Кабинетът "Орешарски" е 90% готов - кои са евентуалните министри

Пламен Орешарски (на преден план) и Сергей Станишев излизат от срещата с президента, на която им беше връчен мандата за съставяне на правителство

© Георги Кожухаров

Пламен Орешарски (на преден план) и Сергей Станишев излизат от срещата с президента, на която им беше връчен мандата за съставяне на правителство27 май: Какви промени настъпиха в понеделник сутрин и до обяд в номинациите за министри, четете в текстовете:
Зинаида Златанова, Цветлин Йовчев и Драгомир Стойнев най-вероятно поемат правосъдието, МВР и икономиката
- Шефът на пристанище Варна поема транспорта, а Десислава Терзиева - МРРБ
- Нови имена в проектокабинета "Орешарски": Анелия Клисарова, Петър Стоянович и Светла Бъчварова


"На 90%". Така Пламен Орешарски отговори в неделя (26 май) на въпрос на Би Ти Ви ясни ли са вече министрите в бъдещото правителство. Той отказа подробности за имена и структурни промени. В понеделник (27 май) в ранния следобед предложението за новия Министерски съвет ще бъде обсъдено на закрито заседание от Националния  съвет на БСП, който трябва да го утвърди. Възможно е гласуването да бъде още във вторник (28 май) на извънредно заседание на парламента, за чието свикване председателят му Михаил Миков заяви също в неделя, че има готовност.


Кои ще са министрите в правителството
естествено е най-любопитният въпрос. Не само, защото според биографиите и уменията им ще може да се правят първи преценки и прогнози какво да се очаква в сферите им на работа, а защото от тях ще проличи първо доколко експертен ще бъде кабинетът "Орешарски", каквито бяха първоначалните обещания или ще е "политико-експертен" (по Сергей Станишев), както започна да се говори през последните дни, или всъщност ще си е преобладаващо партиен. Ако се съди по най-интензивно посочваните имена за министри - партийните интереси наистина вземат превес.


Това си пролича и от коментарите на Орешарски и на лидера на ДПС Лютви Местан по време на срещата-консултация, която те проведоха и беше излъчена на живо в ефира на БНТ в четвъртък (23 май). Тогава Местан каза, че "под експертно-политически кабинет, ние не разбираме такъв, в който да има политически стерилни лица, няма откъде да ги намерим. За мен


политически стерилното лице е неестествено явление


...Искаме да преобладава експертното над тясно партийното начало. Тази уговорка е много важна, за да не събудим превратни, нереалистични очаквания". А номинираният за бъдещ премиер отговори - "Най-добрият вариант е членовете на кабинета да имат административно - управленски и парламентарен опит...Ще работя така, че всички да бъдат експерти без изключение, а това, че някои от тези експерти могат да са и политици - го намирам за напълно естествено". Тогава той уточни, че "имам няколко дни, за да обсъдя в това число и с всеки от тях какво точно ще прави на новото си работно място и да преценя кой е най-подходящ".


Другото, което ще покаже съставът е за какво са се договорили БСП и ДПС и какви позиции получава движението. За това ще трябва да се гледа и разпределението на зам.-министерските постове, както и на областните управители, чиито промени също се подготвяли.


По-малко от 24 часа преди очакваното официално представяне в понеделник на списъка с номинации, повечето спрягани за бъдещи министри не отговаряха на мобилните си телефони, а тези, с които "Дневник" успя да се свърже в неделя следобед, отказваха да коментират.


Сигурните


Едната сигурна кандидатура е тази на Петър Чобанов за финансов министър. Въпреки че той беше споменаван и за икономически министър, ще поеме ресора, в който е силата на Орешарски. Икономистът и доктор по финанси, който се ползва с доверието на бъдещия премиер, пише и обединения план-програма за управление. Той стана депутат от т.нар. гражданска квота на БСП и още при подредбата на кандидатските листи, името му беше споменавано като възможен финансов министър.


В неделя сутрин в телевизионно предаване директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева потвърди, че е приела да бъде министър на здравеопазването, след като е водила разговори с лидера на БСП Сергей Станишев. Според източници на "Дневник" номинацията й е била утвърдена в неделя следобед. 


За министър на външните работи се сочи евродепутатът Кристиан Вигенин.


Говорителят на БСП Ангел Найденов е номинацията за министър на отбраната

Сред сигурните имена се сочат зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов - за вицепремиер по социалните въпроси - позиция без портфейл и без да оглавява друго министерство. Той е искал да бъде силов вицепремиер, но този вариант е отпаднал. А самото министерство на труда и социалната политика вероятно ще бъде поето от Драгомир Стойнев, бивш шеф на социалната парламентарна комисия.


ДПС с нови позиции


Очаква се ДПС да поеме министерството на регионалното развитие и благоустройството. За министър там е посочвана Искра Михайлова, която по време на Тройната коалиция беше зам.-министър, а сега отново е депутат. Нейното име беше спрягано през миналата седмица и за МОСВ.


Но засега няма потвърждение кой ще поеме сложния ресор "Екология". 


За възможен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е сочен  депутатът Камен Костадинов, но според други източници, запознати с формирането на кабинета, е възможно ДПС да не вземат друго министерско място за сметка на зам.-министри. Движението договаря номинациите си и за председатели на комисии в парламента.


Не е ясно и кой ще управлява земеделието. Според различни информации в неделния ден за аграрното министерство все още няма решение, като по-често се споменава името на Светла Бъчварова, бивш зам.-министър на земеделието в Тройната коалиция и бивш шеф на Селскостопанската академия. Очакваше се, че то също може да е под контрола на ДПС, но е възможно движението да излъчи двама или трима зам.-министри (като такива са посочвани Салиха Емин, Юнал Тасим и дори току-що влезлият първи мандат депутат от гражданската квота на ДПС Веселин Пенев, чийто бизнес е в областта на агрохимията и земеделието.) Според други източници, ДПС са номинирали и непознат в публичните среди експерт за земеделски министър, но в понеделник ще стане ясно каква е финалната комбинация. Преговори се водят и за управлението на фонд "Земеделие".


Големите въпросителни


"Дневник" не намери сигурни потвърждения за министри на вътрешните работи и правосъдието, както и за образованието. Някои от посочваните в медиите кандидати отрекоха въобще да са водени разговори с тях.


Не е сигурно и кои са министрите за култура и спорт (спряган е олимпийският шампион по борба Георги Мърков, бивш председател на общинския съвет в Септември).


Без структурни промени в кабинета


Министерството на икономиката, енергетиката и туризма вероятно няма да бъде разделяно. Поне не и  в тази бюджетна година, тъй като всяка промяна означава и преразпределяне на държавните пари. А дори само промяната на наименованията на министерствата трябва да бъде отразена и в редица закони, засягащи работата на съответното ведомство и това изисква време. Докато намерението на Пламен Орешарски е новите министри да могат да заработят бързо. Тъкмо обсъжданията дали мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на две, а туризмът да бъде изваден в агенция или да остане така създали раздор в левицата кой да го оглави, научи "Дневник". Туризмът също остава вътре като ресор и ще има зам.-министър, както и досега, защото това било важно за бранша.


Депутатът от БСП Петър Кънев отрече той да е номиниран за министър на икономиката.


В левицата имало различия и как да се управляват еврофондовете - дали с вицепремиер без портфейл, както беше при Тройната коалиция, или с ресорен министър като в кабинета "Борисов".


За сложността в съставянето на кабинета косвено потвърждаваха и различни информации от двете партии - от това, че всичко е ясно и договорено от дни наред до, че списъкът е динамичен, знае се само от кандидат-премиера и лидера на БСП и ще има промени до последния момент, които могат да изненадат - и като номинации, и като договорености с ДПС.


В очакване и на управленската програма


"Нямаше проблем още в петък, а вчера (събота - бел.ред.) експертите са дискутирали самите мерки, ще видя окончателния вариант. Утре (в понеделник - бел.ред.) ще бъда напълно готов", това обясни Пламен Орешарски в неделя на въпрос има ли още различия с ДПС. 


Йордан Цонев и Хасан Адемов от ДПС, които в неделя са били на разговорите със социалистите в централата на БСП, потвърдиха, че няма да има промени в данъчната политика. Левицата отстъпи от едно от обещанията си за премахване на плоския данък, потвърди още в четвъртък Орешарски, срещу което бяха от движението.


В понеделник (27 май) сутринта БСП ще има работни срещи в парламента, на които са поканени експерти от "Атака", "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева, ВМРО и "Глас народен" на Светослав Витков.  


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (239)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  И експертите са? Тези двамата, за които още не се знаят имената ли???

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  ......Очакваше се, че то също може да е под контрола на ДПС, но е възможно движението да излъчи двама .....
  -------

  Как така контрол...
  Няма ли да има екипност?

 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Говорителят на БСП Ангел Найденов е номинацията за министър на отбраната.
  За министър на външните работи се сочи евродепутатът Кристиан Вигенин."

  Величествено. Просперитетът е зад ъгъла. Джентълмени, обуйте си железните гащи.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Обикновено назначаването е за целия мандат,от предишното управеление на тройна коалиция поне така беше

 5. 5 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Утре (27 май) в ранния следобед предложението за новия Министерски съвет ще бъде обсъдено на закрито заседание от Националния съвет на БСП, който трябва да го утвърди. "
  ..Бааахти Шанхайския цоциализам! Оставете го човека, ве! Нали щеши да е експертен кабинет? Що требе на партийни заседания в землянкити да се земат па решения, под надзора на "калашницити"? Партизанцки имена нема ли им стакмити? "Орехът - граната" в сръцето на капитализъма?

 6. 6 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4337 Неутрално

  Със сигурност ще има доста кандидати за вакантните министерски кресла!Важното е дали ще бъдат избрани по-читавите им способни личност или ще бъдат постави хора,които ще защитават определени олигархични интереси!

 7. 7 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Разни предположения,все пак да почакаме..............

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 8. 8 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 719 Неутрално

  [quote#3:"Dehumanizer"]Ангел Найденов[/quote]

  Тоя не стана ли Манолов!?

  Разтурям колоквиума!
 9. 9 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1812 Любопитно

  Честито Правителство ОлиГархски!
  !
  !

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на _brego_
  _brego_
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]Той (Янаки Стоилов) е искал да бъде силов вицепремиер, но този вариант е отпаднал[/quote]
  Я виж ти! Искал бил...
  А нещо друго да му се е приискало напоследък?

  Аз съм един от шепата НЕГОДНИЦИ и искам твоята ОСТАВКА!! http://bgvolleyfans.org/
 12. 12 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не виждам нищо експертно в посочените имена за министри!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 13. 13 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3639 Неутрално

  Евродепутатът Кристиан Вигенин - министър на външните работи? Голя-яма грешка.
  Като прегледах имената, правителството се очертава да е на светлинни години от заявените намерения за експертен кабинет.
  Чакат ни нови избори, дано да няма поне нов "Мултипринт"-гейт.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 14. 14 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Е преди бях писал, че само като си помисля трески ме тресат.
  Сега направо се разтресох/потресох...
  Защо силно ми напомня пазарлъците на предишната тройна коалиция?
  Влезе ли още веднъж ДПС-то в земеделието, няма да има земеделие в България.

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Разстроено

  [quote#12:"Gaetano Scirea"]

  Не виждам нищо експертно в посочените имена за министри![/quote]

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3027 Неутрално
 17. 17 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  А каква е ролята на олигофрена с чевения фес - с петолъчката и пречупения кръст?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 18 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Хахаха, Хърсевото шиле отново удари джакпота - пусна поредната "иновация" като път за излизане от кризата:

  ....... Всеки има право на труд и издръжка.

  Държавата създава трудови общежития, в които може да се настани всеки желаещ гражданин или семейство. Всяка община издирва възможни места за човешко настаняване и живот на поне 1000-2000 души. Осигуряваме земя и работа сами да изкарват хляба си. Всекиму гарантираме легло (на всяко семейство - стая), храна, облекло, светло и топло, културна среда. Комуната плаща и осигуровките. Ако трябва бюджетът доплаща разликата. Ако комуната изкарва повече пари от издръжката, разпределя разликата според вложения труд. Нямаш работа или дом? Бедстваш? Гладен си? Не ти стига пенсията? Влез в комуна.

  § 4. Реформа на социалните разходи.

  Край на преките помощи за социално слаби, бедни, гладни, болни. Плащане за майчинство и деца - само на осигурени. Настаняваш се в трудово общежитие и чрез него ползваш помощта на обществото. Но се трудиш колкото можеш в общото стопанство. Обучаваш си, преквалифицираш се - социалната мрежа работи чрез комуните.

  § 5. Всеки може да търси работа.

  Съжителите в комуните имат право да си търсят работа чрез бюрата по труда. Работодателите трябва доста да вдигнат работните заплати, за да покрият поне стандарта на живот в комуната. Ако можеш и искаш да почнеш своя собствена фирма - убеди комуната си да те подкрепи (със свои и с държавни пари, отделени за целта).

 19. 19 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Очаква се ДПС да поеме министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията, което ще бъде оглавено от депутата Камен Костадинов, както и това на регионалното развитие.

  ============

  Тоест:

  1. Крадене при евентуална приватизация на БДЖ и крадене на парите, предвидени за развитие на електронно правителство.

  2. Крадене на пари по линията на еврофондовете.

 20. 20 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Вагинин кога стана експерт, че съм пропуснал?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 21. 21 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 825 Неутрално

  В левицата имало различия и как да се управляват еврофондовете - дали с вицепремиер без портфейл, както беше при Тройната коалиция, или с ресорен министър като в кабинета "Борисов".
  =======================================
  Що парА има за трошене. Над 17млрд. Евро до 2020г. Малиййй!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 22. 22 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Експерти са хора с трудова биография, а такива явно засега няма. Явно и тук ще е пълно с калинки, само дето няма да ги събират по кръстовищата, ами в партийните клубове.

 23. 23 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 719 Неутрално

  [quote#3:"Dehumanizer"]За министър на външните работи се сочи евродепутатът Кристиан Вигенин."[/quote]

  Георги Пирински
  Надежда Михайлова
  Соломон Паси
  Ивайло Калфин (!?)
  Николай Младенов
  Кристиан Вигенин

  Не случи на Българи това министерство...

  Разтурям колоквиума!
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Гневно

  Апропо, каквато и програмата - такива и "експертите"...
  Тройната коалиция беше направо БАН пред тези!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 26. 26 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#10] от "sqrt": Ммдаа. А също така предстои да разберем кон боб яде ли. И да видим бял вълк по месечина. И нашествие на скакалци, спрямо които калинките ще ни се сторят като балеринки!

  Доброто е заразно
 27. 27 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Ако се съди по най-интензивно посочваните имена за министри - партийните интереси наистина вземат превес.
  ---------------------------------------------

  Другарите едно говорят, друго правят! Станишев е лъжец на дребно!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 28. 28 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ''Едната сигурна кандидатура е тази на Петър Чобанов за финансов министър. Икономистът и доктор по финанси, който се ползва с доверието на бъдещия премиер.''

  Kато за начало, звучи обещаващо.

 29. 29 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: 401 Весело

  тъй тъй експерти от класа сега вече със сигурност ще се върнем в 19 век

  Промяна на системата ???
 30. 30 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Кошмарът е на вратата - кабинет от комунисти и турци. Ще има пълна рекомунизация. Комунисти реформи е равно на катастрофа. Ама с тоя лев електорат.....

 31. 31 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гответе се за грандиозно крадене , грабене ..
  Този път ще бъде по- бързо , по- секретно , по-завоалирано и още ПО- догано - депесарски..)) ТЕ знаят как става ...Да му мислят крепостните ...
  Още олигарси трябва да се "произведат"' ..По план..
  А и ЕС може да загрее какво става и пак да спре мангизите ...
  Затова трябва да се бърза ,,
  И бързат , другарите ....

  BIG AL
 32. 32 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 825 Неутрално

  И са като почне едно всенародно
  благоденствие .... Утре отивам да си купя един Майбах на излащане, щото кой не взима го бият.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 33. 33 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#12:"Gaetano Scirea"]Не виждам нищо експертно в посочените имена за министри![/quote]
  имали бизнеси в съответните ресори , Господ да ни е на помощ, вече започвам да копнея за калинките

  Cogito ergo sum :)
 34. 34 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  В Министерството на земеделието турският пак става официален език.
  Болен нямал нищо против.

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  За министър на външните работи се сочи евродепутатът Кристиан Вигенин.

  Е тва не мога да го преживея...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  В левицата имало различия и как да се управляват еврофондовете - дали с вицепремиер без портфейл, както беше при Тройната коалиция, или с ресорен министър като в кабинета "Борисов".
  -------------------------------
  Най-големите батаци на това павителство ще бъдат точно тук!

  Търсят се батковци с поне 2 братя, собственици на фирми, за да им наливат поръчки на поразия!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  [quote#28:"Петър"]Икономисът и доктор по финанси, който се ползва с доверието на бъдещия премиер.''

  Kато за начало, звучи обещаващо.[/quote] Е, кое точно е обещаващо? Че се ползва с доверието на бъдещия премиер? Че тя може и примерно комшийката на Орешарски кака Пенка (да речем) да се ползва с неговото пълно доверие (има ключ да полива цветята, като го няма), но това не значи директно, че е експерт и готов министър.

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  [quote#28:"Петър"]Kато за начало, звучи обещаващо. [/quote]
  Звучи мьеко, на източно-български диалект.

 39. 39 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 941 Любопитно

  Постоянното повтаряне няма да ви направи кабинет.При гласуването ще ви трябват 120+, а още не е ясно откъде ???

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 40. 40 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#13:"domakinq"]Чакат ни нови избори, дано да няма поне нов "Мултипринт"-гейт.[/quote]

  Цървените вождове са поне с едно АУОНСО и знаят как рафинирано да крадат а не като милиционерите където минаха след тях и трева не никне.
  Може и да изкарат до догодина за да са изборите две в едно. Сами ще се откажат а ако направят реформите техните ще си ги свалят.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 41. 41 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  А за боленчо? Не мой тъй. Или и на тоз фронт ще го раздава в нелегалност. Само процентче, без пряко участие?
  Зам министрите пак лище са в съвременния вариант на 3:5:8?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 42. 42 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#37] от "dogwoman":
  До коментар [#38] от "g_t_DimebagDarrell":

  Икономист и доктор по финанси, а не поредната калинка. Ето това е обещаващо. А за вагината и останалите, и аз съм против.

 43. 43 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Предлагам Румен Гечев за икономически министър или неотразимия Петър Димитров.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 44. 44 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#39:"Non stop"]При гласуването ще ви трябват 120+, а още не е ясно откъде ??? [/quote] Хм, май е ясно. Твърде са "накокържени" напоследък. Всичко е ясно, просто не се случи пред камерите, както врещеше Воленчо при встъпителните си изстъпления в парламента.

  Доброто е заразно
 45. 45 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#36:"Кефиш ме, Мойше! 418 Фото Галерии"]В левицата имало различия и как да се управляват еврофондовете - дали с вицепремиер без портфейл, както беше при Тройната коалиция, или с ресорен министър като в кабинета "Борисов". [/quote]
  то фондове няма да има на избора на Михов европейските дипломати се изнасят тихо , но демонстративно , няма някой да не знае, че тия само крадът нагло и не вършат работа и за 5 стотинки

  Cogito ergo sum :)
 46. 46 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Ние май още не можем да осъзнаем, какъв голем ни чака. Бог да е с нас!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 47. 47 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3639 Весело

  До коментар [#40] от "Танас":

  То хич не е смешно, ама и да ревем - няма да си помогнем. Поне ние с тебе знаем кой ще отпечатва следващите бюлетини; той също си знае.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#42:"Петър"]Икономис и доктор по финанси, а не поредната калинка. [/quote] Чакай бе, човек, "доктор по финанси" значи, че е завършил магистратура, а не че владее изкуството на скалпела! Че ние досега не сме имали финансов министър, който да не е имал висше икономическо образование (има си хас и дотам да бяхме паднали.) Никой не отрича,че може да е добър преподавател, но това на мен лично нищо не ми говори за качествата му като министър.

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Аз не разбрах каква им е програмата на БСП. Само да редят експерти за министри не решава проблемите. Министрите са политически лица, които следят за реализирането на партийната програмата (ако изобщо има такава). Експертите трябва да са на ниво секретар и началник отдели, защото те са лицата, които реализират оперативно и трябва да разбират от работата си.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  [quote#47:"domakinq"]Поне ние с тебе знаем кой ще отпечатва следващите бюлетини; той също си знае. [/quote] Е пък споделете с нас простосмъртните, де

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#48:"dogwoman"]който да не е имал висше икономическо образование (има си хас и дотам да бяхме паднали.[/quote]

  А Делян Добрев? Той пък да не би да имаше диплома? Поинтересувай се за съмнителният и произход и тогава ще говорим.

 52. 52 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 825 Неутрално

  [quote#43:"bombov_saruiar"]или неотразимия Петър Димитров. [/quote]
  Добре, че нямаше още двама-трима като него, щото България щеше вече да е закрита!
  Сега е само разсипана!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 53. 53 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#50] от "dogwoman":

  протоколите

 54. 54 Профил на Buridan's Ass
  Buridan's Ass
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#40:"Танас"] Може и да изкарат до догодина за да са изборите две в едно. [/quote]

  Е то не е ли в тва целата врътка? Да се позакърпят най-големите пробойни и изборе догодина? Скромната надежда е че ше требе се държат нормално, ако искат добър резултат, ма може и просто да продължат герберунгелските простотии и тогава жална и майка на територията...

 55. 55 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3639 Весело

  До коментар [#50] от "dogwoman":
  До коментар [#53] от "xmm":

  "протоколите"
  Тази година протоколи, догодина - бюлетини.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 56. 56 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#49] от "socialen":

  А вагината по какво е експерт? По червени прашки ли?

 57. 57 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#51] от "Петър": Не знам откъде черпиш такива данни, но човекът е специализирал в London School of Economics. Там не си подбират специализантите по хора и седенки.

  Доброто е заразно
 58. 58 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#55] от "domakinq": Мерси, тъй си и помислих, с известна тъга.

  Доброто е заразно
 59. 59 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#39:"Цар Симеон"]При гласуването ще ви трябват 120+, а още не е ясно откъде ??? [/quote]

  Трябват им 60+

 60. 60 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Станишев каза че нямало да търси министерски постове за другарите , а точно определени другари за министерствата.
  Гвоздеят в номинациите ще е Делянчо Пеевски - без министерство, но пък с портфейл.

 61. 61 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#57:"dogwoman"]човекът е специализирал в London School of Economics. [/quote]

  Мдааа, само, че се оказа, че го няма в регистрите. Да не си пропуснал този интересен факт?

 62. 62 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Очертава се "Триглавата" второ издание, със същите последици, предполгам.
  "От нийде надежда ни взорът не види."

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 63. 63 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 616 Любопитно

  ,,Очаква се ДПС да поеме министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията, което ще бъде оглавено от депутата Камен Костадинов''

  Ха , освен турски спални вагони ,сега ще имаме и цели влакови композиции......па може и такъв влак !

 64. 64 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#61] от "Петър":

  Ти ходи до Лондон да ги гледаш ли?

 65. 65 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 616 Неутрално
 66. 66 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#23] от "Ганий":
  Може да помогна с връски..
  http://www.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI

 67. 67 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 716 Неутрално

  И да си говорим и да се боим и да се събуждат някои от нас чааак сега....това беше,ако няма касиране,нацията като цяло се зароби...сама.Честито!!!!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 68. 68 Профил на hirtos
  hirtos
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "Петър":

  Надявам се, че се шегуваш! Този човек не става за преподавател (говоря от личен опит), те искат да го слагат на отговорен пост в държавата. Ама, важното е свои хора да има в управлението, пък държавата ще върви по инерция докато може.

 69. 69 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#64] от "olly":

  Делян Добрев - поредната "калинка" на ГЕРБ?
  София /КРОСС/ Бившият министър Делян Добрев е представил фалшива диплома за висше образование при постъпването си в Енергийното ведомство. Това подозират негови предишни колеги. Информация с подобен характер вече е постъпила и в прокуратурата. В официалната биография на Добрев, публикувана на страницата на Министерския съвет, пише, че се е дипломирал като икономист в Wesleyan University. Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки. Запознати обаче твърдят, че Добрев не присъства в регистрите на завършилите Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът.
  http://gramophon.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/2013/05/20/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1.html

 70. 70 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Абе... мъка!
  При предните тук-таме имаше калинки, ама поне бяха германски.
  А тези са направо като руско-турски скакалци!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 71. 71 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#5:"Култура ми Бойко"]"Орехът - граната" в сръцето на капитализъма?[/quote] Ей, това е страшна находка, очаквам да бъде разпространено и популяризирано!

  Доброто е заразно
 72. 72 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#71] от "dogwoman":

  10х А се викат - Бойко бил тап!

 73. 73 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1729 Разстроено

  Правителството отвсякъде лъха на комунизъм!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 74. 74 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#69] от "Петър":

  И този елементарен и анонимен комплот трябва да ни убеди че не лъжеш?
  Вий нещо съвсем изперкахте май?

 75. 75 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#73:"Нефертити"]Правтелството отвсякъде лъха на комунизъм![/quote] Тъжен факт - и сега ми е твърде любопитно да чуя като как аджеба ще се опитат да го представят за "експертно". Просто чакам с нетърпение да чуя как точно ще нарекат бялото - черно. По-точно черното - бяло.

  Доброто е заразно
 76. 76 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1191 Разстроено

  Аз ли не разбирам думата "експерти" или тези са експерти по принцип. Поне тези във временното имаха някаква биография, а сега "партийни секретари". Всичко могат и от всичко разбират. Може би затова е "програмно", а не експертно.

 77. 77 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Весело

  Стига сте се кахърили. Ако не ни хареса как бачкат, грабваме метлите и доматите и пред Парламента. Това поне е лесно.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#62:"Lady Zeppelin"]Очертава се "Триглавата" второ издание, със същите последици, предполгам. [/quote]

  Ха дано! От твоите уста в Божите уши! Това правителство ако направи половината на Тройната трябва паметник да му издигнем.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 80. 80 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#74] от "olly":

  Боли, а? Сори, но това е реалноста. Калинка до калинка и до калинката още 5 калинки, беше кабинета на биби.

 81. 81 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Равносметка дотук: от 75 коментара, има шест, изразяващи одобрение, два в смисъл "почакайте да видим все пак", а останалото е мощен залп "срещу". За мен това никак, ама никак не е обнадеждаващо!

  Доброто е заразно
 82. 82 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  НЕ Е ЯСНО?
  След като Конституционния Съвет е приел жалбите за НЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ и ги разглежда, редно ли е да се съставя кабинет, да се приемат закони, когато НЕ Е ЯСНА съдбата им?
  Ами ако има нови избори, ще бъдат ли валидни приетите закони?
  Този въпрос е към президента Плевналиев.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 83. 83 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#79:"др. Иванов"]ако направи половината на Тройната трябва паметник да му издигнем.[/quote] А може би чешмичка ще му стига, във връзка с икономическата ситуация?

  Доброто е заразно
 84. 84 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#80] от "Петър":

  Реалностите драги, или драга са нещо по-различно от това което се случва, рядко, между двете ти уши.
  Добрев е учил икономика и е завършил.
  По-различно, трудно и полезно е от това да изучаваш ролята на руските шинели.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4578 Любопитно

  Защо Ангел Найденов на отбраната? Най-големият "експерт" в тази област е СерГея - има дипломна работа на тема за копчетата на униформата на съветската армия!

 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Весело

  Като месия го чакаме този кабинет. Как ни го съобщават! На час по лъжичка и цялата страна тръпне в очакване на героите. Спасителите на нацията.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1713 Весело

  До коментар [#69] от "Петър":

  А бе чугун...още ли ви треперят гащите от Борисов и неговите министри...нали имате парламентарно мнозинство и ще правите правителство що не се радваш ами пак помии пускате...

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#79:"др. Иванов"]Това правителство ако направи половината на Тройната [/quote]
  Викаш - 6 милиардченца и "пей сръце"? Дано! Ама..надали - инвеститорето исфирясаха, за жалос? Или има ноф план за привличането на нови ора с големи "пачки"? Кое е верното? защото ас, освен нов заем, друг изход не виждам - при сегашното стечение на обстоятелствата..

 91. 91 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#84:"olly"]Добрев е учил икономика и е завършил. [/quote]


  Тва Буда Великолепний ли ти го каза? И като сме на саветска тема, да те попитам: Буда върна ли си членската книжка на БКП, или си я държи под възглавницата, заедно с на Цецка Цачева, Цвък и останалите му авери?

 92. 92 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#17:"virtual_brain"]А каква е ролята на олигофрена с чевения фес - с петолъчката и пречупения кръст?[/quote] Той ще играе ролята на селския идиот, която хем чат-пат казва смели истини, хем никой не го бръсне за... лешник.

  Доброто е заразно
 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Гневно

  До коментар [#79] от "др. Иванов":
  Осеяхте тази земя с паметници, пантеони и места за срамните си ритуали и пак не ви стигат. За още плачете!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  мда - де са експертите в "експертното" правителство

  интересно е кой ще е мин на енергетиката ...

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  [quote#92:"dogwoman"]Той ще играе ролята на селския идиот, която хем чат-пат казва смели истини, хем никой не го бръсне за... лешник. [/quote]
  Не беше ли за орехче?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#91] от "Петър":

  Гледай да не се запуши л..омета че ще те олее. Не че ще усетиш някаква разлика, ама все пак.

 97. 97 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#88:"BGman1"]А бе чугун...още ли ви треперят гащите от Борисов и неговите министри...нали имате парламентарно мнозинство и ще правите правителство що не се радваш ами пак помии пускате...[/quote]

  Ми той Костов не влезе, така, че нямаме и малцинство даже. И не, не треперя от бивши мутри.

 98. 98 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 719 Неутрално

  [quote#94:"Sinite"]интересно е кой ще е мин на енергетиката ...[/quote]

  Как кой!? Ми някакъв експерт!

  Разтурям колоквиума!
 99. 99 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#89] от "др. Иванов": Сакън, с теб в спорове не влизам. Ти си изгонил ГЕРБ и спасил България, а аз какво съм направила? Нищо особено, гледам едни деца и работя една работа. И с живота под вежди се гледаме строго. Тъй че всяка жаба да си знае гьола.

  Доброто е заразно
 100. 100 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4578 Неутрално

  До коментар [#94] от "Sinite":

  Е как кой - Р. Овч. е най-големият експерт в енергетиката! Или пък Доган - той е по хидроенергетиката!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK