналия месец и в един момент дори самите те не знаеха кой какво вика. Един вика долу правителството, друг - вън кмета на Варна, трети - Долу Цеко от Алеко, четвърти съд за ЧЕЗ! Това беше толкова тъп протест, че никоя политическа сила дори не пожела да го яхне, защото не искаше да се отъждествава с толкова тъп протест. Остава за мен загадка кой плати на организаторите и почвам да си мисля че наистина ГЕРБ го организира защото си търсеше повод да подаде оставка

 66. 66 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 832 Весело

  [quote#23:"Thermobee"]Цацаров погреба Герб току що! [/quote]
  -Ма да не станат зомбита.

 67. 67 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#61] от "nikero":

  Нямам представа кой какво е потвърждавал, чуваше се само гласът на Бареков. Но ето че сега самият главен прокурор потвърждава, че ЦИК и РИК са знаели, че в печатницата има резерв.

 68. 68 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 912 Любопитно

  светъл лъч във тунела ,най после България има истински главен прокурор !

 69. 69 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Време е преЗидента да излезе и заяви подкрепата си за действията на прокуратурата.
  Така де, изборите бяха супер честни, и какво му е лошото на експертно-програмно-национално-отговорния кабинет?
  Нъл тъй Росене?

 70. 70 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#59] от "омбре":

  Напротив,те са част от истината!

  Основният въпрос е,защо се позволява вихренето на шумкарска дейност близо 70 години след обира на последната мандра?

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 72. 72 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Искам Цацаров час по скоро да внесе всичко в съда и тогава да предават процеса по телевизията.
  Да внася бързо и Костинброд и Гейт аферата на Гея и всичко, час по скоро!
  Не му е работа да е медйна звезда! Ако иска да конкуренция на Бареков да дава оставка и да ходи в ТВ7

 73. 73 Профил на bbtzvtzv
  bbtzvtzv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А защо ли тези пари цял мандат се увеличаваха, пък точно преди изборите почна рев (сплашване , натиск върху ДПС ) за тях.

  Да не би случайно да беше опит на мутрите за осигуряване на коалиционен партньор ?

  [quote#28:"hagan"]ако не знаете става въпрос за едни пари в търговка корпоративна банка парите със които е купен виваком булгартабак и създадена медийната империя на пеевски и цветан василев
  парите трябва да бъдат извадени от там а там ги няма и те тръгнаха на война със герб защото бсп и дпс ще ги оставят там всичко е за пари и то големи[/quote]

 74. 74 Профил на kwadrat
  kwadrat
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#68] от "Stewie":

  Не бързай! А дано ама все пак го издигна ГЕРБ

 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#48] от "Георги":

  А тоя, дето наля 1млрд лева във въпросната медия, за него нещо?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#38:"avatar"]Касиране на изборите, отнемане лиценза на ТВ7, съд за Бареков и собствениците на турската медия, нови избори![/quote]
  Ха-ха-ха-ха....пропуснал си обаче най-важното ! За честността и законността на новите избори да следят единствено и само две германски фондации - "Ханс Зайдел" и "Конрад Аденауер", които инициираха, селектираха, финансираха и пропагандираха мутро-герб шайката. Така ще има някакъв шанс за нещо като "изборна победа" над и срещу българските граждани.....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 77. 77 Профил на stilianvarna
  stilianvarna
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Време беше да се намери поне един човек в тая държава да си върши работата. Браво на Цацаров и дано да си довърши работата

 78. 78 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Вечера форумци коментираха за купуване на гласове. Днес някои медии отчитат, че не е имало купуване на гласове в размера забелязан при предишни избори.
  Обяснението е много просто. Вече не се занимават с кокошарски истори като купуване на гласове. Печатат си бюлетини със стотици хиляди.

 79. 79 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1427 Любопитно

  Ами касирайте ги изборите и на ново.

  Жената е покана за щастие
 80. 80 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Весело

  [quote#58:"Milen.Ivanov"]1/ Щом не са проследили бюлетините, нямат НИЩО освен нарушения на печатницата. Тотална издънка на прокуратурата: трябваше да изчакат!

  2/ Откъде накъде ДАНС ще участва в тази операция????????????

  3/ Кой изобщо управлява държавата????????[/quote]
  За прЪва точка-Бареков с лаенето си е помогнал на разнасящите бюлетини...За Фтора- кой трЕбе да участва, щом МВР-то е видно че не пази...ЦРУ ли...И третЯ точка- управля'а назначено от герберете правителство...Е, каунь, к'во сЯ- ша сА ФрЪгаш ли на амбразурата...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 81. 81 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#69] от "olly":

  И той ли станА от лошите?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 82. 82 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#52] от "dimihas":

  [quote#52:"dimihas"]Ами не са тайна резерва, а съвсем явна, законна и известна на ЦИК.[/quote]

  Да бъдеш гербер, вярно не е лесно. Ама нали до преди 15 минути твърдяхте , че там има само технологичен брак "макулатура".
  Сега вече не е брак а законна резерва , явна и известна на ЦИК. И що не го казахте това на 11-ти, да затворите устата на Бюрека.
  И въобще, що разнасяте и заключвате бюлетините по области с полицейска охрана , като после всеки може да си поръча по телефона. Само трябва да знае телефона на печатницата за бюлетинените тапети.


 83. 83 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  От представените обяснения на икономическия директор на "Мултипринт" Георги Иванов...

 84. 84 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Много е интересно как точно "ненарязани" бюлетини могат да бъдат използвани за фалшификация на избори?
  Да не говорим, че нито Цацаров, нито който и да е друг обясни как точно ще бъдат ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИТЕ С ТЕЗИ БЮЛЕТИНИ!!!!! Един не излезе да застане пред проф. Константинов и да каже - процедурата на фалшификация е .......... ЕДИН НЕ УСПЯ ДА КАЖЕ КАК СТАВА СХЕМАТА!!!!

  И нещо друго - аз имам приятел с печатница, който често ми звъни и ме пита дали имам нещо за печат, защото му се налага да пуска нещо с нестандартен размер и има голяма фира и ако имам нещо, може да ми го пусне с неговата поръчка. Да не се окаже, че тези бюлетини са точно такъв продукт - все пак бюлетините не са А4 и са доста нестандартни като размер. Освен това като не са броили бюлетините, как са разбрали колко бюлетини са отпечатани за различните райони. Никой и не казва какъв е процента на опакованите бюлетини и какъв е броя на ненарязаните бюлетини. Това също е много, много важно, защото отново на базата на полуистина може да се направи перфектна лъжа.

  И не му отива на Цацаров да се прави на луд с изказвания "изрази недоумение защо "една партия идентифицира себе си с този инцидент" и твърди, че действията на обвинителите са повлияли на изборния й резултат.". Обидно е подобно отношение към българският народ. Не може прокуратурата да пуска неясни съобщения "намерените 350000 бюлетини не са брак" и да оставя оня ибрик бареков да моделира общественото мнение и сега да се прави на луд! Щом искаше да "работи честно и пред очите на медиите" защо не показаха палетите с бюлетините на всички национални и световни медии? Да бяха поканили Нова, БТВ, Тв7 ( тях нямаше нужда да ги канят, те имаха покана от друго място), БНТ и Канал3 , за да покажат "немерените" бюлетини. Г-н Цацаров, много е лошо когато човек сее ветрове - жъне бури. Вие посяхте буря и не ми се мисли какво ще пожънете. Лошото е, че Вие ще се оправите, но народа ще плаща цената на Вашето безумие!

 85. 85 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#81] от "Тони!":

  Това вече го пита веднъж, не интригантсвай?

 86. 86 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#79] от "bgpainter":
  "Ами касирайте ги изборите и на ново."

  Дори няма да има нужда да печатат нови бюлетини.

 87. 87 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#65] от "kwadrat":

  Моля без обидни епитети един към друг! Все пак би трябвало да дискутираме като интелигентни хора.

  Аз съм на мнение, че протесите бяха заслужени. От кого са организирани не мога да кажа. Тоест по самата липса на организация си пролича, че не са организирани от никого. Някои политически партии и кръгове се опитаха да ги яхнат, но без успех. Тези протести бяха на отчаяните и бедни хора в България. Тези които не могат дори да си платят сметките за ток и парно. Не е нормално да работиш за 400лв., а да получаваш сметка за ток 450лв. И не става тук въпрос само за сметките, а за качеството на живот (то това живот ли е) в България. Хората искат промяна! ГЕРБ и останалите политически мафии не носят такава. Уви...!

  Fortuna favet fortibus.
 88. 88 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Ако приемем, че бюлетините са притогвяни за транспортиране по съответни градове за фалшифициране - защо има и табелка "Външно министерство"?

 89. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#85] от "olly":

  Ще го питам и припомням непрекъснато. Че имате къса памет. Нещо против?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 90. 90 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#52:"dimihas"]Ами не са тайна резерва, а съвсем явна, законна и известна на ЦИК.[/quote]
  Добре, но според прокуратурата поне три пъти от склада са изваждани бюлетини, единия път - по искане на ЦИК.
  Единия път добре, а другите два пъти кой е вадил и за какво.

 91. 91 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#70] от "sashobal":Хм Хм да се чуди човек на акъла ти ... защитаваш този който е разтривал ушите на Бай ти Тошо.Този който напусна навремето МВР за да запази партииният си билет.Много си зле и само си чешеш пръстите в клавиатурата.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 92. 92 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#82] от "цаки":

  Не е лесно да живееш с етикетчета в главата. Виж в първия постинг какво съм твърдял.

 93. 93 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1214 Весело

  "На снимките се виждаха надписи: Хасково, Благоевград, Кърджали (на три от показаните палети), Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Външно министерство (това са бюлетините за чужбина), Варна.
  "Ако приемем, че това е брак, то трябва да приемем, че има брак, предвиден за всеки многомандатен избирателен район. Тези данни бяха смущаващи за нас и ние бяхме длъжни да изолираме тези бюлетини от избирателния процес", коментира Сотир Цацаров. "
  Главният прокурор хвърли ГЕРБ в порцелановото съоръжение и пусна водата.Боклукът отплува.

 94. 94 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Страстите са много разпалени и трудно може да се стигне до истината в такава атмосфера. Но все пак да погледнем фактите. Нищо до момента не показва че има някъкво голямо нарушение. Нищо не показва че има преднамерено престъпление от страна на ГЕРБ. Не знам защо някои взеха да вкарват ББ и ЦЦ в затвора. Не съм им фен ама все пак в Европа сме. Нека първо ги осъдим па тогава в затвора.
  Интересен факт е също кой подава сигнала и кой го публикува. От коя партия са? На кой помага това? На кой вреди?
  Като знам какви ги върши прокуратурата ... нещо не съм сигурен че е много независима. В този случай определено не служи на ГЕРБ. На кой тогава? Или ще ми кажете че това са честни и доблестни хора които си вършат работата? Това май ще е най-смешното нещо. В цял свят се знае че съдебната власт в България е най-корумпираното звено и сега изведнъж ... прогледнаха и станаха чисти и неопетнени професионалисти. Хмм ...

  California Über Alles
 95. 95 Профил на grund
  grund
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Сашо Диков към Цацаров – „чудя се след като и ДАНС е пробита, и заради това не работите и с ГДБОП – с кого ще работите”, Цацаров отговори : „Казах ви за ГДБОП, а и след ДАНС остава Пожарната… На онези, които са пратили тази анонимка ще кажа само: Ще си свършим работата, ще си я свършим… Ако някой си мисли, че прокуратурата ще бъде пасивен свидетел на престъпления, е объркал мястото, времето и човека!”
  Оказа се че публикуваните в анонимката от тази сутрин са копирани документи,които до 9:30 тази сутрин са били в ДАНС.
  Главният прокурор заяви, че засега е безспорно установено, че възложителят на поръчката - главният секретар на МС Росен Желязков не е упражнил никакъв контрол - нула цяло и нула, как се изпълнява поръчката.
  http://1223bg.blogspot.com/2013/05/blog-post_15.html

 96. 96 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#90] от "kodimar":

  Или пак ЦИК или РИК, това прокуратурата не уточнява. Само казват, че са за гласуване в Триадица и София област.

 97. 97 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#89] от "Тони!":

  Не, какво друго ти остава?

 98. 98 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Може би ви е минало покрай ушите, но преди да прекъснат описа на прокурорката с поемните лица, едно от тях каза, че в кочана има 14 (четиринадесет) бюлетини. В този момент Цацаров прекъсна демонстрацията и премести плика и поемните лица в друга част на залата...

  Както е известно - един кочан с бюлетини следва да съдържа 30 (тридесет) броя. Липсата само на една бюлетина прави кочана БРАК. Както липсата на страница от книга.
  Ето това е т.нар. НАДПЕЧАТ или технологичен брак.
  А че сигналът на Мая Манолова е НАБЕЖДАВАНЕ - спор не може да има. Както и фактът, че ДПС са купували гласове...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 99. 99 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#80] от "dzwer":

  прекалено тъп си да ти отговарям

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 100. 100 Профил на kwadrat
  kwadrat
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#87] от "Ламбо":

  Наивник обидно ли е? Протестите не бяха организирани! Ха ха!
  Кога се съберат повече от 10 човека на едно място неорганизирано, ела ми се обади. Някои партии се опитаха да ги яхнат Наистина ли мислиш че е проблем за който и да е опитен политик - Костов, Кунева, Доган, да ги яхне? Дори напротив, накрая протестиращите си търсеха кой да ги яхне и изкопаха някакви световно неизвестни партии които им "предоставиха листите си"
  Хората като искат промяна, се излиза с искане за промяна, за предсрочни избори и с предложение за политическа сила или структура, която да оглави страната и да я поведе към промяна. Така беше през 96та. Това бяха хора, на които им беше казано "Елате да ви намалят сметката за ток"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK