За операция "Бюлетини" - песимистично

И.д. градски прокурор на София Роман Василев показва мостра на редовна бюлетина и една от извадените от плика по време на процесуално-следствено действие, извършено на пресконференцията на прокуратурата с участието на журналисти.<br />

© Надежда Чипева

И.д. градски прокурор на София Роман Василев показва мостра на редовна бюлетина и една от извадените от плика по време на процесуално-следствено действие, извършено на пресконференцията на прокуратурата с участието на журналисти.След двучасовата пресконференция на ръководството на прокуратурата в сряда, посветена основно на операция "Бюлетини" (ако използваме това обобщение за откритите два дни преди изборите големи количества бюлетини в печатницата, която е обслужвала процеса и за които тепърва се установява каква част са годни и каква наистина технологичен брак) се потвърдиха един факт и една хипотеза, които бяха известни и преди това:


- Че наистина в печатницата "Мултипринт" в Костинброд е имало годни бюлетини, които не е ясно на този етап защо са се намирали там (факт);
- Че тези бюлетини евентуално са могли да бъдат използвани за манипулации на вота (хипотеза).


Що се отнася до среднощния анонимен сигнал до медиите от "достойни прокурори, които не можели да търпят да бъдат повече използвани за поръчки", главният прокурор отрече документите да са изтекли от прокуратурата и писмото да е писано от прокурори. От ДАНС също отрекоха документи от проверката да са изнесени от там, въпреки че разпространените до медиите файлове са тези, които са били при тях. И прокуратурата, и агенцията започват проверка как се е случило.
Споменатите факт и хипотеза са твърде скромни на фона на многогласния хор от мнения, оценки и възмущения, които заливат медиите от събота насам и станаха причина изборите да се проведат в истеризирана  атмосфера (от прокуратурата днес обясниха, че са се видели принудени да направят съобщение в деня за размисъл, след като информацията е изтекла от ТВ7 - как, това също ще се проверява). А няма как и да бъдат други, защото - както се разбра от днешната пресконференция, доказаните неща на (този етап) са малко, а политическата истерия, която предизвикаха - несъразмерна с доказаното.


Какво научихме от пресконференцията?


- Че от бюлетините, за които собственикът на печатницата твърди, че са технологичен брак, са доставяни официално за използване в изборите - за община Триадица в София (335 бройки допълнително), за Софийската областна управа (2 000 бройки допълнително), а на ЦИК са предадени за мостри по 10 броя от бюлетините за всичките избирателни райони.


Оттук и заключението, че в помещението за технологичния брак са се намирали и редовни или както ги наричат "годни" бюлетини.


Къде обаче би трябвало да се съхраняват те и как, ако въобще е било допустимо - от договора за поръчката и от закона, да има в печатницата цели палети с редовни бюлетини? Това би трябвало да е регламентирано в договора, сключен от Министерския съвет и печатница "Мултипринт", с който е възложена обществената поръчка (засега той не е публичен, но би било полезно правителството да го покаже).


Прокуратурата тепърва ще проучва всички книжа, за да установи кой какво е нарушил, кой какъв контрол не е упражнил. Във всеки случай е очевидно, че контролът от страна на администрацията на МС е клонял към нула (като изрично беше уточнено, че вината не е на служебното правителство, а на длъжностни лица, и беше визиран главният секретар Росен Желязков, който е на постта от времето на кабинета "Борисов" и е близък до бившия премиер). Според справката на ДАНС дори вратите на помещението не били надеждни, липсвал патронът на бравата. От което следва, че поделенията на МВР, ако те е трябвало да осигурят охраната, не са изпълнили задълженията си (но дали и какво е трябвало да охранява полицията и за какъв период също се изяснява в момента).


- Научихме още, че е имало и сигнал за съмнения в транспортна фирма, наета от печатницата да транспортира бюлетините до областните управи. На пресконференцията се спомена дори опасен детайл за някакви двойни дъна на автомобилите, въпреки че след доста опити за изясняване беше направено уточнението, че за тях се говорило в сигнала (изпратен от юрисконсулта на БСП). Безсмислено всъщност споменаване, тъй като прокуратурата  не се е занимавала с транспортната фирма. На въпроса защо, отговарят, че започнали да го проверяват, но колите не били в Костинброд, а след като акцията стигнала до медиите, работата се обезсмислила.


По този пункт главният прокурор не беше съвсем логичен. Логиката сочи, че  поставянето на автомобилите под контрол се е обезсмислило в момента, в който ДАНС влиза открито за проверка в печатницата, а това става на 10 май в петък. Информацията за акцията гръмна на другия ден. Тъй че в случая не толкова медиите, колкото решението на прокуратурата и ДАНС какви действия да предприемат (да влязат открито в печатницата), вместо да сложат под контрол визираните в сигналите обекти, са главната причина да няма смисъл от работа по сигнала срещу транспортната фирма.


От влизането на ДАНС в печатницата каквито и тъмни планове да е имало за евентуално използване на бюлетините за подмяна на вот и въобще за манипулиране на изборите в някои райони, разкриването им става невъзможно, коментират криминалисти.


Далеч по логично и разбираемо е другото обяснение на главния прокурор за отказа от проследяване на самите палети, за да се види дали бюлетините биха се използвали за престъпна цел. Територията на печатницата е опасана с камери, които записват всяко действие, обяснява главният прокурор (общо 82 на брой). И допълва: При това положение използването на СРС и проследяването на самите палети е преценено като практически невъзможно. "Може да не сме прави, може да не сме толкова опитни, със силите на прокуратурата, толкова умеем".


Вярваме на главния прокурор. Защото агентурно-оперативните умения не са работа на прокурорите, а на полицейските служби, нито техническата и финансова обезпеченост на такива мерки зависи от прокуратурата. Но главната причина е далеч по-тревожна: Прокуратурата неслучайно е заобиколила, тоест не е проявила доверие - макар че Цацаров не го каза в прав текст, към лоялната на ексминистър Цветан Цветанов ГДБОП и е избрала ДАНС за акция "Бюлетини". Пет дни по-късно обаче става ясно, че оттам най-вероятно пък са изтекли класифицираните документи от проверката. (От ДАНС отричат, както вече споменах). Стигам до най-съществения и най-тревожен въпрос, който в нормалните  функциониращи  държави е априори изключен: Как се работи без доверие между институциите, които трябва да разкрият евентуален заговор срещу политическите права на гражданите...  Как?...  На подобен въпрос - как и с кого ще работи прокуратурата в такава ненормална ситуация, Сотир Цацаров опита да се шегува - "остана само Пожарната охрана".


- Като прибавим и това, че днес в стремежа си да опровергае нападките от ГЕРБ за политическа намеса и влияние върху изборния резултат, ръководството на прокуратурата се видя принудено да цитира свидетелски показания по образуваното дело, което е недопустимо, тъй като предстоят разпити на други свидетели (неслучайно пред съда свидетелите се пускат в залата един по един), вървим към песимистично заключение относно вероятността накрая държавното обвинение да успее да изправи пред съда виновни за престъпление спрямо изборните права на гражданите.


По-възможно е, но и това не е сигурно, да бъдат доказани престъпления по служба на длъжностни лица от Министерския съвет. А най-вероятно е установената засега липса на контрол от страна на възложителя на поръчката за отпечатването на бюлетините, непрецизно формулиран договор с печатницата (от страна на МС) или неправилното съхраняване и липса на надеждна охрана да доведат до използване на административно-наказателните разпоредби на НК.


Това, което не беше коментирано от прокуратурата, са твърдения на източници от МС, че на печатницата е платено за всичко, което е отпечатано и предадено до 8 май по поръчката на правителството и че намерените бюлетини са изработени след тази дати. Въпросът е дали, ако това е така, кой  ги е поръчал и кой е платил! Очаква се, че в хода на разследването ще бъдат проверени и тези твърдения.


Въпреки днешната напоителна и ефектна в демонстрациите си пресконференция (очевидно в разбираемо  усилие да бъдат отхвърлени всякакви логично появили се съмнения, че операцията и огласяването й е имало влияние върху изборния процес) прокуратурата всъщност не даде някакви гръмки обещания как ще завърши това досъдебно производство и колко мащабен би бил ефектът му. (Което всъщност е професионалното поведение за разлика от стила на операциите на Цветанов, който лично, предварително и безапелационно посочваше от телевизионните екрани виновните и невинните).


И още един наглед дребен детайл, който дращи съзнанието и възпира възторга към енергичността на г-н Цацаров: Когато от високата маса на най-забележителната пресконференция на прокуратурата през последните години ни убеждават в принципност и независимост прокурори, на отговорни позиции, които довчера се хвърляха в плонж да се харесат на "онзи господар", който вкарваше в затвора противниците си от екраните на телевизията,  до степен да свалят на колене с оскърбителен за институцията  фелдфебелски тон посочените от него бивши министри, силно се изкушавам да си помисля, че днес тези прокурори просто си търсят... нов господар... Проблем всъщност  за друг анализ (и за размисъл на главния прокурор).


Да не се отклонявам: В целия креслив какофоничен хор от мнения и възмущения на политици и медии лично за мен се открои с мъдрост един коментар на Сотир Цацаров: Кое всъщност наложи поръчката за отпечатването на бюлетините и  въобще на изборните книжа да се възлага на частна фирма и тя да си намира да си намира подизпълнители за всичко, при положение, че държавата си има печатница на БНБ?!


Но това, както и той отбеляза, е въпрос на Изборния кодекс. А него помним кой последно го редактира...


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (220)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  "- Че наистина в печатницата "Мултипринт" в Костинброд е имало годни бюлетини, които не е ясно на този етап защо са се намирали там (факт)"

  Технологичният брак не е фиксиран процент, така че при тираж се печата задължително повече, за да се покрие търсената бройка.
  Примерно при пълноцветен офсетов печат се правят 10% повече бройки, защото подготовката за печат /изработване на матрици, сита и т.н./ отнема време и струва пари. Така че е по евтино да се напечата повече бройки, от колкото да не достигнат такива. От където и да го погледнете, това си беше "активно мероприятие" на БСП и ДПС в лицето на ТВ7!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Абе Борисов е прав за едно, ако бюлетините бяха влезнали в оборот щяха да му донесат 5-6%.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 3. 3 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Хората се делят на четири категории:

  1. Прост и мързелив
  2. Прост и работлив
  3. Умен и мързелив
  4. Умен и работлив

  Да ни пази Господ нашата Цацарка да е от втора категория. Тогава боксьора-прокурор от "Плод и Зеленчук" ще ни се вижда светец.

  Да разлая троловете!!
 4. 4 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  С огромни резерви по понятни причини, но на мен още нещо от изказването на Цацаров ми допадна - за персоналната отговорност на длъжностни лица.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 5. 5 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  Ясно е, че темата за бюлетините ще е актуална още дълго време с оглед нейната значимост.
  За мене по-важният въпрос е "Как се работи без доверие между институциите"; всъщност, в толкова сериозни ситуации с доверието си отива и държавността.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 6. 6 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Но това, както и той отбеляза е въпрос на Изборния кодекс. А него помним кой последно го редактира... [/quote]
  Ахаа, направо да се чудиш колко сме злопаметни.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 7. 7 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 579 Неутрално

  "Кое всъщност наложи поръчката за отпечатването на бюлетините да се възлага на частна фирма, след което тя да си намира подизпълнители, които да извършват превоза, при положение, че държавата си има печатница на БНБ?!

  Но това, както и той отбеляза е въпрос на Изборния кодекс. А него помним кой последно го редактира..."


  Държавата си има и държавни медии - БНТ и БНР. Да няма "информационни кампании" от частни медии.

  Държавата си има и телеком - Булгартел. Да спре да пуска обществени поръчки за телекомуникационни услуги.

  И т.н. и т.н. Ако частната фирма е предложила по-ниска цена от държавната печатница е логично тя да поеме изпълнението на поръчката, НО контролът трябва да е еднакъв независимо от изпълнителя.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 8. 8 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  За мен поне, цялата сага по случая имаше ползотворен ефект, нарушенията и купуванията на гласове бяха с пъти по-малко и не толкова нагли. Показва го и по-ниската избирателна активност. Явно цялата Държава е разпасан двор и всеки си прави каквото си иска, пишат се строги закони за превоз, охрана и съхранение на бюлетините, а после всеки с пари може да си напазарува колкото си иска, тоест закона тотално не се спазва и то дори от ЦИК. Да не говорим, че няма разумен отговор защо бюлетините се печатат в частна фирма, а не в БНБ и то през всичките години. Как човека почва да печата преди официално избран изпълнител, забележете Протоколите ги печата човек на БСП и т.н. Много работа има за Прокуратурата, но докъде ще стигне тя е въпрос на време и крайно е някой вожд да влезне в затвора, а не само индианци.

 9. 9 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#1:"Георги"] защото подготовката за печат /изработване на матрици, сита и т.н./ отнема време и струва пари. [/quote]

  От съседната статия (изказването на Председателя на печатарския еснаф) се разбира, че не е имало никакви матрици, сита (баси, сито печат на милионен тираж???).

  Човече, технологиите от години така са напреднали, че от компа директно се предава на интелигентна печатна, режеща, сгъваща, подшиваща и т.н. машини. В произволен тираж - от 1 до милиони. Процентът на дефект е под 1.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  "По този пункт главният прокурор не е съвсем логичен. Всъщност поставянето на автомобилите под контрол се е обезсмислило в момента, в който ДАНС влиза открито за проверка в печатницата, а това става на 10 май в петък. Информацията за акцията гръмна на другия ден. Тъй че в случая не толкова медиите, колкото решението на прокуратурата и ДАНС какви действия да предприемат (да влязат открито в печатницата), вместо да сложат под контрол визираните в сигналите обекти, са причина да няма смисъл от работа по сигнала срещу транспортната фирма."

  Ето това е ключов момент от материала на Петя. Цацаров на няколко пъти обидено обясни, че не са проследили бюлетините или колите, защото информацията била изтекла в медиите. Да ама тя изтече в събота, а прокурорите влизат в печатницата в петък. Голямо самоопровергаване от Цацаров и оплитане като пиле в кълчища. От друга страна всички печатари, които се изказаха по темата, включително депутат от БСП казаха че надтираж 5% е нормален и че намерените в склада брак и надтираж са нормални. А бюлетините не са ценни книги и не се съхраняват по съответния ред, така че имало ли ключалка на склада или нямало е без значение. Мисля че от БСП са били наясно, че винаги има такъв надтираж и брак но са решили да се възползват и да направят предизборна истерия, а услужливи елементи от прокуратурата и медиите им помогнаха в това начинание.

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3397 Весело

  До коментар [#9] от "Музар":

  ++++!!!

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Единственото, което се каза със сигурност е че има двама осъдени за купуване на гласове в полза на ДПС. Но за това странно се мълчи а пак дъвчем хипотези как можело да се ползват бюлетините от склада.

  Няма шики-мики.
 13. 14 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  Нищо не може да се направи с така наречените "годни" бюлетини. Толкоз! През 1990 година всяка партия получи по 30% от бюлетините си и имахме с тонове. Раздавахме ги на хората и ги пускахме по пощенските кутии. Стига сме го навъртали на пръста си. Единственият стоящ въпрос е кой криминално раздуха истерията. РАЗДУХАНАТА ИСТЕРИЯ БЕШЕ ГОЛЯМАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ, а не бюлетините.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 14. 15 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 958 Любопитно

  БСП си издадоха всичките тактики за изборите този път .... леко леко ... използват своите познания за изборите за компромати ... ама нещо не се получава ... надявам се и пчеличката мая да го отнесе ... за лъжите, които изрече .... ефективно ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 15. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  "Далеч по логично и разбираемо е другото обяснение на главния прокурор за отказа от проследяване на самите палети, за да се види дали бюлетините биха се използвали за престъпна цел. Територията на печатницата е опасана с камери, които записват всяко действие, обяснява главният прокурор (общо 82 на брой). И допълва: При това положение използването на СРС и проследяването на самите палети е преценено като практически невъзможно. "Може да не сме прави, може да не сме толкова опитни, със силите на прокуратурата, толкова умеем".

  Не е по-логично това обяснение. Ако не може да се поставят проследяващи устройства на бюлетините заради 82 камери на територията на печатницата, е можело да стоят отстрани и ако видят че колите от транспортаната фирма влизат в печатницата и после излизат натоварени, да ги спрат, хем ще имат задържани бюлетини и хора, хем ще могат със записите на тия 82 камери да видят кой точно, какво точно и къде е товарил.

  Няма шики-мики.
 16. 17 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  [quote#10:"daniel defoe"]Цацаров на няколко пъти обидено обясни, че не са проследили бюлетините или колите, защото информацията била изтекла в медиите. Да ама тя изтече в събота, а прокурорите влизат в печатницата в петък. Голямо самоопровергаване от Цацаров и оплитане като пиле в кълчища.[/quote]И според мен Цацаров е неубедителен. Аз не мисля, че в схема. Мисля, че просто се престара в желанието си да покаже колко е независим и безкомпромисен. ОК, независим и безкомпромисен е. Но това не е достатъчно - трябва и да е убедителен. А тук определено не е. Голяма каша се забърка и тук основно той е виновен. Което е жалко защото изглеждаше свестен.

 17. 18 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Гневно

  Импотентни прокурори, още по-импотентни журналисти!
  Хайде бе, журналята... Дайте ПОНЕ ЕДНА хипотеза как една бюлетина от склада може да отиде в урната, или чувала (колко ще е полезна в чувала е друга тема), подпечатана с 2 печата и с кръстче, например на номер 15??? Отчетена в протокола и допринасяща за изборния резултат????????
  Никой не се опита поне хипотеза да изработи! Просто защото НЯМА! Плашат ни с бюлетини като с пръчки атомно гориво за АЕЦ!
  Аз мога да ви помогна с една хипотеза - в избирателната секция, където цялата СИК е съставена от граждани с проблемно зрение (т.е. слепи), някой влиза, открадва им печата и подпечатва 3500 бюлетини за 1 минута(??!), докато се усетят....
  И после какво прави с тях???
  Защото, ако бяхме една нормална държава, с нормални журналисти, днес моментално "цацата щеше да бъде изпържена"... Ама журналята се увъртаха... ауууу... бауууу.. лелееее.. малееее... Пинчерчета!
  Зер, да напишате нещо, че да си вземат 5-те лева...
  Утре ще пишат за долните гащи на Глория.. или за липсата им.. Така де, всеки ден трябва да се яде!

  ПП:Само не знам вазелина служебно ли им го раздават?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 18. 19 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Цитат от текста под снимката :
  "" Роман Василев показва мостра на редовна бюлетина ""
  =============================

  Покрай тази история понаучихме е реда на печатане , транспортиране и разпределение.
  Та никъде не разбрах , че се разпределят мостри за Прокуратурата !
  Любознателен съм и питам г-н Р.Василев :
  - От къде се появи в него тази мостра ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 19. 20 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1614 Любопитно

  Добре в този форум би трябвало всички да сме разумни хора, само ми отговорете за какво са тези два печата по време на гласуването, защо не ти дават да изнасяш бюлетина когато гласуваш, защо се отчитат и празните от Избирателните коисии, защо....
  При условие че само на едно място има хайде да не са 350 хил. да са сто хиляди, за какъв ред изобщо говорим. И защо смятате, че това не е огромен проблем.
  Нали Ви е ясно, че достъпът до стотици хиляди празни бюлетини прави тези мерки/по време на гласуването/ абсолютни безсмислени.

 20. 21 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#13] от "daniel defoe":

  http://www.multiprint.bg/bg/machine/prepress.html

  И разгледай с какви машини и автоматика разполагат. Всичко е автоматизирано (Computer-to-Plate), сушенето е в сушилни (нема да клечи никой до пелетето).

  В 21-ви век сме, не по времето на Гутенберг!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 21. 22 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Не мога да разбера как след 45 години комунизъм и още 20 преход, дирижиран от ДС, още не сте се научили да разпознавате едно активно мероприятие! Поредния пристъп на национално слабоумие!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 22. 23 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2456 Весело

  [quote#18:"The Core"]Защото, ако бяхме една нормална държава, с нормални журналисти, днес моментално "цацата щеше да бъде изпържена"..[/quote]

  А после нямали достатъчно свобода за да пишат?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 23. 24 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Не че нещо, ама още не съм прочел (май съм го изпуснал...едва ли) едно логично обяснение как тези стотици хиляди бюлетини могат да се попълнят "правилно", и да заменят истинските бюлетини в хилядите секции. Където членовете на комисиите (от различни партии) дебнат с 4 очи за всяка аномалия.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 24. 25 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2456 Разстроено

  [quote#22:"Един Градинар"]Поредния пристъп на национално слабоумие![/quote]

  След като се избират все същите, които докараха България до колапс е повече от слабоумие.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 25. 26 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#21] от "Музар":

  "И разгледай с какви машини и автоматика разполагат"

  Това изобщо не е интересно! С тези бюлетини нищо не може да се направи за да ги видим в урните. Ако ще 1 милион да бяха пак тая. Единствената бюлетина която влиза в урната под погледа на цялата комисия и всички наблюдатели е законната бюлетина. Урната се отваря от всички и се брои от всички. Сигурно само Астор може да вкара 2 - 3 бюлетини, но колко асторовци има? Спрете да се държите като дебили.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 26. 27 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1850 Любопитно

  [quote#4:"Музар"]С огромни резерви по понятни причини, но на мен още нещо от изказването на Цацаров ми допадна - за персоналната отговорност на длъжностни лица. [/quote]Всъщност най-добре е Цацаров да приложи принципа на личната отговрност към самия себе си. В деня за размисъл обявява, че има данни за заговор за фалшификация на изборите, а вече 4 дена няма и помен от обвинение. Тепърва щели да събират доказателства. Ами като нямаш доказателства, защо правиш публично изявление точно в дена за размисъл?

 27. 28 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#20] от "stoiank":

  Ами явно мисленето не ти е силната страна, или се правиш на "тапа"!
  Бюлетината добива смисъл, след като мине през тъмната стая и цопне в урната.
  Преди това си е просто едно парче "тоалетна хартия" или "фототапет".
  И 10 да имаш в джоба, дори да успееш да ги "пробуташ" в урната, ако нямат 2-та печата, моментално стават невалидни.
  Т.е. - целия процес по валидиране на гласовете се контролира с 2-та печата - затова започнаха и да ги нараняват печатите, за да станат уникални и неповторяеми!
  Единствения шанс за фалшификация е ако някой "гепи" печата, но както съм писал по-горе - комисията трябва да е съставена от слепци и да няма застъпници наоколо! Но тогава пък броя на бюлетините в урната няма да съвпадне с броя на гласувалите в секцията, а това вече е 100% причина за касиране на изборите!
  За това служат печатите!
  Ферщейн?
  А иначе - "мерките" са наистина безсмислени, вероятно част от изборната истерия! Е, и за да могат комунистите да търсят под вола теле!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 28. 29 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#8] от "stoiank":

  Не си прав. Това беше отклоняващ удар на БСП и ДПС, които междувременно купиха циганските махали. Виж резултатите от циганската махала в Стара Загора. Прокуратурата игра заедно с новите силни.

 29. 30 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#24:"Moi6e ot Israel, сега в София (onziSa6tia ve!)"]Където членовете на комисиите (от различни партии) дебнат с 4 очи за всяка аномалия.[/quote]

  Първо НЕ навсякъде членовете на комисиите дебнат.

  Второ - какъв е проблемът да се заменят протоколите с подписите и чувала с бюлетините, когато има сговор между тримата, задължени да ги носят до РИК?

  Смяташ ли, че в РИК имат начин да проверят достоверността на подписите? Нали знаеш какъв проблем е графологичният анализ?

  По принцип валиден е този протокол, който е приет и заверен от РИК. В това отношение Изборният закон предвижда една пълна нелепост: след заверка на протокола, някой от СИК трябва да се върне до секцията и да го залепи на вратата й. Абсолютно невъзможно , когато става дума за училище.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 30. 31 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Ако прокуратурата наистина искаше да хване изборна машинация, нямаше да влиза открито в печатницата и по този начин да обезмисли всичко и да остане участник в изборна машинация, но с обратен знак. Мирише отвсякъде на вмирисана Цаца!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 31. 32 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  До коментар [#26] от "emil":
  Добре, защо тогава има изобщо бюлетини, няма ли да е по-бързо и лесно да се раздават предния ден или направо да можеш да си ги разпечаташ от Интернет. Защо в закона е записано, брой, охрана от полицията, отчет..... Явно нещо твоята теория някъде куца или закона е хронически тъп. Между другото в някой страни може да гласуваш по пощата.

 32. 33 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  [quote#17:"Nikolay UK"]Голяма каша се забърка и тук основно той е виновен.[/quote]

  Не мисля, че е негова вината, че е реагирал. Нещо друго стана вече ясно. Отвсякъде тече. Положението е трагично. Всеки се възползва от връзките си, за да си направи реклама. Особено онзи "капут" Бареков, дето до скоро беше поклонник, а сега противник на Боко. Сигурен съм, че ако не беше го разгласил, прокуратурата гък нямаше да каже до изборите. Другото е глупост на герберите. Защо е било задължително да вземат и тази "взривоопасна" поръчка? Ами елементарно е. Не вярвам чак толкова да е голяма печалбата, а рискът - огромен. Никой нямаше да ги напада, ако печатницата не беше на техен активист.

 33. 34 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 907 Неутрално

  [quote#24:"Moi6e ot Israel, сега в София (onziSa6tia ve!)"]Не че нещо, ама още не съм прочел (май съм го изпуснал...едва ли) едно логично обяснение как тези стотици хиляди бюлетини могат да се попълнят "правилно", и да заменят истинските бюлетини в хилядите секции. Където членовете на комисиите (от различни партии) дебнат с 4 очи за всяка аномалия. [/quote]

  Е ти едно логично обяснение дадено от наш колега форумец:

  "Кой е представителят на... Атака ,ДСБ или РЗС в Долно Нанагорнище? На кмета от ГЕРБ - брат му? Ти какво очакваш, пред 25-ти МИР ли да ги раздават тия бюлетини А наблюдателят кой е, на кмета от ГЕРБ - зълвата? А полицаят да не е на снаха му брат й? А може ли в едно измислено село, дето не живее почти никой, но по документи живеят 200-300 човека, да гласува 100%? А в 5 села? А ако комисията е "наша", може ли да изсипят урната в печката, барабар с "нарязания" печат, а да напълнят чувала с готови, подпечатани с друг печат...
  За подробности - към спечелилите изборите в последните 10-20 години. Помня също, че герберите мъкнеха чували на бременни... Сега сещаш ли се с какво са били пълни? .."

  Кво ще кажеш -логично ,а?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 34. 35 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Целият цирк по нарушаването на законите започна от Бареков, тв7 и делян Пеевски - те принудиха прокуратурата да се обяснява в събота и насочиха обвиненията към ГЕРБ, като говириха за "държавен преврат".

  Да каже Цветан Василев кой организира държавните преврати!!!!
  С парите на руската държавна банка ВТБ, която захранва КТБ и изкупи БТК, Виваком, Булгартабак, Техномаркет, иска Доверие, притежава три телевизии и 10 вестника, цялото разпространение на вестници и цигари, ИПК Родина заедно с печатницата и още куп предприятия и хотели.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 35. 36 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 958 Разстроено

  БСП си пеят песента за манипулация, те нямат акъл да измислят решение, за това измислят машинации .. по-лесно е .. ;-(

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 36. 37 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  До коментар [#24] от "Moi6e ot Israel, сега в София (onziSa6tia ve!)":
  Те хората си го казаха ....
  Ако се обадиш в полицията и кажеш ,че виждаш крадец в стаята започват ли те те разпитват как влезе там и от къде?

  Цацата:
  Може да не сме прави; може да не сме толкова опитни – със силите си на Прокуратурата, толкова умеем, заяви Цацаров.

  Бюлетините бяха иззети и преместени в прокуратурата, а общото им количеството е 22 палети, уточни той.

  Друг обезпокоителен факт бил, че част от палетите били с надпис Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Външно министерство, Варна.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 37. 38 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Първите двама арестувани са от ДПС - хора на Пеевски.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 38. 39 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Гневно

  Че тези бюлетини евентуално са могли да бъдат използвани за манипулации на вота (хипотеза).
  --------------------------------------------

  Няма как да стане, проф. Константинов го обясни няколко пъти, тук имаме опорачаване на вота!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 39. 40 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  (засега той не е публичен, но би било полезно правителството да го покаже)

  Не трябва да е в скоби, интересно е да го видим.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 40. 41 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Не може да се подправят протоколи, при положение че се ксерокопират и дават на всички, които поискат, а се попълвата от цялата комисия, в която има представители на пет политически сили!!!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 41. 42 Профил на incognito
  incognito
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#18] от "The Core":

  Ами то по вашата логика и практиката за инвалидиране на бюлетини няма как да работи, тъй като в избирателните секции има представители на всички партии (или поне на големите), но беше и е факт.

  Ето откъс от инструктажа от едни предни избори (2 минути е, изгледайте си го)
  http://vbox7.com/play:98558f42&r=emb
  (този защо не е в затвора, може би вие бихте могли да разясните)

  Та това, че вие не можете да си представите как точно биха могли да се използват празни, валидни бюлетини за изкривяване на резултата далече не означава, че някой по-находчив не е измислил начин. Очевидни на пръв поглед пречки като "има много хора" и "всичко се вижда" реално се заобикалят без много усилия.

 42. 43 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Ако премиерът иска да запази що годе достойнство, моментално трябва да уволни Желязков, а не да се подсмихва на тъпите му шеги

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 43. 44 Профил на incognito
  incognito
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#41] от "Хипчо":

  А не може? А как тогава работи практиката за обявяване на бюлетини за невалидни?

 44. 45 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  До коментар [#29] от "grayeagle":
  Страшно купуване, в Пловдив ДПС са под 1%, а БСП са си винаги трагедия. Сега вярно купиха малко в Столипиново, но като бият по върховете и долу се скатават.
  Малко в страни. Има една карикатура на Бешков:
  Големия и малкия вървели, вървели докато стигнали дълбока вода...
  И самата карикатура е как малкия потъва, а големия си прецапва.

 45. 46 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  [quote#39:"Невен Фабрикант (Икономедиа=жалка цензура)"]Няма как да стане, проф. Константинов го обясни няколко пъти, тук имаме опорачаване на вота![/quote]

  Мишо Константинов не го споменавай. Абсолютно предубеден, а освен това дава и фира вече. Достатъчно е да прочетеш за сценария за дестабилизация на натовска държава по време на конфликта в Сирия Свестен човек беше, но остаря вече.

 46. 47 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  Браво,Петя! Хубави въпроси,и на място.....но кой и как ще отговори?

  ThePirinEagle
 47. 48 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#23:"AModoMio"]А после нямали достатъчно свобода за да пишат?[/quote]
  В случая свободата се превърна в нарушаваща законите слободия, тенденциозно насочена към манипулиране на изборните резултати. Нейсе, този път провървя, безнаказано до сега.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 48. 49 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Гневно

  [quote#8:"stoiank"]Как човека почва да печата преди официално избран изпълнител[/quote]

  Що лъжеш или не си разбрал?

  Печатницата получава факс от МС, че е спечелила обществената поръчка! Едва тогава поръчват хартията, а ти дрънкаш лъжи!

  Печатането чак след като дошла хартията, ферщеен?

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 49. 50 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#27:"Nikolay UK"]Всъщност най-добре е Цацаров да приложи принципа на личната отговрност към самия себе си. [/quote]

  Тая нЕма да я бъде

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 50. 51 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  [quote#28:"The Core"]Единствения шанс за фалшификация е ако някой "гепи" печата, но както съм писал по-горе - комисията трябва да е съставена от слепци и да няма застъпници наоколо![/quote]
  Защо му е да го гепи. С телефона го снимаш и точно за час имаш копие 1:1 на печата, не случайно дори и у нас вече не се иска върху фактурата, защо не е онова време преди 89 да се водят на отчет майсторите. Сега се векторизира за минути. А след това е елементарно. Това е като затварянето на сграда за 24 часа при сигнал за бомба, просто антика от времето когато бомбите са били с часовник и може да я програмираш максимум за 24 часа, та толкова и за ограничението в печатите. Ако помниш онази булка, която ги вадеше от гащите на миналите избори и ги подменяше, нещо не я видях да има проблема с печата.

 51. 52 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Най-важното от пресконференцията бе фактът, че, видно от записите на камерите в печатницата, по време на печатането и изнасянето на бюлетините до 8 май отникъде не става ясно, че МВР или който и да било е охранявал процеса. Ба си държавата! Утре като нищо могат да ни изритат от ЕС.

 52. 53 Профил на julien_le_grand
  julien_le_grand
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Прокуратурата си е действала много добре. Разбрала е, че се съхраняват някъде неправомерно годни за употреба бюлетини и ги е "арестувала". Никъде не видях прокуратурата да твърди , че тези бюлетини са били предназначени за фалшификации, нито да посочва кой е щял да фалшифицира. Добре свършена работа.

  На медиите обаче трябва да им се търси отговорност. И по специално на ТВ7 и Бареков. На телевизията е редно да се вземе лиценза, а Бареков може и в затвора да полежи. Изключително гнусно клеветеше и обвиняваше без доказателства.

 53. 54 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  До коментар [#41] от "Хипчо":

  Пич, ти някога ходил ли си да броиш? Като техническо лице имам предвид. Щото аз съм ходил, макар и преди доста години. Поне имам представа за процеса. Това "не може" еди кв'во си е страшно наивно. Всичко е възможно. Единственото нещо, от което се интересува ЦИК е един протокол (и в РИК също). Самите бюлетини се гледат (ако изобщо се гледат и то само ако възникне съмнение) като доказателство на записаното в протокола. Как се оформят протоколите в секционните комисии няма начин да знаеш. Няма досега избори, в които да не са правени манипулации. Въпросът е за мащабите. Мишо Константинов например или умишлено не иска да спомене за това, или е изкуфял.

 54. 55 Профил на аневалС
  аневалС
  Рейтинг: 690 Весело

  http://www.youtube.com/watch?v=kT90LeMU8qI

  "Ако винаги, когато се извършва неправда някъде по света, те обхваща справедлив гняв, сме приятели, а това е най-важното." Че
 55. 56 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#34:"navy"]Е ти едно логично обяснение дадено от наш колега форумец: [/quote]
  Прочетох го преди дни, и го помня (имам слонска памет). Да, важи за малки секции по селата. Не и в голямите градски секции, хиляди на брой.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 56. 57 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Аз не разбирам защо се приема априори, че бюлетините са щели били да се използват. Тази теория на конспирацията (а знаем от 100 години, че в БГ само комунистите са конспиратори) може да се приложи по същата логика и за БСП. Щом те искат властта, значи искат отново да фалират държавата.
  Защова утре ще изпратя сигнал до Главния прокурор в този смисъл и ще очаквам, заедно с цялото общество незабавни процесуално-следствени действия, вкл. и обиск и изземване в офисите на Позитано 20.

  п.п. На човека с печатницата му съсипват бизнеса, а хората, работещи там, остават без заплати...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 57. 58 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#51:"stoiank"]Защо му е да го гепи. С телефона го снимаш и точно за час имаш копие 1:1 на печата,[/quote]

  Или просто имаш друг печат със специфично (но друго) нараняване и подменяш абсолютно целия комплект документация.

  Важи за по-малките секции, все пак.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 58. 59 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#57:"Депутат 241"]Аз не разбирам защо се приема априори, че бюлетините са щели били да се използват. [/quote]

  Щооо? Да не си си ги поръчал за тапети?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 59. 60 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Любопитно

  [quote#51:"stoiank"]Защо му е да го гепи. С телефона го снимаш и точно за час имаш копие 1:1 на печата[/quote]

  И това за над 10 000 избирателни секции?

  Слаб аргумент!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 60. 61 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#53:"julien_le_grand"]На медиите обаче трябва да им се търси отговорност. И по специално на ТВ7 и Бареков. На телевизията е редно да се вземе лиценза, а Бареков може и в затвора да полежи. Изключително гнусно клеветеше и обвиняваше без доказателства. [/quote]
  Съгласен!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 61. 62 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Весело

  [quote#58:"Музар"]подменяш абсолютно целия комплект документация. [/quote]

  Къде ще бъде направено? Нали вече протокола е сниман и даден на поне 10 души?

  Спрете да се излагате!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 62. 63 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#60:"Невен Фабрикант (Икономедиа=жалка цензура)"]Слаб аргумент![/quote]

  Но пък имаше НЯКОЛКО такива случки, при това поне една в София. Нищо лично, просто реалност.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 63. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 65 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И никой не се пита тук ЗАЩО тези бюлетини в повече са били там последният ден.
  Кога е трябвало да пътуват?
  Време няма.

  Това е комуноидна манипулация.
  Както и всичко случило се за последните два месеца.
  Е, не им помогна много червените боклуци и са соПолите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 66 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#62:"Невен Фабрикант (Икономедиа=жалка цензура)"]Спрете да се излагате![/quote]
  =========
  И аз им го казвам, но те са с банани в ушите...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 66. 67 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  [quote#60:"Невен Фабрикант (Икономедиа=жалка цензура)"]И това за над 10 000 избирателни секции? [/quote]

  Е хайде да са 1000. Тогава бива, нали?

 67. 68 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  До коментар [#58] от "Музар":
  Според мен всички тези измами стават в по-малките секции, просто не вярвам някой да се пробва в центъра на София да разиграва тези номера. Само че един глас в София, Лондон, Инстанбул или Долно Нанагорнище си е един глас. И съм сигурен, че по някаква такава схема ДПС има близо 100% избирателна активност в някой райони. Не случайно като стана напечено тази година имат по-малко гласове от предните избори. Само че ГЕРБ, го изиграха "гузен негонен бяга".

 68. 69 Профил на incognito
  incognito
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#57] от "Депутат 241":

  Значи, като пишете неща като "а знаем от 100 години, че в БГ само комунистите са конспиратори" се излагате.

  За другото сте прав, ако някой има ясни данни за незаконна дейност от страна на неговия противник — да изпраща прокуратурата.

 69. 70 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Не се обръща внимание на един много съществен факт,че печатницата е започнала да печати бюлетини четири дни преди възлагане на обществената поръчка.Те са знаели,че тя(обществената поръчка) ще им бъде възложена,което е процедурно нарушение.

 70. 71 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Неутрално

  [quote#52:"krummm"]Най-важното от пресконференцията бе фактът, че, видно от записите на камерите в печатницата, по време на печатането и изнасянето на бюлетините до 8 май отникъде не става ясно, че МВР или който и да било е охранявал процеса.[/quote]

  Не е вярно твърдението ти! Цацаров чакаше докладна на МВР за днес следобед, няколко пъти го каза, щото имаше въпроси!

  Т.е. никой не може да каже какво е правило МВР, а да се твърди, че нищо не е правило е инсинуация!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 71. 72 Профил на incognito
  incognito
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#18] от "The Core":

  И съвсем малко допълнение — с такива на вид невероятни и невъзможни действия и сценарии, се случват неща като това
  http://offnews.bg/index.php/195948/vtori-kandidat-za-deputat-tvardi-che-glasat-mu-ne-e-otcheten-obnovena

 72. 73 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1825 Весело

  [quote#64:"Депутат 241"]Най-доброто лекарство за това е да не контактуваш с комунисти.
  Заразно е.[/quote]

  Не контактувам. В средата ми няма ни един А от Мишо Константинов и аз имах много добри впечатления. Допреди няколко години. Времето си тече обаче. Възраст.

 73. 74 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#26:"emil"]Сигурно само Астор може да вкара 2 - 3 бюлетини[/quote]

  Ееееее, не така... Боце вкара 15% веее... само с един талавизур... какво та кара да мислиш че немойше да вкара или изкара още някой процент с малко драма през последния ден?
  Много колебаещи се, с вдигане на активността изритва малките и печели допълнителни гласове...

  Какво му трябва на човек - нахъсен опонент, прокурор и телевизионен враг.

  Иначе яко... скука, скука, скука и изведнъж - бууум - всички плюят... а той е коректеееен, спазва мълчанието... хората си казват, щом тез толкова се пенят и нарушават правилата, той е моя човек, от него ги е страх... или пък..."байната ви на всички".

 74. 75 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Любопитно

  Бюлетините стояха без дори да подредени на палетите! Не бяха в кашони, т.е. никой не е имал намерение да ги разпраща!

  А как бихте обяснили бюлетините с надпис "Външно министерство"? Петък вечерта си стоят в склада, кога биха могли да бъдат изпратени, за да може някой да ги ползва?

  Само телепортиране, но за жалост това го има в едни филми от Холивуд!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 75. 76 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Все още не разбирам защо в договорите на работещите в МВР, ДАНС, а защо не и прокуратурата не залегне задължително минаване на детектор на лъжа.

  И ако се издъни на него - уволнение без други обяснения.

 76. 77 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#70:"chicago514"]Не се обръща внимание на един много съществен факт,че печатницата е започнала да печати бюлетини четири дни преди възлагане на обществената поръчка.[/quote]
  =========
  Още един неразбрал.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 77. 78 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Разследването на Цацаров ще увисне пред всеки съд! В тази комуняшка афера Цаца се престара много, знам със сигурност, че е от стар комуняшки род!

  Дано да бъркам, иначе тоя мушморок трябва да си подава оставката!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 78. 79 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 902 Неутрално

  За тези в заварено положение. Ако откажат да промяна в договара с преминаване на детектор на лъжата, да ги преместват на длъжности, където да не правят нищо с тотална забрана за достъп до всякаква информация.

 79. 80 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Неутрално

  [quote#77:"Депутат 241"]Още един неразбрал. [/quote]

  Знаят всичко, ама са като софистите, въртят едни и същи лъжи и се правят на много разбиращи!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 80. 81 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#75:"Невен Фабрикант (Икономедиа=жалка цензура)"]Бюлетините стояха без дори да подредени на палетите! Не бяха в кашони, т.е. никой не е имал намерение да ги разпраща! [/quote]
  Прав си.
  Но облъчените мозъци не виждат.
  Те са като кучето на Павлов - има лампа, има лига...
  За съжаление и Цацаров реагира по същия начин.
  А бюлетините за Външно вероятно са били за фалшификаторите във Външно - като получат бюлетините от чузбина - да ги подменят.
  Само че нямат протоколи - те са от червената печатница.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 81. 82 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1825 Весело

  [quote#78:"Невен Фабрикант (Икономедиа=жалка цензура)"]знам със сигурност, че е от стар комуняшки род[/quote]

  Екстра. За това и го сложиха там твоите хора. Надяваха се да е като Влчев (и той от стра род ). Пък Цацаров взе, че излъга ндеждите

 82. 83 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#18] от "The Core":

  Е ти случайно да не би да не помниш на миналите избори как случайно почна да спира тока точно при броенето?
  За хипотезите за ползване на допълнителни годни бюлетини питай Иван Тотев в Пловдив...
  Ето ти една за анализ: фалшифициране на протокола (доста по-лесно с оглед как герб натъкмиха закона) и подмяна на бюлетини СЛЕД като с вече в чувала и предадени за сухранение на кого...на кмета на общината (пак "новост" въведен от Герб).

 83. 84 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Така с въвеждането на задължително минаване на детектор МВР ще се реформира от само себе си. Една камара "ценни кадри" ще побързат да напуснат. След това хем ще плащаме по-малко. Хем ще плащаме на по-честни хора, хем и работа ще вземат да вършат.

 84. 85 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  До коментар [#79] от "kai":
  Между другото много фирми, при които се работи с пари го правят като не излезне касата. Даже и за един от мобилните ни оператори съм сигурен. Защо го няма в структурите ни за сигурност е любопитен въпрос или просто не е обявен публично.

 85. 86 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#59:"Музар"]Да не си си ги поръчал за тапети?[/quote]
  За всеки, който има поне малко познания в областта на печатарството щеше да е ясно, че всеки печат на милиони копия изисква настройка на машини с огромен капацитет. Едно завъртане на машината произвежда десетки хиляди копия. Същите са машините за подлепване, сгъване, пликоване и т.н. Поне по телевизиите трябва да сте виждали с каква скорост се печатат вестниците. За да се настроят машините за всяка бюлетина, за всеки избирателен район, се бракуват стотици хиляди екземпляри. Аз самата недоумявам защо обществената поръчка включва запазване на този брак до приключване на изборите? Според мен това е административна недомислица, останала от години и непроменена от администрацията на МС. И понеже БСП са били наясно с нея, са се възползвали от този факт, за да разтръбят поредния несъществуващ скандал. Нали никой от вас, господа, не си представя, че идвайки на власт за няколко месеца, служебният Премиер или ресорният министър ще се захванат да ревизират една типова процедура по отпечатване на бюлетини за избори? Просто са редактирали съществуващите документи съобразно новите показатели - брой партии, имена в листите, брой бюлетини - а всичко останало е било такова, каквото е било и в предишната документация. Е, кой според вас е правил предишната документация? Дали това не е поредната заложена от БСП бомба, на която трябва само да запалиш фитила? Мислете, колкото и да е несвойствено за вас.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 86. 87 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1825 Весело

  Айде лека! Утре ще е сеирът. На пресконференцията на ГЕРБ. С фотоапаратите на лов за кадри, които ще струват милиони след време. Не се шегувам. Уловете последните мигове на свободния Цецко

 87. 88 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  [quote#33:"zg"]Не мисля, че е негова вината, че е реагирал. [/quote]Не е въпросът че е реагирал на сигнала а, че влезе или се остави да бъде въвлечен в политическа игра. Вариантите са два: или е тъп и се е вързал на номера на Бареков и Манолова или не мери с еднакъв аршин.

  Вместо в деня за размисъл да пуска фишеци за заговори за фалшифициране на изборите можеше да направи едно премерено съобщение от сорта на: "В момента няма данни за извършено престъпление, но Прокуратурата извършва проверка". И играта на Бареков щеше да се оттече.

  Но, той де факто потвърди съобщението на Бареков и то при условие, че експертът на прокуратурата е констатирал, че обясненията на печатницата са оправдани. Ето тук започва здраво да мирише.

 88. 89 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#83:"Yomega"]подмяна на бюлетини СЛЕД като с вече в чувала и предадени за сухранение на кого...на кмета на общината (пак "новост" въведен от Герб).[/quote]
  =========
  Бюлетините винаги са се пазели в общините.
  Питай майка си.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 89. 90 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#85] от "stoiank":

  То е ясно защо го няма. Защото първо шефовете ще трябва да се уволняват. Когато основния принцип за назначаване и особено за издигане е лична лоялност и общи грехове, ако вземе да излиза истината ще е като да се налива бензин в огън. Цялото МВР ще гори в пламъци.

 90. 91 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Неутрално

  [quote#82:"zg"]Екстра. За това и го сложиха там твоите хора.[/quote]

  Борисов го избра за неговата добра работа като шеф на Окръжен съд Пловдив!

  Но е трябвало да поразпита за рода му!

  Впрочем бащата на Цацаров често е карал кьор кютюк пиян из града! Не му е вземана книжка, дори глоби не е плащал. Протекции на синчето, за съжаление!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 91. 92 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Този Цацаров май е работлив, но не особено умен. Прокуратурата не трябваше да прави никакво изявление на 11 май. Абсолютно никакво. В контекста на ситуацията, каквото и да беше казала, то веднага щеше да бъде изтълкувано про или анти. В случая с митичните бюлетини, изявлението на прокуратурата де факто валидира комплота на комунистите. Две жени крещят на пазара, Мая и Бареков, нищо ново под слънцето, никой не им обръща внимание. Но идва прокурора и казва "Ми май има там нещо, ма ще видим.....?????" Това е моментът в който, за много българи за съжаление, крясъците от комплот се превърнаха в истина.

  Обяснението на Цацаров, че изявлението е направено под натиска на ситуацията и именно заради това е максимално лаконично е глупост велика. В такива моменти се прави точно обратното. Обясняваш максимално подробно, точно и ясно, за да се избегнат всякакви инсинуации, манипулации и недоразумения. Ако нямаш достатъчно информация, тогава мълчиш, мълчиш и пак мълчиш!!!! Мълчанието е злато, Цацаров!!!

  Никой не може да упрекне прокуратурата, че неправейки изявление прави опит за прикриване или взима страна, защото тя вече е започнала следствие!

  Това е Цацаров, употребиха те като входна изтривалка.

 92. 93 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#86:"Кокетна Чемширова"]Дали това не е поредната заложена от БСП бомба, на която трябва само да запалиш фитила? [/quote]
  ==========
  Естествено.
  Тяхното въображение работи само с включена функция за конспирация. Което ги прави само да затлачват системата.
  За съжаление чистенето е доста трудно...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 93. 94 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1127 Любопитно

  До коментар [#20] от "stoiank":

  Съществуването на стотици хиляди празни бюлетини извън секциите е практически без значение за изборния резултат. Важен е само онзи брой бюлетини, които се подпечатват, пускат в урните от гласуващи срещу личен документ и подпис граждани, после преброяват и описват в секционните протоколи от многопартийни секционните комисии с помощта на многопартийни застъпници и наблюдатели и накрая се размножават за всяка една от партиите и се изпращат в РИК. Взаимният контрол между многото различни партии в секционните комисии и пряко контролиращите ги гарантира честността на изборния резултат. Има само два варианта секционната комисия да състави преднамерено фалшифициран протокол с или без фалшиви бюлетини. Първият, ако всички членове, застъпници и наблюдатели са подкупени, което е практически изключено и не може да бъде масова практика с ефект върху състава на Народното събрание. Вторият, ако всички членове са от една партия, какъвто е случаят в секциите на малките селища или в Турция, които гласуват 100% за ДПС, вероятно така в предишни избори се е стигало до практически невъзможно голям брой гласували при фиктивна висока активност. Ще бъда много благодарен на всеки, който ми обясни по убедителен начин как на практика празните бюлетини от печатницата в Костинброд биха могли да преминат през цялата тази процедура. Докато не получа разяснение как е възможна фалшификация с тях, ще смятам, че те не могат да бъдат употребени за въздействие върху изборния резултат.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 94. 95 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#92:"vaboman"]Това е Цацаров, употребиха те като входна изтривалка. [/quote]
  =========
  Това ми хареса.
  +++++++++++++++

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 95. 96 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 366 Гневно

  [quote#92:"vaboman"]Това е Цацаров, употребиха те като входна изтривалка. [/quote]

  И с това се опорочи вота! Доста проценти разместване, а някои просто са си рекли що да ходим да избираме!

  Ето, на това са разчитали БСП /Сергея и Мая/!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 96. 97 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#88] от "Nikolay UK":

  Браво, господине, чудесен анализ!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 97. 98 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  [quote#53:"julien_le_grand"] Никъде не видях прокуратурата да твърди , че тези бюлетини са били предназначени за фалшификации, нито да посочва кой е щял да фалшифицира. Добре свършена работа. [/quote]Напротив, в деня за размисъл Прокуратурата съобщава, че има данни за "престъпление против политическите права на гражданите (чл. 169г. от НК)": http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/05/11/2058367_prokuraturata_razsledva_pechatnica_multiprint_za/

  Вече 4 дни Прокуратурата не е представила никакви смислени доказателства за такова престъпление и не е повдигнала обвинение. Крайно време е да го направи иначе излиза, че пее в хора на Пеевски.

 98. 99 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1127 Любопитно

  До коментар [#58] от "Музар":

  Не е възможна такава подмяна на цялата секционна документация, защото секционният протокол се размножава в самата секция и всяка от участващите партии получава копие.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 99. 100 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  [quote#92:"vaboman"]Обяснението на Цацаров, че изявлението е направено под натиска на ситуацията и именно заради това е максимално лаконично е глупост велика. В такива моменти се прави точно обратното. Обясняваш максимално подробно, точно и ясно, за да се избегнат всякакви инсинуации, манипулации и недоразумения. Ако нямаш достатъчно информация, тогава мълчиш, мълчиш и пак мълчиш!!!! Мълчанието е злато, Цацаров!!! [/quote]Много добре казано.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK