Изборният борд: Къде са 650 хил. неизползвани бюлетини

От Министерския съвет не успяха да дадат конкретен отговор къде са липсващите бюлетини

© Юлия Лазарова

От Министерския съвет не успяха да дадат конкретен отговор къде са липсващите бюлетиниКъде са около 650 хиляди неизползвани бюлетини? Този въпрос зададоха няколко представители на неправителствени организации на днешното заседание на изборния борд към Министерския съвет, който обсъди как е протекъл вотът на 12 май.


Загубени по трасето


Общият брой напечатани бюлетини беше 8.343 млн., от които 7.643 млн. бяха предназначени за Секционните избирателни комисии (СИК) в страната, а останалите за чужбина. Броят в обществената поръчка на Министерския съвет се определя от Изборния кодекс - гласоподавателите по списък плюс 10% резервни бюлетини.
Неупотребените бюлетини за секциите в чужбина са под ключ и видеонаблюдение

© Георги Кожухаров

Неупотребените бюлетини за секциите в чужбина са под ключ и видеонаблюдение


След напечатването си книжата се разпределят по областните администрации, а управителят има задължението да ги даде да Районната избирателна комисия (РИК). Оттам бюлетините се отправят към всяка СИК в деня преди изборите.


Според проверка на Гражданската инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ), която е член на изборния борд, 80% от близо 12-те хиляди СИК в страната в изборния ден са получили по-малко бройки от гласоподавателите по списък в секцията. "Изборният кодекс е повече от ясен. Тези 10% отгоре трябва също да са в секцията, а не да се съхраняват някъде", каза Таня Цанева от ГИСДИ.


Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда каза, че малко под 7 млн. бюлетини са били доставени на секционните комисии. Данните са извлечени от сканираните протоколи, които за първи път бяха публикувани на страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК). Така около 650 хил. бюлетини на практика не са достигнали до секционните комисии.


Отговорът


Началникът на отдел "Административна и регионална координация" към Министерския съвет Веска Янева, която пряко отговоря за поръчката, не успя да даде точен отговор къде се съхраняват неизползваните бюлетини, недостигнали до секционните комисии. "Областната администрация е само един посредник, РИК трябва да се грижат за съхранението им", каза тя. По думите й практиката била различна - някои книжа се връщали при областната управа, а други отивали в общините.


Председателят на заседанието проф. Емилия Друмева отвърна, че не е възможно да бъдат в общините, защото такова изискване е било залегнало в предишното законодателство. Въпреки настойчивите въпроси на наблюдателите, Веска Янева не отговори конкретно.


От Министерския съвет прехвърлиха отговорността на РИК

© Красимир Юскеселиев

От Министерския съвет прехвърлиха отговорността на РИК


Засегнат бе и проблемът за секциите зад граница. Иван Китов от Министерството на външните работи каза, че са отпечатани 700 хил. бройки, от които 470 хил. са изпратени. "Останалите 200 хил. са запечатани в кабинет в министерството и са поставени под видеонаблюдение", каза той.


В крайна сметка членовете на борда се обединиха около предложението за промяна на Изборния кодекс, който да уреди по-ясно въпросът с предвижването на бюлетините между институциите както преди деня на изборите, така и след това.


Останалите проблеми


Антоанета Цонева критикува решението да бъдат отпечатани толкова много бюлетини за секциите в чужбина при положение, че исторически никога досега не имало толкова подадени гласове. Китов отвърна, че решението им е дошло след разговори с българските диаспори. Очакванията били за по-висока активност от реализираната на предишните избори. В крайна сметка гласът си подадоха малко над 100 хил. български граждани зад граница.


Цонева попита защо в Лондон и Париж е имало по-малко секции от предишните избори. Китов и отговори, че са малко, защото толкова са били подадените заявления, каквото е изискването на закона.


Едно от предложенията за промени в Изборния кодекс е облекчаване на процедурата по предаването на протоколите от СИК на областните администрации, където и тази година се образуваха дълги опашки

© Юлия Лазарова

Едно от предложенията за промени в Изборния кодекс е облекчаване на процедурата по предаването на протоколите от СИК на областните администрации, където и тази година се образуваха дълги опашки


На днешното заседание бяха разгледани и първоначалните данни от наблюдението на неправителствения сектор. Отбелязани бяха проблемите с грешките на СИК и РИК при написването и обработката на протоколите, проблемите с изборите в чужбина, както и купуването на гласове и корпоративният вот.


Зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев даде отчет за броя сигнали - 639. Информация вече разпространена от ведомството. Въпреки предвидената точка за прокуратурата, нейн представител не се яви. Оттам са изпратили само доклад с досъдебните производства.


На заседанието за кратко се появи служебният премиер Марин Райков, който закъсня заради изслушването си пред парламента. Той благодари на членовете на изборния борд и отново повтори, че организацията на вота е била на ниво.


До 1 юни членовете ще дадат предложения за промени в изборното законодателство. Днес бяха споменати някои - промяна в системата за разпределението на мандатите, нови правила за заседанията на ЦИК, по-лека процедура при предаването на протоколите на СИК в областните администрации, възстановяване на преференциалното гласуване, както и задължително гласуване за спирането на купуването на гласове и корпоративния вот.

БГНЕС
Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 654 Неутрално
 2. 2 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 961 Разстроено

  Защо изборните бюлетини не са ценни книги!!!???
  Те решават съдбата на Държавата, на мсички нас!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 3. 3 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Как къде?......използвали са ги за тапети,в централата на ГЕРБ!

 4. 4 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 914 Неутрално

  АЗ се хванах да разпитам всички ,които срещам(нещо като личен exitpool) за това за кого са гласували и нито един (!!!)не е гласувал за ГЕРБ! Официално тук те печелят, но ако е така, никой не си признава ?!?!?!? Няма защо и да ме лъжат! Как извадиха тридесет и кусур %?!?!?!? Нещо не е така!

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3913 Неутрално

  Ами подменени са, формирайки изборната "победа" на "победителя".

  България наистина трябва да бъде окупирана от някоя западна сила и управлявана като колония стотина години, преди да се научим да живеем като цивилизовани хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Брях!
  650 000 липсват, а има и още 350 000 в повече.
  Общо - 1 милион ...

  Видяхте ли бе, видяхте ли в каква безхаберна кочина си живуркат и Министерски съвет, и ЦИК!
  Прайм избори "кой как се оправи" ... сам ...

 7. 7 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 639 Весело

  България по бюлетини сигурно е колкото Китай.
  АХХАХААХ

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 8. 8 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1328 Весело

  Изборният борд:
  "Къде са 650 хил. неизползвани бюлетини"

  "Началникът на отдел "Административна и регионална координация" към Министерския съвет Веска Янева, която пряко отговоря за поръчката, не успя да даде точен отговор..."

  Ми къде може да са неизползваните бюлетини ?
  - У урните са цопнали, да не отидат зян...зер такова ударно трисменно печатане падна...

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3232 Весело

  [quote#2:"Geoimg"]Защо изборните бюлетини не са ценни книги!!!??? [/quote]
  Е, тогава как ще си ги направиш на тапети?
  Пък цял Главен секретар на Министерски съвет ти казва съвсем официално, че за тапети са чудо!
  Бъдете практични като Началаниците в Държавата, плз!

 11. 11 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Тези бюлетини са в разликата от 15 до 30.6% за ГЕРБ.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 12. 12 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1018 Весело

  Ах, как хубаво е с държавни пари да се дублират и триплират тиражи!

 13. 13 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 635 Любопитно

  Че кой ви каза, че са неизползвани?

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3913 Неутрално

  [quote#6:"xm..."]650 000 липсват, а има и още 350 000 в повече.
  Общо - 1 милион ... [/quote]

  Ами печатите?! Голямата уйдурма е станала не в изборните секции и в урната - тия мръсници са имали ГОТОВИ ЧУВАЛИ с бюлетини, подпечатани с два печата, които са отпътували към РИК и ЦИК.

  Те повториха и подобриха рекорда на комунистите от '90-а.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на пасъм
  пасъм
  Рейтинг: 522 Любопитно

  До коментар [#4] от "SSmart":

  и аз не знам нито един за ГЕРБ, но никой от моите приятели нямат представители в Парламента. Само портиера в офиса ни е доволен...
  Кажи твоите наблюдения какви са

 16. 16 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  [quote#4:"SSmart"]Официално тук те печелят, но ако е така, никой не си признава...
  ----------
  Официално тук печелеше ДСБ,включително и в редакцията на Дневник,вътрешни избори...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 17. 17 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 532 Неутрално

  При нас и бебетата гласуват.
  Значи по списъци сме 6 956 890 броя, а пък по преброяване към 7 364 570 бройки. Значи от едното вадим другото и се получава 407 680 бройки дечица или 5.5 % от населението. Но пък според анализи имаме около 227 971 деца в детска градина и 608 805 ученици, които правят около 836776 бройки. Бебетата не се знае колко са, но може да закръглим бройката примерно до 1 милион. В резултат се пита : що са отпечатани 7.634 милиона бюлетини за 6.634 избиратели ?

  Пита се : кой лъже на едро или кой не може да смята ? Кой намали броя на децата 2 пъти и половина ?
  Или кой е сметнал, че броя на гласоподавателите е равен на броя на населението (като знам какви са ми умници най-вероятно това да е отговора) Плюс разбира се андрешковската хитринка на шуробаджанака печатар и шуробаджанака поръчител - бюлетинките струват парички.

 18. 18 Профил на Sion
  Sion
  Рейтинг: 525 Весело

  Да питат калинката на ГЕРБ , дето е секретар на МС и куклата на конци Райков.

  В Дневник може да наричате Боцко -Тиква,Станишев-Гей ,Костов-Мавър,но ако отворите дума за Плевнелиев,сте бан на секундата,
 19. 19 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1328 Весело

  [quote#9:"amy"]Дневник, назначете един коректор, да му се не види!
  -------------------------
  Няма "тапети",а и шефа не се знае къде е...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 20. 20 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3225 Весело

  Само споменът за онези 160 хил. гласа повече, с които Росен Плевнелиев стана президент е достатъчен. Тогава, през 2011 всичко беше 100% честно, сметам аз.

 21. 21 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2527 Любопитно

  И сега какво стана, с наши пари гейБЕРите си оправят бизнеса, а разни бехаберници от МС, не знаят за какво са там.
  Тези типове (гл. секретари и подобни елементки) от МС наистин а за какво са там и за какво им плащаме заплата?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 22. 22 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 654 Неутрално

  На този въпрос най-добре може да отговори утроителят на гласове - Делян Пеевски.

 23. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Къде са 650 хил. неизползвани бюлетини: Партия- ГЕРБ, Проценти - 30.5%, Спечелени места - 97, А СЕГА КРАДЕЦЪТ ГЕРБ ВИКА - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА…ГЕРБ внесоха жалби за касиране на изборите

 24. 24 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1328 Весело

  Българите, които висяха с часове на опашките в чужбина в деня на изборите и не можаха да гласуват, требе да проверят дали не са ''гласували'' у България.....Сигурен съм, че ще излезат тези 650 000 бюлетини....Или поне голяма част от тях......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":
  Нищо ново.
  Така си е практиката в кочината. Едните се "отчитат" с "осигурихме изборите" - Министерски съвет, МВР, ЦИК и си свиркат.
  Партиите - оправят се как си знаят. И могат. И кой когото надцакал - надцакал.
  Всичко си се знае, а каруцата си продължава нататък.

  Само все още се чудя - тая с Костиброд, та да гръмне цялата кочина на тая "технология", дали беше без да искат, че беше на кантар, за пръв път!, "състезанието" или има и външна поне ... насочваща нагласа за това. Че се вписва добре във веянията откъм ЕС напоследък за региона. Виж какво става и в Румъния ...
  И се чудя и дали някой не проспа "новата вълна", та го фанаха на калъп ...

 26. 26 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#16] от "Tod":

  Говоря за град в провинцията!

 27. 27 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  [quote#22:"4u4o"]На този въпрос най-добре може да отговори утроителят на гласове - Росен Желязков - Главният секретар на Министерски съвет [/quote]"Мултипринт" може и фототапети да си прави, ако иска. http://www.bnews.bg/article-76415
  Главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков защо не е арестуван?

 28. 28 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ха, къде са? Ами продават се! Не видях те ли уловените черни мутри - агентите на БСП и ДПС! Ами онези от Панаира в Пловдив? Забравени или.... нещо друго? За пореден път настоявам пред всички касаещи ги институции да касират изборите! Не са чисти и ясни обстоятелствата! Сами да се сезират, защото накрая ще си "издухат" работните места сами!
  Нови избори! Нови избори! Ей то малоумни да бяха, щяха да реагират вече! Г-да със страхове не се управлява! Подло е към българския народ! Ако майка Ви не Ви е родила с чест и достойнство, поне имахте време да се научите на тези ценности! Не ни заслужавате, а пък и ние не искаме комунисти, ДПС и подмолни националисти - Атака! Гнила паплач! Не ви ли писна да се държите като проститутки!!! Рано или късно и Вие ще идете на 2 метра под земята!

 29. 29 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#21] от "д-р Замен":
  Началникът на отдел "Административна и регионална координация" към Министерския съвет Веска Янева, която пряко отговоря за поръчката, не успя да даде точен отговор къде се съхраняват неизползваните бюлетини.
  До коментар [#14] от "Norman Granz":И печатите за изборните секции също били поръчани с голяма надбавка
  http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=30924

 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4066 Неутрално

  [quote#3:"manu_chao"]Как къде?......използвали са ги за тапети,в централата на ГЕРБ! [/quote]
  Нали тези на ГЕРБ ги откриха. Тези трябва да са на БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#28] от "osudeni_dushi":
  Аргументът „никой не може да черпи права от неправомерното си поведение” е логически израз на един от основните принципи на правото - Nemo ex suo delicto meliorem suam conditionem facere potest. НИКОЙ ГЕРБаджия НЕ МОЖЕ ДА ЧЕРПИ ПРАВА ОТ НЕПРАВОМЕРНОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ

 32. 32 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#22] от "4u4o":
  Делян Пеевси, хм! Много трябва да го е закъсал вече, щом и на работа се появи, пък и има наглоста да се плюнчи!!! Еми да, доста пари раздаде на електората, на медийните си звезди като Бареков и подобни, на многото импресарио в България и в Турция! Видяхте ли как от ламтежа ще му изхвръкнат очите! Брей лакомията и алчнотията голяма работа били! Толкова са прозрачни и елементарни!

 33. 33 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  На някой, вярно, не му излизаха сметките! Ама на кого ли?Кой ревеше, че бил ощетен с 5-6%?!...БСП и Атака, нали...Май се обърках...Абе те сами ще си кажат.

 34. 34 Профил на Sion
  Sion
  Рейтинг: 525 Весело

  [quote#30:"Храбър"]Нали тези на ГЕРБ ги откриха. Тези трябва да са на БСП. [/quote]
  Ама двама служебни премиери ли отговарят за изборите? Двама главни секретари ли? Две печатници ли ги печатат? Не знаех тази тънка подробност..Май оня виц си е направо истина.Дето спечелили изборите , ма никой не гласувал за ГЕРБ.

  В Дневник може да наричате Боцко -Тиква,Станишев-Гей ,Костов-Мавър,но ако отворите дума за Плевнелиев,сте бан на секундата,
 35. 35 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Мъртви души на Гогол би трябвало да се въведе за задължителено четене за всички държавни служители. Не знам дали ще помогне, но може някои да се замислят.

 36. 36 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#31] от "latcho59":
  Разбрахме, че си комунист, ама какво от това!? На никой не му пука за теб!

 37. 37 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Предали са ги за рециклиране

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 38. 38 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Това говорене за липсващи бюлетини затвърждава убеждението ми че сме големи наивници и умеем да се разфокусираме от важните детайли, а се втренчваме в маловажните. Хубаво е бюлетините да се отчетат защото сигурно така е по закон, но да се правят драми от това е ненужно. Теоретично нищо не може да се направи с такова количество бюлетини. Няма нужда да продължаваме като някакви дебили да се правим че съзираме някаква възможна шашма.

  През 1990 близо една трета от действителните бюлетини бяха предоставени на партиите за да ги раздават на бабичките и неграмотните. Само ако се договори комисията тогава могат да се вкарат излишни бюлетини в урната и протокола.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 39. 39 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Весело

  [quote#36:"osudeni_dushi"]На никой не му пука за теб! [/quote]

  До коментар [#36] от "osudeni_dushi":Важното е, че на всички им пука за теб, чe всички българи искат "osudeni_gerberski dushi"!

 40. 40 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#31] от "latcho59":

  Чудя се, кое в текста ми те провокира да се вглъбиш в основите на правото, дали "връзката комунист с кражба" или " черни мутри с малцинство"????

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  Всъщност имало ли е избори? В страната на мутриралите комунисти - не. Когато беха само комунисти - 99 % за бай Тошо. След чернобил и мутирането - печелят само мутрите...

 43. 43 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#39] от "latcho59":
  Ето видя ли дори самият, ти го признаваш!
  "Всички искат герберски души", даже и да мамиш пак истината излиза наяве! Още повече, че го признава точно такъв като теб!

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 45. 45 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  [quote#38:"emil"]Само ако се договори комисията тогава могат да се вкарат излишни бюлетини в урната и протокола. [/quote]
  Ама наистина ли си вярваш? Останал съм с убеждението, че можеш и да мислиш. Но явно човек се лъже, или така ти е удобно.

 46. 46 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#41] от "Sion,ГЕРБ- 15% технологичен народобрак..":

  Винаги има за какво! Всеки един ден си заслужава! Всеки един живот си заслужава! И всеки един народ си заслужава! Другото е чста плява!!!

 47. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#40] от "osudeni_dushi":


  [quote#40:"osudeni_dushi"]Чудя се, кое в текста ми те провокира да се вглъбиш в основите на правото, дали[/quote]
  Затова е добре да припомним коментара пред „Дойче веле” на Клаус Шрамайер, доскоро вторият по ранг дипломат в германското посолство в София: Бойко Борисов е популист и гениален манипулатор, Борисов няма развито правно чувство и усещане за правова държава и това е един от най-големите му недостатъци. Какво ли още ви чака при диктатурата на простаците?

 48. 48 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  ГЕРБ значи правилно искат касиране на изборите. Не знам защо всички останали са против.

  Gunter glieben glauchen globen
 49. 49 Профил на Стоян Петров
  Стоян Петров
  Рейтинг: 374 Неутрално

  С бюлетините станахте смешни, та чак жалки. Допуснахте една доказана кур.а да се подиграе с вас. Но на такъв народ, такъв заместник председател на Народното събрание се полага.

 50. 50 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Весело

  До коментар [#43] от "osudeni_dushi":
  Връх на полицейщината бе ултиматумът на Цветанов към Висшия съдебен съвет: „Ще ви предоставя данни за корумпираните магистрати, но членовете на ВСС трябва да имат допуск до секретна информация!”

 51. 51 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2930 Гневно

  До коментар [#6] от "xm...":

  А тези бюлетини струват пари! От нашите пари плащат.

 52. 52 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  До коментар [#12] от "ju.li":
  [quote#12:"ju.li"]Ах, как хубаво е с държавни пари да се дублират и триплират тиражи! [/quote]
  Точно тва е. Няма никаква изборна консрирация, а най-обикновена класичсеска далавера с държавна поръчка. Всеки я прави.
  Поръчваш повече колкото поеме, да не ги плащаш ти я. Произвеждат по-малко. Пишеш протокола и засилваш мангизите.
  Греберите са толкова лакоми, че няма как да пропуснат и тая далаверка, ама тоя път си го нахендриха. Едва ли оня костинбродски печатар е очаквал че ще се стигне до там да му броят колко е отпечатал.
  А новия ни главен прокуро се оказа най-обикновен шаран.

 53. 53 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Не ви ли омръзна да нищите тези бюлетини? Ако толкова сте се загрижили за това прочетете Изборния кодекс, Методическите указания на ЦИК за работата на РИК,ОИК,СИК при различните видове избори, запознайте се с писаните правила за определяне броя на необходимите бюлетини, разпределянето по избирателни райони, получаването им от СИК и предаването им след приключване на изборния ден.Едва тогава можете да се изказвате критично, компетентно или да предложите промяна в правилата. А другото е дайте да си говорим празни приказки!

 54. 54 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#20] от "Lemmy":
  конституционен съдия Румен Ненков - баща на депутат Александър Ненков от ГЕРБ, бе докладчика по делото за президентските избори.

  [quote#20:"Lemmy"]Само споменът за онези 160 хил. гласа повече, с които Росен Плевнелиев стана президент е достатъчен. Тогава, през 2011 всичко беше 100% честно, сметам аз.[/quote]
  Решение № 12 от 13.12.2011 г. на КС по к. д. № 11/2011, докладчик съдиите Емилия Друмева, Благовест Пунев и Румен Ненков Производството е по чл. 149, ал. 1, т. 6 от Конституцията. Делото е образувано на 16.11.2011 г. по искане на 71 народни представители от 41-ото Народно събрание. Иска се Съдът да се произнесе по законността на избора на Росен Асенов Плевнелиев и Маргарита Стефанова Попова за президент и вицепрезидент на Република България, произведен на 23 и 30 октомври 2011 г., и по-точно - Съдът да обяви този избор за незаконен. Конституционният съд РЕШИ:
  Отхвърля искането на 71 народни представители от 41-вото Народно събрание за обявяване на избора на Росен Асенов Плевнелиев и Маргарита Стефанова Попова за президент и вицепрезидент на Република България, произведен на 23 и 30 октомври 2011 г., за незаконен.


 55. 55 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#47] от "latcho59":
  Всеки чете това, което му е удобно! Бих могъл да стигна подалеч и с много повече изказвания от подобно естество за комунисти и "черничките им братя"! Не се засягам от тези две групи, не са на нивото ми. Приемам ги за крайно простовати, закостенели и крайно незначителни "Същества"!!!

 56. 56 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#50] от "latcho59":
  Че тези твоите да не го правят по друг начин!!! Чети малко история - има няма трябва да се върнеш не 4, о около 65 години! И поне не са убийци!

 57. 57 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1018 Весело

  До коментар [#52] от "k_":

  А, то не пречи по съвместителство да са захранили и някоя и друга секцийка-фантом, ама не мина всичко

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Piroman
  Piroman
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#4] от "SSmart":

  Излез от централата на БСП и може да получиш друг отговор!

  "Няма алтернатива: или всеобща емиграция, или революция в най-кървав вид, защото тези хора не заслужават милост". Александър Морфов
 60. 60 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1727 Весело

  [quote#11:"др. Иванов"]Тези бюлетини са в разликата от 15 до 30.6% за ГЕРБ. [/quote]Още една причина да се иска касиране на изборите

  Дарявам ежемесечно на Бивол - а Вие?
 61. 61 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  До коментар [#53] от "n_kukaleva":
  Кви метдодически указания те гонят пък тебе.
  Тоя дето е поръчал и платил бюлетините (и не само - печати и пликове също) хал хабер си няма колко е отпечатано и произведено.
  В чужбина ги бил пратил. Глупости на търкалета!

 62. 62 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1727 Весело

  [quote#14:"Norman Granz"]Те повториха и подобриха рекорда на комунистите от '90-а. [/quote]Затова и аз казвам - касиране!

  Дарявам ежемесечно на Бивол - а Вие?
 63. 63 Профил на Todor
  Todor
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Гербер печата, бюлетини, гербер ги контролира, гербер не знае къде са излишните. Ех , тоя Станишев, и в ГЕРБ контролира нещата и даже изборите им подари...

 64. 64 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#4] от "SSmart": нито един (!!!)не е гласувал за ГЕРБ.

  Госпдине „Интелигентен" (нали това означава "smart" ?), ако сте сигурен, че нито един човек не е гласувал за ГЕРБ, а те печелят изборите с над 30 %, това направо би означавало, че всички членове на избирателни комисии, които са не само от ГЕРБ, и всички партийни наблюдатели, трябва да бъдат разстреляни. Защото няма как почти една трета от всички бюлетини да отидат по втория начин в урните, без никой от избирателните ковмисии и от наблюдателите да засече, че става нещо нередно. Помислете малко и ще видите, че нещата са точно такива.

  Но на практика няма как нещата да са били точно такива, като каквито ги представяте вие. Затова помислете още малко и се опитайте да прецените: Колко процента от това, което сте написали, е измислица? 50%? 70%? Или само 95%?

 65. 65 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1727 Весело

  [quote#4:"SSmart"]АЗ се хванах да разпитам всички ,които срещам(нещо като личен exitpool) за това за кого са гласували и нито един (!!!)не е гласувал за ГЕРБ![/quote]Аз съм сигурен, че дори и Борисов не е гласувал за ГЕРБ. Той като пИдал най-вероятно е гласувал за Яне или за Серго.

  Дарявам ежемесечно на Бивол - а Вие?
 66. 66 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  До коментар [#57] от "ju.li":
  Да, бе. И къде е тази "секциика фантом" само от гербери, като всички са срещу тях.
  За сметка на това аз съм виждал в Турция как се правят избори.
  Там в момента 50% от присъстващите в изборните списъци не са между живите, но "гласуват" защото родата им ще загуби мизерните им пенсии.

 67. 67 Профил на Piroman
  Piroman
  Рейтинг: 432 Неутрално

  И на всички от къде сте сигурни че ГЕРБ ги е ползвал а не примерно БСП АТАКА ДПС и някой от малките дори за субсидия или може би защото един тиквоч Бареков го каза по ТВ-то и значи е истина извадете празните си тикви и ги използвайте нямаше партия която да не манипулира вота!

  "Няма алтернатива: или всеобща емиграция, или революция в най-кървав вид, защото тези хора не заслужават милост". Александър Морфов
 68. 68 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#58] от "latcho59":
  Ами като е без образование, накъде е тръгнал и как да управлява, той не може нищо друго освен да краде и да лъже! Тук си прав - всички комунисти и тези от ДПС са с купени дипломи, защото са простовати хорица! Близко си да 1945 година и би трябвало да знаеш, че всички те идват от работническата класа и от онаши шайка търтеи, способна да формира "партизанска група"! За толкова години не виждам да е дало това успех! Нека оставят по-трамотните да се справят! Толкова са кухи и страхливи, още повече, че го признават в търсене на помощ експерти и програмно правителство! Некадърници!

 69. 69 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  [quote#60:"Nikolay UK"]Още една причина да се иска касиране на изборите [/quote]
  Но не и от ПП ГЕРБ. Налице е процесуална пречка за разглеждане на жалбата на ГЕРБ, а именно – липса на правен интерес у жалбоподателя от обжалването.

 70. 70 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1727 Любопитно

  Много са ми смешни конспирационните теории на анти-ГЕРБ имбецилите. Добре де, като има такива гигантски фалшификации с надпечатани бюлетини, защо да не касираме изборите? И защо точно ГЕРБ иска касиране, а пък БСП и ДПС са против?

  Малките Ви мозъчета явно не виждат никакво противоречие.

  Ако имаше някакъв заговор той беше с участието на БСП и Бареков.

  Дарявам ежемесечно на Бивол - а Вие?
 71. 71 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#53:"n_kukaleva"]прочетет Изборния кодекс, Методическите указания на ЦИК...[/quote]
  Не си хаби клавиатурата!
  Червените чукчита не четат.
  Те пишат.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 72. 72 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1018 Весело

  До коментар [#66] от "k_":

  Аз съм само читател, та четох някъде за секции без адреси. И понеже нямам вяра на никого от политиците, не ми пречи да вярвам на информациите за тяхната нечестност.

 73. 73 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  А, и да не забравяме, че отдавна преселилите се в по-добрия свят гласоподаватели Айшета и Асановци от Анадола, вече са коалиционни партньори на Волен.
  Какво ли им на душата като гледат отгоре чудесиите на българската политика.
  А ПЕС-а сигурно предчувства заглавията в европейската преса: "В България бе сформирано националсоциалистическо правителство с подкрепата на етническа партия."

 74. 74 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#70] от "Nikolay UK":
  Защото са страхливци и още нещо в повече - имат страшна нужда от пари! Гъзовете са си отворили като космическа "черна дупка"!!!

 75. 75 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  До коментар [#72] от "ju.li":
  Резултатите са публикувани по секции в нета. Ти можеш да си четеш и вярваш на който искаш.

 76. 76 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1727 Весело

  [quote#75:"k_"]Резултатите са публикувани по секции в нета. Ти можеш да си четеш и вярваш на който искаш. [/quote]Ай стига бе - ти го караш да чете. Той предпочита да вЕрва.

  Дарявам ежемесечно на Бивол - а Вие?
 77. 77 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  До коментар [#70] от "Nikolay UK":
  Остави ги. Почнаха да се ошашавят.
  Струва ми се, че като опозиционер Боко ще ги направи луди и сами да си говорят.
  Тоя човек има талант за политик.

 78. 78 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#77] от "k_":

  Със сигурност!!! Просто още не го знаят или пък не вярват!

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2236 Весело

  "практиката била различна" - това си е ясно - накъдето заДУХА, но разговориТЕ с диаспората е много, много в повече. Каква БГ администрация, каква загриженост за ПРАВАТА ни!?!

  Коментиране на анализираното, вече...
 81. 81 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Аз на тия червени психопати, които лягат и стават с теория на конспирацията, не мога да имам доверие дори да им поверя почистването на тоалетната, защото ще започнат да калкулират ръчно метрите използвана тоалетна хартия...
  Тъпанарите, ако си бяха направили труда, щяха да видят, че необходимият брой бюлетини е предаден на Районните избирателни комисии (в които естествено Герб няма мнозинство, а мнозинството е на новата тройна коалиция).
  Е, кой тогава е раздавал, използвал и отчел тези 650 000 бюлетини?
  Необходимо е да се използва главният, а не гръбначният мозък...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 82. 82 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  До коментар [#75] от "k_":

  Каква е разликата от това да крадеш през държавна поръчка и да крадеш гласове? Все тая.

 83. 83 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#31] от "latcho59":

  А викаш ако е от друга партия - може... уточнението с ГЕРБ е излишно в мнението ти. Никой, означава никой, без значение в коя партия е.

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 84. 84 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 979 Любопитно

  [quote#6:"xm..."]Брях!
  650 000 липсват, а има и още 350 000 в повече.
  Общо - 1 милион ... [/quote]

  А колко бяха "мъртвите" душички? Ами и те са 1 милион. Аре сега, като са "мъртви" душички, да не са умрели?

  И врагът червен
  тръпне при вида
  ведно да гласуват
  живи и "умрели"...

 85. 85 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#79:"latcho59"]Какво е чукчита?[/quote]
  Виждам, че посланието ми е стигнало до адресата, който се е разпознал безапелационно и е реагирал първосигнално.

  Народът ни казва:
  Не питай за лудото, то само се обажда.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 86. 86 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 767 Неутрално


  Комисиите си отговарят за отчетността...

  Просто броят на бюлетините трябва да се проследи по веригата надолу...

  А за готови подпечатани бюлетини направо в чувалите не може и да става дума, просто няма да има съвпадение с протоколите...

  Плювачите просто трябва да разгледат един образец на протокол...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 87. 87 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Е айде сега, къде са... ми май че толкова излизаха в печатницата последно. Да не би подписващите приемно-предавателните да броят бюлетините. Карат им поръчката - подписват на юнашко доверие.

  Някой явно е решил да задържи известно количество... а как и за какво беше използвано - прокуратурата ще каже... ама другия път.
  Важното е, че "изборите като цяло бяха добре организирани и протекоха спокойно" както каза Райков.

 88. 88 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#83] от "Златин Златев":


  [quote#83:"Златин Златев"]А викаш ако е от друга партия - може... уточнението с ГЕРБ е излишно в мнението ти. Никой, означава никой, без значение в коя партия е.[/quote]
  "Златин Златев", виждам, че нищо не разбираш от право, а май не само от право.

 89. 89 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 767 Весело

  До коментар [#4] от "SSmart":

  Да не си разпитвал бригада " Чавдар "...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 90. 90 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#4] от "SSmart":

  Бе то сред познатите ми (които са гласували) няма гласували за нито една от 4те партии в парламента...

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 91. 91 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#88] от "latcho59":

  Просвети тогава незнаещите, о ти, извор на знание...

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 92. 92 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#85] от "Депутат 241 КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ":

  "ПЛАНЪТ "ОПУСТОШАРСКИ" - НОВИЯТ СЕЗОН НА "БСП ПОД ПРИКРИТИЕ"
  Не мога да спра да се смея след като ти прочетох сигнатурата...

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 93. 93 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#85] от "евнух Депутат 241 КАСТРИРАН НА ИЗБОРИТЕ":


  [quote#85:"евнух Депутат 241 КАСТРИРАН НА ИЗБОРИТЕ"]Виждам, че посланието ми е стигнало до адресата, който се е разпознал безапелационно и е реагирал първосигнално.

  Народът ни казва:
  Не питай за лудото, то само се обажда.[/quote]
  Лудите, лудите - те да са живи !...- това бяха думите на лирическият герой в романа „Под игото” на великия Дядо Вазов, наричайки "луди" смелите.
  [quote#79:"latcho59"]Какво е чукчита? Чукча, чукчи, чукчите...[/quote]

 94. 94 Профил на p.i.p.
  p.i.p.
  Рейтинг: 419 Неутрално

  "Изборният борд: Къде са 650 хил. неизползвани бюлетини"

  вкъщи, къде иначе да са...

 95. 95 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 979 Любопитно

  [quote#86:"Tigalta"]А за готови подпечатани бюлетини направо в чувалите не може и да става дума, просто няма да има съвпадение с протоколите... [/quote]

  Хехе, ами хората са си приготвили и протоколите, ти за абдали ли ги смяташ?
  Лошо, Седларов, лошо! Много се размириса и вече ще е невъзможно да се повтори маньовърът. При един дубъл бандата я вземе 40 -45 мандата, я не. Че и Болен ще изхвръкне по допирателната, вервайте ми...

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  [quote#86:"Tigalta"]Плювачите просто трябва да разгледат един образец на протокол...[/quote]
  Много искаш!
  На плювачите им се плаща не да гледат и да търсят истината, а да плюят.
  Нали знаеш, че кучетата си лаят, а касирането на изборите идва...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 100. 100 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  До коментар [#95] от "alexsilver":
  Точно така. ще останат само БСП на Серго и ДПС на Доган.
  И как ще фалшифицират протокола, като е изтипосан в нета, другите имат копие от него и могат да проверят?
  Ти, май още нямаш възрастта за гласоподаване и си мислиш, че тая работа е като да препишеш на класното.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK